Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Ellenben a nagyobb önkormányzatok bevételeinek 40-50%-a is akár...Legjobb olvasni h vállakozások nagy részének ez minimális adó tömeg (10% alatti viszonyítva a teljes adóhoz), de biztos sokan elhiszik h ez is a vállalkozáskért van ...Ez a ma bejelentett iparűzési adó felezés azért elég kemény...értünk jönnek, nem ellenünk.
somoskovig
Amadeus
csebi
több mint 5 éve
Legjobb olvasni h vállakozások nagy részének ez minimális adó tömeg (10% alatti viszonyítva a teljes adóhoz), de biztos sokan elhiszik h ez is a vállalkozáskért van ...Ez a ma bejelentett iparűzési adó felezés azért elég kemény...értünk jönnek, nem ellenünk.
somoskovig
Amadeus
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
YoungZeeZee
9 468
A kupolat is beszereztuk a heten ha jol tudom😀Elég megnézni melyik ország hadiiparat toljuk épp meg. Az usanka fegyverek majd jövőre pörögnek be, remélem vadaszgepek jönnek majd Felcsút föléTényleg háborúra készülünk...Azt olvastam valahol ,hogy a NATO ránkkoppintott, hogy GDP arányosan keveset költünk a "hadseregre" ezért ez a nagy felfegyverkezés.
www.portfolio.hu/global/20201218/breking-vadi-uj-katonai-jarmuvek-gyartasa-indul-meg-magyarorszagon-462484
Klaci79
gordon
FLZOLI
több mint 5 éve
Elég megnézni melyik ország hadiiparat toljuk épp meg. Az usanka fegyverek majd jövőre pörögnek be, remélem vadaszgepek jönnek majd Felcsút föléTényleg háborúra készülünk...Azt olvastam valahol ,hogy a NATO ránkkoppintott, hogy GDP arányosan keveset költünk a "hadseregre" ezért ez a nagy felfegyverkezés.
www.portfolio.hu/global/20201218/breking-vadi-uj-katonai-jarmuvek-gyartasa-indul-meg-magyarorszagon-462484
Klaci79
gordon
több mint 5 éve
az idegenforgalom megszüntEz a ma bejelentett iparűzési adó felezés azért elég kemény...én a buszos magánvállalkozásokat nem vágom
somoskovig
megint olyan érzésem van, hogy valami cimbit érinthet a dolog
NB2
több mint 5 éve
Ez a ma bejelentett iparűzési adó felezés azért elég kemény...én a buszos magánvállalkozásokat nem vágom
somoskovig
megint olyan érzésem van, hogy valami cimbit érinthet a dolog
több mint 5 éve
Tényleg háborúra készülünk...Azt olvastam valahol ,hogy a NATO ránkkoppintott, hogy GDP arányosan keveset költünk a "hadseregre" ezért ez a nagy felfegyverkezés.
Klaci79
több mint 5 éve
Kis magyar abszurd... telex.hu/belfold/2020/12/18/magyar-kozlony-digitalis-radio-sugarzas-auto

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Ez a ma bejelentett iparűzési adó felezés azért elég kemény...értünk jönnek, nem ellenünk.
somoskovig
több mint 5 éve
Ez a ma bejelentett iparűzési adó felezés azért elég kemény...
több mint 5 éve
A kapitány felel mindenkiért a fedélzeten. A személyzet nem kapja meg az engedélyét a munkára ha nem végzik el az elsősegély tanfolyamot. Ha mégis úgy döntesz hogy megpróbálsz segíteni de pl újraélesztés közben eltöröd a szerencsétlen bordáját aki később ezért panaszt tesz a kapitányt terheli minden felelősség.Ha meg nem is tudod menteni, egy keresetet elkezdhetsz fogalmazni a légitársaság életveszélyes utazásbiztonsági gyakorlata ellen.A gyogyszeresz a hataron mozog, de csak es kizarolag azoknak adnam akik az altalanos orvosi 5 evet elvegzik. Senki masnak. Gyogyszereszeknek es biologusoknak is ott lenne a mgreformalt tudomanyos fokozatok valamelyike.Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
Sobri Jóska
En pl amugy mindig attol felek, hogy repulon valaki rosszul lesz, es oda jon az utaskisero, hogy akkor mentsem meg, mert latja a nevemet. En meg ott alok majd, hogy "ja, hat tudja kisasszony, az ugy van, hogy ez a doktori cim nem olyan doktori cim" 😀 Az utasok meg jol megdobalnak amiert hagyom meghalni a delikvenst 😀
Magyarorszagon ugye kotelezo felvenni a nevedbe, ha kamarai tag akarsz lenni.
(sok tarsasagnal a vezeto utaskisero bejeloli a fedelzeten levo "doktorokat" a sajat kis utaslistajan, hogy ha baj van, akkor toluk kerjenek segitseget")
undisputedly
Vagy elvégezhetsz egy rövid életmentő tanfolyamot, és ha igazi orvos nincs, akkor megtehetsz minden tőled telhetőt. Ha már a név kötelez.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Ha meg nem is tudod menteni, egy keresetet elkezdhetsz fogalmazni a légitársaság életveszélyes utazásbiztonsági gyakorlata ellen.A gyogyszeresz a hataron mozog, de csak es kizarolag azoknak adnam akik az altalanos orvosi 5 evet elvegzik. Senki masnak. Gyogyszereszeknek es biologusoknak is ott lenne a mgreformalt tudomanyos fokozatok valamelyike.Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
Sobri Jóska
En pl amugy mindig attol felek, hogy repulon valaki rosszul lesz, es oda jon az utaskisero, hogy akkor mentsem meg, mert latja a nevemet. En meg ott alok majd, hogy "ja, hat tudja kisasszony, az ugy van, hogy ez a doktori cim nem olyan doktori cim" 😀 Az utasok meg jol megdobalnak amiert hagyom meghalni a delikvenst 😀
(sok tarsasagnal a vezeto utaskisero bejeloli a fedelzeten levo "doktorokat" a sajat kis utaslistajan, hogy ha baj van, akkor toluk kerjenek segitseget")
undisputedly
Vagy elvégezhetsz egy rövid életmentő tanfolyamot, és ha igazi orvos nincs, akkor megtehetsz minden tőled telhetőt. Ha már a név kötelez.
több mint 5 éve
A gyogyszeresz a hataron mozog, de csak es kizarolag azoknak adnam akik az altalanos orvosi 5 evet elvegzik. Senki masnak. Gyogyszereszeknek es biologusoknak is ott lenne a mgreformalt tudomanyos fokozatok valamelyike.Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
Sobri Jóska
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.A gyógyszerésztől, biológustól miért sajnálod?
undisputedly
több mint 5 éve
Ez nem felb@szas. Egyszeru ertekitelet. Becsulom az oktatasban resztvevoket, de oktatastudomanybol szerezni doktori cimet nalam egyenlo a semmivel. Vallalom.Raadasul oktatas temakorben szerzett doktori cimre verni magunkat olyan, mintha valaki azt harsogna a Zimbabwei fociligaban jatszva, hogy o is profi labdarugo, akar csak Szoboszlai mondjuk 😀 Persze ez csak ez en szemelyes velemenyem, es fel is ismerem magamban a gyarlosagot es a magas lovon ulest, de ez enyhen szolva is komikus.undisputedlyA témától függetlenül (nem vagyok képben, még ezt majd visszaolvasom), ez a megjegyzésed szvsz sértő azokra a pedagógusokra nézve, akik tudományos fokozatként szerezték meg a doktori címüket.
Tényleg rossz a magyar nyelv, hogy keveri a tudományos fokozatot a diplomával automatikusan járó előtaggal. Főleg, hogy nem csak orvos doktorok kapják. A tudományos munkáért járó cím az valami. Feltéve, ha nem úgy jutott hozzá, mint a korábbi köztársasági elnökünk. Az utóbbi viszont a nagy semmi. Egy sima diploma mellékterméke, amit egy gyakornok is kitehet, szakmától függetlenül.
Update: elolvastam az eredeti témához linkelt cikkeket is. Szóval van egy fazon, akinek böki a csőrét a Bidenné neve elé biggyesztett Dr. és írt egy cikket amiben le-Jillezi, meg le-"kiddo"-zza. Erre kap válaszul néhány cikket balról, amelyik meg le-szexistázza. Szóval minden a megszokott helyén. 😊 Csak azt nem értem miért b*szod fel magad ilyesmivel a reggeli kávé mellé. Olvassál kisebb f*szságokat, az kevésbé idegesítő. Ezeket úgyse tudod lenémítani, se ezt, se azt. 😀
peterk2005
Szerintem csak orvosoknak kellene doktori cim, mindenki masnak valamilyen megkulonboztetheto tudomanyos fokozat.
több mint 5 éve
Mindig a belső ellenség a legveszélyesebb.Tényleg háborúra készülünk...hátha csak forradalomra 😀
Klaci79
Borbinho
több mint 5 éve
Tényleg háborúra készülünk...hátha csak forradalomra 😀
Klaci79
"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 5 éve
Raadasul oktatas temakorben szerzett doktori cimre verni magunkat olyan, mintha valaki azt harsogna a Zimbabwei fociligaban jatszva, hogy o is profi labdarugo, akar csak Szoboszlai mondjuk 😀 Persze ez csak ez en szemelyes velemenyem, es fel is ismerem magamban a gyarlosagot es a magas lovon ulest, de ez enyhen szolva is komikus.undisputedlyA témától függetlenül (nem vagyok képben, még ezt majd visszaolvasom), ez a megjegyzésed szvsz sértő azokra a pedagógusokra nézve, akik tudományos fokozatként szerezték meg a doktori címüket.
Tényleg rossz a magyar nyelv, hogy keveri a tudományos fokozatot a diplomával automatikusan járó előtaggal. Főleg, hogy nem csak orvos doktorok kapják. A tudományos munkáért járó cím az valami. Feltéve, ha nem úgy jutott hozzá, mint a korábbi köztársasági elnökünk. Az utóbbi viszont a nagy semmi. Egy sima diploma mellékterméke, amit egy gyakornok is kitehet, szakmától függetlenül.
Update: elolvastam az eredeti témához linkelt cikkeket is. Szóval van egy fazon, akinek böki a csőrét a Bidenné neve elé biggyesztett Dr. és írt egy cikket amiben le-Jillezi, meg le-"kiddo"-zza. Erre kap válaszul néhány cikket balról, amelyik meg le-szexistázza. Szóval minden a megszokott helyén. 😊 Csak azt nem értem miért b*szod fel magad ilyesmivel a reggeli kávé mellé. Olvassál kisebb f*szságokat, az kevésbé idegesítő. Ezeket úgyse tudod lenémítani, se ezt, se azt. 😀
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Engem pl teljesen atvagott a palankon. En vegig azt felteteleztem, hogy orvos, mert USA-ban sem feltetlenul szokas Dr cimkent hasznalni, pont emiatt (legalabbis en igy tudom, hogy inkabb kiirjak, hogy Ed.D.). Raadasul tenyleg sehol sem javitpttak ki a mediat, pedig a mainstream baloldali legacy media is tolta, hogy legyen o pl a Surgeon General, tehat a szovetsegi allam egyik vezeto orvosi tisztsegenek betoltoje 😀Persze amiert vita lett belole az az volt, hogy leereszkedo volt a stilusa az eredeti WSJ cikknek, es jott ugye a nogyulolo, sexist fereg narrativa.Tények:
undisputedly
A véleménycikk undorító.
Bidenné akadémiai pályán mozog, joggal használja a Dr. előtagot, teljesen mindegy, hogy milyen témában doktorált, ha teljesíti az adott tudományterület előírásait. még ha ez nem is tetszik sokaknak.
Az USA-ban az orvosok ugye M.D.-nek jelölik magukat, a félreértés elkerülhető.
A kapmányban én már akkor is röhögtem, hogy miért nem javítja ki senki az okos felkérdező libernyákokat, de a kampány, az kampány.
A cikk továbbra is undorító.
Engem nem érdekel Dr.-i címem (nincs is meg, abszolutóriumom van, sosem fogom szerintem megírni/megvédeni a disszertációmat, enélkül is címzemet adjunktus leszek hamarost, tanítani tudok majd továbbra is, engem ez érdekel), de elfogadom, hogy valakit igen. Innen Mo-ról, ahol az összes jogász, gyógyszerész dr., szóval itt aztán még nehezebb az akadémiai doktoroknak jelezni magukat.
Szóval a lényeg, hogy a cikk tényleg undorító stílusban íródott.
Gyurma Pappa
Raadasul oktatas temakorben szerzett doktori cimre verni magunkat olyan, mintha valaki azt harsogna a Zimbabwei fociligaban jatszva, hogy o is profi labdarugo, akar csak Szoboszlai mondjuk 😀 Persze ez csak ez en szemelyes velemenyem, es fel is ismerem magamban a gyarlosagot es a magas lovon ulest, de ez enyhen szolva is komikus.
Jil Biden valasza pedig meg komikusabb is annal, mint az, hogy ragaszkodik ahhoz, "Dr."-kent szolitsak:
"Together, we will build a world where the accomplishments of our daughters will be celebrated, rather than diminished." -J.B.
LOL 😀 MEgint a szexizmus. Mert mindig aldozatnak kell lenni ebben a 21. szazadban.
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Tényleg háborúra készülünk...www.portfolio.hu/global/20201218/breking-vadi-uj-katonai-jarmuvek-gyartasa-indul-meg-magyarorszagon-462484
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/global/20201217/europa-egyik-legjelentosebb-loszer-es-robbanoszer-gyara-epul-meg-magyarorszagon-462274?ampMár értem, baszki!!! Idén tönkre teszik az összes pirotechnikával foglalkozó céget a környéken, után monopol helyzetben lesznek...
warr_b

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 5 éve
telex.hu/kult/2020/12/17/szfe-nyilt-level-kuratoriumNem emlékszem melyik színes mondta, hogy nem érti mit is akarnak ezzel a diákok, mert ha egyszer lediplomaznak és elhelyezkednek valahol sose lesz olyan hogy ők mondják meg a főnöknek mi legyen.
Hm.
Az egész SZFE ügyben az volt eddig a novum, hogy nem tárgyalnak, nem egyezkednek, nem alkudoznak, hanem csak technikailag felmutatták a középső ujjukat, és elküldték a picsába a kormányzatot. Ami egyébként kb. az egyetlen értelmes attitűd a NER ellenében, ha már valaki kedvet kap az önsorsrontás nyilvános aktusához.
Erre most számonkérik, hogy nem tárgyalnak velük.
"Ezért az SZFE polgáraiként mi – hallgatók, oktatók, dolgozók – együttesen szólítjuk fel önöket arra, hogy a sztrájkbizottsággal azonnal kezdjék meg az érdemi tárgyalásokat!"
Akkor erről ennyit.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
telex.hu/kult/2020/12/17/szfe-nyilt-level-kuratoriumÉn nem t'om mit akarnak, de attól tartok, hogy ebből sem lesz '68. Illetve pontosan az lesz belőle, csak nem akkora hatással. Eleve furcsa, amikor télen-nyáron sálas, közép-pesti értelmiségiek sztrájkolnak. Mintha értenék.
Hm.
Az egész SZFE ügyben az volt eddig a novum, hogy nem tárgyalnak, nem egyezkednek, nem alkudoznak, hanem csak technikailag felmutatták a középső ujjukat, és elküldték a picsába a kormányzatot. Ami egyébként kb. az egyetlen értelmes attitűd a NER ellenében, ha már valaki kedvet kap az önsorsrontás nyilvános aktusához.
"Ezért az SZFE polgáraiként mi – hallgatók, oktatók, dolgozók – együttesen szólítjuk fel önöket arra, hogy a sztrájkbizottsággal azonnal kezdjék meg az érdemi tárgyalásokat!"
Akkor erről ennyit.
Sobri Jóska
Én már rég elengedtem az SZFE-s ügyet, szerintem az ellenzék nagy része is, ez a haláltusa, amit látunk

több mint 5 éve
telex.hu/kult/2020/12/17/szfe-nyilt-level-kuratoriumHm.
Akkor erről ennyit.
több mint 5 éve
www.portfolio.hu/global/20201217/europa-egyik-legjelentosebb-loszer-es-robbanoszer-gyara-epul-meg-magyarorszagon-462274?ampKirobbanó GDP-t látok lelki szemeim előtt
warr_b