Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
NB2 New England Patriots 28 541 — nabege2@yahoo.com
 telex.hu/kulfold/2026/04/08/aleksandar-vucic-szerbia-torok-aramlat?isMobileApp=true

„És ezért hallgatunk. És ez így lesz mindaddig, amíg nem tudjuk biztosan, mi történt, és főleg amíg a magyarországi választások le nem zárulnak”

– mondta, majd hozzátette, hogy „a személy, aki ezt végre szerette volna hajtani, katonai rangot viselt a saját országa a hadseregében, ahonnan – többek között – Szerbia területére dezertált”.

„Ha robbanás történt volna, lehetetlen lett volna megakadályozni egy nagy tűzvészt és hatalmas robbanásokat... Hónapokig nem tudtunk volna gázt szállítani Magyarországra. Ha a mi szelepünk közelében történt volna, mi is legalább egy hónapig gáz nélkül maradtunk volna”

– mondta a szerb elnök.
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 863 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Orbán Viktor szerint a Fidesz vezet a közvélemény-kutatásokban, és vasárnap győzelemre készül, noha a legutóbbi Medián-becslés kétharmados Tisza‑győzelmet vetít előre, a kormánypártok jelentős visszaesésével.

😆

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
warr_b Washington Commanders 29 863 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
Bár asszem kérdeztem már, de az elég régen volt, szóval most újra, mert nekem ez a testközeli, hogy úgy mondjam:

Akinek van rálátása, mennyire lehet esélyes D. Kovács Róbert Antal a BP 07-ben? Ő Kőbányát vitte 49,5 %-al 2024-ben, most ahhoz lett hozzácsapva Zugló egy része, meg valamennyi a VIII-ból. Itt van még Arató Gergely a DK-ból és a (tudtommal) 0 kampányt csináló Trentin Balázs a Tiszából. Én most szavazok itt először és őszintén szólva, nem érzem annyira biztosra az ellenzéki győzelmet..
StormST
Ott szerintem az lehet ciki, hogy nagyon sok kínai (meg rejtett erőforrás) lakik ott, akik nyilván mind a fideszre húzzák...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Beki New York Jets 2 726
 24.hu/belfold/2026/04/08/kiderult-nem-az-ngm-szervezte-nagy-martonek-ferto-tavi-utjat/
Ballonfejű hazudott, ki gondolta volna...
1 hónapja
StormST Denver Broncos 12 857 — SB 50 Champion @ Grund
Bár asszem kérdeztem már, de az elég régen volt, szóval most újra, mert nekem ez a testközeli, hogy úgy mondjam:

Akinek van rálátása, mennyire lehet esélyes D. Kovács Róbert Antal a BP 07-ben? Ő Kőbányát vitte 49,5 %-al 2024-ben, most ahhoz lett hozzácsapva Zugló egy része, meg valamennyi a VIII-ból. Itt van még Arató Gergely a DK-ból és a (tudtommal) 0 kampányt csináló Trentin Balázs a Tiszából. Én most szavazok itt először és őszintén szólva, nem érzem annyira biztosra az ellenzéki győzelmet..

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
1 hónapja
dugo93 Indianapolis Colts 4 653
Én örök optimista vagyok, de szerintem reális lehet a dolog.

1 hónapja
Shilkor Pittsburgh Steelers 4 178 — Falcons GM, 2021 Div1 winner

Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.

Ahhoz, hogy a becslésüknek az alsó határértéke teljesüljön, nos az szükséges, hogy az alábbi, 29 db tényleg ősidők óta csont fideszes OEVK-kból 13-at(!) elbukjanak:

Illetve, plusz, ami még kell, hogy legalább 55-37-re nyerjen a Tisza legalább 71%-os részvétel mellett, de – mivel eléggé nehéz kalkulálni győztes-vesztes kompenzációval – inkább 56-36 az, amikor biztos, hogy 9-el több mandátumot szerez a Tisza listáról, mint a Fidesz. És így lenne meg az 138 hely a Parlamentben.

Talán-talán nagyon-nagyon megerőltetve lehet azt mondani, hogy Bács06-ot (Baja adja a szavazók felét ebben az OEVK-ban) vagy Hajdú05-öt (Ruszin-Szendi indul itt) esetleg behúzhatja a Tisza, de hogy 13-at nem tudnék összeszedni ezek közül, az biztos.

És akkor még csak alsó határétékén vagyunk a Medián becslésnek, felső azt jelenti, hogy 18-at bukik el a Fidesz a fentiek közül.

Ez így totális képtelenségnek tűnik nekem. Vagy én nézek egy teljesen más meccset, de most már végképp nem tudom. Mindenesetre, egyelőre a Mediánt továbbra is megbízhatóbb kutatók közé tartozónak gondolom.
FuckYoElonMusk
Akkor totózzunk:

Bács03
Bács 06
Borsod 04
Borsod 07
Hajdu 03
Hajdu 05
Pest 12
Szabolcs 2
Tolna 2
Tolna 3
Vas 2
Veszprém 4
Zala 2

Szerintem ez a 13 meglehet.

+ 1-nek meg a Győr 03, ami arról ismert, hogy 4 éve ebben a körzetben volt a legnagyobb Fidesz győzelem (71-21). Itt indul Bóna Szabolcs, a TISZA agrárszakértője, aki ennek ellenére azt kérte, hogy ne legyen rajta a pártlistán, mert ő egyéniben akar bekerülni a parlamentbe. A legutóbbi kutatásban már 5 ponton belül volt a lemaradása, én nagyon drukkolok neki.

Szerkesztette: Shilkor
1 hónapja
Nomac New England Patriots 4 446 — balazs.t85@gmail.com
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1sfptr3/lavrov_%C3%A9s_szijj%C3%A1rt%C3%B3_az_ukrajnai_magyar/
NB2
Remélem Peti miniszter már 13.-án repül a Dácsájába.
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 837 — The only discipline that lasts, is self discipline
És a mintavétel ennél még mindig nagyrészt a leghangosabb napok/hetek előtt történt ha jól látom. Továbbá nem a hagyományos 1k volt, hanem 5k.
esanders10
Nem. 5-ször csináltak 1000-es közvéleménykutatást, 3 különböző call centerrel.
"A Medián február utolsó hetében és márciusban öt reprezentatív, telefonos felmérést készített, három különböző call centerrel, összesen 5000 fős mintán."
FuckYoElonMusk
Ez 5x1 ahogy gondoltam, nem pedig 1x5. Így érthető.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
 www.reddit.com/r/hungary/comments/1sfptr3/lavrov_%C3%A9s_szijj%C3%A1rt%C3%B3_az_ukrajnai_magyar/
1 hónapja
FuckYoElonMusk New England Patriots 411
És a mintavétel ennél még mindig nagyrészt a leghangosabb napok/hetek előtt történt ha jól látom. Továbbá nem a hagyományos 1k volt, hanem 5k.
esanders10
Nem. 5-ször csináltak 1000-es közvéleménykutatást, 3 különböző call centerrel.
"A Medián február utolsó hetében és márciusban öt reprezentatív, telefonos felmérést készített, három különböző call centerrel, összesen 5000 fős mintán."
1 hónapja
Negritis, a vajda Denver Broncos 58 169 — The Mathematician
NER búcsúhimnusz:
 drive.proton.me/urls/9CQB9H7Z58#t3vZy7f39obK

Innen szedd le Rózsi! (nem én csináltam, csak linkelem redditről)
NB2
cukorhegy se vette még le
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t15.5256-10/665933797_1494463725632897_2163762229153415381_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=a27664&_nc_ohc=mMwUYJ-qJfwQ7kNvwGOJ2O0&_nc_oc=AdqmTjK2bSlI8euEm8XNy9XtoumpmQHBQNOcT7goGOsZmu8QJNLdhVlt7GvaxKsti1o&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=NpZJhLOQkJcIvgoL46_cxg&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af5jiKcQUpXhMQSR6CxxkgQgF0-143YeaaqOJlPo12_wDA&oe=6A004FB1
287.868 Aufrufe · 6.132 Reaktionen | Narancs 2.0 on Reels

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
1 hónapja
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 837 — The only discipline that lasts, is self discipline
esanders10
Tényleg 5k? Sokallom. Nincs értelme 5k-s mintán mérni ilyesmit. Nem lehet, hogy több mérés szintézisével jöttek most ki, azért 5k?

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
NER búcsúhimnusz:
 drive.proton.me/urls/9CQB9H7Z58#t3vZy7f39obK

Innen szedd le Rózsi! (nem én csináltam, csak linkelem redditről)
1 hónapja
itt vonyítok öklődve 5 perce ezen.
Szandika, Tóthgabi, Lölő, a páholyban meg Hont, Czegó meg Schiffer 😀😀😀DDDDDD
petey
Ez fent van valahol? Sajnos lemaradtam róla és Demjén Rózsi már leszedette.
Sebii
 hvg.hu/elet/20260408_ner-bucsudal-ai-video-muppet-show-mi-vagyunk-a-ner

Szerkesztette: Negritis, a vajda

1 hónapja
Talán-talán nagyon-nagyon megerőltetve lehet azt mondani, hogy Bács06-ot (Baja adja a szavazók felét ebben az OEVK-ban) vagy Hajdú05-öt (Ruszin-Szendi indul itt) esetleg behúzhatja a Tisza, de hogy 13-at nem tudnék összeszedni ezek közül, az biztos.

És akkor még csak alsó határétékén vagyunk a Medián becslésnek, felső azt jelenti, hogy 18-at bukik el a Fidesz a fentiek közül.

Ez így totális képtelenségnek tűnik nekem. Vagy én nézek egy teljesen más meccset, de most már végképp nem tudom. Mindenesetre, egyelőre a Mediánt továbbra is megbízhatóbb kutatók közé tartozónak gondolom.
FuckYoElonMusk
Szigorúan a számokat nézve szerintem bőven. A 2024-est nézve, amikor országosan a Tisza még 30% alatt végzett, a Fidesz meg ha jól emlékszem úgy 45% körül. Most pedig - ha hihetünk a Median-nak - a Tisza vezet 20+%-al. Ez elképesztő, 35% körüli szavazat elmozdulás egymáshoz képest. A belinkelt listán egyetlen körzet nincs, amit 35%-nál nagyobb előnnyel nyert két éve a Fidesz, és 10 körül/alatt van amit 20% fölött.

Nyilván nem minden körzet változott ugyanúgy, lesz ami kevésbé, lesz ami esetleg még jobban is, de a lényeg, hogy ha tényleg ekkora volt az uniós választások óta az elmozdulás. akkor a 13 körzet tulajdonképpen simán összejöhet. Valójában ennél több is.

Mindazonáltal én is nehezen hiszem el ezeket a számokat. Kicsit tartok attól, hogy Hahn begurult a csesztetések miatt és "rápakolt" a számokra. A jelentős tisza vezetés szerntem igaz lehet, mert mindenki ezt méri, és azért a két párt kommunikációjából és metakommunikációkból is ez látszik. De a Median számai nagyon durvák az utóbbi hetekben.

1 hónapja
Sebii Seattle Seahawks Oregon Ducks 4 021

itt vonyítok öklődve 5 perce ezen.
Szandika, Tóthgabi, Lölő, a páholyban meg Hont, Czegó meg Schiffer 😀😀😀DDDDDD
petey
Ez fent van valahol? Sajnos lemaradtam róla és Demjén Rózsi már leszedette.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 957

Szerkesztette: esanders10
1 hónapja
 telex.hu/belfold/2026/04/08/tisza-fidesz-ketharmad-median-becsles

"A Tisza olyan stabil kétharmadot szerezhet április 12-én, amilyen 2014 óta még soha nem volt – írja a HVG a Medián közvélemény-kutatására alapozva. A Tisza Pártnak 138-143 képviselője lehet az országgyűlésben, vagyis sima kétharmados többségre számíthat. A Fidesz 49-55 képviselői helyre számíthat.

A mandátumbecslésük szerint a Tisza 141, a Fidesz 52 mandátumot kapna, a Mi Hazánk további 5, a roma nemzetiség 1 mandátumot kapna."
Brouwerij van de Vrij
A nagyszakállú próféta szóljon Hann Endre bácsiból.
Dzsokijuing
Én azt érzem, hogy inkább a győzteshez húzast próbálják alkalmazni.
Mit tudnak veszíteni ezzel? Nem lehet őket sem perelni sem felelősségre vonni.
Ha 199 DK-t mond valaki azt is megteheti.
bobi0092
Én azt tudom elképzelni, hogy ők is azzal kalkulálnak, hogy nagyon sok, simán lehet, hogy akár 25-30 olyan OEVK is lesz, ahol 2%-on belül lesznek egymáshoz a Fidesz és a Tisza, és szerintük minden labda a kapufáról befelé fog pattanni, Tisza az összes szoros kerületet be fogja tudni húzni.
1 hónapja

Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.

Ahhoz, hogy a becslésüknek az alsó határértéke teljesüljön, nos az szükséges, hogy az alábbi, 29 db tényleg ősidők óta csont fideszes OEVK-kból 13-at(!) elbukjanak:

Illetve, plusz, ami még kell, hogy legalább 55-37-re nyerjen a Tisza legalább 71%-os részvétel mellett, de – mivel eléggé nehéz kalkulálni győztes-vesztes kompenzációval – inkább 56-36 az, amikor biztos, hogy 9-el több mandátumot szerez a Tisza listáról, mint a Fidesz. És így lenne meg az 138 hely a Parlamentben.

1 hónapja
bobi0092 Indianapolis Colts 4 839

"A Tisza olyan stabil kétharmadot szerezhet április 12-én, amilyen 2014 óta még soha nem volt – írja a HVG a Medián közvélemény-kutatására alapozva. A Tisza Pártnak 138-143 képviselője lehet az országgyűlésben, vagyis sima kétharmados többségre számíthat. A Fidesz 49-55 képviselői helyre számíthat.

A mandátumbecslésük szerint a Tisza 141, a Fidesz 52 mandátumot kapna, a Mi Hazánk további 5, a roma nemzetiség 1 mandátumot kapna."
Brouwerij van de Vrij
Dzsokijuing
Én azt érzem, hogy inkább a győzteshez húzast próbálják alkalmazni.
Mit tudnak veszíteni ezzel? Nem lehet őket sem perelni sem felelősségre vonni.
Ha 199 DK-t mond valaki azt is megteheti.
1 hónapja
Stez SMU Mustangs 48 365 — Whoops, looks like something went wrong.

Brouwerij van de Vrij
Dzsokijuing
Egymás után 3-4 mérést nem lehet ennyire benézni szerintem. Reméljük.
Brouwerij van de Vrij
Csak ezek nem szamolnak gondolom "trukkozessel".

1 hónapja
a DK versenden
már nincs versenyben

telex.hu/belfold/2026/04/08/dk-orszagos-kampanyzaro-versenden

1 hónapja

Brouwerij van de Vrij
Dzsokijuing
Brouwerij van de Vrij
pont tegnap néztük ezeket haverral és március végén már a 21 kutató központ is 19%ot mondott előnynek
 telex.hu/belfold/2026/04/01/21-kutatokozpont-partpreferencia-tisza-fidesz-56-37

en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_for_the_2026_Hungarian_parliamentary_election

Szerkesztette: Negritis, a vajda

1 hónapja
Brouwerij van de Vrij Baltimore Ravens 14 216 — Слава Україні! Героям слава! Vreugde van eeuwigheid

Brouwerij van de Vrij
Dzsokijuing

'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'

"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)

Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil