Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Mióta kell egy miniszterelnöknek mindenhez is értenie? Miért kellene pl Alföldinek kitalálni, hogy mi legyen a nyugdíjrendszerrel stb...Erre vannak a szaktárcák , szakpolitikusok, civil fórumok, szakszervezetek...
Csak itt dönt egy személyben Viktor mindenről de attól még nem ez a normális politikai/társadalmi berendezkedés.
Kirakatember kell, mondjuk egy volt élsportoló. El kell engedni ezt a Dobrev vonalat.
több mint 5 éve
Ez az ország már rég belecsúszott a Balkánba, csak az eu tagság (és a schengeni övezet) tartja fenn azt az illúziót, hogy bármi közünk van még Nyugat-Európához.Összeszerelő-üzem és a gagyi termékek felvevőpiaca vagyunk, lassan nem létező szociális hálóval, és basszus még mindig szép számmal benyelik azt a maszlagot az emberek, hogy az amúgy simán neoliberális gazdaságpolitikát folytató kormány megvéd minket a Magyarországra vállalatként tekintő neoliberálisoktól. Mintha a számító managerek alternatívája nem a zsíros ujjú döbrögiék lennének, hanem holmi irgalmas szamaritánusok, akiknek "minden élet számít". Oh wait, már mindent értek...
Szerkesztette: r.baggio

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Magyarán szarházira szarházi és várjuk, hogy majd jobb lesz bármi is? 😊Művészekkel nem lehet politizálni meg államot vezetni, ilyen nincs, ez egy vágyálom. Megpróbáltuk 90-ben, beült egy rakás bölcsész, színész meg képzőművész aztán milyen jól jártunk velük (nem). Egyik se indult újra 94-ben, a java magától döntött így.Ha (1) jól néz ki és (2) úgy magabiztos, hogy közben nem válik maszkulinná, szerintem lenne esélye nyerni.Leharcolt múmiákkal eddig sem működött, ezután se fog a NER buktatas osszejonni. Ez nem egy bonyolult dolog, de úgy tűnik egyes pártok még mindig nem bírják ezt felfogni. Csak a hülyék próbálkoznak ugyan avval sokszor más eredményt várva mint az eddigiek.Női jelöltnek sztem semmi esélye ma Magyarországon. Ez a szomorú valóság.
Dobrev aztán a saját fanatikusain kívűl sok embert tud megszolitani.. Legyen valami miniszter, ha már feltétlen szerepelni akar, de a fő arc legyen valami populáris, jól kommunikáló eladhato arc. Simán fel lehet építeni addig egy Alföldi, Kulka, Fluor valamelyik stand-upos arc. Tök mindegy, nem az a lényeg mit csinált eddig.
Bár a helyükbe leigazolnék egy bizonyított top managert a posztra aztán mehet a brand építés (pölö az RTL nagyfőnőke évek óta a legbefolyásosabb nő a listákon)
FLZOLI
csebi
Kampman
A politika alapvetően mocskos, aljas és kegyetlen, embert próbáló dolog, nem csak nálunk, mindenhol. Erre pedig a művészlelkek nem alkalmasak. A rendszerre pedig szintén nem, ami egy állam igazgatásának a lételeme, lehet a rendszer korrupt, tisztességes teljesen mindegy, az államigazgatás alkalmazkodik, de legyen "valamilyen" a rendszer és az legyen valamilyen szinten állandó. Ez nem megy nekik, ami nem baj mert a rengeteg kretaív energia ami bennük van kiváló helyen van a színházban, Alföldi bizonyos rendezéseit élmény nézni, de azért ne próbálja meg kitalálni, hogy mi legyen a nyugdíj rendszerrel vagy az egészségüggyel ahol a végső szót neki kell kimondani.
Na a top managerektől mentsen meg a jóisten. Velük pont az a baj, hogy ellentétei a művészeknek 😊 kizárólag számokban, hatékonyságban, megtérülésben és KPI-okban tudnak gondolkodni. Csak az a baj, hogy a pénzügyi rész mellett lenne itt lenne ám egy szociális rész is, segélyek, felzárkóztatás, cigányság integrálása, szegények felzárkóztatása stb. ami viszi a pénzt attól meg egy top managernek feláll a szőr a hátán 😊 Az a baj, hogy a modern top managert két dolog hajtja, az a havi - negyedéves - féléves - éves tervszám bűvölete, és az ezzel elérhető bónusz nagyságsa, így meg nem lehet országot vezetni. Plusz ezek a managerek látják a politika milyenségét és rohadtul nincs kedvük otthagyni egy évi 50-100 milliós + juttatások állást azért, hogy két nap múlva a k.va anyját szidja mindenki tizedannyi pénzért.
De nem is erre akartam igazán reagálni hanem arra, hogy Demeter Márta és Varga Judit, én mindkettőre tudnék szavazni 😊) és mindekettő megfelel a felsorolt preferenciáknak.
MC12
Minek görcsölünk akkor itt eleve bármin, ha igazából tök mindegy melyik rabló banda melyik sapkában lopja épp a kasszát és tőkésíti a saját brancsot. Ez nyílván így van, de én nem szeretnék ilyen pöcegödörben élni, ahol arról szól minden választás, hogy melyik oldalra öntjük épp a közpénzt. Akkor ennyi erővel kár itt vergődni bármin is, balkáni félművelt és félnomád uram-bátyám szerű feudális királyságként élünk majd míg világ a világ, miközben az aljas suttyó réteg vígan dézsmál mindent a bólogató Jánosok és seggnyalók seregével körülvéve.
Az, hogy felmerül mint kritérium, hogy X jelölt nő vagy férfi és emiatt pozitív vagy negatív megkülönböztetésben részesül még mielőtt bármit is csinálna... Nem kőművest castingolunk hanem tolvajok fejedelmét, nem tök mindegy, hogy utána milyen színű Gucci táskára költik a lopott pénzt? 😊
több mint 5 éve
Viszont Dobrev ellen nincs és nem is lesz, mivel ha azt elbírta, hogy ő Gyurcsányné, akkor ezt már nem lehet hova fokozni.A nők közül pedig én is Demetert, esetleg (ha kinövi az instagram-reflexeket) Donáth Annát tudom elképzelni, mint egy lehetséges miniszterelnököt.lehet Orbán is, és már mindkettő ellen van muníció akár közvetetten, akár közvetlenül.
Kampman
slowmotion
Illetve neki van hátországa, másnak meg nincs.
több mint 5 éve
Na a top managerektől mentsen meg a jóisten. Velük pont az a baj, hogy ellentétei a művészeknek 😊 kizárólag számokban, hatékonyságban, megtérülésben és KPI-okban tudnak gondolkodni. Csak az a baj, hogy a pénzügyi rész mellett lenne itt lenne ám egy szociális rész is, segélyek, felzárkóztatás, cigányság integrálása, szegények felzárkóztatása stb. ami viszi a pénzt attól meg egy top managernek feláll a szőr a hátán 😊 Az a baj, hogy a modern top managert két dolog hajtja, az a havi - negyedéves - féléves - éves tervszám bűvölete, és az ezzel elérhető bónusz nagyságsa, így meg nem lehet országot vezetni. Plusz ezek a managerek látják a politika milyenségét és rohadtul nincs kedvük otthagyni egy évi 50-100 milliós + juttatások állást azért, hogy két nap múlva a k.va anyját szidja mindenki tizedannyi pénzért.Opponálnék.
MC12
Általánosságban kérdem, -és végig igyekszem sarkosan fogalmazni, hogy szemléletes legyen-, de miért lenne baj, ha egy országvezető a hatékonyságot, termelékenységet, hasznosságot, stb. nézi, és szarik a szociális részre?
Bizonyára vannak olyan (skandináv) társadalmak, ahol jogos az igény ezen részek fontosságára is, nagyarányú állami szerepvállalására.
De egy olyan gazdaságnak, olyan országnak, mint a miénk (és az országok, térségek 95 százalékának), előbb fel kell combosodnia, be kéne érnie a fejlettebb 5 százalékot. A szociális feladatok ellátására vannak/lehetnek civil szerveződések, ezek lehetnek hasznossak, vagyis a topmenedzser országvezetőnek is megéri odadiszponálni feladatokat, és biztosítani rá forrásokat, de az államnak nem feladata a haszontalanok terelgetése.
Az állam akkor hatékony, ha egzakt és evidens módon profitábilis, és ezt a hasznot a fejlesztésekbe tudja forgatni, újra és újra, nem pedig a "babusgatásba", törődésbe. A törődő állam retrográd, hamar védtelenné válik, és könnyen meghackelhető, "elvehető".
Ahogy ha egy beteget akut vakbélgyulladással korházba visznek, akkor az orvos műtse meg, az utógondozás, a zilált haj megfésülése, vagy a szétszakított póló pótlása nem az ő kompetenciája.
Nyilván nem valós dolgokról beszélgetünk, mivel a hatalom nem úgy működik, hogy ki lenne az optimális, hanem úgy, hogy ki tudja megszerezni, megtartani, elvenni, de ha csak az ideák szintjén nézzük, akkor bizony egy top (válság)menedzser az ideális választás, kvázi nulla empátiával és emberséggel, de kurva magas hatékonysággal és profitorientáltsággal, és persze mellette egy fejlett civilszférával a szociális gondoskodásra, de semmi esetre se az állam részeként, és még véletlenül sem a vezető alatt. (Mert akkor nyilvánvalóan az elsődleges célok érdekében le kellene építse.)
több mint 5 éve
A nők közül pedig én is Demetert, esetleg (ha kinövi az instagram-reflexeket) Donáth Annát tudom elképzelni, mint egy lehetséges miniszterelnököt.lehet Orbán is el tudja képzelni őket, és már mindkettő ellen van muníció akár közvetetten, akár közvetlenül.
Kampman
Szerkesztette: slowmotion
több mint 5 éve
Nagyon jó a leírás, egyet is értek a nagy részével. Világos, hogy az álmodozó bölcsészek (Antall) és a lelketlen managerek (Bajnai) sem alkalmasak egy ország vezetésére. Olyan kell tehát, akiben van spiritusz, de azért két lábbal a földön jár. Horn és Orbán voltak ilyenek a rendszerváltás óta.Művészekkel nem lehet politizálni meg államot vezetni, ilyen nincs, ez egy vágyálom. Megpróbáltuk 90-ben, beült egy rakás bölcsész, színész meg képzőművész aztán milyen jól jártunk velük (nem). Egyik se indult újra 94-ben, a java magától döntött így.Ha (1) jól néz ki és (2) úgy magabiztos, hogy közben nem válik maszkulinná, szerintem lenne esélye nyerni.Leharcolt múmiákkal eddig sem működött, ezután se fog a NER buktatas osszejonni. Ez nem egy bonyolult dolog, de úgy tűnik egyes pártok még mindig nem bírják ezt felfogni. Csak a hülyék próbálkoznak ugyan avval sokszor más eredményt várva mint az eddigiek.Női jelöltnek sztem semmi esélye ma Magyarországon. Ez a szomorú valóság.
Dobrev aztán a saját fanatikusain kívűl sok embert tud megszolitani.. Legyen valami miniszter, ha már feltétlen szerepelni akar, de a fő arc legyen valami populáris, jól kommunikáló eladhato arc. Simán fel lehet építeni addig egy Alföldi, Kulka, Fluor valamelyik stand-upos arc. Tök mindegy, nem az a lényeg mit csinált eddig.
Bár a helyükbe leigazolnék egy bizonyított top managert a posztra aztán mehet a brand építés (pölö az RTL nagyfőnőke évek óta a legbefolyásosabb nő a listákon)
FLZOLI
csebi
Kampman
A politika alapvetően mocskos, aljas és kegyetlen, embert próbáló dolog, nem csak nálunk, mindenhol. Erre pedig a művészlelkek nem alkalmasak. A rendszerre pedig szintén nem, ami egy állam igazgatásának a lételeme, lehet a rendszer korrupt, tisztességes teljesen mindegy, az államigazgatás alkalmazkodik, de legyen "valamilyen" a rendszer és az legyen valamilyen szinten állandó. Ez nem megy nekik, ami nem baj mert a rengeteg kretaív energia ami bennük van kiváló helyen van a színházban, Alföldi bizonyos rendezéseit élmény nézni, de azért ne próbálja meg kitalálni, hogy mi legyen a nyugdíj rendszerrel vagy az egészségüggyel ahol a végső szót neki kell kimondani.
Na a top managerektől mentsen meg a jóisten. Velük pont az a baj, hogy ellentétei a művészeknek 😊 kizárólag számokban, hatékonyságban, megtérülésben és KPI-okban tudnak gondolkodni. Csak az a baj, hogy a pénzügyi rész mellett lenne itt lenne ám egy szociális rész is, segélyek, felzárkóztatás, cigányság integrálása, szegények felzárkóztatása stb. ami viszi a pénzt attól meg egy top managernek feláll a szőr a hátán 😊 Az a baj, hogy a modern top managert két dolog hajtja, az a havi - negyedéves - féléves - éves tervszám bűvölete, és az ezzel elérhető bónusz nagyságsa, így meg nem lehet országot vezetni. Plusz ezek a managerek látják a politika milyenségét és rohadtul nincs kedvük otthagyni egy évi 50-100 milliós + juttatások állást azért, hogy két nap múlva a k.va anyját szidja mindenki tizedannyi pénzért.
De nem is erre akartam igazán reagálni hanem arra, hogy Demeter Márta és Varga Judit, én mindkettőre tudnék szavazni 😊) és mindekettő megfelel a felsorolt preferenciáknak.
MC12
A nők közül pedig én is Demetert, esetleg (ha kinövi az instagram-reflexeket) Donáth Annát tudom elképzelni, mint egy lehetséges miniszterelnököt.
Szerkesztette: Kampman
több mint 5 éve
Művészekkel nem lehet politizálni meg államot vezetni, ilyen nincs, ez egy vágyálom. Megpróbáltuk 90-ben, beült egy rakás bölcsész, színész meg képzőművész aztán milyen jól jártunk velük (nem). Egyik se indult újra 94-ben, a java magától döntött így.Ha (1) jól néz ki és (2) úgy magabiztos, hogy közben nem válik maszkulinná, szerintem lenne esélye nyerni.Leharcolt múmiákkal eddig sem működött, ezután se fog a NER buktatas osszejonni. Ez nem egy bonyolult dolog, de úgy tűnik egyes pártok még mindig nem bírják ezt felfogni. Csak a hülyék próbálkoznak ugyan avval sokszor más eredményt várva mint az eddigiek.Női jelöltnek sztem semmi esélye ma Magyarországon. Ez a szomorú valóság.
FLZOLI
csebi
Kampman
“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 5 éve
Ha (1) jól néz ki és (2) úgy magabiztos, hogy közben nem válik maszkulinná, szerintem lenne esélye nyerni.Leharcolt múmiákkal eddig sem működött, ezután se fog a NER buktatas osszejonni. Ez nem egy bonyolult dolog, de úgy tűnik egyes pártok még mindig nem bírják ezt felfogni. Csak a hülyék próbálkoznak ugyan avval sokszor más eredményt várva mint az eddigiek.Női jelöltnek sztem semmi esélye ma Magyarországon. Ez a szomorú valóság.
FLZOLI
csebi
több mint 5 éve
Leharcolt múmiákkal eddig sem működött, ezután se fog a NER buktatas osszejonni. Ez nem egy bonyolult dolog, de úgy tűnik egyes pártok még mindig nem bírják ezt felfogni. Csak a hülyék próbálkoznak ugyan avval sokszor más eredményt várva mint az eddigiek.Női jelöltnek sztem semmi esélye ma Magyarországon. Ez a szomorú valóság.
FLZOLI
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Leharcolt múmiákkal eddig sem működött, ezután se fog a NER buktatas osszejonni. Ez nem egy bonyolult dolog, de úgy tűnik egyes pártok még mindig nem bírják ezt felfogni. Csak a hülyék próbálkoznak ugyan avval sokszor más eredményt várva mint az eddigiek.Dobrev aztán a saját fanatikusain kívűl sok embert tud megszolitani.. Legyen valami miniszter, ha már feltétlen szerepelni akar, de a fő arc legyen valami populáris, jól kommunikáló eladhato arc. Simán fel lehet építeni addig egy Alföldi, Kulka, Fluor valamelyik stand-upos arc. Tök mindegy, nem az a lényeg mit csinált eddig.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 468
Lama vagyok ehhez.miert akarjak kicsinalni viktorek a digit?Szerencsére csak forint. 45 millió euró az tényleg durva lett volna 😊media1.hu/2020/12/21/digi-gvh-eljaras-diginet-1000-tajekoztatas/folyt köv.
okádék amit Viktorék csinálnak a digivel
NB2
telex.hu/gazdasag/2020/12/23/digi-ghv-buntetes
45 millió eurós bünti
NB2
bcsarli
Tkom a meno?
A vodaval mi a szitu?
több mint 5 éve
Szerencsére csak forint. 45 millió euró az tényleg durva lett volna 😊media1.hu/2020/12/21/digi-gvh-eljaras-diginet-1000-tajekoztatas/folyt köv.
NB2
45 millió eurós bünti
NB2
több mint 5 éve
media1.hu/2020/12/21/digi-gvh-eljaras-diginet-1000-tajekoztatas/folyt köv.
NB2
45 millió eurós bünti
több mint 5 éve
én sem, viszont az ű hatástanukkal meg nem állnék neki receptet írni 😉Biológiát a beteggel szembeni gyogyitásra értettem, kvazi az anatomia 10edét tanultuk anno, én az alapján nem allnék neki műteni 😁mijen kevesebb bijológia, há a növénytan, gyógynövény és drog a nincs VonEndoszkópéknak, anatómia az kevesebb, de az élettant már együtt nyomtuk, a hatástan meg keményebb, a kórélettan puhábbA gyógyszerészek nem végzik el az általános orvosi 5 évet, van amiről sokkal többet tanulnak (teljes kémiai paletta) és van amiről kevesebbet (biológia egyes részei, anatómia) a saját 5 éves képzésük alatt.A gyogyszeresz a hataron mozog, de csak es kizarolag azoknak adnam akik az altalanos orvosi 5 evet elvegzik. Senki masnak. Gyogyszereszeknek es biologusoknak is ott lenne a mgreformalt tudomanyos fokozatok valamelyike.Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
Sobri Jóska
En pl amugy mindig attol felek, hogy repulon valaki rosszul lesz, es oda jon az utaskisero, hogy akkor mentsem meg, mert latja a nevemet. En meg ott alok majd, hogy "ja, hat tudja kisasszony, az ugy van, hogy ez a doktori cim nem olyan doktori cim" 😀 Az utasok meg jol megdobalnak amiert hagyom meghalni a delikvenst 😀
Magyarorszagon ugye kotelezo felvenni a nevedbe, ha kamarai tag akarsz lenni.
(sok tarsasagnal a vezeto utaskisero bejeloli a fedelzeten levo "doktorokat" a sajat kis utaslistajan, hogy ha baj van, akkor toluk kerjenek segitseget")
undisputedly
Ezzel együtt jó az a lehetőség hogy doktorálhassanak, már csak azért is mert ezzel kicsit a tudásukat a társadalom az őket megillető polcra helyezi, és nem a "diplomás eladó"-i státuszba amibe jópáran már betették.
davemayer
sutianap
davemayer

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 5 éve
Nem volt feltétel h hat parti legyen ... pl skandivanoknal nem ritka a négy parti kormány amúgy.De azért nem hat párti...Ezt csak arra mondtam h van példa ahol máshol működik a koalíció.Németország?www.bild.de/
csebi
nagy nyilvánosság előtt bocsánatot kért egy miniszter.
Amadeus
csebi
warr_b
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Nem a pártok számán múlik szerintem, hanem hogy milyen emberek vannak bennük.De azért nem hat párti...Ezt csak arra mondtam h van példa ahol máshol működik a koalíció.Németország?www.bild.de/
csebi
Amadeus
csebi
warr_b
Már nem mintha ebből a szempontból sokkal jobban állnánk. 😀
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 5 éve
De azért nem hat párti...Ezt csak arra mondtam h van példa ahol máshol működik a koalíció.Németország?www.bild.de/
csebi
Amadeus
csebi

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Ezt csak arra mondtam h van példa ahol máshol működik a koalíció.Németország?www.bild.de/
csebi
Amadeus
több mint 5 éve
Igen, én is tanultam gyógyszerésznek a Sotén anno de nem végeztem el. Érdekes hogy láttad ezek szerint a 2 szakma tanulási fázisát és megis ez a veleményed, eddig aki részt vett a oktatásban (legyen az akár orvos) egytől sem hallottam ezt, csak olyanoktól akik csak a beteg oldaláról közelítik meg a kérdést.Szerinted van, habar ha jol ertem te is gyogyszeresz vagy, igy azert egy kicsit elfogultabb is. En lattam kozelrol mennyi energia egy orvosi diploma es mennyi egy gyogyszeresz, ez alapjan senki sem fog meggyozni arrol, hogy a kettobe hasonlo mennyisegu energiat kell beletenni.Pont azt próbaltam neked felvázolni hogy ne ird azt hogy "közel sincs annyi tanulás mögötte" mert legalább annyi van, csak más. Van amit az orvosok vesznek csak érintőlegesen gyógyszerész "témában", és van amit fordítva.Igen, irtam is, hogy nekik sem adnam, mert nem vegeztek el az altalanos orvosit. Egyetertek azzal, hogy gyakorlatilag egy eladoi statuszban vannak ma a legtobb ember szerint, nincs a kollektiv tudatban rendesen kiepitve, hogy mennyi tanulas van mogotte, de azert kozel sem annyi, mint az orvosoknal.A gyógyszerészek nem végzik el az általános orvosi 5 évet, van amiről sokkal többet tanulnak (teljes kémiai paletta) és van amiről kevesebbet (biológia egyes részei, anatómia) a saját 5 éves képzésük alatt.A gyogyszeresz a hataron mozog, de csak es kizarolag azoknak adnam akik az altalanos orvosi 5 evet elvegzik. Senki masnak. Gyogyszereszeknek es biologusoknak is ott lenne a mgreformalt tudomanyos fokozatok valamelyike.Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
Sobri Jóska
En pl amugy mindig attol felek, hogy repulon valaki rosszul lesz, es oda jon az utaskisero, hogy akkor mentsem meg, mert latja a nevemet. En meg ott alok majd, hogy "ja, hat tudja kisasszony, az ugy van, hogy ez a doktori cim nem olyan doktori cim" 😀 Az utasok meg jol megdobalnak amiert hagyom meghalni a delikvenst 😀
(sok tarsasagnal a vezeto utaskisero bejeloli a fedelzeten levo "doktorokat" a sajat kis utaslistajan, hogy ha baj van, akkor toluk kerjenek segitseget")
undisputedly
Ezzel együtt jó az a lehetőség hogy doktorálhassanak, már csak azért is mert ezzel kicsit a tudásukat a társadalom az őket megillető polcra helyezi, és nem a "diplomás eladó"-i státuszba amibe jópáran már betették.
davemayer
Ahogyan gyakorlatilag egy mas alap vegzettsegbe se kell annyit beletenni, es annyi mindenrol lemondani abban az 5 evben majd utana meg rezidenskent. Es akkor a nyomasrol es stresszrol ne is beszeljunk.
Tovabbra is tartom, hogy senki masnak, nekunk jogaszoknak sem kellene doktori cimet adni, csak orvosoknak. A maradek meg kaphat valami tudomanyos fokozatot.
undisputedly
davemayer
Tisztelem a gyogyszereszeket is, de nekik nem adnek doktori cimet.
undisputedly
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Szerinted van, habar ha jol ertem te is gyogyszeresz vagy, igy azert egy kicsit elfogultabb is. En lattam kozelrol mennyi energia egy orvosi diploma es mennyi egy gyogyszeresz, ez alapjan senki sem fog meggyozni arrol, hogy a kettobe hasonlo mennyisegu energiat kell beletenni.Pont azt próbaltam neked felvázolni hogy ne ird azt hogy "közel sincs annyi tanulás mögötte" mert legalább annyi van, csak más. Van amit az orvosok vesznek csak érintőlegesen gyógyszerész "témában", és van amit fordítva.Igen, irtam is, hogy nekik sem adnam, mert nem vegeztek el az altalanos orvosit. Egyetertek azzal, hogy gyakorlatilag egy eladoi statuszban vannak ma a legtobb ember szerint, nincs a kollektiv tudatban rendesen kiepitve, hogy mennyi tanulas van mogotte, de azert kozel sem annyi, mint az orvosoknal.A gyógyszerészek nem végzik el az általános orvosi 5 évet, van amiről sokkal többet tanulnak (teljes kémiai paletta) és van amiről kevesebbet (biológia egyes részei, anatómia) a saját 5 éves képzésük alatt.A gyogyszeresz a hataron mozog, de csak es kizarolag azoknak adnam akik az altalanos orvosi 5 evet elvegzik. Senki masnak. Gyogyszereszeknek es biologusoknak is ott lenne a mgreformalt tudomanyos fokozatok valamelyike.Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
davemayer
Ahogyan gyakorlatilag egy mas alap vegzettsegbe se kell annyit beletenni, es annyi mindenrol lemondani abban az 5 evben majd utana meg rezidenskent. Es akkor a nyomasrol es stresszrol ne is beszeljunk.
Tovabbra is tartom, hogy senki masnak, nekunk jogaszoknak sem kellene doktori cimet adni, csak orvosoknak. A maradek meg kaphat valami tudomanyos fokozatot.
undisputedly
davemayer
Tisztelem a gyogyszereszeket is, de nekik nem adnek doktori cimet.
több mint 5 éve
Pont azt próbaltam neked felvázolni hogy ne ird azt hogy "közel sincs annyi tanulás mögötte" mert legalább annyi van, csak más. Van amit az orvosok vesznek csak érintőlegesen gyógyszerész "témában", és van amit fordítva.Igen, irtam is, hogy nekik sem adnam, mert nem vegeztek el az altalanos orvosit. Egyetertek azzal, hogy gyakorlatilag egy eladoi statuszban vannak ma a legtobb ember szerint, nincs a kollektiv tudatban rendesen kiepitve, hogy mennyi tanulas van mogotte, de azert kozel sem annyi, mint az orvosoknal.A gyógyszerészek nem végzik el az általános orvosi 5 évet, van amiről sokkal többet tanulnak (teljes kémiai paletta) és van amiről kevesebbet (biológia egyes részei, anatómia) a saját 5 éves képzésük alatt.A gyogyszeresz a hataron mozog, de csak es kizarolag azoknak adnam akik az altalanos orvosi 5 evet elvegzik. Senki masnak. Gyogyszereszeknek es biologusoknak is ott lenne a mgreformalt tudomanyos fokozatok valamelyike.Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
davemayer
undisputedly
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Biológiát a beteggel szembeni gyogyitásra értettem, kvazi az anatomia 10edét tanultuk anno, én az alapján nem allnék neki műteni 😁mijen kevesebb bijológia, há a növénytan, gyógynövény és drog a nincs VonEndoszkópéknak, anatómia az kevesebb, de az élettant már együtt nyomtuk, a hatástan meg keményebb, a kórélettan puhábbA gyógyszerészek nem végzik el az általános orvosi 5 évet, van amiről sokkal többet tanulnak (teljes kémiai paletta) és van amiről kevesebbet (biológia egyes részei, anatómia) a saját 5 éves képzésük alatt.A gyogyszeresz a hataron mozog, de csak es kizarolag azoknak adnam akik az altalanos orvosi 5 evet elvegzik. Senki masnak. Gyogyszereszeknek es biologusoknak is ott lenne a mgreformalt tudomanyos fokozatok valamelyike.Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
davemayer
sutianap
BEARS BABY!
Sir Alex immortal
több mint 5 éve
Igen, irtam is, hogy nekik sem adnam, mert nem vegeztek el az altalanos orvosit. Egyetertek azzal, hogy gyakorlatilag egy eladoi statuszban vannak ma a legtobb ember szerint, nincs a kollektiv tudatban rendesen kiepitve, hogy mennyi tanulas van mogotte, de azert kozel sem annyi, mint az orvosoknal.A gyógyszerészek nem végzik el az általános orvosi 5 évet, van amiről sokkal többet tanulnak (teljes kémiai paletta) és van amiről kevesebbet (biológia egyes részei, anatómia) a saját 5 éves képzésük alatt.A gyogyszeresz a hataron mozog, de csak es kizarolag azoknak adnam akik az altalanos orvosi 5 evet elvegzik. Senki masnak. Gyogyszereszeknek es biologusoknak is ott lenne a mgreformalt tudomanyos fokozatok valamelyike.Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
Sobri Jóska
undisputedly
davemayer
több mint 5 éve
Örökös mentelmi jogot kaptak az egykori orosz elnökök és családtagjaikSzerintem példamutató is egyben, otthonra is at kellene ültetni, plusz miniszterelnökök, kivéve Gyurcsány.
Ez annyira szép.
Mikey