NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
2 127
55
01:47 CFB NAGYDÖNTŐ - Miami vs Indiana (tv: ARENA4)
Politika
65 feliratkozó
több mint 5 éve
mindig szomorúnak találtam, hogy vannak, akik úgy érzik, hogy a papír és a választójog csinál belőlük magyart. Ez az egész ht és trianon téma vakvágányra ment gyakorlatilag 100 évvel ezelőtt már a get-go-nál.Egy szóval sem mondtam hogy tehetnek Trianonról, a magyar állampolgárságot én is támogatom, főleg hogy én is székely vagyok, ott nőttem fel. Tudom hogy mennyire fontos kérdés ez, de ettől függetlenül úgy érzem elfogulatlanul tudok véleményt nyilvánítani. Ha nem szavaznának sem lennének kevésbé magyarok. Szomorú, de az állam nem bevonni akarja őket az itteni dolgokba a lehetőségeikhez mérten, hanem felhasználja őket a győzelme érdekében (nemtőrődve azzal, hogy ezzel szítja a feszütséget az anyaországiakkal).Nem tehetnek arról, hogy 100 (illetve 73) éve átrakták a határt a fejük fölött. Tök természetes, hogy a magyar állam próbálja őket a lehetőségekhez mérten bevonni az itthoni dolgokba.Igen, rászavaz Viktorra, majd elmegy dolgozni Németbe meg Svájcba. Persze mikor megkérdezem hogy ha olyan jó Viktor hogy rászavaz, akkor miért nem ide jön Magyarországra dolgozni, hogy itt kapja a fizetését és itt adózzon, akkor azt mondja hogy az más... Szóval de, kurvára mások dolgába szólnak bele, mert Magyarországon csak akkor tartózkodnak ha átautóznak rajta mikor mennek ki dolgozni nyugatra, vagy idejönnek 2 napra Budapestre várost nézni. Meg hát ők sokkal jobban tudják, hogy mi van Magyarországon mint én aki itt élek, mert néznek m1 híradót.Vicces hogy a székelyeket jobban érdekelte a magyarországi országgyűlési választás, mint az autonómia.Nem más dolgába pofáznak bele, ők is magyarok. Sőt, magyar állampolgárok.
Úgy látszik más dolgába könnyebb belepofázni, mint a sajátjáért tenni valamit.
eaglesmcnabb
Kampman
Anyám és barátnőm is kettős állampolgár, eszük ágában sincs az ottaniak ellen szavazni mikor ott vannak választások, pedig simán megtehetnék.
Mikor megkérdezem, hogy miért nem írják alá a kezdeményezést az autonómiáért online 2 percbe se telne, hát azért nem mert úgyse lesz belőle semmi. De ja, a fidesz 2/3-ad viszont úgy kell nekik mint egy falat kenyér, simán utaznak érte Csíkba 50 km-t oda meg vissza.
Tisztelet a kivételnek, mert azért az is van. Kár hogy a szűk rokonságomból jó ha ismerek 5 főt. Őket meg simán lehazaárulózták, mikor kiderült hogy nem szavaztak egy olyan ország ügyeibe, ahol nem élnek.
Persze a romániai országgyűlési választásokon rendre a magyar megyékben legkisebb a részvételi arány, mert őket az sem érdekli... Utána meg szidják a románokat, meg hogy otthon minden szar...
eaglesmcnabb
Arról sem tehetnek, hogy a mai ellenzékünk olyan hülye volt, hogy az állampolgárságuk elleni szavazásra buzdított 2004-ben, ezzel kb. évtizedekre elásva magukat Erdélyben és máshol. Közben a kettős állampolgárság már akkor is egy terjedő tendencia volt, nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor vezetik be.
Kampman
És attól még faszság, hogy az emberek egy olyan országban szavaznak, ahol sohasem éltek, nem viselik a közterheket, főleg úgy hogy ahol meg élnek ott basznak elmenni szavazni, és nem tesznek semmit az autonómiájuk érdekében sem, mert őket idézve "semmi értelme". Ha bevezetnék, hogy a kettős állampolgárok csak egy országban szavazhatnak, a nagyja lenne olyan buta hogy akkor inkább otthon nem szavaz.
Anno a "szürkefarkas" Vonát is szédszedték konkrétan, pedig ő mindig mellettük volt, sőt a magyar állampolgárságukat is a Jobbik hozta fel először.
Nem a 2018-as választásra akartam ezt kihegyezni, csak összehasonlításként írtam. Inkább arra hogy itt lenne a lehetőség tenni valamit az Autonómia érdekében kb. nulla erőfeszítéssel, és szégyen szemre szarnak bele.
eaglesmcnabb
több mint 5 éve
Lehet hogy gyurcsók elqrta, sőt biztos hogy nagyon, de ő képviselte azt a sok százezer embert, inkább több milliót akik pont nem kértek/kérnek az erdélyi stb. testvérekből ilyenformán.Részint mert a személyes tapasztalataik alapján nem rajongtak értük, részint ez anno pártpolitikai okokból is egy valid álláspont volt, hiszen akkor még kb egál körül volt a szavazásokra el is járók aránya. Itt sokan nem emlékeznek, vagy nem is emlékezhetnek koruknál fogva arra, hogy ez Nem egy állampolgársági, hanem valójában a szavazati jog megadásának kérdése volt amit ezzel palástoltak.
A szép emlékű az Andrássy úton csatangoló szingli hordákat vizionáló
Mikola István a Fidesz kongresszusán ki is mondta: "ha négy évre nyerni tudnánk, és (...) utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna".
Erre hivatalosan reagált a fidesz:
"A Fidesz a határon túl élő magyarok azon szándékait kívánja támogatni, amit a határon túl élők fontosnak éreznek. Mivel a határon túliak nem kérnek választójogot, ezért a Fidesz sem akar adni nekik választójogot" - válaszolt a bírálatokra Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke.
A házelnök pontosan tudja, ahhoz, hogy valaki szavazójogot kaphasson Magyarországon, alkotmánymódosításra van szükség, ami kétharmados parlamenti döntést igényel. Kétharmada pedig az MSZP nélkül a Fidesznek sem lesz, fogalmazott Rogán Antal. A Fidesz kampányfőnöke kijelentette: a határon túli magyarok számára az állampolgárság csupán egy gesztus.
"Akkor lehet megváltoztatni a választási játékszabályokat, ha egyébként a parlamenti pártok ebben egyetértenek. Ilyen egyetértés ma nincs, az egész kérdés ezért nincs is napirenden" - mondta Orbán Viktor a Fidesz elnöke a közszolgálati tévé műsorának.
Szóval a szavazás anno erről szólt, szartak ők a külhoni magyarokra, az hogy közben jött a világgazdasági válság és megszűnt a kb fele-fele arányú támogatás és már nem volt szükség a voksaikra az ma már történelem, de pontosan kiderült hogy amitől tartottak a nemmel szavazók az /sem/ nem volt alaptalan.
Szerkesztette: ozibozi
több mint 5 éve
Pontosítsunk azért. Nem az állampolgárságukat akarják elvenni, hanem csak a szavazati jogot, abból is az általános szavazói jogot. Amire most is vonatkoznak korlátok (pl. egyénire csak állandó lakhellyel lehet szavazni, satöbbi).Arról sem tehetnek, hogy a mai ellenzékünk olyan hülye volt, hogy az állampolgárságuk elleni szavazásra buzdított 2004-ben, ezzel kb. évtizedekre elásva magukat Erdélyben és máshol. Közben a kettős állampolgárság már akkor is egy terjedő tendencia volt, nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor vezetik be.A mai ellenzékünk egy része most is ellenük van, el akarja venni a szerzett jogaikat. Múlt héten vitázott erről a Partizánban Schiffer és Bauer.
Kampman
Sobri Jóska
Egyébként lenne mit rendbe tenni a dologban, mert nem túl jó a szabályozás. Én valami olyasmit díjaznék, ami több ny.európai országban is van, hogy a külföldön élő állampolgárok direkt kisebbségi képviselőket tudnának beszavazni. Nekik is jobb lenne, mert ez, hogy országos listára szavaznak, csepp a tengerben, és semmi kézzelfoghatót nem ad azon a jóérzésen kívül, hogy ismét beszavaztuk Orbánt kétharmaddal. A dedikált képviselet többet adhatna, ha ezeknek a kisebbségi képviselőknek lennének bizonyos jogköreik, és úgy is lennének beszavazva, hogy a határon túli érdekeiket képviseljék. Azaz én kizárnám a - hazai - párt listát, párt támogatást, kisebbségi képviselő csak közülük lenne megválasztható, aki onnan is jön. Az országos listára viszont ne legyen hatásuk, mert közjogilag tényleg nehezen értelmezhető az, hogy most van. Ez nem "nemzeti kérdés", önkormányzatra se szavazhat olyan, aki nem az adott településen lakik, és ezt tök természetesnek vesszük, mert az is. Az országgyűlésben - ahol viszont van szerepe mindkettőnek - is szét kéne választani a kettőt. Szavazzon mindenki a "sajátjára". Az itthon lakó a "rendes" egyéni képviselőre és listára, a nem itthon lakó a kisebbségi képviselőre, aki közülük jön és direktben őket képviseli.
Mindegy, egyetértek én is azzal a véleménnyel, hogy ezt 2004-ben alaposan elkúrtuk (hozzátéve, hogy bár Gyurcsány volt a főbűnös, de én a kezdeményezőket is felelősnek gondolom, mert kvára rossz időpontban csinálták, és kvára belpolitikai célból, a külhoni magyarság csak egy eszköz volt számukra is). Bízom benne, hogy belátható időn belül ezt is rendbe lehet majd tenni, ahogy sok minden mást sem ártana.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Peterk szerinted ha 2×egy ilyen telibe talál mit csinálsz utána ? Sikerül hatástalanitania téged vagy sem ? (Bocs hogy téged hozlak példának de te vagy a szkeptikus)Rózsa Sándor (betyár)Az a kérdés, hogy mi a célom. Ha tököt lopni megyek a kertedbe, akkor valószínűleg jól besz*rok, már az se kell, hogy eltaláljon, elfutok a hangjától is. 😊 Viszont ha tököt lopni megyek, akkor nagy valószínűséggel elfutok már attól is, ha kijössz az udvarra és rám kiabálsz. 😊
Direkt támadás esetén viszont szkeptikus vagyok. Én ehhez a kérdéshez is praktikusan közelítek. MInt egy fejfájás elleni bogyóhoz. 😊 A bogyóhoz is lehet úgy hozzáállni, hogy _el akarom hinni, hogy hatásos_ ez megnyugtat, és kész. És időnként be is válik, mert placebótól is néha elmúlik a fejfájás. De ha valódi, hatásos fájdalomcsillapítót akarok, akkor az még nem elég, hogy a youtube videón kva kívánatos, és elmúlik a reklámozó csaj fejfájása 1 pillanat alatt. Az sem, elég, hogy a bogyó kurvára hatékonynak néz ki, ránézésre is is olyan formája van, hogy menekül előle a fájdalom. Én biza felteszem azt a kérdést is, hogy oké, és hány embernek múlt már el tőle a fejfájása ténylegesen? 😊 Szóval a kérdésem az, hogy hány esetről tudunk, amikor egy nem kiképzett ember gumilövedékkel hárított el egy lehetséges gyilkosságot? És - ha előfordult ilyen, akkor - hány százalékban volt sikeres, azaz hányszor fordult elő, hogy rendelkezésre állt a gumibogyószóró, és nem sikerült vele kivédeni a bajt? Amíg erre nem kapok statisztikai választ, addig szkeptikus vagyok. És mivel én biza még a gumilövedékeket népszerűsítő, forgalmazó, stb. oldalakat nézegetve se futottam bele soha egy megörtént esetbe sem - legalább úgy, ahogy a fogyókúra pasztillát árulják, hogy "Katika 40 kilót fogyott 3 hét alatt", kép előtte kép utána - én szkeptikus vagyok. Ha olyan sikeres lenne, ha olyan sokszor mentene életet, tele lennének példákkal - valódi, ellenőrizhető, megtörtént példákkal - az ilyen oldalak, hiszen ennél jobb reklám nem létezik. De nincsenek.
Ráadásul vannak más jellegű statisztikák is, amik szintén nem erősítik a bizalmamat. Például az, hogy az olyan támadásoknál, amikor éles lőfegyverrel védekező rendfenntartót (biztonsági őr, rendőr) ér támadás, a támadások hány százalékában sérül a rendfenntartó, a számok bizony nem jók. Pedig ők az átlagnál képzettebbek, valódi éles lőfegyvereik vannak, még védőfelszerelésük is van, és az esetek egy jelentős részében úgy érkeznek a helyszínre, hogy tudják, krízis szituhoz érkeznek, azaz készülni is tudnak rá. És mégsem jók a százalékos arányok.
Szóval én úgy vagyok ezzel, hogy teoretikusan jól hangzik, és akit megnyugtat a tudat, hogy van neki, az vegyen magának, mert a legfontosabb a biztonságérzet. Ha ez adja meg, akkor hajrá. De én nem érzem szükségét, mert nulla esélyét látom annak, hogy egy általad leírt szituációba valaha is belekeveredjek. Olyan nem lesz, hogy éjszaka az udvaron szöszmötölnek, kimegyek, és ott egyetlen embert találok, aki meg is támad, és védekeznem kell. Az ilyen helyzetek 99.9999%-ban vagy besurranó tolvajról van szó, aki már arra árkon bokron túl jár, ha felkapcsolom a verandán a villanyt. Vagy ha direkt erőszakos szándékkal érkezik, akkor számít rám, készül ellenem, minden valószínűséggel valamilyen fegyvere is van. És valószínűleg nincs egyedül. Ha nincs egyedül, máris ugrott a dolog, mert több támadó ellen semmi esélyem egy gumibogyószóróval.
Szóval ha lenne egy ilyenem itthon, engem jobban idegesítene, hogy mindig legyen jól lezárva, nehogy gyerek kezébe jusson, mint amennyire megnyugtatna, hogy ha kell, elő tudom venni egy támadó ellen. Ahol én ezeket a csúzlikat hasznosnak érzem, azok például az olyan remote, erdőszéli, erdőközepi nyaralók / házak, ahová vadállatok tévedhetnek be. Nálunk vaddisznó, esetleg róka, ahol előfordul ott medve, stb. Mondjuk Észak-Amerikában, ahol grizzly-k mindennaposak, már inkább lőfegyvert vennék, nem is kis kalibert, mert az nem vicc, de kevésbé veszélyes állatok ellen pont jó lehetne egy ilyen gumilőfegyver. Nagyot durran, nagyot csíp, és ugyanakkor nem olyan veszélyes, mint egy éles. Kevésbé frászolnék azon, hogy esetleg gyerek kézbe jut, mert elfelejtettem elzárni vagy nadrágzsebben hagytam a kulcsot, a gyerek meg túl kíváncsi.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 5 éve
Igen, ez Bauer és a DK álláspontja.A mai ellenzékünk egy része most is ellenük van, el akarja venni a szerzett jogaikat.Az erdélyiek hogyan szerezték meg ezt a jogot? Megkapták ajándékba, mert a Fidesznek épp jól jött belpolitikailag. (Így harcolnak a saját autonómiájukért is?)
Múlt héten vitázott erről a Partizánban Schiffer és Bauer.
Sobri Jóska
Nem lehet szerzett jogot elvenni? Mióta? Ha hiba volt szavazati jogot kapni, akkor ezt a hibát soha nem lehet kijavítani? Munkaüggyel kapcsolatban mi a helyzet a szerzett jogokkal (pl. szabadság, 13. havi bér)?
Atari
A Fideszé, LMP-é, Jobbiké, Momentumé meg az, hogy nem így van.
Az MSZP-ről azt se tudom létezik e még.
több mint 5 éve
A mai ellenzékünk egy része most is ellenük van, el akarja venni a szerzett jogaikat.Az erdélyiek hogyan szerezték meg ezt a jogot? Megkapták ajándékba, mert a Fidesznek épp jól jött belpolitikailag. (Így harcolnak a saját autonómiájukért is?)
Sobri Jóska
Nem lehet szerzett jogot elvenni? Mióta? Ha hiba volt szavazati jogot kapni, akkor ezt a hibát soha nem lehet kijavítani? Munkaüggyel kapcsolatban mi a helyzet a szerzett jogokkal (pl. szabadság, 13. havi bér)?
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 5 éve
Igen,lehet akár így is. Meg akár úgy is,hogy most a f..sz kellemesebb végén van.Azért nem életszerű ugyanarról ugyanazt gondolni 30 évig.Azért erről Áder bátyánk kilencvenes évekbeli véleményét is meghallgatnám....összegezve:kifejezetten ugyanazt az elvet vallotta a határon túliak szavazójogáról mint a mostani (szerencsétlen) ellenzék.Pedig akkor ő még nem volt köztársasági elnök,hanem masszív Fidesz-vezető,tát' mondhatni lehozta a pártja véleményét ezügyben.Arról sem tehetnek, hogy a mai ellenzékünk olyan hülye volt, hogy az állampolgárságuk elleni szavazásra buzdított 2004-ben, ezzel kb. évtizedekre elásva magukat Erdélyben és máshol. Közben a kettős állampolgárság már akkor is egy terjedő tendencia volt, nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor vezetik be.A mai ellenzékünk egy része most is ellenük van, el akarja venni a szerzett jogaikat.
Kampman
Sobri Jóska
Foresz
Én szégyelném magam, ha ugyanazt gondolnám, mint akkor.
Pont ezért egészítettem ki, hogy nem is Gyurcsány 16 évvel ezelőtti buzdítása a gáz, az ott akkor az volt, ami, lényegtelen mára, hanem az aktuális hozzáállása a már meglévő helyzethez.
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Azért nem életszerű ugyanarról ugyanazt gondolni 30 évig.Azért erről Áder bátyánk kilencvenes évekbeli véleményét is meghallgatnám....összegezve:kifejezetten ugyanazt az elvet vallotta a határon túliak szavazójogáról mint a mostani (szerencsétlen) ellenzék.Pedig akkor ő még nem volt köztársasági elnök,hanem masszív Fidesz-vezető,tát' mondhatni lehozta a pártja véleményét ezügyben.Arról sem tehetnek, hogy a mai ellenzékünk olyan hülye volt, hogy az állampolgárságuk elleni szavazásra buzdított 2004-ben, ezzel kb. évtizedekre elásva magukat Erdélyben és máshol. Közben a kettős állampolgárság már akkor is egy terjedő tendencia volt, nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor vezetik be.A mai ellenzékünk egy része most is ellenük van, el akarja venni a szerzett jogaikat.
Kampman
Sobri Jóska
Foresz
Én szégyelném magam, ha ugyanazt gondolnám, mint akkor.
Pont ezért egészítettem ki, hogy nem is Gyurcsány 16 évvel ezelőtti buzdítása a gáz, az ott akkor az volt, ami, lényegtelen mára, hanem az aktuális hozzáállása a már meglévő helyzethez.
több mint 5 éve
Azért erről Áder bátyánk kilencvenes évekbeli véleményét is meghallgatnám....összegezve:kifejezetten ugyanazt az elvet vallotta a határon túliak szavazójogáról mint a mostani (szerencsétlen) ellenzék.Pedig akkor ő még nem volt köztársasági elnök,hanem masszív Fidesz-vezető,tát' mondhatni lehozta a pártja véleményét ezügyben.Arról sem tehetnek, hogy a mai ellenzékünk olyan hülye volt, hogy az állampolgárságuk elleni szavazásra buzdított 2004-ben, ezzel kb. évtizedekre elásva magukat Erdélyben és máshol. Közben a kettős állampolgárság már akkor is egy terjedő tendencia volt, nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor vezetik be.A mai ellenzékünk egy része most is ellenük van, el akarja venni a szerzett jogaikat.
Kampman
Sobri Jóska
több mint 5 éve
Nem tudom a gumibothoz képest milyen, mert egyikkel sincs személyes tapasztalatom. Annyit tudok, amennyit másoktól hallottam, hogy nagyon fájdalmas. Őket nem a videóhoz hasonló, tervezett körülmények közt lőtték meg, hanem egyiket véletlenül, a másikat meg egy csajjal lebukás során a férj. Az volt a durvább, mert egész közelről történt, és nem is volt felöltözve. Azt mondta a srác, annyira fájt, hogy először azt hitte hogy rendesen lelőtték, és vége. Plusz utána még meg is verte a faszi, szóval tartalmas este volt.De igen. Gázosnál persze figyelni kell a szélirányra, nehogy visszafújja az arcodba. 😊 Többféle töltetet lehet venni hozzá, gyakorlatilag ha pár méterről arcon lőnek egy gázossal, azonnal elveszíted a látásodat - jó esetben később visszanyered, de nem feltétlenül, ez az alkalmazott töltettől meg a távolságtól függ.Gondolom, te tanultad valahol, de én nem. Lőni ugyan átlagemberhez képest jól lövök (sorkatonaként versenyekre is elküldtek amikor kiszagolták, hogy jártam MHSZ-be korábban), de nem hiszem, hogy egy váratlan helyzetet le tudnék elég gyorsan reagálni, akkor se, ha a kezem ügyében van a cucc. Aki képzett, az nyilván igen, én nem. Szerintem egy átlagamber szintén nem. Egy baseball ütőt előbb kapnék fel ösztönösen, bár szerencsése csak tippelek, sose kellett ilyent csinálnom.
A gumis szintén nem játék. Ez ugye nem készre szerelt lőszer -az nálunk illegál- hanem egy sima riasztó lőszer, ami elé külön betuszkolnak a tárba egy gumilövedéket. Értelemszerűen ez csak forgótáras pisztolynál tud működni. Szvsz 5-6m-nél messzebb nem lehet vele pontos lövést leadni - de ugye önvédelemnél inkább még rövidebb távok fordulnak elő. Ez még ruhán keresztül is akkorát üt, hogy azt nem akarod tudni.Jan
Egyébként egy teleszkópos gumibothoz képest mekkorát üt? Ahhoz volt szerencsém néhányszor.... Tippre a botot érzem keményebb diónak, ha a sebesség / tömeg / lendület hatását figyelembe veszem, meg ha az eredményét nézem. de csak tippelek. Mindenesetre én nem úsztam meg olyan pár centis bőrfelszíni sebbel, mint a videóban a kölök.
peterk2005
Régebben töltettem (szakemberrel) söréteshez 2 féle gumilövedékes löszert. (Amikor még úgy volt, hogy jönnek a migránsok, és mindenkit megesznek 😊 ) Azokban 2db 15mm-es illetve 3db 10mm-es gumi van. Az elég félelmetesnek tűnt amikor kipróbáltam, fenyődeszkát nem vitte át, de jó nagy darabokat szakított ki belőle. Remélem soha nem kell használnom, - de azért kéznél van, hogyha mégis.
több mint 5 éve
Arról sem tehetnek, hogy a mai ellenzékünk olyan hülye volt, hogy az állampolgárságuk elleni szavazásra buzdított 2004-ben, ezzel kb. évtizedekre elásva magukat Erdélyben és máshol. Közben a kettős állampolgárság már akkor is egy terjedő tendencia volt, nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor vezetik be.A mai ellenzékünk egy része most is ellenük van, el akarja venni a szerzett jogaikat.
Kampman
több mint 5 éve
Egy szóval sem mondtam hogy tehetnek Trianonról, a magyar állampolgárságot én is támogatom, főleg hogy én is székely vagyok, ott nőttem fel. Tudom hogy mennyire fontos kérdés ez, de ettől függetlenül úgy érzem elfogulatlanul tudok véleményt nyilvánítani. Ha nem szavaznának sem lennének kevésbé magyarok. Szomorú, de az állam nem bevonni akarja őket az itteni dolgokba a lehetőségeikhez mérten, hanem felhasználja őket a győzelme érdekében (nemtőrődve azzal, hogy ezzel szítja a feszütséget az anyaországiakkal).Nem tehetnek arról, hogy 100 (illetve 73) éve átrakták a határt a fejük fölött. Tök természetes, hogy a magyar állam próbálja őket a lehetőségekhez mérten bevonni az itthoni dolgokba.Igen, rászavaz Viktorra, majd elmegy dolgozni Németbe meg Svájcba. Persze mikor megkérdezem hogy ha olyan jó Viktor hogy rászavaz, akkor miért nem ide jön Magyarországra dolgozni, hogy itt kapja a fizetését és itt adózzon, akkor azt mondja hogy az más... Szóval de, kurvára mások dolgába szólnak bele, mert Magyarországon csak akkor tartózkodnak ha átautóznak rajta mikor mennek ki dolgozni nyugatra, vagy idejönnek 2 napra Budapestre várost nézni. Meg hát ők sokkal jobban tudják, hogy mi van Magyarországon mint én aki itt élek, mert néznek m1 híradót.Vicces hogy a székelyeket jobban érdekelte a magyarországi országgyűlési választás, mint az autonómia.Nem más dolgába pofáznak bele, ők is magyarok. Sőt, magyar állampolgárok.
eaglesmcnabb
Kampman
Anyám és barátnőm is kettős állampolgár, eszük ágában sincs az ottaniak ellen szavazni mikor ott vannak választások, pedig simán megtehetnék.
Mikor megkérdezem, hogy miért nem írják alá a kezdeményezést az autonómiáért online 2 percbe se telne, hát azért nem mert úgyse lesz belőle semmi. De ja, a fidesz 2/3-ad viszont úgy kell nekik mint egy falat kenyér, simán utaznak érte Csíkba 50 km-t oda meg vissza.
Tisztelet a kivételnek, mert azért az is van. Kár hogy a szűk rokonságomból jó ha ismerek 5 főt. Őket meg simán lehazaárulózták, mikor kiderült hogy nem szavaztak egy olyan ország ügyeibe, ahol nem élnek.
Persze a romániai országgyűlési választásokon rendre a magyar megyékben legkisebb a részvételi arány, mert őket az sem érdekli... Utána meg szidják a románokat, meg hogy otthon minden szar...
eaglesmcnabb
Arról sem tehetnek, hogy a mai ellenzékünk olyan hülye volt, hogy az állampolgárságuk elleni szavazásra buzdított 2004-ben, ezzel kb. évtizedekre elásva magukat Erdélyben és máshol. Közben a kettős állampolgárság már akkor is egy terjedő tendencia volt, nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor vezetik be.
Kampman
És attól még faszság, hogy az emberek egy olyan országban szavaznak, ahol sohasem éltek, nem viselik a közterheket, főleg úgy hogy ahol meg élnek ott basznak elmenni szavazni, és nem tesznek semmit az autonómiájuk érdekében sem, mert őket idézve "semmi értelme". Ha bevezetnék, hogy a kettős állampolgárok csak egy országban szavazhatnak, a nagyja lenne olyan buta hogy akkor inkább otthon nem szavaz.
Anno a "szürkefarkas" Vonát is szédszedték konkrétan, pedig ő mindig mellettük volt, sőt a magyar állampolgárságukat is a Jobbik hozta fel először.
Nem a 2018-as választásra akartam ezt kihegyezni, csak összehasonlításként írtam. Inkább arra hogy itt lenne a lehetőség tenni valamit az Autonómia érdekében kb. nulla erőfeszítéssel, és szégyen szemre szarnak bele.
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 5 éve
Nem tehetnek arról, hogy 100 (illetve 73) éve átrakták a határt a fejük fölött. Tök természetes, hogy a magyar állam próbálja őket a lehetőségekhez mérten bevonni az itthoni dolgokba.Igen, rászavaz Viktorra, majd elmegy dolgozni Németbe meg Svájcba. Persze mikor megkérdezem hogy ha olyan jó Viktor hogy rászavaz, akkor miért nem ide jön Magyarországra dolgozni, hogy itt kapja a fizetését és itt adózzon, akkor azt mondja hogy az más... Szóval de, kurvára mások dolgába szólnak bele, mert Magyarországon csak akkor tartózkodnak ha átautóznak rajta mikor mennek ki dolgozni nyugatra, vagy idejönnek 2 napra Budapestre várost nézni. Meg hát ők sokkal jobban tudják, hogy mi van Magyarországon mint én aki itt élek, mert néznek m1 híradót.Vicces hogy a székelyeket jobban érdekelte a magyarországi országgyűlési választás, mint az autonómia.Nem más dolgába pofáznak bele, ők is magyarok. Sőt, magyar állampolgárok.
eaglesmcnabb
Kampman
eaglesmcnabb
több mint 5 éve
Igen, többféle megoldás létezik a cső szűkítésére, ezek egy része eltávolítható (illegális) de ennek ellenére sem ajánlott éles lőszert lőni egy ilyenből, mert azoknál sokkal nagyobb nyomás dolgozik, és ezek a gyenge anyagból készült pisztolyok nem arra lettek tervezve.A gumis szintén nem játék. Ez ugye nem készre szerelt lőszer -az nálunk illegál- hanem egy sima riasztó lőszer, ami elé külön betuszkolnak a tárba egy gumilövedéket. Értelemszerűen ez csak forgótáras pisztolynál tud működni. Szvsz 5-6m-nél messzebb nem lehet vele pontos lövést leadni - de ugye önvédelemnél inkább még rövidebb távok fordulnak elő. Ez még ruhán keresztül is akkorát üt, hogy azt nem akarod tudni.Ugye azért nehéz pontosan lőni a gumilövedékkel, mert azt gáz-riasztófegyverbe rakod, aminek a csövében szándékoltan (hogy ne lehessen fémlőszerrel használni) van egy fémpöcök, ami ad egy gellert, pontatlanságot a gumilövedéknek. 2-3 méteren ez nem igazán sok, de mondjuk 20 méternél meg random több négyzetméternyi szórást eredményezhet.
peterk2005
Ettől függetlenül, ha valaki gyakorol gumilövedékkel, akár a kertjében, akkor egy jó lövő 7-9 méternél még egy kosárlabdát el tud vele találni tízből nyolc, kilencszer. (Legalábbis én így láttam. 😊 )
Szóval lövészversenyt nem fog vele nyerni az ember, de egy esetleges támadót még időben meg tud vele állítani az udvarán, fizikai kontaktus nélkül.
Sobri Jóska
A gumilövedékkel pedig azért nem érdemes pár méternél messzebbre lőni, mert a felületéhez képest nagyon kicsi a súlya, ezért gyorsan veszít az energiájából. A 15mm-es kb 2,5 gramm lehet. Ha el is talál 10-12m-nél távolabbról, ott már semmi komoly hatása nem lesz.
Ezek arra vannak kitalálva, hogy időt nyerj. Ha szorult helyzetbe kerülsz, arrafelé lősz párat, és el tudsz futni. Nem arra van, hogy valami precíz lövéssel harcképtelenné teszed a támadót, és majd elfogod vagy ilyesmi.
Azt mindig elmondják; ha megtámadnak, neked nem az a dolgod hogy legyőzd a támadót, hanem hogy mentsd meg magad. Így kell nézni ezeket a cuccokat.
több mint 5 éve
Törölt felhasználó
youtu.be/Ixf-oJoxkbATényleg nem értem egyes emberek hogy képzelhetik azt hogy ez nem jo arra amire kitalálaták ???
"Termékleírás:
Kaliber: 9mm K / 19,3 mm gumi
Teljes hossz : 830 mm
Csőhossz: 365 mm
Üres tömeg: 3980g
Tárkapacitás: 10 db
Elsütőszerkezet: DAO
Csőtorkolati energia: 120-130 Joule (Lapua tölténnyel)
Na szóval kertesházba laksz éjjel arra riadsz meg hogy valaki motoszkál a kertben nyuszi vagy nem mersz kimenni (mondjuk én tuttira mennék harcolni ki de ez most nem lényeg😃)
Tehát szépen hivod a rendöröket és elhelyezkedsz olyan helyre ahol rálátsz a bejárati ajtóra vagy ha magadat félted a háloszobába az ágy mögé (de tetszés szerint bárhova mondjuk gadrob szoba, kis szoba ,emeleti szoba, egy bejárattal a legcélszerűbb )és az ajtóra célzol és várod a "mikulást"😀😀
Ezzel tipussal 10 tudsz lőni.
Ha már van egy ilyenem gyakorolgatok vele a nyakamat rá hogy 1 hónap alatt 10ből --8szor(én a 10 is megkockáztatom) 4m telibe találok egy mellkast.
Nincs olyan sima mezei rabló aki erre felvan készülve !
Ha komolyabb támadóktól tartasz na ők nem rabolni jönnek ott más gebasz van de ez nem is arra van kitalálva hogy az "éjszakai" arcokat tud vele kordába tartani.
Ja és nők is simán tudják használni.
Peterk szerinted ha 2×egy ilyen telibe talál mit csinálsz utána ?
Sikerül hatástalanitania téged vagy sem ?
(Bocs hogy téged hozlak példának de te vagy a szkeptikus)
több mint 5 éve
A gumis szintén nem játék. Ez ugye nem készre szerelt lőszer -az nálunk illegál- hanem egy sima riasztó lőszer, ami elé külön betuszkolnak a tárba egy gumilövedéket. Értelemszerűen ez csak forgótáras pisztolynál tud működni. Szvsz 5-6m-nél messzebb nem lehet vele pontos lövést leadni - de ugye önvédelemnél inkább még rövidebb távok fordulnak elő. Ez még ruhán keresztül is akkorát üt, hogy azt nem akarod tudni.Ugye azért nehéz pontosan lőni a gumilövedékkel, mert azt gáz-riasztófegyverbe rakod, aminek a csövében szándékoltan (hogy ne lehessen fémlőszerrel használni) van egy fémpöcök, ami ad egy gellert, pontatlanságot a gumilövedéknek. 2-3 méteren ez nem igazán sok, de mondjuk 20 méternél meg random több négyzetméternyi szórást eredményezhet.
peterk2005
Ettől függetlenül, ha valaki gyakorol gumilövedékkel, akár a kertjében, akkor egy jó lövő 7-9 méternél még egy kosárlabdát el tud vele találni tízből nyolc, kilencszer. (Legalábbis én így láttam. 😊 )
Szóval lövészversenyt nem fog vele nyerni az ember, de egy esetleges támadót még időben meg tud vele állítani az udvarán, fizikai kontaktus nélkül.
több mint 5 éve
Egy jobbfajta revolverbe töltött gumilövedék akkorát üt, mint az állat.De igen. Gázosnál persze figyelni kell a szélirányra, nehogy visszafújja az arcodba. 😊 Többféle töltetet lehet venni hozzá, gyakorlatilag ha pár méterről arcon lőnek egy gázossal, azonnal elveszíted a látásodat - jó esetben később visszanyered, de nem feltétlenül, ez az alkalmazott töltettől meg a távolságtól függ.Gondolom, te tanultad valahol, de én nem. Lőni ugyan átlagemberhez képest jól lövök (sorkatonaként versenyekre is elküldtek amikor kiszagolták, hogy jártam MHSZ-be korábban), de nem hiszem, hogy egy váratlan helyzetet le tudnék elég gyorsan reagálni, akkor se, ha a kezem ügyében van a cucc. Aki képzett, az nyilván igen, én nem. Szerintem egy átlagamber szintén nem. Egy baseball ütőt előbb kapnék fel ösztönösen, bár szerencsése csak tippelek, sose kellett ilyent csinálnom.
A gumis szintén nem játék. Ez ugye nem készre szerelt lőszer -az nálunk illegál- hanem egy sima riasztó lőszer, ami elé külön betuszkolnak a tárba egy gumilövedéket. Értelemszerűen ez csak forgótáras pisztolynál tud működni. Szvsz 5-6m-nél messzebb nem lehet vele pontos lövést leadni - de ugye önvédelemnél inkább még rövidebb távok fordulnak elő. Ez még ruhán keresztül is akkorát üt, hogy azt nem akarod tudni.Jan
Egyébként egy teleszkópos gumibothoz képest mekkorát üt? Ahhoz volt szerencsém néhányszor.... Tippre a botot érzem keményebb diónak, ha a sebesség / tömeg / lendület hatását figyelembe veszem, meg ha az eredményét nézem. de csak tippelek. Mindenesetre én nem úsztam meg olyan pár centis bőrfelszíni sebbel, mint a videóban a kölök.
peterk2005
15 éve a biztonsági szolgálatom ostobábbik tagjai próbálgatták egymáson, eléggé hatékony volt.
Szakképzett, harcedzett kommandósoktól eltekintve bárkit megállít.
Valamint ne felejtsd el azt a pszichikai hatást sem, hogyha úgy adódik és használnod kell, akkor akire rálőttél, és eltaláltad, az csak azt fogja érezni, hogy kurvára fáj, és meg van lőve. Azt nem fogja tudni, hogy fém- vagy gumilövedékkel. Kurva nagyot szól és üt, ennyit érzékel. Aki vagyon elleni bűncselekményt követ el, annak ez bőven elég kell legyen, hogy kereket oldjon. Illetve ha nem full pszichopata, simán összeszarja magát.
És ami a legfontosabb előnye, hogy nem igényel semmiféle képzettséget, annyi erő kell hozzá, hogy a kakast felhúzd és meghúzd a ravaszt, vagy felhúzás nélkül simán meghúzod. A lényeg, hogy megfelelően távol vagy a másiktól. Mégse egy full bizonytalan kimenetelű közelharc.
Ráadásul ha nem arcra célzol, csak "bele a közepébe", akkor nem történhet olyan baleset, amibe a támadód belehal. Ami ugye neked is eléggé kellemetlen lenne, mondhatni egészséges lelkülettel traumatikus.
Egy rossz szúrás egy felkapott csavarhúzóval vagy egy ütés egy széklábbal sülhet el balul, és okozhat halált, egy gumilövedék kevésbbé.
Szerintem amatőröknek a legjobb önvédelmi eszköz -a teasertől, ami itthon tudtommal nem legális-, illetve a prevenciótól -ami magasan a legjobb- eltekintve.
több mint 5 éve
De igen. Gázosnál persze figyelni kell a szélirányra, nehogy visszafújja az arcodba. 😊 Többféle töltetet lehet venni hozzá, gyakorlatilag ha pár méterről arcon lőnek egy gázossal, azonnal elveszíted a látásodat - jó esetben később visszanyered, de nem feltétlenül, ez az alkalmazott töltettől meg a távolságtól függ.Gondolom, te tanultad valahol, de én nem. Lőni ugyan átlagemberhez képest jól lövök (sorkatonaként versenyekre is elküldtek amikor kiszagolták, hogy jártam MHSZ-be korábban), de nem hiszem, hogy egy váratlan helyzetet le tudnék elég gyorsan reagálni, akkor se, ha a kezem ügyében van a cucc. Aki képzett, az nyilván igen, én nem. Szerintem egy átlagamber szintén nem. Egy baseball ütőt előbb kapnék fel ösztönösen, bár szerencsése csak tippelek, sose kellett ilyent csinálnom.

több mint 5 éve
De igen. Gázosnál persze figyelni kell a szélirányra, nehogy visszafújja az arcodba. 😊 Többféle töltetet lehet venni hozzá, gyakorlatilag ha pár méterről arcon lőnek egy gázossal, azonnal elveszíted a látásodat - jó esetben később visszanyered, de nem feltétlenül, ez az alkalmazott töltettől meg a távolságtól függ.PeterkA gázpisztoly, gumilövedékes pisztoly számomra lényegtelen. Sose érdekelt a fegyver - ha pedig érdekelne, akkor biztos, hogy végigjárnám az engedélyeztetési utat és valódi, éles lőfegyvert gyűjtenék, nem ilyen csúzlikat -, szóval kiívül esik az érdeklődési körön. Nem ismerem a szigorítás okát, a véleményem kialakításához szükségem lenne rá. Ha esetleg több balesetet okoz, mint amennyi helyzetben megvéd, akkor szigorítsák, ha nem, akkor fölösleges. Szvsz.
Félreértetted. Szerintem senki nem mondja azt hogy lazitani kell az éles lőfegyver tartás szabályain !Sőt szerintem a szigorítás is jogos lenne. Itt a gumilövedékesről és gázpisztolyokrol van szó. Annak a szigorítása meg nonszensz.Rózsa Sándor (betyár)
Mindenesetre egy gázpisztollyal vagy gumilövedékes fegyverrel szerintem nem sokra mész még egy késes rablóval szemben sem. Éles lőfegyveressel szemben meg mégúgyse, de az nálunk szerencsére nagyon ritka. Ha nem gangezel 😀, akkor azért lőfegyveres rabló látogatására nem nagyon kell idehaza számítani. 😊 A késes ellen meg max. 3-5 méteren belül hatásos csak egy ilyen csúzni, messzebről nem. Az egy késsel két lépés. Egy fejsze, baseball ütő szerintem jobb esélyeket ad, de mondom - szerencsére - nem vagyok otthon a témában. 😊
peterk2005
A gumis szintén nem játék. Ez ugye nem készre szerelt lőszer -az nálunk illegál- hanem egy sima riasztó lőszer, ami elé külön betuszkolnak a tárba egy gumilövedéket. Értelemszerűen ez csak forgótáras pisztolynál tud működni. Szvsz 5-6m-nél messzebb nem lehet vele pontos lövést leadni - de ugye önvédelemnél inkább még rövidebb távok fordulnak elő. Ez még ruhán keresztül is akkorát üt, hogy azt nem akarod tudni.
Ami a tárolást illeti, nem szeretnék se jogi csűrcsavarásba bonyolódni (tudom hogy tele a fórum nagypályásokkal 😊) se hülye ötleteket adni, de: a fegyvert + lőszert akkor kell lemezszekrényben tartanod, amikor nincs a felügyeleted alatt. Alszol, elmész otthonról, stb... vagy felügyeleted alatt van, de nem akarod használni, tehát csak tárolod.
Azt hogy a fegyveredet otthon egész nap hordozd, kitedd a fotel karfájára amíg NFL-t nézel, vagy még wc-re is azzal menj, semmi nem tiltja. Mivel a tiéd, természetesen előveheted, gyakorlás, karbantartás, tisztítás, vagy rendeltetésszerű használat céljából, vagy csak azért hogy nézegesd, mert tetszik. Ezt megteheted. Tárolni viszont csak megfelelő helyen, lőszertől elkülönítve szabad. De ezt nem azt jelenti, hogy 0-24-ben a páncélszekrényben kell tartanod, és csak akkor veheted elő, ha pont le akarsz lőni valakit.
Hülyéből nincs hiány, gumilövedékes teszt emberen:
több mint 5 éve
Jah. Mint amikor a '70-es években, amikor a Székely faluban megállt a magyar rendszámú autó, és a kisgyerek szaladt be a házba:"Idasapám, gyűjjék ki! Igazi Magyarok gyüttek!"
(ezt talán odavalósi embertől hallottam, vagy 30 éve...)

2011.10.30.: Vazzzze,vazzzze,vazzzze......!!!!!! 2012.03.21.: vazzze az n hatványon; n→∞
több mint 5 éve
De egymás között Amikor szűken vannak úgy beszélnek meg viselkednek azzal szemben aki nem ott született kb mint itt róluk. Vagy inkább úgyabbúl’.
több mint 5 éve
Mijaza Románia? 😊Lehet,de a levélszavazatok nem csak Romániából jöttek hanem sok országból.amúgy a levélszavazatok nélkül úgy számolom, hogy a fidesz több listás mandátumot nyert volna el 2018ban: 42 helyett 46t. Jobbik bukta volna a legnagyobbat, MSZP egyet nyert volna, LMP ugyanannyi, DK meg eggyel kevesebb.Igen, rászavaz Viktorra, majd elmegy dolgozni Németbe meg Svájcba. Persze mikor megkérdezem hogy ha olyan jó Viktor hogy rászavaz, akkor miért nem ide jön Magyarországra dolgozni, hogy itt kapja a fizetését és itt adózzon, akkor azt mondja hogy az más... Szóval de, kurvára mások dolgába szólnak bele, mert Magyarországon csak akkor tartózkodnak ha átautóznak rajta mikor mennek ki dolgozni nyugatra, vagy idejönnek 2 napra Budapestre várost nézni. Meg hát ők sokkal jobban tudják, hogy mi van Magyarországon mint én aki itt élek, mert néznek m1 híradót.Vicces hogy a székelyeket jobban érdekelte a magyarországi országgyűlési választás, mint az autonómia.Nem más dolgába pofáznak bele, ők is magyarok. Sőt, magyar állampolgárok.
eaglesmcnabb
Kampman
eaglesmcnabb
csebi
Foresz

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 5 éve
Lehet,de a levélszavazatok nem csak Romániából jöttek hanem sok országból.amúgy a levélszavazatok nélkül úgy számolom, hogy a fidesz több listás mandátumot nyert volna el 2018ban: 42 helyett 46t. Jobbik bukta volna a legnagyobbat, MSZP egyet nyert volna, LMP ugyanannyi, DK meg eggyel kevesebb.Igen, rászavaz Viktorra, majd elmegy dolgozni Németbe meg Svájcba. Persze mikor megkérdezem hogy ha olyan jó Viktor hogy rászavaz, akkor miért nem ide jön Magyarországra dolgozni, hogy itt kapja a fizetését és itt adózzon, akkor azt mondja hogy az más... Szóval de, kurvára mások dolgába szólnak bele, mert Magyarországon csak akkor tartózkodnak ha átautóznak rajta mikor mennek ki dolgozni nyugatra, vagy idejönnek 2 napra Budapestre várost nézni. Meg hát ők sokkal jobban tudják, hogy mi van Magyarországon mint én aki itt élek, mert néznek m1 híradót.Vicces hogy a székelyeket jobban érdekelte a magyarországi országgyűlési választás, mint az autonómia.Nem más dolgába pofáznak bele, ők is magyarok. Sőt, magyar állampolgárok.
eaglesmcnabb
Kampman
eaglesmcnabb
csebi
több mint 5 éve
amúgy a levélszavazatok nélkül úgy számolom, hogy a fidesz több listás mandátumot nyert volna el 2018ban: 42 helyett 46t. Jobbik bukta volna a legnagyobbat, MSZP egyet nyert volna, LMP ugyanannyi, DK meg eggyel kevesebb.Igen, rászavaz Viktorra, majd elmegy dolgozni Németbe meg Svájcba. Persze mikor megkérdezem hogy ha olyan jó Viktor hogy rászavaz, akkor miért nem ide jön Magyarországra dolgozni, hogy itt kapja a fizetését és itt adózzon, akkor azt mondja hogy az más... Szóval de, kurvára mások dolgába szólnak bele, mert Magyarországon csak akkor tartózkodnak ha átautóznak rajta mikor mennek ki dolgozni nyugatra, vagy idejönnek 2 napra Budapestre várost nézni. Meg hát ők sokkal jobban tudják, hogy mi van Magyarországon mint én aki itt élek, mert néznek m1 híradót.Vicces hogy a székelyeket jobban érdekelte a magyarországi országgyűlési választás, mint az autonómia.Nem más dolgába pofáznak bele, ők is magyarok. Sőt, magyar állampolgárok.
eaglesmcnabb
Kampman
eaglesmcnabb
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 5 éve
Igen, rászavaz Viktorra, majd elmegy dolgozni Németbe meg Svájcba. Persze mikor megkérdezem hogy ha olyan jó Viktor hogy rászavaz, akkor miért nem ide jön Magyarországra dolgozni, hogy itt kapja a fizetését és itt adózzon, akkor azt mondja hogy az más... Szóval de, kurvára mások dolgába szólnak bele, mert Magyarországon csak akkor tartózkodnak ha átautóznak rajta mikor mennek ki dolgozni nyugatra, vagy idejönnek 2 napra Budapestre várost nézni. Meg hát ők sokkal jobban tudják, hogy mi van Magyarországon mint én aki itt élek, mert néznek m1 híradót.Vicces hogy a székelyeket jobban érdekelte a magyarországi országgyűlési választás, mint az autonómia.Nem más dolgába pofáznak bele, ők is magyarok. Sőt, magyar állampolgárok.
eaglesmcnabb
Kampman
Szerkesztette: eaglesmcnabb
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!