NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 702
48
21:00 CITRUS BOWL - Michigan vs Texas
Politika
65 feliratkozó
több mint 8 éve
Magyar filmnek penzt adni? Hidember (ironikus, hogy az elobb az infrastrukturarol beszeltem..... na meglatjuk a Kincsembol mi lesz, kb. ugyanez, talan egy hajszallal kevesebb politikai toltettel)Nézd, ilyen viszonyok között bárhova teszed a pénzt, az alacsony hatékonysággal fog eredményt hozni, mert a rendszer nem enged jobb hatékonyságot. Persze, hogy készülnének rossz filmek is. De ugye nem feltételezzük, hogy az olimpiai beruházások majd csak hasznosak lesznek? 😊
A filmhez elsosorban/nem csak penz kell, hanem hogy hagyjak az embert (jol) dolgozni.
Ez a falujaras meg remelem rossz vicc, nem is a politikai szinezet miatt, hanem inkabb amiatt hogy hogyan egyezteted ossze a millenaris generacioval... (32 vagyok, de eleg sok 20-25 kozottit interjuztattam... es mar az mas vilag, mint az en korosztalyom szvsz. Nem tudom elkepzelni hogy aki most 10-18, azt te hogyan fogod tudni megfogni a fent emlitett dolgokkal)
De megint sok mindenben egyetertunk amugy; ha azt mondod ingyen 4 ev programozas/nyelvoktatas minden gyereknek az olimpiai penzbol, akkor en vagyok az elso, aki azt alairja (pedig 0 db csaladtag/rokon/ismeros esne bele a korbe most legalabb egy evtizedig) - oh wait, a kormany es az oktataspolitikaja...
Igor
Szóval a mondandóban természetes módon feltételeztem, hogy bármire is költünk, azt ugyanúgy túl kell finanszírozni. És akkor a kérdés ugyanúgy valid: Mit válasszunk? Még 8 stadion, vagy ötven megfinanszírozott magyar film, esetleg 1000 megfinanszírozott magyar kortárs zenész, festő, költő, színház. Én utóbbira szavazok.
Ne érts félre, én sose szidom se a kertévéket, se a műsorokat, de a valóvilágokat. (Az NFL közvetítéseket sem 😊 ) Sőt, nézem őket. A valóvilágot is. És ezt le is írom, és mosolygok azokon, akik "szarműsoroznak", mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy mellette Esterházy-t is olvasok-e, vagy sem. Az olimpiával is így vagyok. Jó buli, remek élmény - tavaly nyáron éjjel nappal fostuk a dumát az olimpia topicban, nagyon élveztem 😊 -, de ettől még egy Valóvilág. Egy nagyon szórakoztató, de "olcsó" (nem pénzben 😀), alacsony színvonalú, igénytelen bulvártermék. Cirkusz. Az egyik legnagyobb. A nemzethez, kultúrához, összetartozáshoz, hagyományokhoz, és úgy általában bármihez, ami a szentkoronához vagy a pirosfehérzöldhöz kötődik, semmi köze nincs. Azért kötik hozzá, mert remekül hozzá lehet, mint pótcselekvést. Nem véletlen, hogy mely országok azok, amelyek politikai, hatalmi, nemzeti kérdést csináltak, csinálnak az élsportból: a szovjet blokk, a kommunista rendszerek, a mi negyven éves komcsi rendszerünk, a diktatúrák, a féldemokráciák. A félsikeres, sikertelen országok, ahol valamivel be kell kábítani a népet, hogy kussoljon, és jóléttel nem lehet. Na erre jó az egész. Ezért utálom amellett, hogy szórakozásként viszont bírom. De tudni kell, hogy hol a helyes hangsúly. Tudni kell, hogy ha nincs Esterházy, ha arra nem jut idő, pénz és energia, akkor a Valóvilágtól önmagában csak elbutulunk. És jelenleg, nálunk ez a helyzet. Az értékesre nem költünk, nem tudunk, nem akarunk eleget költeni. A bulvárra viszont el akarunk költeni egy óriási halom pénzt...
A tizenéveseket meg szerintem lebecsülöd. Az unokaöcséim olyan facebook gyerekek, mint annak a rendje, xbox, okosteló, facebook meg youtube négyzetben élik az életüket. 😊 De közben járnak néptáncolni, és imádják. Csak egyszer kellett elvinni a nagyobbikat, azonnal ott ragadt. A kisebbik pedig már maga kérte, hogy hadd mehessen ő is. Ugyanennek az unokaöcsémnek én adtam a kezébe Szerb Antalt, és láss csodát, ott ragadt a kezében. Igaz, előtte át kellett esni a Harry Potteren, hogy ne fáradjon be 2 oldal olvasás után, de túléltük 😊 Szóval, ha van aki megmutatja, van aki elvisz, van aki megfizeti, akkor van érdeklődés is, ebben biztos vagyok. A fiatalnál nincs nyitottabb elme. (Egyébként erre egészen közvetlen bizonyítékom is van: gyere el ide falura, beviszlek a kocsmába, és leülünk egy asztalhoz, és beszélgetünk az ott borozgató emberekkel. Kérdezz rá, hogy milyen színház-élményei vannak. Jó eséllyel a nagykorúsága betöltése óta színház környékén se járt. Viszont lazán el fogja neked mesélni, hogy amikor általánosba járt, akkor az osztállyal elmentek a győri színházba, és megnézték az XY darabot. Egy egyszerű ember, életében nem fogyasztott önszántából igazi kultúrát, de évtizedekig megmarad emlékként amikor igen. Na ilyen nyomot tud hagyni az igazi érték. Lehetne dupla ennyi nyomot is hagyni. Vagy tripla ennyit. Olimpiával nem fogunk.)
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Az infrastruktura fejlesztese (normalis keretek kozt, kiveve az ilyen buzamezo ala furt alagutakat/volgyhidakat vagy a luxusbol epitett Maglev vasutakat mondjuk) nem joleti beruhazas - az infrastruktura a gazdasag fejlodesenek egyik alappillere.Én nem úgy általában az infrastruktúrális beruházásokra mondtam, hogy jóléti beruházások, hanem azokra, amikhez egy olimpia kell, hogy megépüljenek. Azok a beruházások, amiknek gazdasági racionalitása van - értsd kiköveteli a város, a növekedési ütem, az életszínvonal növekedése, stb. - azok el is készülnek. Még a 4-es metró is. 😊 Ráadásul ezekre - víztisztítótól elkerülőúton át metróig - még EU-s pénz is szerezhető, mert pont az ilyenekre adják. Úgyhogy ezeket úgy tudjuk megépíteni, hogy nem is mi fizetjük a teljes költségét. Az egy más kérdés, hogy miért 4-es metróra költünk 600 milliárdot, és közben miért olyan a 2-es és 3-as, mint amilyen. De gondolod, hogy azért, mert olimpiára készül, majd az olimpiai fejlesztések hatékonyabban, logikusabbak lesznek? Mert én nem. Sőt, inkább éppen az ellenkezőjét valószínűsítem. Az olimpia csak apropó lesz arra, hogy még kevésbé működjön az "azt építjük ami hasznos, amire szükség van" elve.
Egy metro ugyanugy indirekten (is) penzt termel (vagy maskepp mondva, koltseget sporol meg mondjuk mas lehetosegekhez kepest), mint egy atomeromu a kevesbe hatekony/kornyezetszennyezobb alternativakhoz kepest. Az hogy neked munkaba eljutni 15 perc, es nem 45 perc.. az minden egyes embernel napi 1 ora produktivitast eredmenyez(het), kapasbol. (Peldalozhatnank Tokioval, de nem fair pelda..)
Abba meg szerintem ne menjunk bele, hogy Pesten mi kovetelne ki magat, mert eleg hosszu a lista.... es az olimpia legalabb urugyet adna arra, hogy ne a szuksegesnel 20-30 evvel tovabb hasznaljuk az ocska metrot, buszt, vagy szallodakat. (Utobbi megint nem feltetlenul egy esemeny-specifikus dolog, es ha turistaorszagnak akarjuk magunkat eladni, bizony az is elferne...)
Sok mindenben egyetertunk amugy, de azert magyarorszagi viszonyok kozt az infrastrukturalis fejlesztest ne titulaljuk mar joleti beruhazasnak, please, amig egy 2 millios varosnak mondjuk 2.5 metroja van, es abbol a legfontosabb vonal 30-35 eves kocsikkal mukodik..
(Nezd meg Kinaban milyen metroepitesi / vasutepitesi (CRH) laz volt az elmult 10 ev alatt.... egyszeruen hihetetlen. Valoszinuleg ez lesz az a faktor, ami a "hard landing"-juket keslelteti es enyhiti majd, szvsz.)
Igor
Kína pedig évi számtalan kilométer metrót fúr valóban, de egyrészt ők most már 25 éve évi 10%-al fejlődnek, GDP-ben lassan megközelítik az USA-t, úsznak a pénzben, nem tudják elkölteni se. Nem véletlenül vásárolták már fel az USA adósságállományának markáns részét. Tényleg nem tudják elkölteni a pénzüket joibban. Másrészt - és ezért sem tudják jobban elkölteni - az nem egy nyugati polgári társadalom. Miközben a tengerparton szupercity-k nőnek ki a semmiből, elképesztő fejlesztésekkel, aközben a lakosság kétharmada még mindig középkori szinten él. Csakúgy, mint néhány közel-keleti olajországban. Ha mind az 1.3 milliárd kínai polgári/fogyasztói társadalomban élne, lenne nyugdíjrendszer, egészségügyi rendszer, teljeskörű oktatási rendszer, az egész társadalom részére kellene finanszírozni kultúrát, tömegközlekedést, szórakozást, munkahelyeket teremteni, munkanélkülieket eltartani, akkor mindjárt jó eséllyel nem maglev épülne, hanem közművesítenének, tanárokra, orvosokra, színházra, nyugdíjra költenének sokkal többet. (Mondjuk Maglev náluk még így is épülne, épülhetne, elvégre az egy milliárdos méretű ország, oda valók az ilyenek.) Ha már gazdag ország és beruházások, akkor javaslom inkább Norvégiát példaként. Amióta felfedezték az északi szénhidrogén mezőket és elkezdték kitermelni, az az ország is szintet ugrott, úsznak a jólétben. De őket nem látod olimpiára pályázni, nem látsz száz kilométernyi metrót épülni, nem látsz felhőkarcolókat, és hasonló beruházásokat. Viszont látsz mindenhova eljutó szélessávú internetet, ingyenes távoktatással, ingyenes nyelvoktatással. És parkokat, zöld-energia beruházásokat, meg biztosítás alapú nyugdíjrendszert, ingyenes felsőoktatást, 60%-os diplomás aránnyal, stb. EZ az amire a pénzt költeni érdemes, ha van. Már, ha a "zembereknek" akarunk jót, nem pedig egy szétszakadt országot akarunk széles mélyszegénységgel és szűk réteg szupergazdagságával egyszerre.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Pályázni lehet így is.nincsen kilóméter szabály? mintha rémlene vmi, hogy a közigazgatási határtól maximum 60 kilóméterre lehet a létesítmény (kivéve pl hosszútávú úszás)Megnéztem közben a pályázati anyagot, ami vidék:Úgytudom má kibasztak minket a pixisből... 😀Senki nem vetette fel, hogy miért csak BP-nek legyen jó? Miért nem lehet esetleg vidéki helyszín is a repertoárban? Ha ez előírás, akkor bocs a kérdésért.....A kajak-kenut ha jól tudom pl. a szegedi versenypályán rendeznék.
Sokkal szívesebben állnék egy olyan kezdeményezés mögé (bár a sportszeretetem miatt ez is szimpi- az ára már kérdésesebb), ha a magyar ugarnak is jut valami, az élményen kívül. Pl M8-as, M9-es, hogy ne csak a nagyfalu felé lehessen közlekedni autópályán......
csi77
empty taxi
peach
- hosszútáv úszás, golf, vitorlázás a Balatonnál lenne
- Győrben lennének kosármeccsek
- a kajak-kenu tényleg Szeged
- foci lenne Győrben, Miskolcon, Debrecenben és Fehérváron
- kézilabda lenne Veszprémben
- röplabda Debrecenben
empty taxi
csebi
több mint 8 éve
Az általunk legfontosabbnak tartott öt ügy, melyekre az olimpiára szánt pénzt költenénk, azonban mind országos jeletőségű: az egészségügy, az oktatás, a megélhetés, a lakhatás és az országos infrastruktúra. Ezek azok a területek, melyeken a főváros elhúzott az ország többi részétől, Európa többi része pedig Magyarországtól, és a mi célunk újraindítani a felzárkózást mindkét fronton.MomentumHa nem lesz olimpia, biztos vagyok benne, hogy az éppen aktuális kormányzat pont erre az 5 területre fogja a legtöbb forrást fordítani.
Persze sok látszata nem valószínű, hogy lesz, de mi másra költenék?
Ez kb. lefedi a mindenkori költségvetés 80%-át...
több mint 8 éve
nincsen kilóméter szabály? mintha rémlene vmi, hogy a közigazgatási határtól maximum 60 kilóméterre lehet a létesítmény (kivéve pl hosszútávú úszás)Megnéztem közben a pályázati anyagot, ami vidék:Úgytudom má kibasztak minket a pixisből... 😀Senki nem vetette fel, hogy miért csak BP-nek legyen jó? Miért nem lehet esetleg vidéki helyszín is a repertoárban? Ha ez előírás, akkor bocs a kérdésért.....A kajak-kenut ha jól tudom pl. a szegedi versenypályán rendeznék.
Sokkal szívesebben állnék egy olyan kezdeményezés mögé (bár a sportszeretetem miatt ez is szimpi- az ára már kérdésesebb), ha a magyar ugarnak is jut valami, az élményen kívül. Pl M8-as, M9-es, hogy ne csak a nagyfalu felé lehessen közlekedni autópályán......
csi77
empty taxi
peach
- röplabda Debrecenben
empty taxi
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 8 éve
Megint feltételezésekbe bocsátkozol Jóska, amit tényként állítasz be 😊Nem értem miért feltételezed, hogy az általam leírtak feltételezések.
Az hogy szerinted biztos, hogy lesz elvonás ugyanolyan feltétlezés, minthogy azt állítod, hogy a népszavazást tuti az igenek nyerik.
Persze ha tényként állítjuk be ezeket, akkor nem nehéz választani mert nincs lehetőség 😊 .
Toca
Indulj csak ki abból, hogy az elvonás is, az igenek győzelme is tény, persze csak annyira tény, amennyire tény lehet egy jövőbeni esemény megtörténte.
Én a rendelkezésemre álló infók alapján így tudom.
több mint 8 éve
Megnéztem közben a pályázati anyagot, ami vidék:Úgytudom má kibasztak minket a pixisből... 😀Senki nem vetette fel, hogy miért csak BP-nek legyen jó? Miért nem lehet esetleg vidéki helyszín is a repertoárban? Ha ez előírás, akkor bocs a kérdésért.....A kajak-kenut ha jól tudom pl. a szegedi versenypályán rendeznék.
csi77
empty taxi
peach
- röplabda Debrecenben
Szerkesztette: empty taxi

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Kedvenc részem az ügyből:kicsit más:Elsőfokon felfüggesztett, jól van. A magyar politikusok és oligarchák eddigi bírósági kalandjait ismerve másodfokon gondolom már ők fognak kártérítést kapni.
index.hu/belfold/2017/01/24/furst_andrassy_per_felfuggesztett_per/
örülnék, ha ez azt jelentené, hogy megszületett a kilövési engedély Tónira, csak az a baj, hogy maximum erőtlen precedensként lehetne majd használni sok év múlva
slowmotion
Kampman
"Az utolsó szó jogán az egyik vádlott azt mondta, hogy szerinte nagyon rossz üzenete van annak, ha a bíróság politikai ügyben hoz döntést."
Szóval a lopás mostmár politikai ügy szóval lehet csinálni!
több mint 8 éve
Pár apró dolog ami még hibázik az olimpiához,azon kívül,hogy kb semmi létesítmény nem alkalmas rá kivéve az úszást és egy teremcsapatsportot.Reptéri közlekedés,a városi közlekedés,szállások,parkolás....
a vendéglátást talán nem kell idesorolni...
több mint 8 éve
Úgytudom má kibasztak minket a pixisből... 😀Senki nem vetette fel, hogy miért csak BP-nek legyen jó? Miért nem lehet esetleg vidéki helyszín is a repertoárban? Ha ez előírás, akkor bocs a kérdésért.....A kajak-kenut ha jól tudom pl. a szegedi versenypályán rendeznék.
csi77
empty taxi
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 8 éve
Az jó, esetleg egy M9-es beruházás irányában lehetne lobbizni. 😊 Ha pl a lovasversenyeket Kecskemét környékére vagy a Hortobágyra tennék, az M8 is mehetne 😊Senki nem vetette fel, hogy miért csak BP-nek legyen jó? Miért nem lehet esetleg vidéki helyszín is a repertoárban? Ha ez előírás, akkor bocs a kérdésért.....A kajak-kenut ha jól tudom pl. a szegedi versenypályán rendeznék.
csi77
empty taxi
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 8 éve
Senki nem vetette fel, hogy miért csak BP-nek legyen jó? Miért nem lehet esetleg vidéki helyszín is a repertoárban? Ha ez előírás, akkor bocs a kérdésért.....A kajak-kenut ha jól tudom pl. a szegedi versenypályán rendeznék.
csi77

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Senki nem vetette fel, hogy miért csak BP-nek legyen jó? Miért nem lehet esetleg vidéki helyszín is a repertoárban? Ha ez előírás, akkor bocs a kérdésért.....Sokkal szívesebben állnék egy olyan kezdeményezés mögé (bár a sportszeretetem miatt ez is szimpi- az ára már kérdésesebb), ha a magyar ugarnak is jut valami, az élményen kívül. Pl M8-as, M9-es, hogy ne csak a nagyfalu felé lehessen közlekedni autópályán......
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 8 éve
kicsit más:Elsőfokon felfüggesztett, jól van. A magyar politikusok és oligarchák eddigi bírósági kalandjait ismerve másodfokon gondolom már ők fognak kártérítést kapni.
örülnék, ha ez azt jelentené, hogy megszületett a kilövési engedély Tónira, csak az a baj, hogy maximum erőtlen precedensként lehetne majd használni sok év múlva
slowmotion
több mint 8 éve
Igor5000 ft? 😀 max laci bácsiéktól 70 és a halál között...a valóság inkább a mostani minimálbér emelés szorozva kettővel lesz. Azt már nem fogja pedig elbírni ez a megmaradt hangyafasznyi középréteg, a plebs meg még csóróbb lesz. De ne legyen igazam se így, se úgy....
...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 8 éve
kicsit más:ugyan már ez biztosan nem jelenti azt. még annak sem fog számítani.
slowmotion
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 8 éve
En nem azt mondtam h minden meg van oldva. De az hogy ennyi mindenunk van az megkonnyiti a dolgunkat.Igen csak amit mondasz a B, D-n kívül még sem igaz.
Adirotor
Amúgy meg senki nem érvelt úgy, hogy semmi sincs megoldva ezért esélyünk sincs.
Amiket még nem értek, olimpia 200 évente adatik, miért? Máskor nem pályázhatunk?
Alapvetőnek veszed, hogy iskolára és kórházra nem költenek, oké ők nem de lehet addig kormányváltás / módszer váltás. Illetve, az olimpia pénzek nem Fidesz magánzsebbe mennek majd szerinted ha ne mígy lesz?
Utolsó pár mondatoddal mindenki egyetért szerintem, helyünk van az élvonalban, megtudnánk rendezni, ha megkapjuk meg is fogjuk csinálni jól a kérdés amin mindenki feszeng a milyen áron.
Kezdem azt érezni, hogy sokaknak már az olimpia a megváltás, hogy végre akkor muszáj értelmes dolgokra költeni az adópénzt. 😊
több mint 8 éve
Megint feltételezésekbe bocsátkozol Jóska, amit tényként állítasz be 😊Én amúgy kurvára élveznék egy olimpiát, nem vágna földhöz 10000 Ft adóemelés se annyira. De ez én vagyok, valószínűleg téged se vág földhoz , Sobrit sem, viszont van sok ember akit igen. Van sok ember aki nem akar hozzájárulni, hogy 5 évig szopjon egy olimpia miatt mert neki nem ad élvezeti értéket. Az viszont hogy a családi kasszából kivesznek 120-240 ezer forintot elvesz mert ebből menne nyaralni, ebből vinné e a gyereket az állatkertbe stb.Ez így nem igaz.
Toca
Senkinek se kéne beadnia egy fillért sem.
Ha lenne is bizonyos érzékelhető elvonás, az egyébként is lesz.
Csak ezúttal az olimpiára menne.
És az olimpiához kapcsolódó síbolásokkal jutna X-hez, Y-hoz.
Ha nem lesz olimpia (márpedig 95%, hogy nem mi rendezzük), akkor se marad egy fillérrel se több egy családnál, hanem akkor majd lesz Nemzeti Hagyományörző Felújítássorozat vagy Magyar Sokbakerülő Akármi, ami valójában egy Ne Hagyjunk Egy Fillért Se A Rendszerben nevű politikai-gazdasági játék, semmi más.
Attól, hogy nem olimpiát rendezünk még nem válik egycsapásra ez az ország másmilyenné.
Én inkább úgy mondom, hogy valójában két alternatívánk van:
1, marad minden ahogy van.
2, marad minden ahogy van + olimpia.
Így is nehéz választani?
És akkor arra ne is gondolj, hogyha Orbánnak nem jön össze ez az olimpia, akkor szomorúságában kárpótlásul biztos megvígasztalja magát, barátait és üzletfeleit valami kis kedves ajándékkal 2-3000 milliárd forint értékben.
Sobri Jóska
Az hogy szerinted biztos, hogy lesz elvonás ugyanolyan feltétlezés, minthogy azt állítod, hogy a népszavazást tuti az igenek nyerik.
Persze ha tényként állítjuk be ezeket, akkor nem nehéz választani mert nincs lehetőség 😊 .
több mint 8 éve
kicsit más:index.hu/belfold/2017/01/24/furst_andrassy_per_felfuggesztett_per/
több mint 8 éve
En nem azt mondtam h minden meg van oldva. De az hogy ennyi mindenunk van az megkonnyiti a dolgunkat.
több mint 8 éve
nekem az ezzel az egész olimpiai izével a legnagyobb bajom, hogy jó dolog az ambíció, de mikor rendeztek olimpiát ennyire kicsi városban? szerintem egészen Montreálig kellene visszamenni - Athén is másfélszer nagyobb, de ott legalább a vendéglátóipari kapacitás megvolt a budapestinél kicsit erősebb turizmus miatt. a Forma-1 alatt tele vannak a szálláshelyek, az olimpia ahhoz képest kicsivel nagyobb érdeklődést vált ki világszerte.sőt idén nagy gond lesz a vizes vb miatt a szálláshelyekkel, mert egy időben lesz a forma 1 versennyel.
arról nem is beszélve, hogy 10+ ezer sportoló védelmét kellene biztosítani (bár ki tudja, lehet hogy addigra nem lenne terrorizmus, haha). bár végülis be lehetne vonni a hadsereget is, legalább a mélységi felderítők is foglalkoznának valamivel...
slowmotion
több mint 8 éve
Én amúgy kurvára élveznék egy olimpiát, nem vágna földhöz 10000 Ft adóemelés se annyira. De ez én vagyok, valószínűleg téged se vág földhoz , Sobrit sem, viszont van sok ember akit igen. Van sok ember aki nem akar hozzájárulni, hogy 5 évig szopjon egy olimpia miatt mert neki nem ad élvezeti értéket. Az viszont hogy a családi kasszából kivesznek 120-240 ezer forintot elvesz mert ebből menne nyaralni, ebből vinné e a gyereket az állatkertbe stb.Ez így nem igaz.
Toca
Senkinek se kéne beadnia egy fillért sem.
Ha lenne is bizonyos érzékelhető elvonás, az egyébként is lesz.
Csak ezúttal az olimpiára menne.
És az olimpiához kapcsolódó síbolásokkal jutna X-hez, Y-hoz.
Ha nem lesz olimpia (márpedig 95%, hogy nem mi rendezzük), akkor se marad egy fillérrel se több egy családnál, hanem akkor majd lesz Nemzeti Hagyományörző Felújítássorozat vagy Magyar Sokbakerülő Akármi, ami valójában egy Ne Hagyjunk Egy Fillért Se A Rendszerben nevű politikai-gazdasági játék, semmi más.
Attól, hogy nem olimpiát rendezünk még nem válik egycsapásra ez az ország másmilyenné.
Én inkább úgy mondom, hogy valójában két alternatívánk van:
1, marad minden ahogy van.
2, marad minden ahogy van + olimpia.
Így is nehéz választani?
És akkor arra ne is gondolj, hogyha Orbánnak nem jön össze ez az olimpia, akkor szomorúságában kárpótlásul biztos megvígasztalja magát, barátait és üzletfeleit valami kis kedves ajándékkal 2-3000 milliárd forint értékben.
több mint 8 éve
más kérdés, hogy szerintem nincs az az úristen, hogy ezt odaítéljék nekünk (szerencsére).Felkészültség, megbízhatóság, szakértelem, kenőpénz. A két riválisunk mindenben jobb mint mi, ezt be kell látni.
peach
több mint 8 éve
www.origo.hu/nagyvilag/20170124-parlamenti-jovahagyas-kell-a-brexithez-dontott-a-brit-legfelso-birosag.htmlennyit ér a népszavazás és nem Mo-n vagyunk
(bocs, hogy bekavartam az olimpiai vitába)
több mint 8 éve
nekem az ezzel az egész olimpiai izével a legnagyobb bajom, hogy jó dolog az ambíció, de mikor rendeztek olimpiát ennyire kicsi városban? szerintem egészen Montreálig kellene visszamenni - Athén is másfélszer nagyobb, de ott legalább a vendéglátóipari kapacitás megvolt a budapestinél kicsit erősebb turizmus miatt. a Forma-1 alatt tele vannak a szálláshelyek, az olimpia ahhoz képest kicsivel nagyobb érdeklődést vált ki világszerte.arról nem is beszélve, hogy 10+ ezer sportoló védelmét kellene biztosítani (bár ki tudja, lehet hogy addigra nem lenne terrorizmus, haha). bár végülis be lehetne vonni a hadsereget is, legalább a mélységi felderítők is foglalkoznának valamivel...