Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz ezeknek a polloknak... oh wait...Vagy csak Pelosi meglatta ezt 😛mondjuk Trump ugye elvileg lemondta a 2. debate-t mert virtuális lett volna, helyette campaing rally lesz élőbenLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL 😀Nem teljesen hülyék. Kétséget akarnak ébreszteni Trump csodálatos gyógyulása körül. Most Pelosi kapta meg a beszélő fej szerepét.
Ezek hulyek. Vagy tudjak, hogy nagyon szarul allnak az igazi pollokban, vagy elment az eszuk. Pont amikor Trump hibat hibara halmoz:
Pelosi announces intention to push constitutional measure to remove President Trump from office
www.foxnews.com/politics/pelosi-trump-talking-25th-amendment
undisputedly
Nekem sem tetszik, de egyikünk sem átlag amerikai választópolgár
Gyurma Pappa
Negritis
itt egy kép volt
news.gallup.com/opinion/gallup/321650/gallup-election-2020-coverage.aspx
undisputedly
De azért jó, mert azon kívül, hogy Bush 1992-ben kikapott (tegyük hozzá, teljesen megérdemelten), a többi évben a 50% alatti eredménnyel is nyerhettek a regnáló elnökök. Szóval logikusan az következne, hogy nekik veszíteni kellett volna, Trumpnak meg nyerni kell, és le is futott.
Szóval sokat nem mutat, de jól néz ki, mert a bizonytalanok azért bizonytalanok, mert november 4-én fognak dönteni, és nem az elmúlt 4 évből.
Teljes egészében annak szól Pelosi NAGY BEJELENTÉSE, hogy Trump ingyen akar osztogatni egy teszteletlen gyógyszert, amire ugye nincs semmi esélye. ( www.newyorker.com/news/daily-comment/should-trump-have-been-given-access-to-regenerons-experimental-covid-19-drug) De tüzet tűzzel akarnak oltani. Ez csak azt mutatja, hogy most kezd beindulni a kampány. Jó kis egy hónapra vár ránk.

több mint 5 éve
Vagy csak Pelosi meglatta ezt 😛mondjuk Trump ugye elvileg lemondta a 2. debate-t mert virtuális lett volna, helyette campaing rally lesz élőbenLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL 😀Nem teljesen hülyék. Kétséget akarnak ébreszteni Trump csodálatos gyógyulása körül. Most Pelosi kapta meg a beszélő fej szerepét.
Ezek hulyek. Vagy tudjak, hogy nagyon szarul allnak az igazi pollokban, vagy elment az eszuk. Pont amikor Trump hibat hibara halmoz:
Pelosi announces intention to push constitutional measure to remove President Trump from office
undisputedly
Gyurma Pappa
Negritis

news.gallup.com/opinion/gallup/321650/gallup-election-2020-coverage.aspx
több mint 5 éve
mondjuk Trump ugye elvileg lemondta a 2. debate-t mert virtuális lett volna, helyette campaing rally lesz élőbenLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL 😀Nem teljesen hülyék. Kétséget akarnak ébreszteni Trump csodálatos gyógyulása körül. Most Pelosi kapta meg a beszélő fej szerepét.
undisputedly
Gyurma Pappa
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 5 éve
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL 😀Nem teljesen hülyék. Kétséget akarnak ébreszteni Trump csodálatos gyógyulása körül. Most Pelosi kapta meg a beszélő fej szerepét.
undisputedly

több mint 5 éve
akkor ahogy más is említette már, ezt a vitát tessék itt folytatni
---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 5 éve
Egy mindenható entitásnak az ellentmondásosság is a része lehet, így ez nem érv a nemlétezésére.Nem lehetséges igazolni semminek se a nemlétét. Nem vagyok benne biztos, pont ezt írtam. Azt se tudom van e Vörflagyitty, ezért nem is építem rá az életemet, csak arra, amiről tudom, hogy van, pl. emberi kapcsolatok, munka, pénz, szórakozás, pihenés, szex, stb.a logikai ellentmondások miatt pl a Bibliai formájában Isten nem létezik
Sobri Jóska
más formában lehet, de úgy ahogy ott le van írva nem
Negritis
Nézz utána, tényleg nem lehet a nemlétezést bizonyítani.
Az olyan, mint a nullával osztás.
www.geier.hu/logika/bizonyitas.html
több mint 5 éve
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL 😀teljesen hülyék ...
undisputedly
több mint 5 éve
Nyilván, de azóta eltelt néhány év, változott ez-az. Már sok mindennek van tudományos magyarázata, így azon esetekben teljesen szükségtelen a tudománytalan. Ahol meg nincs, ott is.Ha valaminek van természetes, tudományos magyarázata, akkor minek keríteni egy természetfeletti, tudománytalant?félve jegyzem meg, hogy ez pont fordítva történt. először volt a vallás, aztán jöttek a tudósok, meg a
Sobri Jóskagangbangbig bang, meg az evolúció, szóval a tudományos magyarázat.
slowmotion
több mint 5 éve
Nem lehetséges igazolni semminek se a nemlétét. Nem vagyok benne biztos, pont ezt írtam. Azt se tudom van e Vörflagyitty, ezért nem is építem rá az életemet, csak arra, amiről tudom, hogy van, pl. emberi kapcsolatok, munka, pénz, szórakozás, pihenés, szex, stb.a logikai ellentmondások miatt pl a Bibliai formájában Isten nem létezik
Sobri Jóska
más formában lehet, de úgy ahogy ott le van írva nem
több mint 5 éve
Sosem értettem "isten létezése (hit) vs tudomány" kérdését, vitáját.Ez teljesen jó példa, csak itt egy "brilliánsan okos és vallásos" jelzős szerkezet ellentmondásosságáról vagy ellentmondásmentességéről van szó.
Egyik érzelmi, másik értelmi alapon működik.
.
A túros csusza finomabb vagy a ferrari gyorsabb?
kittli
Mintha nem lehetne gyors egy túrós csusza és finom egy ferrari.
Nem lehetséges igazolni semminek se a nemlétét. Nem vagyok benne biztos, pont ezt írtam. Azt se tudom van e Vörflagyitty, ezért nem is építem rá az életemet, csak arra, amiről tudom, hogy van, pl. emberi kapcsolatok, munka, pénz, szórakozás, pihenés, szex, stb.ha nem tudod igazolni a nem létét, akkor mi alapján vagy 100% biztos benne hogy nincs is?Egyiké sem, ezt mondom.Én azt mondom, hogy istennek a nemléte nem bizonyíthatómelyik isten nemléte bizonyítható?
Sobri Jóska
hogy bizonyítod?
Negritis
Az logikai alapvetés, hogy valaminek a nemléte nem bizonyítható.
Matekos létedre nem vagy erős logikából. 😊
Sobri Jóska
pont az e lényege a hitnek
mint a lottó, "valakinek" nyernie kell, vagy nem
Negritis
több mint 5 éve
ha nem tudod igazolni a nem létét, akkor mi alapján vagy 100% biztos benne hogy nincs is?Egyiké sem, ezt mondom.Én azt mondom, hogy istennek a nemléte nem bizonyíthatómelyik isten nemléte bizonyítható?
Sobri Jóska
hogy bizonyítod?
Negritis
Sobri Jóska
pont az e lényege a hitnek
mint a lottó, "valakinek" nyernie kell, vagy nem
több mint 5 éve
Ha valaminek van természetes, tudományos magyarázata, akkor minek keríteni egy természetfeletti, tudománytalant?félve jegyzem meg, hogy ez pont fordítva történt. először volt a vallás, aztán jöttek a tudósok, meg a
Sobri Jóska
több mint 5 éve
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL 😀Ezek hulyek. Vagy tudjak, hogy nagyon szarul allnak az igazi pollokban, vagy elment az eszuk. Pont amikor Trump hibat hibara halmoz:
Szerkesztette: undisputedly
több mint 5 éve
Sosem értettem "isten létezése (hit) vs tudomány" kérdését, vitáját.Egyik érzelmi, másik értelmi alapon működik.
.
A túros csusza finomabb vagy a ferrari gyorsabb?
"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 5 éve
Az öntudatom bizonyossága.ez mi ha nem elhiszem? 😀amúgy tök egyszerű, TE a vírus létezését nem TUDOD, hanem elhiszed a tudósoknakSzerinted.
Negritis
De valójában tudom egy csomó olyan tényszerű adat alapján, amiket egzaktnak és bizonyítottnak tekintek mindenféle hit nélkül is.
Arról nem tehetek, ha TE a hitre építed az életed, el is fogadom, csak feleslegesen próbálod rámoktrojálni.
Sobri Jóska
Negritis
Tinikorom óta feleslegesnek tartom azt a fajta elmélkedést, hogy van e szék meg kabát meg világ, vagy csak a képzeletem szülötte, agyi leképezése valaminek, meg az ilyen szolipszista hülyeségeket.
több mint 5 éve
ez mi ha nem elhiszem? 😀amúgy tök egyszerű, TE a vírus létezését nem TUDOD, hanem elhiszed a tudósoknakSzerinted.
Negritis
De valójában tudom egy csomó olyan tényszerű adat alapján, amiket egzaktnak és bizonyítottnak tekintek mindenféle hit nélkül is.
Arról nem tehetek, ha TE a hitre építed az életed, el is fogadom, csak feleslegesen próbálod rámoktrojálni.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
amúgy tök egyszerű, TE a vírus létezését nem TUDOD, hanem elhiszed a tudósoknakSzerinted.
Negritis
több mint 5 éve
Egyiké sem, ezt mondom.Én azt mondom, hogy istennek a nemléte nem bizonyíthatómelyik isten nemléte bizonyítható?
Sobri Jóska
hogy bizonyítod?
Negritis
több mint 5 éve
amúgy tök egyszerű, TE a vírus létezését nem TUDOD, hanem elhiszed a tudósoknak
több mint 5 éve
Én azt mondom, hogy istennek a nemléte nem bizonyíthatómelyik isten nemléte bizonyítható?
Sobri Jóska
hogy bizonyítod?
több mint 5 éve
Jóska, ha Orbán bukik ‘22-ben én még egy idei bajnoki címet is odaadnék érte! 😂Nem függ össze.
Klaci79
Csak két valószínű kimenetel.
Valószínűbb, hogy nem a Steelers lesz a bajnok, minthogy igen.
Valószínűbb, hogy a pandémiába belebuknak a kormányok, így Magyarországon is, minthogy nem.
És arra külön fogadok veled ha akarod, hogy ha bukik Orbán, és jönnek újra Gyurcsányék, akkor 2025-ben azt fogod gondolni, hogy "ezeknél még Orbán is jobb volt".
Márpedig csak úgy tud bukni Orbán, ha nem marad ki az összefogósdiból Gyurcsány sem. És ha benne van, akkor ő fújja a passzátszelet, ez is valószínű. És 2025-ben vissza fogod sírni Orbánt. 😊
több mint 5 éve
Mivel én nem vagyok ateista.A vallásos ember vagy agyhalott, akkor jól tudom, vagy nem agyhalott, akkor rosszul tudom, tévedek. Az esetleges tévedés se hit. Téves bizonyosság.Sobri JóskaAmikor Barrett azt mondja, hogy hisz Istenben, akkor tényleg hisz benne, vagy azt hiszi, hogy létezik, és téved?
A hit egy fogalom, és attitűd kérdése is, hogy ki mire használja. Te ateistaként, hit-szkeptikusként minden folyamatot ami az agyadban lezajlik úgy élsz meg, mint racionális tudás-szerzés. És ha bebizonyosodik számodra, hogy tévedtél, akkor téves bizonyosságnak értékeled. Más ember nem ennyire elutasító a hittel kapcsolatban, és ugyanazon folyamat során megszülető konklúzióra azt mondja, hogy hit.
Egyébként az ateizmus is hit. Amikor az ateista azt mondja, hogy nem hisz Istenben, akkor egy olyan állítást tagad, ami se nem bizonyítható, se nem cáfolható. Én is ateista vagyok, csak annyi közöttünk a különbség, hogy én elfogadom azt az állítást, hogy Isten tagadása - ha racionális gondolatmenettel is jutottam el eddig - a racionalitáson kívül eső döntés, amíg ezek szerint Te nem.
peterk2005
Ahogy írod, az ateizmus is egy hit, egy bizonyosság.
Én azt mondom, hogy istennek a nemléte nem bizonyítható, a létére meg nincs bizonyítékom.
Így addig, amíg ez a kérdés megoldódik, nem állítok valamit egzaktul és nem is keresem a hitben a bizonyosságot. Mivel ugyanannyira jogosan állíthatom ha kedvem van az ellenkezőjét, és a tipikus "akkor van igazam amikor csak akarom" szitu állna elő.
Én tudok bizonyosságok nélkül élni.
Ahogy a "világegyetem végtelen vs. véges" eldöntése, tudása/hite se hat ki az életemre, így nem foglalok benne állást se pro, se kontra, úgy az atommodell, a kvantumelmélet "vagy tudom hol van, vagy tudom micsinál" ellentmondásossága se zavar.
De nem is ez az alapfelvetés.
Nem az istenhit kérdése.
Hanem a vallásosság.
Egy irracionális rendszer elfogadása. A vallás több, mint egyetlen cáfolhatatlan állítás, és annak következményei. A vallás egy csomó függetlenül, önmagában is irracionális, agyament dolog összessége. Az öltözködési, viselkedési, életvezetési előírásoktól a világmagyarázatokig, értelmezésekig, életmódtanácsokig.
Ennek egésze számomra nem passzol egy brilliánsan okos emberhez. A vallásosság.
több mint 5 éve
Jóska, ha Orbán bukik ‘22-ben én még egy idei bajnoki címet is odaadnék érte! 😂Brady kiégett. Tudtam, nem hittem. Be is bizonyítottam. Aztán visszalobbant. Azt is tudtam. Az is bizonyításra került. Semmi hit nem volt benne.Mondj valamit amiről úgy vagyok meggyőződve, hogy csak hiszem, de nem tudom. Nincs ilyen. Vagy tudom, vagy kétkedek, vagy nem tudom. Nem hiszek.Sobri JóskaEz magas labda, soroljam? 😀
- Tom Brady kiégett
- Nem lesz NFL szezon 2020-ban
- A vallásos ember agyhalott
peterk2005
A jövőre vonatkozóan minden tipp egy prognózis, nem hit, nem is tudás. Egy vállalt nemtudás. Sose zavart ha ilyenekről kellett beszélnem, megszoktam, hogy nem minden üzleti terv jön be, pont ettől terv. Ebben sincs hit.
A vallásos ember vagy agyhalott, akkor jól tudom, vagy nem agyhalott, akkor rosszul tudom, tévedek. Az esetleges tévedés se hit. Téves bizonyosság.
Lehet rossz hit definíciót használsz, de láthatóan sok mindennel (tévedés, vélemény, prognózis) összekevered. Így nem lesz semmi kompromisszum vagy konklúzió.
Tibó mindentviszEz is prognózis volt, nem jól használták Tebowt, így nem jött be. Ez se hit volt.
sutianap
Rengeteg súlytalan, vita-, kommuniációindító, szórakoztató prognózisom nem jön be. Rengeteg meg bejön. Rengeteg prognózisból mindenre lesz példa. A Jax PO-ba jutott, 18-ban kétharmaddal nyert Orbán, Marquez megnyerte a VB-t, a KC a SB-t, ezekre még fogadtam is, és bejöttek. De ezek se hit alapon történtek.
Ma megverjük a bolgárokat, a Fradi továbbjut a BL-ben, a Lakers simán bajnok lesz, Nurma nem fog kikapni akárkivel teszik össze, a Steelers idén se lesz bajnok, Wilson lesz az MVP, Orbán bukik 22-ben, lesz még Lázár miniszterelnök, bármilyen témában bárhány súlytalan prognózisom lehet. 😉
Sobri Jóska
több mint 5 éve
A vallásos ember vagy agyhalott, akkor jól tudom, vagy nem agyhalott, akkor rosszul tudom, tévedek. Az esetleges tévedés se hit. Téves bizonyosság.Sobri JóskaAmikor Barrett azt mondja, hogy hisz Istenben, akkor tényleg hisz benne, vagy azt hiszi, hogy létezik, és téved?
A hit egy fogalom, és attitűd kérdése is, hogy ki mire használja. Te ateistaként, hit-szkeptikusként minden folyamatot ami az agyadban lezajlik úgy élsz meg, mint racionális tudás-szerzés. És ha bebizonyosodik számodra, hogy tévedtél, akkor téves bizonyosságnak értékeled. Más ember nem ennyire elutasító a hittel kapcsolatban, és ugyanazon folyamat során megszülető konklúzióra azt mondja, hogy hit.
Egyébként az ateizmus is hit. Amikor az ateista azt mondja, hogy nem hisz Istenben, akkor egy olyan állítást tagad, ami se nem bizonyítható, se nem cáfolható. Én is ateista vagyok, csak annyi közöttünk a különbség, hogy én elfogadom azt az állítást, hogy Isten tagadása - ha racionális gondolatmenettel is jutottam el eddig - a racionalitáson kívül eső döntés, amíg ezek szerint Te nem.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Csaxólok, pár hónapja már van egy Világnézeti csevegő topik 😊

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta