Politika

69 feliratkozó

29 napja
rva 4 667 — Me for President!
 telex.hu/gazdasag/2026/04/09/jd-vance-egyesult-allamok-magyarorszag-megallapodas-olaj-mol
drága amerikai olaj és háborús fegyverek???
NB2
Még a végére megint megtolták a NER cégek szekerét...
Beki
Nem sokat ér az ilyesmi, ha tényleg veszít a Fidesz. A kasszakulcs, a hatóságok mind átkerülnek MP-hez, ő pedig ott nevelkedett, ő sem lesz kevésbé 1G, mint amilyen OV volt. Éppen ezért nem értem az uccsó pillanatos 2/3-os törvényi félelmeket sem. Tényleg meg akarják azokat szavazni, hogy aztán 4 évig szívatva legyenek? Ezek NER-es jóemberek, nem agyhalott szavazók, ha Simicska anno kénytelen volt behódolni, milyen esélyük van nekik, sima képviselőknek, polgiknak, vagy a még lejjebb levőknek?
ender1112
Ketté kell választani a magyar tőkét. Adott egyszer a Kádár rendszer (kontraszelektált, ofc) maradékán felépített cégbirodalomak (OTP, MOL, Demján maradékok stb.). Ezek a cégek szimbiózisban élnek az állammal. Too big to fail, az állam ezt tudja, ők is, így kérni mindig kérhetnek. Hernádi Esztergomot megszerezte a családnak politikai értelemben, ezt valószínűleg meg is tarthatja. Csányi eddig is el volt mindenkivel aki hatalmon volt, ezután is el lesz.

Simicska nem hódolt be, ő a gazdaságát a Fidesznek köszönhette, Orbán Viktor nélkül ő nem létezett. Ahogy a NERes cégek sem léteznek Orbán Viktor nélkül. A gazdaság azon 20-30%ának felszabadulása a NER alól már alapvetően rendezné át az erőviszonyokat. Ha ezt Waberer Gyuri belátja, akkor talán ebben lehet is valami.

Abban a helyzetben vagyok, hogy első kézből látom a rendszer gazdasági működését, és elég látványos már az elmúlt két év is. Mondjuk úgy, hogy a családon kívül 2. és 3. körnek kevesebb csurrant. Az elmúlt üzleti évben már nem is cseppent.

Nem a MOLlal kell háborúznia, ha nyer a Tisza, velük együtt kell működnie. Az utolsó néhány évnek az üzlete lesz az orosz energiáról való leválás.
Gyurma Pappa
sokszor már az is elég lenne, ha nem lesz 20 centis kilátó, ha nem lesz 3 éves fenntartási kötelezettség alatt üres bölcsöde, ami pont egy családi ház mérete, formája és kialakítása, ha megszűnnek a vidéki mutyik.
mert ezeket lesz sokkal nehezebb kontrollálni.

másik meg, ezeket a NER cégeket valahogy életben kell tartani egy ideig, mert bizony sokaknak adnak munkát, és pénzt. nem lehet mindenkit ellehetetleníteni, mert parasztlázadás lesz.
akik most habzó szájú Tiszta szektások azok is gyorsan megtérnek majd, ha valamelyik Lőrinc érdekeltség elküldi az alkalmazotti létszám felét és ő is bele esik.
29 napja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 768 — Saturday Night Lights
Ami az itt leírtaknál (hosszú és Pintér maffiakapcsolatairól szól) elsődlegesen jobban érdekel, hogy mit tudtok erről az oldalról?
 www.facebook.com/share/p/1GzobEZQct/

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
29 napja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 845 — zászló zászló szív
 telex.hu/gazdasag/2026/04/09/jd-vance-egyesult-allamok-magyarorszag-megallapodas-olaj-mol
NB2
Beki
Nem sokat ér az ilyesmi, ha tényleg veszít a Fidesz. A kasszakulcs, a hatóságok mind átkerülnek MP-hez, ő pedig ott nevelkedett, ő sem lesz kevésbé 1G, mint amilyen OV volt. Éppen ezért nem értem az uccsó pillanatos 2/3-os törvényi félelmeket sem. Tényleg meg akarják azokat szavazni, hogy aztán 4 évig szívatva legyenek? Ezek NER-es jóemberek, nem agyhalott szavazók, ha Simicska anno kénytelen volt behódolni, milyen esélyük van nekik, sima képviselőknek, polgiknak, vagy a még lejjebb levőknek?
ender1112
Ketté kell választani a magyar tőkét. Adott egyszer a Kádár rendszer (kontraszelektált, ofc) maradékán felépített cégbirodalomak (OTP, MOL, Demján maradékok stb.). Ezek a cégek szimbiózisban élnek az állammal. Too big to fail, az állam ezt tudja, ők is, így kérni mindig kérhetnek. Hernádi Esztergomot megszerezte a családnak politikai értelemben, ezt valószínűleg meg is tarthatja. Csányi eddig is el volt mindenkivel aki hatalmon volt, ezután is el lesz.

Simicska nem hódolt be, ő a gazdaságát a Fidesznek köszönhette, Orbán Viktor nélkül ő nem létezett. Ahogy a NERes cégek sem léteznek Orbán Viktor nélkül. A gazdaság azon 20-30%ának felszabadulása a NER alól már alapvetően rendezné át az erőviszonyokat. Ha ezt Waberer Gyuri belátja, akkor talán ebben lehet is valami.

Abban a helyzetben vagyok, hogy első kézből látom a rendszer gazdasági működését, és elég látványos már az elmúlt két év is. Mondjuk úgy, hogy a családon kívül 2. és 3. körnek kevesebb csurrant. Az elmúlt üzleti évben már nem is cseppent.

Nem a MOLlal kell háborúznia, ha nyer a Tisza, velük együtt kell működnie. Az utolsó néhány évnek az üzlete lesz az orosz energiáról való leválás.

29 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 781 — Víí veeer dö cseempjönsz.
NB2
Beki

Szerkesztette: ender1112
29 napja
Beki New York Jets 2 726
NB2
29 napja
NB2 New England Patriots 28 541 — nabege2@yahoo.com
29 napja
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 23 969 — Kinek mit intézett a kormánya

A viccek topicba jobban beillik, de mivel kampányfinis van talán ide is befér.
bobi0092
Ott már szerepel

Poloska vagyok.
29 napja
rva 4 667 — Me for President!
Na, egy kit szopott le verbálisan Szijjártó bingó az utolsó pár napra? Észak-Korea? Afganisztán?
somoskovig
Üzbegisztánra tippelek, de Türkmenisztán sem kizárt

deyell
Jó, de ezek nem elég cikik. Mondjuk Venezuela, miután Madurot lecsukták, vagy valami hasonló illene a sorba.
somoskovig
Türkmenisztán a világ egyik legelbaszottabb vezetésű országa, úgyhogy cikinek ciki lenne.
deyell
Türkmenisztán és Üzbegisztán között van icouldgiveafuckistan. (Veep, Midterms, 2013)
29 napja
NB2 New England Patriots 28 541 — nabege2@yahoo.com
Több éve mondjuk, hogy az állam nem működik államként, a Fideszes vakembereken kívül ezt mindenki látja, csak most már egyre több ember mondja el nyilvánosan!
29 napja
KB23 Seattle Seahawks Washington Huskies 1 828
hát sajnos ez a valóság. 😕

nepszava.hu/3318012_orban-viktor-frankeinstein-allam-der-spiegel-kommentar
29 napja
Beki New York Jets 2 726
Közszolgálati Rendőrszakszervezet (KRSZ) elnökével és alelnökével beszélgettünk. Elmondták, hogy az állomány fejnehézzé vált, az utcán szolgálatot teljesítő rendőrök kevesen vannak, és sokszor méltatlan életkörülmények közé kényszerülnek, az igazgatási alkalmazottak és a munkavállalók egy része pedig szinte félhajléktalan, fizetésük a nettó 300 ezer forintot sem éri el. Az alacsony bérek miatt nagy a fluktuáció, sokan kénytelenek másodállást vállalni, a fegyverpénz felvétele után pedig megugrott a leszerelések száma. A rendőrség béradatokat is küldött adatigénylésünkre.
HIRDETÉS

Hogyha egy 2006-os eseménylánc elindulna, akkor nem biztos, hogy az állomány volumene és – sajnos – a minősége alkalmas lenne arra, hogy fenntartsa a közrendet

– mondta lapunknak Tóth Zoltán, a Közszolgálati Rendőrszakszervezet (KRSZ) alelnöke. „Régen felszerelés nem volt, most ember nincsen” – összegezte.
29 napja
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 21 647 — Csodabogár
a csontvázdaráló rendesen pörög még az uccsó pár napra. vagy inkább még csak most kezdődik el a tánc.

hvg.hu/360/20260408_belso-hatalmi-harcok-fkf-kitalal-korrupcio-ner-fidesz-interju

erre ez:

but wait, theres more!!!

Szerkesztette: petey

29 napja
nah már osztom is meg a többiekkel mert nem tudtuk ki ő és miért jó ez neki 😀 köszi
Josszi
Ne bántsátok, kicsit flúgos, de ártalmatlan. (DK-s, na...)
nagylaza, főpohárnok
Szimpatikus figura, ha látom majd veszek neki egy sört 😁

De ha ilyen arcai vannak talonban a dk-nak, csebi a végén nem a kutyákra fog ikszelni, hanem Klárikámékra.
warr_b
Dr. Tóth Károly él.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
29 napja
 444.hu/2026/04/08/ujabb-kipakolo-rendor-az-nni-kiberbunozes-elleni-osztalyanak-ajtajara-kodolva-irtak-ki-hogy-fuck-orban-fuck-putyin
Elképesztően mértékben nő a hősök száma 😉
ender1112
Remélem, K. Endre nem fedezi fel magában a tiszást, az nem lenne produktív.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
29 napja
Kovács Gergő épp live-ot tol (holnap megy a partizánba is) a megjelent Mérő Verás videóra reagálva. Őszintén szólva számomra eddig elég meggyőző.. simán el tudom képzelni, hogy a végén még jól fognak kijönni ebből az egészből. (nyilván nem lehet majd kimutatni ezt, meg nem fogják elérni az 5%-ot, de szerintem ez a lejáratónak szánt videó absz kontraproduktív lesz)
Szesze
A kutyapártnak tkp vége van. Zárug Péter Farkassal értek egyet, addig volt a MKKP-nak funkciója, amíg nem volt potens rendszerellenzék. Mint egy görbe tükör.

Na ez megváltozott, így nem sok valid érv van arra, hogy viccpártra szavazzon az, akinek nem jó a rendszer.
resistance is futile
Most az 1%-ra gyúrnak (ki akarna visszafizetni 600 milliót), illetve a Tisza következő négyéves működése még a felszínen tarthatja őket. Az igazi vízválasztó az önkori lesz, mikor a helyiek ítéletet mondanak a Hegyvidéken.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
29 napja
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 32 157
akkor lemaradtál az "érdekes" dk-s bácsiról, Lövöldén meg a Hunyadin szokott "támadni" a pultokra, síppal dobbal nádihgedűvel meg k nagy DK táblákkal, ma nem volt nála tábla csak elmondta a szokásos MP náci, mi is azok vagyunk, majd köpködött mint egy vipera majd egy hajrá DK kiáltással elviharzott
Josszi
Elmondásod alapján tudom, ki ő. Ismerem. Józsinak hívják.
nagylaza, főpohárnok
Sobri?!?!
Pedig a fórumon másmilyennek ismeri meg az olvasó...
bobi0092
Valahogy ha a Lövölde téren járok, akkor egy másik énem tör felszínre, én se értem, démoni.
Lövölde tér, ott mindig hideg van,
És fúj a szél, és nem süt a nap sehonnan.
Őszentsége Sobri Jóska
Talán még a szépemlékű modorosblogon írták annak idején, hogy ahol Budapesten trolibusz megy, ott még valahogy a nap se süt, minden szürke és hidegebb van mint az azt körülvevő környezetben.

29 napja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 596 — Lucas Scott
nah már osztom is meg a többiekkel mert nem tudtuk ki ő és miért jó ez neki 😀 köszi
Josszi
Ne bántsátok, kicsit flúgos, de ártalmatlan. (DK-s, na...)
nagylaza, főpohárnok
Szimpatikus figura, ha látom majd veszek neki egy sört 😁

De ha ilyen arcai vannak talonban a dk-nak, csebi a végén nem a kutyákra fog ikszelni, hanem Klárikámékra.
warr_b
Így van megfontolandó

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
29 napja
atapapa New Orleans Saints LSU Tigers 10 479 — #neverpunt
áhh, ők nem akarnak háborút
 telex.hu/belfold/2026/04/09/csad-afrika-misszio-magyar-katonak-szalay-bobrovniczky-kristof-orban-gaspar-2026-hatarozat

29 napja
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 647 — Big Penix Energy
Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.
...

Ez így totális képtelenségnek tűnik nekem. Vagy én nézek egy teljesen más meccset, de most már végképp nem tudom. Mindenesetre, egyelőre a Mediánt továbbra is megbízhatóbb kutatók közé tartozónak gondolom.
FuckYoElonMusk
Ez kizárt. Aki ilyenekről fantáziál, azt nagyon súlyos csalódás fogja érni.
Kezdve azzal, hogy a fideszt rendszeresen alulmérték, (a medián is) az ellenzéket pedig túl. Illetve nem számol -nyilvánvalóan nem is számolhat- a csalásokkal, plusz még mindig rengeteg a bizonytalan (nem nyilatkozó) akik annyian vannak, hogy adott esetben teljesen elvihetik az eredményt.

Ha stabilan 10% fölött van a tisza előnye, akkor nyerhetnek. Ha annál kevesebb, akkor az alulmérés + csalások miatt az valóságban döntetlen közeli lesz, amiben benne van a fidesz w is.

Én erre készülök. Kicsi w ide vagy oda. Szerintem ez a realitás.
Jan
a Medián a 2024-es EP választás előtt túlmérte a fideszt, méghozzá 6 százalékponttal. a Tiszát mérte alul akkor 2 százalékponttal.
deyell
Országgyűlésin szerintem alulmérte, vagy legalább is kevesebb mandátumot számolt nekik, mint amennyi valójában lett.

szerk: és abban teljesen egyetértek veled, hogy tolna2 esélytelen. Életem legnagyobb pozitiv meglepetése lenne az itteni emberekben, ha hozná a tisza, de igazából ezt nem látom jönni.
Jan
Én Dombóváron, már hogy magában a városban simán kinézem, hogy 50 százalékot is hoz a Tisza.
Bonyhád és környéke kérdés, hogy a nemzeties, jobbos, konzervatív keresztény irány a mérvadó - mert akkor lehet itt is átvándorlás a Tisza felé -, vagy maga a fidesz a menő. Meg persze a rengeteg apró falu sem teszi könnyebbé a helyzetet. De ismerős önkénteskedik, szerinte a kisebb falvakban is van remény.
dancogo
Bonnhard aztán a legnépnemzetibb, németek?
sutianap
Nem igazán értem mit akarsz ezzel mondani. Tudatosan kerültem a "jobboldali" kifejezést, mert ez a választás nem jobb vagy bal, hanem Orbán vagy nem Orbán kérdésben mozog, de egyszerűbb azért egy néppárthoz csatlakozni.
Én elég sok svábot ismerek, és mind magyarként tekint elsősorban magára. Annak ellenére, hogy ki van írva németül a településnév, meg mondjuk az öreganyja még német.

Szerkesztette: dancogo
29 napja
slowmotion Dallas Cowboys 27 690 — Cowboys fan
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1sfptr3/lavrov_%C3%A9s_szijj%C3%A1rt%C3%B3_az_ukrajnai_magyar/
NB2
Remélem Peti miniszter már 13.-án repül a Dácsájába.
Nomac
ami egy faszerdő közepébe épült
Josszi
Jobban örülnék Szeged, Mars térnek
29 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 908 — #NoStress
mondjuk kern hatása és emléke jelenleg az hogy neki JÁR az hogy bárhol bármikor bárhogyan parkolhat
Negritis, a vajda
És ez téged zavar?
Majd' 80 évesen az ő szerepeivel, filmjeivel a háta mögött tőlem aztán oda áll, ahova csak akar. Ha meg szar helyre, szabálytalanul, akkor kifizeti. Mindig ilyen laza volt.

29 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 642 — beers & Packers
akkor lemaradtál az "érdekes" dk-s bácsiról, Lövöldén meg a Hunyadin szokott "támadni" a pultokra, síppal dobbal nádihgedűvel meg k nagy DK táblákkal, ma nem volt nála tábla csak elmondta a szokásos MP náci, mi is azok vagyunk, majd köpködött mint egy vipera majd egy hajrá DK kiáltással elviharzott
Josszi
nagylaza, főpohárnok
Sobri?!?!
bobi0092
Valahogy ha a Lövölde téren járok, akkor egy másik énem tör felszínre, én se értem, démoni.
Őszentsége Sobri Jóska
A Lidl hatása lehet...🙂
Talán írtam már: a dal valójában a Kosztolányi Dezső térről szól, csak az nem hangzott olyan jól, így lett Lövölde.
Kern András: "Sokszor megkérdezik tőlem, laktam-e és jártam-e ott régen, s mindig mondom: nincs személyes közöm és kötődésem a térhez. Annak idején akartam írni valamit a szerelemről, a gyerekkori érzésekről. A Kosztolányi Dezső térre udvaroltam, azt meg nem lehetett jól énekelni, a Lövölde teret meg igen. Ilyen egyszerűen történt."
 www.veol.hu/hirek/2013/02/kern-andras-a-dalokrol-a-csalodasairol-es-a-nagyon-rendes-fiukrol?utm_source=chatgpt.com
nagylaza, főpohárnok
mondjuk kern hatása és emléke jelenleg az hogy neki JÁR az hogy bárhol bármikor bárhogyan parkolhat
Negritis, a vajda
Ótvaros bunkó viselkedés, nyilván. Ettől még a Lövölde tér nagy kedvenc. (Eszembe szokott jutni nyáron, amikor állok a trolimegállóban, és éppen megdögleni készülök a kánikulában.)
Hozzáteszem: valamikor jó régen láttam a tévében Kálid Artúr előadásában. Egészen zseniális volt, másképpen, mint ahogyan Kern énekelte. Sajna, se égen, se földön nem találom a felvételt. Egyszer még Kálid Artúrt is megkérdeztem, hol lehet fellelni, de ő se tudta.
29 napja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 168 — The Mathematician
Josszi
nagylaza, főpohárnok
Sobri?!?!
bobi0092
Őszentsége Sobri Jóska
A Lidl hatása lehet...🙂
Talán írtam már: a dal valójában a Kosztolányi Dezső térről szól, csak az nem hangzott olyan jól, így lett Lövölde.
Kern András: "Sokszor megkérdezik tőlem, laktam-e és jártam-e ott régen, s mindig mondom: nincs személyes közöm és kötődésem a térhez. Annak idején akartam írni valamit a szerelemről, a gyerekkori érzésekről. A Kosztolányi Dezső térre udvaroltam, azt meg nem lehetett jól énekelni, a Lövölde teret meg igen. Ilyen egyszerűen történt."
 www.veol.hu/hirek/2013/02/kern-andras-a-dalokrol-a-csalodasairol-es-a-nagyon-rendes-fiukrol?utm_source=chatgpt.com
nagylaza, főpohárnok

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
29 napja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 642 — beers & Packers
Josszi
nagylaza, főpohárnok
Sobri?!?!
bobi0092
Őszentsége Sobri Jóska
A Lidl hatása lehet...🙂
29 napja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 908 — #NoStress
Josszi
nagylaza, főpohárnok
Sobri?!?!
bobi0092