Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
csebiItt én meg csak nem is a regi Pál fordulasrol beszéltem hanem ilyen mostani dolgokról h szeptemberben OV azt mondja h minden döntést a kormány hoz ezért ővék a felelősség, majd egy hete meg pislogva mondja h őket nem terheli semmilyen felelősség. Nem láttam h írogattad volna ezt.
Az utolsó bekezdésedet leírtam 2018ban h Ezt kellene csinálniuk.
Tehát amikor hoz egy ilyen szabályozást h minimum 71 jelölt kell akkor nem terel közös listára a Fidesz??? Mi más célja volt ennek kerlek magyarázd el.
Senki sem állna pariba senkivel, ez egyértelmű. De eddig egymással sem igazán álltak most már belátták h nem egymással kellene civakodni miközben ehhez OV rendel egy kávét magának, legalábbis insallah, mert akkor hiszem el ezt h tényleg így lesz 22ben.
Megrekedesben nincs igazad mert épp a dk és a momentum nőtt 18 óta ( 3%on voltak akkor)
és a jobbiknak is volt egy időszaka (10%bol lett 20%), ami nehezen megy az a Fidesz bázis atallitasa.
[/quote]Minden egyes alkalommal lepődjek meg amikor egy MLM ügynök átbasz valakit? Ilyen a természete, tudjuk, így fogadjuk vagy utasítjuk el. De amikor jön valaki, aki azt mondja, hogy Ő nem mlm ügynök, hanem stabil, kiszámítható és állandó munkát akar adni, aztán kiderül, hogy Ő is csak egy nyomorult mlm-es, akkor ne legyen ez érdekesebb? Nekem az.
Nem kellene, hogy közös listára terelje őket, ha valamelyik párt vette volna a fárdatságot és épített volna egy akkora pártot mint a Fideszé, volt erre a legtöbbnek 10 éve vagy több (LMP-MSZP-Jobbik). A Momentumnak csak 3 és ennyi idő alatt szereztek 12-16%-ot, ezért elképzelni is fájdalmas, hogy mennyire sokra vihették volna, ha nem csicskulnak be. Ez tényleg szomorú.
Akkor rosszul fogalmaztam: az ellenzék ugyanazt a nagyságú tortát szeleteli évek óta. A Momentum és a DK erősödése a Jobbik az Mszp és LMP visszaesése miatt van, nem azért mert sokat melóztak az új szavazókon.
Szerkesztette: MC12
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Tehát szerinted egy politikus vagy politikai párt esetében teljesen mindegy, hogy mit csinált, mit mondott korábban, akár volt kormányon akár nem? Ennyi erővel dobjuk ki a történelem oktatást a kukába, hiszen teljesen mindegy ki mit csinált régen, abból nem lehet megmondani, mi lesz a jövőben.Nem érted. Megpróbálom egy szemléletesebb példával:Tegyük fel tudunk utazni az időben, és most 2009 van, oké? 😊 Namost, ennek a gondolatmenetednek a fonalán kíváncsi vagyok, hogy a 1998-2002-es kormányzásuk tapasztalaira alapozva, mégis mit tudnál nekem mondani a 2010-ben várhatóan győztes Fideszről? Mi várható tőlük, mit fognak csinálni? Könnyú dolgod is van, mert egy egy ember irányította, agyoncentralizált pártról beszélünk, ahol minden döntéshozó gyakorlatilag ugyanaz lesz - a fő döntéshozóval az élen -, aki az említett 4 évben is volt.
Van egy vacsora, welcome falattal, előétellel, levessel stb. (ők az egymás utáni kormányok), kialakul egy beszélgetés arról, milyen volt a főfogás (mondjuk a Bajnai-kormány) jó, rossz stb. erre Te jössz és elmondod, hogy a desszert (FIDESZ kormány) az valami rohadt szar. Értem, köszönöm, de mi a főfogásról beszélgetünk, beszélhetünk a desszertől is nekem oké, DE AZ EGY MÁSIK BESZÉLGETÉS 😊 Arról is lehet beszélgetni, hogy az alapanyag romlott volt, ezért szar mindegyik kaja, de a desszertbe több romlott cucc került, ezért az volt a legrosszabb, de ez megint egy másik beszélgetés és teljesen mindegy, a főétel szempontjából, hogy a desszert milyen volt.
MC12
Le tudná a 2009-es verziód írni nekem a megelőző teljesítményük alapján előre írni, hogy a Fidesz azt fogja csinálni amit csinált? Nem hiszem. 😊
Na ennyi értelme van arról beszélgetni, hogy mégis mit csinált Gyurcsány, Bajnai, akárki korábban. Főleg úgy, hogy itt a Fidesz esetéhez képest nagyságrendekkel jobban újraosztott asztalról lesz szó. Lehet jobb, lehet rosszabb (szerintem nem lehet, lásd előző postom, de neked megadom ezt is), de nem az alapján fogunk erre választ találni, hogy mi volt az előétel. 😊
peterk2005
Amúgy ez azért vicces, mert a "nagy" baloldai véleményvezérek (Baló, Mester Ákos, Bolgár György stb.) a 2000-es években ezek szerint tökéletesen jól riogattak azzal, hogy mi lesz ha mégegyszer Orbán hatalomra kerül:
- Politikai bosszú
- Tekintélyuralmi rendszer
- Állami szintű korrupció
- Klientúra építés
Tehát akkor ők végülis láttak valamit nem ? 😊
több mint 5 éve
Itt én meg csak nem is a regi Pál fordulasrol beszéltem hanem ilyen mostani dolgokról h szeptemberben OV azt mondja h minden döntést a kormány hoz ezért ővék a felelősség, majd egy hete meg pislogva mondja h őket nem terheli semmilyen felelősség. Nem láttam h írogattad volna ezt.Ki mondta, hogy náluk nem zavar? Csak az elmúlt 10 évben az ilyen és ehhez hasonló fórumokon már szarrá lett magyarázva a fidesz aktuális pálfordulása, semmi izgi nincs benne.Megint szálka - gerenda. Nem gond h zavar a momentumnal ez, de miért csak nála? Fidesznél, OVnal miért nem?Most akkor döntsd el, hogy Bajnait mint politikust értékeljük vagy mint csődkezelő biztos, de ne ugorjunk a két érvrendszer között, politikával magyarázva a gazdasági, gazdasági okokkal pedig a politikai döntéseketKlasszikus posztmodern érvelés ez egyébként (két érvrendszer közötti ugrálás) 😊 addig hajlítani a teret amíg a saját hazugságom igazgsággá válik, ha nekem úgy tetszik, akkor politikus aki ennek alapján dönt, ha úgy tetszik gazdasági szakember aki távol tartja magát a poltikától, ami éppen megfelel az állításomnak 😊
FLZOLI
A momentum csinálja ezt az elmúlt hónapokban, szembesítik őket azzzal mit mondtak 1-2 éve (homlokegyenst mást mint most), és erre annyit mondanak, hogy az nem is úgy volt, ez a reálpolitika, nem úgy értették..Nyilván valahogy fel kell oldani azt a kognitív disszonanciát, (mint a Jobbiknak), hogy azokkal állunk össze, akik ellen létrejöttünk- pénzért és hatalomért.
MC12
Amúgy főleg hipokrita ezt számon kérni miután a Fidesz alakította úgy a szabályokat h közös listára terelt mindenkit.
csebi
De az hogy valaki kampányol 2018-ban azzal, hogy MSZP soseeeeeeee, Gyurcsányalllll neeeeeeeem..Jobbikkal kizárt.....aztán másfél év múlva közös listára avászkodik fel a fentebbiekkel....ez izgi ,hiszen élőben látsz elkurvulni egy újabb politikus generációt.
De amúgy nem érzed kellemetlennek, hogy az egyetlen érv ilyenkor, hogy "de a Fidesz is ezt csinálja" 😊 elvileg ők jobbak mint a fidesz nem? Nekik pont ellentétesen kéne cselekdniük. Elvileg.
Senkit nem terelt közös listára, csak egyetlen pártnak sincs annyi szavazója, hogy megverje egy az egyben a Fideszt aki a legerősebb párt idehaza. Szerinted, ha a DK pariban lenne a Fidesszel összeállnának bárkivel? Dehogy állnának. Csakhát megrekedtek az ellenzéki pártok, évek óta nem bírnak elmozdulni a saját támogatottságuktól plusz-minusz pár százalék. Egy vilgjárvány, a nyomában jövő gazdasági nehézségek meg egy Szájer-ügy kellett, és jól feltett kérdések a fókuszcsoport felé, hogy legalább összeadva előzzék a fideszt bizonyos közvéleménykutatóknál.
Talán ez elmúlt években a vidéket kellett volna járni és visszaszerezni az elvesztett szavazókat kamu poltikai akciók helyett, talán nem csak Budapesten kellene kampányolni és akkor lenne olyan párt aki egy az egyben is kihívhatta volna a fideszt. De ez meló, azt meg a politikus nem szeret. A vidéken hozza a jobbik amit tud, a fővárost meg pár nagyobb várost a DK-szoci-momentum aztán ami lesz lesz. Kiérlelt startégia.
MC12
Az utolsó bekezdésedet leírtam 2018ban h Ezt kellene csinálniuk.
Tehát amikor hoz egy ilyen szabályozást h minimum 71 jelölt kell akkor nem terel közös listára a Fidesz??? Mi más célja volt ennek kerlek magyarázd el.
Senki sem állna pariba senkivel, ez egyértelmű. De eddig egymással sem igazán álltak most már belátták h nem egymással kellene civakodni miközben ehhez OV rendel egy kávét magának, legalábbis insallah, mert akkor hiszem el ezt h tényleg így lesz 22ben.
Megrekedesben nincs igazad mert épp a dk és a momentum nőtt 18 óta ( 3%on voltak akkor)
és a jobbiknak is volt egy időszaka (10%bol lett 20%), ami nehezen megy az a Fidesz bázis atallitasa.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Ki mondta, hogy náluk nem zavar? Csak az elmúlt 10 évben az ilyen és ehhez hasonló fórumokon már szarrá lett magyarázva a fidesz aktuális pálfordulása, semmi izgi nincs benne.Megint szálka - gerenda. Nem gond h zavar a momentumnal ez, de miért csak nála? Fidesznél, OVnal miért nem?Most akkor döntsd el, hogy Bajnait mint politikust értékeljük vagy mint csődkezelő biztos, de ne ugorjunk a két érvrendszer között, politikával magyarázva a gazdasági, gazdasági okokkal pedig a politikai döntéseketKlasszikus posztmodern érvelés ez egyébként (két érvrendszer közötti ugrálás) 😊 addig hajlítani a teret amíg a saját hazugságom igazgsággá válik, ha nekem úgy tetszik, akkor politikus aki ennek alapján dönt, ha úgy tetszik gazdasági szakember aki távol tartja magát a poltikától, ami éppen megfelel az állításomnak 😊
FLZOLI
A momentum csinálja ezt az elmúlt hónapokban, szembesítik őket azzzal mit mondtak 1-2 éve (homlokegyenst mást mint most), és erre annyit mondanak, hogy az nem is úgy volt, ez a reálpolitika, nem úgy értették..Nyilván valahogy fel kell oldani azt a kognitív disszonanciát, (mint a Jobbiknak), hogy azokkal állunk össze, akik ellen létrejöttünk- pénzért és hatalomért.
MC12
Amúgy főleg hipokrita ezt számon kérni miután a Fidesz alakította úgy a szabályokat h közös listára terelt mindenkit.
csebi
De az hogy valaki kampányol 2018-ban azzal, hogy MSZP soseeeeeeee, Gyurcsányalllll neeeeeeeem..Jobbikkal kizárt.....aztán másfél év múlva közös listára avászkodik fel a fentebbiekkel....ez izgi ,hiszen élőben látsz elkurvulni egy újabb politikus generációt.
De amúgy nem érzed kellemetlennek, hogy az egyetlen érv ilyenkor, hogy "de a Fidesz is ezt csinálja" 😊 elvileg ők jobbak mint a fidesz nem? Nekik pont ellentétesen kéne cselekdniük. Elvileg.
Senkit nem terelt közös listára, csak egyetlen pártnak sincs annyi szavazója, hogy megverje egy az egyben a Fideszt aki a legerősebb párt idehaza. Szerinted, ha a DK pariban lenne a Fidesszel összeállnának bárkivel? Dehogy állnának. Csakhát megrekedtek az ellenzéki pártok, évek óta nem bírnak elmozdulni a saját támogatottságuktól plusz-minusz pár százalék. Egy vilgjárvány, a nyomában jövő gazdasági nehézségek meg egy Szájer-ügy kellett, és jól feltett kérdések a fókuszcsoport felé, hogy legalább összeadva előzzék a fideszt bizonyos közvéleménykutatóknál.
Talán ez elmúlt években a vidéket kellett volna járni és visszaszerezni az elvesztett szavazókat kamu poltikai akciók helyett, talán nem csak Budapesten kellene kampányolni és akkor lenne olyan párt aki egy az egyben is kihívhatta volna a fideszt. De ez meló, azt meg a politikus nem szeret. A vidéken hozza a jobbik amit tud, a fővárost meg pár nagyobb várost a DK-szoci-momentum aztán ami lesz lesz. Kiérlelt startégia.
több mint 5 éve
Zavaros? Én csak megneveztem a kormányokat amiket írtál. A Te példádnál maradtam de ezek szerint a saját gondolatod se tudod követni.Attól, mert Te nem érted nem jelenti azt, hogy nincs értelme 😊 A tiéd viszont roppant zavaros, erőltetett és nem különösebben eredeti. De ha neked tetszik oké 😊Ennek a hasonlatnak semmi értelme. De tegyük fel. Minden fogás egy új kezdet, ami nem igaz, mert minden kormány azzal kezd főzni, amit az előző hagyott neki. Levesnek választasz egy tejszínes gyümölcslvest, értelmetlen lenne egy jó chilis-babot kérni főételnek, mert a kettő összeveszne a gyomrodban. Dehát rád, mint főétel kormány vezetőjére nincs hatással Leves-kormány, ezt rendeled. Aztán, mint desszert kormány újdonsült miniszterelnöke, tiszta lappal indulsz újra, és kérsz egy somlóit plafonig tejszínnel. A wc-n nem az egyiket vagy a másikat fogod hibáztatni, hanem az egészet egyben, mert mindhárom "kormányzás" szarba vitte a hazát.Nem érted. Megpróbálom egy szemléletesebb példával:Hát ebben nagyon nem értünk egyet. Minden kormány intézkedései függnek az elődeitől. Bajnaié is, Orbáné is és a valamikori következőé is. Lehet ez egy gazdasági megszorítás, egy intézkedés visszavonása, egy új alkotmány, még az önkorik szopatása is, vagy bármi.De nem erről volt szó. Nem ez volt a téma. A Bajnai kormányt mint minden kormányt elsősorban önmagában kell nézni, amit tett jól tette, nem tette jól, tehette volna másképp stb. Teljesen irreleváns hogy a Fidesz mit csinált vagy nem csinált utána. Az egy másik beszélgetés. Csak kényelmesebb sokaknak mindent egybemosni....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
Egyrészt az akkori döntések többségét -13. havi fizu, nyugdíj, nyugdíjkorhatár emelés, áfa emelés, családi pótlék- azóta sem változtatta meg, vagy "csinálta" vissza a jelenlegi kormányzat egy világgazdasági konjunktura idején.
Másrészt az akkori Önkormányzati támogatáscsökkentést összehasonlítani a mostani intézkedésekkel (hipa felezés, adókivetés, növelés tiltása, gépjármű adó elvétele, IFA minuszolása, ingyenes parkolás stb.) ...ez nem egy kategória.
Direkt nem mennék bele a politikai okokba.
Abba igazad van, hogy Bajnai egy végrehajtó volt és igen többségében az üzleti szférában látunk ilyeneket. De a faszi egy gazdasági világválság idején, egy elbaszott kormányzás után kellett, hogy takarítson, nem egy elvileg világbajnok tündérmese-szerű gazdasági teljesítmény után háromnegyed évvel.
zinedine5
MC12
Ha egy intézkedés hiba, akkor aki nem javítja ki a hibát az nem hibás?
DE
Vagy nála a hibás intézkerdés megtartása nem hiba, mert nem ő tette?
DE
Szerintem ezt nem lehet leválasztani.
Hogyne lehetne, sőt kell is, ezáltal válnak értékelhetővé külön - külön.
zinedine5
Van egy vacsora, welcome falattal, előétellel, levessel stb. (ők az egymás utáni kormányok), kialakul egy beszélgetés arról, milyen volt a főfogás (mondjuk a Bajnai-kormány) jó, rossz stb. erre Te jössz és elmondod, hogy a desszert (FIDESZ kormány) az valami rohadt szar. Értem, köszönöm, de mi a főfogásról beszélgetünk, beszélhetünk a desszertől is nekem oké, DE AZ EGY MÁSIK BESZÉLGETÉS 😊 Arról is lehet beszélgetni, hogy az alapanyag romlott volt, ezért szar mindegyik kaja, de a desszertbe több romlott cucc került, ezért az volt a legrosszabb, de ez megint egy másik beszélgetés és teljesen mindegy, a főétel szempontjából, hogy a desszert milyen volt.
MC12
Megelőzve a válaszodat, GÜLÖN-GÜLÖN ÉRFELÜNG!!!
Ha rád jön a szapora a chilisbab után, csak azt hibáztatod, vagy belátod, hogy másféle leves/főétel kellett volna?
Amúgy néztél már parlamenti közvetítést? Ahányszor nekiszegeznek a fidesznek valamit, egyből jön a 15 évvel ezelőtti visszautalás, hogy hát de akkor mit műveltek irgumburgum! meg előző kormány!!!! Már a kettővel ezelőtti kormány is fidesz volt könyörgöm, nem tudták az mszp hibáit kijavítani 10 év alatt, mit keresnek még a parlamentben?
samu09
Néztem eleget igen, és? Miben kellene az érvrendszeremen módosítania a parlamenti képviselőknek? Nekem van egy véleményem, és elég ritka, hogy gyakorló politikusok a tévéből hatnak rá, ha neked gyakori, lelked rajta.
MC12
több mint 5 éve
Nem érted. Megpróbálom egy szemléletesebb példával:Tegyük fel tudunk utazni az időben, és most 2009 van, oké? 😊 Namost, ennek a gondolatmenetednek a fonalán kíváncsi vagyok, hogy a 1998-2002-es kormányzásuk tapasztalaira alapozva, mégis mit tudnál nekem mondani a 2010-ben várhatóan győztes Fideszről? Mi várható tőlük, mit fognak csinálni? Könnyú dolgod is van, mert egy egy ember irányította, agyoncentralizált pártról beszélünk, ahol minden döntéshozó gyakorlatilag ugyanaz lesz - a fő döntéshozóval az élen -, aki az említett 4 évben is volt.
MC12
Le tudná a 2009-es verziód írni nekem a megelőző teljesítményük alapján előre írni, hogy a Fidesz azt fogja csinálni amit csinált? Nem hiszem. 😊
Na ennyi értelme van arról beszélgetni, hogy mégis mit csinált Gyurcsány, Bajnai, akárki korábban. Főleg úgy, hogy itt a Fidesz esetéhez képest nagyságrendekkel jobban újraosztott asztalról lesz szó. Lehet jobb, lehet rosszabb (szerintem nem lehet, lásd előző postom, de neked megadom ezt is), de nem az alapján fogunk erre választ találni, hogy mi volt az előétel. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Megint szálka - gerenda. Nem gond h zavar a momentumnal ez, de miért csak nála? Fidesznél, OVnal miért nem?Most akkor döntsd el, hogy Bajnait mint politikust értékeljük vagy mint csődkezelő biztos, de ne ugorjunk a két érvrendszer között, politikával magyarázva a gazdasági, gazdasági okokkal pedig a politikai döntéseketKlasszikus posztmodern érvelés ez egyébként (két érvrendszer közötti ugrálás) 😊 addig hajlítani a teret amíg a saját hazugságom igazgsággá válik, ha nekem úgy tetszik, akkor politikus aki ennek alapján dönt, ha úgy tetszik gazdasági szakember aki távol tartja magát a poltikától, ami éppen megfelel az állításomnak 😊
FLZOLI
MC12
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Attól, mert Te nem érted nem jelenti azt, hogy nincs értelme 😊 A tiéd viszont roppant zavaros, erőltetett és nem különösebben eredeti. De ha neked tetszik oké 😊Ennek a hasonlatnak semmi értelme. De tegyük fel. Minden fogás egy új kezdet, ami nem igaz, mert minden kormány azzal kezd főzni, amit az előző hagyott neki. Levesnek választasz egy tejszínes gyümölcslvest, értelmetlen lenne egy jó chilis-babot kérni főételnek, mert a kettő összeveszne a gyomrodban. Dehát rád, mint főétel kormány vezetőjére nincs hatással Leves-kormány, ezt rendeled. Aztán, mint desszert kormány újdonsült miniszterelnöke, tiszta lappal indulsz újra, és kérsz egy somlóit plafonig tejszínnel. A wc-n nem az egyiket vagy a másikat fogod hibáztatni, hanem az egészet egyben, mert mindhárom "kormányzás" szarba vitte a hazát.Nem érted. Megpróbálom egy szemléletesebb példával:Hát ebben nagyon nem értünk egyet. Minden kormány intézkedései függnek az elődeitől. Bajnaié is, Orbáné is és a valamikori következőé is. Lehet ez egy gazdasági megszorítás, egy intézkedés visszavonása, egy új alkotmány, még az önkorik szopatása is, vagy bármi.De nem erről volt szó. Nem ez volt a téma. A Bajnai kormányt mint minden kormányt elsősorban önmagában kell nézni, amit tett jól tette, nem tette jól, tehette volna másképp stb. Teljesen irreleváns hogy a Fidesz mit csinált vagy nem csinált utána. Az egy másik beszélgetés. Csak kényelmesebb sokaknak mindent egybemosni....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
Egyrészt az akkori döntések többségét -13. havi fizu, nyugdíj, nyugdíjkorhatár emelés, áfa emelés, családi pótlék- azóta sem változtatta meg, vagy "csinálta" vissza a jelenlegi kormányzat egy világgazdasági konjunktura idején.
Másrészt az akkori Önkormányzati támogatáscsökkentést összehasonlítani a mostani intézkedésekkel (hipa felezés, adókivetés, növelés tiltása, gépjármű adó elvétele, IFA minuszolása, ingyenes parkolás stb.) ...ez nem egy kategória.
Abba igazad van, hogy Bajnai egy végrehajtó volt és igen többségében az üzleti szférában látunk ilyeneket. De a faszi egy gazdasági világválság idején, egy elbaszott kormányzás után kellett, hogy takarítson, nem egy elvileg világbajnok tündérmese-szerű gazdasági teljesítmény után háromnegyed évvel.
zinedine5
MC12
DE
DE
zinedine5
MC12
Ha rád jön a szapora a chilisbab után, csak azt hibáztatod, vagy belátod, hogy másféle leves/főétel kellett volna?
Amúgy néztél már parlamenti közvetítést? Ahányszor nekiszegeznek a fidesznek valamit, egyből jön a 15 évvel ezelőtti visszautalás, hogy hát de akkor mit műveltek irgumburgum! meg előző kormány!!!! Már a kettővel ezelőtti kormány is fidesz volt könyörgöm, nem tudták az mszp hibáit kijavítani 10 év alatt, mit keresnek még a parlamentben?
samu09
Néztem eleget igen, és? Miben kellene az érvrendszeremen módosítania a parlamenti képviselőknek? Nekem van egy véleményem, és elég ritka, hogy gyakorló politikusok a tévéből hatnak rá, ha neked gyakori, lelked rajta.
több mint 5 éve
Én biztos nem fogok semmit se számon kérni senkin. Nem szokásom.Ez lenne a történet lényege. Mégis mit vársz egy twitter demokráciától? Hogy most én legyek olyan cinikus, mint amilyen te szoktál lenni: ez a realitás. A posztmodern demokráciában egy eszköze van a polgárnak: ahol nincs alkotmányosan lekorlátozva (jobb helyeken le van), ott "nyígni", és amint lehet, elzavarni az adott rezsimet, hogy ne tudjon elterpeszkedni. Mert egy képviseleti rendszerben nincs rosszabb, mint az elterpeszkedett, elkényelmesedett állandósuló hatalom. Minden ami ennél rosszabb, az túl van a képviseleti rendszeren, demokrácián, az már vagy ilyen vagy olyan módon autoriter, diktatórikus.
De majd figyeld meg magadat és a többi Orbánhatert, hogy váltok/válnak 2-3 év alatt az "ez még rosszabb, mint az Orbán-rendszer volt" hangoztatóivá, hogy fognak ugyanúgy a kákán is csomót keresni, minden szarért nyígni, minden gyurcsányos, jobbikos, szarkeverős ügyet előcitálni, mindenbe belekötni.
Vagyis olyan emberek fogják leszavazni ezt a mostani történetívet, akik ezt követően ugyanolyan elégedetlenek, keserűek, picsogósak, boldogtalanok maradnak, csakhogy más 100-1000 ember diszponáljon az állami pénzek nagy része fölött, mint most.Sobri Jóska
Mindegy hogy hívod, mindegy kik vannak benne, ennél a mostani NER rendszernél minden csak jobb lesz. Még a Jobbik is az lett volna, ha 2014-ben megválasztják, HA NEM NÉZEM, hogy egy autoriter, ordas rendszert akartak csinálni. CSAK azért lett volna azért is rosszabb, mert ki akartak ők is lépni a keretek közül. Ha nem akartak volna, ők is jobbak lettek volna. Ez a foskoalíció nem akar kilépni a keretekből, így csak jobb lehet. Ha másban nem, abban, hogy megindítja újra a politikai váltógazdaságot. Ha ennél picit többre képes, már nagyon jól jár az ország.
Hogy mennyire így van, azt éppen Orbán bizonyítja legszemléletesebben. Nézd meg mit tudott csinálni az első négy évében, amikor még nem volt elkényelmesedve, nem volt el-NER-esedve, és nézd meg mit tudott felmutatni az elmúlt 10 évben. Kapott 10 év konjunktúrát indulásnak, és csak lemaradni tudtunk lényegében minden rivális kelet-európai országhoz képest. Ezt tudta. És most látjuk, hogy mit tud krízisben. Minden korábbi krízis kezelőnél rosszabb. Rosszabb Antalléknél, rosszabb Bajnaiéknál, és rosszabb Bokroséknál is. Előbbiek se csináltak rézből aranyat enyhén szólva se, de ami itt február óta van, az merő káosz, kapkodás, felkészületlenség, ahol nem kellene ott pénzpazarlás, ahol kellene ott túl kevés pénz. Egy helyen van nyugalom csak: a péntek reggeli alákérdezős reggeliken, ahol nem kell kényes kérdésekre válaszolni és szabadon lehet libernyákozni. Minden másról ordít a fejvesztett, mitiscsináljak kapkodás. És közben azért még egy dolog megy teljes fordulaton: a saját portál kistafírozása. Alkotmány, önkormányzatok, EU pénzek, bárhová nézel, nem számít. Mi más történik az utóbbi években ezen, és a napi politikai helyzetre adott ad-hoc válaszon kívül? Semmi. Persze lehet ezt is rendnek látni, amennyiben a tüntetésen a tüntető tömeg mögött vonuló boltokat fosztogatók libarsorát rendnek látjuk. Ezt tudja a legtehetségesebb politikus? Ennél a tehetségtelenebbek is többet tudtak. Mert nem volt őket elkényelmesítő NER a seggük alatt.
Még egy dolgot hadd jegyezzek meg, mert olvasom, hogy előkerült: a nemzeti tőkésosztály. Oké. Miért kell nemzeti tőkésosztály? Miért fontos? Hát azért - lenne - fontos, mert nemzeti. Azaz úgy versenyzik versenyképesen a nem magyar multikkal, hogy közben a) itt adózik, b) a hazai (nemzeti) kis- és középvállalkozásokkal úgy működik együtt, hogy nem harácsolja, rabolja ki őket úgy, ahogy a külföldi (multi) teszi/tenné. Ez az értelme a nemzeti tőkésosztálynak. Ha ezeket nem tudja, akkor az nem nemzeti tőkésosztály. Namost ebből a NER által kiépített tőkésosztály egyiket se tudja. Nem itt adózik, mert vagy eleve érinthetetlen a NAV számára, vagy a Kajmán szigetekre könyvel ki. És jobban kizsákmányolja a hazai kisvállalkozókat, mint a multi. Ebben a formában semmi értelme az egésznek. Elköltjük a nemzeti vagyon egy jelentős részét rájuk, a semmiért.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Már a kettővel ezelőtti kormány is fidesz volt könyörgöm, nem tudták az mszp hibáit kijavítani 10 év alatt, mit keresnek még a parlamentben?Pénzt...
samu09

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 5 éve
Ennek a hasonlatnak semmi értelme. De tegyük fel. Minden fogás egy új kezdet, ami nem igaz, mert minden kormány azzal kezd főzni, amit az előző hagyott neki. Levesnek választasz egy tejszínes gyümölcslvest, értelmetlen lenne egy jó chilis-babot kérni főételnek, mert a kettő összeveszne a gyomrodban. Dehát rád, mint főétel kormány vezetőjére nincs hatással Leves-kormány, ezt rendeled. Aztán, mint desszert kormány újdonsült miniszterelnöke, tiszta lappal indulsz újra, és kérsz egy somlóit plafonig tejszínnel. A wc-n nem az egyiket vagy a másikat fogod hibáztatni, hanem az egészet egyben, mert mindhárom "kormányzás" szarba vitte a hazát.Nem érted. Megpróbálom egy szemléletesebb példával:Hát ebben nagyon nem értünk egyet. Minden kormány intézkedései függnek az elődeitől. Bajnaié is, Orbáné is és a valamikori következőé is. Lehet ez egy gazdasági megszorítás, egy intézkedés visszavonása, egy új alkotmány, még az önkorik szopatása is, vagy bármi.De nem erről volt szó. Nem ez volt a téma. A Bajnai kormányt mint minden kormányt elsősorban önmagában kell nézni, amit tett jól tette, nem tette jól, tehette volna másképp stb. Teljesen irreleváns hogy a Fidesz mit csinált vagy nem csinált utána. Az egy másik beszélgetés. Csak kényelmesebb sokaknak mindent egybemosni....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
MC12
DE
DE
zinedine5
MC12
több mint 5 éve
Bajnai egy évig volt ME. A saját bevallása szerint is csak a csőd elkerülése volt a célja.Magyarán semmi egyebet nem csinált, csak szó nélkül alairta a kölcsönszerzodest és vállalta annak minden kisbetűs pontját. Ez nem csodkezeles vagy kapalozas a fulladás ellen, hanem egy vállalhatatlan lépés. Mintha utólag Trianont azzal mosdatnánk, hogy de hát békét hozott és nem volt mit tenni, mert előtte rosszul kormanyoztak, fittyet hányva, hogy gazdaságilag, társadalmilag, szociálisan, kulturálisan milyen kárt okozott.Erős csúsztatással.Nem hiszem el, hogy itt folyamatosan megy ez a Bajnai, Oszkó... féle szabadrablás nosztalgia revidiálása....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
Baszki nem elszámoltatással és felelősök keresesevel kezdte hanem meghúzták a ravaszt a puskan amit az IMF odakeszitett. Szó nélkül kivégezték volna az országot a hitel oltárán ha azt kellett volna megtenni és ehhez mindegyik akkori MNB tag vígan aszisztalt. Felelős senki, oda vezető út felderítése sehol, majd amikor a kovetkezmenyeket kellett volna elviselni mindegyikük fogta kalapját és lelepet.
FLZOLI
Egyrészt nem sok mozgásterük volt, az elődeik gazdaságpolitikája és egy gazdasági világválság miatt.
Másrészt a politikában a következményeket elsősorban a választásokon viselik az érintettek. Az MSZP jelenleg egy 5-8 százalékos párt. Azt hiszem ez elég súlyos következmény.
Bajnai dolga -szerintem- nem az elszámolás, felelősők megtalálása volt, hanem a csőd elkerülése. Erre is vállalkozott. Főleg, hogy azokat kellett volna megtalálnia akik megszvazták az intézkedéseit. Ez valami futra ábránd.
Az elszámoltatást és a felelősők keresését azon kérd számon, aki igérte, hogy ezt megteszi.
zinedine5
És nem, Trianon <> 2008 IMF hitel, de az analógia ugyan az.
Amúgy meg kérdem én olyan nehéz lett volna az MNB-t bedobni a csőcselék elé és rájuk húzni a vizes lepedőt? Rohadtul nem, csak politikailag akkor épp a haverok voltak ott. Most akkor döntsd el, hogy Bajnait mint politikust értékeljük vagy mint csődkezelő biztos, de ne ugorjunk a két érvrendszer között, politikával magyarázva a gazdasági, gazdasági okokkal pedig a politikai döntéseket
FLZOLI
"Nem egy kormányprogramról, hanem egy válságkezelői tervről" döntöttek.
Szerintem ezt nem lehet és nem is akarom politikailag értékelni.
Újból csak azt tudom mondani, hogy az elszámoltatást attól kell kérni, aki beígérte.
több mint 5 éve
Mint írtam nem értünk egyet. Ez van.Nem érted. Megpróbálom egy szemléletesebb példával:Hát ebben nagyon nem értünk egyet. Minden kormány intézkedései függnek az elődeitől. Bajnaié is, Orbáné is és a valamikori következőé is. Lehet ez egy gazdasági megszorítás, egy intézkedés visszavonása, egy új alkotmány, még az önkorik szopatása is, vagy bármi.De nem erről volt szó. Nem ez volt a téma. A Bajnai kormányt mint minden kormányt elsősorban önmagában kell nézni, amit tett jól tette, nem tette jól, tehette volna másképp stb. Teljesen irreleváns hogy a Fidesz mit csinált vagy nem csinált utána. Az egy másik beszélgetés. Csak kényelmesebb sokaknak mindent egybemosni....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
MC12
DE
DE
zinedine5
MC12
több mint 5 éve
Most akkor döntsd el, hogy Bajnait mint politikust értékeljük vagy mint csődkezelő biztos, de ne ugorjunk a két érvrendszer között, politikával magyarázva a gazdasági, gazdasági okokkal pedig a politikai döntéseketKlasszikus posztmodern érvelés ez egyébként (két érvrendszer közötti ugrálás) 😊 addig hajlítani a teret amíg a saját hazugságom igazgsággá válik, ha nekem úgy tetszik, akkor politikus aki ennek alapján dönt, ha úgy tetszik gazdasági szakember aki távol tartja magát a poltikától, ami éppen megfelel az állításomnak 😊
FLZOLI
több mint 5 éve
Azt azért tudod, hogy az IMF hitel egy az egyben ment az MNB-be tartaléknak, csak azért volt szükség rá, hogy legyen megfelelő fedezet továbblépni, mert hatalmas hitelpiaci válság volt. Később ebből vásárolta vissza Orbán kormány a MOL részvényeket, majd viszonylag egyszerűen a hitelpiaci válság végén, amikor öntötték a jegybankok a pénzt a piacokra, viszonylag egyszerűen vissza is lehetett fizetni.Magyarán semmi egyebet nem csinált, csak szó nélkül alairta a kölcsönszerzodest és vállalta annak minden kisbetűs pontját. Ez nem csodkezeles vagy kapalozas a fulladás ellen, hanem egy vállalhatatlan lépés. Mintha utólag Trianont azzal mosdatnánk, hogy de hát békét hozott és nem volt mit tenni, mert előtte rosszul kormanyoztak, fittyet hányva, hogy gazdaságilag, társadalmilag, szociálisan, kulturálisan milyen kárt okozott.Erős csúsztatással.Nem hiszem el, hogy itt folyamatosan megy ez a Bajnai, Oszkó... féle szabadrablás nosztalgia revidiálása....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
Baszki nem elszámoltatással és felelősök keresesevel kezdte hanem meghúzták a ravaszt a puskan amit az IMF odakeszitett. Szó nélkül kivégezték volna az országot a hitel oltárán ha azt kellett volna megtenni és ehhez mindegyik akkori MNB tag vígan aszisztalt. Felelős senki, oda vezető út felderítése sehol, majd amikor a kovetkezmenyeket kellett volna elviselni mindegyikük fogta kalapját és lelepet.
FLZOLI
Egyrészt nem sok mozgásterük volt, az elődeik gazdaságpolitikája és egy gazdasági világválság miatt.
Másrészt a politikában a következményeket elsősorban a választásokon viselik az érintettek. Az MSZP jelenleg egy 5-8 százalékos párt. Azt hiszem ez elég súlyos következmény.
Bajnai dolga -szerintem- nem az elszámolás, felelősők megtalálása volt, hanem a csőd elkerülése. Erre is vállalkozott. Főleg, hogy azokat kellett volna megtalálnia akik megszvazták az intézkedéseit. Ez valami futra ábránd.
Az elszámoltatást és a felelősők keresését azon kérd számon, aki igérte, hogy ezt megteszi.
zinedine5
Amúgy meg kérdem én olyan nehéz lett volna az MNB-t bedobni a csőcselék elé és rájuk húzni a vizes lepedőt? Rohadtul nem, csak politikailag akkor épp a haverok voltak ott. Most akkor döntsd el, hogy Bajnait mint politikust értékeljük vagy mint csődkezelő biztos, de ne ugorjunk a két érvrendszer között, politikával magyarázva a gazdasági, gazdasági okokkal pedig a politikai döntéseket
FLZOLI
Nem feltétlen gondolom, hogy az IMF érdekében voltak ilyen lépések, hanem önmagában volt fenntarthatatlan például egy 13. havi nyugdíj, amikor 12 hónap van egy évben....stb-stb
Hatalmas szerencséje volt Orbánnak, hogy ez az első válság regnálásai idején. Ezt nem is tudja kezelni sajnos.
több mint 5 éve
Nem érted. Megpróbálom egy szemléletesebb példával:Hát ebben nagyon nem értünk egyet. Minden kormány intézkedései függnek az elődeitől. Bajnaié is, Orbáné is és a valamikori következőé is. Lehet ez egy gazdasági megszorítás, egy intézkedés visszavonása, egy új alkotmány, még az önkorik szopatása is, vagy bármi.De nem erről volt szó. Nem ez volt a téma. A Bajnai kormányt mint minden kormányt elsősorban önmagában kell nézni, amit tett jól tette, nem tette jól, tehette volna másképp stb. Teljesen irreleváns hogy a Fidesz mit csinált vagy nem csinált utána. Az egy másik beszélgetés. Csak kényelmesebb sokaknak mindent egybemosni....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
MC12
DE
DE
zinedine5
több mint 5 éve
Magyarán semmi egyebet nem csinált, csak szó nélkül alairta a kölcsönszerzodest és vállalta annak minden kisbetűs pontját. Ez nem csodkezeles vagy kapalozas a fulladás ellen, hanem egy vállalhatatlan lépés. Mintha utólag Trianont azzal mosdatnánk, hogy de hát békét hozott és nem volt mit tenni, mert előtte rosszul kormanyoztak, fittyet hányva, hogy gazdaságilag, társadalmilag, szociálisan, kulturálisan milyen kárt okozott.Erős csúsztatással.Nem hiszem el, hogy itt folyamatosan megy ez a Bajnai, Oszkó... féle szabadrablás nosztalgia revidiálása....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
FLZOLI
zinedine5
több mint 5 éve
Hát ebben nagyon nem értünk egyet. Minden kormány intézkedései függnek az elődeitől. Bajnaié is, Orbáné is és a valamikori következőé is. Lehet ez egy gazdasági megszorítás, egy intézkedés visszavonása, egy új alkotmány, még az önkorik szopatása is, vagy bármi.De nem erről volt szó. Nem ez volt a téma. A Bajnai kormányt mint minden kormányt elsősorban önmagában kell nézni, amit tett jól tette, nem tette jól, tehette volna másképp stb. Teljesen irreleváns hogy a Fidesz mit csinált vagy nem csinált utána. Az egy másik beszélgetés. Csak kényelmesebb sokaknak mindent egybemosni....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
MC12
több mint 5 éve
Erős csúsztatással.Nem hiszem el, hogy itt folyamatosan megy ez a Bajnai, Oszkó... féle szabadrablás nosztalgia revidiálása....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
FLZOLI
több mint 5 éve
Kérdem én nem mindegy milyen nevet mondok A, B, C, D helyére? Nem az én szavam dönti el ki jó valamire. Plussz fingunk nincs hogy közülük ki kap érdemi szerepet majd.Mindegynek mindegy, mint itt bármelyikünk meglátása, nem a mi szavunk dönti el.
FLZOLI
De engem érdekelt volna, nálad ki az A a B a C a D.
több mint 5 éve
Kérdem én nem mindegy milyen nevet mondok A, B, C, D helyére? Nem az én szavam dönti el ki jó valamire. Plussz fingunk nincs hogy közülük ki kap érdemi szerepet majd.Csak érdekel, hogy a jelenlegi moslékkoalícióban kire érdemes figyelni, ki az a -mondjuk- 4 ember, aki számba jöhet 2022-ben és pl. te tartod is valamire.Direkt rugdosod abba a mederbe a beszélgetest amibe szeretnéd. Nincs kedvem számba venni a jelenlegi ellenzék lúzerjeit és megcsócsált múmiáit. A politika nem csak abból a 200 tolvajból áll aki épp a konder közelében tamolyog a Kossuth téren, így a felsoroltak mind politikai szereplők. Mert van véleményük és valamilyen mozgosithato bázisuk. Illetve jelen vannak a kozbeszedben. Egy huszad rangú Fityisz gombnyomo aktív politikus, oké.Segítek, Gulyás Marci, Vona, Hadházy, Juhász, Schiffer egyike se akítv politikai szereplő, pláne nem 22-ben, pláne nem ennek az "egyetlen nagy és csodás ellenzéki összefogásnak" nem a részese. Ahogy Kossuth, Mátyás Király, Kádár János vagy Kónya Imre se.Illetve, ha én azt mondom, hogy jó politikus, jó szakember, és Orbán, Varga, Lázár, Pintér, te tudsz egy négyest mondani az ellenzéki oldalon azok közül, akik aktív politikai szereplők szándékoznak lenni 2022-ben?Miután nem vagyunk ott a megbeszéléseken, fingunk nincs kinek mi a szándéka 22-ben.
Sobri Jóska
Gulyás Marci, Vona, Hadházy, Juhász, Schiffer mind bazi jó politikus volt/lenne. Nyílván közülük az első 2 lenne alkalmas min elnöknek, utóbbi három a háttérben mozgolódó ember (mondjuk pártelnök) lenne jó. Aktív emberek közül talán a Gémesi, Botka duó lehetne nyerő.
Okoskodhatunk itt, aztán a Magyar György, Kálmán Olga, Horváth Csaba... féle emberek fognak indulni az összefogás szivárvány zászlaja alatt, így azzal ki is csinálják magukat.
Budapest persze kivétel, ott ha nem múmiákat indítanak hanem jó arcú, tanult, kommunikálni képes fiatalokat simán nyernek majd
FLZOLI
Vagy nem értetted meg a kérdésemet, vagy nem létezik 4 ellenzéki politikus a mostani összefogásból, akit meg lehet nevezni és egy szinten lenne az általam írt 4 fideszessel.
Sobri Jóska
Amúgy eleve hülyeség a felvetesed a negyesbol Orbán és Lázár politikus csak, Varga közgazdász, Pintér meg... Hát hadd ne mondjam micsoda, de pár film a témában már készült. Capisci?
Nyilván utóbbi kettő jól végzi a dolgát, nem is furja őket senki se körön belül vagy kívűl. (Mínusz a Matolcsy Varga cicaharc)
FLZOLI
Vagy bárki más, aki már most tudja, hogy az ellenzékre fog szavazni, nem a Fideszre.
Aiket írtál azok nyilván nem fognak számba jönni.
Sajnálom, hogy bármikor akarok informálódni, nyitni, kitekinteni a fideszes buborékomból, sosem kapok választ, holott ha annyit írnál, hogy mondjuk Kunhalmi, Soproni, Rónai Sándor, Szabó Tímea, akkor elintézném egy "oké, kösz"-el.
Nem tudom eldönteni, hogy ténylegesen nem érted a felvetést, vagy hogy ennyire tulmisztifikálod a válaszod súlyát, vagy ennyire nem akarsz érdemben kommunikálni, és neked mindegy, csak "Orbánegygeci", vagy ennyire nincs 4 ember, akit fel tudsz úgy vállalni, ahogy én mondjuk az Orbán, Lázár, Varga, Pintér négyest, akikről én is tudom, hogy miként nem tökéletesek, de nekem megfelelnek, mint kompetens államvezetők, fideszes politikusok, 4 ember aki miatt szavazhatok jó szívvel a Fideszre.
4 ilyen férfi/nő érdekelne a 22-ben győztessé avanzsálható oldalról, aki miatt jó szívvel szavazol rájuk.
És nyilván a tegnap óta tudható összefogás színeiből, hiszen a tegnapi aktussal Márki-Zayék, Pálinkásék kiesetek, egyelőre körön kívül vannak.
Sobri Jóska
Akikre érdemes figyelni leírtam, különösebben nem izgat, hogy jelenleg ki milyen sapkában ül vagy nem ül a Parlamentben.
Minnél több belsős, lehasznalt figura lesz az ellenzéki listán annál kevésbé nyerhetnek. Országos elovalasztas, online felülettel megtoldva. Ez a mérce, ha ezt meg tudják ugorni és aszerint listát állítani nyerni fognak. Ha nem, mert kicsinyes partakciok és ügyeskedes miatt ezt elsporoljak és bejáratot szarháziakkal töltik fel az egészet bukni fognak. Ilyen egyszerű, ezért nem is érdemes neveket megtanulnod előre
több mint 5 éve
Nem hiszem el, hogy itt folyamatosan megy ez a Bajnai, Oszkó... féle szabadrablás nosztalgia revidiálása....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
több mint 5 éve
Szépen kiragadtad a kontextusból, ügyes 😊A Bajnai kormányt mint minden kormányt elsősorban önmagában kell nézni, amit tett jól tette, nem tette jól, tehette volna másképp stb.Várjál, eddig pont az volt a felvetés, hogy csak végrehajtó volt, kényszerpályán mozgott, nem volt mozgástere, stb.
MC12
Akkor mit értékelünk rajta? 😊
Ha én börtönben ülök, és egy évig csak száraz kenyéren és vizen élek, nem kimondottan jogos számonkérni, hogy miért hullott ki a hajam és nincsenek rajtam ugráló izomkötegek 😊
warr_b
ez arra volt reakció, hogy az, hogy a jelenleg regnáló kormány mit tett vagy nem tett a Bajnai-kormány intézekdéseivel, irreleváns a Bajnai-kormány megítélése szempontjából. Ennyi.
Értékelni pedig lehet látod, egy csomó eltérő vélemény van 😊
több mint 5 éve
A Bajnai kormányt mint minden kormányt elsősorban önmagában kell nézni, amit tett jól tette, nem tette jól, tehette volna másképp stb.Várjál, eddig pont az volt a felvetés, hogy csak végrehajtó volt, kényszerpályán mozgott, nem volt mozgástere, stb.
MC12
Akkor mit értékelünk rajta? 😊
Ha én börtönben ülök, és egy évig csak száraz kenyéren és vizen élek, nem kimondottan jogos számonkérni, hogy miért hullott ki a hajam és nincsenek rajtam ugráló izomkötegek 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
De nem erről volt szó. Nem ez volt a téma. A Bajnai kormányt mint minden kormányt elsősorban önmagában kell nézni, amit tett jól tette, nem tette jól, tehette volna másképp stb. Teljesen irreleváns hogy a Fidesz mit csinált vagy nem csinált utána. Az egy másik beszélgetés. Csak kényelmesebb sokaknak mindent egybemosni....Szerintem nagyon nem vagy objektív vagy fair.
MC12
zinedine5
Az utolsó bekezdésedre reagálva: azt írtam a legelső posztomban, hogy ezt az egy dolgot elismerem, hogy profin hajtották végre. Még ha más opciójuk nem is nagyon volt de elbaszhattàk volna mint a szocik olyan sokmindent, de nem tettek.