NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 9 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Leírtad hogy GYEMSZI. Innentől gyűlölködjünk topik.

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
mert aki vasárnap dolgozik, az nagyjából vagy vállalkozó, vagy nem jelentéktelen műszakpótlékért/ plusz szabadnapért csinálja.
slowmotion
vagy egészségügyi dolgozó
diverdoc
meglepődnél mennyit fizetnek ki a túlórából az egészségügyben.
Kenny
25 éve dolgozom benne (illetve az elmúlt egy évben már nem). Mesélj. A vasárnap délelőttös nővérke mennyi túlóradíjat kap? Plusz szabadnap sem jár. Műszakpotlék éjszakáért jár, de az van keddem is.
De nézd meg mire válaszoltam. Vasárnapi munkavégzésre. Nem arra hogy folyamatos 24 órás munkavégzés van. Mert arra néha (nem mindenhol (jelenleg mi is perelünk nem kevés év ki nem fizetett díját), fasz szorzókkal ( van ahol alapbér 70%) stb) tényleg fizetnek.De igazad van, felháborítónak is tartom, hogy egy nap alatt 16 órányi túlórárét ezek a mocskok még túlórabért akarnak és fogadnak el. Arról nem is beszélve, hogy ez a 24 óra sokszor 36. Soha (még egyszer leírom SOHA) nem tudtam az ügyeletem után akár hétfő, akár vasárnap hazamenni másnap reggel. Van egy törvény ami most 8 órás pihenést ír elő (nem szabadnapot), sok helyen ezt használni is kell és vasárnap ügyelet után (ahol a 8 óra alapon van fizetve, 16 túlórában, sokszor kevesebb mint ha normál munka lenne) hétfőn 16:00-kor mehetsz vissza.
De ezt tudjuk aki vállalja, vállalja. Mint ahogy Klaci is vállalta és még számolatlanul az élet különböző szegmensében vállalták a munkavállalók.
Itt egy fasz, álszent banda, idióta ötletéről, és önnön létének önigazolásaként bevezetett, az ország nagy részét hátrányosan érintő, diszkriminatív döntéséről van szó.
diverdoc
Nem tudtam,hogy benne dolgoztál,de én is ironikusan irtam mivel elég sok ismerősőm/családtagom dolgozik benne sajnos.Elég kilátástalan a helyzet.Szóval csak teljes elismeréssel és tisztelettel lehet beszélni a benne dolgozókról.
Kenny
Még most is, rámtestálnak tízhetet évente a kedves GYEMSZI-OGYITÓL, több mint 900 órát, tudod mit fizetnek érte, SEMMIT. Majd mindenki kakukkoljon mikor mondjuk 4 vagy 6 ügyeletes gyógyszertár lesz ősztől Pesten, meg mondjuk megyénként egy. És tudod, hogy fogják finanszírozni? Hogy kifizettetik a nemügyelő patikákkal, mer mijen jó nekik, hogy nem kötelezik őket semmire. Erre lehet be lesz baszva egy patikai sztrájk, azt lehet csóválni a fejeket, meg sorbanállni a kisablaknál. Na akkor lesz balhé, hogy a geci gyóccerészek, de aszondom egy hét alatt meg lehetne buktatni Kacorkirájtól kezdve mindenkit, csak befosi van. Ne féjjetek, majd a harmadik negyedik OGYi kiszámlázás után, lesz vér a faszokba..

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 371 — Omar's Coming Yo!
mert aki vasárnap dolgozik, az nagyjából vagy vállalkozó, vagy nem jelentéktelen műszakpótlékért/ plusz szabadnapért csinálja.
slowmotion
diverdoc
Kenny
25 éve dolgozom benne (illetve az elmúlt egy évben már nem). Mesélj. A vasárnap délelőttös nővérke mennyi túlóradíjat kap? Plusz szabadnap sem jár. Műszakpotlék éjszakáért jár, de az van keddem is.
De nézd meg mire válaszoltam. Vasárnapi munkavégzésre. Nem arra hogy folyamatos 24 órás munkavégzés van. Mert arra néha (nem mindenhol (jelenleg mi is perelünk nem kevés év ki nem fizetett díját), fasz szorzókkal ( van ahol alapbér 70%) stb) tényleg fizetnek.De igazad van, felháborítónak is tartom, hogy egy nap alatt 16 órányi túlórárét ezek a mocskok még túlórabért akarnak és fogadnak el. Arról nem is beszélve, hogy ez a 24 óra sokszor 36. Soha (még egyszer leírom SOHA) nem tudtam az ügyeletem után akár hétfő, akár vasárnap hazamenni másnap reggel. Van egy törvény ami most 8 órás pihenést ír elő (nem szabadnapot), sok helyen ezt használni is kell és vasárnap ügyelet után (ahol a 8 óra alapon van fizetve, 16 túlórában, sokszor kevesebb mint ha normál munka lenne) hétfőn 16:00-kor mehetsz vissza.
De ezt tudjuk aki vállalja, vállalja. Mint ahogy Klaci is vállalta és még számolatlanul az élet különböző szegmensében vállalták a munkavállalók.
Itt egy fasz, álszent banda, idióta ötletéről, és önnön létének önigazolásaként bevezetett, az ország nagy részét hátrányosan érintő, diszkriminatív döntéséről van szó.
diverdoc
Nem tudtam,hogy benne dolgoztál,de én is ironikusan irtam mivel elég sok ismerősőm/családtagom dolgozik benne sajnos.Elég kilátástalan a helyzet.Szóval csak teljes elismeréssel és tisztelettel lehet beszélni a benne dolgozókról.

több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Ha halvány lövévesd sincs mi folyik az orvosi és egyéb ügyeletek terén, akkor légyszives, ne cinikuskod. Mer az egész kurva rendszer azért működik, mert lelkiismeretes embereket a végletekig kihasználják. Sajnos az egészségügyi ügyelet még mindig nem számít jogilag munkavégzésnek, az csak úgy van, csináljátok meg. S épp azok koppannának a legjobban, mikor doktor kimegy azt a delikvens kapna egy harmincezres számlát. Majd mikor elkezdik kiforintosítani a jogosulatlan kihívásokat meg egyebeket, akkor lesz a nagy jajgatás. Mánpedig ez lesz. Mennyi a köműves óradíja? Mennyi a jogi tanácsadás óradíja? Na mennyi lesz az óradíj, hogy egy magasan képzett diplomást bezárj egy ötvenesévekben kitalált teljesen feleslegesen kipörgetett rendszerben, takarítónői órabér alatt?
sutianap
jajj Istenem....
Viccnek szántam, Diverdoc-ra reagálva, csak a saját viccem mögé mégsem akartam smile-t rakni.
Gondoltam oldom kicsit a feszkót, de látom nálad már telített az oldat. Sorry...

Mellesleg minden tiszteletem az orvosoké, a tanároké, és mindenkié, aki ma ebben az országban egy elvileg működésre alkalmatlan rendszert működtet...
több mint 9 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 356 — The Mathematician
Szerintem siman egy viccnek szanta, annak meg jo. Legalabb is bizom benne
diverdoc
valszeg vicc mer eléggé ismerős volt a sztori

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 9 éve
diverdoc San Francisco 49ers Notre Dame Fighting Irish 3 382 — Badminton is Goodminton
Szerintem siman egy viccnek szanta, annak meg jo. Legalabb is bizom benne

több mint 9 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
slowmotion
diverdoc
Kenny
diverdoc
Az úgy volt bíróúr, hogy bementem reggel dolgozni. Tudja, nőgyógyász vagyok a helyi kórházban, volt 8 kisebb-nagyobb műtétem, 3 szülésem meg a vizit, aztán mikor vége lett a műszakomnak, már majdnem elindultam haza, mikor jött egy sürgős eset, egy szülés, azt még végigcsináltam, aztán a kollégám nem tudott bejönni, nekem kellett helyettesítenem. Abban a műszakban volt 5 szülés, 4 abortusz, meg az a műtét, ami tartott vagy 4 óráig. Végre 48 óra munka után elindultam haza. Épp mentem át a parkon, mikor a hölgy odalépett hozzám, és mondta, hogy egy ezresért megmutatja nekem a pináját. Na ekkor ütöttem meg...
Lecsó
Ha halvány lövévesd sincs mi folyik az orvosi és egyéb ügyeletek terén, akkor légyszives, ne cinikuskod. Mer az egész kurva rendszer azért működik, mert lelkiismeretes embereket a végletekig kihasználják. Sajnos az egészségügyi ügyelet még mindig nem számít jogilag munkavégzésnek, az csak úgy van, csináljátok meg. S épp azok koppannának a legjobban, mikor doktor kimegy azt a delikvens kapna egy harmincezres számlát. Majd mikor elkezdik kiforintosítani a jogosulatlan kihívásokat meg egyebeket, akkor lesz a nagy jajgatás. Mánpedig ez lesz. Mennyi a köműves óradíja? Mennyi a jogi tanácsadás óradíja? Na mennyi lesz az óradíj, hogy egy magasan képzett diplomást bezárj egy ötvenesévekben kitalált teljesen feleslegesen kipörgetett rendszerben, takarítónői órabér alatt?

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 9 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
slowmotion
diverdoc
Kenny
diverdoc
Az úgy volt bíróúr, hogy bementem reggel dolgozni. Tudja, nőgyógyász vagyok a helyi kórházban, volt 8 kisebb-nagyobb műtétem, 3 szülésem meg a vizit, aztán mikor vége lett a műszakomnak, már majdnem elindultam haza, mikor jött egy sürgős eset, egy szülés, azt még végigcsináltam, aztán a kollégám nem tudott bejönni, nekem kellett helyettesítenem. Abban a műszakban volt 5 szülés, 4 abortusz, meg az a műtét, ami tartott vagy 4 óráig. Végre 48 óra munka után elindultam haza. Épp mentem át a parkon, mikor a hölgy odalépett hozzám, és mondta, hogy egy ezresért megmutatja nekem a pináját. Na ekkor ütöttem meg...

Szerkesztette: Lecsó
több mint 9 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 960 — Lucas Scott
én még ilyen jogról nem hallottam. pihenéshez való jog van, az nincs konkretizálva, hogy melyik, milyen nap. plusz akkor mit mondjanak a kutasok pl. nekik miért nem jár? aztán majd vnaponként bezár az ország, repülő sem megy a légtérben, mert a légtérnek is jár a pihenés vnap ...

kizártnak tartom, hogy az igen lenne jelen esetben a többség annak ellenére, hogy az igennek ugye mindig van egy pszichológiai hatása.

korábban sem volt kötelező nyitva tartani vnap, csak lehetőség volt, gondolom ezt ugyanúgy meg lehet csinálni az új törvénynél, ha a népszavazás úgy döntene.
csebi
tehát van van pihenéshez való jog. akkor ördögtől való, hogy azt akkor vegyék ki amikor egyébként az emberek nagy többsége kiveszi?
amúgy meg azért nem célszerű ironizálni, mert aki vasárnap dolgozik, az nagyjából vagy vállalkozó, vagy nem jelentéktelen műszakpótlékért/ plusz szabadnapért csinálja.

ha a kérdés szövegét elolvasod, ott van természetesen a kötőjelek közötti rész (nagyából olyan, mintha csillag, apróbetűs megjegyzés lenne), de mi a fő kérdés?
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek (...) továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"
nemleges válasz esetén köteleznék a kiskereskedelmi üzleteket, hogy nyitva tartsanak. na és ez nem feltétlenül kompatibilis a Zalaptörvénnyel. ez kényszer helyett kényszer.

a megfelelő kérdés úgy hangzott volna, hogy:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek (...) továbbra is kötelezően zárva tartsanak vasárnap?"
és ezért zseniális kérdés, mert jónak tűnik, de választhatunk a nem kívánt helyzet és a zalaptörvény-ellenesség között.

zsír.
slowmotion
sztem egyszerűen félreérted, de úgy látom nem fogunk ebben egy hullámhosszra kerülni. bár nem vagyok alkotmányjogász, de azért talán picit értek a jogi értelmezéshez.

egy picit felejtsük el a kérdést, hanem az alap helyzetet nézzük. most miért vannak zárva a boltok vasárnap? mert törvény született arról, ami kötelezte őket, hogy nem nyithatnak ki vasárnap. korábban mi volt a törvényben? az, hogy kötelező vasárnap nyitva tartani? nem, nem az volt. az volt, hogy ha vasárnap nyitva tartanak, akkor a munkavállalót milyen egyéb pótlék, pihenő nap illeti meg, aztán jött az új MT., ami elvileg sok kedvezményt elvett a munkavállalói oldalról (mindig rühelltem a munkajogot - bár ez vszeg az egyetemi oktatók miatt volt - ezért nem tudom a részletszabályokat), de továbbra is megmaradt a lehetőség, hogy nyitva legyenek. mondom nem volt kötelező, sok bolt akkor sem nyitott ki.

térjünk vissza a kérdésre. még el is fogadhatnánk az érvelésed csak egy valamit felejtesz el. hiába kötelezi az Országgyűlést arra, hogy annak megfelelőlen hozzon/módosítson törvényt, azt úgy kell megtennie, hogy az ne ütközzön Alaptörvénybe, nemzetközi szerződésben vállalt kötelezettségre stb. tehát ha győznének a nemek (tehát, hogy nem értenek egyet azzal, hogy zárva tartsanak) akkor az azt jelentené, hogy az Országgyűlésnek olyan jogszabályi környezetet kellene létrehoznia, ami szerint a boltok vasárnap is nyitva tarthatnának, de továbbra sem lenne kötelező.

hozzáteszem, hogy az ember eddig is akkor vette ki, amikor akarta. ha nem vállalta, hogy vasárnap dolgozik, mert inkább misére ment, akkor nem ment el olyan helyre, ahol vasárnap is kellett volna dolgozni.
nagyon jó példa itt Egyiptom, ahol élek most. ha valami az ügyfélnek kell, akkor semmi sem szent. ugyanúgy bejön pénteken hozzánk, ha sürgősen kell neki, vagy kiemelten fontos, pedig itt pénteken az utcán leterítik a szőnyeget és imádkoznak több százan Kairó legnyugatibb részén. vagy Eid-kor (kvázi Karácsony, mikor Ábrahám felvitte Izsákot/Jozsuét a hegyre, de végül a birkát áldozta fel) ugyanúgy bejöttek volna, és csengettek, hogyan áll az ügyük. ebből csak azt akarom kihozni, hogy én sosem voltam a híve a paternalista államnak, aki megmondja, hogy ezt ekkor teheted csak. felnőtt emberek vagyunk, el tudjuk dönteni, hogy vasárnap mit akarok csinálni. pihenni vagy több pénzért dolgozni, ami jól jön a család költségvetésbe. tudom ez így le van sarkítva, de tömören összefoglalva ez a véleményem.
szerk.: kérem az egészségügyi részt kivenni ebből, az más tészta teljesen. valahogy más helyeken meg tudják szervezni, hogy nem kell 36 órázni még az orvosnak sem, szóval a mi helyzetünk távolról sem ideális. hozzáteszem, hogy nekem is volt olyan hetem, hogy 7 nap dolgoztam 100 órát, pedig törvényileg szabályozva van, hogy maximum 48 órát dolgozhatnék túl órával együtt is egy héten, de az már megvolt szerdára ...

Szerkesztette: csebi

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
slowmotion
diverdoc
Kenny

több mint 9 éve
JSanyo Indianapolis Colts 2 675 — 1/1
Kenny
műszakpótlékról volt szó, nem túlóráról 😊 amúgy a doki valószínűleg tudja 😊

több mint 9 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 294 — Ajmo Vatreni
Ausztriaban most jon vissza a vasarnapi nyitvatartas gondolata.
Konkretan murauban a spar nyitva 8-12 ig
Janek
A hanyatló nyugat.
több mint 9 éve
Kenny Atlanta Falcons 11 371 — Omar's Coming Yo!
slowmotion
diverdoc

több mint 9 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 688 — Apu ökölbeszorított keze
Ausztriaban most jon vissza a vasarnapi nyitvatartas gondolata.
Konkretan murauban a spar nyitva 8-12 ig

több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 721
én még ilyen jogról nem hallottam. pihenéshez való jog van, az nincs konkretizálva, hogy melyik, milyen nap. plusz akkor mit mondjanak a kutasok pl. nekik miért nem jár? aztán majd vnaponként bezár az ország, repülő sem megy a légtérben, mert a légtérnek is jár a pihenés vnap ...

kizártnak tartom, hogy az igen lenne jelen esetben a többség annak ellenére, hogy az igennek ugye mindig van egy pszichológiai hatása.

korábban sem volt kötelező nyitva tartani vnap, csak lehetőség volt, gondolom ezt ugyanúgy meg lehet csinálni az új törvénynél, ha a népszavazás úgy döntene.
csebi
tehát van van pihenéshez való jog. akkor ördögtől való, hogy azt akkor vegyék ki amikor egyébként az emberek nagy többsége kiveszi?
amúgy meg azért nem célszerű ironizálni, mert aki vasárnap dolgozik, az nagyjából vagy vállalkozó, vagy nem jelentéktelen műszakpótlékért/ plusz szabadnapért csinálja.

ha a kérdés szövegét elolvasod, ott van természetesen a kötőjelek közötti rész (nagyából olyan, mintha csillag, apróbetűs megjegyzés lenne), de mi a fő kérdés?
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek (...) továbbra is zárva tartsanak vasárnap?"
nemleges válasz esetén köteleznék a kiskereskedelmi üzleteket, hogy nyitva tartsanak. na és ez nem feltétlenül kompatibilis a Zalaptörvénnyel. ez kényszer helyett kényszer.

"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek (...) továbbra is kötelezően zárva tartsanak vasárnap?"
és ezért zseniális kérdés, mert jónak tűnik, de választhatunk a nem kívánt helyzet és a zalaptörvény-ellenesség között.

zsír.
slowmotion
A cocik idejében még igen, de az új MTK-nak köszönhetően elvették a folyamatos műszakpótlékot és az éjszakait is jelentősen csökkentették. Ráadásul nincs + szabadnap. Én a repülőtéren dolgozom, viszonylag szerencsés helyzetben, mert bár műszakos a munkarend, azért 170-180 óránál csak nyáron dolgozom többet a szabadságolások miatt. Régen járt folyamatos műszakpótlék, aztán egyik napról a másikra elvették.
Sok ismerősöm van a reptéren, akik 4 napot dolgoznak aztán van kettő szabad, de nem 8 órás, hanem például osztott munkarendben. Bejönnek 4-re aztán 8-kor papíron hazaküldik őket. Na de ugye senki nem megy haza, hiszen mondjuk 11-re már vissza kell jönni ismét dolgozni és addig maradsz amíg az a repülő amire kijelöltek el nem ment.
Szóval az új törvények sok szabadságot adnak a munkaadóknak, amivel élnek is rendesen, de cserébe amikor bevezették mindannyian kevesebb pénzt vittünk haza.
Van persze túlóra is rendesen, aztán szerencsésnek mondhatod magad ha azt rendesen kifizetik. De többségében pl bónuszrendszert alkalmaznak és ha beteg vagy 1-2 napod (vagy otthon maradsz a gyerekkel) akkor ugrik a fizetésed egy jelentős része.
Úgyhogy ne higgye senki, hogy olyan nagy öröm vasárnap dolgozni, de ezt vállaltam, úgyhogy nekem nincs bajom vele, még pótlék nélkül se.
több mint 9 éve
slowmotion

több mint 9 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 794 — Steelers fan
És az ördögtől való gondolat, hogy adott esetben akkor vásáároljak be mikor ráérek? Hogy teszem azt az 50-80 km-re levő "nagyboltba" ne hétköznap vagy szombat este kelljen beautókázni hanem kényelmesen vasárnap?
A vasárnapi jelentős műszakpótlék gondolat is aranyos.
Nem mindenütt a pesti, észak-dunántúli (egyébként a normális) módi működik.
Örülsz, hogy van munkád, eszedbe sem jut táppénzre menni, szabadság az olyan amilyen és ha menni kell akkor mész szombat, vasárnap is...

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 934 — Cowboys fan

csebi

zsír.
több mint 9 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 721
A szomorú valóság a mese mögött.
 hvg.hu/gazdasag/20160226_EU_egy_fore_eso_gdp_regiok
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 422 — The only discipline that lasts, is self discipline
Népszavazásiné kérdése teljesen jó, át kellene, hogy menjen a rostán, de semmi sem kötelezi, hogy törekedjen összegyűjteni a 200ezer aláírást. csak hitelesített íven lehet, ahogy előbb írták, így az nem csak technikai, hanem jogi akadály is, mert az MSZP jogilag nem kérhet ki hitelesített ívet, és neki nem fognak hitelesíteni a "magánszemély" engedélye nélkül.

viszont ha mégis el kezdik gyűjteni, de mondjuk megállnak 180 ezer körül, akkor 4 hónap múlva meg az lesz a kérdés vajon hány ember lesz hajlandó újra aláírni. jól ki van ez találva amúgy.
csebi
Ebben az a szürreális, hogy ezzel párhuzamosan a miniszterelnök kiáll, és közli, hogy a demokrácia nevében, és az istenadta nép szavát lesve népszavazást akar a bevándorlás kérdéskörében. És miközben a bolt nyitvatartás ügyben két éve nem tudnak eljutni odáig sem, hogy egyáltalán elkezdhessék az aláírásgyűjtést, a miniszterelnökünk felvetése csont nélkül át fog menni, és pár héten belül Kubatov csapatok állnak majd a kisvárosok terein is, a nép szavára, és aláírására várva.

Mindez egy olyan országban, ahol az alkotmányban 1 pont rögzíti, hogy miről lehet népszavazást tartani, és 10 pont tárgyalja, hogy miről nem. A nemek között felsorolva az alkotmányt, a költségvetést, a választási törvényt, a hadi, katonai témájú kérdéseket bármilyen formában (pl. belépünk-e egy háborúba vagy sem). Welcome "népi demokrácia".

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Népszavazásiné kérdése teljesen jó, át kellene, hogy menjen a rostán, de semmi sem kötelezi, hogy törekedjen összegyűjteni a 200ezer aláírást. csak hitelesített íven lehet, ahogy előbb írták, így az nem csak technikai, hanem jogi akadály is, mert az MSZP jogilag nem kérhet ki hitelesített ívet, és neki nem fognak hitelesíteni a "magánszemély" engedélye nélkül.

viszont ha mégis el kezdik gyűjteni, de mondjuk megállnak 180 ezer körül, akkor 4 hónap múlva meg az lesz a kérdés vajon hány ember lesz hajlandó újra aláírni. jól ki van ez találva amúgy.
csebi
ez egy tökéletesen megfogalmazott kérdés, az az igazság.
ha igennel szavaz a többség, akkor miért volt a paláver? ha meg nemmel, akkor semmibe veszik a boltosok szabadnapi pihenéshez való jogát, ami gondolom megint csak nem korrekt, mert explicite az következne a kérdésből, hogy akkor ne tarthassanak zárva, (azt ügyesen nem feszegeti a kérdés, hogy mi van akkor, ha zárva akarnak tartani)
slowmotion

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 9 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 934 — Cowboys fan

csebi
ez egy tökéletesen megfogalmazott kérdés, az az igazság.
ha igennel szavaz a többség, akkor miért volt a paláver? ha meg nemmel, akkor semmibe veszik a boltosok szabadnapi pihenéshez való jogát, ami gondolom megint csak nem korrekt, mert explicite az következne a kérdésből, hogy akkor ne tarthassanak zárva, (azt ügyesen nem feszegeti a kérdés, hogy mi van akkor, ha zárva akarnak tartani)
több mint 9 éve
Atari Pittsburgh Steelers 1 364 — Tulipános Fan- fan
Amúgy a jobbikos lkotmánymódosítással Akár Paks2-ről is lehetne szavazni, nem?
Lecsó
A jobbikos módosítás konkrétan a migráns ügyben engedné meg a népszavaztatást, nem általánosan minden témáról. Szóval, nem.

"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 9 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 46 276 — Így remélem megfelelek nektek.....
Még mindig aktuális pedig már több mint 110 éves:

A magyar Ugaron

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
több mint 9 éve