NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 666
47
20:00 BIRMINGHAM BOWL - Georgia Southern vs Appalachian State
Politika
65 feliratkozó
több mint 9 éve
index.hu/gazdasag/2016/07/13/akkor_hiany_van_informatikusbol_hogy_a_cegek_maguk_kepeznek_ki_embereket/az a baj hogy a "hazai" munkaerő tovább marad hosszútávon ami nekik jó
többször elolvastam, de érdekes módon ebben az iparágban senki nem akar külföldi segédmunkást...
Gyurma Pappa
+ a magyar ITpiac világviszonylatban költséghatékony
ha idejön 300 román, betanítják őket és 3 év múlva lépnek - már pedig menni fognak mert semmi nem tartja itt őket a "nyugati" fizetésekkel szemben - akkor nem érte meg a cégnek
viszont ha kitanítanak 400 magyart ebből marad 300 akkor már jó
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
Végre egy eredményes és sikeres fellépésnek lehet örülni egy arrogáns, adóelkerülő, a központi szabályozásra eleddig fittyethányó, "majd mi jobban tudjuk"-jellegű külföldi vállalkozás ellen.index.hu/gazdasag/2016/07/13/kicsinaltak_az_ubert_kivonul_magyarorszagrol_a_ceg/
több mint 9 éve
index.hu/gazdasag/2016/07/13/akkor_hiany_van_informatikusbol_hogy_a_cegek_maguk_kepeznek_ki_embereket/többször elolvastam, de érdekes módon ebben az iparágban senki nem akar külföldi segédmunkást...

több mint 9 éve
Perzse van ami fasság meg van ami nemfasság. Példa, gyóccertári veszélyes hulladék gyűjtés. Na ezt mindenki megjegyezte, hogy be lehet hozni a szemetet zsákszámra, de érted mikor a 90% a papírhulladék, s ott tobzódnak, hogy kiszelektáltatom vele. Eccer aztán beköhögtem, hogy ugyammá a kettő szem kavintonnya ugyan mit basz szét a rendszeren mikor egy mezei kisnyugdíjas domesztoszozása a fél tiszatót kiirtaná. Azt érdekes nem jegyzi meg senki. Szóva persze látom értemét, csak meg kellene találni a súlyokat. Másikpölö mikor anyósom a hektó vízzel öblítgeti ki az actimeles vackait...No mindegy, részemrül szivesn hallgatnék mérnököket a a napelemről meg a szélturbinákról, no meg ezen gyártmányok környezeti terheiről is.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
Nem ugyanarról beszélünk...Én nem azt mondtam, hogy nincsenek olyanok, akik szarnak rá, és még azt is elfogadom, hogy egy McD vagy egy Shell nagyobb kárt tud okozni, mint én. Ne magyarázd a nyilvánvalót. Csak arra a felvetésre reagáltam, hogy a liget fái szart sem számítanak, mert Bp levegőjéhez nem tesznek hozzá semmit. Erre írtam, hogy akkor ne spóroljunk semmin, mert igaz, hogy értelmetlen pazarolni, de mivel kicsit pazarolunk, ezért nyugodtan tehetjük. Erre írtam, hogy gyógyegér hozzáállás, egy 6 éves gyerek színvonala gondolkodásban.
Mondok egy példát, nem lesz benne sem Shell, sem CO kvóta:
Mososd a fogad 2 percig, közben folyatod a vizet. Értelmetlen? Igen. Pénzt dobsz ki az ablakon? Igen. Szerinted mégis mehet nyugodtan, mert úgysem számít a nagy globális folyamatokban. Persze... Nem kimutatható. De attól még önmagában értelmetlen. Ennyit állítottam.
Mellesleg azt állítani, hogy a 7 milliárd ember vagy a 3 milliárdnyi fejlett világban élő mindennapi tevékenysége nincs hatással a globális folyamatokra, egyszerű butaság... Engem nem kell meggyőznöd arról, hogy nem minden az aminek látszik. Pl szerintem a hibrid technológia az autóiparban zsákutca... De még a energia takarékos izzók is neccesek nálam. Mert ugyan lehet, hogy kevesebbet fogyaszt egy kompakt fénycső, de azt még senki nem számolta ki nekem papíron, hogy mennyivel drágább előállítani, és mennyivel drágább megsemmisíteni vagy újrahasznosítani. És még abban sem kell meggyőznöd, hogy egy klíma esetleg mehet napi 24-ben, és kevesebbet fogyaszt, mint ha ki-be kapcsolgat, és csúcsrajár napi 6 órában. Szóval ne vitatkozzunk ilyeneken, mert belefutunk abba a fogalomba, hogy energia mérleg, és akkor aztán évekig vitatkozhatunk.
Annyit mondtam csupán, hogy pazarolni faszság...
több mint 9 éve
Pedig igaza van Sobritmetikai Szent Józsefnek, az csak a maszlag hogy beönvádolják a népet a környezeti terheléssel, közbe a környezeti terhelés milliószorosát gurigattyák ki a hátsóajtón. Nézd meg a mekdónácc recyclyng jelét,mazt utána keress rá mekkora mennyiségű csomagolóanyaggal buktak meg arizonában, érdekes a jel mégis maratt. A legmókásabb az vót mikor a zosszikra ráverték a kérődzőkért a CO kvótát, közbe párkilométerrel arrébb indonéziában tobzódik a shell. Szóva nem kell beenni a maszlagot ha a bálnák csúfolnak, hogy tigriscsíkos az alsód, nyugottan oda lehet pörkölni egy nyelest... PunksnotdeadÉs teljesen logikus is. Nem csak a buta emberek nem spórolnak, hanem azok sem, akik tudják, hogy óriási társadalmi, civilizációs folyamatokban mennyire elenyésző egy adott egyén felelőssége.Ez az anarchia logikája Jóska. Lényegében azt mondod, hogy mindenki tosszon a környezetése, éljen úgy ahogy a legjobbnak, legkényelmesebbnek látja. Én liberális ember vagyok, de ezt a szélsőséges liberális felfogást még én sem tudom elfogadni.
Olvass bátran utána az üvegházhatást, globális felmelegedést okozó folyamatoknak, és számosítsd ebben azokat az elemeket, melyekre egyénekként van ráhatásunk.
Rá fogsz jönni, mekkora bullshitet akarnak letolni a torkunkon (ahogy látom a tieden sikeresen) például azok a cégek, felelőtlen kormányzatok, államok, aki az igazi felelősök, és akik hatásához képest az összes egyéni felelősség összessége is elhanyagolhatóan picinyke.
De ha nem akarod, tőlem nyugodtan hiheted, hogyha nem megy 0-24-ben a légkondid, vagy nem 2 órán át tusolsz, azzal van valós hatásod a történésekre.
Sobri Jóska
Az ember igenis közösségi lény, máshogy nem tud eredményesen létezni. És azért nem meneted 0-24-ben a légkondit, mert közösségi lény vagy, ergó feltételezed, hogy más sem teszi. Hogy más is környezettudatosan él. Természesesen semmi nem megy tökéletesen, mindig van kivétel. Gyakran sok kivétel. De nem mindegy, hogy mondjuk az egész ország kollektíve baszik-e a parlagfűre, mert el se jut hozzá, hogy foglalkozni kéne vele. Vagy egyszerűen csak az a közhangulat, hogy nyugodtan basszál rá, akármit is vinnyog az önkörmányzat, kormányzat. Vagy pedig vannak akiknek ez fontos, tesznek is érte, és egy kisebbséggel kell megküzdeni, aki ezt nem érti meg.
Ehhez nem nem kormány kell. vagy "korrekt cég". Ehhez emberek kellenek. Egyének. Mert a kormányokat, és a cégeket is emberek alkotják és működtetik. Akik, ha úgy gondolkodnak, mint te, akkor kormányként és cégként is tesznek a környezetre. Ha viszont nem úgy, akkor van rá esély, hogy kormányként és cégként sem fogják majd ezt tenni.
peterk2005
Szerkesztette: sutianap

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
És teljesen logikus is. Nem csak a buta emberek nem spórolnak, hanem azok sem, akik tudják, hogy óriási társadalmi, civilizációs folyamatokban mennyire elenyésző egy adott egyén felelőssége.Ez az anarchia logikája Jóska. Lényegében azt mondod, hogy mindenki tosszon a környezetése, éljen úgy ahogy a legjobbnak, legkényelmesebbnek látja. Én liberális ember vagyok, de ezt a szélsőséges liberális felfogást még én sem tudom elfogadni.
Olvass bátran utána az üvegházhatást, globális felmelegedést okozó folyamatoknak, és számosítsd ebben azokat az elemeket, melyekre egyénekként van ráhatásunk.
Rá fogsz jönni, mekkora bullshitet akarnak letolni a torkunkon (ahogy látom a tieden sikeresen) például azok a cégek, felelőtlen kormányzatok, államok, aki az igazi felelősök, és akik hatásához képest az összes egyéni felelősség összessége is elhanyagolhatóan picinyke.
De ha nem akarod, tőlem nyugodtan hiheted, hogyha nem megy 0-24-ben a légkondid, vagy nem 2 órán át tusolsz, azzal van valós hatásod a történésekre.
Sobri Jóska
Az ember igenis közösségi lény, máshogy nem tud eredményesen létezni. És azért nem meneted 0-24-ben a légkondit, mert közösségi lény vagy, ergó feltételezed, hogy más sem teszi. Hogy más is környezettudatosan él. Természesesen semmi nem megy tökéletesen, mindig van kivétel. Gyakran sok kivétel. De nem mindegy, hogy mondjuk az egész ország kollektíve baszik-e a parlagfűre, mert el se jut hozzá, hogy foglalkozni kéne vele. Vagy egyszerűen csak az a közhangulat, hogy nyugodtan basszál rá, akármit is vinnyog az önkörmányzat, kormányzat. Vagy pedig vannak akiknek ez fontos, tesznek is érte, és egy kisebbséggel kell megküzdeni, aki ezt nem érti meg.
Ehhez nem nem kormány kell. vagy "korrekt cég". Ehhez emberek kellenek. Egyének. Mert a kormányokat, és a cégeket is emberek alkotják és működtetik. Akik, ha úgy gondolkodnak, mint te, akkor kormányként és cégként is tesznek a környezetre. Ha viszont nem úgy, akkor van rá esély, hogy kormányként és cégként sem fogják majd ezt tenni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Akkor minek/kinek van felelőssége? A társadalomnak? Kollektív felelősség? Tényleg hiszel ebben? Vagy csak azt akarod sugallni némi önfelmentő célzattal, hogy a tudjukkikkel szemben úgysem tehetünk semmit?És teljesen logikus is....ha a teljes Városliget helyére egy óriási betonteknő épülne, és az összes fát kivágnák, az se lenne 0,01 százaléknyi változás se Budapest oxigénellátásában.Na ezért nem spórolnak a buta emberek semmivel, se árammal, se vízzel, mert mi az a kevés víz az összeshez képest, amit ő elpocsékol...
Sobri Jóska
Gratulálok! Fejlődsz.
Lecsó
Nem csak a buta emberek nem spórolnak, hanem azok sem, akik tudják, hogy óriási társadalmi, civilizációs folyamatokban mennyire elenyésző egy adott egyén felelőssége.
Sobri Jóska
Mérnökként lehet kicsit másként látom a dolgokat, mint te akármiként. A világot megváltoztató vagy befolyásoló folyamatok sokfélék, van amire elenyésző a hatása az emberiségnek (ami ugye okos és buta emberek sokasága) és van amire óriási. De ha neked könnyebb az életed abban a tudatban, hogy nincs felelősséged, mert úgyis minden a cégek és kormányzatok miatt történik úgy ahogy, akkor lelked rajta... Én nem hibáztatlak.
több mint 9 éve
nagy a dilemma...most hallom, hogy mosolyarc október 2-re tette a népszavazást, viszont már megvettük a jegyet a Steelers-Chiefs meccsre...azt akarják, hogy ne szavazzak? ilyen fontos kérdésben 4,5 Milliárdért? csak Mészőly Kálmánt tudnám idézni....külföldön követségen, konzulátuson is tudsz szavazni. a lehetőség adott.
Klaci79
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
És teljesen logikus is....ha a teljes Városliget helyére egy óriási betonteknő épülne, és az összes fát kivágnák, az se lenne 0,01 százaléknyi változás se Budapest oxigénellátásában.Na ezért nem spórolnak a buta emberek semmivel, se árammal, se vízzel, mert mi az a kevés víz az összeshez képest, amit ő elpocsékol...
Sobri Jóska
Gratulálok! Fejlődsz.
Lecsó
Nem csak a buta emberek nem spórolnak, hanem azok sem, akik tudják, hogy óriási társadalmi, civilizációs folyamatokban mennyire elenyésző egy adott egyén felelőssége.
több mint 9 éve
...ha a teljes Városliget helyére egy óriási betonteknő épülne, és az összes fát kivágnák, az se lenne 0,01 százaléknyi változás se Budapest oxigénellátásában.Na ezért nem spórolnak a buta emberek semmivel, se árammal, se vízzel, mert mi az a kevés víz az összeshez képest, amit ő elpocsékol...
Sobri Jóska
Gratulálok! Fejlődsz.
több mint 9 éve
Nyilván sniperre nincs szükség az önvédelemhez. De úgy általában a fegyvertartás korlátozása szerintem csak a törvénytisztelő de fegyvertartó embereknek ártana, mert a bűnözők/ámokfutók úgyis szereznek maguknak, ők leszarják a tiltást.Viszont ha mindenkinek tilos tartani, akkor márt a beszerzést és a birtoklást is büntetheted. Míg így csak akkor baszhatsz oda, ha már valakit lelőttek vele.
Kampman
több mint 9 éve
I swung a saber and I was a young Hussar
"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 9 éve
Nyilván sniperre nincs szükség az önvédelemhez. De úgy általában a fegyvertartás korlátozása szerintem csak a törvénytisztelő de fegyvertartó embereknek ártana, mert a bűnözők/ámokfutók úgyis szereznek maguknak, ők leszarják a tiltást.Sniperrel véded magad, h nehogy megtámadjanak? Logikus.Ideje lenne már a fegyvertartást legalább normális keretek közé szorítani, ha már a begyepesedett fehér repi középosztály mellett nem úgy tűnik, h teljesen be lehetne tiltani. De B+, egy snipert, hogy a fenébe tarthat/vehet/kaphat rá engedélyt bárki az országban. Agyrém.Az amerikai néplélek ezt soha nem fogja befogadni és joggal. A polgári fegyvertartás a biztosíték arra, hogy az USÁ-ban soha nem fog hatalomra jutni egy agresszív kisebbség, aki aztán diktatúrát vezet be. Az egész történelmük úgy kezdődött, hogy a felfegyverkezett polgárság elűzte a gyarmatosító briteket.
dawyd728
Kampman
dawyd728
több mint 9 éve
dawyd728
4 040
Sniperrel véded magad, h nehogy megtámadjanak? Logikus.Ideje lenne már a fegyvertartást legalább normális keretek közé szorítani, ha már a begyepesedett fehér repi középosztály mellett nem úgy tűnik, h teljesen be lehetne tiltani. De B+, egy snipert, hogy a fenébe tarthat/vehet/kaphat rá engedélyt bárki az országban. Agyrém.Az amerikai néplélek ezt soha nem fogja befogadni és joggal. A polgári fegyvertartás a biztosíték arra, hogy az USÁ-ban soha nem fog hatalomra jutni egy agresszív kisebbség, aki aztán diktatúrát vezet be. Az egész történelmük úgy kezdődött, hogy a felfegyverkezett polgárság elűzte a gyarmatosító briteket.
dawyd728
Kampman
több mint 9 éve
Amerika a vesztébe rohan...Nyugi, mi is (mármint az egész nyugati világ)
NB2
több mint 9 éve
Ideje lenne már a fegyvertartást legalább normális keretek közé szorítani, ha már a begyepesedett fehér repi középosztály mellett nem úgy tűnik, h teljesen be lehetne tiltani. De B+, egy snipert, hogy a fenébe tarthat/vehet/kaphat rá engedélyt bárki az országban. Agyrém.Az amerikai néplélek ezt soha nem fogja befogadni és joggal. A polgári fegyvertartás a biztosíték arra, hogy az USÁ-ban soha nem fog hatalomra jutni egy agresszív kisebbség, aki aztán diktatúrát vezet be. Az egész történelmük úgy kezdődött, hogy a felfegyverkezett polgárság elűzte a gyarmatosító briteket.
dawyd728
több mint 9 éve
dawyd728
4 040
Ideje lenne már a fegyvertartást legalább normális keretek közé szorítani, ha már a begyepesedett fehér repi középosztály mellett nem úgy tűnik, h teljesen be lehetne tiltani. De B+, egy snipert, hogy a fenébe tarthat/vehet/kaphat rá engedélyt bárki az országban. Agyrém.
több mint 9 éve
Amerika a vesztébe rohan...Szörnyű dolgok történtek az elmúlt 48 órában a nagy vízen túl. 😕
NB2
több mint 9 éve
Amerika a vesztébe rohan...
több mint 9 éve
Ezt mondja a japán bálnavadász-hajó is. Ugyan már mi az az 1-2 bálna amit mi kifogunk? Csak ugye sokan mondják ugyanezt, és sokan fogják a bálnát. Annak meg van pofája emiatt még kihalni a végén...Az se semmi, amilyen alávaló, aljas retorikával próbálják bemocskolni a Városligetben tüntetőket. Egészen elképesztő, mennyire szépen visszajutottunk 40 évvel ezelőttig, a Geci célt ért.Ez a ligetes tüntetés elég érdekes dolog. Persze bárki, bármikor tüntethet bármiért. Ez a demokrácia. De a cégek meg a saját tulajdonukat úgy menedzselik, ahogy akarják. Az állam is. Ez meg a kapitalizmus. Valóban 2016-ban vannak felnőtt emberek, akik azt hiszik, hogy unalmukban odamennek bohóckodni, és ezt a "kapitalizmus" hagyni fogja? Számomra ez a döbbenetes.
dankodavid
Valószínűleg, ha ez a beruházás a Hüvösvölgyben lenne, vagy valahol a Pilisben, akkor a kutya nem törődne vele, de így, hogy a város közepén van, jó buli odamenni tobzódni, csupán jószándék által vezérelve.
Valamint ha a teljes Városliget helyére egy óriási betonteknő épülne, és az összes fát kivágnák, az se lenne 0,01 százaléknyi változás se Budapest oxigénellátásában.
Sobri Jóska
A kapitalizmusban se csinálsz azt amit akarsz. A saját ingatlanoddal, ingatlanodon se. Én például nem hosszabbíthanom meg a melléképületet az udvaron, mert túllépném a 12% beépítési arányt. Ez is egy környezetvédelmi okokból hozott szabály. És én betartom. Persze sok magyar baszik rá, beépíti oszt jóvan. Na, kb. ezért ilyen a városliget történet is, megspórolt oxigéntől függetlenül. Meg ezért tudnak az ilyen Tasó félék is a víz felszinen maradni és röhögni a vízben fuldoklókon. Mert a fuldoklóknak sincs annyi eszük, hogy kirántsák a csónakból a p*csába, akik meg mellette ülnek a csónakban és élvezik a biztonságot, azok tosznak a vízben levőkre.
Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
sőt, egy-két éve volt olyan cikk, ami arról szólt, hogy az újszülöttek hallásvizsgálatát (ami elvileg kötelező) csak egy viszonylag egyedi géppel lehet végezni, amiből itt Butapesten is kb kettő van... már amikor. mert akadt olyan, amikor hónap közepén elromlott benne valami, de a havi keretből már nem futotta a szerelőre, úgyhogy leállt az - ismétlem: elvileg kötelező - vizsgálat.www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiderult_mennyiert_uzent_orban_a_briteknek.617391.htmllélegeztetőgépekből már tele van a padlás 😀
mennyire örülök az ilyennek...itthon nem lett volna már hely hova rakni a pénzt
Klaci79
Kampman
igazából értem a kormány logikáját, többszörösen is igazuk van.
1, ők úgyis magánorvosoknál gyógyíttatják magukat, tehát nem ők szívnak ezzel.
2, ha egy stadion elkészül mondjuk 12 milliárdból, az annyi, mintha 120 ezer ember (2014-ben ennyi dolgozott az egészségügyben) havi fizetését bruttó nyolcezer forinttal megemeljük. az egyrészt csak nettó ötezer-ötszáz, másrészt meg lófaszt se ér. és harmadrészt ez is csak egy évre elég.
3, ellenben 12 milliárdból simán jönnek vissza a
4, Lézerjani is megmondta, hogy mindenki annyit ér, amennyit elér, szóval ha valakinek nincs pénze a magánorvosokra, akkor az élete sem ér sokat, legalább pár év múlva Magyarország a csupa értékes emberek országa lesz.
szóval én tényleg megértem őket.
több mint 9 éve
Az állam senkié.Ez a ligetes tüntetés elég érdekes dolog.És kié az állam? Esetleg feltételezhetnénk, hogy azoké az embereké is, akik unalmukban odamennek bohóckodni.
Persze bárki, bármikor tüntethet bármiért.
Ez a demokrácia.
De a cégek meg a saját tulajdonukat úgy menedzselik, ahogy akarják. Az állam is.
Ez meg a kapitalizmus.
Valóban 2016-ban vannak felnőtt emberek, akik azt hiszik, hogy unalmukban odamennek bohóckodni, és ezt a "kapitalizmus" hagyni fogja?
Számomra ez a döbbenetes.
Sobri Jóska
Persze tudom, hogy ebben a magyar demokráciában és kapitalizmusban az állam Orbáné, Matolcsy-é stb.
Atari
Az egy működéstechnikai metodika.
És az államot a kormányzat működteti.
Ha a te logikád mentén haladunk, akkor mondhatjuk, hogy a felhatalmazást a kormányzat a demokrácia által kapja.
Vagyis aki az államot az ügymenetében megkérdőjelezi, az a demokráciát kérdőjelezi meg.
Ami egy önmaga farkába harapó kígyó, mert a megkérdőjelezéshez a keretet a demokrácia adja.
több mint 9 éve
www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiderult_mennyiert_uzent_orban_a_briteknek.617391.htmllélegeztetőgépekből már tele van a padlás 😀
mennyire örülök az ilyennek...itthon nem lett volna már hely hova rakni a pénzt
Klaci79
több mint 9 éve
www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiderult_mennyiert_uzent_orban_a_briteknek.617391.htmlmennyire örülök az ilyennek...itthon nem lett volna már hely hova rakni a pénzt