BOWLDOG ÚJ ÉVET! Miami-Ohio State playoff negyeddöntő 01:35-től az Arena4-en!

NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 8 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 976 — Lucas Scott
végül is a felsorolásból még a magyar sikersportágakból sem sikerült mindet beírni, de nem baj ... vívás, cselgáncs, ökölvívás, súlyemelés, ezeket szabad ég alatt rendeznénk az ókori olimpiák szellemére tekintettel? (Sportaréna többet nem játszik, mert azt a kosárra lefoglaltad.)

megjegyzem, hogy a sportaréna nem viszi el a kézilabda és kosárlabda párost egyedül, és én másik kézi stadionról nem tudok, ami Budapest vonzáskörzetében lenne és megfelelne egy olimpiának (legközelebbi Veszprém, de hát az messze van)
akkor itt van még a softball. pályakerékpárnál is kellene kötöttpályás is nem csak változó terep. gyeplabda is ki van felejtve. labdarúgás (bár mire odaérünk addigra minden kerületnek lesz saját 20 ezres stadionja ígyis-úgyis) stb.

csak megjegyzem, hogy annyira nem állunk jól létesítményekből ahogy te levezeted. attól mert felkészülésnek, gyakorlásnak megfelelő egy lovagló pálya, vagy a budaörsi lőtér, az még olimpiai versenyre nem jó. kell mellé infrastruktúra - itt nem olyanra gondolok, mint amire te, hanem pl. tribünök, kiszolgáló részek (éttermek), stb.

az meg alapvetően hibás, belenyugvó magatartás, hogy ha már az egészségügybe nem megy, akkor inkább menjen ide. épp ezért harcolnak most néhányan, hogy igen is az egészségügybe, oktatásba menjen ez a pénz.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 8 éve
Adirotor Miami Dolphins Notre Dame Fighting Irish 3 944 — AFC: Miami NFC: Rams ; gurulós: Everton
Nem olvastam vegig az egeszet DE vannak eleg nagy baromsagok, ugy beszel nemelyik ember mintha teli olimpiat akarnank rendezni.
Ugye mi kell egy sikeres olimpiahoz:
1. Sportletesitmenyek
Melyek azok amikhez kell kulon letesitmeny.
A: atletika, foci: Ott lesz a Puskás, ez a megnyitora is eleg ferohelyu stadion.
B: kerekpar: ugye valtozo terep kell (sik,emelkedo,lejto)
Ott a Pilis egy kopesre, plusz Janos hegy (itt a mountain bikeos versenyeket is ki lehet alakitani).
C: kajak-kenu versenyek: DUNA
D: uszas, vizilabda : ez ugye megoldott a vizi VB-vel
E: kezilabda, kosarlabda: Sportarena + nem egy kezi stadionunk van,
F: tenisz: pályánk van millió, hogy korulotte nagyobb ferohely, arrol nem tudok
G: loveszet: Budaörsi lőtér ugye, de nem csak ez van kulvarosban
H: lovaglo szamok: ez a magyar palyakkal szinten megoldhato

A sok stadionunk es sportletesitmenyunk miatt, ez kapasbol nem lenne hatalmas penzt felemeszto resze az olimpianak.

2. Infrastruktura

Azt nem ertem hogy az hogy ezt fejlesztenék miert okoz problemat akarkinek is.
Vegre normalis dologra koltenek a penzt.

3. Olimpiai falu
Na ez valoban beruhazast igenyel, nem keveset, de meg a NOB is tamogatna minket.

Azt kell megertenie mindenkinek, hogy ilyen hogy Olimpia 200 évente adatik meg olyan kis orszagnak mint mi vagyunk. Vagy meg akkor sem.

Az egeszsegugyre oktatasra amugy sem koltene az allam, es en azt mondkm inkabb erre menjen a penzem mint a fidesz maganvagyonanak a gyarapodasara (meg ha a munkakat ok is fogjak majd megkapni, ezert legalabb kapunk erte valamit).

Meg tudjuk mutatni a vilagnak abban a 2 hetben, hogy igenis helyunk van a vilag legjobb orszagai kozott nem csak eredmenyekben hanem a lebonyolitasaban is.

Plusz arrol sem illene megfeledkezni, hogy azert abban a 2 hetben bitang mennyisegu penz aramlik be hazankba.

Sztem vétek lenne elhalasztani azt hogy a vilag legnagyobb sportesemenyet mi rendezzuk meg.
több mint 8 éve
Törölt felhasználó
Ezen besírtam:
 24.hu/belfold/2017/01/24/egy-magyar-ferfi-visszakerte-a-befizetett-adojat-az-allamtol-mert-nem-arra-koltik-amire-kellene/
több mint 8 éve
Toca Minnesota Vikings 20 144 — Vikings fan
Sobri jogosak az érveid, addig amíg azt nem írod, hogy ne tartsunk népszavazást mert úgyis az igen nyer.
Ja biztos vagy nem. Ha ennyire egyértemű akkor a kormánynak lenne a legjobb.
Én amúgy kurvára élveznék egy olimpiát, nem vágna földhöz 10000 Ft adóemelés se annyira. De ez én vagyok, valószínűleg téged se vág földhoz , Sobrit sem, viszont van sok ember akit igen. Van sok ember aki nem akar hozzájárulni, hogy 5 évig szopjon egy olimpia miatt mert neki nem ad élvezeti értéket. Az viszont hogy a családi kasszából kivesznek 120-240 ezer forintot elvesz mert ebből menne nyaralni, ebből vinné e a gyereket az állatkertbe stb.
Nekem az a véleményem hogy ilyen áron működik a dolog akkor igen is legyen népszavazás, ha a többség támogatja akkor ez van többség dönt egység ... De legyen meg a konszenzus.

Infrastruktúra rész meg számomra mindig vicces, ha nincs olimpia akkor nem lehet fejleszteni ?
Ez most nekem olyan hogy 20000 Ft-ba kerül az iskola számítógép parkjának a fejlesztése, nem csinálják mert széthordják a pénzt, aztán van egy pályázat amin kapnak 20000-ez de be kell fizetni 40000-et. Többet kell befizetni ugyanazért csak mert kötelező és ad egy plusz élményt, hogy az új gépen már tudsz játszani. (Igaz hogy azokon is beszedik a pénzt aki nem akar vagy nem is fog sose játszani rajta)
több mint 8 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 572 — Keep pounding
De ezt könnyű megnézni, milyenek voltak a kórházak 2010-ben és milyenek most. Na pont ugyanilyenek lesznek 2024-ben is.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 8 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Miert, te komolyan azt gondolod, hogy a magyar egeszsegugy (vagy oktatas, vagy igazsagugy, vagy barmi) a kovetkezo 7 ev alatt teljesen rendbejon majd, ha nem rendezunk olimpiat.. es az olimpia a fo kerekkotoje a dolognak?
Igor
Nem, viszont hipotézisem szerint szignifikánsan kisebb az esély az egészségügy x mértékű javulására olimpiarendezés mellett, mint olimpiarendezés nélkül.
empty taxi
Fair enough, akkor ebben nem értünk egyet, mert szerintem x mindkét esetben 0. 😀

szerk: basszus, gabo megelőzött 😕

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 572 — Keep pounding
Miert, te komolyan azt gondolod, hogy a magyar egeszsegugy (vagy oktatas, vagy igazsagugy, vagy barmi) a kovetkezo 7 ev alatt teljesen rendbejon majd, ha nem rendezunk olimpiat.. es az olimpia a fo kerekkotoje a dolognak?
Igor
Nem, viszont hipotézisem szerint szignifikánsan kisebb az esély az egészségügy x mértékű javulására olimpiarendezés mellett, mint olimpiarendezés nélkül.
empty taxi
Nem tudom melyikünk a naívabb. Te, akinél x>0, vagy én, aki hisz az olimpiarendezésben 😊

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 8 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 095 — Lájkold a zsűrit!
Igor

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 8 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
7. És innentől azt gondolom, hogy az "olimpiai vita" kurvára nem az olimpiáról szól. A barom politikusokról, a korrupcióról, a saját magunkról mint nemzetről, emberről alkotott képünkről, a pozitív/negatív világlátásunkról, a reményeinkről, keserűségünkről.
Sobri Jóska
Csodálkozom, hogy ez nem került eddig elő. Az egész Nolimpia egy politikai termék, semmi köze az Olimpiához. Ez egy könnyen megfogható, szimbolikus esemény, ami egyébként megosztja az embereket, de a jelenlegi ellenzék képtelen "nem"-re buzdítani, mert pont. De a nemek elég számottevőek, kell nekik egy hang, és a Momentum most erre felülve akar párttá válni (hogy ki finanszírozza ezt, az egyelőre mellékes, nem a Soros, ebben legyen mindenki nyugodt 😊 )

több mint 8 éve
Matthew99 New Orleans Saints 10 114 — Invisible man
+2. Én jómódú ember vagyok. Megengedhetem magamnak a következőt:
Ha valaki meggyőzően leírja nekem PM-ben, hogy miért lenne számára egész életére meghatározó élmény egy NFL mérkőzés helyszíni megtekintése az USA-ban, megírja melyik meccs, miért az, stb. akkor kiválasztom a szerintem leginspirálóbb jelentkezést, és az így kiválasztott embert teljes ellátással (utazás, szállás, meccsjegy, költőpénz) megajándékozom ennek a meccsnek az élményével.
Egy kikötésem van csak:
Ha megvan a győztes, akkor ezt a döntésemet, egy netes szavazásra (népszavazásra) bocsájtom.
És csakis abban az esetben utazhat, ha egy csomó ember, akik szavaztak, és akiknek bárhogyis szavaznak markánsan nem változik meg ettől az élete, arra szavaz, hogy igen, utazzon a nyertes.
Ha a népszavazás azt hozza ki, hogy ne utazzon, akkor természetesen nem utazhat.
Aki vállalja a fentieket, annak várom a PM-ét.
Sobri Jóska
Az én olvasatomban: felajánlasz egy NFL meccset megnézésre élőben. Azt hozzáteszed, hogy már mindenki beleadott pénzt a sajátjából (ha ő lesz aki nyer, ha nem) lehet még kölcsön is kapsz majd, de később még kiderül hogy ez elég lesz-e a teljes szállásra vagy még kiveszel-e a közösből. Ja ha be is akarsz menni a stadionba akkor a jegyet meg kéne venned. Gyerekek menjen így is a dolog? Szerinted ez hülyének is megéri, akkor miért zavar ha mi eldöntjük, hogy tényleg érdekel-e így is. Ha a többség szerint az jön ki, hogy csináljuk akkor felőlem. Mondjuk ezt a kérdést előre illik feltenni, mert már kérdeztek meg kevésbé jelentős "élményről" is.

A baseball 90% fejjáték. A másik fele fizikai. Nincs ez elbaszva, csak másra lesz jó. A legrosszabb, mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
több mint 8 éve
Meg adhatnánk a magyar filmnek is 50-100 milliárdot, hogy készüljenek európai színvonalú, nézhető magyar filmek. Történelmiek is. Mert jelenleg Ryan közlegény a hősünk, ahelyett, hogy egy '56-os hősünk lenne, akit mindenki ismerne Ryan helyett, de most senki se tudja a nevét, Ryan közlegény nevét viszont igen. Vagy adhatnánk az oktatásnak. Tanuljanak ingyért a gyerekek. Vigyenek el minden gyereket ingyért országjáró körútra. Vigyék el őket Erdélybe. Vigyék el őket a Felvidékre. Ne a szülők zsebéből, hanem országosan szervezett programként, neves történészeink, kultúrfelelőseink által ajánlott, megírt forgatókönyv szerint. Meg csináljunk vidékfesztiválokat, falujárásokat, gyalogoljunk hárommillió lépést. EZ a kultúra, EZ a magyarság, EZ a nemzettudat, nem a focicsapat, vagy Hosszú Katinka.
peterk2005
En is naiv vagyok, de legalabb nem vagyok egyedul 😊

Magyar filmnek penzt adni? Hidember (ironikus, hogy az elobb az infrastrukturarol beszeltem..... na meglatjuk a Kincsembol mi lesz, kb. ugyanez, talan egy hajszallal kevesebb politikai toltettel)
A filmhez elsosorban/nem csak penz kell, hanem hogy hagyjak az embert (jol) dolgozni.

Ez a falujaras meg remelem rossz vicc, nem is a politikai szinezet miatt, hanem inkabb amiatt hogy hogyan egyezteted ossze a millenaris generacioval... (32 vagyok, de eleg sok 20-25 kozottit interjuztattam... es mar az mas vilag, mint az en korosztalyom szvsz. Nem tudom elkepzelni hogy aki most 10-18, azt te hogyan fogod tudni megfogni a fent emlitett dolgokkal)

De megint sok mindenben egyetertunk amugy; ha azt mondod ingyen 4 ev programozas/nyelvoktatas minden gyereknek az olimpiai penzbol, akkor en vagyok az elso, aki azt alairja (pedig 0 db csaladtag/rokon/ismeros esne bele a korbe most legalabb egy evtizedig) - oh wait, a kormany es az oktataspolitikaja...

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 8 éve
Lehet nem így 3/4 3 tájban kellene ezt elolvasnom, de a kiadások között nem látom feltüntetve azokat a pénzeket amelyekből egyrészt a helyszíneket építenék fel, másrészt pedig a közlekedést és a szálláshelyeket (nem a falu) fejlesztenék. Klaci79
Mert nincsenek is benne. Rio 4.6 milliárdja is csak a közvetlen sportberuházásokat és rendezési költségeket (biztosítás, rendezés, villanyszámla, munkabérek, stb.) tartalmazzák. A körülvevő beruházásokról csak becslések vannak. Rio relative olcsón megúszta, kb. 12 milliárdra becsülik a teljes összeget. Igaz, ez tavaly olimpia utáni adat, ami azóta inkább már 15, egyesek szerint 18 milliárd volt a valóságban 😊 Igazából szerintem senki se tudja.

Az biztos, hogy megaberuházás, ehhez még csak megközelítőleg hasonló mértékűt sem csináltunk soha. A milleniumi fejlesztések ehhez képest kutya fasza voltak. Mondjuk nem csak mi, én nem tudok más ekkora méretű országot sem, amelyik ilyesmibe belevágott volna. (A görögökön kívül ugye, akik tudjuk hogy jártak utána.) Ez nem egy atomerőmű, ami a felépülése után fél évszázadig pénzt termel, hanem egy jóléti beruházás. Egy kéthetes szórakoztató esemény, ami után szintén csak főleg jóléti beruházások maradnak (Az az infrastruktúrális beruházás, amelyik olimpia és egyéb vasziszdasz nélkül nem követeli ki magát, az jóléti beruházás, beleértve hidat, utat, metrót, vasutat, mindent. Akkor is ha szép, ha kényelmes, ha használjuk, ha életminőséget növel. A jóléti beruházásnak éppen ez a célja: növelje az életminőséget. Csakhogy a dolgok rendje az, hogy előbb megkeressük rá a pénzt, utána megfinanszírozzuk azt, ami utána is megkeresi majd nekünk a pénzt, és csak utána, a maradékból költünk életminőségre, nem pedig fordítva.)
peterk2005
Az infrastruktura fejlesztese (normalis keretek kozt, kiveve az ilyen buzamezo ala furt alagutakat/volgyhidakat vagy a luxusbol epitett Maglev vasutakat mondjuk) nem joleti beruhazas - az infrastruktura a gazdasag fejlodesenek egyik alappillere.

Egy metro ugyanugy indirekten (is) penzt termel (vagy maskepp mondva, koltseget sporol meg mondjuk mas lehetosegekhez kepest), mint egy atomeromu a kevesbe hatekony/kornyezetszennyezobb alternativakhoz kepest. Az hogy neked munkaba eljutni 15 perc, es nem 45 perc.. az minden egyes embernel napi 1 ora produktivitast eredmenyez(het), kapasbol. (Peldalozhatnank Tokioval, de nem fair pelda..)

Abba meg szerintem ne menjunk bele, hogy Pesten mi kovetelne ki magat, mert eleg hosszu a lista.... es az olimpia legalabb urugyet adna arra, hogy ne a szuksegesnel 20-30 evvel tovabb hasznaljuk az ocska metrot, buszt, vagy szallodakat. (Utobbi megint nem feltetlenul egy esemeny-specifikus dolog, es ha turistaorszagnak akarjuk magunkat eladni, bizony az is elferne...)

Sok mindenben egyetertunk amugy, de azert magyarorszagi viszonyok kozt az infrastrukturalis fejlesztest ne titulaljuk mar joleti beruhazasnak, please, amig egy 2 millios varosnak mondjuk 2.5 metroja van, es abbol a legfontosabb vonal 30-35 eves kocsikkal mukodik..
(Nezd meg Kinaban milyen metroepitesi / vasutepitesi (CRH) laz volt az elmult 10 ev alatt.... egyszeruen hihetetlen. Valoszinuleg ez lesz az a faktor, ami a "hard landing"-juket keslelteti es enyhiti majd, szvsz.)

több mint 8 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 439 — The only discipline that lasts, is self discipline
Lehet nem így 3/4 3 tájban kellene ezt elolvasnom, de a kiadások között nem látom feltüntetve azokat a pénzeket amelyekből egyrészt a helyszíneket építenék fel, másrészt pedig a közlekedést és a szálláshelyeket (nem a falu) fejlesztenék. Klaci79
Mert nincsenek is benne. Rio 4.6 milliárdja is csak a közvetlen sportberuházásokat és rendezési költségeket (biztosítás, rendezés, villanyszámla, munkabérek, stb.) tartalmazzák. A körülvevő beruházásokról csak becslések vannak. Rio relative olcsón megúszta, kb. 12 milliárdra becsülik a teljes összeget. Igaz, ez tavaly olimpia utáni adat, ami azóta inkább már 15, egyesek szerint 18 milliárd volt a valóságban 😊 Igazából szerintem senki se tudja.

Az biztos, hogy megaberuházás, ehhez még csak megközelítőleg hasonló mértékűt sem csináltunk soha. A milleniumi fejlesztések ehhez képest kutya fasza voltak. Mondjuk nem csak mi, én nem tudok más ekkora méretű országot sem, amelyik ilyesmibe belevágott volna. (A görögökön kívül ugye, akik tudjuk hogy jártak utána.) Ez nem egy atomerőmű, ami a felépülése után fél évszázadig pénzt termel, hanem egy jóléti beruházás. Egy kéthetes szórakoztató esemény, ami után szintén csak főleg jóléti beruházások maradnak (Az az infrastruktúrális beruházás, amelyik olimpia és egyéb vasziszdasz nélkül nem követeli ki magát, az jóléti beruházás, beleértve hidat, utat, metrót, vasutat, mindent. Akkor is ha szép, ha kényelmes, ha használjuk, ha életminőséget növel. A jóléti beruházásnak éppen ez a célja: növelje az életminőséget. Csakhogy a dolgok rendje az, hogy előbb megkeressük rá a pénzt, utána megfinanszírozzuk azt, ami utána is megkeresi majd nekünk a pénzt, és csak utána, a maradékból költünk életminőségre, nem pedig fordítva.)

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 439 — The only discipline that lasts, is self discipline
6. Az olimpia jó dolog. Ahogy mondjuk a whiskey vagy a kés is. De persze ahogy a whiskey mértéktelen fogyasztása is alkoholizmushoz vezethet, és a kés se csak megkönnyítheti az életet, hanem levághatod vele a fél hüvelykujjad, úgy az olimpia is sülhet el rossz. Mint pl. Athénban. De attól még senki sem akarja, hogy ne legyen whiskey, vagy kés. Semmi összefüggés nincs, aközött hogy AlkeszJenci, BalfaszBéla vagy Athén nem jól használja a whiskeyt, kést, olimpiát, és aközött, hogy ezek valóban rám, ránk nézve káros dolgok lennének. Semmi.

7. És innentől azt gondolom, hogy az "olimpiai vita" kurvára nem az olimpiáról szól. A barom politikusokról, a korrupcióról, a saját magunkról mint nemzetről, emberről alkotott képünkről, a pozitív/negatív világlátásunkról, a reményeinkről, keserűségünkről.Sobri Jóska
Olimpia témával én úgy vagyok, mint a világkiállítással, Forma1-el, Moto GP-vel, stb. Mindet imádom, sportfüggő vagyok - most már inkább csak mint néző, de abban gyakorlatilag mindenevő. 😀 Voltam olimpián, voltam Forma1-en, voltam EB-n, VB-n (foci), voltam mindenféle sporteseményen, élvezem, szeretem, szóval elvileg az olimpia nekem teremtetett.

Aztán mégsem. Az a nagy igazság, hogy az olimpia is olyan, mint megszervezni egy drága yachton egy elit celeb bulit. Ha én gazdag ember lennék, futná egy nagy yachtra, akkor valószínűleg én is rendeznék ilyen bulikat, meghívnék celebeket, politikusokat, mert anyagilag lesz*rnám, belefér, megéri akár a minimális presztízsnövekedésért is kidobni ennyit az ablakon. Sőt, akkor ha olyan gazdag lennék, még akár vissza is jönne az ára, mert akadna politikus, celeb, iparmágnás akivel lepacsizhatnék egy ilyen buli apropóján, és az később újabb üzletet is szülhet. Viszont nem vagyok gazdag ember, és emiatt akkor se éri meg megrendeznem ilyen bulit, ha a yachtot ingyen kölcsönkapnám. Mert maga a rendezés is elég nagy anyagi teher lenne, aminek a hasznát se látnám, mert nincs olyan üzletem, érdekeltségeim, ami egy politikus, celeb, gyáros haverral pénz szülhetne. Legfeljebb valamelyik góré sleppjébe tudnék bekerülni negyvennegyedik seggnyalónak az "aprópénzeket" felszedni, de az meg jó eséllyel úgysem hoz annyit, mint a celebbulik ára.

Na, így látom én az olimpiát. Ha egy Párizs, London megszervez egy olimpiát, annak egy ilyen rendezés a teljes költségvetéséhez képest egy apróság. És nagyobb pályán is fociznak, nekik egy ilyen rendezés a NY-al, Peking-el, Tokyo-val folytatott versenyben hozhat olyan dolgokat a konyhára, amit egy Athén, Budapest soha nem tud bekönyvelni, mert nem azon a pályán focizik. És innentől már csak bajaim vannak az egésszel. Azt látom, hogy visszajön az EU jelentés az elmúlt pár évtized legnagyobb budapesti beruházásáról, és aszerint a költségek kb. harmadát elsíbolták. Százmilliárdos tételeket. És ez még abban az időben, amikor a síbolás még csak összenépi "sportból" ment, nem elvi alapokra fektetett, alaposan kidolgozott, szervezett iperként, ahogy manapság. És látom a közelgő vizes VB-t, amelyik a két évvel ezelőtti tervezett tizenvalahány milliárdból már kétszázmilliárdos költségnél jár. Egy szaros vizes VB, egy szaros nyolc-tízezres fedett úszokomplexummal.

Innentől inkább nem is akarom megsaccolni, hogy nyolcvanezres stadionokat (kettőt ... egyelőre), féltucat tizenötezres sportlétesítményt, mellé tucatnyi kisebbet, de még mindig "úszókomplexum" léptékűt, aztán egy komplett városnegyedny lakost elszállásoló olimpiai falut, két városnegyednyi médiamunkást elszállásoló egyéb lakónegyedeket, a többi közlekedés, idegenforgalmi és ki tudja milyen egyéb okból megépített ingatlant mennyiből csinálnánk meg. Nem akarom kiszámolni, de biztos vagyok benne, hogy ha már a becslések is 3 ezer milliárdról indulnak, akkor ez a DGP-vel bőven összevethető mértékű, soha nem látott, ipari méretű, sok-sok ezer milliárdos "játék" lesz. Sokkal-sokkal - nagyságrendekkel - több, mint amivel minket kábítanak. És az igazi eredménye nem az lesz, hogy nekünk jó lesz, mert mi max két hétig majd bebódulunk a gyönyörtől, hogy a magyar erre is képes. De az igazi eredménye az lesz, hogy a most évi szaros pár száz milliárdos állami megrendeléseket lenyúló, évi 50-100 milliárdos vagyonnal gazdagodó Mészáros félék átlépik kis országunk léptékeit, és lesz belőlük igazi szicíliai, orosz olajbáró módra meggazdagodott európai léptékű újgazdag ..... amelyik aztán fogja és kiköltözik Londonba, megveszi valamelyik angol első osztályú csapatot szórakozásból, és annyi. Ez az a "haszon" amink lesz, néhány hídon, bekötőúton, esetleg pár megállóval hosszabb metrón kívül, amit még jó magyaros korrumpálós négyesmetrós módon is töredéke pénzből meg lehetne egyébként csinálni.

Továbbá, én ebben semmi építőtt nem látok. A sport az valóban közösség építő, össze tudja hozni az embereket, de nem EZ a sport. Arra ott van a hétvégi grundfoci, a hullám szaunája, a városi futások, a balatonátúszás fillérekért. Ez itt cirkusz. Gladiátorviadal. Mint annak idején Rómában. Az élsportot meg a nemzetet, kultúrát íly módon összekötni pótcselekvés. Hagyományt nem őriz, identitást nem ez ad, kultúrát nem teremt, ez Big Brother vs Győzikeshow. Ha itt kultúráról, identitásról, hagyományteremtésről/őrzésről, magyarságtudatról lenne szó, akkor nem olimpiát rendeznénk, hanem évi szaros 600 millió helyett (egy lépcső többe fog kerülni ennél egy átlagos olimpiai helyszínen), amennyit a magyar állam a teljes magyar könyvkiadásra, irodalomra szán, adhatnánk mondjuk százszor annyit. Az is aprópénz lenne az olimpiához képest. Meg adhatnánk a magyar filmnek is 50-100 milliárdot, hogy készüljenek európai színvonalú, nézhető magyar filmek. Történelmiek is. Mert jelenleg Ryan közlegény a hősünk, ahelyett, hogy egy '56-os hősünk lenne, akit mindenki ismerne Ryan helyett, de most senki se tudja a nevét, Ryan közlegény nevét viszont igen. Vagy adhatnánk az oktatásnak. Tanuljanak ingyért a gyerekek. Vigyenek el minden gyereket ingyért országjáró körútra. Vigyék el őket Erdélybe. Vigyék el őket a Felvidékre. Ne a szülők zsebéből, hanem országosan szervezett programként, neves történészeink, kultúrfelelőseink által ajánlott, megírt forgatókönyv szerint. Meg csináljunk vidékfesztiválokat, falujárásokat, gyalogoljunk hárommillió lépést. EZ a kultúra, EZ a magyarság, EZ a nemzettudat, nem a focicsapat, vagy Hosszú Katinka. Ők szórakoztatóak, aranyosak, imádnivalóak, szerethetőek, szurkolni lehet nekik, de ők cirkusz. Legyen az is, adjunk pénzt nekik is, de a cirkuszt emiatt tök felesleges megrendezni.

Szóval, ha én szavazni fogok, akkor inkább a nemre szavazok, és drukkolok, hogy mondjuk Párizs nyerjen. Anyagilag sokkal jobban járok, mert ha látni akarom az olimpiát, akkor az csak egy Budapest-Párizs retúrral kerül többe abban a két hétben annál, mintha kőbányára mennék ki, Sokkal inkább azt a retúrjegyet veszem meg, minthogy kifizessem - mert tízmillió sorstársammal együtt én fogom kifizetni - annak a százszorosát, Vagy kétszázszorosát. És még Párizst is látnám újra, úgyse jártam ott vagy 10 éve már. 😊

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 8 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 736
Igor
Bár lehetne konkrét számokról vitatkozni, de semmit nem tesznek le az asztalra. Ezért én például az uszó VB számaiból indulok ki, ami már 4-szerese az eredeti költségeknek. Ez egyszerűen nem normális dolog. És mindezt persze úgy, hogy kiválasztott vállalkozók jutnak csak üzlethez, így reménytelen a versenyhelyzet. Bár rajtunk ez sem szokott segíteni igazán...
Klaci79
Hmmm? Tessek, 12-14. fejezet
 olimpia.hu/images/bp2024/PwC_Olimpiai%20Megvalosithatosagi%20tanulmany_2015_junius_vegleges.pdf

Es nem nagyon lattam pofatlan alalovest benne egyik tenyezonel sem (a 13. fejezetben)
Rioban 4.6 milliard lett a teljes koltseg (azt mondjuk meg +1.6 milliarddal megtoldjak altalaban), mi asszem 2.5 netto, 3.5 bruttot terveztunk (a teljes koltseg a 14. fejezet elejen), szoval lodd be 5-6 milliard USD-re mondjuk tulfutassal (es most szerintem eleg pesszmista voltam)

Biztos hogy lenne tulfutas, de ezt nem lehet igy, linearisan skalazni es neggyel felszorozni... minel nagyobb a rendezveny, aranyaiban annal kisebb a tulfutas (megha az abszolut esetleg nagyobb is.)

Egyeb adatok
 papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2804554

London, Szocsi (es Peking) egyertelmu okokbol draga olimpia volt.. szerintem Riobol erdemesebb kiindulni, plane ha az Agenda 2020-at komolyan akarjak venni a NOB-nal - es szerintem ha Budapest kapja meg, komolyan fogjak venni... mivel a teli olimpiak mar senkinek nem kellenek, es Athen + Rio (?) utan meg egy nyari kudarc vegkepp sok lenne.

Call me an optimist 😊
Igor
Lehet nem így 3/4 3 tájban kellene ezt elolvasnom, de a kiadások között nem látom feltüntetve azokat a pénzeket amelyekből egyrészt a helyszíneket építenék fel, másrészt pedig a közlekedést és a szálláshelyeket (nem a falu) fejlesztenék. A közösségi közlekedést (vasút Ferihegyre, stb) illetve a infrastruktúra fejlesztése. Ezen beruházások persze egyébként is időszerűek, csak más kérdés, hogy ha időszerű akkor vajon most miért nem költenek rá, hiszen tele van a kassza, ahogy Lézer János mondaná.
De mondom ettől függetlenül, ha a többség azt gondolja legyen olimpia, akkor ám legyen, de kérdezzenek meg róla. Szerintem ez egy jogos elvárás. Amúgy ebben az Agenda 2020-ban majd akkor hiszek, ha valahol működik. Egyelőre csak egyre drágább és drágább olimpiákat látok, amiben LA vagy Párizs tud versenyezni, de mi sajnos nem.
több mint 8 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 224 — #NoStress
Összefoglalom.

1. Én se hiszem, hogy megkapnánk Párizs és LA elött, max. 5% esélyt látok rá. Csak szeretném, ha megkapnánk.

2. Ha lesz ezügyben népszavazás, akkor úgy vélem, hogy az igenek fognak nyerni, vagyis arra fog több szavazat beérkezni, hogy igen, legyen olimpia. Tehát a népszavazási kezdeményezést egyértelműen értelmetlennek tartom. Bár úgy vélem, hogy majd kiderül, hogy miért nem lehet ebben a témában, ebben a formában népszavazni. Vagy csak azután lehet, hogy már rég megkapta Párizs.

3. Ha nem lesz olimpia Pesten (márpedig ugye 95%, hogy nem lesz), akkor se fog senki emiatt jobban élni 2024-ben. Nincs egy keret, ami így felszabadul/megmarad, és csak fontos és hasznos fejlesztésekre megy, korrupció nélkül. Úgy is summázhatnám, hogy marad ez a szar, csak lehet választani, hogy ki kér rá cukrot, és kinek jó így natúrban is. Én -jó ferengiként evidens, hogy- cukorpárti vagyok.

4. Minden járulékos kellemetlenség/következmény/jó-rossz utóélet (dugó, építkezések, adóemelések, utólagos hasznosítások, tömegsport, általános egészségesség, országimázs, turizmus, pozitív felfogás, stb.) teljesen fiktív, semmiféle valós adat, terv, vitaalap nincs momentán ahhoz, hogy ezek érdemben bármilyen irányba is befolyásolják bármelyikünk hozzáállását az olimpiához. Az olimpiarendezés egy látomás, egy idea momentán, mindenféle érdemi, markánsan tartható ellenérv nélkül. Kb. a "de jó lenne örökké élni", vagy az "ingyensör" kategória. Jó lenne, de fingunk nincs konkrétan miként.

5. Egyetlen, zsigeri szempont van, hogy "akarom" vagy, hogy "nem akarom".
5a. Aki nem akarja az egyrészt Orbán miatt nem akarja, hogy "nehogymá annak a pökhendi kis fasznak sikerüljön", de ez 2024-ben lenne. Lehet akkor már nem Orbán Viktornak fogják hívni a miniszterelnököt.
Miatta ellenezni kb. olyan, mintha azért nem dugnék meg valakit, nehogy neki jó legyen.
5b. Aki nem akarja az másrészt azért nem akarja, mert azt hiszi (nem tudja, csak ettől parázik), hogy ha lesz, akkor neki rosszabb lesz. Pedig nem függ össze. Egyáltalán. Próbálom elképzelni a saját magam és az általam ismert emberek (6-55 évesig, különböző élet- illetve anyagi helyzetben) életét, hogy ha lenne olimpia, akkor jobb vagy rosszabb lenne, és semmi olyan szempontot nem látok ami miatt rosszabb tudna lenni. (A kellemetlenség még nem rossz. A dugó tényleg szar Pesten. De érvnek is...)

6. Az olimpia jó dolog. Ahogy mondjuk a whiskey vagy a kés is. De persze ahogy a whiskey mértéktelen fogyasztása is alkoholizmushoz vezethet, és a kés se csak megkönnyítheti az életet, hanem levághatod vele a fél hüvelykujjad, úgy az olimpia is sülhet el rossz. Mint pl. Athénban. De attól még senki sem akarja, hogy ne legyen whiskey, vagy kés. Semmi összefüggés nincs, aközött hogy AlkeszJenci, BalfaszBéla vagy Athén nem jól használja a whiskeyt, kést, olimpiát, és aközött, hogy ezek valóban rám, ránk nézve káros dolgok lennének. Semmi.

7. És innentől azt gondolom, hogy az "olimpiai vita" kurvára nem az olimpiáról szól. A barom politikusokról, a korrupcióról, a saját magunkról mint nemzetről, emberről alkotott képünkről, a pozitív/negatív világlátásunkról, a reményeinkről, keserűségünkről.

Két gondolatkisérlet a végére

+1. Képzeld el, hogy mondjuk nem olimpiát akarnánk rendezni, hanem valami hasonló léptékű valami mást. Mondjuk egy óriási szemináriumot a globális felmelegedésről, környezetvédelemről, hollywoodi sztárokkal, a legnagyobb tudósokkal, kormányfőkkel, intézményvezetőkkel a világ minden részéből. Ugyanennyibe kerülne, ugyanezzel járna, de minuszba semmi élményt nem adna nekünk, kívülállóknak az az egy hónap, viszont ha sikeres, akkor meg van mentve a Föld a következő 300 évre. És mi lennénk a házigazdák.
Akarod?

+2. Én jómódú ember vagyok. Megengedhetem magamnak a következőt:
Ha valaki meggyőzően leírja nekem PM-ben, hogy miért lenne számára egész életére meghatározó élmény egy NFL mérkőzés helyszíni megtekintése az USA-ban, megírja melyik meccs, miért az, stb. akkor kiválasztom a szerintem leginspirálóbb jelentkezést, és az így kiválasztott embert teljes ellátással (utazás, szállás, meccsjegy, költőpénz) megajándékozom ennek a meccsnek az élményével.
Egy kikötésem van csak:
Ha megvan a győztes, akkor ezt a döntésemet, egy netes szavazásra (népszavazásra) bocsájtom.
És csakis abban az esetben utazhat, ha egy csomó ember, akik szavaztak, és akiknek bárhogyis szavaznak markánsan nem változik meg ettől az élete, arra szavaz, hogy igen, utazzon a nyertes.
Ha a népszavazás azt hozza ki, hogy ne utazzon, akkor természetesen nem utazhat.
Aki vállalja a fentieket, annak várom a PM-ét.

több mint 8 éve
Igor
Bár lehetne konkrét számokról vitatkozni, de semmit nem tesznek le az asztalra. Ezért én például az uszó VB számaiból indulok ki, ami már 4-szerese az eredeti költségeknek. Ez egyszerűen nem normális dolog. És mindezt persze úgy, hogy kiválasztott vállalkozók jutnak csak üzlethez, így reménytelen a versenyhelyzet. Bár rajtunk ez sem szokott segíteni igazán...
Klaci79
Hmmm? Tessek, 12-14. fejezet
 olimpia.hu/images/bp2024/PwC_Olimpiai%20Megvalosithatosagi%20tanulmany_2015_junius_vegleges.pdf

Es nem nagyon lattam pofatlan alalovest benne egyik tenyezonel sem (a 13. fejezetben)
Rioban 4.6 milliard lett a teljes koltseg (azt mondjuk meg +1.6 milliarddal megtoldjak altalaban), mi asszem 2.5 netto, 3.5 bruttot terveztunk (a teljes koltseg a 14. fejezet elejen), szoval lodd be 5-6 milliard USD-re mondjuk tulfutassal (es most szerintem eleg pesszmista voltam)

Biztos hogy lenne tulfutas, de ezt nem lehet igy, linearisan skalazni es neggyel felszorozni... minel nagyobb a rendezveny, aranyaiban annal kisebb a tulfutas (megha az abszolut esetleg nagyobb is.)

Egyeb adatok
 papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2804554

London, Szocsi (es Peking) egyertelmu okokbol draga olimpia volt.. szerintem Riobol erdemesebb kiindulni, plane ha az Agenda 2020-at komolyan akarjak venni a NOB-nal - es szerintem ha Budapest kapja meg, komolyan fogjak venni... mivel a teli olimpiak mar senkinek nem kellenek, es Athen + Rio (?) utan meg egy nyari kudarc vegkepp sok lenne.

Call me an optimist 😊

több mint 8 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 736
Igor
több mint 8 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 230
Tök mindegy ki mit ír alá, mit gondol erről, mit szeretne, itt olimpia nem lesz ameddig lesz rajtunk kívüli jelentkező rá...
ozibozi
Mehh, nehogy úgy járjunk, mint a német zöldek, akik kikötötték, hogy örök ellenzékiek és Jóska Fischer alatt egyszer csak bent találtàk magukat a koalícióban.
több mint 8 éve
ozibozi New York Giants 20 301
Komolyan vitatkoztok érvekkel+egymással azon hogy Budapest +Olimpia? Nem lesz... pont 2 választás előzné meg, és attól hogy jövőre nekik áll a zászló még nem biztos hogy a 2022 is tuti meg lesz nekik, ráadásul ilyen ellenzéki hívó szót nem engedélyezne a Finkelstein bácsi sem...Nem hülyék hogy ők kovácsolják össze az ellenzéket... ezt a NOB is tudja...mindenki tudja...a Vitya meg nem akkora kaliber hogy meg tudjon bundázni egy ekkora szövetséget egy smidpalival' a hóna alatt...Addig viszont remekül lehet hizlalni a maharadzsa klánt --további milliárdokkal-- az előkészületekkel, az infrastrukturális beruházásokkal, tematizálni a közéletet, elterelni a figyelmet az impotens kormányzásról... Tök mindegy ki mit ír alá, mit gondol erről, mit szeretne, itt olimpia nem lesz ameddig lesz rajtunk kívüli jelentkező rá...
több mint 8 éve
Az nem érv valami mellett, hogy már most is szar a helyzet ettől független.
Amadeus91
Bar errol is lehetne egy vitat nyitni (szerintem reszben jogos erv - hamar alapbol szar a helyzet, legalabb probalkozzunk valamivel), de amugy nem erre akartam kihegyezni, inkabb a mentalitasra/a negativ hozzaallasra.

Igor
Nem. De basszák meg az anyjukat, hogy eü helyett erre akarnak költeni. Ez dühít igazán.
több mint 8 éve
Amadeus91
Bar errol is lehetne egy vitat nyitni (szerintem reszben jogos erv - hamar alapbol szar a helyzet, legalabb probalkozzunk valamivel), de amugy nem erre akartam kihegyezni, inkabb a mentalitasra/a negativ hozzaallasra.

több mint 8 éve
több mint 8 éve
Valahol értem ezt is, de egy ekkora beruházásnak simán lehet egy olyan következménye, mint a görögök és Athén esete, az kb. azzal ér fel, mintha Mandingo töltené a segged napi 3x.
Pláne azt is figyelembe véve, hogy a görög és a magyar korrupciós hajlandóság között tudtommal nincs jelentős különbség.
empty taxi
Athénban a görögök amit lehet elbasztak, plusz jött a válság. Nem állítom, hogy itt minden fasza lenne, de azért a magyar közalkalmazottak nem kapnak jutalmat, ha beérnek időben dolgozni, nincs 19. havi nyugdíj, stb... Jelenleg én úgy látom, ha nagy gebasz nem jönne közbe, minden különösebb gond nélkül megrendeznénk az olimpiát, úgy, hogy a lakosság érdemben meg se érezné a többletkiadásokat (itt merülne fel az a kellemetlen kérdés, ha van ennyi pénz, eddig mire lett költve...) Persze ha egy válság beütne megint, akkor könnyen fejreállnánk, de sztem jobb itt a helyzet, mint a görögöknél, akik zéró munkamorállal rendelkeznek, féltávnál átvariáltak mindent, szartak az későbbi hasznosításra, stb... A NOB komoly pénzeket ölne bele, hogy ne égjünk le, hiszen azzal az AGENDA 2020 menne a kukába, és okosan felhasználva ezeket a pénzeket brutálmód fel lehetne húzni Budapest, de tulajdonképp egész Magyarország infrastruktúráját. Mióta ígérgetik, hogy fejlesztik az elővárosi vasútvonalakat, hogy lesz vonat a reptérre, gyorsforgalmi, metrófelújítás, stb... Na most egy olimpiai rendezésnél nem lenne kecmec, kéne építeni mindent mint a qrvaisten. Persze, gondolom sógor koma jóbarát cége járna jól, de ezt igazából le is szarom, ha mellette tényleg érték teremtődik, ami sok évig használható, ránk figyelne a világ, és egy hatalmas élménnyel gazdagodna Magyarország. Én ebben bízom, meglátjuk mi lesz - mondjuk amíg nem kapjuk meg, addig tárgytalan a vita, az érdekes dolgok onnan kezdődnének, ha Budapest neve lenne a cetlin, amire bár látok némi esélyt, nem a legvalószínűbb forgatókönyv.

Ja és amúgy a görögöknél most mi a helyzet? Éhenhaltak a nagy államcsődbe? Európa nem győzi önteni oda a pénzt, hogy be ne krepáljanak.
gabokocka
Ez egy szép utópia és ha ezt bárki eltudná ehinni nem tömegek álnának sorba most bizonyos pultok előtt.
Én nem tudom elhinni, hogy ez a kormány nem úgy fogja megoldani a kilopást, hogy majd adót emel.
Nem tudom elhinni hogy következő 5 évben nem lesz csőszopás az életem a közlekedés miatt mert minden fel lesz túrva de megcsinálva max éppenhogy csak akkorra. Nem tudom elhinni hogy az az összeg amiről beszélünk nem lesz 2-3x akkora mikor elkészül az egész. Egyszerűen nek tudom elhinni, hogy bármennyire is nagy szó lenne, hogy csődben lévő város és a szétlopott ország vezetői megtudnák oldani hogy a végén ne mi szopjunk az egésszel.
Ennyi a baj és nem több és nem csak én nem tudom elhinni hanem kurva sokan.
Toca
(Fuck, Sobri mellett ervelni... egyszerubb lett volna a nurnbergi perben a vedougyved szerepet jatszani.)

Amiket leirtal, akar te, akar Amadeus, annak nagy resze mar jelenleg is megvalosul, hetkoznapi bosszusag, irritacio formajaban... ezekbol tobb lenne, de nem latom be, hogy mitol lenne szignifikansan rosszabb...
Minden fel lesz turva? (Egyebkent valszeg nem, nezd meg a terveket.. amikor a Moszkva teret, vagy mas kozponti dolgot turnak fel, az legalabb ilyen bosszanto.) De mindegy,tegyuk fel a fel varos fel van turva... legalabb reggel kiereszted a gozt, es a magyar ember ugyis talalekony, lefogadom hogy 2 nap alatt keresel magadnak elkerulo utvonalat...
Adoemeles? Ugyanugy szidod a kormanyt az adoemeles miatt, mint barmelyik masik korabbi alkalommal (es mondjuk havi 5 ezret kivesznek a zsebedbol, es emiatt kethavonta eggyel kevesebbszer mesz el a gyerekekkel moziba (nem mintha a magyar ember nem torrentezne mar igy is vilagszinvonalon..) vagy a paroddal vacsorazni a kovetkezo 5 evben (a kozos otthoni fozocske nem tud legalabb olyan romantikus lenni?) - no de terjunk vissza a magyar karogo mentalitashoz inkabb... megis ez hogy viszonyul egy korabbi, Manyup-fele lopashoz? Vagy a stadionepiteseknel, a Samandob-sztorinal... valahogy ott nem emlekszem nepszavazasi kezdemenyezeses hoborgesre.. es ott nem kaptal semmit cserebe. De a zinternetado, na az mindenek a legalja lett volna...

Ezt a penzt nem ugy kell elkepzelni, hogy most kapsz egy zsak dellat, es azt vagy az olimpiara, vagy barmi masra koltheted... ha ez lenne a helyzet, az emberek 99%-a, koztuk en is az oktatasra, infrastrukturara, egeszsegugyre koltene a nagy reszet (ilyen sorrendben)
De ez nem igy mukodik.

Es a pozitivumokat nem emlitettuk... szoval ez igy eleg egyoldalu vita.
Persze a legtobb ember szamara valoszinuleg az olimpia nem adna vissza azt az elmenyt (szamomra igen, de ez meg onmagaban nem eleg) - de korabban eleg sokszor emlitodtek a potencialisan pozitiv folyamatok (infrastrukturalis fejlesztes, turisztikai reklam, fejlodes a tomegsport teren, stb), most csak felsorolas szintjen... ezeket joval nehezebb kvantifikalni, szoval igy plane konnyebb az olimpia ellen ervelni.

Felreertes ne essek, en is nagyon aggodok - de en csak egyetlen dolog miatt. Attol felek, hogy esetleg nem vetnek ki plusz adot, vagy valami baromi nagy fassagot csinalnak.. es ez teljesen kibillenti a makrogazdasagi folyamatainkat. Es ez sokkal nagyobb gond lehetne, mint a reggelenkenti +10 perc a dugoban, vagy a havi 5000 forint plusz ado...

Aki utobbiak miatt aggodik, az - mar elnezest - sokkal inkabb rovidlato, mint realisztikus.

De en el tudom kepzelni (a hatastanulmany es idevago NOB direktivak vegigolvasasa utan), hogy ezt meglehet viszonylag koltseghatekonyan csinalni (mutyulas/lopas ide vagy oda) es ezert nem vetem el teljesen a gondolatot egyelore. Aztan ha majd kijonnenek a tervek, az elkepzelesek, a szamok, akkor bele lehet menni a dolgokba pro/kontra es akkor kellene az utcara vonulni a vasvillaval... nem ilyenkor, es kategorikusan elutasitani egy- szamunkra oriasi - olimpiarendezesi lehetoseget.

Ha valaki szeretne konkret szamokkal dobalozni, belmehetunk abba is... 😊

több mint 8 éve
És jelenleg itt Pesten azt látom, hogy a havat se tudják eltakarítani a járdáról...
Klaci79
ne legyél igazságtalan, Pesten nincs is hó a járdán. Csak jég 😊
slowmotion
Londonban 5 centi hotol meghalt a fel metrorendszer... ugyhogy ez nem teljesen mervado nyari olimpia eseten.