Politika

69 feliratkozó

1 hónapja
fake.id 1 858 — sixseveeeeeen
Apám is ezzel jött néhány napja, hogy azért a Viktor mégiscsak egy politikai zseni. Erre én azt mondtam, hogy egyetértek, a kérdés csak az, hogy a zsenialitást mire használod. Egyébként meg a 20. század legnagyobb politikai zsenije Adolf Hitler volt.
szaba
Fràszt. Sztálin kategóriákkal nagyobb politikai tálentum volt. Nálam Adolf a top 3-ba sem lenne a 20. század politikai zsenijei kategóriában. Igazából a német elit ha csak kicsit tökösebb, vagy a nyugati elit csak egy kicsit keményebb 37-38 körül akkor H. ma egy nem túl
hosszú làbjegyzet a világtörténelemben.
MC12
A XX..század legnagyobb politikai zsenije Teng Hsziao-Ping volt, aki átvitte Mao agrárkommunista szegénybirodalmát a modern kapitalizmusba.
Dzsokijuing
ez a mondás kb az összes ponton sántít, de mindegy. szerintem meg kim ir szen, annál nagyobbat hatalomtechnikai szempontból egyik balfácán sem tudott összerakni, mint ő. az ükunokáját is istenként tisztelik az általa létrehozott államalakulatban, nemhogy őt. esetleg még lee tábornokot is ide rakhatjuk, egy csöves halászfalut kormányzott a 21. századba pár évtized alatt annak ideje előtt mindenféle természeti erőforrás nélkül
1 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 85 376 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Aki a Tavaszi szél után nézne mêg valamit, annak itt van ez.
 www.youtube.com/watch?v=K7dshPU4c20
1 hónapja
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 773 — Saturday Night Lights
Apám is ezzel jött néhány napja, hogy azért a Viktor mégiscsak egy politikai zseni. Erre én azt mondtam, hogy egyetértek, a kérdés csak az, hogy a zsenialitást mire használod. Egyébként meg a 20. század legnagyobb politikai zsenije Adolf Hitler volt.
szaba
Fràszt. Sztálin kategóriákkal nagyobb politikai tálentum volt. Nálam Adolf a top 3-ba sem lenne a 20. század politikai zsenijei kategóriában. Igazából a német elit ha csak kicsit tökösebb, vagy a nyugati elit csak egy kicsit keményebb 37-38 körül akkor H. ma egy nem túl
MC12
A XX..század legnagyobb politikai zsenije Teng Hsziao-Ping volt, aki átvitte Mao agrárkommunista szegénybirodalmát a modern kapitalizmusba.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
1 hónapja
iktriad Jacksonville Jaguars 85 376 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
Itt van indjárt április 12. Ahogy közeledik, úgy fokozódik a feszültség még itt is... lesz még értetlenkedés néhánt hsz-en.
Az lenne a móka, ha egy agyhalott hívő beszabadulna ide... ( bármelyik oldalról )
gyurczi
Ne vonzzad be ide Norbi180-at, ha lehet! 😀
1 hónapja
nagylaza, főpohárnok Green Bay Packers 17 643 — beers & Packers
Rögzítsük: 2026. áprilisában eljutottunk oda, hogy a Kádár-rendszer nem volt kontraszelektált. Mindig tanul az ember.🙂
nagylaza, főpohárnok
az volt. de nem annyira mint a mostani, legalábbis a 80-as években már biztosan nem.
deyell
Ha a nyolcvanas évek második feléről beszélünk, akkor nem vitatkozom.
1 hónapja
szaba Los Angeles Chargers 12 691
Rögzítsük: 2026. áprilisában eljutottunk oda, hogy a Kádár-rendszer nem volt kontraszelektált. Mindig tanul az ember.🙂
nagylaza, főpohárnok
Egyet jegyezzem meg Pelikán elvtárs, akár sült malacot eszik az ember, akár sült krumplit, az osztályharc egyre fokozódik.
1 hónapja
deyell Las Vegas Raiders 12 645 — Sworn to the Dark
nagylaza, főpohárnok
az volt. de nem annyira mint a mostani, legalábbis a 80-as években már biztosan nem.

built for this shit

1 hónapja
1 hónapja
Teljesen egyértelmű, hogy az volt. Most axiómáról kellene vitatkoznom?
nagylaza, főpohárnok
Hit kérdésekben nem vitatkozom, igazad van.
Gyurma Pappa
Ez így már majdnem jó, de kicsit kombatáns.
Az igazán asszertív az lenne, hogy "elfogadom, hogy úgy érzed igazad van, tiszteletben tartom a hitedet." 😊
Őszentsége Sobri Jóska
Nem tehet róla, őt is begyűrte a háborús pszichózis.
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 915 — #NoStress
nagylaza, főpohárnok
Gyurma Pappa
Ez így már majdnem jó, de kicsit kombatáns.
Az igazán asszertív az lenne, hogy "elfogadom, hogy úgy érzed igazad van, tiszteletben tartom a hitedet." 😊

1 hónapja
 www.facebook.com/groups/990960226542366/permalink/1240727941565592/
Matthew99
Jó régi kép lehet, hogy még nincs semmi pocak.
1 hónapja
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 845 — zászló zászló szív
nagylaza, főpohárnok

1 hónapja
gyurczi New York Giants 2 676 — Giants fan
Itt van indjárt április 12. Ahogy közeledik, úgy fokozódik a feszültség még itt is... lesz még értetlenkedés néhánt hsz-en.
Az lenne a móka, ha egy agyhalott hívő beszabadulna ide... ( bármelyik oldalról )

Nolite iudicare, ut non iudacemini. Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
1 hónapja
Matthew99 New Orleans Saints 10 419 — Invisible man
https://scontent.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/662517777_25565663429773113_4928582350416528445_n.jpg?stp=dst-jpg_tt6&cstp=mx799x635&ctp=p600x600&_nc_cat=105&ccb=1-7&_nc_sid=bb2ce1&_nc_ohc=SHBs5P-yN4cQ7kNvwEX1w1U&_nc_oc=AdrPWD_ukIAxGlY1idDPx2WwCU7bVwzoB5EOG1Lk5UmUeHtA-tzdgsPb2qu1F8D4dX4&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.xx&_nc_gid=feMVXP4RTR4wAXOrnU_jQw&_nc_ss=7b20f&oh=00_Af4Quy7kuOC7HgnVwNnhCPXE19Ii03Y54VT6xIekW7yJsw&oe=69FB8770
ÁLJ FEL CSODACSATÁR! ORBÁN VIKTOR SEREGE | Facebook

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
esanders10 Denver Broncos 957
(mondjuk ez a Tavaszi szél free verzió biztosan az egyik legjobb kampányteljesítmény, amit láttam az elmúlt 30 évben, mióta politikával foglalkozom)
Gyurma Pappa
Megjegyzem már 1,755 millió felett jár a megtekintése. Meglehet a 3 millió, amig kint lesz a youtube-on.
iktriad

Ráadásul egészen biztos vagyok abban is hogy az átlagos youtube contentekhez képest, itt a megtekintések jóval nagyobb arányban voltak csoportos/társas megtekintések.
1 hónapja
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 915 — #NoStress
Te tagadod, hogy Orbán politikai zseni?
Őszentsége Sobri Jóska
Hatalomtechnikai értelemben az. És? Mi haszna volt belőle az országnak? Erre nagyon rövid a válasz. Arra viszont nagyon hosszú, hogy mennyi kárunk származott belőle.
nagylaza, főpohárnok
És pont ebből a szempontból elemeztem vagy véleményeztem régen is.
Ha a hatalomról van szó, akkor irreleváns milyen családapa, focista vagy filantróp.
Engem sosem zavart meg a tisztánlátasban, hogy egyébként geci, és a jóemberség se volt szempontom soha.

1 hónapja
Eazzy Philadelphia Eagles 5 259 — No one likes us, cause no one like us
Azérte komolyan nyélen vannak itt sokan, hogy egy egyszerű kommenttől totális kiakadások jöttek 😀

Köszi @baggio az értelmes hozzáállást.

Csak néhány gondolat, nem akarok mindent beidézni:
- nem szavaznék a fityeszre nyugodjatok meg.
- ha a Tisza nyer nem lehet Orbán többet miniszterelnök? Már miért ne? Mármint adja a jó ég, hogy megvalósítja MP pontosan amiket mondott, de mi a jó isten a garancia rá? Én is úgy gondolom hogy bízni kell, de azért olyan naív nem lennék, hogy bármilyen retkes politikusnak bármit elhiggyek tutira…
-Ha nincs 2/3 impotensek lesznek, és erre a szarra úgyis kevés 4 év, majd az értelmesebbjén kívül kíváncsi vagyok hogy jön elő a “hát baze ez még szarabb” anélkül, hogy feldolgozná, hogy milyen nehéz és milyen lentről indulunk? Hogy milyen világgazdasági körülmények lesznek?
- 2/3 esetén pedig szintén áll, hogy kurva mélyről indulnak, és arra sincs semmi garancia, hogy megcsinálják, amit ígérnek ahogy fentebb is írtam.
A fityesz is sok minden megígért 2010-ben, mégis mi a fasz lett belőle?

A tisza szavakban az összefogás, tisztelet, és szeretet dumáját tolja. Szépen áthatotta azoknak a lelkületét akik acsarkodtak a kommentemre…ezen gondolkodjatok!

Písz 🫶

Don't talk the walk, Walk the talk!
1 hónapja
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 27 602 — Lucas Scott
Mindegy, az állításom az, hogy bárki is nyer 12-én a helyzet nem lesz hirtelen jobb.
Gyurma Pappa
Ez nyilvánvaló, de még középtavon (3-5 év) is rosszabb lesz, mert ez nem egyes embereken múlik (Orbán, MP), hanem világgazdasági folyamatokon.

Túl sokat gondolunk bele a Fidesz képességeibe.
Gyurma Pappa
Ezzel viszont nem értek egyet, inkább a baudelairei mondás parafrázisával, miszerint "az ördög legnagyobb trükkje az, hogy elhiteti, hogy nem létezik" érvelek, miszerint jelenleg se a Fidesz (vagy Orbán, esetleg a tényleg meghatározó éceszgébereinek a) képessegeivel van a gond, hanem egyszerűen 16 év alatt annyi szar felhalmozódott, a tartály amibe beleszuszakolták annyira ereszt mindenhol, hogy ez már képességektől függetlenül is bugyog kifele ezerrel.
Szerintem túl keveset gondolunk bele a Fidesz képességeibe, amennyiben elfogadod képességnek a gátlástalanságig elfajuló akarnokságot, az intoleranciáig kitolható akarnokságot, az etikailag lenullázott kognitív képességeket, és így tovább.
Ezen allításod szerintem vágyvezérelt önáltatás.
Őszentsége Sobri Jóska
Volt egy nagyon hasonló nevű fórumtárs, aki pár éve még OV politikai zsenijéről áradozott. Nem te voltál véletlenül?🙂
nagylaza, főpohárnok
Nem tudom melyikünknek szól, de mindketten erről beszéltünk, szóval akkor én válaszolok először 😀

Orbán zseniális politikus, kiváló hatalommérnök, gátlástalan és közben kiemelkedő kommunikátor. Igazán 2013-14-ig volt rajta korlát, voltak körülötte olyan emberek, akik ellen tudtak mondani neki. Aztán egy ponton ez elfogyott, és OV elkezdte összekeverni a szerencsét a tudással. Mindenki megöregedik, mindenkinek megkopik a tehetsége, minden területen (kv. Puskás, ugyebár). 2022-es győzelem után (ami egyébként szerintem a legkönnyebb győzelme volt valaha) elhitte, hogy sérthetetlen.

Elment világpolitizálni és itt hagyott egy csomó opportunista, negyedtudású, közepesen tehetséges embert. Lázár-Navra-Nagy trió emberei egymás gyilkolásával voltak elfoglalva, Novák vakon írt alá mindent, a politikai zseni Balázs próbálta megideologizálni semmit. Ex. Magyar Péterné készült arra, hogy az ország első női miniszterelnöke legyen (lehetőleg a lehető legkevesebb erőfeszítéssel). Rogán annyira gazdag, hogy nagyjából baszott mindenre, Matolcsy talicskázta a pénzt, a többiek meg igazából csereszabatosak (szegény Misi volt az egyetlen értelmes ember az egész brigádban, de az ő mozgástere meg habitusa ennyire elég, amit látunk).

Csak egy szikra kellett, hogy az egész rájuk robbanjon, de mivel 0 kritikai gondolkodás van ebben a csapatban, nem voltak hajlandóak észrevenni ezt. Nem kegyelmi ügy az OKA, hogy itt tartunk. Az OKA az, hogy 2022 után gyakorlatilag Magyarországon egyszerre szűnt meg a beáramló tőke, a gazdaság tűrőképessége, a kihasználható munkaerő ÉS a kormányzati képesség.

Orbán zsenije abban volt, hogy jól ismerte fel és használta ki az adódó lehetőségeket. Csak nagyon nehéz, amikor az ellenfeled nem igazán hibázik. A Tisza kampánya nem kimondottan erős (mondjuk ez a Tavaszi szél free verzió biztosan az egyik legjobb kampányteljesítmény, amit láttam az elmúlt 30 évben, mióta politikával foglalkozom), de nem is kockáztat sokat, így nem is hibázik sokat. Ezért is próbált "hibákat" generálni a Fidesz (Tisza-adó), de ezek meg nem ültek eléggé, mivel a korábbi képzeletbeli ellenfelekkel ellentétben a Tisza képes volt ezekre reagálni.

Szóval hiába vagy egy kiváló befejező csatárod, ha az ellenfél 11 emberrel védekezik, és nem hajlandó hibázni. Csak hogy Viktor is értse.
Gyurma Pappa
Ez így van teljesen de mondjuk részben van egy dolog ami ehhez még hozzájön.
Még hozza az hogy nem elég csak úgy tenni mint kormányozni hanem kormányozni is kell. Ferinek ez két évig ment hogy csak úgy tett OV tehetségesebb neki tovább ment.
Csakhat az a bökkenő h előbb-utóbb kiderül h a kiraly meztelen vagy hogy az állványok mögött mégsem vár épül hanem csak az oda ürített szar lett nagyobb.
Sztem messze nem állnának itt ha mondjuk ami elloptak vagy vmi hülye ideológia miatt elkótyavetyéltek annak csak 10%t tényleges projektekbe öntöttek volna amik egyrészt fejlesztik az oktatást, egészségügyet vagy hozza adott értéket termelnek.
De lehet szimplán 22 velük elhitette hogy nem kell ez sem mert enélkül is sima liba.

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
1 hónapja
Amit ő mond, meg amit te most írsz az egy befolyásmentes vákumban igaz lenne, de én validnak gondolom azt, hogy ő nem szuverén, és van rajta orosz/putyini nyomás, ami korlátozza a mozgásterét.
És van fal is számára, csak szerintem nem azon az oldalon, ahol diktatúrába hajlana az autoritása, hanem pont a másikon, ahol konszolidációba.
De ne legyen igazam.
Őszentsége Sobri Jóska
Moldova. Grúzia. Egyikben nem is tudott nyerni az orosz oldal, a másikban tudott nyerni, de ott sem folyik a vér az utcákon, vízágyú volt a legkeményebb.
Az oroszok mozgástere is sokkal korlátozottabb, mint sokan mutatni szeretnék. Sz. Bíró mondta pár hete: „Nemcsak most nyert bizonyítást az, hogy Oroszország azért nem egy nagyon erős állam, hanem ezt látjuk az elmúlt évek ukrajnai fejleményeiben is.”
Az orosz befolyásról is azt gondolom, hogy igen, van/volt, de mivel az orosz olaj/gáz leváltása politikai akarat mellett is legalább 4-5 év (persze, ha elkezdtük volt, amikor a többiek, már meg lenne), ezért Putyinnak kevésbé fontos Orbán, mint a magyar gazdaság kitettsége. Bárki is lesz a miniszterelnök, meg kell küzdenie azzal a teherrel, hogy Hernádi nem szívesen adja fel az aprót, ha csak nem kap egy 0-val többet.
Én szkeptikus vagyok a rendszer fenntarthatóságával kapcsolatban. Óriási elégedetlenség van az ÁLLAMON (nem a párton) belül is, ezért is gondolom (ahogy már írtam), hogy a választások elhalasztása nem opció.

1 hónapja
Rovancs, kezdve az „ősforrástól”:
Első MP-interjú, Partizán (2024 február) – 2,8 millió
A dinasztia (az Orbán család gazdagodása), Direkt36 – 4,1 millió
A nagy játszma (MNB-botrány), Telex – 1,3 millió
A szavazat ára, DE! Akcióközösség – 1,9 millió
Szabó Bence, Direkt36 – 2,7 millió
Gundalf, 444 – 1,7 millió
Pálinkás Szilveszter, Telex – 1,5 millió
Tavaszi szél – 1,7 millió
------------------------------------------
OV, beköltözve Hajdú Péterhez – 691 ezer
1 hónapja
(mondjuk ez a Tavaszi szél free verzió biztosan az egyik legjobb kampányteljesítmény, amit láttam az elmúlt 30 évben, mióta politikával foglalkozom)
Gyurma Pappa
Megjegyzem már 1,755 millió felett jár a megtekintése. Meglehet a 3 millió, amig kint lesz a youtube-on.
1 hónapja
Te tagadod, hogy Orbán politikai zseni?
Őszentsége Sobri Jóska
Hatalomtechnikai értelemben az. És? Mi haszna volt belőle az országnak? Erre nagyon rövid a válasz. Arra viszont nagyon hosszú, hogy mennyi kárunk származott belőle.
A Kádár rendszer kontraszelektált volt?
Gyurma Pappa

Szerkesztette: nagylaza, főpohárnok
1 hónapja
Matthew99 New Orleans Saints 10 419 — Invisible man
Az utolsó hétre várom, hogy a mentősök, orvosok/ápolók, tanárok, bírók is csatlakozzanak a rendvédelmisek Fidesz alázásához.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
1 hónapja
Elment világpolitizálni és itt hagyott egy csomó opportunista, negyedtudású, közepesen tehetséges embert.
Gyurma Pappa
Ez nem ilyen egyszerű. OV maga gondoskodott arról, hogy egyre inkább ilyen, aztán már jószerével csak ilyen emberek legyenek körülötte, és még a láthatártól is elüldözzön bárkit, aki kiemelkedne az átlagból. A szolgalelkűség volt a jó, a tehetség és a hozzáértés a rossz. A kontraszelekció ugyanúgy kódolva volt az Orbán-rendszerbe, ahogyan anno a pártállamba. Remélem, a vége is ugyanaz lesz.
nagylaza, főpohárnok
A Kádár rendszer kontraszelektált volt? Akkor miért van az, hogy a 70-80-as évek elitje a mai napig meghatározó a politikában, és méginkább vagyis hát főleg a gazdaságban? Kevered a káderszintet a vezetéssel. Az Orbán rendszert az egyik legalapvetőbb emberi tulajdonság teszi tönkre (mert ez csak idő kérdése, ha nem most, akkor majd 2030-ban, ezt igen nagy bizonyossággal állítom): a hiúság. Igen közelről ismerem a Fidesz választmány szétesését, úgymond első kézből jött információm vannak. Orbán Viktornak addig suttogták az opportunisták a fülébe, hogy mennyire zseniális és tökéletes, hogy elhitte, és már csak azt hitte el. A világ is visszaigazolta, a talpnyalóin kívül a populista politikai hullám felfutása sem sokat használt az egója egészséges fejlődésének.

Ezzel szemben a Kádár rendszer nem ebbe hullott szét, azt a gazdasági helyzet tarthatatlansága tette tönkre. A tervgazdálkodást már régen felváltotta egy hibrid, piaci szocializmus, és egyszerűen akkora volt a nyomás, hogy ezt már a pártállam nem bírta feldolgozni. Abban igazságod van, hogy az első szinteken, a káderek szintjén elég kontraszelektált népek dolgoztak, de még a városi párttitkárokból is számos milliárdos kerekedett ki, és az meg azért kontraszelektált ember között elég ritka (kv. ha Orbán Viktor legjobb gyerekkori barátja vagy).

1 hónapja
Pep71 Green Bay Packers 3 644
szaba
MC12
miért csak nála számít a ha?
ennyi erővel ha nincs világgazdasági konjunktúra, akkor OV már rég megbukott volna...egy pitiáner hazudozó, aki jól választott szakmát..más szakmákban már rég mindenhol bukott ember lenne, akit senki nem vesz komolyan..ezért is mennek politikusnak nagyon nagy részt olyan emberek, akik a versenyszférában nem tudnának érvényesülni.