Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 411
Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.
...

Ez így totális képtelenségnek tűnik nekem. Vagy én nézek egy teljesen más meccset, de most már végképp nem tudom. Mindenesetre, egyelőre a Mediánt továbbra is megbízhatóbb kutatók közé tartozónak gondolom.
FuckYoElonMusk
Ez kizárt. Aki ilyenekről fantáziál, azt nagyon súlyos csalódás fogja érni.
Kezdve azzal, hogy a fideszt rendszeresen alulmérték, (a medián is) az ellenzéket pedig túl. Illetve nem számol -nyilvánvalóan nem is számolhat- a csalásokkal, plusz még mindig rengeteg a bizonytalan (nem nyilatkozó) akik annyian vannak, hogy adott esetben teljesen elvihetik az eredményt.

Ha stabilan 10% fölött van a tisza előnye, akkor nyerhetnek. Ha annál kevesebb, akkor az alulmérés + csalások miatt az valóságban döntetlen közeli lesz, amiben benne van a fidesz w is.

Én erre készülök. Kicsi w ide vagy oda. Szerintem ez a realitás.
Jan
a Medián a 2024-es EP választás előtt túlmérte a fideszt, méghozzá 6 százalékponttal. a Tiszát mérte alul akkor 2 százalékponttal.
deyell
Országgyűlésin szerintem alulmérte, vagy legalább is kevesebb mandátumot számolt nekik, mint amennyi valójában lett.

szerk: és abban teljesen egyetértek veled, hogy tolna2 esélytelen. Életem legnagyobb pozitiv meglepetése lenne az itteni emberekben, ha hozná a tisza, de igazából ezt nem látom jönni.
Jan
2022. március 24-26 adatfelvétellel a a Medián utolsó mérése (április 3-án volt a választás):

Mandátum-eloszlás szintjén a Fidesznél nem tévedtek nagyot, végül 135 helye lett a Fidesznek, viszont az Összefogásnál igen, ők mindössze 57 helyet szereztek. Illetve a Mi Hazánkkal és a német nemzetiségi képviselővel nem számoltak (6 és 1 mandátum).
FuckYoElonMusk
Ha a fidesznek 128-at számoltak de 135 lett, az ellenzéknek 71-et, de 57 lett, akkor az pontosan az amit én írtam: a fidezt alulmérték, az ellenzéket pedig túl.
És szerintem idén sincs másként.
Jan
A Medián mandátumtippje 5%-ot tévedett a Fidesz esetében, ami egészen jónak mondható, majdhogynem a hibahatárhoz egész közel eső. Az Összefogás esetében valóban 20%-ot tévedett a mandátumbecslésben, az sok.

De ha megnézed, hogy listás százalékra mi volt a tippjük (Fidesz: 50, Összefogás: 40), és mi lett a végeredmény (52,2 és 36), akkor azért az Összefogásnál is hibahatárhoz nagyon közel álltak, a Fidesz pedig konkrétan belül volt. Csak azt transzformálták tévesen, hogy a 40% mennyit is jelent majd mandátumban.

Ha megnézzünk még néhány más március közepi-végi közvéleménykutatást 2022-ből, akkor lehet azt látni, hogy a Medián az utolsó becslésével a legközelebb állt tényleges végeredményhez:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zv%C3%A9lem%C3%A9ny-kutat%C3%A1sok_a_2022-es_magyarorsz%C3%A1gi_orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sra

Mások még nálunk is jobban vakon voltak az Összefogás nagyságrendjét illetően (Összefogásra mérés: Nézőpont: 44, Századvég: 44, IDEA: 45, Publicus: 47).

Szóval a Medián '22-ben a listás százalékos becslésben rendben volt az utolsó mérésével, az alul-felül mérést kilengését nem érzem annyira vészesnek.
1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 653
büdös francba tényleg kezdhetem készíttetni a pócsjánosos kartonembert
Josszi
wut?!
Negritis, a vajda
 youtu.be/8EHV9LDchyE?is=Hi_FGh7pIlMtBKyq

1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 168 — The Mathematician
Josszi
wut?!

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
Josszi San Francisco 49ers Nevada Wolf Pack 4 739

¯\_(ツ)_/¯ Csak egészség legyen, meg kerozin a repcsibe!
1 hónapja
Szesze New York Giants 21 986 — Giants fan
Kovács Gergő épp live-ot tol (holnap megy a partizánba is) a megjelent Mérő Verás videóra reagálva. Őszintén szólva számomra eddig elég meggyőző.. simán el tudom képzelni, hogy a végén még jól fognak kijönni ebből az egészből. (nyilván nem lehet majd kimutatni ezt, meg nem fogják elérni az 5%-ot, de szerintem ez a lejáratónak szánt videó absz kontraproduktív lesz)
Szesze
A kutyapártnak tkp vége van. Zárug Péter Farkassal értek egyet, addig volt a MKKP-nak funkciója, amíg nem volt potens rendszerellenzék. Mint egy görbe tükör.

Na ez megváltozott, így nem sok valid érv van arra, hogy viccpártra szavazzon az, akinek nem jó a rendszer.
resistance is futile
Az oké, de azért főleg nekik nyilván nagyon nem mindegy hogy ez az ügy, hogy zárul.
1 hónapja
Hanni Seattle Seahawks Army Black Knights 8 693 — Poloska confirmed
„Mindig állok a szolgálatára” – Szijjártó segítséget ajánlott Iránnak, miután Izrael felrobbantotta a Hezbollah-tagok csipogóit, állítja a Washington Post

Azért ez nem lesz elfelejtve Jeruzsálemben.
resistance is futile
Az Ahmadinezsádos faszkodásaik sincsenek. Csak nem most van itt az ideje a számonkérésnek.
Őszentsége Sobri Jóska
Elmenekült nerpatkányok előkerítése moszados segítséggel?

Na megyek kihúzom a biliből a kezem, de azért jól esett belegondolni fél másodpercre.
1 hónapja
Toca Minnesota Vikings 20 542 — Vikings fan
Kovács Gergő épp live-ot tol (holnap megy a partizánba is) a megjelent Mérő Verás videóra reagálva. Őszintén szólva számomra eddig elég meggyőző.. simán el tudom képzelni, hogy a végén még jól fognak kijönni ebből az egészből. (nyilván nem lehet majd kimutatni ezt, meg nem fogják elérni az 5%-ot, de szerintem ez a lejáratónak szánt videó absz kontraproduktív lesz)
Szesze
Szesze
A kutyapártnak tkp vége van. Zárug Péter Farkassal értek egyet, addig volt a MKKP-nak funkciója, amíg nem volt potens rendszerellenzék. Mint egy görbe tükör.

Na ez megváltozott, így nem sok valid érv van arra, hogy viccpártra szavazzon az, akinek nem jó a rendszer.
resistance is futile
Hozzátéve, hogy megmutatták, hogy ahogy kis hatalmat kapnak a saját zsebük oldalára állnak.
Mivel rendszerváltást sem akarnak, így tényleg nincs mi miatt rájuk szavaznia senkinek.
1 hónapja
dancogo Minnesota Vikings Indiana Hoosiers 2 647 — Big Penix Energy
...

Ez így totális képtelenségnek tűnik nekem. Vagy én nézek egy teljesen más meccset, de most már végképp nem tudom. Mindenesetre, egyelőre a Mediánt továbbra is megbízhatóbb kutatók közé tartozónak gondolom.
FuckYoElonMusk
Kezdve azzal, hogy a fideszt rendszeresen alulmérték, (a medián is) az ellenzéket pedig túl. Illetve nem számol -nyilvánvalóan nem is számolhat- a csalásokkal, plusz még mindig rengeteg a bizonytalan (nem nyilatkozó) akik annyian vannak, hogy adott esetben teljesen elvihetik az eredményt.

Ha stabilan 10% fölött van a tisza előnye, akkor nyerhetnek. Ha annál kevesebb, akkor az alulmérés + csalások miatt az valóságban döntetlen közeli lesz, amiben benne van a fidesz w is.

Jan
a Medián a 2024-es EP választás előtt túlmérte a fideszt, méghozzá 6 százalékponttal. a Tiszát mérte alul akkor 2 százalékponttal.
deyell
Országgyűlésin szerintem alulmérte, vagy legalább is kevesebb mandátumot számolt nekik, mint amennyi valójában lett.

szerk: és abban teljesen egyetértek veled, hogy tolna2 esélytelen. Életem legnagyobb pozitiv meglepetése lenne az itteni emberekben, ha hozná a tisza, de igazából ezt nem látom jönni.
Jan
Én Dombóváron, már hogy magában a városban simán kinézem, hogy 50 százalékot is hoz a Tisza.
Bonyhád és környéke kérdés, hogy a nemzeties, jobbos, konzervatív keresztény irány a mérvadó - mert akkor lehet itt is átvándorlás a Tisza felé -, vagy maga a fidesz a menő. Meg persze a rengeteg apró falu sem teszi könnyebbé a helyzetet. De ismerős önkénteskedik, szerinte a kisebb falvakban is van remény.
1 hónapja
most értem haza az egész naos pultozásból, délelött Lövölde tér, du meg westend bejárat, és erre olvasom a mediánt , hát srácok, tegnap tegnapelött valami átbillent az emberekben, ma legalább 3 ember mesélte hogy apja, anyja, nagyanyja tiszára fogja húzni az x-et (1 ex dk, 2 ex fidesz szavazó) űgy látom elkezdődőtt az erősebbhez tartozás szívóhatása müködni, kezdem elhinni hogy meglehet a 2/3-ad, ja és ma csak egyszer küldtek el a büdöspicsába, a tegnapi 1db mocskos hazaáruló patkány és 1db komcsizsidó (ez tipikusan 70körül férfiaktól jön) után ez is javuló tendenciát jelez nekem

Szerkesztette: Josszi

1 hónapja
Jan Pittsburgh Steelers 5 659 — Steelers fan
...

FuckYoElonMusk

Jan
deyell

Jan
2022. március 24-26 adatfelvétellel a a Medián utolsó mérése (április 3-án volt a választás):

Mandátum-eloszlás szintjén a Fidesznél nem tévedtek nagyot, végül 135 helye lett a Fidesznek, viszont az Összefogásnál igen, ők mindössze 57 helyet szereztek. Illetve a Mi Hazánkkal és a német nemzetiségi képviselővel nem számoltak (6 és 1 mandátum).
FuckYoElonMusk
Ha a fidesznek 128-at számoltak de 135 lett, az ellenzéknek 71-et, de 57 lett, akkor az pontosan az amit én írtam: a fidezt alulmérték, az ellenzéket pedig túl.
És szerintem idén sincs másként.

Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.

On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.

P.Kirby BBC 2026.04.13.
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 908 — #NoStress
„Mindig állok a szolgálatára” – Szijjártó segítséget ajánlott Iránnak, miután Izrael felrobbantotta a Hezbollah-tagok csipogóit, állítja a Washington Post

resistance is futile
Az Ahmadinezsádos faszkodásaik sincsenek. Csak nem most van itt az ideje a számonkérésnek.

1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 908 — #NoStress
Számosítva: szavazni fog mondjuk végül 6 millió ember, ebből ma biztos választó 5.5 millió, ma még bizonytalan 0.5 millió ember. Az 5.5 millió biztos szavazó ugyanannyi százaléka (hibahatáron belül) fideszes (tiszás, kutyás, náci, stb.), mint a 0.5 millió még bizonytalané.

Tehát attól, hogy egy bizonytalan elmegy szavazni nemhogy nem tudja teljesen elvinni az eredményt, de még kicsit se.Őszentsége Sobri Jóska
El tudja, ha az egyik jobban mozgósít és elviszi annak a félmilliónak a rá eső felét, a másik meg nem tud, és nem viszi el. Ez éppen a bizonytalanoknál, ill. politika iránt érdeklődőknél tud számottevő lenni, mert ők azok, akik maguktól nem mennének el.

Persze, ha igaz a 20% különbség, azt nincs az a mozgósítás, ami kompenzálni tudna.
peterk2005 udvari bolond
Nem tudja, mert a mozgósítas arányaiban ugyanannyira mozgósít mindkét csoportban (biztos és bizonytalan.) És a végső szavazat szempontjaból irreleváns melyikből jött. Fura, hogy ezt pont neked kell magyarazni, ez sima matek meg statisztika.
Egy olyan példat olvastam még régen, hogy van egy nagy hordó, benne sokmillió cukorka random összekeverve. Mondjuk cirka 6,5 millió, amiből 3 millió narancs, 3 millió kék, felmillió zöld, piros, fehér, mindegy. Ha ebből az óriasi hordóból 2 vagy 12 kisebb hordót csinálsz, a cukorkák egymáshoz viszonyított aránya ugyanakkora lesz. Akkoris, ha csak kiveszel egy tizedméretű vödörbe egy tizednyit. Na és ezek a bizonytalannak nevezettek. Ha jó a mozgósítas a kékeknél, akkor a nagy hordóban is jó, ha rossz, akkor a kis vödörben is rossz.
Ezért fontos a mozgósítás, a nagy hordó miatt, de az persze kihat a kis vödörre is.

Miert ne lenne igaz a 20-25 százalékPONT különbség? (Ami egy 60-40-nél nem 20%, hanem 50% különbség, a 40 felével több a 60)?
Ezt méri most a Medián, ezt méri a Fidesz, így most ez a valóság. Kételkedhetsz benne, de nem tudsz legitimebb hivatkozást mondani.
Persze mondhatod, hogy "nem hiszem", de azt a diskurzust nem lehet folytatni.

1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 738

1 hónapja
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 738
Szesze

1 hónapja
Szesze New York Giants 21 986 — Giants fan
1 hónapja
Löfli Buffalo Bills Indiana Hoosiers 23 953 — ellenIktriad / 2026 Arena4 March Madness winner
breaking: pártot alapítok! ha elnökasszony felébred, lesz sajtótájékoztató is

megalapítom a Magyar Négyfarkú Cicapártot és Bejgli lesz az elnök, már most sandábban néz, mint a lézerjani 😾 #napibejgli

[image or embed]

— Buga, a póni (@lofli.bsky.social) 2026. április 8. 19:31

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
1 hónapja
ozibozi New York Giants 21 500
NER búcsúhimnusz:
 drive.proton.me/urls/9CQB9H7Z58#t3vZy7f39obK

Innen szedd le Rózsi! (nem én csináltam, csak linkelem redditről)
NB2
Itt is mükszik

A videót leszedette Demjén Ferenc a youtube-ról, de nyugi, megvan:
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/668256544_1461200995450865_2552532304850577851_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=fAbp_g4HNpUQ7kNvwHJvzzC&_nc_oc=AdqtSOWxbsC0qoQUxVSr3Ja7xhELWiJQ04CL7z-gdG3FXCY9QtrRvDbCKHOLNwMML5k&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=u-mm6dpz9280Of8VDckJgw&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af7yk7P2WGmNVB6MRHU8c_Rc808NA_5OrdZfy7y_JMkqbg&oe=69FF17D3
750.175 Aufrufe · 20.234 Reaktionen | A NER búcsúvideója az SZDJMK jóvoltából! Zseniális! Forrás: https://youtu.be/OGW9fgUpiE0 | Nem haldoklunk, mi így élünk
A NER búcsúvideója az SZDJMK jóvoltából! Zseniális! Forrás: https://youtu.be/OGW9fgUpiE0
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 596 — Lucas Scott
Nem tudom h volt-e de ugye megint kijött pár Petiminiszter - Lavrov párbeszéd leirata. Erre irt Magyari egy jó cikket

www.valaszonline.hu/2026/04/08/vlagyimir-putyin-orban-viktor-beszelgetes-telefon-lehallgatas-magyarorszag-europai-unio-valasztasok/

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
SBL Green Bay Packers 2 898
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1sfptr3/lavrov_%C3%A9s_szijj%C3%A1rt%C3%B3_az_ukrajnai_magyar/
NB2
Remélem Peti miniszter már 13.-án repül a Dácsájába.
Nomac
ami egy faszerdő közepébe épült
Josszi
Remélem emeletes az a dácsa.
SBL
Sok ablakkal?
warr_b
Elég ha egy van.
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 863 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1sfptr3/lavrov_%C3%A9s_szijj%C3%A1rt%C3%B3_az_ukrajnai_magyar/
NB2
Nomac
Josszi
SBL
Sok ablakkal?

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
NB2
Nomac
Josszi
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 863 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
A Jobbikos Z Kárpát Dániel is visszalépett Óbudán.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
NB2
Nomac

1 hónapja
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1sfygfn/ruszkik_haza_sz%C3%B3l_orb%C3%A1nnak_sopronban/
Nomac
Orbán Sopronban: J. D. Vance látogatása megcáfol minden ostoba gyanúsítgatást, amely oroszbarátsággal akar összehozni bennünket.

Az, hogy Orbán támadásnak vesz a "ruszkik haza" rigmust megcáfolja azt, hogy Vance látogatása megcáfolta az Dagi&Co. oroszbarátságát.
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 836 — The only discipline that lasts, is self discipline
Számosítva: szavazni fog mondjuk végül 6 millió ember, ebből ma biztos választó 5.5 millió, ma még bizonytalan 0.5 millió ember. Az 5.5 millió biztos szavazó ugyanannyi százaléka (hibahatáron belül) fideszes (tiszás, kutyás, náci, stb.), mint a 0.5 millió még bizonytalané.

Tehát attól, hogy egy bizonytalan elmegy szavazni nemhogy nem tudja teljesen elvinni az eredményt, de még kicsit se.Őszentsége Sobri Jóska
El tudja, ha az egyik jobban mozgósít és elviszi annak a félmilliónak a rá eső felét, a másik meg nem tud, és nem viszi el. Ez éppen a bizonytalanoknál, ill. politika iránt érdeklődőknél tud számottevő lenni, mert ők azok, akik maguktól nem mennének el.

Persze, ha igaz a 20% különbség, azt nincs az a mozgósítás, ami kompenzálni tudna. Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy a Fidesz legendás mozgósítási képessége most jobb a Tiszáénál. Az erőforrások és az infrastruktúra a fidesz mellett van, de a lelkesedés rengeteget számít. Én se aktivista nem vagyok, se alá nem írtam nekik, csak simán támogatom őket egy ideje. Így tudják a számomat, és úgy havonta egyszer fel is hívnak már egy ideje. Az utóbbi bő egy héten meg kb. naponta. Nem call center, nem automatikus üzenet, nem is AI, hanem élő aktivista. Udvariasan bemutatkozik, kérdez, érdeklődik, noszogat, hogy menjek el a következő helyi tisza sziget happeningre, mert tök jó buli stb. Úgy kell levakarnom magamról őket, elképesztő lelkesek.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)