Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 735
Ezt már megint nem értem. Végre lehetne egy normális adócsökkentést csinálni a vállalkozások számára, erre csak a nagy cégeknek csökkentik. Persze ha ez megint csak azért van, hogy a GE és társaik inkább itt adózzanak, akkor érthető, de megint hogy fogják tudni úgy eladni ezt, mintha valami fantasztikus dolgot csinálnának?
több mint 9 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 124
ez nem a hírcsárdáról van, csak szólok
 www.usatoday.com/story/life/entertainthis/2016/11/15/bono-women-year-awards/93861786/

"I say to the president-elect, look across to women. Make equality a priority. It is the only way forward. The train is leaving the station, be on it or be under it."
baggio

több mint 9 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 230
Horváth Attila csak alkotmánybíró lett.
több mint 9 éve
NB2 New England Patriots 27 513 — nabege2@yahoo.com
Nekem jobb lenne a nyári időszámítás, mert reggel 8-kor már akkor is világos lenne és este nem fél5-kor már korom sötétbe jönnék haza😊

NFL miatt ne aggódjatok, mi nem csak Brüsszelnek, hanem Washningtonnak is tudunk üzenni😊
több mint 9 éve
gabokocka Carolina Panthers North Carolina Tar Heels 26 572 — Keep pounding
Szimpibb lenne nektek a Spanyolrszag?
Kesobb vilagosodik, viszont tovabb van "fent" nap? Ugyebar Ok az idozona masik vege.

Telen negyed 8kor mar korom sotet van, nyaron van, hogy fel11kor is latom meg a napot.
Nekem ez jobban bejon.
ZoliMP
Spanyolország a másik véglet, földrajzilag teljesen indokolatlan, hogy a CET-ben legyenek, de Franco mester Hitlerhez igazította az órájukat 😊
Jakehomer
Mondjuk az a vicces, hogy ugye Portugália pedig már másik időzóna, pedig eléggé egybeolvadnak.

http://www.youtube.com/watch?v=BwwrLgAuvUE&feature=related
Ron Rivera: We were trying to make them systematically beat us.
több mint 9 éve
Jakehomer Carolina Panthers Kentucky Wildcats 22 448 — Panthers fan
Kesobb vilagosodik, viszont tovabb van "fent" nap? Ugyebar Ok az idozona masik vege.

Telen negyed 8kor mar korom sotet van, nyaron van, hogy fel11kor is latom meg a napot.
Nekem ez jobban bejon.
ZoliMP
Spanyolország a másik véglet, földrajzilag teljesen indokolatlan, hogy a CET-ben legyenek, de Franco mester Hitlerhez igazította az órájukat 😊

Tepper takarodj!
több mint 9 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 092 — Lájkold a zsűrit!
Az óraátállításhoz:  index.hu/kulfold/eurologus/2016/11/17/nem_lesz_olyan_egyszeru_eltorolni_az_oraatallitast/

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 9 éve
YoungZeeZee 9 417

Nekem ez jobban bejon.
több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Gondolom, Magyarországon az óraátállítás eltörlése úgy lesz megoldva, hogy nem állítgatjuk az órát, viszont az ominózus időponttól mindenkinek egységesen egy órával hamarabb/később kell kezdeni a dolgozóban, ennek megfelelően csúszik a boltok nyitvatartása, a menetrendek stb. stb.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
r.baggio Buffalo Bills New Mexico Lobos 64 401 — no es importante
ez nem a hírcsárdáról van, csak szólok
 www.usatoday.com/story/life/entertainthis/2016/11/15/bono-women-year-awards/93861786/

"I say to the president-elect, look across to women. Make equality a priority. It is the only way forward. The train is leaving the station, be on it or be under it."

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 438 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ja, hát a mai életritmus sajnos ilyen. Nekem sincs jelentősége, mert teljesen random, hogy este 9 és éjjel 2-3 között mikor fekszem le, és reggel 6 és 9 között mikor ébredek. Egyszerűen a melóm ilyen, időnként úgy kidőlök, hogy hazaérek, eszem és mennem kell aludni. Máskor meg éjfélig meló, stb. A kettő vagy három műszakosokon, vagy a 18-36 órás, stb. ritmusban dolgozókon se sokat segít az az 1 óra gondolom. Talán a 24-48 órások észreveszik, meg a stabil napirenddel rendelkezők.

De ha ha ez ennyire káros, akkor már az megéri, ha a társadalomnak csak harmadánál számít. És főleg a gyerekek miatt. (Ha ez ilyen káros, és sokakat érint, akkor az akár még a társadalombiztosítási költségek csökkenésében is megjelenhet.)

Az viszont tényleg szívás, hogy a meccsek csúszni fognak miatta. Már a délutáni meccsek 23:30-as időpontja is durva lesz. A prime time meccseket meg már így is elég ritkán bírom végig. Néhány éve még mindet megnéztem, most meg egy Denver/Colts meccsen is elalszom már. 😕 A 3:30-as időpont meg már teljesen kizárt, abból másnapi meccsnézés lesz....

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 609 — No 1 Qwan'tez Stiggers fan
Az óraátállítás élettani hatásai egyértelműen károsak. A circadián ritmus megborul. Ezáltal hormonális változások (elsősorban kortizol) lépnek fel, de a melatonin termelés is változik, ami további káros következményeket hordoz. Az alvászavarok egyik legjelentősebb oka, és ezek sokmindenre kihatnak. Már külön tudományág a somnologia foglalkozik ezzel. Pszichiáterek is rettegik, a bipoláris betegek ilyenkor tudnak legjobban megborulni. Egyértelmű az összefüggés pl depresszióval.
diverdoc
Teljesen laikuskent kerdezem, s mert elegge meglep a dolog... 1 oras atallitasnak ekkora kovetkezmenye lenne?

Amikor valaki repul es 5-6 oras (vagy epp 12 oras) idokulonbseggel es jetlaggel kenytelen szembenezni, ott el tudom kepzelni, hogy a fentiek elofordulhatnak.. de az 1 ora kulonbseg nekem nem tunik olyan szignifikansnak (megint csak magambol / ismerosokbol tudok kiindulni), de az hogy mikor megyek aludni, nalam altalaban egy 1.5-2 oras savon belul mozog.

(elnezest, eleg off lett)

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 9 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Az óraátállítás élettani hatásai egyértelműen károsak. A circadián ritmus megborul. Ezáltal hormonális változások (elsősorban kortizol) lépnek fel, de a melatonin termelés is változik, ami további káros következményeket hordoz. Az alvászavarok egyik legjelentősebb oka, és ezek sokmindenre kihatnak. Már külön tudományág a somnologia foglalkozik ezzel. Pszichiáterek is rettegik, a bipoláris betegek ilyenkor tudnak legjobban megborulni. Egyértelmű az összefüggés pl depresszióval.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
Igazából állíthatjuk akárhogy az órákat, a térségünk bizonyos...khm...csillagászati tulajdonságait úgysem tudjuk megváltoztatni. Nevezetesen hogy november közepén kevesebb mint 9 órán keresztül van világos, szóval az ideális 7-17 óra közti intervallumot úgyse tudjuk befedni. Vagy reggel megyünk vaksötétben dolgozni vagy délután jövünk haza vaksötétben.

több mint 9 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Az a vicces, hogy az óra átállítást is azzal indokolják (a mai napig, elég elmenni egy energetikai konferenciára), hogy sok milliárdot spórolunk vele. 😀 Vajon mi változott, hogy most meg az ellenkezője lett gazdaságosabb?
peterk2005
Nem az ellenkezőjét akarják. A nyári átállás a gazdaságos. Azt javasolják, hogy télen is maradjunk ennél. Tehát teljes évre térjünk át az EET időzónára, nemcsak nyáron. A téli "új" időnek nem lenne jelentős energetikai kára/haszna, csak a tömeges energiaigény nem délutáni/kora esti hazaérkezéskor jelentkezne, hanem a reggeli indulás előtt. Még talán pozitív is lenne az egyenleg, ha a reggel 6-7 között indulók, délután 4-5 között érkezők vannak többségben.

Btw ugyanezt tette korábban egész Nyugat-Európa, ők a CET időzónába csúsztatták át magukat.

na ezé hüjeség az egész, a későnkelőknek a téli időszámítás fexik
ha nyáriidőszámítás marad én már megyek is
sutianap
Nem kéne a tyúkokkal kelni-feküdni! 😊

Szerkesztette: tomi-tomi

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
 index.hu/belfold/2016/11/16/eltorolhetik_az_oraatallitast/

szerk: rájöttem. A képviselők későn kelnek, lehet, hogy neki fel sem tűnt, hogy reggel mikor világosodik, csak azt tudja, hogy délután mikor sötétedik. 😀
StormST
peterk2005
na ezé hüjeség az egész, a későnkelőknek a téli időszámítás fexik
ha nyáriidőszámítás marad én már megyek is

Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve

Vitaindítónak szánnám. Részemről én ezt így kissé félmegoldásnak érezném és okozhat szerintem egy kevés káoszt a nemzetközi közlekedésben, de persze vannak előnyei is, bár azon jókat mosolygok, amikor azzal promózzák egyesek, hogy ezzel a családok 100 ezreket takaríthatnak meg évente villanyon...
StormST
Az a vicces, hogy az óra átállítást is azzal indokolják (a mai napig, elég elmenni egy energetikai konferenciára), hogy sok milliárdot spórolunk vele. 😀 Vajon mi változott, hogy most meg az ellenkezője lett gazdaságosabb? Amúgy az érvelés logikáját sem értem. Mi a zóna keletibb felén vagyunk (bár nem a szélén, a lengyelek pl. jobban keletre nyúlnak, a románok is, stb.). Azaz adott időzónában itt kel hamarabb a nap, mint nyugatabbra. Namost, ha nem állítjuk vissza, akkor viszont nem fog hamarabb kelni. Mentálhigiénia szempontjából mennyivel jobb reggel 8-kor sötétben munkába menni, mint délután 5-kor sötétben haza?

szerk: rájöttem. A képviselők későn kelnek, lehet, hogy neki fel sem tűnt, hogy reggel mikor világosodik, csak azt tudja, hogy mikor sötétedik. 😀
peterk2005
De, a leges legszélén vagyunk, a románok már másik időzónába tartoznak.

Ma már szerintem sincs semmi jelentősége energetikai szempontból az óraállításnak, az élettani hatásokhoz nem értek. Én azért nem örülnék neki, mert később kezdődnének a meccsek 😛

Tepper takarodj!
több mint 9 éve
A helyi időnkhöz sokkal közelebb kerülnénk, ami nem rossz dolog alapvetően.

Tepper takarodj!
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 438 — The only discipline that lasts, is self discipline

Vitaindítónak szánnám. Részemről én ezt így kissé félmegoldásnak érezném és okozhat szerintem egy kevés káoszt a nemzetközi közlekedésben, de persze vannak előnyei is, bár azon jókat mosolygok, amikor azzal promózzák egyesek, hogy ezzel a családok 100 ezreket takaríthatnak meg évente villanyon...
StormST
Az a vicces, hogy az óra átállítást is azzal indokolják (a mai napig, elég elmenni egy energetikai konferenciára), hogy sok milliárdot spórolunk vele. 😀 Vajon mi változott, hogy most meg az ellenkezője lett gazdaságosabb? Amúgy az érvelés logikáját sem értem. Mi a zóna keletibb felén vagyunk (bár nem a szélén, a lengyelek pl. jobban keletre nyúlnak, a románok is, stb.). Azaz adott időzónában itt kel hamarabb a nap, mint nyugatabbra. Namost, ha nem állítjuk vissza, akkor viszont nem fog hamarabb kelni. Mentálhigiénia szempontjából mennyivel jobb reggel 8-kor sötétben munkába menni, és délután 5-kor még világosban haza, mint reggel világosban menni dolgozni, és este sötétben haza?

szerk: rájöttem. A képviselők későn kelnek, lehet, hogy neki fel sem tűnt, hogy reggel mikor világosodik, csak azt tudja, hogy délután mikor sötétedik. 😀

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Egy újabb szimbolikus lépés Kelet és Oroszország felé. Semmiképpen.
Kampman
Ott a téli időszámítást rögzítették be, tehát csak részben.

Egyébként nem is nagyon értem, mi lesz a kampányban: "mi megállítottuk az időt!"???
Gyurma Pappa
Új időszámítás kezdődik! Csak a Fidesz!
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 345 — zászló zászló szív
Kampman
Ott a téli időszámítást rögzítették be, tehát csak részben.

Egyébként nem is nagyon értem, mi lesz a kampányban: "mi megállítottuk az időt!"???

több mint 9 éve

több mint 9 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 382 — The Mathematician
nekem az tetszik hogy mentális problémákat orvosol 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
StormST Denver Broncos 12 509 — SB 50 Champion @ Grund

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 935 — Cowboys fan
Más volt az az időszak. Katinka okosan használja a nyilvánosságot, ez a legbiztosabb önvédelem neki (lásd Snowden). Valószínűleg megsejtette vagy megtudta, hogy valamire készül az úszószövetség (pl. nem engedik versenyezi a csapata versenyzőit), és azért írt most így a "semmiből" levelet. Ez nagyon "amerikás" megoldás.
Gyurma Pappa
Szerintem is ügyesen használja a médiát, Shane hozhatta ezt az amerikai zsigereivel a csapatba. Mindazonáltal itthon nincs könnyű dolguk, mert bár a Gyárfásnál azt már konteónak érzem, hogy gyilkosságokban legyen bűnrészes, viszont egyértelmű, hogy a balos rezsimmel is nagyon jóban volt, és most Orbánékkal is igencsak megtalálta a közös hangot. Ergó sokat tudhat. Ergó betonbiztos a helye. Katinkának - szerencséjére - jelenleg olyan nagy a presztízse, hogy nem lehet Vona féle fogást találni rajta, minden ilyen próbálkozás csak visszaütne. Látszott ez a múltkori esettel is, amikor azért próbálkoztak rendesen: nyafog külön öltözőért, csak a több pénzért jár a szája, stb. Egyelőre lepergett róla. De elég egy kevésbé sikeres VB, és hamar változhat a helyzet. Szóval bátor a csaj.
peterk2005
egy dologgal tudnák Katinkát megfogni, de remélem, Tiszekerék tényleg függetlenek és befolyásolhatatlanok.