Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Elfogadom, hogy neked lenyegtelen. Nekem is lenyegtelen. De te nem ezt irtad elso korben, hanem azt, hogy a foszer teljesen lenyegtelen. Abszolut nem az. Geopolitikai jelentosege Malajzianak nagyobb, mint Magyarorszage sokkal.Lehet elkeserít, de az én életem szempontjából -bár tudom hol van, olvastam is róla- teljesen lényegtelen Malajzia, a Dél-Kínai tenger, Indonézia, a Fülöp-szigetek, meg az az egész szutyokkupac, ami ott van. Egy fostalicska nyomornegyed az egész térség. Ráadásul az összes ország közül a világon a legtöbb muszlim Indonéziában él, pláne nem érdekel. Egy szarkupac az egész indokínai térség.Ennyire jartas vagy a helyi es regionalis politikaban? Kotve hiszem. En sem vagyok amugy, de onmagaban a felvetesed is badarsag. Orban nem tenyezo. Egy zabszem. Neha okoz fejvakarast, de a lenyeges kerdesekbe vajmi keves beleszolasa van, akkor is, ha szereti nagyobbnak lattatni magat, mint amilyen.Kivancsi lennek akkor a velemnyedre errol. Malajzia iden lekoszont miniszterelnoke szerint ha akarnak, a muszlimoknak jogukban allna millionyi franciat megolni.Nem tőlem kérdezed, ezért nem is válaszolok, csak visszakérdezek:
undisputedly
Ki a faszt érdekel Malajzia leköszönt miniszterelnöke?
Amikor hivatalban volt se volt tényező, nemhogy most.
Orbán tényező az EU-ban, Mahathir Mohamad nem. Ki nem szarja le milyen faszságokat írogat? írogasson, mi változik ettől? Semmi.
Sobri Jóska
Es valoban nem neked cimeztem, hanem Gyurmapapanak. O vonta parhuzamba a muszlim szelsosegeket a kereszteny egyhaz piszkos dolgaival, amire en reagaltam, hogy a muszlimoknak letezik egy hangos szelsoseges kisebbseg, akiket a tobbseg nagyon nem akar elitelni. Erre tokeletes pelda ez a foszer. Nyugaton nem latsz ekreszteny vagy allami vezetot hasonlo kijelentesekkel.
De amugy csak a kedvedert utananeztek kicsit, ez alapjan Malayzia sokkal fontosabb regionalis szinten, mint Magyarorszag az EU-nak. Onmagaban az a teny, hogy a delkinai tenger es an india tenger kozott fekszik, mar nagyobb geopolitikai jelentosegre predesztinalja, mint barmely termeszeti vagy egyezmenyi adottsag Magyarorszag eseteben.
undisputedly
Viszont azt mondani, hogy Orbán nem tényező módfelett mókás.
Egyrészt a teljes demokrata nyugati világ legnagyobb legitimációjú demokratikusan választot vezetője. Háromszor kapott egymás után alkotmányozó többséget, ezt senki más nem mondhatja el magáról ebben a kulturkörben a 21. században. Ráadásul nem mindenféle szedett-vedett koalíciók eredményeképpen lett háromszor kormányfő, hanem a saját, egyedül győztes pártja vezetőjeként, koalíciós kényszer nélkül.
Másrészt nemzetközi jelentősége megkérdőjelezhetetlen mind a migrációs válság tematizálásában, kezelésében, mind a V4-ek megerősödésében, mind az európai védelmi politika alakításában, igaz, ez folyamatban lévő történés, ennek konkrét eredményei nem ma realizálódnak.
Természetesen utálhatod és lekicsinyelheted Orbánt, de ő volt az első, aki felismerte Trump zsenijét, aki Európából elsőként letette mellette a voksát, még a megválasztása előtt.
És ő az, aki megteremtette és menedzseli minden idők legjobb, legélhetőbb Magyarországát (a koronavírustól eltekintve, ami minden országot letérdeltetett), mindezt a Gyurcsány-féle dúlást követően 10 éven belül. Ráadásul nagyrészt az EU-tól megszerzett forrásokat felhasználva.
Nem akarok számokkal dobálózni, de kb. egy háborús újjáépítésnek megfeleltethető az, amit 2010 és 2020 között megvalósított és keresztülvitt, és sosem volt olyan magas Magyarországon az átlagos életszinvonal, mint most, a koronavírus előtt.
Lehet hited szerint Orbán nem tényező, de attól még a mi kulturkörünkben, Európában az.
A twitternek, meg a többi hasonló platformnak meg az a lényege, hogy bárki azt ír, amit akar, és majd a platform eldönti, hogy neki az kell, megfelelő tartalom, vagy nem kell, és kidobja a picsába.
Ezért csinálták, ezért tettek bele dollármilliárdokat, járták végig a cégfejlesztés lépcsőfokait, hogy ezt megtehessék.
Nyilván nem fog egybeesni az ő policyjük se az enyémmel, se a tiéddel, se senki máséval, de nekik van platformjuk, nekünk nincs. De a vállalkozás szabadsága folytán bárkinek lehetősége van egy másik kommunikációs platformot alapítania, működtetnie, ha a meglévőkkel elégedetlen, és ott pont az ő policyje fog érvényesülni.
Sobri Jóska
En elismerem Orban politikusi nagysagat. Szerintem a modern magyar politika vitathatalanul legtehetsegesebb es legnagyobb karaktere. Nem allamfot mondok, mert nalam a "legnagyobb allamfo" azt jelenti, hogy a nepe es orszaga boldogulasara forditotta az energiait, de Orban nem ezt tette.
Szerintem zsenialisan jo stratega geopolitikai teren is. Magyarorszagon nincs parja, konyortelenul es lenyugozo modon hajtotta maga ala a teljes gazdasagi es politikai elitet, es epitett ki a jogrendszer keretei kozott egy olyan fuggosegi rendszert, ahol meg az ellenzek is jol jar. Es hazudik aki azt mondja, hogy diktatura van, mert nincs. Orbant le lehet valtani, nem csal a szavazatokkal, csak megveszi az ellenzeket es ugyesen sakkozik.
Emellett elitelem, amiert onnon maga meggazdagodasa mellett nem torodott az orszaggal.
Viszont nemzetkozi szinten sulytalan. Az Unio egy szarul megkomponalt rendszer. Orban a haszonelvezoje. O nem vitt at intezmenyi reformokat, nem aratott hatalmas politika gyozelmeket. A mar az erkezese elott meglevo gombokat nyomogatja. Ehhez nem kell sok esz vagy politikusi nagysag. Szerencseje, hogy az oroszok es Europa kozott billeghet, es a masiktol valo felelem miatt egyik sem rughatja seggbe.
De en nem latom, hogy nemzetkozi szinten sikeres lenne. Nem tudta megfurni egyik jelentos europai vezeto kinevezeset sem, Merkelnek vagy MAcronnak sem tudott ellallni sosem. Nem azert, mert buta lenne, vagy alkalmatlan, hanem mert olyan keretrendszerben letezik nemzetkozi szinten, aminek korlatozottak a kepessegei.
A v4 osszefogas is letezett mar elotte, szoval azt sem tudom a javara irni. Romaniaban es KArpataljan, a felvideken vagy a vajdasagban meg nem tudott felmutatni jelentos gyozelmet. A kisebbsegvedelem habar a politikaja kozepe, en nem tudok jelentoskiharcolt sikerekrol, holott tamogatom ezt a fajta tevekenyseguket.
több mint 5 éve
Természetesen utálhatod és lekicsinyelheted Orbánt, de ő volt az első, aki felismerte Trump zsenijét, aki Európából elsőként letette mellette a voksát, még a megválasztása előtt.Nyilván nem állhatott a demokraták mellé... és a fal beleillett a menekültes retorikába.
Sobri Jóska
Ebben semmi zseniális nem volt / mert 0 kockázata volt és nem volt mit vesztenie - ha esetleg Trump bukott volna, foghatta volna Sorosra az egészet.
Az meg hogy a 3 akkori európai populista közül ő volt mondjuk az első aki lenyilatkozta (nem vagyok benne biztos btw, hogy ez így volt amúgy - de alapvetően irreleváns, h melyikük nyilatkozott 1 v 2 héttel korábban)
Nem akarok számokkal dobálózni, de kb. egy háborús újjáépítésnek megfeleltethető az, amit 2010 és 2020 között megvalósított és keresztülvitt, és sosem volt olyan magas Magyarországon az átlagos életszinvonal, mint most, a koronavírus előtt.Háborús újráépítés lol.... nyilván egy gazdasági világválság után / mélypont után "szárnyalni" fognak a számok. És az hogy amerikai jelzálogpiacon mekkora lufit fújtak a résztvevők, ahhoz nyilván semmi köze Viktornak.
Sobri Jóska
Ez az átlagos életszínvonal meg olyan mint az átlagos életkor - hosszútávon folyamatosan emelkedik. Ebben sincs semmi szerepe Orbánnak.
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
1. Ne mar. Az IRA a brit uralom ellen harcol. Mikor fejezett le az IRA mas vallasut vallasi okbol? Ennyi erovel az osszes geopolitikai haborut atcimkezheted vallasiva.Pontosan. Nincs kereszteny egyhaz vagy kereszteny politikusok altal felbujtott kereszteny terrortamadas mas foldon vagy Europaban, mert evszazadokkal ezelott mar meghaladta ezt a kontinens es a keresztenyseg.Most komolyan? Észak-Írország hány évszázaddal ezelőtt volt? Mi is volt a fő törésvonal a két csoport között? Ja igen, a vallás.
undisputedly
Qrva nagy baj van veluk. Es Qrva nagy baj van veluk Indiaban is, meg afrikaban is. Ott sem tudtak megoldani evezredek alatt, es itt sem tudjak Europaban.undisputedlyAz iszlám alapítása: 622.
Kereszténység kezdete: 0.
Vonjunk már ki 622-t a 2020-ból, és nézzük meg mi is volt 6 évszázaddal ezelőtt a keresztény világban. Igen, vallásháborúk. Hajlamos mindenki elfelejteni, hogy a legmodernebb muszlim állam a török, akik 20-as évektől léptek a modernizáció útjára. A 70-es évekig a mai olajmilliárdosok szülei még sátrakban éltek a Közel-Keleten, kb. 40 év alatt várod el 600 év fejlődését, egy olyan vallástól, ahol nem történt meg a egyetemes felvilágosodás. De mondjuk London vagy Rotterdam polgármestere, vagy Cassius Clay elfogadható muszlimok nem?
De az mar igen, hogy nem engedheted el a szeretteidet nyaron hatizsakos francia turara, vagy este egyedul parizsban.Annak az esélye, hogy terroristatámadás áldozata lesz egy szeretettem, annyira alacsony (1 in 4984301 Franciaországban), hogy nem emiatt nem engedem el hátizsákos túrára. Sok minden más miatt nem engedem el, ennek fő oka, hogy a legnagyobb is 8 éves csak.
undisputedly
Ha en relativizalok, akkor te meg struccpolitikat tolsz es felsz a balos velemeny foaramtol elterni. Mert Europanak nincs hindu problemaja, de muszlimproblemaja az van. Es te ezt nem akarod belatni, mert egyelnlove teszed ezt a problemat a tobbi vilagvallas globalis problemaival esetenken evszazadokra visszanyulva, csak hogy talalj egy pontot amit hasonloan problematikuskent bemutathatsz.Ezen felnevettem. A balos főáram SEMMIT nem tud mondani ezzel a problémával kapcsolatban, mert fuldoklik a saját önmeghatározás hiányában és azon szenved, hogy milyen identitás politikát találjon ki magának.
undisputedly
Ez a probléma EGYENLŐ a világ minden tájékán fennálló vallási problémával, mert a probléma a vallási fanatizmus, szóval.
Tovabbra is kerdem, mikor lattal utoljara Europaban hindukat akik a vallasuk neveben, random europaiakat fejeztek le vagy oltek meg?undisputedlyMost erre mit mondjak? A kérdésnek nincs értelme, mert természetesen nem láttam. De ettől még létezik, ha nem itt máshol. Irreleváns a földrajz szerintem.
Illetve ha nem tamogatod a radikalis imamok es mecsetek bezarasat, megis hogyan oldanad meg a problemat. Es kerlek ne gyere a szeretet meg a befogadas erejevel es azzal, hogy az Europaiak hibaja minden. Praktikus lepeseket kerlek.Bocs, de nem ezt mondtad. Azt mondtad, hogy a mecsetek nagy részét be kéne zárni. Erre írtam hosszabban, hogy "hehh?". Természetesen, a radikális imámokat, mint felbújtókat, ahogy más felbújtókat is az elkövetőkkel azonos súllyal kell börtönbe zárni, kitiltani, és minden eszközt elvenni tőlük.
undisputedly
Gyurma Pappa
2. Megint teljes kontextust kihagysz, csak azert, hogy alatamaszd valahogyan az erved. Azt mondod az iszlam fiatalabb vallas es ezert hiaba varom el, hogy felvilagosultak legyenek.
Ez teljesen demagog szemlelet. Az iszlam evszazadok ota felvilagosult Europa mellett letezik. Europa onmaga ugrotta meg a felvilagosodast egy nem felvilagosult kornyezetben. Az iszlam ezt nem kepes megtenni. Ugyanugy vadasszak a hitetleneket, mint 1000 eve, pedig a vilag mar qrvara elment mellettuk, nem veletlen, hogy a barbar jelzot aggatjak rajuk sokan. A nyugat mar a MArsra tervez embert kuldeni, de ok meg mindig torkokat vagdosnak, ha valaki a profetajukat abrazolja.
3. Nem csak a terrortamadasrol beszelek. Egy kedves holgy ismerosom a liberalis elit utjat jarva nemreg jott haza Parizsbol, minden nap a metron kapott megjegyzeseket, hogy miert ugy oltozik ahogyan, es akkor a fizikai atrocitasokrol nem is beszelek, amikor meleg barataival egyutt setalt este stb. Ezek miatt nem engednem.
4. De relevans a foldrajz, mert te a vilagvallasokat kritizalod (sok helyen joggal), de en nem erre kertelek, hanem arra, hogy ha kirohogod a mecsetbezarasos javaslatot, hogyan oldaland meg a problemat.
Nem a vilag es a vallasok problemajat, hanem az europai, nevezetesen francia muszlim problemat. Msot fejeztek le megint egy franciat, ket hettel egy tanar lefejezese utan, azert, mert a szelsoseges imamok felbujtjak es radikalizaljak a fiatalokat.
Vagy szerinted ez igy ok es ne tegyunk semmit?
több mint 5 éve
Lehet elkeserít, de az én életem szempontjából -bár tudom hol van, olvastam is róla- teljesen lényegtelen Malajzia, a Dél-Kínai tenger, Indonézia, a Fülöp-szigetek, meg az az egész szutyokkupac, ami ott van. Egy fostalicska nyomornegyed az egész térség. Ráadásul az összes ország közül a világon a legtöbb muszlim Indonéziában él, pláne nem érdekel. Egy szarkupac az egész indokínai térség.Ennyire jartas vagy a helyi es regionalis politikaban? Kotve hiszem. En sem vagyok amugy, de onmagaban a felvetesed is badarsag. Orban nem tenyezo. Egy zabszem. Neha okoz fejvakarast, de a lenyeges kerdesekbe vajmi keves beleszolasa van, akkor is, ha szereti nagyobbnak lattatni magat, mint amilyen.Kivancsi lennek akkor a velemnyedre errol. Malajzia iden lekoszont miniszterelnoke szerint ha akarnak, a muszlimoknak jogukban allna millionyi franciat megolni.Nem tőlem kérdezed, ezért nem is válaszolok, csak visszakérdezek:
undisputedly
Orbán tényező az EU-ban, Mahathir Mohamad nem. Ki nem szarja le milyen faszságokat írogat? írogasson, mi változik ettől? Semmi.
Sobri Jóska
Es valoban nem neked cimeztem, hanem Gyurmapapanak. O vonta parhuzamba a muszlim szelsosegeket a kereszteny egyhaz piszkos dolgaival, amire en reagaltam, hogy a muszlimoknak letezik egy hangos szelsoseges kisebbseg, akiket a tobbseg nagyon nem akar elitelni. Erre tokeletes pelda ez a foszer. Nyugaton nem latsz ekreszteny vagy allami vezetot hasonlo kijelentesekkel.
De amugy csak a kedvedert utananeztek kicsit, ez alapjan Malayzia sokkal fontosabb regionalis szinten, mint Magyarorszag az EU-nak. Onmagaban az a teny, hogy a delkinai tenger es an india tenger kozott fekszik, mar nagyobb geopolitikai jelentosegre predesztinalja, mint barmely termeszeti vagy egyezmenyi adottsag Magyarorszag eseteben.
undisputedly
Viszont azt mondani, hogy Orbán nem tényező módfelett mókás.
Egyrészt a teljes demokrata nyugati világ legnagyobb legitimációjú demokratikusan választot vezetője. Háromszor kapott egymás után alkotmányozó többséget, ezt senki más nem mondhatja el magáról ebben a kulturkörben a 21. században. Ráadásul nem mindenféle szedett-vedett koalíciók eredményeképpen lett háromszor kormányfő, hanem a saját, egyedül győztes pártja vezetőjeként, koalíciós kényszer nélkül.
Másrészt nemzetközi jelentősége megkérdőjelezhetetlen mind a migrációs válság tematizálásában, kezelésében, mind a V4-ek megerősödésében, mind az európai védelmi politika alakításában, igaz, ez folyamatban lévő történés, ennek konkrét eredményei nem ma realizálódnak.
Természetesen utálhatod és lekicsinyelheted Orbánt, de ő volt az első, aki felismerte Trump zsenijét, aki Európából elsőként letette mellette a voksát, még a megválasztása előtt.
És ő az, aki megteremtette és menedzseli minden idők legjobb, legélhetőbb Magyarországát (a koronavírustól eltekintve, ami minden országot letérdeltetett), mindezt a Gyurcsány-féle dúlást követően 10 éven belül. Ráadásul nagyrészt az EU-tól megszerzett forrásokat felhasználva.
Nem akarok számokkal dobálózni, de kb. egy háborús újjáépítésnek megfeleltethető az, amit 2010 és 2020 között megvalósított és keresztülvitt, és sosem volt olyan magas Magyarországon az átlagos életszinvonal, mint most, a koronavírus előtt.
Lehet hited szerint Orbán nem tényező, de attól még a mi kulturkörünkben, Európában az.
A twitternek, meg a többi hasonló platformnak meg az a lényege, hogy bárki azt ír, amit akar, és majd a platform eldönti, hogy neki az kell, megfelelő tartalom, vagy nem kell, és kidobja a picsába.
Ezért csinálták, ezért tettek bele dollármilliárdokat, járták végig a cégfejlesztés lépcsőfokait, hogy ezt megtehessék.
Nyilván nem fog egybeesni az ő policyjük se az enyémmel, se a tiéddel, se senki máséval, de nekik van platformjuk, nekünk nincs. De a vállalkozás szabadsága folytán bárkinek lehetősége van egy másik kommunikációs platformot alapítania, működtetnie, ha a meglévőkkel elégedetlen, és ott pont az ő policyje fog érvényesülni.
több mint 5 éve
Pontosan. Nincs kereszteny egyhaz vagy kereszteny politikusok altal felbujtott kereszteny terrortamadas mas foldon vagy Europaban, mert evszazadokkal ezelott mar meghaladta ezt a kontinens es a keresztenyseg.Most komolyan? Észak-Írország hány évszázaddal ezelőtt volt? Mi is volt a fő törésvonal a két csoport között? Ja igen, a vallás.
undisputedly
Qrva nagy baj van veluk. Es Qrva nagy baj van veluk Indiaban is, meg afrikaban is. Ott sem tudtak megoldani evezredek alatt, es itt sem tudjak Europaban.undisputedlyAz iszlám alapítása: 622.
Kereszténység kezdete: 0.
Vonjunk már ki 622-t a 2020-ból, és nézzük meg mi is volt 6 évszázaddal ezelőtt a keresztény világban. Igen, vallásháborúk. Hajlamos mindenki elfelejteni, hogy a legmodernebb muszlim állam a török, akik 20-as évektől léptek a modernizáció útjára. A 70-es évekig a mai olajmilliárdosok szülei még sátrakban éltek a Közel-Keleten, kb. 40 év alatt várod el 600 év fejlődését, egy olyan vallástól, ahol nem történt meg a egyetemes felvilágosodás. De mondjuk London vagy Rotterdam polgármestere, vagy Cassius Clay elfogadható muszlimok nem?
De az mar igen, hogy nem engedheted el a szeretteidet nyaron hatizsakos francia turara, vagy este egyedul parizsban.Annak az esélye, hogy terroristatámadás áldozata lesz egy szeretettem, annyira alacsony (1 in 4984301 Franciaországban), hogy nem emiatt nem engedem el hátizsákos túrára. Sok minden más miatt nem engedem el, ennek fő oka, hogy a legnagyobb is 8 éves csak.
undisputedly
Ha en relativizalok, akkor te meg struccpolitikat tolsz es felsz a balos velemeny foaramtol elterni. Mert Europanak nincs hindu problemaja, de muszlimproblemaja az van. Es te ezt nem akarod belatni, mert egyelnlove teszed ezt a problemat a tobbi vilagvallas globalis problemaival esetenken evszazadokra visszanyulva, csak hogy talalj egy pontot amit hasonloan problematikuskent bemutathatsz.Ezen felnevettem. A balos főáram SEMMIT nem tud mondani ezzel a problémával kapcsolatban, mert fuldoklik a saját önmeghatározás hiányában és azon szenved, hogy milyen identitás politikát találjon ki magának.
undisputedly
Ez a probléma EGYENLŐ a világ minden tájékán fennálló vallási problémával, mert a probléma a vallási fanatizmus, szóval.
Tovabbra is kerdem, mikor lattal utoljara Europaban hindukat akik a vallasuk neveben, random europaiakat fejeztek le vagy oltek meg?undisputedlyMost erre mit mondjak? A kérdésnek nincs értelme, mert természetesen nem láttam. De ettől még létezik, ha nem itt máshol. Irreleváns a földrajz szerintem.
Illetve ha nem tamogatod a radikalis imamok es mecsetek bezarasat, megis hogyan oldanad meg a problemat. Es kerlek ne gyere a szeretet meg a befogadas erejevel es azzal, hogy az Europaiak hibaja minden. Praktikus lepeseket kerlek.Bocs, de nem ezt mondtad. Azt mondtad, hogy a mecsetek nagy részét be kéne zárni. Erre írtam hosszabban, hogy "hehh?". Természetesen, a radikális imámokat, mint felbújtókat, ahogy más felbújtókat is az elkövetőkkel azonos súllyal kell börtönbe zárni, kitiltani, és minden eszközt elvenni tőlük.
undisputedly

több mint 5 éve
Ez az iszlam problemaja, amit evszazadok alatt nem tudtak kinoni. A keresztenyek kinottek a szentfold foglalosdit, a muszlimok a mai napig "hitetleneket" gyilkolnak.Te mikor lattal utoljara hindut vagy taoistat kessel szaladgalni Europaban es emebreket lefejezni?Amit felvázoltál a radikalizmussal és imámokkal root cause-nak az logikus, csak egy lépéssel még tovább kell menni. Nem az a baj, hogy azzal az eszközzel (mecsetek, templomok) összeszedik a különböző társadalmi rétegből a szélsőségeseket, hanem hogy 2020-ban lehet vallási fanatizmusnak nagyobb teret adni bármelyik fejlett országban anélkül, hogy bárki kiröhögne az 5-600 évvel elmaradt ideológia miatt.
undisputedly
MarioAna
Az nem lehetseges, hogy Europaban egy "modern" iszlam letrejojjon, amig 100x annyi szelsosegesebb, kevesbe centrista muszlim el a vilagban, mert csak egy internetkapcsolatnyira lesznek az Europaiaktol.
Az iszlamot kell megreformalni es tullepni ezen a barbarizmuson, de ez evtizedes, evszazados folyamat, ha egyaltalan lehetseges. Europanak es a franciaknak epdig olyan megoldasok kellenek amik mar holnap megvalosithatok, sot, nem is holnap, hanem mar ma.
Be kell zarni a radikalis mecseteket, az imamjaikat epdig kitoloncolni.
több mint 5 éve
Pontosan. Nincs kereszteny egyhaz vagy kereszteny politikusok altal felbujtott kereszteny terrortamadas mas foldon vagy Europaban, mert evszazadokkal ezelott mar meghaladta ezt a kontinens es a keresztenyseg.@GyurmapapaGyurma Pappa
undisputedly
Ahogyan a tobbi vallassal sincs problema Europaban ilyen volumenben, csak a muszlimokkal, azon belul is a szelsosegesekkel. Mert nem allitom, hogy minden muszlim beolvadasra vagy egyuttelesre keptelen vag rossz, de cinkosai a szelsosegeknek, mert teret adnak nekik. Mert amikor ilyen tamadasok vannak, nem szolalnak fel tomegevel, sot, meg orulnek is neki es tamogatjak. A korabbi, nizzai es Charlie Hebdos tamadas utan volt kozvelemenykutatas francia muszlimok koreben, valami 40% mondta, hogy nem tamogatja az iszlam terrorizmust, de megertik oket 😀 LOL
Qrva nagy baj van veluk. Es Qrva nagy baj van veluk Indiaban is, meg afrikaban is. Ott sem tudtak megoldani evezredek alatt, es itt sem tudjak Europaban.
Es engem qrvara neme rdekel, hogy mit csinalnak Indiaban a hinduk a muszlimokkal es a muszlimok a hindukkal. Sajnlaom az artatlanokat? Igen. Van rahatasom? Nincs. Befolzasolja a gyerekeim, unokaim, sajat eletem? Nem.
De az mar igen, hogy nem engedheted el a szeretteidet nyaron hatizsakos francia turara, vagy este egyedul parizsban.
Ha en relativizalok, akkor te meg struccpolitikat tolsz es felsz a balos velemeny foaramtol elterni. Mert Europanak nincs hindu problemaja, de muszlimproblemaja az van. Es te ezt nem akarod belatni, mert egyelnlove teszed ezt a problemat a tobbi vilagvallas globalis problemaival esetenken evszazadokra visszanyulva, csak hogy talalj egy pontot amit hasonloan problematikuskent bemutathatsz.
Tovabbra is kerdem, mikor lattal utoljara Europaban hindukat akik a vallasuk neveben, random europaiakat fejeztek le vagy oltek meg?
Illetve ha nem tamogatod a radikalis imamok es mecsetek bezarasat, megis hogyan oldanad meg a problemat. Es kerlek ne gyere a szeretet meg a befogadas erejevel es azzal, hogy az Europaiak hibaja minden. Praktikus lepeseket kerlek.
több mint 5 éve
@GyurmapapaOké. Kezdjük a legelején.
undisputedly
Agnosztikus vagyok, a világ vezető problémái közül legalább a felének vallási okai vannak. Mélységesen elítélem a radikális muzulmánokat, keresztényeket, budhistákat (aki egyébként muszlimokat ölnek), és azokat is elítélem, akik valaki azért ölnek meg mert valamiben hisz (kínaiak, a, hoppá, muszlim ujgurokkal). Sokban hasonlít a véleményem Sobriéra, csak én (alkatilag is) megértőbb vagyok a vallásosokkal, meg (meglepetés!) amíg nem akarják rám erőltetni, addig nem is érdekel.
Másodszor: mélységesen sajnálok minden halottat, akit erőszakosan ölnek meg. Teljesen mindegy, hogy az elkövető milyen vallású, színű, akármi.
Baj van a radikális iszlámmal? Igen. De a vallási alapú gyilkolászás nem csak az ő érdemük és tevékenységük. Amikor a katolikusok lelőttek egy újságírót Belfastban tavaly, senki nem sírta tele a Facebookot. Nem láttam a nagy kiállást senki felől az ujgurok mellett (tudom, nem Európa, szóval ki a faszt érdekel) vagy esetleg a rohingyák? Ők is kit érdekelnek, mert hát muszlimok, ugye.
Gyökérokokról: erről beszélek. Törökországot réges-régen ki kellett volna baszni minden releváns szervezetből, embargó alá helyezni a egész közel-keletet, amíg nem tesz valamit a radikális iszlámmal. Közben integrálni az idejött embereket, bár ez nehéz, és ezért senki nem csinálja.
Es ne rohogtess mar a "hivek anyagi" kizsakmanyolasaval. Hol egyenerteku ez azzal, hogy a hitetlenek megolesere buzdit rengeteg imam, akiket a muszlimok nem taszitanak ki maguk kozul?Relativizálsz, kiemelsz egy problémát sok, egyenlően nagy probléma közül, felnagyítod azt, és ezt helyezed fókuszba. Közben úgy válogatod ki a tényeket, hogy alátámasszák a véleményedet, és figyelmen kívül hagysz minden más tényezőt. Túl sok Trumpot nézel...
Az a problema, hogy reneteg az iszlam apologist. A hinduk meg a kasztrendszer sem szep dolog, de ok nem akarjak a mas vallasuakat es a "hitetleneket" halomra olni igy semmi kozunk hozza. Persze ha itt Europaban akarnak becsueltgyilkossagot elkvoetni, akkor nyilvan legyenek megbuntetve.
Te mikor lattal utoljara hindut vagy taoistat kessel szaladgalni Europaban es emebreket lefejezni?
undisputedly
De komolyan, miért csak Európában legyenek megbüntetve? Legyenenk mindenhol megbüntetve.
Ne röhögtess már, az hogy a karizmatikus egyházak konkrétan több államnyi amerikait tesznek anyagilag tönkre, és adnak nekik legális drogot (vallást), az rendben van?
Nem értek egyet a PC beszéddel sem. El kell ítélni minden erőszakot, ki kell mondani, hogy ki voltak az erőszaktevők. Az, hogy csak a szélsőséges iszlámról beszélünk, sokkal jobban felnagyítja a jelentőségüket: pont ez a céljuk. Azzal, hogy mecset bezárásokkal fenyegetőzől, pontosan azt éred el, amit ők akarnak.
Ja egyékbént a hindukhoz: en.wikipedia.org/wiki/Religious_violence_in_India
a muszlimoknak letezik egy hangos szelsoseges kisebbseg, akiket a tobbseg nagyon nem akar elitelni.Ennyire jártas vagy 1 milliárd ember gondolataiban? Ha már itt tartunk, Orbán Viktor sem ítélte el a pedofil papokat. És igen, egyenlőség jelent teszek közé, mert mindkét egyház vezetői, mindkét ügyben vastagon benne vannak.
undisputedly
Továbbra is várom az első ateista vallási indíttatásából elkövetett terror- vagy csak úgy szimplán különös kegyetlenséggel elkövetett bűncselekményét. (A sztálini kommunizmust hagyjuk, mert az közel sem az általános vallástagadásról szólt).Az ujgurok most felhúzták a szemöldöküket...
MarioAna

több mint 5 éve
Ennyire jartas vagy a helyi es regionalis politikaban? Kotve hiszem. En sem vagyok amugy, de onmagaban a felvetesed is badarsag. Orban nem tenyezo. Egy zabszem. Neha okoz fejvakarast, de a lenyeges kerdesekbe vajmi keves beleszolasa van, akkor is, ha szereti nagyobbnak lattatni magat, mint amilyen.Kivancsi lennek akkor a velemnyedre errol. Malajzia iden lekoszont miniszterelnoke szerint ha akarnak, a muszlimoknak jogukban allna millionyi franciat megolni.Nem tőlem kérdezed, ezért nem is válaszolok, csak visszakérdezek:
undisputedly
Sobri Jóska
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Jó sok mindent összemosott / összezagyvált a tweetjeiben, bár azért Trumpnál még így is jóval összeszedettebben írt.A történeti hűség kedvéért itt van az egész szöveg egyben. Kontextusba helyezve egy fokkal érthetőbb, de nyilván ez az egy mondat így ebben a formában (akár kiragadva, akár nem) vállalhatatlan.
chedet.cc/?p=3203
Ettől függetlenül valószínűleg tényszerűen igaza van a gyarmatosítással kapcsolatban - csak a szemet szemért elven valóban jó lenne túllépni.
Amúgy mondott ennél korábban meredekebbet is, a zsidókat/Izraelt se nagyon szereti a 95 éves bácsi.
PS: nekem a 8. tweet / ez a része jobban tetszett - jó látni h a lényegi dolgokra is figyel 😊
"Today a little string covers the most secret place, that’s all. In fact, many in the west are totally naked when on certain beaches."
Szerkesztette: Igor
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 5 éve
Kivancsi lennek akkor a velemnyedre errol. Malajzia iden lekoszont miniszterelnoke szerint ha akarnak, a muszlimoknak jogukban allna millionyi franciat megolni.Nem tőlem kérdezed, ezért nem is válaszolok, csak visszakérdezek:
undisputedly
több mint 5 éve
@GyurmapapaKivancsi lennek akkor a velemnyedre errol. Malajzia iden lekoszont miniszterelnoke szerint ha akarnak, a muszlimoknak jogukban allna millionyi franciat megolni.
30+ millio pluszos muszlim tobbsegu orszag vezeto politikusa. (Abba nem megyek bele, hogy a twitter miert nem torli, holott ket napja felfuggesztettek az amerikai egyesult allamok hatarvedelmi szervenek vezetojet amiert tweetelt arrol, hogy eddig mennyi uj hatarfalat emeltek. Szerintuk az karos es veszelyes volt a kisebbsegekre (LOL), de ez teljesen ok.)
12. Muslims have a right to be angry and to kill millions of French people for the massacres of the past.
— Dr Mahathir Mohamad (@chedetofficial) October 29, 2020
Forditottjat tweetelne Orban vagy egy kereszteny tobbsegu nyugati orszag vezeto politikusa, Merkel es Macron 5 percen belul elitelo nyilatkozatok sorat tenne kozze a mediaban, teljesen leolvadna (joggal) a teljes baloldal.
Twitter ban a hatarvedelmi vezeton:
Having banned the @nypost for daring to report on Joe Biden, Twitter is now banning the *U.S. government* from pointing out facts about border security and illegal immigration.
— Tom Cotton (@TomCottonAR) October 29, 2020
Walls work, @Twitter. pic.twitter.com/9odPhGJZHk
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Bár iróniának szánod, de egyetértek, ha nem is az indokaid miatt.Végre egy használható ötlet! Agnosztikusként üdvözlöm!Itt sokkal inkabb a radikalizaciot elosegito infrastrukturat kellene lecsukni, tehat a francia mecsetek tobbseget bezarni. Csak ugye jogallamban ezt nehez megtenni, mert jonnek a szocialistak es "rassizsta" meg "iszlamofob" vagy.Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.A NER oda dorgolozik ahol hasznot remél, szóval esélytelen.
Macron kemenyen belengette ket hettel ezelott a tanar lefejezesenel, hogy leszamolnak a szelsoseges iszlammal, amire Erdogan a francia termekek bojkottjara hivott fel.
Ezutan az eset utan kivancsi vagyok lesz-e komoly lepes a kormanytol.
undisputedly
Azért ez már vicc, hogy nem lehet ezeket az elmebetegeket lecsukni. A legtöbb terroristát éveken át figyeltek a merénylet előtt mégse tettek semmit. Kell egy olyan törvény mint a 911 után, aki gyanús megy börtönbe csá. Feldobja a haverjait vagy a sitten rohad meg. Rég nem lenne szabad itt már finomkodni.
Nyilván ez az eset lehet teljesen más, és valaki egyik reggel bekattant és öldökölt, azzal sok mindent nem lehet kezdeni
FLZOLI
undisputedly
Én tovább vinném: zárjuk be az összes pedofilíát elősegítő infrtstruktúrát, és zárjuk be az papneveldékett és katolikus plébániát. De ne álljunk meg itt, a nemzetközi pénzmosás ellen is kéne tenni valamit, szóval Viszlát Vatikán, szép majd 2000 év volt. A hívek anyagi kizsákmányolása is elég para, szóval ennyit a karizmatikus egyházakról. A hindukkal is van gond, ott meg nőket erőszakolnak meg csak úgy. A budhisták drogosok, a taoisták meg jakuzák, szóval sóval beintés oda is. Meg is oldottuk a világ nagy vallás okozta problémáit, a hívek mind vagy racionális ateisták lesznek, vagy prostánsok, amíg nem találunk azokról is valamit. És mindezt a hívők, egyházi vezetők stb. 1% miatt.
Az fel sem merül, hogy a gyökérokokat kellene kezelni, mert ugye az csak hosszútávon fog működni. Szóval tök felesleges belemenni, elkezdeni, felépíteni.
Gyurma Pappa
Hanem mert az emberiség felelős gondolkodására kevés olyan káros dolog van, mint a hit, a vallások.
5x5=25. Ezt hiheted is, tudhatod is.
Melyik a hatékonyabb, ha hiszed vagy ha tudod?
Minek bármit is hinni, ami tudható?
És minek bármit hinni, ami nem tudható?
A hitnél kevés nagyobb elfogadott, mitöbb, intézményesített ostobaság van a világon.
több mint 5 éve
én mondjuk az összes keresztény templomot is bezárnám akkor, elvégre hány bűncselekmény történik Isten nevében?Itt sokkal inkabb a radikalizaciot elosegito infrastrukturat kellene lecsukni, tehat a francia mecsetek tobbseget bezarni. Csak ugye jogallamban ezt nehez megtenni, mert jonnek a szocialistak es "rassizsta" meg "iszlamofob" vagy.Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.A NER oda dorgolozik ahol hasznot remél, szóval esélytelen.
Macron kemenyen belengette ket hettel ezelott a tanar lefejezesenel, hogy leszamolnak a szelsoseges iszlammal, amire Erdogan a francia termekek bojkottjara hivott fel.
undisputedly
Azért ez már vicc, hogy nem lehet ezeket az elmebetegeket lecsukni. A legtöbb terroristát éveken át figyeltek a merénylet előtt mégse tettek semmit. Kell egy olyan törvény mint a 911 után, aki gyanús megy börtönbe csá. Feldobja a haverjait vagy a sitten rohad meg. Rég nem lenne szabad itt már finomkodni.
Nyilván ez az eset lehet teljesen más, és valaki egyik reggel bekattant és öldökölt, azzal sok mindent nem lehet kezdeni
FLZOLI
undisputedly
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
Pont az a gyokerok, hogy Qatar es Torokroszag az elmult 10 evben milliardokat (forintban) ontott abba, hogy Europaban minel tobb mecset legyen ahol a sajat radikalis imamjaik predikalhatnak.Végre egy használható ötlet! Agnosztikusként üdvözlöm!Itt sokkal inkabb a radikalizaciot elosegito infrastrukturat kellene lecsukni, tehat a francia mecsetek tobbseget bezarni. Csak ugye jogallamban ezt nehez megtenni, mert jonnek a szocialistak es "rassizsta" meg "iszlamofob" vagy.Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.A NER oda dorgolozik ahol hasznot remél, szóval esélytelen.
undisputedly
FLZOLI
undisputedly
Én tovább vinném: zárjuk be az összes pedofilíát elősegítő infrtstruktúrát, és zárjuk be az papneveldékett és katolikus plébániát. De ne álljunk meg itt, a nemzetközi pénzmosás ellen is kéne tenni valamit, szóval Viszlát Vatikán, szép majd 2000 év volt. A hívek anyagi kizsákmányolása is elég para, szóval ennyit a karizmatikus egyházakról. A hindukkal is van gond, ott meg nőket erőszakolnak meg csak úgy. A budhisták drogosok, a taoisták meg jakuzák, szóval sóval beintés oda is. Meg is oldottuk a világ nagy vallás okozta problémáit, a hívek mind vagy racionális ateisták lesznek, vagy prostánsok, amíg nem találunk azokról is valamit. És mindezt a hívők, egyházi vezetők stb. 1% miatt.
Az fel sem merül, hogy a gyökérokokat kellene kezelni, mert ugye az csak hosszútávon fog működni. Szóval tök felesleges belemenni, elkezdeni, felépíteni.
Gyurma Pappa
Es errol nem csak ujsagirok meg oknyomozok szamoltak be, de a nemet hirszerzes is eleg komolyan vette ezt a torekvest, de jogallamisag keretei kozott nehezen tudsz mit tenni ellene.
Ezek a tobbnyire fiatalok nem jokedvukben oldokolnek, hanem mert a szelsoseges imamok radikalizaljak oket.
Pont ezert mindegyik mecsetet ahol teret adtak szelsoseges imamoknak, be kell zaratni.
Az iszlam vallasnak/politikai/tarsadalmi rendnek van egy fanatikus resze. akik hisznek a hitetlenek lefejezeseben es megoleseben. Mi ezeket szelsosegeseknek es barbaroknak hivjuk, de a muszlim tobbsegi tarsadalom mellett igenis leteznek es ennek a tobbsegi tarsadalomnak szembe kellene szallnia ezzel a szelsoseges szarnnyal, ameddig ezt nem teszik meg, cinkosok ok is.
Es ne rohogtess mar a "hivek anyagi" kizsakmanyolasaval. Hol egyenerteku ez azzal, hogy a hitetlenek megolesere buzdit rengeteg imam, akiket a muszlimok nem taszitanak ki maguk kozul?
Az a problema, hogy reneteg az iszlam apologist. A hinduk meg a kasztrendszer sem szep dolog, de ok nem akarjak a mas vallasuakat es a "hitetleneket" halomra olni igy semmi kozunk hozza. Persze ha itt Europaban akarnak becsueltgyilkossagot elkvoetni, akkor nyilvan legyenek megbuntetve.
Te mikor lattal utoljara hindut vagy taoistat kessel szaladgalni Europaban es emebreket lefejezni?
több mint 5 éve
Micsoda elkorcsosult konzervatív gondolatok kérem szépen. Ilyen értelmes megoldásokhoz folyamodni undorító, modern gondolkodás ellenes és elítélendő. Túl egyértelmű és logikus elképzelés ez 2020-ban.Itt sokkal inkabb a radikalizaciot elosegito infrastrukturat kellene lecsukni, tehat a francia mecsetek tobbseget bezarni. Csak ugye jogallamban ezt nehez megtenni, mert jonnek a szocialistak es "rassizsta" meg "iszlamofob" vagy.Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.A NER oda dorgolozik ahol hasznot remél, szóval esélytelen.
undisputedly
FLZOLI
undisputedly
Inkább csatlakozz a könyvégetéshez, hiszen Fekete Péter például maga a fertő, hogy könyvben szerepelhet. Nyilván ezt meg kell semmisíteni, el kell égetni. Ja, hogy könyvet nem égetünk 3 hete?
Pedig szétnéztem a topicokban, hol merül fel ennek is a híre, mint nem rég Dóra fikázása stb. stb. De úgy látom nekem kell betennem egy fincsi kis Francia lefejezés mellé. Kellemes csütörtök délutáni sziesztatéma mindkettő.... Szép munka...
magyarnemzet.hu/kulfold/konyvek-ezreit-semmisiti-meg-a-belga-kiado-mert-fekete-peter-szerepel-bennuk-8871323/?fbclid=IwAR0DCQnqRGmpZ5WLG2zBG0r-qwJZLLG5gZwAJRzrj1A1rZhyeqlT-VxQVo4
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
Értem mit akarsz mondani.Végre egy használható ötlet! Agnosztikusként üdvözlöm!Itt sokkal inkabb a radikalizaciot elosegito infrastrukturat kellene lecsukni, tehat a francia mecsetek tobbseget bezarni. Csak ugye jogallamban ezt nehez megtenni, mert jonnek a szocialistak es "rassizsta" meg "iszlamofob" vagy.Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.A NER oda dorgolozik ahol hasznot remél, szóval esélytelen.
undisputedly
FLZOLI
undisputedly
Gyurma Pappa
De jelenleg erre nincs se idő se lehetőség.
Itt és most azonnali megoldásokra van szükség.
Mert az nem normális hogy havonta van hasonló gaztett Franciaországban.
Ha én Francia lennék azonnali válaszokat és eredményeket akarnék e témában.Mert az nem járja hogy a saját országomba embereket fejeznek le a nyílt utcán 21.században csupán a véleményük miatt.
Eskü mint ha újra a középkorban lennénk .
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
A sok libsisről nem is beszélve.Itt sokkal inkabb a radikalizaciot elosegito infrastrukturat kellene lecsukni, tehat a francia mecsetek tobbseget bezarni. Csak ugye jogallamban ezt nehez megtenni, mert jonnek a szocialistak es "rassizsta" meg "iszlamofob" vagy.Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.A NER oda dorgolozik ahol hasznot remél, szóval esélytelen.
undisputedly
FLZOLI
undisputedly
Csak szerintem úgy ahogy vannak álszentek.Hírdetik liberális eszméket.De amikor bekövetkezik a baj akkor egyből erőszakos és markáns megoldásért sírnak.
De ahogy ez megtörténik utána egyből jönnek a rasszista jelzők.
Egyre erőteljesebben hiszek abban hogy a világban a legnagyobb gond az egyre erőteljesebb és agresszív liberalizáció.
több mint 5 éve
Végre egy használható ötlet! Agnosztikusként üdvözlöm!Itt sokkal inkabb a radikalizaciot elosegito infrastrukturat kellene lecsukni, tehat a francia mecsetek tobbseget bezarni. Csak ugye jogallamban ezt nehez megtenni, mert jonnek a szocialistak es "rassizsta" meg "iszlamofob" vagy.Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.A NER oda dorgolozik ahol hasznot remél, szóval esélytelen.
undisputedly
FLZOLI
undisputedly

több mint 5 éve
Itt sokkal inkabb a radikalizaciot elosegito infrastrukturat kellene lecsukni, tehat a francia mecsetek tobbseget bezarni. Csak ugye jogallamban ezt nehez megtenni, mert jonnek a szocialistak es "rassizsta" meg "iszlamofob" vagy.Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.A NER oda dorgolozik ahol hasznot remél, szóval esélytelen.
undisputedly
FLZOLI
több mint 5 éve
Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.A NER oda dorgolozik ahol hasznot remél, szóval esélytelen.
undisputedly
több mint 5 éve
Franciaknal megint lefejezetek valakit. Most Nizza egyik szekesegyhazaban. 2 halott van, az elkovetot elfogtak. Szokasos Allahu kialtas a szemtanuk szerint.Macron kemenyen belengette ket hettel ezelott a tanar lefejezesenel, hogy leszamolnak a szelsoseges iszlammal, amire Erdogan a francia termekek bojkottjara hivott fel.
több mint 5 éve
twitter.com/RexChapman/status/1321649459135156225?s=20elvileg calgary (kanada) és 2017
Úgy tűnik ezen az őrsön nem ártana némi indulatkezelés...
Klaci79
www.cbc.ca/news/canada/calgary/alex-dunn-calgary-police-trial-assault-closing-arguments-1.5781022
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
twitter.com/RexChapman/status/1321649459135156225?s=20Úgy tűnik ezen az őrsön nem ártana némi indulatkezelés...
Szerkesztette: Klaci79
több mint 5 éve
Egy MSZP tag. Manapság nehezen pótolható, ezért fájó veszteség nekik. Mit kukacoskodsz? 😝Oké, de ki halt meg?! 😊Igényes, tartalmas újságírás, index helyett telex.Gondolom már annyira kevés tagjuk van, hogy mindenki közeli ismerős. Ezért a hír, semmi extra.
telex.hu/koronavirus/2020/10/28/meghalt-mszp-tag-koronavirus
Idézem a teljes cikket szó szerint:
Meghalt az MSZP egyik koronavírus-fertőzött tagja – erősítette meg Komjáthi Imre, a párt országgyűlési képviselője az ATV-nek.
„Sajnos a legszomorúbb az, hogy tagjaink között már halálos áldozatot is szedett a vírus” – mondta Komjáthi, aki hozzátette, hogy jelenleg is vannak párttagok karanténban, ahogy korábban is volt erre példa frakciótagok és vezetők esetében is.
Az, hogy egy sima 87 éves párttag a tízezerből, vagy egy funkcionárius, egy önkormányzati képviselő, vagy egy ismert tag, az pont nem derül ki a cikkből.
A hír műfaji alapelemeiből pont nullát tartalmaz a cikk.
Sobri Jóska
Klaci79
Sobri Jóska