NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Divisional vasárnap
857
85
21:00-től, ARENA4
Politika
65 feliratkozó
több mint 6 éve
Talán mert ötkor sötétedik?Reggel 5-kor? Mert reggel történt az eset.
www.timeanddate.com/sun/iran/tehran
r.baggio
több mint 6 éve
Talán mert ötkor sötétedik?www.timeanddate.com/sun/iran/tehran

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 6 éve
Flightradarra hivatkozva 2400 m irtak. 3 eves gep, jan 06 utoljara atvizsgalva. Kiforott model, nem Max. Pilotak semmit nem jeleztek ( a hirek szerint) Gyanus, a muszaki hiba teoriaAzon a videón meg az gyanús, hogy valamikor negyed 7 körül indult a gép IKA-ról, de ennek ellenére mintha az éjszaka közepén lennénk, olyan sötét minden.
diverdoc
több mint 6 éve
Én speciel nem hiszem hogy csak addig tudják dúsítani.LecsóKonstruktív vitát szeretnénk, de 1 db mosolygós smileyval elküldött üzenettel kommunikálunk.
Én nem értek az atomenergiához különösebben. Azt tudom, h 90%-ra kell dúsítani az uránon belül a 235-ös izotópot, h harci fegyverként lehessen bevetni. A jelenlegi szint, amire dúsítani tudják a perzsák, az 4-5 % körül van. 3,67% volt a Obamáékkal megkötött határérték. Értem, h csúnya Irán, és irgum-burgum, de van itt valaki, aki tudja mennyire könnyű, nehéz, bonyolult az ő helyzetükben, lehetőségeikkel elérni a 4-5-ről a 90%-ot? Mennyi időbe telik? Milyen jelei vannak? Mert addig ez a kommunikáció, h nyilvánvaló atombombát akarnak dobni Izraelre és minden az atomenergia területén tett erőfeszítésük ezért történik, azt csak addig tudom elfogadni, amíg realitás talaján vagyunk és érvekkel meg tudjuk támasztani az állításunkat. Az kevés, h utálják Izraelt ezért. Csak amíg nem hangzik el ilyen magyarázat, vagy linkelt hivatkozás NB2 állítása ellenében, addig ez a felhorkanás, h NER-esedik a topic, hát hogy is mondjam vicces.
Ja és félre ne érts, simán előfordulhat, h nincs igaza NB2-nek. Én például bevallom nem értek hozzá, h eltudjam dönteni.
dawyd728
Csak azért mert kötöttek egy felszínes alkut biztos vagyok benne hogy kéményen dolgoznak rajta hogy tudják.
USA pl. folyamatosan mondja is, csak hat bizonyíték nincs.
Persze csúnya USA lehet beképzelt, de nem hiszem hogy nem lenne valóságalapja.
Manapság már a tudás beszerzése nem nagy dolog.
több mint 6 éve
dawyd728
4 057
LecsóKonstruktív vitát szeretnénk, de 1 db mosolygós smileyval elküldött üzenettel kommunikálunk.
Én nem értek az atomenergiához különösebben. Azt tudom, h 90%-ra kell dúsítani az uránon belül a 235-ös izotópot, h harci fegyverként lehessen bevetni. A jelenlegi szint, amire dúsítani tudják a perzsák, az 4-5 % körül van. 3,67% volt a Obamáékkal megkötött határérték. Értem, h csúnya Irán, és irgum-burgum, de van itt valaki, aki tudja mennyire könnyű, nehéz, bonyolult az ő helyzetükben, lehetőségeikkel elérni a 4-5-ről a 90%-ot? Mennyi időbe telik? Milyen jelei vannak? Mert addig ez a kommunikáció, h nyilvánvaló atombombát akarnak dobni Izraelre és minden az atomenergia területén tett erőfeszítésük ezért történik, azt csak addig tudom elfogadni, amíg realitás talaján vagyunk és érvekkel meg tudjuk támasztani az állításunkat. Az kevés, h utálják Izraelt ezért. Csak amíg nem hangzik el ilyen magyarázat, vagy linkelt hivatkozás NB2 állítása ellenében, addig ez a felhorkanás, h NER-esedik a topic, hát hogy is mondjam vicces.
Ja és félre ne érts, simán előfordulhat, h nincs igaza NB2-nek. Én például bevallom nem értek hozzá, h eltudjam dönteni.
több mint 6 éve
...Ezzel a "hivatalos" válaszcsapás letudva. Közvéleménynek ott a konc, ennyi.
Amúgy Irán most komolyan gondolta ezt a válaszcsapást vagy csak ilyen ócskán akar altatni?
Toca
Közben persze a háttérben ők dolgozgatnak ilyen-olyan akciókon, ugyanúgy mint eddig, csak lehet hogy most kicsit felpörgetik a dolgot.
Muszáj volt valami látványosat csinálniuk, mert különben arcot vesztenek. Ezt ki lehet tenni az újságok címlapjára, híradóba, stb...
Közben meg lehet hogy Irakban eltűnik néhány informátor, meg elfordul pár szövetséges, stb... ami az amerikaiaknak nagyobb veszteség, mint amit a rakéták okoztak az üres épületeikben.
Szóval szvsz lesz válasz, olyan ami tényleg kellemetlenül érinti az US-t, de az nem lesz nyilvános. Legalábbis -ha nem akarnak nyílt háborút- akkor ez lenne logikus.
több mint 6 éve
Annyit had szóljak ehhez hozzá, hogy ahogy látom ehhez a szinvonalhoz tökéletesen tudtál te is alkalmazkodni.TocaOFF
Az első:
Dícséret volt, hogy valaki tényleg elgondolkozik a dolgok mikéntjén, mielőtt valamit ideír.
A második:
Lekezelő voltam, bocsánat!
A harmadik:
Tényleg aggódok, őszintén, mivel ebben a topikban régebben viszonylag színvonalas viták mentek, érvekkel, logikus hozzászólásokkal. Mostanában ez megy:
"Na a geci usa megint gecizik"
"Bezzeg a zsidók..."
"Szegény arabokat mindenki bántja"
"Geci zsidók"
"Undorító amit a zsidók/arabok/usa/oroszok stb művelnek.
"Szerintem fake, nem úgy volt."
"Kamu"
NER-esedik a topik. 😀
Ui.:
Ezentúl minden hozzászólásomhoz kéretik hozzágondolni, hogy "akinek nem inge, ne vegye magára".
Kösz.
ON
Lecsó
No offense tényleg, csak vicces, hogy mindig van valaki (nem csak itt, bárhol) aki folyamatosan fikázza a szinvonalat, de azért aktívan benne van abban, hogy az a bizonyos szint ott van, ahol. Most akkor vagy emelkedj ezen felül (már ha tényleg így van....), vagy ne szólj hozzá semmihez a topic-ban. De ez szerintem a legrosszabb, amit most csinálsz. 😊
És tényleg nem személyeskedni akarok, csak egy észrevétel.
„History is a set of lies agreed upon.”
több mint 6 éve
Lecsó kihagytad a kedvenc szófordulatomat. A kecskebaszót. Tökéletes színvonal. Akárcsak egy indexes facebook komment szekció. 😀
több mint 6 éve
TocaOFF
Az első:
Dícséret volt, hogy valaki tényleg elgondolkozik a dolgok mikéntjén, mielőtt valamit ideír.
A második:
Lekezelő voltam, bocsánat!
A harmadik:
Tényleg aggódok, őszintén, mivel ebben a topikban régebben viszonylag színvonalas viták mentek, érvekkel, logikus hozzászólásokkal. Mostanában ez megy:
"Na a geci usa megint gecizik"
"Bezzeg a zsidók..."
"Szegény arabokat mindenki bántja"
"Geci zsidók"
"Undorító amit a zsidók/arabok/usa/oroszok stb művelnek.
"Szerintem fake, nem úgy volt."
"Kamu"
NER-esedik a topik. 😀
Ui.:
Ezentúl minden hozzászólásomhoz kéretik hozzágondolni, hogy "akinek nem inge, ne vegye magára".
Kösz.
ON
több mint 6 éve
Most lendületből 2 perc idobefektetéssel:Én meg azt nem tudom, mi a lekezelő egy ironikus hozzászólásban?Nem tudom, tudjuk mivel érdemeltük ki ezt a lekezelő színvonalat tőled, félre ne érts jó arc vagy, nincs bajom veled csak nem értem mire fel ez a mensis korszakod most. 😊Bocs, nem tudtam.Nem feltétlen kell ilyen mentalitással/habitusal idefele járni, nyugi. 😊Naekvileg előkerült egy “épp arrajáró” videója is amint pont akkor éri a becsapódó rakéta. De nekem abszolút nem tűnt az rakétának, sőt még valahogy maga a gép se tűnt fel ott nekem speckó. Egyre érdekesebb a dolog.Van egy videó, (most mindegy, hogy ez az ukrán gépről készült, vagy sem) amin látható egy kurva gyorsan emelkedő fényes objektum, majd egy robbanás, és a robbanás helyétől ellenkező irányba eltávolodó lassabb, szintén fényes objektum. De te nem látsz semmit, ami rakétára vagy repülőre utalna... 😀
Coolearie
Komolyan mondom, egyre viccesebb ez a topik. Már ezért megéri ide járni. 😀
Lecsó
Coolearie
Többet nem jövök... 😀
Lecsó
Coolearie
Lecsó
Végre valaki, aki gondolkodik, számol, a maga módján elemez.
Lecsó
Hogy jelenthetsz ki ilyet? Wishfull thinking.
És te vagy a szakmabeli? Ha van közöd a repüléshez, akkor tudhatnád, hogy egy gép lezuhanásának okát még akkor is óvatosan kezelik, amikor a bizonyítékok gyűlnek sorban, de te leszögezed, hogy baleset volt??? Gratulálok! 😀
Lecsó
Komolyan aggódok, mert a jelek szerint az értő olvasás már ezen a fórumon is különleges képességnek számít...Ha ezek alapján nem érted miért jelezte másodjára is valaki a lekezelő stílusod tényleg hagyjuk 😊
Lecsó
Amúgy Irán most komolyan gondolta ezt a válaszcsapást vagy csak ilyen ócskán akar altatni?
Szerkesztette: Toca
több mint 6 éve
LoLŐk az atomot nem fegyvernek akarták, hanem saját felhasználásra.Ezért nem való nekik az atom...Naekvileg előkerült egy “épp arrajáró” videója is amint pont akkor éri a becsapódó rakéta. De nekem abszolút nem tűnt az rakétának, sőt még valahogy maga a gép se tűnt fel ott nekem speckó. Egyre érdekesebb a dolog.Ha le is lőtték, az tuti nem direkt volt, max bepánikolás, téves azonosítás. Nézd meg az utaslistát, a pár ukránon kívül kizárólag perzsa nevek vannak rajta...
Coolearie
warr_b
Lecsó
NB2
több mint 6 éve
Én meg azt nem tudom, mi a lekezelő egy ironikus hozzászólásban?Nem tudom, tudjuk mivel érdemeltük ki ezt a lekezelő színvonalat tőled, félre ne érts jó arc vagy, nincs bajom veled csak nem értem mire fel ez a mensis korszakod most. 😊Bocs, nem tudtam.Nem feltétlen kell ilyen mentalitással/habitusal idefele járni, nyugi. 😊Naekvileg előkerült egy “épp arrajáró” videója is amint pont akkor éri a becsapódó rakéta. De nekem abszolút nem tűnt az rakétának, sőt még valahogy maga a gép se tűnt fel ott nekem speckó. Egyre érdekesebb a dolog.Van egy videó, (most mindegy, hogy ez az ukrán gépről készült, vagy sem) amin látható egy kurva gyorsan emelkedő fényes objektum, majd egy robbanás, és a robbanás helyétől ellenkező irányba eltávolodó lassabb, szintén fényes objektum. De te nem látsz semmit, ami rakétára vagy repülőre utalna... 😀
Coolearie
Lecsó
Coolearie
Többet nem jövök... 😀
Lecsó
Coolearie
Oda kellene írnom utánna, hogy "BAZINGA"?
több mint 6 éve
Nem tudom, tudjuk mivel érdemeltük ki ezt a lekezelő színvonalat tőled, félre ne érts jó arc vagy, nincs bajom veled csak nem értem mire fel ez a mensis korszakod most. 😊Bocs, nem tudtam.Nem feltétlen kell ilyen mentalitással/habitusal idefele járni, nyugi. 😊Naekvileg előkerült egy “épp arrajáró” videója is amint pont akkor éri a becsapódó rakéta. De nekem abszolút nem tűnt az rakétának, sőt még valahogy maga a gép se tűnt fel ott nekem speckó. Egyre érdekesebb a dolog.Van egy videó, (most mindegy, hogy ez az ukrán gépről készült, vagy sem) amin látható egy kurva gyorsan emelkedő fényes objektum, majd egy robbanás, és a robbanás helyétől ellenkező irányba eltávolodó lassabb, szintén fényes objektum. De te nem látsz semmit, ami rakétára vagy repülőre utalna... 😀
Coolearie
Lecsó
Coolearie
Többet nem jövök... 😀
Lecsó
több mint 6 éve
😀Ők az atomot nem fegyvernek akarták, hanem saját felhasználásra.Ezért nem való nekik az atom...Naekvileg előkerült egy “épp arrajáró” videója is amint pont akkor éri a becsapódó rakéta. De nekem abszolút nem tűnt az rakétának, sőt még valahogy maga a gép se tűnt fel ott nekem speckó. Egyre érdekesebb a dolog.Ha le is lőtték, az tuti nem direkt volt, max bepánikolás, téves azonosítás. Nézd meg az utaslistát, a pár ukránon kívül kizárólag perzsa nevek vannak rajta...
Coolearie
warr_b
Lecsó
NB2
több mint 6 éve
+ nyilván annak az államnak kell az atom amelyik be is vetiŐk az atomot nem fegyvernek akarták, hanem saját felhasználásra.Ezért nem való nekik az atom...Naekvileg előkerült egy “épp arrajáró” videója is amint pont akkor éri a becsapódó rakéta. De nekem abszolút nem tűnt az rakétának, sőt még valahogy maga a gép se tűnt fel ott nekem speckó. Egyre érdekesebb a dolog.Ha le is lőtték, az tuti nem direkt volt, max bepánikolás, téves azonosítás. Nézd meg az utaslistát, a pár ukránon kívül kizárólag perzsa nevek vannak rajta...
Coolearie
warr_b
Lecsó
NB2
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
Ők az atomot nem fegyvernek akarták, hanem saját felhasználásra.Ezért nem való nekik az atom...Naekvileg előkerült egy “épp arrajáró” videója is amint pont akkor éri a becsapódó rakéta. De nekem abszolút nem tűnt az rakétának, sőt még valahogy maga a gép se tűnt fel ott nekem speckó. Egyre érdekesebb a dolog.Ha le is lőtték, az tuti nem direkt volt, max bepánikolás, téves azonosítás. Nézd meg az utaslistát, a pár ukránon kívül kizárólag perzsa nevek vannak rajta...
Coolearie
warr_b
Lecsó
több mint 6 éve
Végre valaki, aki gondolkodik, számol, a maga módján elemez.Van egy videó, (most mindegy, hogy ez az ukrán gépről készült, vagy sem) amin látható egy kurva gyorsan emelkedő fényes objektum, majd egy robbanás, és a robbanás helyétől ellenkező irányba eltávolodó lassabb, szintén fényes objektum. De te nem látsz semmit, ami rakétára vagy repülőre utalna... 😀Mondjuk a videó alapján tényleg csak annyi látszik, hogy egy objektum gyorsan emelkedik, majd egy robbanás. Az nem egyértelmű, hogy belement-e valamibe, vagy saját magától robbant fel.
Lecsó
Azt tudni egyébként, hogy az ukrán repülő milyen magasan repült éppen? Ha jól tudom felszállás közben volt, vagyis nem utazó magasságban, de gondolom van erről pontosabb infó is. A videó alapján (kb. 11 mp alatt ér a hang a felvételt készítőhöz, vagyis légvonalban kb. 3.8-4 km-re lehetett a robbanás, ami a felvétel körülbelüli szögéből becsülve 1.9-2 km magasat jelent. Ha a gép éppen kb. olyan magasan járt, és a környék felismerhetően a teheráni repülőtér környéke, akkor eléggé megnő a valószínűsége, hogy valós lehet. Gondolom ennek utánanéztek? (Nem volt időm híreket olvasni ma 😕 )
peterk2005
Igen, 2400m-en járt, amikor "eltűnt".
Direkt odaírtam, hogy irreleváns, hogy ez az említett esetet videózza, vagy sem, vagyis hogy nem emiatt mosolygok.
Van egy elég valószínű ütközés két repülő objektum között (már nem tudok általánosabban fogalmazni), és erre írja valaki, hogy se rakétára, se repülőre utaló jelet nem lát a videón. Ezen nevettem csupán...
Nem egyértelmű semmi, de a videón a robbanás után jobbról balra sokkal lassabban mozgó fényes valami nagy valószínűséggel a (kigyulladt, égő) céltárgy. Rakéták nem szoktak maguktól felrobbanni az indítás után pár másodperccel (kivéve ha Tesla gyártmányok). Nézegettem elég sok hasonló videót (szimplán perverzióból, érdeklődésből, hobbiból), és bár nem vagyok "szakmabeli", mint Klaci79, de eltöltöttem pár 100 órát a levegőben botkormányok mögött, így a repülés enyhén szólva is közel áll az érdeklődésemhez.
Szóval annyi azért látszik rajta, hogy elég nagy valószínűséggel egy földi indítású légvédelmi rakéta eltalál egy repülő objektumot.
Szerkesztette: Lecsó
több mint 6 éve
Bocs, nem tudtam.Nem feltétlen kell ilyen mentalitással/habitusal idefele járni, nyugi. 😊Naekvileg előkerült egy “épp arrajáró” videója is amint pont akkor éri a becsapódó rakéta. De nekem abszolút nem tűnt az rakétának, sőt még valahogy maga a gép se tűnt fel ott nekem speckó. Egyre érdekesebb a dolog.Van egy videó, (most mindegy, hogy ez az ukrán gépről készült, vagy sem) amin látható egy kurva gyorsan emelkedő fényes objektum, majd egy robbanás, és a robbanás helyétől ellenkező irányba eltávolodó lassabb, szintén fényes objektum. De te nem látsz semmit, ami rakétára vagy repülőre utalna... 😀
Coolearie
Lecsó
Coolearie
Többet nem jövök... 😀
több mint 6 éve
Flightradarra hivatkozva 2400 m irtak. 3 eves gep, jan 06 utoljara atvizsgalva. Kiforott model, nem Max. Pilotak semmit nem jeleztek ( a hirek szerint) Gyanus, a muszaki hiba teoriaIgen, akörül járt.
diverdoc
A fura/félelmetes az, hogy a pilóták semmit nem rádióztak, még egy mayday se volt...

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
több mint 6 éve
igazából nem ment át miért írtam h stupidamerica is stupid:Gondolod, hogy ha mostantól Orbánék arra költenének 100-200 milliárdot, hogy meggyőzzék a magyarokat, hogy már nem Soros a főellenség, hanem Mordor, akkor a 2022-es szavazáson a Fidesz szavazók negyede nem a mordori inváziótól félve szavazna a Fideszre? 😊 Hát de. És nem a Fidesz szavazók ennyire hülyék, mert az ellenzéki szavazók negyede meg azért szavazna az ellenzékre, mert a mordoriak megérdemlik a jobb bánásmódot, vagy azért, mert azt gondolnák, hogy miközben Orbán a mordori bevándorlásról papol, aközben a mordori pénzembereknek ingyen oszt állampolgárságot. 😊
Negritis
peterk2005
a videó arról szól(számomra főleg) hogy azt se tudják irán hol van, sőt sokan beteszik az usa vagy a csendes óceán közepére
nyilván a propaganda megoldja hogy mindig tudjuk kit kell rühellni
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
Flightradarra hivatkozva 2400 m irtak. 3 eves gep, jan 06 utoljara atvizsgalva. Kiforott model, nem Max. Pilotak semmit nem jeleztek ( a hirek szerint) Gyanus, a muszaki hiba teoria
Szerkesztette: diverdoc

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 6 éve
Van egy videó, (most mindegy, hogy ez az ukrán gépről készült, vagy sem) amin látható egy kurva gyorsan emelkedő fényes objektum, majd egy robbanás, és a robbanás helyétől ellenkező irányba eltávolodó lassabb, szintén fényes objektum. De te nem látsz semmit, ami rakétára vagy repülőre utalna... 😀Mondjuk a videó alapján tényleg csak annyi látszik, hogy egy objektum gyorsan emelkedik, majd egy robbanás. Az nem egyértelmű, hogy belement-e valamibe, vagy saját magától robbant fel.
Lecsó
Azt tudni egyébként, hogy az ukrán repülő milyen magasan repült éppen? Ha jól tudom felszállás közben volt, vagyis nem utazó magasságban, de gondolom van erről pontosabb infó is. A videó alapján (kb. 11 mp alatt ér a hang a felvételt készítőhöz, vagyis légvonalban kb. 3.8-4 km-re lehetett a robbanás, ami a felvétel körülbelüli szögéből becsülve 1.9-2 km magasat jelent. Ha a gép éppen kb. olyan magasan járt, és a környék felismerhetően a teheráni repülőtér környéke, akkor eléggé megnő a valószínűsége, hogy valós lehet. Gondolom ennek utánanéztek? (Nem volt időm híreket olvasni ma 😕 )
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Nem feltétlen kell ilyen mentalitással/habitusal idefele járni, nyugi. 😊Naekvileg előkerült egy “épp arrajáró” videója is amint pont akkor éri a becsapódó rakéta. De nekem abszolút nem tűnt az rakétának, sőt még valahogy maga a gép se tűnt fel ott nekem speckó. Egyre érdekesebb a dolog.Van egy videó, (most mindegy, hogy ez az ukrán gépről készült, vagy sem) amin látható egy kurva gyorsan emelkedő fényes objektum, majd egy robbanás, és a robbanás helyétől ellenkező irányba eltávolodó lassabb, szintén fényes objektum. De te nem látsz semmit, ami rakétára vagy repülőre utalna... 😀
Coolearie
Lecsó
több mint 6 éve
america is stupid:Gondolod, hogy ha mostantól Orbánék arra költenének 100-200 milliárdot, hogy meggyőzzék a magyarokat, hogy már nem Soros a főellenség, hanem Mordor, akkor a 2022-es szavazáson a Fidesz szavazók negyede nem a mordori inváziótól félve szavazna a Fideszre? 😊 Hát de. És nem a Fidesz szavazók ennyire hülyék, mert az ellenzéki szavazók negyede meg azért szavazna az ellenzékre, mert a mordoriak megérdemlik a jobb bánásmódot, vagy azért, mert azt gondolnák, hogy miközben Orbán a mordori bevándorlásról papol, aközben a mordori pénzembereknek ingyen oszt állampolgárságot. 😊
Negritis

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
feolyott a keró a leeresztő szelepen át, és John McClane meggyújtotta egy Zippóval
Szerkesztette: slowmotion