Politika
65 feliratkozó
több mint 4 éve
Minden tendernél úgy kell, ha nem ugy teszik egyszerűen érvénytelen. Csináltam anno tendert, úgyhogy ezt pont ismerem. Lehet hogy faszság, de ez a szabály, és ugyanannyit ér miatta pampogni mintha egy határidőnél 10 percet késel.Amúgy visszatérve egy szóra a klubrádió ügyére (ha jól tudom) nem jogszabályt sértettek, hanem a médiatanács egyik elvárását, vagyis nem adtak 2 alkalommal 24 órás műsortervet időben. Jogszabályt ezzel nem sértettek, de kaptak két 30ezer ft-os bírságot, amit azért nem támadtak meg, mert csak a bíróság sokkal többet vitt volna el. Lehet amúgy, hogy igazuk volt, de érthető ha az ember úgy gondolja, hogy egyszerűen az ügy nem ér annyit, befizeti a bírságot. A médiatanács, meg nem hatóság, az ő feladatuk:"A kérdéses időpontban nem volt törvényben szabott határideje az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének, amit el lehetett volna mulasztani! "
"A Médiatanács elsődleges feladata, hogy biztosítsa a demokratikus nyilvánosság működését a médiában, megteremtse és fenntartsa a közönség és a médiumok érdekei közti egészséges egyensúlyt, és egyúttal korrekt szakmai partnere legyen a piaci szereplőknek, szakmai szervezeteknek. Ezek az érdekek a médiumok oldaláról részben a sajtószabadság gyakorlásához, részben pedig a piaci bevételszerzéshez, míg a közönség oldaláról a megfelelő tájékozódás, a jogsértő tartalmakkal szembeni védelem, valamint a sokféle tartalom közötti választás lehetőségéhez kapcsolódnak. A testület összes tevékenysége során törekszik a más államok médiahatóságaival való együttműködésre."
Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem hibáztak, csak olyan piszlicsáré a dolog, amiért a -ki tudja, lehet több éves- elhallgattatás finoman sem áll egyenlő mértékű büntetésnek.
És aztán a bíróság azért dobta az ügyüket, mert inkább kicsöngettek 2szer 30ezret, mint menjenek a bíróságra...
Oh..nem tudom, hogy a rádió 1-nél hogy megy át ez, vagy ott lehet nem meri igényelni senki azt a frekvenciát?!
Klaci79
www.klubradio.hu/adasok/a-klubradio-kozlemenye-116226
Valahogy mindenképpen beléjük kötöttek volna. Lásd a korábbi esetet:
"A Médiatanács arra hivatkozva zárta ki a Klubrádió pályázatát a 95,3-as frekvenciatenderből, hogy a pályázati anyag szöveges oldalainak üres hátlapjait nem számozták be és nem írták alá."
nol.hu/belfold/mszp__a_mediatanacsnak_mennie_kell__0706-1316677
nagylaza
És pont ez az amit Sobri írt, hogy ha tudom hogy a fogást keresik rajtam akkor nem amatőrökre hagyom a tenderezést, akiknek új az hogy be kell számozni minden oldalt.
De amúgy már a reklamáció szövegéből is látszik hogy vakon van aki írta, hiszen egy oldalnak nincs hátlapja, hanem egy lapnak van hátoldala. Nem mindegy, ezért is cseszték el.
Szerkesztette: davemayer
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Szerintem ha a klub rádió ügyében bárkivel is vitatkozni kell, azzal nem igazán kell vitatkozni.😉
több mint 4 éve
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Amúgy visszatérve egy szóra a klubrádió ügyére (ha jól tudom) nem jogszabályt sértettek, hanem a médiatanács egyik elvárását, vagyis nem adtak 2 alkalommal 24 órás műsortervet időben. Jogszabályt ezzel nem sértettek, de kaptak két 30ezer ft-os bírságot, amit azért nem támadtak meg, mert csak a bíróság sokkal többet vitt volna el. Lehet amúgy, hogy igazuk volt, de érthető ha az ember úgy gondolja, hogy egyszerűen az ügy nem ér annyit, befizeti a bírságot. A médiatanács, meg nem hatóság, az ő feladatuk:"A kérdéses időpontban nem volt törvényben szabott határideje az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének, amit el lehetett volna mulasztani! "
"A Médiatanács elsődleges feladata, hogy biztosítsa a demokratikus nyilvánosság működését a médiában, megteremtse és fenntartsa a közönség és a médiumok érdekei közti egészséges egyensúlyt, és egyúttal korrekt szakmai partnere legyen a piaci szereplőknek, szakmai szervezeteknek. Ezek az érdekek a médiumok oldaláról részben a sajtószabadság gyakorlásához, részben pedig a piaci bevételszerzéshez, míg a közönség oldaláról a megfelelő tájékozódás, a jogsértő tartalmakkal szembeni védelem, valamint a sokféle tartalom közötti választás lehetőségéhez kapcsolódnak. A testület összes tevékenysége során törekszik a más államok médiahatóságaival való együttműködésre."
Ezzel persze nem azt mondom, hogy nem hibáztak, csak olyan piszlicsáré a dolog, amiért a -ki tudja, lehet több éves- elhallgattatás finoman sem áll egyenlő mértékű büntetésnek.
És aztán a bíróság azért dobta az ügyüket, mert inkább kicsöngettek 2szer 30ezret, mint menjenek a bíróságra...
Oh..nem tudom, hogy a rádió 1-nél hogy megy át ez, vagy ott lehet nem meri igényelni senki azt a frekvenciát?!
Klaci79
www.klubradio.hu/adasok/a-klubradio-kozlemenye-116226
Valahogy mindenképpen beléjük kötöttek volna. Lásd a korábbi esetet:
"A Médiatanács arra hivatkozva zárta ki a Klubrádió pályázatát a 95,3-as frekvenciatenderből, hogy a pályázati anyag szöveges oldalainak üres hátlapjait nem számozták be és nem írták alá."
nol.hu/belfold/mszp__a_mediatanacsnak_mennie_kell__0706-1316677
több mint 4 éve
Amúgy visszatérve egy szóra a klubrádió ügyére (ha jól tudom) nem jogszabályt sértettek, hanem a médiatanács egyik elvárását, vagyis nem adtak 2 alkalommal 24 órás műsortervet időben. Jogszabályt ezzel nem sértettek, de kaptak két 30ezer ft-os bírságot, amit azért nem támadtak meg, mert csak a bíróság sokkal többet vitt volna el. Lehet amúgy, hogy igazuk volt, de érthető ha az ember úgy gondolja, hogy egyszerűen az ügy nem ér annyit, befizeti a bírságot. A médiatanács, meg nem hatóság, az ő feladatuk:"A Médiatanács elsődleges feladata, hogy biztosítsa a demokratikus nyilvánosság működését a médiában, megteremtse és fenntartsa a közönség és a médiumok érdekei közti egészséges egyensúlyt, és egyúttal korrekt szakmai partnere legyen a piaci szereplőknek, szakmai szervezeteknek. Ezek az érdekek a médiumok oldaláról részben a sajtószabadság gyakorlásához, részben pedig a piaci bevételszerzéshez, míg a közönség oldaláról a megfelelő tájékozódás, a jogsértő tartalmakkal szembeni védelem, valamint a sokféle tartalom közötti választás lehetőségéhez kapcsolódnak. A testület összes tevékenysége során törekszik a más államok médiahatóságaival való együttműködésre."
több mint 4 éve
Hát persze hogy más a hibás! Nem is vártam más véleményt.Szinte sejtettem, hogy azonnal a másik oldal fikázása jön erre is 😊 ezért is tart itt a diskurzusok többsége és ezért nem revideálja nyilvánosan az emberek többsége, ha valamiben változik a véleménye, mert akkor jön a másik oldal (mindegy, hogy melyik) és azonnal belerúg.Mivel pár napj én dobtam be, így illendő, hogy ezt is betegyem:A rohadt libernyákok, mi?
444.hu/2021/02/16/lemond-a-freeszfe-egyesulet-a-damjanich-utcai-epuletrol
Korrket és elismerésre méltó.
MC12
Bárcsak egyszer már a másik oldalról is látnánk hasonlót...
De nem lógatom bilibe a kezem.
Klaci79
De csak hogy megnyugodj:
- Továbbra sem értek egyet a Freeszfe-s bagázzsal
- Továbbra is mutyinak és undorítónak tartom, ahogy megkapták a helyet
MC12
De azért örülök, hogy bár korrekten lemondtak a helyről, te továbbra is bagázsnak nevezed őket, meg mutyizol! Hogy is van Máté evangéliumában az a bizonyos 7. fejezet? "Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre?"
Klaci79
Meglehet a véleményem róluk vagy előtte azt neked jóvá kell hagyni ? 😊 Mondtál te már ebben a topicban csúnyábbakat jobboldali politikai szeveződésekre mint hogy "bagázs".Hát persze hogy más a hibás! Nem is vártam más véleményt.Szinte sejtettem, hogy azonnal a másik oldal fikázása jön erre is 😊 ezért is tart itt a diskurzusok többsége és ezért nem revideálja nyilvánosan az emberek többsége, ha valamiben változik a véleménye, mert akkor jön a másik oldal (mindegy, hogy melyik) és azonnal belerúg.Mivel pár napj én dobtam be, így illendő, hogy ezt is betegyem:A rohadt libernyákok, mi?
MC12
Klaci79
De csak hogy megnyugodj:
MC12
De azért örülök, hogy bár korrekten lemondtak a helyről, te továbbra is bagázsnak nevezed őket, meg mutyizol! Hogy is van Máté evangéliumában az a bizonyos 7. fejezet? "Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre?"
Klaci79
Persze, hogy mutyizok mert ahogy megszerezték az sima mutyi volt semmi több. De az, hogy visszadják egy elismerésre méltó cselekedet, ennyi. Ez nem annulálja azokat előzményeket, amiben mi ketten nem értünk egyet.
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 4 éve
De legalább egy ilyen vidnyánszkis faszi dönti el ki kapjon Kossuth- díjat.Remélem ezzel egyetértenek a kényes ízlésűek. Velkovicsok tanítanak, vidnyánszkik irányítanak.
Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen. Várom mikor nevezik ki a kósát kultúrális főnöknek. Eligazgatná ezt a szektort is vlsz.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 4 éve
demokrata.hu/velemeny/amilyen-ronda-olyan-gonosz-345869/Az igen.
Nem hiszem, hogy lehet ilyen higított náci pribék csőcselékkel stabil rendszert fenntartani...
több mint 4 éve
Hát persze hogy más a hibás! Nem is vártam más véleményt.Szinte sejtettem, hogy azonnal a másik oldal fikázása jön erre is 😊 ezért is tart itt a diskurzusok többsége és ezért nem revideálja nyilvánosan az emberek többsége, ha valamiben változik a véleménye, mert akkor jön a másik oldal (mindegy, hogy melyik) és azonnal belerúg.Mivel pár napj én dobtam be, így illendő, hogy ezt is betegyem:A rohadt libernyákok, mi?
MC12
Klaci79
De csak hogy megnyugodj:
MC12
több mint 4 éve
Szinte sejtettem, hogy azonnal a másik oldal fikázása jön erre is 😊 ezért is tart itt a diskurzusok többsége és ezért nem revideálja nyilvánosan az emberek többsége, ha valamiben változik a véleménye, mert akkor jön a másik oldal (mindegy, hogy melyik) és azonnal belerúg.Mivel pár napj én dobtam be, így illendő, hogy ezt is betegyem:A rohadt libernyákok, mi?
MC12
Klaci79
De csak hogy megnyugodj:
több mint 4 éve
Mivel pár napj én dobtam be, így illendő, hogy ezt is betegyem:A rohadt libernyákok, mi?
MC12
Szerkesztette: Klaci79
több mint 4 éve
Karc fm ugyanígy jár állítólagEzzel csak az a baj, hogy ha egy fideszes médium hibázott volna ugyanígy akkor tuti semmi nem történt volna, és eltussolják. Itt meg azonnal le lehetett rá végre csapni, és ezt is kiirtani mint még jó pár ellenzéki médiumot.Ha egy médium tudja, hogy szálka a köröm alatt, - ha úgy adódik, akkor egy hatóság, még a valutakezelési vagy leltározási szabályzatukat is ellenőrizheti, és beleköthet a legapróbb rendellenességnek tűnő dologba-, akkor nem követhet el ilyen hibát, nem idézhet elő pusztán figyelmetlenségből(?), lúzerségből(?), nemtörődömségből(?) rendellenességet. Ráadásul kétszer is.pontosan. aki ennyire tudja, hogy rajta a célkereszt az miért nézelődik ki a lövészárokból, hogy lásson egy döglött lovat így felkínálva magát a mesterlövésznek?
Sobri Jóska
csebi
zavi27
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 4 éve
Mivel pár napj én dobtam be, így illendő, hogy ezt is betegyem:444.hu/2021/02/16/lemond-a-freeszfe-egyesulet-a-damjanich-utcai-epuletrol
több mint 4 éve
Hol mondtam ellent magamnak? Én egy szóval nem mondtam, hogy a kormány meg akarta menteni, sőt, egyetértek abban, hogy a lehetőséget várták, hogy bezárják, a Klubrádió meg megadta nekik.Ellent mondasz magadnak...Ezt én értem, de ezek az érvek miért nem akkor jöttek elő? Miért fogadták el a bírságot? Miért nem kértek jogorvoslatot már akkor? Nem Sobri a naív, hanem a Klubrádió volt az, amikor azt hitték, ha nem pattognak akkor megússzák. Pedig ők pontosan láthatták, tudhatták (Népszabadság? Megyei lapok?), hogy ha a NER-nek csak egy kicsi, mikroszkópikus fogása van valakin, akkor azt a legmesszemenőbbekig ki fogja használni. A rádió sorsa nem most, a bíróságon dőlt el, hanem akkor, amikor átvették a 30.000-es (asszem ennyi volt a bírság) csekket és befizették. Akkor kellett volna beleállni ebbe, de nem tették, mert inkább meg akarták úszni a konfrontációt, remélve, hogy ezzel ők is megússzák. Nem úszták meg. (én minden nap hazafele ha nem podcastet hallgattam, akkor Bolgár urat, szóval még egy pont a rádió hallgatóknak!)Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Hallgasd vissza az egyik megbeszéljüket, ahol a jogász vezérigazgató Stock egy betelefonáló kérdésére, hogy "ki követte el a hibát" részletesen kifejti mi volt a baki. Ha érdekel visszakeresem.
Sobri Jóska
Tömören:
Egyrészt nem törvényi előírás, hanem a NMHH saját rendelkezése a logfile-ok ilyen mélységű beszolgáltatása. Vagyis legjobb esetben végrehajtási rendelet.
Másrészt nem nem adták be, hanem az NMHH szerint késve töltötték fel, egy IT hiba miatt (jelszóváltoztatás, stb). Ráadásul amikor ez történt, nem volt a feltöltésnek határideje, szóval maga a késés sem definiálható.
A legnagyobb naívitás a részedről ( nem is értem, hogy teheted ezt te, a pragmatizmus feltalálója) azt szajkózni, hogy ne hibázzanak, és akkor nem lesz baj. Ahol dolgoznak, ott elkövetődik néha pár hiba. Én annak idején a GE-ben elvégeztem egy Six Sigma minőségbiztosítási tanfolyamot. Ott az volt az elvárás, hogy 1M termékből 3.4 db legyen selejt. Nem nulla, hanem 3-4. Pont ezért van kitalálva az a jogelv, hogy a büntetés arányos legyen a bűnnel, mert így nem lehet visszaélni azzal az alapvető ténnyel, hogy aki dolgozik az hibázik. Várod az első apró hibát, ami után főbe lövöd az illetőt... Miért nem figyelt oda.
De nyilván te is tudod, hogy nem ez a lényeg.
Ezért ez az érvelés méltatlan hozzád.
Lecsó
MC12
Mindegy mit csinálnak, van rajtuk sapka, vagy nincs.
Nehogy a kormánnyal szimpatizálók akarják már megmagyarázni, hogy a hatalom mindenáron meg akarta menteni a KR-t, csak azok a balfaszok maguk alatt vágták a fát, és nem volt mit tenni... Mert ez az érvelésed így hangzik.
Abban mi a naivitás, hogy mérlegeled, hogy megfellebbezel egy 30 ezres büntetést, amit valszeg elbuksz, több százezres jogászi díjakkal, meg milliós perköltséggel, vagy befizeted, és megspórolsz egy csomó pénzt? Bármit csinálsz, szarul jössz ki belőle, mert ki akarnak nyírni, és csapdahelyzetbe kényszerítenek. Akkor meg csináld azt, ami most ebben a pillanatban racionális. Ez szerintem nem naivitás, hanem pragmatizmus.
A naívitás az az, ha valaki azt hiszi, hogy itt a KR sorsa a KR múlt vagy múlik...
Lecsó
Pont az amit leírsz, "befizetem, megspórolom a pénzt és hátha megúszom" tudhatták, hogy ha elismerik a jogsértést és befizetik a pénzt, az fegyver lesz. Ezt az Arató is tudta, mondta is az egyik reggeli adásban, hogy komoly belső vitáik voltak akkor, hogy mi legyen, de befizették inkább, mert bíztak abban, hogy ennyi nem lesz elég különösebb szankciókhoz, hiszen elég sok rádiónál volt ilyen és mégis kaptak hosszabbítást stb. Akkor most ki a naív?
Továbbra is azt mondom, hogy már akkor kellett volna verni a palávert, hogy itt minimum egy joghézag van és nem bízni abban, hogy "á ennyi úgyse lesz elég, hogy bezárjanak minket".
több mint 4 éve
Ez is csak azt bizonyítja: igazak a cikk állításai.telex.hu/belfold/2021/02/16/demokrata-a-jobboldali-emberek-erosebbek-szebbek-okosabbak-boldogabbak-es-meg-a-szexualis-eletuk-is-jobb-mint-a-baloldaliakem.hvg.hu/itthon/20210216_bencsik_david_helyettes_allamtitkar
De egyébként tessék, kontextus.
Gyurma Pappa
r.baggio
Ezért nem tudom áttörni a 160kg-os guggolást 😕 Ha jó konzervatív lennék, már pattintanám is 180-t, tutira :`(

több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/02/16/demokrata-a-jobboldali-emberek-erosebbek-szebbek-okosabbak-boldogabbak-es-meg-a-szexualis-eletuk-is-jobb-mint-a-baloldaliakem.hvg.hu/itthon/20210216_bencsik_david_helyettes_allamtitkar
De egyébként tessék, kontextus.
Gyurma Pappa

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 4 éve
Várjál, nem baloldali médiafölény van Mo-on? Én még úgy hallottam 😊Ezzel csak az a baj, hogy ha egy fideszes médium hibázott volna ugyanígy akkor tuti semmi nem történt volna, és eltussolják. Itt meg azonnal le lehetett rá végre csapni, és ezt is kiirtani mint még jó pár ellenzéki médiumot.Ha egy médium tudja, hogy szálka a köröm alatt, - ha úgy adódik, akkor egy hatóság, még a valutakezelési vagy leltározási szabályzatukat is ellenőrizheti, és beleköthet a legapróbb rendellenességnek tűnő dologba-, akkor nem követhet el ilyen hibát, nem idézhet elő pusztán figyelmetlenségből(?), lúzerségből(?), nemtörődömségből(?) rendellenességet. Ráadásul kétszer is.pontosan. aki ennyire tudja, hogy rajta a célkereszt az miért nézelődik ki a lövészárokból, hogy lásson egy döglött lovat így felkínálva magát a mesterlövésznek?
Sobri Jóska
csebi
zavi27

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 4 éve
Ezzel csak az a baj, hogy ha egy fideszes médium hibázott volna ugyanígy akkor tuti semmi nem történt volna, és eltussolják. Itt meg azonnal le lehetett rá végre csapni, és ezt is kiirtani mint még jó pár ellenzéki médiumot.Ha egy médium tudja, hogy szálka a köröm alatt, - ha úgy adódik, akkor egy hatóság, még a valutakezelési vagy leltározási szabályzatukat is ellenőrizheti, és beleköthet a legapróbb rendellenességnek tűnő dologba-, akkor nem követhet el ilyen hibát, nem idézhet elő pusztán figyelmetlenségből(?), lúzerségből(?), nemtörődömségből(?) rendellenességet. Ráadásul kétszer is.pontosan. aki ennyire tudja, hogy rajta a célkereszt az miért nézelődik ki a lövészárokból, hogy lásson egy döglött lovat így felkínálva magát a mesterlövésznek?
Sobri Jóska
csebi
több mint 4 éve
telex.hu/belfold/2021/02/16/demokrata-a-jobboldali-emberek-erosebbek-szebbek-okosabbak-boldogabbak-es-meg-a-szexualis-eletuk-is-jobb-mint-a-baloldaliakeDe egyébként tessék, kontextus.

több mint 4 éve
Ez abszolut nem igaz. Azert mert Polt Peter genyo, ne semmizd ki a tobbszaz ugyesz szakmai, etikai munkajat. Es ez meg nem oroszorszag, nem igen vannak elore megirt dontesek.Félremagyarázod. Azt mondtam, hogy ennek a statisztikának nem hiszek, nem azt hogy többszáz ügyész szakmai, etikai munkáját semmizem ki. Nagyon jó a viszonyunk a pécsi ügyészséggel is, korrekt, rendes emberek, akik jól végzik a munkájukat, de nem 90%-osan, ebben egészen biztos vagyok.
undisputedly
Én is úgy gondolom, hogy ez nem Oroszország, éppen erről beszélek.

több mint 4 éve
Ez abszolut nem igaz. Azert mert Polt Peter genyo, ne semmizd ki a tobbszaz ugyesz szakmai, etikai munkajat. Es ez meg nem oroszorszag, nem igen vannak elore megirt dontesek.Most komolyan: elemezni fogunk egy Polt Péter vezette ügyészség által készített statisztikát? 90%+ hatékonysága (valójában) olyan ügyészségeknek van, ahol az ítéletek előre meg vannak írva. Nagyon bízom benne, hogy nem ilyen országban élünk.Ez akkor jó duma, ha doktorolsz is mellé egy másik saját statot 😊“I only believe in statistics that I doctored myself”67. oldal. 91-99% kozott 2019-ben, jogeros donteseknelAz ítélethozatal előtti vádejtésről nem beszélve, értsd ha nagyon billeg, akkor az ügyész engedi el, hogy ne kockáztassa a %-os értékelését.Több okból is:Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.
Egyreszt azt irod, hogy csak es kizarolag a beismero vallomas miatt kepesek elitelni oket. egy objektiv szemlelo is lathajta, hogy ez nem lehet igaz. Miert vallana be 10-bol 9 gyanusitott a bcs elkoveteset, ha nincs semmi bizonyitek?
Masreszt azt tudom, hogy a magyr vadhatekonysag kiemelkedoen magas, kb 90% koruli, tehat ha megvadolnak, b@szhatod.
Pl voltam Londonban egy targyalson, ahol a szunetben beszelgettem az ugyesszel, o emlitett ott egy szamot, mar nem emlekszem mi volt, de kb 40-50% lehetett talan a vadhatekonysag. (Meglepodott a magyar aranyon amugy)
undisputedly
Amadeus
Előkészítő tárgyalások: sok a "vádalku", bűnösnek vallja magát a terhelt valami vicc büntetésért (3 hónap, 2 évre felfüggesztve, hehhhh?), piff bűnös, pipa.
Sokszor nem veszik bele ebbe a másodfokot. Itt pl. Pécsett több olyan bíró is van, akinek következetesen nem állnak meg az ítéleteik másodfokon, de ez az ügyészség szerint már nem az ő hibájuk. Nyilván, nem az, lol.
Gyurma Pappa
Hatékony vàdhatóság my ass.
Amadeus
ugyeszseg.hu/wp-content/uploads/merzag/2020/12/buntetobirosag_ugyeszi_tev_i_2019.pdf
undisputedly
Gyurma Pappa
(Egyébként a vitába nem akarok belefolyni, csak belekukkantottam a pdf-be, és érdekes, hogy vannak megyék, ahol a tárgyalásig jutott ügyek 55%-ban volt beismerő vallomás, más megyékben meg 10%. Ez miért van? Ennyire máshogy dolgoznak az egyes bíróságok/ügyészségek? Mi az ami ha tárgyalásig jut az ügy, befolyásolja a tettest, hogy tegyen vallomást az egyik megyében, de nem befolyásolja a másikban? Alkuk?)
peterk2005
Gyurma Pappa
több mint 4 éve
Hát...Most komolyan: elemezni fogunk egy Polt Péter vezette ügyészség által készített statisztikát? 90%+ hatékonysága (valójában) olyan ügyészségeknek van, ahol az ítéletek előre meg vannak írva. Nagyon bízom benne, hogy nem ilyen országban élünk.Ez akkor jó duma, ha doktorolsz is mellé egy másik saját statot 😊“I only believe in statistics that I doctored myself”67. oldal. 91-99% kozott 2019-ben, jogeros donteseknelAz ítélethozatal előtti vádejtésről nem beszélve, értsd ha nagyon billeg, akkor az ügyész engedi el, hogy ne kockáztassa a %-os értékelését.Több okból is:Nem tudom mi a valos szam, talan az ugyeszsegnek sincs nyilvanos adatbazisa, de az eddigi tapasztalataim es kollegak tapasztalatai alapjan lehetetlen es blodseg ez (amugy vannak itt a forumon gyakorlo buntis ugyvedek szerintem, talan ok megerositik).Konkrétan kamu, bizonyos tekintetben manipulált adat.
Egyreszt azt irod, hogy csak es kizarolag a beismero vallomas miatt kepesek elitelni oket. egy objektiv szemlelo is lathajta, hogy ez nem lehet igaz. Miert vallana be 10-bol 9 gyanusitott a bcs elkoveteset, ha nincs semmi bizonyitek?
Masreszt azt tudom, hogy a magyr vadhatekonysag kiemelkedoen magas, kb 90% koruli, tehat ha megvadolnak, b@szhatod.
Pl voltam Londonban egy targyalson, ahol a szunetben beszelgettem az ugyesszel, o emlitett ott egy szamot, mar nem emlekszem mi volt, de kb 40-50% lehetett talan a vadhatekonysag. (Meglepodott a magyar aranyon amugy)
undisputedly
Amadeus
Előkészítő tárgyalások: sok a "vádalku", bűnösnek vallja magát a terhelt valami vicc büntetésért (3 hónap, 2 évre felfüggesztve, hehhhh?), piff bűnös, pipa.
Sokszor nem veszik bele ebbe a másodfokot. Itt pl. Pécsett több olyan bíró is van, akinek következetesen nem állnak meg az ítéleteik másodfokon, de ez az ügyészség szerint már nem az ő hibájuk. Nyilván, nem az, lol.
Gyurma Pappa
Hatékony vàdhatóság my ass.
Amadeus
ugyeszseg.hu/wp-content/uploads/merzag/2020/12/buntetobirosag_ugyeszi_tev_i_2019.pdf
undisputedly
Gyurma Pappa
(Egyébként a vitába nem akarok belefolyni, csak belekukkantottam a pdf-be, és érdekes, hogy vannak megyék, ahol a tárgyalásig jutott ügyek 55%-ban volt beismerő vallomás, más megyékben meg 10%. Ez miért van? Ennyire máshogy dolgoznak az egyes bíróságok/ügyészségek? Mi az ami ha tárgyalásig jut az ügy, befolyásolja a tettest, hogy tegyen vallomást az egyik megyében, de nem befolyásolja a másikban? Alkuk?)
peterk2005
Gyurma Pappa
Még polgár ügyszakban is ez a helyzet 2.fokon.
több mint 4 éve
esetében is előkerül az hogy miért nem lehet más a politika
ha nem az ő szabályaik szerint játszol, akkor nem ülhetsz le az asztalhoz
ha viszont az ő rendszerükben játszol akkor szép lassan beépülsz közéjük
szerintem ez csak részben igaz, de itthon az lmp és a momentum példája bizonyítja hogy nehéz megőrizni az integritást ha gyors sikereket akarsz elérni és bekerülni a parlamentbe
külsősként pedig nehéz megmaradni
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 4 éve
Ellent mondasz magadnak...Ezt én értem, de ezek az érvek miért nem akkor jöttek elő? Miért fogadták el a bírságot? Miért nem kértek jogorvoslatot már akkor? Nem Sobri a naív, hanem a Klubrádió volt az, amikor azt hitték, ha nem pattognak akkor megússzák. Pedig ők pontosan láthatták, tudhatták (Népszabadság? Megyei lapok?), hogy ha a NER-nek csak egy kicsi, mikroszkópikus fogása van valakin, akkor azt a legmesszemenőbbekig ki fogja használni. A rádió sorsa nem most, a bíróságon dőlt el, hanem akkor, amikor átvették a 30.000-es (asszem ennyi volt a bírság) csekket és befizették. Akkor kellett volna beleállni ebbe, de nem tették, mert inkább meg akarták úszni a konfrontációt, remélve, hogy ezzel ők is megússzák. Nem úszták meg. (én minden nap hazafele ha nem podcastet hallgattam, akkor Bolgár urat, szóval még egy pont a rádió hallgatóknak!)Most minden tele van a Klubrádió szotrijával.Hallgasd vissza az egyik megbeszéljüket, ahol a jogász vezérigazgató Stock egy betelefonáló kérdésére, hogy "ki követte el a hibát" részletesen kifejti mi volt a baki. Ha érdekel visszakeresem.
Sobri Jóska
Tömören:
Egyrészt nem törvényi előírás, hanem a NMHH saját rendelkezése a logfile-ok ilyen mélységű beszolgáltatása. Vagyis legjobb esetben végrehajtási rendelet.
Másrészt nem nem adták be, hanem az NMHH szerint késve töltötték fel, egy IT hiba miatt (jelszóváltoztatás, stb). Ráadásul amikor ez történt, nem volt a feltöltésnek határideje, szóval maga a késés sem definiálható.
A legnagyobb naívitás a részedről ( nem is értem, hogy teheted ezt te, a pragmatizmus feltalálója) azt szajkózni, hogy ne hibázzanak, és akkor nem lesz baj. Ahol dolgoznak, ott elkövetődik néha pár hiba. Én annak idején a GE-ben elvégeztem egy Six Sigma minőségbiztosítási tanfolyamot. Ott az volt az elvárás, hogy 1M termékből 3.4 db legyen selejt. Nem nulla, hanem 3-4. Pont ezért van kitalálva az a jogelv, hogy a büntetés arányos legyen a bűnnel, mert így nem lehet visszaélni azzal az alapvető ténnyel, hogy aki dolgozik az hibázik. Várod az első apró hibát, ami után főbe lövöd az illetőt... Miért nem figyelt oda.
De nyilván te is tudod, hogy nem ez a lényeg.
Ezért ez az érvelés méltatlan hozzád.
Lecsó
MC12
Mindegy mit csinálnak, van rajtuk sapka, vagy nincs.
Nehogy a kormánnyal szimpatizálók akarják már megmagyarázni, hogy a hatalom mindenáron meg akarta menteni a KR-t, csak azok a balfaszok maguk alatt vágták a fát, és nem volt mit tenni... Mert ez az érvelésed így hangzik.
Abban mi a naivitás, hogy mérlegeled, hogy megfellebbezel egy 30 ezres büntetést, amit valszeg elbuksz, több százezres jogászi díjakkal, meg milliós perköltséggel, vagy befizeted, és megspórolsz egy csomó pénzt? Bármit csinálsz, szarul jössz ki belőle, mert ki akarnak nyírni, és csapdahelyzetbe kényszerítenek. Akkor meg csináld azt, ami most ebben a pillanatban racionális. Ez szerintem nem naivitás, hanem pragmatizmus.
A naívitás az az, ha valaki azt hiszi, hogy itt a KR sorsa a KR múlt vagy múlik...
Szerkesztette: Lecsó