Politika
65 feliratkozó
több mint 6 éve
arról a spacex-ről beszélünk aminek évek óta a marson kéne lennie, de idén 2 fontos kapszula is felrobbant tesztelés közben?Musk egy idióta, de a jobbik fajtábólHát egyrészt a zseniknek is vannak rossz ötleteik 😊 Másrészt a Space X-ről meg az elektromos autóról is pontosan ugyanazt mondták néhány éve. Hogy túlszaladt gyerek-fantázia. Aztán tessék.
minden jó ötletére jut egy másik ami akkora ökörség hogy fáj
a Hyperloop és az egész alagút ásás elképzelése szimplán idézi a 10 éves gyerekeket akik olvasnak Jules Verne-t és óóó, ez működik
nekem is szimpatikus Musk, csak nem szeretem mikor istenítik hogy mekkora zseni
Negritis
peterk2005
www.youtube.com/watch?v=3nTSubYzQOM
és arról a tesláról ami mint autó katasztrófa és nem kicsit kezdték el perelni mert nem kevés gond van vele?
www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=mLRwcrDYXRs&feature=emb_title
és az elektromos autó, űrutazás az "papíron" működik, kérdés hogy lesz-e piacképes
a Hyperloop: vákumvonat önmagában retardált, és van már most olyan megoldás ami tudja ugyanazt a sebességet csak nem éri meg anyagilag : Maglev
nem beszélve arról hogy 30 kilóméteres vákuum csőbe akarják küldeni az embereket:
www.youtube.com/watch?v=Zz95_VvTxZM
de mégegyszer, nekem szimpatikus idiótának minősül aki legalább a tudományra költi a pénzét
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 6 éve
"Az vesse rá az első követ, aki még nem volt 22 évesen államtitkár helyettes."Ennél azért sokkal fontosabb lehetett a kiválasztásban, hogy valószínűleg a tini és kicsit duci államtitkár asszony az apuka egyik másolt slágerére vesztette el anno a sz.... az eszét valami házibuliban 😊Haaat igazából a HÁT pozira azt mondani h dísz pozi ... igazából ők az igazi végrehajtók akik a tényleges, konkrét feladatokat kijelölik (nem csupán az irányt) és megvalósításukat felügyelik. Nem irigylem a kis csajt, ha a főovék ügyesek simán úgy rángatják ahogy akarjak. Attól még lassan az lesz mint az ötvenes évek amikor ugye legenda szerint volt olyan miniszter aki írni olvasni nem tudott. Btw: legalább eddig főovék vagy ovék lettek a káderek ilyen korban h legalább pár hónapot gyakoroljak a minisztériumi szokasjogot mielőtt HÁT lett belőlük, nagyon kiadhattak a fiatalítás jelszót.Amúgy a fiatalokkal foglalkozó feladatkörre egy nyugdíjast kéne berakni? Oké, ez csak dísz pozició pénz kilapátolásra, de a kor jelen esetben irreveláns kéne legyen. Persze gumicsontnak jóindex.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/huszonkét éves, baszki, az kemény. el sem tudom képzelni, hány év munkatapasztalat áll mögötte.
Vrij6
slowmotion
FLZOLI
csebi
index.hu/mindekozben/poszt/2019/12/04/zarjon_be_a_gyar_a_lanyom_allamtitkar/
FLZOLI
Oké, de 22 évesen mi a retyót keres egy ilyen pozícióban?
És pluszba még jogszabályt is módosítani akarnak mert elvileg NEM FELEL meg annak. Milyen világot élünk.
"Ezek után senki ne követeljen több év hasonló munkakörben eltöltött szakmai tapasztalatot a frissdiplomásoktól."
"Vajon milyen kvalitásokkal és szakmai tapasztalattal kell bírni ahhoz, hogy valakiből 22 éves egyetemistaként államtitkár válhasson? 🤔"
több mint 6 éve
Ennél azért sokkal fontosabb lehetett a kiválasztásban, hogy valószínűleg a tini és kicsit duci államtitkár asszony az apuka egyik másolt slágerére vesztette el anno a sz.... az eszét valami házibuliban 😊Haaat igazából a HÁT pozira azt mondani h dísz pozi ... igazából ők az igazi végrehajtók akik a tényleges, konkrét feladatokat kijelölik (nem csupán az irányt) és megvalósításukat felügyelik. Nem irigylem a kis csajt, ha a főovék ügyesek simán úgy rángatják ahogy akarjak. Attól még lassan az lesz mint az ötvenes évek amikor ugye legenda szerint volt olyan miniszter aki írni olvasni nem tudott. Btw: legalább eddig főovék vagy ovék lettek a káderek ilyen korban h legalább pár hónapot gyakoroljak a minisztériumi szokasjogot mielőtt HÁT lett belőlük, nagyon kiadhattak a fiatalítás jelszót.Amúgy a fiatalokkal foglalkozó feladatkörre egy nyugdíjast kéne berakni? Oké, ez csak dísz pozició pénz kilapátolásra, de a kor jelen esetben irreveláns kéne legyen. Persze gumicsontnak jóindex.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/huszonkét éves, baszki, az kemény. el sem tudom képzelni, hány év munkatapasztalat áll mögötte.
Vrij6
slowmotion
FLZOLI
csebi
index.hu/mindekozben/poszt/2019/12/04/zarjon_be_a_gyar_a_lanyom_allamtitkar/
több mint 6 éve
Haaat igazából a HÁT pozira azt mondani h dísz pozi ... igazából ők az igazi végrehajtók akik a tényleges, konkrét feladatokat kijelölik (nem csupán az irányt) és megvalósításukat felügyelik. Nem irigylem a kis csajt, ha a főovék ügyesek simán úgy rángatják ahogy akarjak. Attól még lassan az lesz mint az ötvenes évek amikor ugye legenda szerint volt olyan miniszter aki írni olvasni nem tudott. Btw: legalább eddig főovék vagy ovék lettek a káderek ilyen korban h legalább pár hónapot gyakoroljak a minisztériumi szokasjogot mielőtt HÁT lett belőlük, nagyon kiadhattak a fiatalítás jelszót.Amúgy a fiatalokkal foglalkozó feladatkörre egy nyugdíjast kéne berakni? Oké, ez csak dísz pozició pénz kilapátolásra, de a kor jelen esetben irreveláns kéne legyen. Persze gumicsontnak jóindex.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/huszonkét éves, baszki, az kemény. el sem tudom képzelni, hány év munkatapasztalat áll mögötte.
Vrij6
slowmotion
FLZOLI
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 6 éve
twitter.com/ioanmarcjones/status/1201842545724145664Akkor is örülsz majd, ha 3 hónapig nem fizeti a munkáltatód be a járadékodat, és az állami kórházból fogsz több milliós számlát kapni? 😊 Mert ott se lesz olcsóbb.
ilyenkor örülök hogy nem sikerült privatizálni azt is
Negritis
Amúgy érthető a megdöbbenés, nem nagyon beszélünk erről. Azt tudják az emberek, hogy egy ügyvéd mibe kerül. Azt is, hogy házhoz ki se hívható, de ha mégis, akkor az egy vagyon. A mentő 2500 dollárja azért okoz megdöbbenést, mert nem kell érte általában közvetlenül fizetni, így nem is számolnak utána. Pedig egy perc átgondolni, hogy a mentőben - jó esetben - benne ül egy képzett orvos, egy sofőr, benne van sokmilliónyit érő felszerelés, amit fenn kell tartani. És el is lát a doki, adott esetben lehet, hogy az életedet menti meg úgy, hogy órákat melózik rajtad, és közben sok százezernyit érő gyógyszert töm beléd, hogy ne dobd fel a talpad. Mindjárt érthetőbb is az a 2500 dollár. 😊
Arra nagyon jók ezek a kérdezz-felelek-ek, hogy felhívják a figyelmet a társadalombiztosítás fontosságára. (Az állami vs privátot hagyjuk, nem ide tartozik. Nem azért 2500 dollár a mentő, mert privát, hanem azért, mert nincs biztosítás. Biztosítás nélkül az állami mentő is annyiért menne ki. Ha nem többért... És biztosítási rendszer mindenféle tulajdonlási formára felépíthető. Államira, magánra, vegyesre is. És mindegyik tud jól és szarul is működni.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Nem mintha lényeges lenne, de gondoltam megjegyzem hogy a szén-dioxid nem igazán mérgező gáz, persze kiszorítja a levegőt, de például a víz is 😀 . Városi szinten inkább a közlekedésből/fűtésből származó korom és nitrogén-oxidok amik veszélyesek (értsd hosszútávú expozíciónak is van káros következménye). .... Nyílván könnyebb a lakosság felé tolni a felelősséget, de azért sok mindent szabályozással is meg lehet oldani (pl. egyszer használatos műanyag palackok betiltása, úgyanúgy ahogy már nem lehet katalizátor nélküli autót üzembe helyeznimalkavIgazad van. (Ezért is írtam az üvegházhatás növelő tulajdonságát). Azért a városokban sem jó, ha megül, mert akkor ha közvetlenül nem is mérgez, de az se jó, ha például egy-egy mélyebben fekvő városrészben az épületek közti parkokba kivitt 1-2 éves gyerekek, aki 20-30 cm magasan a homokozóban túrkálva veszik a levegőt, szén-dioxidot lélegeznek be nitrogén-oxigén keverék helyett. 😊
De valóban, a szénhidrogének elégetéséből lokálisan a co2-nél sokkal károsabb egyéb anyagok kerülnek a levegőbe. Abban pedig abszolút egyetértek, hogy nem kellene a felelősséget a lakosság felé tolni. Ott ahol muszáj a közreműködésük - hulladékgyűjtés, újrahasznosítás - ott kell reklámozni és bevonni a lakosságot, de ahol megoldható, hogy a szennyezést közelebb fogjuk meg a végtermék-láncban az induló ponthoz, ott arra kéne törekedni. Például hosszabb távon sokkal egyszerűbb, ha az elektromos áramot termelő, most még nagyon szennyező erőműveket kötelezzük a klíma semlegességre, aztán az ott termelt árammal villany autókat hajtunk, mint a sok millió egyéni gépjárműbe építtetünk bele bonyolult környezetvédő cuccokat, aminek az előállítása is drágább sok millió kis példányban, mint néhány nagy ipari méretben, másrészt a folyamatos ellenőrzése is sokkal drágább, mert jóskapista ki fogja iktatni ha megteheti, hogy ne kelljen százezreket perkálni a javításra. És a bevezetési ciklus is sokkal rövidebb, mert néhány erőmű esetén pár év alatt megoldható - ha kell állami támogatással / segítséggel - a bevezetés, a sok millió autó kicserélése folyamatosan modernebbre viszont nagyon hosszú ideig tart.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Musk egy idióta, de a jobbik fajtábólHát egyrészt a zseniknek is vannak rossz ötleteik 😊 Másrészt a Space X-ről meg az elektromos autóról is pontosan ugyanazt mondták néhány éve. Hogy túlszaladt gyerek-fantázia. Aztán tessék.
minden jó ötletére jut egy másik ami akkora ökörség hogy fáj
a Hyperloop és az egész alagút ásás elképzelése szimplán idézi a 10 éves gyerekeket akik olvasnak Jules Verne-t és óóó, ez működik
nekem is szimpatikus Musk, csak nem szeretem mikor istenítik hogy mekkora zseni
Negritis
Én emberként nem ismerem egyébként, nincs róla személyes véleményem, fogalmam sincs, hogy kibírnék-e vele fél órát egy ebéd mellett. De aki tinédzserként megcsinálja a Paypal-t, majd nem áll le élvezni a pénzét, hanem létrehoz a semmiből egy új iparágat egy olyan területen ami 60 éve állami monopólium és mindenki azt mondta rá, hogy üzleti modellel lehetetlenség megcsinálni. Aztán térdre kényszerít egy 100 éve érinthetetlen, belterjes iparágat, akik aztán farok csóváló kutyaként lesik minden lépését és próbálják őt követni, hát az nálam bizony egy zseni. Nem is akármilyen. Ha az ilyen ember nem zseni, akkor nem tudom ki az.

több mint 6 éve
Most átváltok Sobriba, szóval azért megkérdezném, hogy szerinted milyen kompetenciák vagy skillek? szükségesek egy ilyen poszt betöltéséhez?család- és ifjúságügyekért felelős HÁAmúgy a fiatalokkal foglalkozó feladatkörre egy nyugdíjast kéne berakni? Oké, ez csak dísz pozició pénz kilapátolásra, de a kor jelen esetben irreveláns kéne legyen. Persze gumicsontnak jóindex.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/huszonkét éves, baszki, az kemény. el sem tudom képzelni, hány év munkatapasztalat áll mögötte.
Vrij6
slowmotion
FLZOLI
és igen, huszonkét éves, tudom, hogy semmit sem ér, de takarítók dolgoznak magasabb végzettséggel, mint ami neki van. (vagy az ELTE ÁJK-t áttervezték háromévesre? mindjárt megkérdezzük Amit)
slowmotion
A száját nyilván ügyesen használja (mármint kommunikációra) és így kb ennyivel bőven meglesz
több mint 6 éve
család- és ifjúságügyekért felelős HÁAmúgy a fiatalokkal foglalkozó feladatkörre egy nyugdíjast kéne berakni? Oké, ez csak dísz pozició pénz kilapátolásra, de a kor jelen esetben irreveláns kéne legyen. Persze gumicsontnak jóindex.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/huszonkét éves, baszki, az kemény. el sem tudom képzelni, hány év munkatapasztalat áll mögötte.
Vrij6
slowmotion
FLZOLI
és igen, huszonkét éves, tudom, hogy semmit sem ér, de takarítók dolgoznak magasabb végzettséggel, mint ami neki van. (vagy az ELTE ÁJK-t áttervezték háromévesre? mindjárt megkérdezzük Amit)
több mint 6 éve
Amúgy a fiatalokkal foglalkozó feladatkörre egy nyugdíjast kéne berakni? Oké, ez csak dísz pozició pénz kilapátolásra, de a kor jelen esetben irreveláns kéne legyen. Persze gumicsontnak jóindex.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/huszonkét éves, baszki, az kemény. el sem tudom képzelni, hány év munkatapasztalat áll mögötte.
Vrij6
slowmotion
több mint 6 éve
A Párkányi Eszter féle Hirtv-s brancs tagja.index.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/huszonkét éves, baszki, az kemény. el sem tudom képzelni, hány év munkatapasztalat áll mögötte.
Vrij6
slowmotion
több mint 6 éve
index.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/huszonkét éves, baszki, az kemény. el sem tudom képzelni, hány év munkatapasztalat áll mögötte.
Vrij6
több mint 6 éve
index.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/Az elődje Bogika, akkor volt gimmnazista Sárospatakon amikor én teológus....rossz májú vagyok, akkor azt mondom legfeljebb a "csinos arca" jelezte, hogy meddig juthat 😊
Vrij6
több mint 6 éve
szóval Kamala hamarabb "bedobta a törülközőt" mint Klobucharmeglep
több mint 6 éve
Én a Rádaytól az Árpád hídig. Szerenád után józanon 😊Respect, én kocsival is elunom rajta az életem 😁volt szerencsém végigmenni rajta bebaszva egy nyári buli után az éjszaka közepén. Kifejezetten érdekes kulturális élmény volt.Legalább már van híd.Karácsony kiterjesztette az egész városra a Sétáló Budapest koncepciót. Respect!egész Budapest egy nagy, besétálható automentes övezet lesz? Faszomnak van kedve Békásig gyalogolni Újpestről.
Sebii
Amadeus
warr_b
Amadeus
Mondjuk legénykoromban én is sétáltam haza a Rádayból Zuglóba.
warr_b
több mint 6 éve
index.hu/belfold/2019/12/04/a_facebookon_mutatta_be_novak_katalin_a_22_eves_helyettes_allamtitkart/
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil
több mint 6 éve
ha az a pénz úgy megy új iphone-ra hogy az mondjuk 15-20%al drágább mert a gyárakra rá van verve egy komoly szabályozás a kibocsátások terén akkor igenegyébként a retardált ötletek hogy azok pénzét kihúzzák akik szeretnének tenni valamit brutális hogy milyen mértékeket öltenek, és nem kevés pénzt tudnak összeszedni kickstarter-n, indiegogo-mMert ha ez a pénz mondjuk az új iPhone-ra vagy a hajlítható csillió dolláros Samsungra megy el az hasznosabb lenne? 😊 A közösségi finanszírozás is már egy sima profitorientált mócsing lett, ahol a nyerészkedők és szemfényvesztők ügyeskedve próbálnak pénzt kihúzni az emberek zsebéből.
csak pár:
Fontus
Solar Roadways
Plastic Roadway
Plastic from Air
Waterseer
Hyperloop esetében is volt arról szó hogy a cső tetejére napelemeket kell tenni és akkor több áramot termel mint használ
Trump féle Solar Wall
és ezek különböző variációi
www.youtube.com/watch?v=568iDYn8pjc&list=PLQJW3WMsx1q0js6FvjO89H62m60SoHdE6
www.youtube.com/watch?v=HOZBrHqTJk4&list=PLvOlSehNtuHvBpmbLABRmSKv2b0C4LWV_
én jót szórakozok ezeken, bár ha belegondolok hogy mennyi pénzt basz el a világ olyan dolgokra amik 1 perc alatt látható hogy milyen hatásfok alatt esélytelen akkor sírhatnékom van
Negritis
FLZOLI
értelmesebben is lehetne azokat az összegeket felhasználni
a közösségi finanszírozás meg szánalmas lett
nagyobb cégek is azt használják hogy még kevesebb rizikót kelljen vállalniuk
több mint 6 éve
egyébként a retardált ötletek hogy azok pénzét kihúzzák akik szeretnének tenni valamit brutális hogy milyen mértékeket öltenek, és nem kevés pénzt tudnak összeszedni kickstarter-n, indiegogo-mMert ha ez a pénz mondjuk az új iPhone-ra vagy a hajlítható csillió dolláros Samsungra megy el az hasznosabb lenne? 😊 A közösségi finanszírozás is már egy sima profitorientált mócsing lett, ahol a nyerészkedők és szemfényvesztők ügyeskedve próbálnak pénzt kihúzni az emberek zsebéből.
csak pár:
Fontus
Solar Roadways
Plastic Roadway
Plastic from Air
Waterseer
Hyperloop esetében is volt arról szó hogy a cső tetejére napelemeket kell tenni és akkor több áramot termel mint használ
Trump féle Solar Wall
én jót szórakozok ezeken, bár ha belegondolok hogy mennyi pénzt basz el a világ olyan dolgokra amik 1 perc alatt látható hogy milyen hatásfok alatt esélytelen akkor sírhatnékom van
Negritis
több mint 6 éve
egyébként a retardált ötletek hogy azok pénzét kihúzzák akik szeretnének tenni valamit brutális hogy milyen mértékeket öltenek, és nem kevés pénzt tudnak összeszedni kickstarter-n, indiegogo-mcsak pár:
Fontus
Solar Roadways
Plastic Roadway
Plastic from Air
Waterseer
Trump féle Solar Wall
több mint 6 éve
Nyilván ha egyből császároznak, nehogy többsávos autópálya legyen a megélhetési influenszer anyuka lent akkor egyből kell a sebész hadsereg 😊Kell sebészeti háttér egy szüléshez, vagy nem?30.000$ egy gyerek születésnél azér az “picit” sok.twitter.com/ioanmarcjones/status/1201842545724145664rothadékok, nem kell aggódni mer amelyik nem hajlandó ingyen adni azt majd lelövik, s visszatérünk az okj-s piócásember képzéshez azámakánaán
Negritis
sutianap
Coolearie
sutianap
több mint 6 éve
Azt annyit adnak az kevés CSOK-nak? Vagy annyit kell fizetned és az az Anti-CSOK30.000$ egy gyerek születésnél azér az “picit” sok.twitter.com/ioanmarcjones/status/1201842545724145664rothadékok, nem kell aggódni mer amelyik nem hajlandó ingyen adni azt majd lelövik, s visszatérünk az okj-s piócásember képzéshez azámakánaán
Negritis
sutianap
Coolearie
NFL : Denver Broncos / NCAA : Oregon Ducks, BYU, Penn State, Iowa / Peyton Manning, Marcus Mariota
Soccer : Arsenal, Levante, Lazio, Millwall, Stuttgart / National Teams : HUN, ESP
NBA : Mavericks [Doncic] / NHL : Ducks, Maple Leafs / MLB : Twins, Astros
F1 : Lewis Hamilton / MotoGP : Marc & Alex Marquez, Pedro Acosta (és igazából mindenki más) / NASCAR : #22 Joey Logano
Cycling : Pogacar, Meintjes, Valter, Quintana, Contador, Cras, Juan Ayuso
Darts : Nathan Aspinall, Chris Dobey, Gerwyn Price
UFC : Justin Gaethje, Cody Garbrandt, Nate Diaz, Brandon Moreno
Euroleague : Valencia Basket / Tennis : Federer, Alcaraz
több mint 6 éve
Kell sebészeti háttér egy szüléshez, vagy nem?30.000$ egy gyerek születésnél azér az “picit” sok.twitter.com/ioanmarcjones/status/1201842545724145664rothadékok, nem kell aggódni mer amelyik nem hajlandó ingyen adni azt majd lelövik, s visszatérünk az okj-s piócásember képzéshez azámakánaán
Negritis
sutianap
Coolearie

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
30.000$ egy gyerek születésnél azér az “picit” sok.twitter.com/ioanmarcjones/status/1201842545724145664rothadékok, nem kell aggódni mer amelyik nem hajlandó ingyen adni azt majd lelövik, s visszatérünk az okj-s piócásember képzéshez azámakánaán
Negritis
sutianap
több mint 6 éve
twitter.com/ioanmarcjones/status/1201842545724145664rothadékok, nem kell aggódni mer amelyik nem hajlandó ingyen adni azt majd lelövik, s visszatérünk az okj-s piócásember képzéshez azámakánaán
Negritis

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
twitter.com/ioanmarcjones/status/1201842545724145664ilyenkor örülök hogy nem sikerült privatizálni azt is