Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 735
Azért az LMP lépése (megegyezés az alkotmánybírókról) és a Jobbik válaszlépése (benyújtják ugyanazt az alkotmánymódosítást amit a Fidesz, csak hozzáraknak egy - eladható - mondatot) megmutatja, hogy melyik politikai erőben van elég élelmesség, kurázsi, finesz, és melyik az amelyik csak elvan a maga elképzelt valóságában, amíg el nem érdektelenedik teljesen. A tetszhalottként vegetáló MSZP-t már nem is említem.

Sajnos, mert jobban szeretném, nem pont a Jobbik lenne az amelyik az élet jeleit mutatja, de ez van.
peterk2005
Az LMP el is kapálta magát
Amadeus91
Egyetértek...ráadásul én hülye még meg is nézem az "eltűnök" Schiffer elmélkedését. Mondjuk mit várjon az ember egy olyan politikustól, amelyik egyébként 12%-ot kap saját választókerületében. Éppen olyan cinikus f@sz, mint a fideszes haverjai. Már tényleg csak a kétfarkú kutyákban bízhatok...
több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 230
Azért az LMP lépése (megegyezés az alkotmánybírókról) és a Jobbik válaszlépése (benyújtják ugyanazt az alkotmánymódosítást amit a Fidesz, csak hozzáraknak egy - eladható - mondatot) megmutatja, hogy melyik politikai erőben van elég élelmesség, kurázsi, finesz, és melyik az amelyik csak elvan a maga elképzelt valóságában, amíg el nem érdektelenedik teljesen. A tetszhalottként vegetáló MSZP-t már nem is említem.

Sajnos, mert jobban szeretném, nem pont a Jobbik lenne az amelyik az élet jeleit mutatja, de ez van.
peterk2005
Az LMP el is kapálta magát
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 438 — The only discipline that lasts, is self discipline

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 438 — The only discipline that lasts, is self discipline
Egyébként el nem tudom képzelni, hogy gazdasági szempontból mi értelme van ennek? Elvileg ez egy 4 éves béremelési program. Nem lehetne arányosan, fokozatosan végrehajtani?
peterk2005
Szakképzett munkaerőt akarják ezzel itthon tartani. Ebben van némi logika, de ettől nem nő meg a cégek termelékenysége. Ilyenekre mondom, hogy kár az államnak belepofázni a piacba...
Gyurma Pappa
Pontosan. Egy kormányrendelettől nem lesz hirtelen több bevétele a kkv-knek, főleg nem a mikróvállalkozásoknak. Kis, pár fős mikrocégeknél, akik nem kereskednek, ott a költségek jelentős része bérköltség. Egy fodrász nem emelhet hirtelen 20%-al árat, mert elmegy a vendég. Mi se tudunk hirtelen ilyen drasztikus rezsiórabér-emelést érvényesíteni. Ha el lenne osztva 4-5 évre fokozatosan, azt lehetne kezelni, mert kisebb tételt le is lehet nyelni egy ideig, aztán ahogy a piac reagál, akkor emelni az árakon. De így hirtelen az a válasz marad, hogy leépítünk, hogy a többinek emelhessünk.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Szokol Pittsburgh Steelers 7 365 — Steelers fan
Hát, magyarázkodhattam volna tavaly pl. az autószalon aktiválásnál, ha szét akarom húzni évekre 😊 Már akkor itt volt a BMW ünnepélyes átadón, amikor még nem lehetett becsukni az ajtót 😀
Gyurma Pappa
Tudom én, hogy a szerelő részleg csak idén januárba készült el, az a kurva festő sokat csúszott a melóval.. 😀
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
beruházási kedvezmény eltörlése?
Szokol
Ez pl. nálam több ügyfelet is érint, 30 milliós korlát elég alacsony volt. Persze nyilván nem érinti a mikrók nagy részét. 😕
Gyurma Pappa
Meddig? Amíg lesznek uniós pénzek! Pusztán önrészből már kevésbé lesznek jelentősek a beruházások is! Ráadásul azért ügyes aktiválással egy nagyobb beruházást szét tudtál szedni két-három évre eddig is! 😀 Egyszerűen azt látom, hogy ezzel megint a középosztály létszámát fogják tovább apasztani, pedig arra nagyon szüksége van egy működő társadalomnak!
Szokol
Hát, magyarázkodhattam volna tavaly pl. az autószalon aktiválásnál, ha szét akarom húzni évekre 😊 Már akkor itt volt a BMW ünnepélyes átadón, amikor még nem lehetett becsukni az ajtót 😀

több mint 9 éve
Szokol
Ez pl. nálam több ügyfelet is érint, 30 milliós korlát elég alacsony volt. Persze nyilván nem érinti a mikrók nagy részét. 😕
Gyurma Pappa
Meddig? Amíg lesznek uniós pénzek! Pusztán önrészből már kevésbé lesznek jelentősek a beruházások is! Ráadásul azért ügyes aktiválással egy nagyobb beruházást szét tudtál szedni két-három évre eddig is! 😀 Egyszerűen azt látom, hogy ezzel megint a középosztály létszámát fogják tovább apasztani, pedig arra nagyon szüksége van egy működő társadalomnak!
több mint 9 éve
Egyébként el nem tudom képzelni, hogy gazdasági szempontból mi értelme van ennek? Elvileg ez egy 4 éves béremelési program. Nem lehetne arányosan, fokozatosan végrehajtani?
peterk2005
Szakképzett munkaerőt akarják ezzel itthon tartani. Ebben van némi logika, de ettől nem nő meg a cégek termelékenysége. Ilyenekre mondom, hogy kár az államnak belepofázni a piacba...

több mint 9 éve
Szokol

több mint 9 éve
Tudniillik bármilyen hihetetlen is sok embernek, nem is kevesen tényleg csak a minimálbért viszik haza havonta. 4 százalék csökkentés, 1 százalékos társasági adó csökkenés, beruházási kedvezmény eltörlése? Ez mind picsafüst...
Szokol
A 47 ezer forint fényében - amiből állítólag meg lehet élni - sztem senkinek nem hihetetlen az, hogy vannak kisvállalkozások, akik tényleg csak ennyit tudnak kitermelni. Még olyan is van gondolom, ahol ezt is csak feketén. Nem mindegy, hogy 20 ezer forintos órabérért tudsz elszámolni-e egy munkát, vagy 5 ezer forintért ugye.

több mint 9 éve
Brutális a 25%-os garantált bérminimum emelés. 20 perc alatt 3 ügyfelem hívott fel, hogy vizsgáljuk meg, miként lehet szakképzetlen munkakörbe átjelenteni az embereit (akit érdekel ezek a munkakörök a 9-cel kezdődő FEOR számok). Értem és megértem az elvet, hogy itthon kell tartani a szakképzett munkaerő. és persze azt is értem, hogy eddig is kifizették "2-s kasszából" ezt a bért, de ezzel egyébként a kkv-k alkalmazottai rosszabbul járnak majd.

Az én véleményem egyébként, hogy hosszútávon ez jobb, ha fehéredik a gazdaság, az jó mindenkinek, bár rövidtávon nem ezt fogják érezni a dolgozók. És ilyenkor ugye a munkáltatón kérik majd számon, nem a kormányon.
Gyurma Pappa
És Te ott még nem is látod a keleti végek számait. Nálam kb 80 ügyfél van, főleg a kicsiknél néz ki csúnyán a dolog. Itt gyakorlatilag két út van: vagy a négy órás bejelentés vagy a leépítés és a többieknek a túlóra ki nem fizetése. Tudniillik bármilyen hihetetlen is sok embernek, nem is kevesen tényleg csak a minimálbért viszik haza havonta. 4 százalék csökkentés, 1 százalékos társasági adó csökkenés, beruházási kedvezmény eltörlése? Ez mind picsafüst...
több mint 9 éve
Munkaszerződés helyett megbízási szerződés?
Sobri Jóska
Kiemelt ellenőrzési terület. De persze, létezik ilyen is.

több mint 9 éve
Brutális a 25%-os garantált bérminimum emelés. 20 perc alatt 3 ügyfelem hívott fel, hogy vizsgáljuk meg, miként lehet szakképzetlen munkakörbe átjelenteni az embereit (akit érdekel ezek a munkakörök a 9-cel kezdődő FEOR számok). Értem és megértem az elvet, hogy itthon kell tartani a szakképzett munkaerő. és persze azt is értem, hogy eddig is kifizették "2-s kasszából" ezt a bért, de ezzel egyébként a kkv-k alkalmazottai rosszabbul járnak majd.

Az én véleményem egyébként, hogy hosszútávon ez jobb, ha fehéredik a gazdaság, az jó mindenkinek, bár rövidtávon nem ezt fogják érezni a dolgozók. És ilyenkor ugye a munkáltatón kérik majd számon, nem a kormányon.
Gyurma Pappa
Hát, hogy hosszabb távon mi lesz a hatása, azt nem tudom, de ha a fizetési létra alján hirtelen ennyit kell emelni, akkor az fölfelé is is elég nagy nyomást gyakorol. Nálunk pl. ezért mennek át 8 órás főállásból 4 órás félállásba az irodisták/segéderő, hogy ne legyen elégedetlenség abból, ha 25%-al többet adnánk "köröm reszelésre", a programozók fizetése meg maradna a régi. Márpedig utóbbiaknak sajnos nem tudunk többet fizetni, mint most.

több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 224 — #NoStress

Gyurma Pappa
Munkaszerződés helyett megbízási szerződés?

több mint 9 éve

több mint 9 éve
r.baggio Buffalo Bills New Mexico Lobos 64 401 — no es importante
ha már politikai viccek topic

www.youtube.com/watch?v=vKOb-kmOgpI

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 796 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner

iktriad
Te tedd ki profilképnek ezt:

www.storyonline.hu/data/sztarlexikon/kepek/t307_203.jpg

😉
Sobri Jóska
Minek? Nem vagyok Eagles fan. 😊
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 224 — #NoStress

iktriad
Te tedd ki profilképnek ezt:

Főoldal

😉

több mint 9 éve
iktriad Jacksonville Jaguars 83 796 — GoT Survivor, GM Game 2018, NBA Fantasy 2020 winner
több mint 9 éve
r.baggio Buffalo Bills New Mexico Lobos 64 401 — no es importante
 www.nytimes.com/2016/11/19/us/mike-pence-hamilton.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
ozibozi New York Giants 20 299
Colleen Bell : - nézzék, ez a pharaon egy bűnöző, "nincs itt semmilyen játszma"
Rogán, Lázár : -jó, jó, de mi a gond vele?
több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
 444.hu/2016/11/17/itt-a-bizonyitek-arra-hogy-lazar-janosnak-tenyleg-nincs-ujjlenyomata

Sejtettem, hogy ezek gyíkemberek!!!
Lecsó
Jóelőre eltávolíttatta. Ügyes!

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Az óraátállításhoz:  index.hu/kulfold/eurologus/2016/11/17/nem_lesz_olyan_egyszeru_eltorolni_az_oraatallitast/
empty taxi
Akkor az Országgyűlés határozata alapján félévente az egyik, az év másik felében a másik időzónához fog tartozni az ország.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 124
Kedvenc komment a videó alatt 😊

This guy is who Jon Oliver is supposed to be.

www.youtube.com/watch?v=GLG9g7BcjKs

több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
 444.hu/2016/11/17/itt-a-bizonyitek-arra-hogy-lazar-janosnak-tenyleg-nincs-ujjlenyomata

Sejtettem, hogy ezek gyíkemberek!!!

Szerkesztette: Lecsó