NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Divisional szombat
1 167
73
22:30-tól, ARENA4
Politika
65 feliratkozó
több mint 6 éve
Viszont azt a fajta hozzállást nem lehet megmagyarázni, hogy úgy kritizálod a másik valamiféle meggyőződéses szavazàsàt, hogy Te fel sem emelkedsz a székből. Mert a távol maradás is egyfajta vélemény, de a másikat azért kritizálni mert Ő xet is rak valahova, na az úgy nem elegáns. Fotelból könnyű szájalni!FattyuMent a like. Dislike nincs, nem is adnék, egyszerűen csak igazat adok annak, hogy egymást támadni nincs értelme, beszélgetni, meggyőzni próbálni viszont van. Nyilván nem ebben a topicban fogjuk egymást átformálni, de a nyitottabb emberek értik a normális érveket, és megrágcsálják. Nekem is változtatott már a véleményemen olyan itt olvasott post, amivel korábban nem értettem egyet. Nem azonnal, rágcsálnom kellett, érnie kellett, de a normális alátámasztott vélemény hat az emberre, rám is. A betámadás nem.
Mindazonáltal persze egyertértek PEEtör-el, hogy ez a "megyek vissza inkább Tarlósra szavazni" (vagy a fordítottja) polgári / szavazói értelemben gittrágás. Éppen erre az attidűdre épít ez az időnként magából kiforduló modern twitter-választói-demokrácia. Ezzel az rád szavazok => faszom beléd => ellened szavazok => faszom beléd ugyanannyira nulla hatású, mint a rád szavazok => maradok mert ez még mindig jobb mint a "másik". Legyen bármelyik az egyik, és bármelyik a "másik".
Persze ahhoz, hogy így gondoljam, kellett az is, hogy én is megjárjam az utamat, 90-től Fidesz=>SZDSZ=>Fidesz=>SZDSZ=>LMP. Ide-oda, jobbra-balra, köze nincs már az eredeti párthoz mire másodszor is rá szavaztam, az új párt is olyan mint a korábbi. Szóval kacskaringós-csalódós pálya. És ma jobban utálja egymást a "jobboldali" meg a "ballib" szavazó, mint valaha, pedig kisebb a különbség közöttük (meg a pártjaik között is), mint valaha. Olyan ez a twitter-demokrácia, mint a rossz házasság, ugyanabban élünk, ugyanazt csináljuk, ugyanazt szeretjük és rühelljük, mégis csak a másik a hibás.
Valószínűleg nem nekünk kellene változni. Sokféleképpen gondolkozunk, de legalább gondolkozunk. Valahogy el kéne érni, hogy a zsigerből reagálók - ők vannak többen - többször reagáljanak helyesen és kevesebbszer helytelenül. Nem csak - sőt nem is elsősorban - a 4 évenkénti választásokra gondolok, mert az csak 4 évente egy X. Hanem 7/24-re. Tudom, hogy sikerülhet, mert láttam már sikerülni. Borkai például nem maradhatott, mert olyant csinált amit ez a társadalom se nyel le. Azt kéne elérni, hogy ne csak az adrián kurvázás essen ebbe a körbe, hanem egyéb szemétségek ki. Fogalmam sincs, hogy folyamatában ez hogyan fog zajlani. Valószínűleg egyszer csak észrevesszük, hogy már kevésbé vagyunk balkán, addig meg ez lesz.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Azé tegyük rendbe a szaros pelust, tehát BP se a Fidesznek, se az MSzPnek nem pálya. Viktor akkor boltolt, mikor befeküdt Demszky alá, aztán Latorcai, Schmitt mind bukó volt míg az MSzP bele nem kotort a kondérba HCsvel meg Lajossal és ennek köszönhet nagyot a Pista, mikor majd Ferike rájött, hogy egy sorral hátrébb köll állni, Viola.ZSIDÓK!
Tehát merjünk nagyot álmodni, de BP nem a Fideszé és nem az MSzPéé s ha belehajtjuk magunkat az Ispánságba, akkor soha nem is billen vissza a kis koszos mancsunkba, mer kisakkoznak egy vállalható arccal, akiben mindig meglátható a liberalizmus, me az Pest.
ugyi Tarlós is SzDSzesként indult....
sutianap
több mint 6 éve
Azé tegyük rendbe a szaros pelust, tehát BP se a Fidesznek, se az MSzPnek nem pálya. Viktor akkor boltolt, mikor befeküdt Demszky alá, aztán Latorcai, Schmitt mind bukó volt míg az MSzP bele nem kotort a kondérba HCsvel meg Lajossal és ennek köszönhet nagyot a Pista, mikor majd Ferike rájött, hogy egy sorral hátrébb köll állni, Viola.Tehát merjünk nagyot álmodni, de BP nem a Fideszé és nem az MSzPéé s ha belehajtjuk magunkat az Ispánságba, akkor soha nem is billen vissza a kis koszos mancsunkba, mer kisakkoznak egy vállalható arccal, akiben mindig meglátható a liberalizmus, me az Pest.
ugyi Tarlós is SzDSzesként indult....
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
Patent!Viszont:ezt a fajta hozzáállást, bárhogy próbáljátok magyarázni, nem lehet védeni. Felteszem én is a kérdést:Tarlós mit ért el? Úgy, hogy mögötte van a Fidesz?Tehátakkor:
Egyfelől Tarlós elfáradt, hogy úgy mondjam, belefáradt, csak nem volt - eddig - potens cserelehetőség, aki ismert, szavazni lehet rá és még dolgozik is. Mert azért Tarlósra azt mondani, hogy nem csinált semmit, azért persze lehet, csak felesleges.
1. Városüzemeltetés - gazdasági döntések milliárdjai egy olyan fővárosban, ami forráshiányos. Az adóbevétel ahhoz képest alacsony, hogy itt zajlik, termelődik, öszpontosul a magyar gazdaság döntő része. Köszönjük néked Demszkáj
Tarlós - pipa
2. Együttműködés a kerületekkel - egy olyan konstrukcióban, amit a majdnem lehetetlen működésre találtak ki, ahol nem lehet közművet, utat, szolgáltatást fejleszteni, annyira elszabályozott. Köszönjük Demszkáj, hogy ezt is örökül hagytad, meg sajnos azóta sem nyúltak hozzá.
Tarlós - pipa, bár sok konfliktussal, amit jól meg lehetett sajtózni
3. Kiemelt beruházások, ügyek - na itt alulteljesítő volt Tarlós, a kormány meg felülteljesítő. Ez sem jött be, az emberek panelszigetelést akarnak, nem hosszú távú Liget projektet meg szuperkorházat. Ezért nem lehet őket hibáztatni
Tarlós - nem pipa
Egyébként ezer milliárd felett pumpált az általad felelősnek ítélt Fidesz a fővárosi fejlesztésekbe, csak amikor a körúti villamosrekonstrukció miatt (szintén köszönjük Demszkáj az alapvetően elszabott projektet) dugóban álló vagy pótlóbuszra felszuszakolódó választópolgárnak ez marad meg, akkor az szívmelengetően demokratikus ügy.
Én, mint aki itt élek, és még fogok is jópár évig, a normál ügymenetet várom el. A felelős igazgatást, és a rendet.
Nem azt, hogy faszbolondok a buszon-metrón-villamoason üvöltözve, bebaszva vagycsak szimplán a hajléktalanság mögé bújva primitív embereket, akiknek már szólni sem lehet a szent liberálizmus meg TASSZ nevében. Ennek a vége az önbíráskodás lesz.
És akkor karigeri eddig:
Leállítom, kitiltom, bezárom, korlátozom. Tegnap óta: hosszú távon kitiltom a dízelautókat.
Fel sem kellett volna állnom a fotelból, csak nézni, ahogy a CNN újra égő épületekről tudósíthat majd.
Csakhogy ez nem jó.
Bónusz: Tarlós sosem volt "Fideszes", mindig különálló volt, mindig más véleményen volt. Persze a médiakép az más, de így utólag ez mindegy. Kell egy jobb jelölt, ennyi.
Bónusz plusz: ahogy figyelgettem, mintha lenne azért itt köztetek exLMP-s, ők biztos sokat tudnának mesélni karigeri legendás munkabírásáról.
Tarlós viszont, még III. kerületi poligmesteri korszakától, inkább túl sok volt, túl sok meló, túl nagy elvárások, ezért gyakran feszültség.
Charlie Firpo
több mint 6 éve
Viszont:ezt a fajta hozzáállást, bárhogy próbáljátok magyarázni, nem lehet védeni. Felteszem én is a kérdést:Tarlós mit ért el? Úgy, hogy mögötte van a Fidesz?Tehátakkor:
Egyfelől Tarlós elfáradt, hogy úgy mondjam, belefáradt, csak nem volt - eddig - potens cserelehetőség, aki ismert, szavazni lehet rá és még dolgozik is. Mert azért Tarlósra azt mondani, hogy nem csinált semmit, azért persze lehet, csak felesleges.
1. Városüzemeltetés - gazdasági döntések milliárdjai egy olyan fővárosban, ami forráshiányos. Az adóbevétel ahhoz képest alacsony, hogy itt zajlik, termelődik, öszpontosul a magyar gazdaság döntő része. Köszönjük néked Demszkáj
Tarlós - pipa
2. Együttműködés a kerületekkel - egy olyan konstrukcióban, amit a majdnem lehetetlen működésre találtak ki, ahol nem lehet közművet, utat, szolgáltatást fejleszteni, annyira elszabályozott. Köszönjük Demszkáj, hogy ezt is örökül hagytad, meg sajnos azóta sem nyúltak hozzá.
Tarlós - pipa, bár sok konfliktussal, amit jól meg lehetett sajtózni
3. Kiemelt beruházások, ügyek - na itt alulteljesítő volt Tarlós, a kormány meg felülteljesítő. Ez sem jött be, az emberek panelszigetelést akarnak, nem hosszú távú Liget projektet meg szuperkorházat. Ezért nem lehet őket hibáztatni
Tarlós - nem pipa
Egyébként ezer milliárd felett pumpált az általad felelősnek ítélt Fidesz a fővárosi fejlesztésekbe, csak amikor a körúti villamosrekonstrukció miatt (szintén köszönjük Demszkáj az alapvetően elszabott projektet) dugóban álló vagy pótlóbuszra felszuszakolódó választópolgárnak ez marad meg, akkor az szívmelengetően demokratikus ügy.
Én, mint aki itt élek, és még fogok is jópár évig, a normál ügymenetet várom el. A felelős igazgatást, és a rendet.
Nem azt, hogy faszbolondok a buszon-metrón-villamoason üvöltözve, bebaszva vagycsak szimplán a hajléktalanság mögé bújva primitív embereket, akiknek már szólni sem lehet a szent liberálizmus meg TASSZ nevében. Ennek a vége az önbíráskodás lesz.
És akkor karigeri eddig:
Leállítom, kitiltom, bezárom, korlátozom. Tegnap óta: hosszú távon kitiltom a dízelautókat.
Fel sem kellett volna állnom a fotelból, csak nézni, ahogy a CNN újra égő épületekről tudósíthat majd.
Csakhogy ez nem jó.
Bónusz: Tarlós sosem volt "Fideszes", mindig különálló volt, mindig más véleményen volt. Persze a médiakép az más, de így utólag ez mindegy. Kell egy jobb jelölt, ennyi.
Bónusz plusz: ahogy figyelgettem, mintha lenne azért itt köztetek exLMP-s, ők biztos sokat tudnának mesélni karigeri legendás munkabírásáról.
Tarlós viszont, még III. kerületi poligmesteri korszakától, inkább túl sok volt, túl sok meló, túl nagy elvárások, ezért gyakran feszültség.
Szerkesztette: Charlie Firpo
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 6 éve
Kapott esélyt bizonyítani, Zuglóban. Nem élt vele...Én nem szavaztam. Mert az egyik 19, a másik egy híján 20. Ez így van a rendszerváltás óta, az arányok módosulnak csak.Coming out: én is Tarlósra szavaztam.Ácsi."Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön azt írta ki a Facebookra, hogy a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben.Nem kérdezték meg a főpolgármestert egy fővárosi üggyel kapcsolatban?!?!Mint kiderült őt nem kérdezte meg senki. Ettől még szerintem 3 hét után azt várni, hogy már ő legyen az ura mindennek, eléggé gyenge támadás. Tudsz te ennél jobbat is szerintem, ha akarsz... 😀De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...Akkor felmerül a kérdés: az új főpolgármester kompetenciája nem az, mint amit ígért/vízionált, vagy csak számára megfelelő, hogy még nem szabadult fel Budapest teljesen?
StormST
Sobri Jóska
StormST
Szerinted lesz még ilyen?
Másik kérdésem: hány hét után lehet azt várni KariGeritől, hogy már ő legyen az ura mindennek?
Sobri Jóska
Ugyanakkor a BKK működésére rálátó forrásunktól megtudtuk, ilyen esetekben a rendőrség jogai erősebbek, nem sok mindent tud tenni a főváros. Szoktak lenni ugyan egyeztetések a TEK és a BKK között, és néha el is lehet érni engedményeket, például, hogy egy metróállomás ne legyen lezárva az akció ideje alatt, de a BKK és a fővárosi önkormányzat ilyen helyzetekben alapvetően csak kérni és tárgyalni tud, megakadályozni semmit. Sokszor még abban is mérsékeltek a sikerek, hogy a TEK legalább árulja el előre, mi várható és hol."
Én személy szerint azért 1-2 hónapot adnék arra, hogy egy 1+ milliós város ügyeit átlássa, de persze aki akarja, az várja el tőle, hogy már másnap úgy legyen, biztos az a korrekt...
StormST
Én 5 év alatt se várom el tőle, hogy bármit átlásson, mivel nincsenek meg hozzá a képességei.
Egy pont nullás karrierpolitikus.
Én csak emlékszem a mókásabnál mókásabb felvetéseire/igéreteire a választás előttről, amelyeknek a 90%-a nem is főpolgármesteri hatáskör volt.
És mivel ezen a fórumon a pestiek közül csak én és Amadeus szavaztunk Tarlósra -tudtommal-, helyénvalónak tartom az efféle megközelítéseket.
Sobri Jóska
Egy olyan főpolgármestertől, aki az előző fővárosi közgyűlés tagjaként - sem - tudott semmit a fővárosról, attól én semmit sem várok. Jellemző, hogy zuglói polgármesterként - sem - tudta, hogy az Örs vezér tere a XIV. kerülethez tartozik, azt a kerület újíttathatta volna fel.
Egy zuglói fórumos igazán beírhatná, hogy 5 év alatt mit ért el karigeri, mert én nem sokat tapasztaltam az "állítsukmegaligetfejlesztést" nagyívű, államalapítói kvalitásokat felvillantó, nemzetfejlesztő ötletén kívül.
Charlie Firpo
Viszont:ezt a fajta hozzáállást, bárhogy próbáljátok magyarázni, nem lehet védeni. Felteszem én is a kérdést:Tarlós mit ért el? Úgy, hogy mögötte van a Fidesz?
Szavaztál egy olyan emberre, aki bizonyította, hogy teljesen alkalmatlan, gazdi láncán mozgó, korrupt, tahó szrdarab.
Tarlós leszerepelt, Karácsony nem volt ebben a pozícióban még, lehet, hogy más lesz. Persze lehet, hogy nem. De ha már felálltál a székből, nem tudom megérteni, hogy nem lehetett esélyt adni neki, és hogyan lehetett az öreg kádert támogatni.
PEEtör
Aki arra jár az nap mint nap láthatja, illetve nem láthatja.
Az hogy mit tett Tarlós a városért az ismételten egy partatlan vita lenne.
Szerintem tett, szerinted nem, legyen ennyi.
Viszont azt a fajta hozzállást nem lehet megmagyarázni, hogy úgy kritizálod a másik valamiféle meggyőződéses szavazàsàt, hogy Te fel sem emelkedsz a székből.
Mert a távol maradás is egyfajta vélemény, de a másikat azért kritizálni mert Ő xet is rak valahova, na az úgy nem elegáns.
Fotelból könnyű szájalni!
több mint 6 éve
Én nem szavaztam. Mert az egyik 19, a másik egy híján 20. Ez így van a rendszerváltás óta, az arányok módosulnak csak.Coming out: én is Tarlósra szavaztam.Ácsi."Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön azt írta ki a Facebookra, hogy a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben.Nem kérdezték meg a főpolgármestert egy fővárosi üggyel kapcsolatban?!?!Mint kiderült őt nem kérdezte meg senki. Ettől még szerintem 3 hét után azt várni, hogy már ő legyen az ura mindennek, eléggé gyenge támadás. Tudsz te ennél jobbat is szerintem, ha akarsz... 😀De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...Akkor felmerül a kérdés: az új főpolgármester kompetenciája nem az, mint amit ígért/vízionált, vagy csak számára megfelelő, hogy még nem szabadult fel Budapest teljesen?
StormST
Sobri Jóska
StormST
Másik kérdésem: hány hét után lehet azt várni KariGeritől, hogy már ő legyen az ura mindennek?
Sobri Jóska
Ugyanakkor a BKK működésére rálátó forrásunktól megtudtuk, ilyen esetekben a rendőrség jogai erősebbek, nem sok mindent tud tenni a főváros. Szoktak lenni ugyan egyeztetések a TEK és a BKK között, és néha el is lehet érni engedményeket, például, hogy egy metróállomás ne legyen lezárva az akció ideje alatt, de a BKK és a fővárosi önkormányzat ilyen helyzetekben alapvetően csak kérni és tárgyalni tud, megakadályozni semmit. Sokszor még abban is mérsékeltek a sikerek, hogy a TEK legalább árulja el előre, mi várható és hol."
Én személy szerint azért 1-2 hónapot adnék arra, hogy egy 1+ milliós város ügyeit átlássa, de persze aki akarja, az várja el tőle, hogy már másnap úgy legyen, biztos az a korrekt...
StormST
Én 5 év alatt se várom el tőle, hogy bármit átlásson, mivel nincsenek meg hozzá a képességei.
Én csak emlékszem a mókásabnál mókásabb felvetéseire/igéreteire a választás előttről, amelyeknek a 90%-a nem is főpolgármesteri hatáskör volt.
És mivel ezen a fórumon a pestiek közül csak én és Amadeus szavaztunk Tarlósra -tudtommal-, helyénvalónak tartom az efféle megközelítéseket.
Sobri Jóska
Egy olyan főpolgármestertől, aki az előző fővárosi közgyűlés tagjaként - sem - tudott semmit a fővárosról, attól én semmit sem várok. Jellemző, hogy zuglói polgármesterként - sem - tudta, hogy az Örs vezér tere a XIV. kerülethez tartozik, azt a kerület újíttathatta volna fel.
Egy zuglói fórumos igazán beírhatná, hogy 5 év alatt mit ért el karigeri, mert én nem sokat tapasztaltam az "állítsukmegaligetfejlesztést" nagyívű, államalapítói kvalitásokat felvillantó, nemzetfejlesztő ötletén kívül.
Charlie Firpo
Viszont:ezt a fajta hozzáállást, bárhogy próbáljátok magyarázni, nem lehet védeni. Felteszem én is a kérdést:Tarlós mit ért el? Úgy, hogy mögötte van a Fidesz?
Szavaztál egy olyan emberre, aki bizonyította, hogy teljesen alkalmatlan, gazdi láncán mozgó, korrupt, tahó szrdarab.
Tarlós leszerepelt, Karácsony nem volt ebben a pozícióban még, lehet, hogy más lesz. Persze lehet, hogy nem. De ha már felálltál a székből, nem tudom megérteni, hogy nem lehetett esélyt adni neki, és hogyan lehetett az öreg kádert támogatni.
több mint 6 éve
És mivel ezen a fórumon a pestiek közül csak én és Amadeus szavaztunk Tarlósra -tudtommal-, helyénvalónak tartom az efféle megközelítéseket.Úgy viselkedsz , mint akinek nem jutott ipari területté nyilvánított szántóföld.
Sobri Jóska
Józsi, fogadd el , a többség Karácsonyt választotta és a többség úgy érzi, hogy alkalmasabb a posztra , mint a másik két jelölt. Ez a demokrácia. Ha gondolod szervezhetsz tüntetést, blokádot..vagy indulhatsz legközelebb te is.
És beleköthetsz a mondataimba de ugyanezt írtad te is a felháborodott ellenzéki fórumozóknak a tavalyi választás után..
Karácsonyról és csapatáról pedig annyit, hogy nem csak tisztességesnek kell lenni hanem annak is kell látszani..
Szerkesztette: gordon
több mint 6 éve
Szóva kiket is raktak ki a butapesti önkori cégek igazgatótanácsából? Mer ha komolyabb nevek, mint Drazsé, akkor öcsi, de ez tipicsnaja legyél ott, azt szemed a pályán, mer egy Mézszájos ivadék akkori tehetség, hogy kell hozzá hozni nehány dörzsöltebb közgazdászt, de erre V. Iktor is rájött már, sokkal egyszerűbb kiperkálni a marzsot a mindenki robberének, mer bármilyen kádere se fog megtáltosulni, sőt több politikai kárt okoznak mint hasznot, az egyszeri lelketleten szúnyogok meg csendben elvégzik a melót, írják a számokat, kiperkálod és csak arra figyelsz, hogy te legyél a Gazda, Viola!sutianapHát ez az. Balkán vagyunk basszus. Én nem ismerem a pesti belső "világot", csak a híreket olvasom, és látva hogy kiket pateroltak ki - huszonéves volt fidelitasos, akinek soha más állása nem volt csak az igazgatósági felügyelés, meg hasonlók, akiktől már kérdezni se lehetett, elhajtottak a p*csába - akkor nekem már az is előrelépésnek tűnik, ha olyanok kerülnek oda akiknek legalább van/volt valami civil karrierjük is, és csak a fél pénzt nyúlják le és legalább lesütik közben a szemüket.
Bő húsz éve mondta nekem egy volt évfolyamtársam, aki Fidesz "közelben" dolgozott, hogy "ezek a fiatalok olyanok, mint az régi rendszerbeli öregek, csak az öregek úgy pisáltak a medencébe, hogy besétáltak és sunyin elengedték, ezek meg felállnak a trambulinra, előveszik és nagy ívben mindenki szeme láttára eresztik bele, aztán ha rájuk szólsz, leugatnak, hogy mi közöd hozzá." Hát így húsz év távlatából jobban le sem írhatta volna ezt a generációt. (Sajnos a saját generációmról van szó, nem vagyok rá büszke.)
Nem örömteli, hogy már pár hét után nyilvánvaló, hogy egy korrupt bandát ismét egy korrupt banda vált. De sajnos ennyire balkán vagyunk / lettünk. Ebből nem fogunk kimászni egy nap alatt. Ha első lépésként elérjük, hogy a korrupt faszkalap ismét legalább süsse le a szemét, az már egy lépés. Abból talán könnyebben lesz majd egy második lépés. No, meg ezekre talán a tisztelt ügyészségünk jobban fog ugrani, mint a saját kölkökre. Más hasznuk úgy sincs jelenleg.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 6 éve
Ez nem igaz. Továbbra is általánosítasz, és ami még nagyobb baj, hogy a "kis pici bűnökből" azt vezeted le, hogy a nagyobbakat is mindenki elkövetné, ha lehetősége lenne rá. Ez egyszerűen nem igaz. Azért mert rengetegen nem tartják be az autópályán a 130-as limitet, ez nem jelenti azt, hogy a piroson is ugyanannyian átmennek. Azt meg végképp nem jelenti, hogy mindannyian lopnának is autót.Görény balkáni szelete ez a kis magyar valóságnak. Viszont - visszaolvasgatva a postokat - vitatkozom Sobri Jóskával. Az ORSZÁG nem ilyen. Igen, ügyeskedik, igen, próbál előnyt szerezni ahol tud. De ne általánosítsunk, hogy mindenki ilyen. Ez a balkáni posvány világ ami a filmből kiderül az önkormányzati, állami szektor környékén, a közbeszerzések környékén van. Ami az országnak egy kis szelete csak, és visszautasítom az általánosítást, mert ÉN nem ilyen vagyok, és az általam ismert ezernyi ember nem ilyen. ÉN nem lopnám el egy város parkoló pénzeit. És jópár millió másik magyar sem. Abban a faluban ahol a házam van, volt olyan polgármester korábban aki benne volt külterületi/belterületi kisajátítós ügyekben, 2006 óta meg olyan polgármester van, aki nincs benne. Itt bemehetsz a hivatalba és bármikor kikérheted, hogy hogyan lett egy külterület belterületté nyilvánítva, kitől sajátította (vette) meg az önkormányzat, és nem fogsz ismerős neveket, haverokat találni. És ha van ilyen falu - sok ilyen van -, akkor ne általánosítsunk, hogy mindenki csinálja. Egyrészt mert a tisztességesekre nézve nem fair. Másrészt azzal mentegetjük azt, aki csinálja.Mint írtam, mindenki lehetőségei szerint.
Szóval ne általánosítsunk, ne adjunk felmentést ezeknek. Sem "azoknak". Sem senkinek. Pontosan tudni kell különbséget tenni bűn és bűn, arányok és arányok között. Jóska általánosítása olyan, mintha azt mondaná, hogy Bécsben is vannak tolvajok és Miskolcon is vannak tolvajok, ergó ugyanolyan mindkettő város. Hát nem ugyanolyan.
peterk2005
Te nem lopnál parkolási pénzeket, persze. Én se csinálnék többszörös áron led-világítást, mert semi közöm hozzá.
De ez ugyanaz, mint amikor a céges kocsival mész privát útra, cégre veszed az új kütyüt és elszámolod, eljössz a melóból fél órával korábban, nem kérsz a takarítónőtől számlát (aki nem is tudna adni, hiszen nem kisadózóként takarít, hanem csak ismerősöknek), senki se írja be a jattot se az adóbevallásába, ami technikailag költségvetési csalás, összegfüggetlenül, lakás-adásvételnél kisebb összeget írnak be, jobb az illeték, jobb az adó miatt, és még folytathatnám.
MINDENKI ezt csinálja, lehetőségeihez mérten.
Sobri Jóska
Igen, céges a telefonom, és használom privát hívásokra is. Igen, időnként (ha nem márkaszervízben járok) nem kapok számlát a kocsi javításokról, és nem is erőltetem, hogy kapjak. Mondjuk éppen azért nem erőltetem, mert a kocsim viszont nem céges, nem céges költségre nyaralok vele, hanem fordítva, gyakran a magán autómmal megyek céges tárgyalásra. És nem is mindig számolom el, gyakran elfelejtem, pedig az meg járna. Ha Svájcban vagyok, akkor pedig lényegében állandóan céges kártyával fizetem a kaját, napi apró költéseimet. Ha vasárnap elmegyek egyet vacsorázni vagy pizzázni, akkor is. Sőt, még egy mozijegyet is simán megveszek céges számlára. És mindig, minden autót arra tankolok. Nem minden szabályos, de egyrészt a szabálytalanságokat nem elsősorban azért követem el, hogy "lopjak", hanem sokkal gyakrabban azért, mert túl kényelmetlen betartani, túl sok f*szságot korlátoz. A havi privát telefonköltségem esetén pl. lesz*rnám, ha a saját zsebből kéne kifizetni. Simán megtenném, de ezért nem fogok két telefont használni és két díjat fizetgetni. Svájcban egyébként pl. szerintem éppen ezért lazábbak a könyvelési szabályok, Ez a társadalom felfogta, hogy a sok apró adminisztratív biszbaszolás nem éri meg, egy vállalkozó akkor is hasznos, ha a vacsoráját elszámolja. Cserében viszont kőkemények a nagyobb stiklik miatt. Itt például ÁFA csalás nem létezik, mert ha lebuksz, neked véged. És lebuksz, mert senki nem tolerálja. Az sem, aki saját maga is céges kártyára tankol aztán elviszi hétvégére a céges autóval kirándulni a családját. A határok igenis léteznek, kinél picit erre, kinél picit arra rugalmasabbak, gyorshajtunk időnként, de tök részegen nem vezetünk, és nem lopunk autót.
Szóval borzasztó káros ez a fajta általánosítás. Szerecsen mosdatás, azt éred el vele, hogy ezeknek a balkáni erkölcsű faszkalapoknak igazolod vele a tetteit. Ez nem jó. Muszáj hangsúlyozni a különbségeket, különben ebben a posványban ragadunk emberöltőkre. Lassan 20 éve vállalok és teljesítek munkákat Svájcban, és még soha (értsd, soha, egyetlen egyszer sem) fordult elő, hogy meg kellett volna kenni valakit. Sőt az sem, hogy azt éreztem volna, hogy egy adott munkát amit nem nyertem el, nem versenyben buktam el. Mindig (MINDIG) tisztességesnek, semlegesnek éreztem a versenyt. Odahaza minden öt megrendelésből négynél viszont így megy. Ez például egy különbség, ami Svájcban jobban működik, itt nálunk még nem olyan jól. De soha nem is fog, ha általánosítunk, ha mindenkire ráhúzzuk a vizes lepedőt, hogy mindenki lopna, ha tudna, csak nem tud. Nem igaz.
(Zárójel: Érdekes módon a gazdaság néha a civil szféránál is semlegesebb. Civil-civil viszonyban időnként éreztem, hogy nem vagyok született svájci. Volt már olyan, hogy nem adtak ki bérbe egy lakást és bár nem mondták, de éreztem, hogy azért mert magyar vagyok. És magyar rendszámmal gyakrabban megállítanak a határnál is, mint svájcival. Miközben ha annak a lakásnak a kifestésére pályáztam volna, amelyiket nem adták oda nekem bérletbe, majdnem biztos vagyok benne, hogy nem érdekelte volna őket, hogy honnan jövök. Ha én adom a jobb ajánlatot, én nyerek. Szóval ott (itt) sem minden tökéletes, de sokkal-sokkal jobb a helyzet, és ezt csak úgy lehet elérni, ha nem általánosítunk. Ha az az üzenet, hogy te is lopsz bazdmeg, és lopnál is ha megtehetnéd, az nem fog javítani a helyzeten, mert azt sugallod vele, hogy kussolj bazdmeg ha nagy stiklit látsz, mert te is pontosan ugyanolyan vagy. Hát nem.)

több mint 6 éve
“Másik kérdésem: hány hét után lehet azt várni KariGeritől, hogy már ő legyen az ura mindennek?”Érdekes felvetés annak tükrében, hogy egy mezei kamu mérnök Tarlósnak és bandájának ez kb két ciklus alatt sem sikerült. 😉
Igaz...Tudjuk vannak a jó komcsik, meg a gonosz belvárosi zsidók...
szóval ennek tükrében valahogy mégis érthető e jogos felvetés.
több mint 6 éve
Prüsszelt - egészségedre! se állították meg, me 365 naponta mekkerüli a Napot, asszemComing out: én is Tarlósra szavaztam.Ácsi."Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön azt írta ki a Facebookra, hogy a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben.Nem kérdezték meg a főpolgármestert egy fővárosi üggyel kapcsolatban?!?!Mint kiderült őt nem kérdezte meg senki. Ettől még szerintem 3 hét után azt várni, hogy már ő legyen az ura mindennek, eléggé gyenge támadás. Tudsz te ennél jobbat is szerintem, ha akarsz... 😀De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...Akkor felmerül a kérdés: az új főpolgármester kompetenciája nem az, mint amit ígért/vízionált, vagy csak számára megfelelő, hogy még nem szabadult fel Budapest teljesen?
StormST
Sobri Jóska
StormST
Sobri Jóska
StormST
Sobri Jóska
Charlie Firpo
jójezaszámonkérésesdi, de politikai lózungokat azé rakjuk kategóriába
Szóva kiket is raktak ki a butapesti önkori cégek igazgatótanácsából? Mer ha komolyabb nevek, mint Drazsé, akkor öcsi, de ez tipicsnaja legyél ott, azt szemed a pályán, mer egy Mézszájos ivadék akkori tehetség, hogy kell hozzá hozni nehány dörzsöltebb közgazdászt, de erre V. Iktor is rájött már, sokkal egyszerűbb kiperkálni a marzsot a mindenki robberének, mer bármilyen kádere se fog megtáltosulni, sőt több politikai kárt okoznak mint hasznot, az egyszeri lelketleten szúnyogok meg csendben elvégzik a melót, írják a számokat, kiperkálod és csak arra figyelsz, hogy te legyél a Gazda, Viola!
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 6 éve
Coming out: én is Tarlósra szavaztam.Ácsi."Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön azt írta ki a Facebookra, hogy a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben.Nem kérdezték meg a főpolgármestert egy fővárosi üggyel kapcsolatban?!?!Mint kiderült őt nem kérdezte meg senki. Ettől még szerintem 3 hét után azt várni, hogy már ő legyen az ura mindennek, eléggé gyenge támadás. Tudsz te ennél jobbat is szerintem, ha akarsz... 😀De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...Akkor felmerül a kérdés: az új főpolgármester kompetenciája nem az, mint amit ígért/vízionált, vagy csak számára megfelelő, hogy még nem szabadult fel Budapest teljesen?
StormST
Sobri Jóska
StormST
Sobri Jóska
StormST
Sobri Jóska
- Engem gyíkká változtatott!
- Gyíkká?
- De már elmúlt.
több mint 6 éve
Ácsi."Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön azt írta ki a Facebookra, hogy a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben.Nem kérdezték meg a főpolgármestert egy fővárosi üggyel kapcsolatban?!?!Mint kiderült őt nem kérdezte meg senki. Ettől még szerintem 3 hét után azt várni, hogy már ő legyen az ura mindennek, eléggé gyenge támadás. Tudsz te ennél jobbat is szerintem, ha akarsz... 😀De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...Akkor felmerül a kérdés: az új főpolgármester kompetenciája nem az, mint amit ígért/vízionált, vagy csak számára megfelelő, hogy még nem szabadult fel Budapest teljesen?
StormST
Sobri Jóska
StormST
Sobri Jóska
StormST
több mint 6 éve
Görény balkáni szelete ez a kis magyar valóságnak. Viszont - visszaolvasgatva a postokat - vitatkozom Sobri Jóskával. Az ORSZÁG nem ilyen. Igen, ügyeskedik, igen, próbál előnyt szerezni ahol tud. De ne általánosítsunk, hogy mindenki ilyen. Ez a balkáni posvány világ ami a filmből kiderül az önkormányzati, állami szektor környékén, a közbeszerzések környékén van. Ami az országnak egy kis szelete csak, és visszautasítom az általánosítást, mert ÉN nem ilyen vagyok, és az általam ismert ezernyi ember nem ilyen. ÉN nem lopnám el egy város parkoló pénzeit. És jópár millió másik magyar sem. Abban a faluban ahol a házam van, volt olyan polgármester korábban aki benne volt külterületi/belterületi kisajátítós ügyekben, 2006 óta meg olyan polgármester van, aki nincs benne. Itt bemehetsz a hivatalba és bármikor kikérheted, hogy hogyan lett egy külterület belterületté nyilvánítva, kitől sajátította (vette) meg az önkormányzat, és nem fogsz ismerős neveket, haverokat találni. És ha van ilyen falu - sok ilyen van -, akkor ne általánosítsunk, hogy mindenki csinálja. Egyrészt mert a tisztességesekre nézve nem fair. Másrészt azzal mentegetjük azt, aki csinálja.Mint írtam, mindenki lehetőségei szerint.
Szóval ne általánosítsunk, ne adjunk felmentést ezeknek. Sem "azoknak". Sem senkinek. Pontosan tudni kell különbséget tenni bűn és bűn, arányok és arányok között. Jóska általánosítása olyan, mintha azt mondaná, hogy Bécsben is vannak tolvajok és Miskolcon is vannak tolvajok, ergó ugyanolyan mindkettő város. Hát nem ugyanolyan.
peterk2005
Te nem lopnál parkolási pénzeket, persze. Én se csinálnék többszörös áron led-világítást, mert semi közöm hozzá.
De ez ugyanaz, mint amikor a céges kocsival mész privát útra, cégre veszed az új kütyüt és elszámolod, eljössz a melóból fél órával korábban, nem kérsz a takarítónőtől számlát (aki nem is tudna adni, hiszen nem kisadózóként takarít, hanem csak ismerősöknek), senki se írja be a jattot se az adóbevallásába, ami technikailag költségvetési csalás, összegfüggetlenül, lakás-adásvételnél kisebb összeget írnak be, jobb az illeték, jobb az adó miatt, és még folytathatnám.
MINDENKI ezt csinálja, lehetőségeihez mérten.
több mint 6 éve
Jó hát nálunk MZP-t a megválasztása utáni első nap már támadta a fideszes média.Még kb be sem volt iktatva hivatalosan.
több mint 6 éve
"Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön azt írta ki a Facebookra, hogy a jövőben csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben.Nem kérdezték meg a főpolgármestert egy fővárosi üggyel kapcsolatban?!?!Mint kiderült őt nem kérdezte meg senki. Ettől még szerintem 3 hét után azt várni, hogy már ő legyen az ura mindennek, eléggé gyenge támadás. Tudsz te ennél jobbat is szerintem, ha akarsz... 😀De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...Akkor felmerül a kérdés: az új főpolgármester kompetenciája nem az, mint amit ígért/vízionált, vagy csak számára megfelelő, hogy még nem szabadult fel Budapest teljesen?
StormST
Sobri Jóska
StormST
Sobri Jóska

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 6 éve
Hát ez egy csuda 😊ki a faszom az a Kupper András?www.youtube.com/watch?v=yY6AQnx1V2U
Kenny
Negritis
Szóval összefoglalva a pesti fizetős parkolás történetét, az úgy néz ki, hogy a demszky időkben haverok nyúlták le magáncégeken keresztül a bevétel becslések szerint több, mint felét. Ezt 2010-től lecserélték egy olyan rendszerre, amelyikben haverok nyúlták le önkormányzati cégek közreműködésével szintén magáncékeken keresztül a bevétel immár - kerülettől függően 80%--100%-át. Bizonyos helyeken meg még az önkormányzatot is meglopták mert veszteséget produkáltak. És ha jól értem amire utaltok, a nevek alapján várhatóan visszajön a 2010 előtti rendszer.
Akkor végülis minden fasza, mert mostantól csak újra a felét fogják ellopni, ergó legalább a fele megmarad? 😀 😀
Görény balkáni szelete ez a kis magyar valóságnak. Viszont - visszaolvasgatva a postokat - vitatkozom Sobri Jóskával. Az ORSZÁG nem ilyen. Igen, ügyeskedik, igen, próbál előnyt szerezni ahol tud. De ne általánosítsunk, hogy mindenki ilyen. Ez a balkáni posvány világ ami a filmből kiderül az önkormányzati, állami szektor környékén, a közbeszerzések környékén van. Ami az országnak egy kis szelete csak, és visszautasítom az általánosítást, mert ÉN nem ilyen vagyok, és az általam ismert ezernyi ember nem ilyen. ÉN nem lopnám el egy város parkoló pénzeit. És jópár millió másik magyar sem. Abban a faluban ahol a házam van, volt olyan polgármester korábban aki benne volt külterületi/belterületi kisajátítós ügyekben, 2006 óta meg olyan polgármester van, aki nincs benne. Itt bemehetsz a hivatalba és bármikor kikérheted, hogy hogyan lett egy külterület belterületté nyilvánítva, kitől sajátította (vette) meg az önkormányzat, és nem fogsz ismerős neveket, haverokat találni. És ha van ilyen falu - sok ilyen van -, akkor ne általánosítsunk, hogy mindenki csinálja. Egyrészt mert a tisztességesekre nézve nem fair. Másrészt azzal mentegetjük azt, aki csinálja.
Aki pedig emiatt szalad most fidesztől momentumig, vagy éppen momentumtól vissza fideszig, azt nem értem. Illetve csak akkor értem, ha tagja valamelyik tolvaj brigádnak. 😊 Egyébként nem mindegy? Ezekre a problémákra nem az a válasz, hogy húbazmeg ezek ugyanolyanok, mert húbazmeg, ezt 30 éve tudjuk. Ez ellen csak az lehet az ellenszer, ha van elég és elég erős civil szervezet, független újságíró, független média, és független igazságszolgáltatás, amelyik ezeket pofán veri. Mindegy mikor, mindegy melyik csinálja éppen. Ehhez meg kurva kevés négy évente máshoz szaladni a voksoddal. Na jó, adom, legrosszabb esetben az is jobb a semminél, ha négy évente mindig elhajtjuk az éppen aktuálisat. 😊 2022-ben kormányról a Fideszt, Budapest éléről meg ezt a mostani bandát. Aztán fordítva. 😊
De az igazi ellenszer a többi. Civil szervezetek, független média (legalább a lehetősége, a közmédia úgyse lesz itt független sokáig, de legalább a többi működőképes lehessen), közösségi média. És olyan polgári hozzáállás, hogy nem az a reakcióm, hogy oké, de a másik ugyanilyen szar. Ha azt akarom, hogy a házam előtti kátyúk tűnjenek el, és ha átmegyek a szomszédaimhoz, hogy írjunk együtt egy erélyes levelet az önkormányzatnak, akkor ha a szomszédok válasza az, hogy "áhh, hiába, ez se csinálja meg, a másik se csinálta meg", akkor sose lesz a kátyú befoltozva. Fel kéne fognunk, hogy itt nem a fidesz áll szemben a maszoppal, hanem egy korrupt elit a polgárral. Színtől, szagtól függetlenül. Mert a fideszes és maszopos szavazó is ugyanúgy bedobja a parkolódíjat. És ha abból nem kátyút foltoznak, akkor kvára mindegy, hogy ki lopja el és kurvázik belőle az adrián, mi pontosan ugyanúgy bukjuk a pénzt.
Mindegy, olyan ez mint a közlekedési morálunk vagy a köztisztaságunk. A 90-es években mindenki a térre kakáltatta a kutyáját, és tízből hat nem engedett be ha ki szerettem volna kanyarodni. Ma mondjuk fele szaratja már csak a kutyáját a térre, és tízből három sofőr barom. Elérjük egyszer azt is, hogy már csak tízből kettő kutya szarjon a térre, és akkor már megtörténik az is, hogy rászólnak. És ha tízből 1 lesz barom sofőr, akkor már ő fogja kényelmetlenül érezni magát azért, mert barom. (Olyan sose lesz persze, hogy MINDENKI. De ugye Bécsben is vannak tolvajok... )

több mint 6 éve
Nem kérdezték meg a főpolgármestert egy fővárosi üggyel kapcsolatban?!?!Mint kiderült őt nem kérdezte meg senki. Ettől még szerintem 3 hét után azt várni, hogy már ő legyen az ura mindennek, eléggé gyenge támadás. Tudsz te ennél jobbat is szerintem, ha akarsz... 😀De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...Akkor felmerül a kérdés: az új főpolgármester kompetenciája nem az, mint amit ígért/vízionált, vagy csak számára megfelelő, hogy még nem szabadult fel Budapest teljesen?
StormST
Sobri Jóska
StormST
több mint 6 éve
Blokád volt most is, mint annó, ha azt idehoztad, akkor ez is ugyanúgy ide tartozik...Mondjuk a taxisok legutóbb faszán kiharcolták az Uber kinyírását, elég volt párszor a reptéri gyorsforgalmit meg a belvárost megfogniuk...StormSTEz érdekérvényesítés volt. Nem tüntetés.
Sobri Jóska
Mint kiderült őt nem kérdezte meg senki. Ettől még szerintem 3 hét után azt várni, hogy már ő legyen az ura mindennek, eléggé gyenge támadás. Tudsz te ennél jobbat is szerintem, ha akarsz... 😀De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...Akkor felmerül a kérdés: az új főpolgármester kompetenciája nem az, mint amit ígért/vízionált, vagy csak számára megfelelő, hogy még nem szabadult fel Budapest teljesen?
StormST
Sobri Jóska
Szerkesztette: StormST

több mint 6 éve
Mondjuk a taxisok legutóbb faszán kiharcolták az Uber kinyírását, elég volt párszor a reptéri gyorsforgalmit meg a belvárost megfogniuk...StormSTEz érdekérvényesítés volt. Nem tüntetés.
De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...Akkor felmerül a kérdés: az új főpolgármester kompetenciája nem az, mint amit ígért/vízionált, vagy csak számára megfelelő, hogy még nem szabadult fel Budapest teljesen?
StormST
több mint 6 éve
Mondjuk a taxisok legutóbb faszán kiharcolták az Uber kinyírását, elég volt párszor a reptéri gyorsforgalmit meg a belvárost megfogniuk...Akkor is volt párezer agyhalott tüntető a belvárosban, akik úgy vélték, hogy majd az ő buzgárkodásuk hatására száll magába bárki is, és visszarendeli tankjait, és szeretkezik, nem háborúzik?A lezárások 19:30-ig tartottak, szóval ő se ment elvileg sokkal másabb időpontban, az biztos, hogy nem később ment, én csak arra emlékszem, hogy ugyanúgy 6 körül indultam haza és nem volt lényegesen nagyobb a dugó, mint egy átlag hétköznapon, pedig a lezárások alapján ugyanarra vitték. Igaz, aznap az őszi szünet miatt alapból kevesebben voltak a város útjain...Az mindig az adott programtól függ h mikor kell ezt biztosítani. Lehet Putyin meg burkolt egyet a deryneben és csak jóval 8 után húzta el a csíkot.Tőlem biztosítsa neki, csak ne az esti csúcsforgalomban. Érdekes módon Putyin múltkori látogatását sikerült sokkal kisebb szopatással megoldani...Ez nem szivatás. Pl OV is megkapta ugyanezt Kairóban 2016ban. Lezárták az ottani reptéri utat végig a hotelig. Általában ha nincs forgalom az az út kb 30-35 percbe telt, ha kisebb forgalom volt rajta akkor közelített egy órával. Mikor lezartak 15 perc alatt benn voltunk a konvojjal. Az állami vezetők szoktak ezt egymásnak biztosítani.Ha ez nem direkt a pesti nép szopatása volt, akkor haljak meg. Este 6:30-kor, az esti csúcsban, viszik át a Lánchídon, mindkét rakpartot 15 percre megállítva mindkét irányba, zseniális, ennél nagyobb kibaszást ki se lehetne találni a melóból hazajáró emberekkel. Közben megállítják a metrót is, csak hogy lássák azok is, hogy mi a szopás, akik a föld alá bújnak a káosz elől. Ezen az egészen tuti ment pár hétig a tervezés, csak hogy tutira mindenkinek szar legyen...Csuda tudja. Ha éppen háborúzik akkor mi az anyjaert nem otthon van, a parancsnokságon. Az egész város azért szopik, hogy dumáljon 3 órát Orbánnal meg mosolyogjon egyet a vidám Aderrel. Akkor már nem lett volna tényleg egyszerűbb, hogy ha paráznak ne utazgasson keresztül a városon? Legyen 1-1 megbeszélés meg mosolygas a várban, úgyis mindig odavágyott a török, aztán irány vissza...nem inkább csesszunk ki a rohadt libsi BudapestiekkelNem igazán ertem ezt az Erdogan dolgot. Kb olyan zárást kap, mint amit a világon csak az USA, Oroszország vezetője vagy a pápa szokott. Esetleg a nemet kancellár. Ki ez, hogy ilyen szintű védelmet kap? Vicc amit a városban művelnek a sünök...Azért most ami van náluk szerintem kb egy szinten van a védelme Trump vagy Putyinéval ez nem túl nagy meglepetés.
Klaci79
Toca
Klaci79
StormST
csebi
StormST
csebi
StormST
Egyrészt a magyaroknak semmi se jó. Borkai szeretkezett háborúzás helyett, mégse jó.
Másrészt találós kérdés: a világon valaha értek már el bármit is tüntetés által?
Nekem a kedvenc példám a taxisblokád a rendszerváltás hajnalán. Az akkor kb. 36 forintos üzemanyagot 62 forintra emelték. Ez azért óriási emelés volt. A taxisok belázadtak, blokád. El is érték, hogy csak kb. 45 forintra legyen az emelés. Győzelem. Majd a következő pár évben 1-2 forintjával szépen felment 60 ft/l fölé, ‘95-ben már 100 ft/l fölött volt. Blokád nélkül. 4 év alatt az eredeti emelés háromszorosát is szépen apránként megvalósították.
Végülis annyi tanulsága volt a blokádnak, hogy miként lehet kis, kezelhető lépésekben mindent letolni a magyarok torkán.
Sobri Jóska
De egyébként attól még, hogy a Várkertnél meg a Moszkván tüntetnek, attól még nem gondolom, hogy a pesti oldalon állni kéne a metróknak, illetve nekem a pesti rakparton 15+ percet egyhelyben pár száz/ezer sorstársammal együtt. A dugók pesti része nem a tüntetések miatt volt, azt ne kenjük már rájuk, függetlenül attól, hogy egyetért-e velük az ember vagy nem, vagy hogy van-e értelme egyáltalán tüntetni...

több mint 6 éve
Nekem azt magyarázza meg valaki nálam okosabb, hogy ha a felszínen bármilyen tüntetés is van, a metrót a föld alatt mi a fasznak kell leállítani? Az hogy nem jár a hármas a Deák és a Dózsa között az milyen hatással volt bármire is?
Meg se választották Puzsért de máris megvalósult a sétáló Budapest program. Mondjuk lakkos makkososba annyira nem díjaztam azt a könnyed kis sétát, de ez van.
No 1. Kyle Pitts, Jordan Mailata, Myles Garrett, Jerry Jeudy, Tre Harris, Jayden Higgins és Nick Chubb fan!!!
több mint 6 éve
Akkor is volt párezer agyhalott tüntető a belvárosban, akik úgy vélték, hogy majd az ő buzgárkodásuk hatására száll magába bárki is, és visszarendeli tankjait, és szeretkezik, nem háborúzik?A lezárások 19:30-ig tartottak, szóval ő se ment elvileg sokkal másabb időpontban, az biztos, hogy nem később ment, én csak arra emlékszem, hogy ugyanúgy 6 körül indultam haza és nem volt lényegesen nagyobb a dugó, mint egy átlag hétköznapon, pedig a lezárások alapján ugyanarra vitték. Igaz, aznap az őszi szünet miatt alapból kevesebben voltak a város útjain...Az mindig az adott programtól függ h mikor kell ezt biztosítani. Lehet Putyin meg burkolt egyet a deryneben és csak jóval 8 után húzta el a csíkot.Tőlem biztosítsa neki, csak ne az esti csúcsforgalomban. Érdekes módon Putyin múltkori látogatását sikerült sokkal kisebb szopatással megoldani...Ez nem szivatás. Pl OV is megkapta ugyanezt Kairóban 2016ban. Lezárták az ottani reptéri utat végig a hotelig. Általában ha nincs forgalom az az út kb 30-35 percbe telt, ha kisebb forgalom volt rajta akkor közelített egy órával. Mikor lezartak 15 perc alatt benn voltunk a konvojjal. Az állami vezetők szoktak ezt egymásnak biztosítani.Ha ez nem direkt a pesti nép szopatása volt, akkor haljak meg. Este 6:30-kor, az esti csúcsban, viszik át a Lánchídon, mindkét rakpartot 15 percre megállítva mindkét irányba, zseniális, ennél nagyobb kibaszást ki se lehetne találni a melóból hazajáró emberekkel. Közben megállítják a metrót is, csak hogy lássák azok is, hogy mi a szopás, akik a föld alá bújnak a káosz elől. Ezen az egészen tuti ment pár hétig a tervezés, csak hogy tutira mindenkinek szar legyen...Csuda tudja. Ha éppen háborúzik akkor mi az anyjaert nem otthon van, a parancsnokságon. Az egész város azért szopik, hogy dumáljon 3 órát Orbánnal meg mosolyogjon egyet a vidám Aderrel. Akkor már nem lett volna tényleg egyszerűbb, hogy ha paráznak ne utazgasson keresztül a városon? Legyen 1-1 megbeszélés meg mosolygas a várban, úgyis mindig odavágyott a török, aztán irány vissza...nem inkább csesszunk ki a rohadt libsi BudapestiekkelNem igazán ertem ezt az Erdogan dolgot. Kb olyan zárást kap, mint amit a világon csak az USA, Oroszország vezetője vagy a pápa szokott. Esetleg a nemet kancellár. Ki ez, hogy ilyen szintű védelmet kap? Vicc amit a városban művelnek a sünök...Azért most ami van náluk szerintem kb egy szinten van a védelme Trump vagy Putyinéval ez nem túl nagy meglepetés.
Klaci79
Toca
Klaci79
StormST
csebi
StormST
csebi
StormST
Egyrészt a magyaroknak semmi se jó. Borkai szeretkezett háborúzás helyett, mégse jó.
Másrészt találós kérdés: a világon valaha értek már el bármit is tüntetés által?
Nekem a kedvenc példám a taxisblokád a rendszerváltás hajnalán. Az akkor kb. 36 forintos üzemanyagot 62 forintra emelték. Ez azért óriási emelés volt. A taxisok belázadtak, blokád. El is érték, hogy csak kb. 45 forintra legyen az emelés. Győzelem. Majd a következő pár évben 1-2 forintjával szépen felment 60 ft/l fölé, ‘95-ben már 100 ft/l fölött volt. Blokád nélkül. 4 év alatt az eredeti emelés háromszorosát is szépen apránként megvalósították.
Végülis annyi tanulsága volt a blokádnak, hogy miként lehet kis, kezelhető lépésekben mindent letolni a magyarok torkán.
több mint 6 éve
'csak az maradt tiéd, mit homlokod megett viselsz.'
"A világ igazságtalan. Ha elfogadod ezt, cinkos lesz a neved, ha pedig megváltoztatnád, hóhér." (Sartre)
Never forget Bucha, Borodyanka, Hostomel, Irpen, Kramatorszk, Mariupol, Rubizne, Popasna, Kremenchuk, Sievierodonetsk, Chasov Yar, Vinnytsia, Mikolajiv, Olenivka, Chaplyny, Izjum, Zaporizzsja, Kijiv, Bakhmut, Pravdyne, Marinka, Kherson, Dnipro, Soledar, Avdijivka, Slovyansk, Uman, Nova Kakhovka, Kryvyi Rih, Odessa, Pervomajszkij,Lviv, Pokrovsk, Chernihiv, Kostyantynivka, Hroza, Harkiv, 2023.12.29., Odessa, Chernihiv, Vovchansk, Harkiv, Okhmatdyt, Poltava, Lviv, Sumi, Ternopil