NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
Ok, így már értem, köszi a válaszokat.
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Azért arra kíváncsi lennék, mit szólna Erdősiné, ha a közeljövőben olyan 200e ember személyesen megkeresné, hogy hol kell aláírni a kezdeményezést. Lehetne egy jó kis mozgalom. 😊
Lecsó
Vagy van valami jogi akadálya annak hogy az MSZP "segítsen" a néninek összehozni a 200 ezer aláírást?
Jan
Jogi nincs, technikai van.
Aláírást gyűjteni csak a hitelesített íveken lehet. Azt meg csak a kezdeményezőnek adnak.
több mint 9 éve
Löfli Tampa Bay Buccaneers Indiana Hoosiers 22 880 — ellenIktriad / #1 BVSC ultra
Azért arra kíváncsi lennék, mit szólna Erdősiné, ha a közeljövőben olyan 200e ember személyesen megkeresné, hogy hol kell aláírni a kezdeményezést. Lehetne egy jó kis mozgalom. 😊
Lecsó
Nem tudom jogilag lehetséges-e, de a következő jutott eszembe: az ellenzék és a néni is népszavazást akar ugyanabban a témában. Mi lenne ha az ellenzék azt mondaná hogy összegyűjti a 200ezer aláírást, és akkor tessék megtartani a népszavazást (a néni kérdésével, nyilván). És mert vélhetőleg nagy többségben lenne a nem, lenne egy érvényes népszavazás, ahol elutasítják a vasárnapi zárvatartást. 😊

Vagy van valami jogi akadálya annak hogy az MSZP "segítsen" a néninek összehozni a 200 ezer aláírást?
Jan
persze, majd olyan kérdést tesznek fel, ami jogilag meg mindenhogy megállja a helyét. ülnek rajta x hónapot, elutasítják, aztán kezdődhet az egész előröl.

bár ahogy olvasom, nem lenne gond elfogadtatni a kérdést, hiszen így szól: Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek - a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvény szerint - továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"
de úgyse fogják elfogadni 😊

Szerkesztette: Löfli

https://www.facebook.com/ArizonaCardinalsHungary/
"Az életről sok mindent gondolok én jómagam is."
"Én nem gondolok semmit, uram."
Don't blink!
több mint 9 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan
A beadvány szándékosan hibás kérdést tartalmaz. Csak időhúzásra kell.

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 9 éve
Lecsó
Nem tudom jogilag lehetséges-e, de a következő jutott eszembe: az ellenzék és a néni is népszavazást akar ugyanabban a témában. Mi lenne ha az ellenzék azt mondaná hogy összegyűjti a 200ezer aláírást, és akkor tessék megtartani a népszavazást (a néni kérdésével, nyilván). És mert vélhetőleg nagy többségben lenne a nem, lenne egy érvényes népszavazás, ahol elutasítják a vasárnapi zárvatartást. 😊

több mint 9 éve
Szóval szerintem ez valami másról szól, egy olyan színjáték kezdő felvonása lehet, amit nem biztos, hogy végig akarok nézni.Lecsó
Az hát. Alig várják, hogy kitavaszodjon végre, és lehessen őszig megint a menekültügyet tolni. Még 1 hónap és senkit nem fognak érdekelni a tanárok, orvosok. Jön majd Hasszán a fiával, aztán majd valahol a sínekre fekszik, netán odaszarik egy parkba. Vagy oda se szarik, de valahol egy fideszes polgi úgy gondolja, hogy akár oda is szarhat, és ír erről egy bejegyzést a facebookra.
peterk2005
Hát én valami sokkal nagyobb volumenű dologra gondolok, mint hogy pár száz vagy ezer menekült hova szarik, hugyozik. Ez a kérdés ugyanis az egész Liszaboni szerződést érinti, érintené. Nem hiszem, hogy ki akarnánk lépni az EU-ból (bár semmi nem lepne meg) de hogy ha bent maradunk, akkor ebből sok előnyünk nem származik, az biztos. Amúgy a jobbikos lkotmánymódosítással Akár Paks2-ről is lehetne szavazni, nem?
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 721
Nem tudom ez volt e már:
 444.hu/2016/02/26/ezert-jo-a-kormanynak-amit-nepszavazasi-laszlone-csinal
Néha elgondolkodtató, hogy ha ez a mai rendszer valójában a megfelelő dolgokra használná az eszét és nem az ország szétlopása lenne a cél, akkor miket tudnának véghez vinni. PErsze gyorsan elhessegetem aztán ezeket a gondolatokat...
több mint 9 éve
több mint 9 éve
Részemről is inkább költői volt a kérdés...
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 343 — zászló zászló szív
Ezt igazából nem kérdezte meg senki, a kérdés csak annyi volt, hogy honnan van neki. Onnan, hogy elvette. Ebben az esetben ritkán kérdezi meg a kutya is, hogy kaphat-e az asztalon hagyott sonkából.

Mindegy, írtam egy hosszabb dolgot, de csak Sobrit ismételném vele, ezért inkább hagyom. 2007-ben született a a cikk a féltudású magyar elitről (ma ez már nem jelenhetne meg az indexen, mennyit változik a világ...), de a helyzet semmit nem javult. Szomorú dolog ez.

több mint 9 éve
Én nem erre adtam. Hát Te?
több mint 9 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 343 — zászló zászló szív
Néha az jut eszembe, hogy ez az ország önmaga paródiája...
Klaci79
ááá dehogyis.... 😊

index.hu/belfold/2016/02/26/nem_vizsgaljak_honnan_volt_penze_a_foldekre_l._simon_laszloeknak/
Lecsó
Nincs ezen mit vizsgálni. Te meg én, meg a többiek adtuk neki. Ezt mindenki tudja, ezt én sem vizsgálgatnám.

több mint 9 éve
Klaci79
ááá dehogyis.... 😊

index.hu/belfold/2016/02/26/nem_vizsgaljak_honnan_volt_penze_a_foldekre_l._simon_laszloeknak/
több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 294 — Ajmo Vatreni
Szóval szerintem ez valami másról szól, egy olyan színjáték kezdő felvonása lehet, amit nem biztos, hogy végig akarok nézni.Lecsó
Az hát. Alig várják, hogy kitavaszodjon végre, és lehessen őszig megint a menekültügyet tolni. Még 1 hónap és senkit nem fognak érdekelni a tanárok, orvosok. Jön majd Hasszán a fiával, aztán majd valahol a sínekre fekszik, netán odaszarik egy parkba. Vagy oda se szarik, de valahol egy fideszes polgi úgy gondolja, hogy akár oda is szarhat, és ír erről egy bejegyzést a facebookra.
peterk2005
Plusz megint tele lehet plakátolni az országot.
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 422 — The only discipline that lasts, is self discipline

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Klaci79
... és én tök jót röhögnék is rajta... ha nem pont benne élnék.
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 721
több mint 9 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 794 — Steelers fan
Azé emondom, még lesz húsz év míg a Kacorkirály meg a Paprikajancsi váltogattya egymást. Na ezér nem szabad negyveéveseket megválasztani, itt maradnak a nyakunkon örökre...
sutianap
Végül is lehetne mint a nyolcvanas évek Nagyszovjetuniójában.
Körül kell nézni az intenzív osztályon oszt aggyuk neki.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Szóval szerintem ez valami másról szól, egy olyan színjáték kezdő felvonása lehet, amit nem biztos, hogy végig akarok nézni.
Lecsó
Ez a "színjáték" már évek (évtizedek) óta zajlik. Biztos nem most kezdődik.
És persze, hogy másról szól.

Nem emlékszel, amikor 2006-ban voltak a Gyurcsány-ellenes Fidesz-tüntetések a Kossuth téren, és OV kijelentette, hogy addig innen el nem mennek, amíg GYF le nem mond? Még határidőt is szabott neki, 24 vagy 72 órásat?
Lemondott? Nem.
Ottmaradtak? Nem.
Ez már kurva régen egy következmények nélküli ország.

Minden eszközt bevet bárki, aki attól előnyt remél, pláne kommunikációs eszközt.
Ha bejön jó, ha nem, majd kitalál egy jobbat, nincs jelentősége, úgyse kérik számon.
Csak az elmúlt félévből: netadó nem jött be, migránsozás bejött, kurvára, halálbünti nem jött be, ez a népszavazás meg majd kiderül. És lehet sorolni a végtelenségig.
Mintha úgy römizne egy csomó gyerek, hogy nincsenek felnőttek, és a szabályos lejátszás helyett van aki kétszer húz, van aki a pakli aljáról vagy az 5 körrel elöbb dobott lapok közül guberál magának lapot, van aki befejezi 12 lappal 14 helyett, és van, aki nyakonhugyozza a többit, és műanyaglapáttal üti a fejüket és nem is érdekli a römi maga, stb.
Ha csak 1 ilyen gyerek lenne, a többi elzavarná, kizárná maguk közül.
De mind ilyen, felnőttek sehol, így mindenki próbálkozik akármivel, ami random az eszébe (barátai eszébe) jut.

Ráadásul, eltekintve pár valóban csak a pénzre utazó nagyívű politikai szélhámostól (Simicska, Habony, Puch, Kapolyi, stb.), még csak koncepció sincs a sok baromság mögött, se mesterterv, se összeesküvés.
Ez a magyar politikai "elit" egyszerűen ennyit tud.
A valós, piaci életre alkalmatlan, félművelt frissdiplomások, és a hosszú évek során minden szarral próbálkozó, "csak dolgozni ne kelljen" réteg tökéletesen leuralja a politikusi szcénát, és nagyobbnál nagyobb faszságokat prezentál számunkra.
Csak az a gáz, hogy teszik ezt az ország legnagyobb, legtöbb ember életét érintő "cégének" igazgatótanácsában, felügyelőbizottságában, szakszervezetében.

De aki értelmes, normális, és ennek ellenére mégis valahogy belekeveredik az országos politikába, az rövid idő után vagy fejvesztve menekül, vagy hülyének nézik, és feladja, vagy csak vergődik tehetetlen disznóként a sok agyatlan lúd között.

Ez a színdarab, és ez megy '90 óta. (Elötte csak azért nem ez ment, mert technikailag politikai elit se volt, csak pár pártfunkcionárius.)
Én -kötelező jelleggel az egész gimimmel egyetemben- ott voltam a Szabadság téren, amikor Szűros a Parlament ablakában lógva köztársaságot kiáltott.
Azóta eltelt 26 év és 4 hónap.
És azóta zajlik a színjáték rendező, normális díszletek, világítás, kompetens színészek, súgó és koncepció nélkül.
Egyedül a jelmezek szakszerűek...
Sobri Jóska
Azé emondom, még lesz húsz év míg a Kacorkirály meg a Paprikajancsi váltogattya egymást. Na ezér nem szabad negyveéveseket megválasztani, itt maradnak a nyakunkon örökre...

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 211 — #NoStress
Szóval szerintem ez valami másról szól, egy olyan színjáték kezdő felvonása lehet, amit nem biztos, hogy végig akarok nézni.
Lecsó
Ez a "színjáték" már évek (évtizedek) óta zajlik. Biztos nem most kezdődik.
És persze, hogy másról szól.

Nem emlékszel, amikor 2006-ban voltak a Gyurcsány-ellenes Fidesz-tüntetések a Kossuth téren, és OV kijelentette, hogy addig innen el nem mennek, amíg GYF le nem mond? Még határidőt is szabott neki, 24 vagy 72 órásat?
Lemondott? Nem.
Ottmaradtak? Nem.
Ez már kurva régen egy következmények nélküli ország.

Minden eszközt bevet bárki, aki attól előnyt remél, pláne kommunikációs eszközt.
Ha bejön jó, ha nem, majd kitalál egy jobbat, nincs jelentősége, úgyse kérik számon.
Csak az elmúlt félévből: netadó nem jött be, migránsozás bejött, kurvára, halálbünti nem jött be, ez a népszavazás meg majd kiderül. És lehet sorolni a végtelenségig.
Mintha úgy römizne egy csomó gyerek, hogy nincsenek felnőttek, és a szabályos lejátszás helyett van aki kétszer húz, van aki a pakli aljáról vagy az 5 körrel elöbb dobott lapok közül guberál magának lapot, van aki befejezi 12 lappal 14 helyett, és van, aki nyakonhugyozza a többit, és műanyaglapáttal üti a fejüket és nem is érdekli a römi maga, stb.
Ha csak 1 ilyen gyerek lenne, a többi elzavarná, kizárná maguk közül.
De mind ilyen, felnőttek sehol, így mindenki próbálkozik akármivel, ami random az eszébe (barátai eszébe) jut.

Ráadásul, eltekintve pár valóban csak a pénzre utazó nagyívű politikai szélhámostól (Simicska, Habony, Puch, Kapolyi, stb.), még csak koncepció sincs a sok baromság mögött, se mesterterv, se összeesküvés.
Ez a magyar politikai "elit" egyszerűen ennyit tud.
A valós, piaci életre alkalmatlan, félművelt frissdiplomások, és a hosszú évek során minden szarral próbálkozó, "csak dolgozni ne kelljen" réteg tökéletesen leuralja a politikusi szcénát, és nagyobbnál nagyobb faszságokat prezentál számunkra.
Csak az a gáz, hogy teszik ezt az ország legnagyobb, legtöbb ember életét érintő "cégének" igazgatótanácsában, felügyelőbizottságában, szakszervezetében.

De aki értelmes, normális, és ennek ellenére mégis valahogy belekeveredik az országos politikába, az rövid idő után vagy fejvesztve menekül, vagy hülyének nézik, és feladja, vagy csak vergődik tehetetlen disznóként a sok agyatlan lúd között.

Ez a színdarab, és ez megy '90 óta. (Elötte csak azért nem ez ment, mert technikailag politikai elit se volt, csak pár pártfunkcionárius.)
Én -kötelező jelleggel az egész gimimmel egyetemben- ott voltam a Szabadság téren, amikor Szűros a Parlament ablakában lógva köztársaságot kiáltott.
Azóta eltelt 26 év és 4 hónap.
És azóta zajlik a színjáték rendező, normális díszletek, világítás, kompetens színészek, súgó és koncepció nélkül.
Egyedül a jelmezek szakszerűek...

több mint 9 éve
Szerintem ez az egész valami másról szól.
Induljunk ki abból, hogy miről fog majd törvényt alkotni a parlament, ha érvényes és eredményes lesz a népszavazás? Hogy az EU mit csinálhat vagy nem csinálhat? És akkor mi van?
pl:
"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül előírhassa nem magyar vállalkozások Magyarországon történő működésének versenysemleges feltételeit?
Mekkora hülyeség. Nem tetszik a versenysemlegesség? Akkor viszlát.
Szerintem az uniós jogalkotás befolyásolásának nem ez a legcélravezetőbb módja.

Aztán ha kicsit nyelvtan náci akarok lenni:

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Logikailag megközelítve az is szócska teljesen felesleges a kérdésfeltevő ismert szándékát tekintve. Ha van "is", akkor van egy "A" lehetőség is meg egy "B" is. Hozzájárulása nélkül is meg hozzájárulásával is.
Aki nemmel szavaz, annak az akarátával egy későbbi OGY beleegyezés teljesen szembemegy.
Arról nem beszélve, hogy ha valakinek valamit "előírnak", ahhoz általában nem kérik a beleegyezését.

több mint 9 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 960 — Lucas Scott
az a poén, ahogy egyre többször olvasom el a mondatot, úgy tudom egyre jobban megindokolni, hogy miért mehet át a Kúrián is.
csebi
mivel indokolnád?
Amadeus91
figyeljünk a megfogalmazásra. szó sincsen benne menekültekről, hanem arról, hogy nem magyar állampolgárok. egy osztrák is nem magyar állampolgár, egy német sem, de ők nem tartoznak a menekült kvóta alá tehát innentől ki lehet lőni, hogy ez nemzetközi szerződésen alapuló kötelezettség.
OGY hatáskör: ugye a lisszaboni szerződést is az OGY ratifikálta (amiben pár szuverenitási tárgykörben lemondtunk az EU javára), tehát ilyen szempontból mondjuk egy ilyen döntés már akár OGY hatáskörébe is mutathat.

ezek csak így eszembe jutottak, ahogy néztem a kérdést, nem biztos, hogy ez igaz, amit írtam, de lehet nézni ilyen szemszögből is.
márpedig nálam sokkal jobb jogászok fogják ezt meglesni. ha megvan rá az akarat, akkor szerintem meg lehet indokolni, hogy miért lehet népszavazást tartani. és ha tartanak, akkor hurrá újabb feladat nekünk, így sem tudunk mit kezdeni a szabad időnkkel.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 934 — Cowboys fan
(és akkor szvsz tényleg az van, hogy valami érdekkör úgy látja, hogy neki jó a vasárnapi zárva tartás, bár én nem látom hogy ki az)Gyurma Pappa
hát a Lázárék, ki más
csomó CBA nyitva van vasárnap, a többi bót meg csak elvétve.
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 934 — Cowboys fan
 444.hu/2016/02/24/ezer-sebbol-verzik-orban-viktor-nepszavazasi-kerdese

Egyébként meg az van, amit a cikkben a jogász elmond. Amennyiben ez a kérdès átmegy, akkor az tényleg komèdia.
Amadeus91
pontosan ezért nem is pörögtem túl a témát, mert egyből eszembe jutott, hogy ebben a témakörben nem lehet népszavazást kiírni.
csebi
Nettó ellentétes az alaptörvénnyel. Tényleg, ha ezt Patyiék átnyomják, akkor az Alaptörvènnyel az élen kuka minden. Nem tudom, hogy lehetne ezt követően értelmezni a jogbiztonságot, jogforràsi hierarchiát, akármit a magyar közjogban.
Amadeus91
már úgyis régen módosítottak a zalaptörvényen, gondolom Rétvárinak meg a többi jóképességűnek is viszket már a tenyere
több mint 9 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 211 — #NoStress
 444.hu/2016/02/24/ezer-sebbol-verzik-orban-viktor-nepszavazasi-kerdese

Egyébként meg az van, amit a cikkben a jogász elmond. Amennyiben ez a kérdès átmegy, akkor az tényleg komèdia.
Amadeus91
pontosan ezért nem is pörögtem túl a témát, mert egyből eszembe jutott, hogy ebben a témakörben nem lehet népszavazást kiírni.
csebi
Nettó ellentétes az alaptörvénnyel. Tényleg, ha ezt Patyiék átnyomják, akkor az Alaptörvènnyel az élen kuka minden. Nem tudom, hogy lehetne ezt követően értelmezni a jogbiztonságot, jogforràsi hierarchiát, akármit a magyar közjogban.
Amadeus91
Netto ellentétes az alaptörvénnyel - most. 😉