Politika
69 feliratkozó
1 hónapja
www.reddit.com/r/hungary/comments/1sfygfn/ruszkik_haza_sz%C3%B3l_orb%C3%A1nnak_sopronban/Orbán Sopronban: J. D. Vance látogatása megcáfol minden ostoba gyanúsítgatást, amely oroszbarátsággal akar összehozni bennünket.
Nomac
Az, hogy Orbán támadásnak vesz a "ruszkik haza" rigmust megcáfolja azt, hogy Vance látogatása megcáfolta az Dagi&Co. oroszbarátságát.
1 hónapja
Számosítva: szavazni fog mondjuk végül 6 millió ember, ebből ma biztos választó 5.5 millió, ma még bizonytalan 0.5 millió ember. Az 5.5 millió biztos szavazó ugyanannyi százaléka (hibahatáron belül) fideszes (tiszás, kutyás, náci, stb.), mint a 0.5 millió még bizonytalané.El tudja, ha az egyik jobban mozgósít és elviszi annak a félmilliónak a rá eső felét, a másik meg nem tud, és nem viszi el. Ez éppen a bizonytalanoknál, ill. politika iránt érdeklődőknél tud számottevő lenni, mert ők azok, akik maguktól nem mennének el.
Tehát attól, hogy egy bizonytalan elmegy szavazni nemhogy nem tudja teljesen elvinni az eredményt, de még kicsit se.Őszentsége Sobri Jóska
Persze, ha igaz a 20% különbség, azt nincs az a mozgósítás, ami kompenzálni tudna. Ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy a Fidesz legendás mozgósítási képessége most jobb a Tiszáénál. Az erőforrások és az infrastruktúra a fidesz mellett van, de a lelkesedés rengeteget számít. Én se aktivista nem vagyok, se alá nem írtam nekik, csak simán támogatom őket egy ideje. Így tudják a számomat, és úgy havonta egyszer fel is hívnak már egy ideje. Az utóbbi bő egy héten meg kb. naponta. Nem call center, nem automatikus üzenet, nem is AI, hanem élő aktivista. Udvariasan bemutatkozik, kérdez, érdeklődik, noszogat, hogy menjek el a következő helyi tisza sziget happeningre, mert tök jó buli stb. Úgy kell levakarnom magamról őket, elképesztő lelkesek.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
1 hónapja
OV páncélautója 1,5 méterre gurult el előttem Sopronban. Meglepődtem.Hány buszt látsz?
Le van zárva a komplett belváros, elég nagy tömeg van, de nincs tumultus.
A Tűztoronynál lévő kicsi térből kerítettek el egy még kisebb részt.
Willie Parker
1 hónapja
Bárkit, aki még szóba áll vele.Na, egy kit szopott le verbálisan Szijjártó bingó az utolsó pár napra? Észak-Korea? Afganisztán?Georgia
somoskovig
csebi
1 hónapja
Ez volt már?telex.hu/kulfold/2026/04/08/politico-12-pontos-egyuttmukodesi-tervet-irt-ala-szijjarto-az-oroszokkal-az-orosz-nyelv-hazai-erositese-is-felmerult-benne

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Eszonta TörökGabor csak nem figyeltek - van egy kiszámolható csalási mars - ami durván 3-5%okkal feltolja a Figyelszt, de összesen nem tud +20%ot hozzátenni, S mivel egy plusz szavazat is elég az ovk. megnyeréséhez így kurvamindeggy. A többit elintézi a győzteskompenzációOrszággyűlésin szerintem alulmérte, vagy legalább is kevesebb mandátumot számolt nekik, mint amennyi valójában lett.a Medián a 2024-es EP választás előtt túlmérte a fideszt, méghozzá 6 százalékponttal. a Tiszát mérte alul akkor 2 százalékponttal.Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.Ez kizárt. Aki ilyenekről fantáziál, azt nagyon súlyos csalódás fogja érni.
...
Ez így totális képtelenségnek tűnik nekem. Vagy én nézek egy teljesen más meccset, de most már végképp nem tudom. Mindenesetre, egyelőre a Mediánt továbbra is megbízhatóbb kutatók közé tartozónak gondolom.
FuckYoElonMusk
Kezdve azzal, hogy a fideszt rendszeresen alulmérték, (a medián is) az ellenzéket pedig túl. Illetve nem számol -nyilvánvalóan nem is számolhat- a csalásokkal, plusz még mindig rengeteg a bizonytalan (nem nyilatkozó) akik annyian vannak, hogy adott esetben teljesen elvihetik az eredményt.
Ha stabilan 10% fölött van a tisza előnye, akkor nyerhetnek. Ha annál kevesebb, akkor az alulmérés + csalások miatt az valóságban döntetlen közeli lesz, amiben benne van a fidesz w is.
Én erre készülök. Kicsi w ide vagy oda. Szerintem ez a realitás.
Jan
deyell
szerk: és abban teljesen egyetértek veled, hogy tolna2 esélytelen. Életem legnagyobb pozitiv meglepetése lenne az itteni emberekben, ha hozná a tisza, de igazából ezt nem látom jönni.
Jan

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
1 hónapja
Na, egy kit szopott le verbálisan Szijjártó bingó az utolsó pár napra? Észak-Korea? Afganisztán?Georgia
somoskovig
Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Aki ilyenekről fantáziál, azt nagyon súlyos csalódás fogja érni.A bizonytalan, de végül mégis szavazni menőknél ugyanaz az arány, mint a biztos és tenylegesen szavazó tömegnél.
Kezdve azzal, hogy a fideszt rendszeresen alulmérték, (a medián is) az ellenzéket pedig túl. Illetve nem számol -nyilvánvalóan nem is számolhat- a csalásokkal, plusz még mindig rengeteg a bizonytalan (nem nyilatkozó) akik annyian vannak, hogy adott esetben teljesen elvihetik az eredményt.
Jan
Számosítva: szavazni fog mondjuk végül 6 millió ember, ebből ma biztos választó 5.5 millió, ma még bizonytalan 0.5 millió ember. Az 5.5 millió biztos szavazó ugyanannyi százaléka (hibahatáron belül) fideszes (tiszás, kutyás, náci, stb.), mint a 0.5 millió még bizonytalané.
Tehát attól, hogy egy bizonytalan elmegy szavazni nemhogy nem tudja teljesen elvinni az eredményt, de még kicsit se.
Ha stabilan 10% fölött van a tisza előnye, akkor nyerhetnek. Ha annál kevesebb, akkor az alulmérés + csalások miatt az valóságban döntetlen közeli lesz, amiben benne van a fidesz w is.A Tisza előnye jelenleg 20-25 százalékpont, stabilan.
Jan
Kicsi W az nem lehetséges az evk rendszer és a listás mandátumok kiosztási metodikája miatt.
1 hónapja
2022. március 24-26 adatfelvétellel a a Medián utolsó mérése (április 3-án volt a választás):Országgyűlésin szerintem alulmérte, vagy legalább is kevesebb mandátumot számolt nekik, mint amennyi valójában lett.a Medián a 2024-es EP választás előtt túlmérte a fideszt, méghozzá 6 százalékponttal. a Tiszát mérte alul akkor 2 százalékponttal.Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.Ez kizárt. Aki ilyenekről fantáziál, azt nagyon súlyos csalódás fogja érni.
...
Ez így totális képtelenségnek tűnik nekem. Vagy én nézek egy teljesen más meccset, de most már végképp nem tudom. Mindenesetre, egyelőre a Mediánt továbbra is megbízhatóbb kutatók közé tartozónak gondolom.
FuckYoElonMusk
Ha stabilan 10% fölött van a tisza előnye, akkor nyerhetnek. Ha annál kevesebb, akkor az alulmérés + csalások miatt az valóságban döntetlen közeli lesz, amiben benne van a fidesz w is.
Jan
deyell
szerk: és abban teljesen egyetértek veled, hogy tolna2 esélytelen. Életem legnagyobb pozitiv meglepetése lenne az itteni emberekben, ha hozná a tisza, de igazából ezt nem látom jönni.
Jan

Mandátum-eloszlás szintjén a Fidesznél nem tévedtek nagyot, végül 135 helye lett a Fidesznek, viszont az Összefogásnál igen, ők mindössze 57 helyet szereztek. Illetve a Mi Hazánkkal és a német nemzetiségi képviselővel nem számoltak (6 és 1 mandátum).
1 hónapja
Rég vártam ennyire bármit, mint most pénteken a rendszerbontó nagykoncertet.Fenn tali.
dancogo
1 hónapja
OV páncélautója 1,5 méterre gurult el előttem Sopronban. Meglepődtem.Le van zárva a komplett belváros, elég nagy tömeg van, de nincs tumultus.
A Tűztoronynál lévő kicsi térből kerítettek el egy még kisebb részt.
1 hónapja
Országgyűlésin szerintem alulmérte, vagy legalább is kevesebb mandátumot számolt nekik, mint amennyi valójában lett.a Medián a 2024-es EP választás előtt túlmérte a fideszt, méghozzá 6 százalékponttal. a Tiszát mérte alul akkor 2 százalékponttal.Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.Ez kizárt. Aki ilyenekről fantáziál, azt nagyon súlyos csalódás fogja érni.
...
FuckYoElonMusk
Jan
deyell
Szerkesztette: Jan
Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.
On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
1 hónapja
a Medián a 2024-es EP választás előtt túlmérte a fideszt, méghozzá 6 százalékponttal. a Tiszát mérte alul akkor 2 százalékponttal.Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.Ez kizárt. Aki ilyenekről fantáziál, azt nagyon súlyos csalódás fogja érni.
...
FuckYoElonMusk
Jan
built for this shit
1 hónapja
Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.Ez kizárt. Aki ilyenekről fantáziál, azt nagyon súlyos csalódás fogja érni.
...
FuckYoElonMusk
Hungary has for some time felt like two different worlds running in tandem.
On Sunday night, those two worlds collided, and only one was real.
P.Kirby BBC 2026.04.13.
1 hónapja
Türkmenisztán a világ egyik legelbaszottabb vezetésű országa, úgyhogy cikinek ciki lenne.Jó, de ezek nem elég cikik. Mondjuk Venezuela, miután Madurot lecsukták, vagy valami hasonló illene a sorba.Na, egy kit szopott le verbálisan Szijjártó bingó az utolsó pár napra? Észak-Korea? Afganisztán?Üzbegisztánra tippelek, de Türkmenisztán sem kizárt
somoskovig
deyell
somoskovig
built for this shit
1 hónapja
Jó, de ezek nem elég cikik. Mondjuk Venezuela, miután Madurot lecsukták, vagy valami hasonló illene a sorba.Na, egy kit szopott le verbálisan Szijjártó bingó az utolsó pár napra? Észak-Korea? Afganisztán?Üzbegisztánra tippelek, de Türkmenisztán sem kizárt
somoskovig
deyell
1 hónapja
Na, egy kit szopott le verbálisan Szijjártó bingó az utolsó pár napra? Észak-Korea? Afganisztán?Üzbegisztánra tippelek, de Türkmenisztán sem kizárt
somoskovig
kormany.hu/hirek/uj-dimenzioba-lepett-az-egyuttmukodes-magyarorszag-es-uzbegisztan-kozott
ensz.kormany.hu/magyarorszag-tamogatja-turkmenisztan-javaslatat-a-globalis-biztonsagi-strategia-kidolgozasara
built for this shit
1 hónapja
Na, egy kit szopott le verbálisan Szijjártó bingó az utolsó pár napra? Észak-Korea? Afganisztán?
1 hónapja
Még hány országról derül ki, hogy csicskították a Döbrögit meg a kakaduját? Most épp egy ajatollah...Kemény uccsó hetük van...
Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
1 hónapja
Azt elég lesz 13-án reggel mondania 😁Orbán Viktor szerint a Fidesz vezet a közvélemény-kutatásokban, és vasárnap győzelemre készül, noha a legutóbbi Medián-becslés kétharmados Tisza‑győzelmet vetít előre, a kormánypártok jelentős visszaesésével.Mert mégis mit kellene mondania, hogy gratulál MP-nek? 😀
😆
warr_b
Engem a politikában a legjobban talán a kincstári optimizmus irritál, akkor is ha ezt Dobrev vagy Nagy Dávid tolja, hogy "biztosan az 5% felett vagyunk" vagy ha OV azt tolja, hogy nyerésre állunk. (tudom, hogy kötelező elem és nem nyilatkozunk olyat, hogy nincs esélyünk)
bobi0092

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
1 hónapja
Orbán Viktor szerint a Fidesz vezet a közvélemény-kutatásokban, és vasárnap győzelemre készül, noha a legutóbbi Medián-becslés kétharmados Tisza‑győzelmet vetít előre, a kormánypártok jelentős visszaesésével.Mert mégis mit kellene mondania, hogy gratulál MP-nek? 😀
😆
warr_b
Engem a politikában a legjobban talán a kincstári optimizmus irritál, akkor is ha ezt Dobrev vagy Nagy Dávid tolja, hogy "biztosan az 5% felett vagyunk" vagy ha OV azt tolja, hogy nyerésre állunk. (tudom, hogy kötelező elem és nem nyilatkozunk olyat, hogy nincs esélyünk)
Szerkesztette: bobi0092
1 hónapja
img.hvg.hu/Img/27315920-08f2-479a-bc05-0514a7db57d5/5f083d95-a808-4dff-8cd2-9b866d3fc2d7.jpgahol 20%+ felett volt a differencia az EP választáson, az nyilván esélytelen. de ha jól számolom, csak 8 ilyen választókerület van. a többiben még bármi lehet, ha tényleg ennyivel nőtt a Tisza népszerűsége az utóbbi pár hétben. mondjuk ehhez tényleg nagy bravúr kellene, például tarolni Tolna vagy Somogy vagy Baranya megyében. ez azért kemény lenne, ismerve mindhárom megyét dél-dunántúliként hát nem tudom, mennyi realitása van. ilyen helyeken nyerni mint Baranya 4, ahol az Ormánság van, vagy Tolna 2 ahol tavaly még az időközin tarolt a fidesz. akkor már inkább Somogy 2 vagy 3.
Én ezt a Medián mérést nagyon nem tudom elhinni.
Ahhoz, hogy a becslésüknek az alsó határértéke teljesüljön, nos az szükséges, hogy az alábbi, 29 db tényleg ősidők óta csont fideszes OEVK-kból 13-at(!) elbukjanak:
Illetve, plusz, ami még kell, hogy legalább 55-37-re nyerjen a Tisza legalább 71%-os részvétel mellett, de – mivel eléggé nehéz kalkulálni győztes-vesztes kompenzációval – inkább 56-36 az, amikor biztos, hogy 9-el több mandátumot szerez a Tisza listáról, mint a Fidesz. És így lenne meg az 138 hely a Parlamentben.
Talán-talán nagyon-nagyon megerőltetve lehet azt mondani, hogy Bács06-ot (Baja adja a szavazók felét ebben az OEVK-ban) vagy Hajdú05-öt (Ruszin-Szendi indul itt) esetleg behúzhatja a Tisza, de hogy 13-at nem tudnék összeszedni ezek közül, az biztos.
És akkor még csak alsó határétékén vagyunk a Medián becslésnek, felső azt jelenti, hogy 18-at bukik el a Fidesz a fentiek közül.
FuckYoElonMusk
built for this shit
1 hónapja
Rég vártam ennyire bármit, mint most pénteken a rendszerbontó nagykoncertet.Egy Rage Against The Machine nagyon kene a vegere 😀
dancogo
1 hónapja
Orbán Viktor szerint a Fidesz vezet a közvélemény-kutatásokban, és vasárnap győzelemre készül, noha a legutóbbi Medián-becslés kétharmados Tisza‑győzelmet vetít előre, a kormánypártok jelentős visszaesésével.De ődagisága kifőtt sonkaléből jósol, az mindent visz.
😆
warr_b

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.