Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 958 — Lucas Scott
Én most hazafelé megálltam a Népligetnél lévő mekinél.
Kint a meki elött, és bent az étteremben ült vagy 30 rosszarcú menekült, férfiak, nők vegyesen.
És az történt, hogy én tökéletesen leszartam őket és ők is engem.
Ezen elgondolkodva érdekes tanulságok birtokába juthat az ember.Sobri Jóska
Nem menekültek voltak, próbajátékosok a fradinál 😀gordon
sztem inkább a Honvédhoz tarthattak, ott látták boldog-boldogtalant szívesen ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
Kint a meki elött, és bent az étteremben ült vagy 30 rosszarcú menekült, férfiak, nők vegyesen.
Nem menekültek voltak, próbajátékosok a fradinál 😀
több mint 10 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 283 — Ajmo Vatreni
Azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi a tököm lesz a valós menekültekkel? Mert ügyesen összemosták itt a dolgokat Árpiék, de -ha jól tudom- háborús övezetbe, országba nem lehet visszaküldeni senkit. Ok, hogy az albán, koszovói, bosnyák szerencsétleneket visszafordítják, mert nincs hely, de a de a szíriai, iraki, afgán embereket nemigen lehet visszaküldeni sehova, kerítésépítés ide vagy oda.zinedine5
nem néztem meg, hogy valaki válaszolt-e már neked, de leírom velősen a lényeget.
szóval tegyük fel, hogy itt marad az illető, végig együttműködik a hatósággal, és lefolytatják az eljárást.
ha a kérelmező valószínűsíti, hogy hazájában Genfi Egyezményben felsorolt okból kifolyológa üldözés/üldöztetés - mind2 verziót használják, angolul persecution - akkor a menekültügyi hatóság menekültként elismeri a külföldit. ha ezt nem tudja valószínűsíteni, de azt igen, hogy hazájában súlyos sérelem érni (ez a Kvalifikációs Irányelvben van lefektetve, amit a magyar szabályos átvett, és 3 fajtája van a súlyos sérelemnek), akkor a külföldit oltalmazottként elismerik. Az elismert menekültet, oltalmazottat megilleti a Magyarországra történő integrációjának segítsége, ami leglényegesebb eleme az integrációs szerződést, amit a hatósággal köt. Ez lényegében 2 éven keresztül azt jelenti, hogy pénzt kap a magyar államtól, ha itt marad Magyarországon, és a Családsegítők közvetlen kapcsolattartás során segítenek nekik a Magyarországra történő beilleszkedésükben. nem igazán szeretem az általánosításokat, de az előző rendszerben, ahol nem szerződést kötöttek, hanem más módon segítették elő az integrációt is, az volt a tapasztalatom, jó pár elismert be tudott illeszkedni. nem volt Rotschild, de szépen nyugodtan eléldegélt. röviden ennyi történik.csebi
Válaszoltak, de azért köszi szépen, nagyon részletes volt a válaszod.
Csak hát ezekről a dolgokról, - nyilván nem véletlenül - kuss van. Mindenki csak mocskos gazdasági bevándorló, akit vissza kell küldeni, boldoguljon otthon. Azt, hogy menekültek is vannak, akiknek semmilyen esélyük sincs arról valahogy nem beszélnek kormánykörökben.
több mint 10 éve
Arról ugye nem is beszélve, hogy ha pl valaki Szíriából jön Görögország, Bulgária, Szerbia miért nem jó neki? Biztonságos, nincs háború és pl Szíriához mégis közelebb van mint Németország😊NB2
Mert a szír menekült szállást, segélyt kap a németektől. Az említett 3 országban nemigen kapja meg.kittli
nana, nemcsak ezért.
Görögorszában éveken keresztül rendezetlen a jogi helyzetük. ha nagy nehezen mégis lefolytaták a menekültügyi eljárást, akkor lényegében nincsen integrációs politikájuk, rendszerük. ez igaz a bolgárokra is, annyival másabb, hogy ott legalább az alap menekültügyi eljárást lefolytatják, de ők sem integrálnak.

Szerbia: ez már egy sokkal bonyolultabb kérdés. sztem a szerbek jelenleg nagyon jól elvannak a tagjelölt státusszal. nem akarnak többet,é s nagyon jól tudják, hogy amíg nem építenek ki egy ténylegesen működő menekültügyi rendszert, addig úgysem lesznek tagok. nem is csipkedik magukat, bár azt hozzá kell tenni, hogy ők is tranzitország, és ezen a felfogáson nehéz változtatni ( de pl. a svédeknek sikerült, ők még kb 10 évvel ezelőtt annak számítottak, mki Norvégiába és Dániába akart menni tőlük, de kemény munkával és pénzzel ezen változtattak, ne felejtsük el, hogy ott az egyik miniszter pl menekült, de az más felfogás már nagyon ... )

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
Azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi a tököm lesz a valós menekültekkel? Mert ügyesen összemosták itt a dolgokat Árpiék, de -ha jól tudom- háborús övezetbe, országba nem lehet visszaküldeni senkit. Ok, hogy az albán, koszovói, bosnyák szerencsétleneket visszafordítják, mert nincs hely, de a de a szíriai, iraki, afgán embereket nemigen lehet visszaküldeni sehova, kerítésépítés ide vagy oda.zinedine5
nem néztem meg, hogy valaki válaszolt-e már neked, de leírom velősen a lényeget.
szóval tegyük fel, hogy itt marad az illető, végig együttműködik a hatósággal, és lefolytatják az eljárást.
ha a kérelmező valószínűsíti, hogy hazájában Genfi Egyezményben felsorolt okból kifolyológa üldözés/üldöztetés - mind2 verziót használják, angolul persecution - akkor a menekültügyi hatóság menekültként elismeri a külföldit. ha ezt nem tudja valószínűsíteni, de azt igen, hogy hazájában súlyos sérelem érni (ez a Kvalifikációs Irányelvben van lefektetve, amit a magyar szabályos átvett, és 3 fajtája van a súlyos sérelemnek), akkor a külföldit oltalmazottként elismerik. Az elismert menekültet, oltalmazottat megilleti a Magyarországra történő integrációjának segítsége, ami leglényegesebb eleme az integrációs szerződést, amit a hatósággal köt. Ez lényegében 2 éven keresztül azt jelenti, hogy pénzt kap a magyar államtól, ha itt marad Magyarországon, és a Családsegítők közvetlen kapcsolattartás során segítenek nekik a Magyarországra történő beilleszkedésükben. nem igazán szeretem az általánosításokat, de az előző rendszerben, ahol nem szerződést kötöttek, hanem más módon segítették elő az integrációt is, az volt a tapasztalatom, jó pár elismert be tudott illeszkedni. nem volt Rotschild, de szépen nyugodtan eléldegélt. röviden ennyi történik.

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 226
Te jársz a Népliget felé? No fene, hölgy van a dologban?
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Ezen elgondolkodva érdekes tanulságok birtokába juthat az ember.

több mint 10 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
2. Ebben még akár igazad is lehet, bár az elmehet kapálni kissé erős......csi77
Egyáltalán nem erős, hogy aki képzetlen, tanulatlan, lusta, tróger szar, az menjen kapálni, ha csak arra jó.dankodavid
Nem tudom mennyit kapáltál életedben, de nem teljesen lustáknak való meló...Bazzani
Megfogtad a lényeget, igen, a kapálásra volt kihegyezve az egész beszélgetés.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve
Ez abszte így van, a probléma ott van, hogy maga a képzés, amit itt kapunk sincs sokszor köszönő viszonyban azzal, amit nyugaton elvárnak a munkavállalótól. Dolgoztam én együtt Bécsben vendéglátásban magyar matematika tanárral. Senki sem mosogatni indul el, csak sajnos sokszor az lesz belőle. Mai fejemmel már én sem indulnék neki Európának, mint anno 19 évesen, nyelvtudás (ami nálam adott volt) ÉS(!) releváns tudás (ami nem volt adott...) nélkül kurva nehéz bármit is összehozni. A legtöbb ismerősöm informatikusként indult el Angliába, ma kertészek és pincérek, annak ellenére, hogy az itthoni követelményeket mindig elérték becsülettel.Amadeus91
Ez érdekes... Én pont informatikus vagyok, Angliában és más országokban is ekként dolgoztam ill. most id dolgozom, és bevallom furcsállom, hogy nem találtak munkát. Nem a nyelvtudás hiánya volt esetleg a baj? Vagy talán az, hogy előkészítés nélkül, bele a nagyvilágba elindultak? Pincérként az orrod elé esik a munka, informatikusként azért tudni kell, hogy hol keresd, ha már kint vagy... A jobb fizetések miatt pedig könnyű beleesni abba a csapdába, hogy mivel relative jól keresel kertészként is, ezért már nem hajt, hogy a szakmába visszakerülj. (Pedig megérné. Igaz, az sem igaz, hogy informatikusként azonnal öledbe hull a BMW meg a yacht. Nagyon jól lehet keresni, ha az ember már nem a létra legalján van, de legalul azért informatikusként se fizetnek agyon. Sőt. Persze minden viszonylagos, a hazai bérhez képest az is komoly.)

(Az olyan keresettebb szakmákban egyébként, mint orvos, mérnök, informatikus itthonról sokkal könnyebb megtalálni az első kinti munkahelyet, mint kimenni és odakint próbálkozni helyismeret nélkül.)peterk2005
egy vidéki szakközép ex-diákjairól beszélünk, ők papíron informatikusok, defacto a környékén nincsenek annak, amit tudni kéne. Szimplán nem feleltek meg annak, amit elvártak tőlük, kellett a pénz, mentek mást csinálni. Egyetlen egy volt osztálytársamról tudok, aki normális munkához jutott, ő 2 évet húzott le szalag mellett, összespórolt pénzéből pedig megcsinált Skóciában valami fősuli félét számvitel szak szerűségen. Azzal már el tud lenni kint. Ők olyanok mind; érettségi/okj után indultak neki, diplomával senki sem ment. (majd most fog egy-két lassan végző orvos osztálytársam)

Az teljesen így van, ahogy írod, hogy a magasabb fizu miatt könnyű elhinni, hogy fasza minden. Emlékszem nekem az kezdett el először szar lenni, hogy bár tanulni indultam el, szar meló lett a vége, és belekerültem egy spirálba, hogy nincs idő a meló mellett tanulni, annyit pedig azért az alsó-kategóriás melókból félretenni nem lehet, hogy 3-5 évet tudjál utána tanulni, az idő meg csak rohant én meg nem akartam életem végéig vendéglátózni, jobb híján visszajöttem jogásznak. Nem bántam meg egyiket sem, tervezem, hogy diplomával neki ugrom még egyszer, ha úgy alakul. A Skóciában élő volt osztálytársnőm úgy tudott félretenni, hogy van mellette egy full time dolgozó vőlegénye.
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 411 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ez abszte így van, a probléma ott van, hogy maga a képzés, amit itt kapunk sincs sokszor köszönő viszonyban azzal, amit nyugaton elvárnak a munkavállalótól. Dolgoztam én együtt Bécsben vendéglátásban magyar matematika tanárral. Senki sem mosogatni indul el, csak sajnos sokszor az lesz belőle. Mai fejemmel már én sem indulnék neki Európának, mint anno 19 évesen, nyelvtudás (ami nálam adott volt) ÉS(!) releváns tudás (ami nem volt adott...) nélkül kurva nehéz bármit is összehozni. A legtöbb ismerősöm informatikusként indult el Angliába, ma kertészek és pincérek, annak ellenére, hogy az itthoni követelményeket mindig elérték becsülettel.Amadeus91
Ez érdekes... Én pont informatikus vagyok, Angliában és más országokban is ekként dolgoztam ill. most id dolgozom, és bevallom furcsállom, hogy nem találtak munkát. Nem a nyelvtudás hiánya volt esetleg a baj? Vagy talán az, hogy előkészítés nélkül, bele a nagyvilágba elindultak? Pincérként az orrod elé esik a munka, informatikusként azért tudni kell, hogy hol keresd, ha már kint vagy... A jobb fizetések miatt pedig könnyű beleesni abba a csapdába, hogy mivel relative jól keresel kertészként is, ezért már nem hajt, hogy a szakmába visszakerülj. (Pedig megérné. Igaz, az sem igaz, hogy informatikusként azonnal öledbe hull a BMW meg a yacht. Nagyon jól lehet keresni, ha az ember már nem a létra legalján van, de legalul azért informatikusként se fizetnek agyon. Sőt. Persze minden viszonylagos, a hazai bérhez képest nyilván az ottani létra alja is jóval feljebb van.)

(Az olyan keresettebb szakmákban egyébként, mint orvos, mérnök, informatikus itthonról sokkal könnyebb megtalálni az első kinti munkahelyet, mint kimenni és odakint próbálkozni helyismeret nélkül.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Annyi kiegészítés, hogy az EU-ban szabad munkaerő-áramlás van, tehát semmilyen szabályt nem szeg azzal senki, hogy ha Angliába megy el mosogatni.NB2
Az sem szeg szabályt, aki menekültként idejön. Sőt, benne van az ejrópai, és a saját alkotmányunkban is, hogy emberiességi okokból a menekülteket (az "igaziakat" ) be kell fogadnunk. Namost, ha félmillió ilyen lenne, akkor kíváncsi lennék, hogy elintéznéd-e egy kézlegyintéssel, hogy "de hát joguk van hozzá". 😀

Tényleg megpróbáltalak ignorálni barátom, de megint sikerült kivágnod egy kicsit a biztit......😊
1. Természetesen Angliába csak mosogatni mentek itthonról, illetve Svájcba pedig kurválkodni..... Felhívom a figyelmedet, hogy sajnos több olyan, külföldön is hasznosítható diplomával és szakmával rendelkező ember ment ki a tokosokhoz, Ausztriába stb,csi77
Ne szívd mellre, nem hiszem, hogy személyeskedésnek szánta. Engem lényegében lemosogatófiúzott ill lekurvázott. 😀 (Bő tíz évet éltem, dolgoztam Angliában, és tulajdonképpen ma sem itthon/otthon dolgozom elsősorban.)peterk2005
Nem szívtam mellre, lévén, hogy egy percet sem dolgoztam még külföldön.... Amit ki akartam emelni, hogy inkább számít gazdasági ki/bevándorlónak a magasabb (mérnök, orvos, esetleg agronómus) és a középvégzettségű szakember (szakács, kőműves, szakápoló stb), akik, ha a nyelvi nehézséget leküzdik, jól fizető állásokat találnak az EU nyugatabbi felén. Ez a veszélyesebb, mert otthon hatalmas hiány lesz/ van belőlük. Aki mosogatni megy ki, előbb haza jön szerintem.csi77
Ez abszte így van, a probléma ott van, hogy maga a képzés, amit itt kapunk sincs sokszor köszönő viszonyban azzal, amit nyugaton elvárnak a munkavállalótól. Dolgoztam én együtt Bécsben vendéglátásban magyar matematika tanárral. Senki sem mosogatni indul el, csak sajnos sokszor az lesz belőle. Mai fejemmel már én sem indulnék neki Európának, mint anno 19 évesen, nyelvtudás (ami nálam adott volt) ÉS(!) releváns tudás (ami nem volt adott...) nélkül kurva nehéz bármit is összehozni. A legtöbb ismerősöm informatikusként indult el Angliába, ma kertészek és pincérek, annak ellenére, hogy az itthoni követelményeket mindig elérték becsülettel.

Az én olvasatomban mindenki gazdasági bevándorló, aki azért megy A-ból B-be, mert B-ben jobb élni mint A-ban, ami, mint azt írtam is egy teljesen természetes folyamat. Határozott véleményem, hogy Magyarországnak ezt ki kéne használni és itt kéne fogni az értékes munkaerőt mind humán, mind műszaki vonalon; mérnököket, tanárokat, stb...
több mint 10 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 187 — Bears & Illinois fan
Egyáltalán nem erős, hogy aki képzetlen, tanulatlan, lusta, tróger szar, az menjen kapálni, ha csak arra jó. Csak azért, mert ő ide született, semmilyen előnyt nem kéne élveznie, semmivel sem jár neki több, mint annak, aki dolgozni akar.dankodavid
Félreértettél, én a kapálás ledegradálására gondoltam, főleg egy vidéki gyerektől, elismerve, hogy nem a világ legjobb melója.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
Annyi kiegészítés, hogy az EU-ban szabad munkaerő-áramlás van, tehát semmilyen szabályt nem szeg azzal senki, hogy ha Angliába megy el mosogatni.NB2
Az sem szeg szabályt, aki menekültként idejön. Sőt, benne van az ejrópai, és a saját alkotmányunkban is, hogy emberiességi okokból a menekülteket (az "igaziakat" ) be kell fogadnunk. Namost, ha félmillió ilyen lenne, akkor kíváncsi lennék, hogy elintéznéd-e egy kézlegyintéssel, hogy "de hát joguk van hozzá". 😀

Tényleg megpróbáltalak ignorálni barátom, de megint sikerült kivágnod egy kicsit a biztit......😊
1. Természetesen Angliába csak mosogatni mentek itthonról, illetve Svájcba pedig kurválkodni..... Felhívom a figyelmedet, hogy sajnos több olyan, külföldön is hasznosítható diplomával és szakmával rendelkező ember ment ki a tokosokhoz, Ausztriába stb,csi77
Ne szívd mellre, nem hiszem, hogy személyeskedésnek szánta. Engem lényegében lemosogatófiúzott ill lekurvázott. 😀 (Bő tíz évet éltem, dolgoztam Angliában, és tulajdonképpen ma sem itthon/otthon dolgozom elsősorban.)peterk2005
Nem szívtam mellre, lévén, hogy egy percet sem dolgoztam még külföldön.... Amit ki akartam emelni, hogy inkább számít gazdasági ki/bevándorlónak a magasabb (mérnök, orvos, esetleg agronómus) és a középvégzettségű szakember (szakács, kőműves, szakápoló stb), akik, ha a nyelvi nehézséget leküzdik, jól fizető állásokat találnak az EU nyugatabbi felén. Ez a veszélyesebb, mert otthon hatalmas hiány lesz/ van belőlük. Aki mosogatni megy ki, előbb haza jön szerintem.

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 037 — Axel Foley
Egyáltalán nem erős, hogy aki képzetlen, tanulatlan, lusta, tróger szar, az menjen kapálni, ha csak arra jó.dankodavid
Nem tudom mennyit kapáltál életedben, de nem teljesen lustáknak való meló...

több mint 10 éve
...................gdavid
Igazából 2 kieg. a mondandódhoz, amivel teljes egyetértrk;
1, itt javarészt menekültek vannak, nem gazdasági bevándorlók. Gazdasági bevándorló az az Angliában mosogató, vagy svájcban kurválkodó magyar/román/etc...kelet-ójrópai.

2, az a magyar ember, akinek a munkáját elveszi egy olyan "bevándorló", aki nem beszél magyarul, nem ismer senkit, képzetlen, nincs egy ruhája, amiben elmenjen interjúzni, az bocsánat, de annyit is ér, és tényleg jobb, ha elhúz kapálni.Amadeus91

1. Természetesen Angliába csak mosogatni mentek itthonról, illetve Svájcba pedig kurválkodni..... Felhívom a figyelmedet, hogy sajnos több olyan, külföldön is hasznosítható diplomával és szakmával rendelkező ember ment ki a tokosokhoz, Ausztriába stb, akik valóban gazdasági bevándorlónak számítanak, mert a szakértelmüket (nem apró-) pénzre tudták váltani, letelepedtek, beilleszekedtek és náluk kisebb az esély, hogy a közeljövőben vagy valaha hazatérjenek. Az általad említett csoportnál a hazatérésnek nagyobb az esélye szerintem.

ott a tiltás opciója és csókolom. 😊 ha, nem tetszik, akkor nem olvasod.Amadeus91
Nem, nem vagyok én olyan letiltogatós.....😊 Még lehet, hogy sokszor igazad is van, csak hát a stílus....

Hajrá Bad Bones!
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 411 — The only discipline that lasts, is self discipline
Pénteken mit mondtam én? Hogy miért kell hinni olyan embernek, aki a zöldhatáron átszökve, papír nélkül jön be. Nehogy már mi kajtassunk azután, hogy tényleg nem-e egy tömeggyilkos vagy halom nőt megerőszakoló körözött bűnözővel van dolgunk.NB2
Azért, mert ez egy jogállam. Itt szabályok vannak, itt akire nem bizotnyítanak rá valamit, az addig ártatlan, amíg rá nem bizonyítják. Éppen ez a különbség közöttünk, és pl. az ISIS között. Ha ott azt mondom egy aktivistájuknak, hogy te nem vagy igazi muszlim, mert rosszul imádkozol, akkor a járda szélén kérdés nélkül főbe lő téged. Vagy engem, ha éppen az én pofám nem tetszik neki. 😊 Ezért menekülnek onnan az emberek.

Az IPhone egyébkét szerintem éppenséggel jó jel. Azt jelezheti, hogy feltehetően olyan emberről van szó, aki otthon sem éhezett, nélkülözött, ezért valószínűleg nem a jobb megélhetés reményében jött, hanem tényleg menekül. Az ilyen embert befogadni is egyszerűbb, a beilleszkedése sokkal zökkenőmentesebb. A németek, angolok éppen az ilyeneket szemezgetik ki maguknak elsőre, mert ők kifejezetten gazdaságilag is hasznosak lehetnek, ha maradnak.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Egyáltalán nem erős, hogy aki képzetlen, tanulatlan, lusta, tróger szar, az menjen kapálni, ha csak arra jó. Csak azért, mert ő ide született, semmilyen előnyt nem kéne élveznie, semmivel sem jár neki több, mint annak, aki dolgozni akar.dankodavid
Itthon is bele lehet születni egy alkoholista, narkós családba ahol az utca és a különboző nevelőotthonok lökdösnek egymás között. Az ilyen gyerekeknek sincs sokkal több esélyük, hogy "legyenek valakik", nekik is általában - sőt jobb esetben - a kapa, lapát lesz a sorsuk. Rosszabb esetben a börtön.

Egyébként ebben az utóbbi időben következetesek vagyunk. Nem csak a bevándorlókat nem csípjük, de a saját elesettjeinket sem. A legelesettebbeket 47 ezerért robotoltatjuk - többségük azoknak se lusta semmittevő, hanem csak munkát nem találó szerencsétlen. De nem csak ővelük bánunk így. Ennek a mostani rendszernek a szociális érzékenysége a gucci táska környékén a legerősebb, és onnan lefelé egyre csökken. Lásd devizahitel. Az is elbaszta, aki üzleti céllal vágott bele és sok tízmilliót vett fel, és az is aki a saját kis életterét próbálta nagy nehezen megteremteni. Az állam az előbbieknek 180 forintos áron számította meg a végkielégítést (hiszen azt csak őt tudták kifizetni), az átlagembernek meg a forintosítás jutott 260-as árfolyamon. A példákat lehetne sorolni.

több mint 10 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 786 — Steelers fan
Arról ugye nem is beszélve, hogy ha pl valaki Szíriából jön Görögország, Bulgária, Szerbia miért nem jó neki? Biztonságos, nincs háború és pl Szíriához mégis közelebb van mint Németország😊NB2
Mert a szír menekült szállást, segélyt kap a németektől. Az említett 3 országban nemigen kapja meg.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 10 éve
Na, erre kéne akkor inkább a pénzt költeni látszatintézkedések meg hergelősdi helyett. ...peterk2005
Pénteken mit mondtam én? Hogy miért kell hinni olyan embernek, aki a zöldhatáron átszökve, papír nélkül jön be. Nehogy már mi kajtassunk azután, hogy tényleg nem-e egy tömeggyilkos vagy halom nőt megerőszakoló körözött bűnözővel van dolgunk. És igenis joga van onnantól kezdve egy államnak azt mondani, hogy ácsi, nem voltál egyenes, nem hiszünk neked. Mert ugye én vagyok a nácirasszista aki furán néz, hogy valakinél van iphone6, de irat az épp nincs. Csak nekem tűnik ez rohadt furcsának?
Azért, amiért a germánok is a limest ostromolták a szebb jövő érdekében, és nem mondjuk a balkánon táboroztak le, de Árpád is ide cuccolt le, majd innen lettek kigolyózva a többiek (fehér ló meg a többi...) és nem vezette tovább a szittya népet a halál faszára. Ezeknek az embereknek menniük kellett onnan, ahol eddig éltek, és természetes, hogy oda akarnak eljutni, ahol jelenleg a legjobb. Következésképpen itt sem akarnak maradni, hülyék is lennének.

Btw, kész szerencse, hogy anno az osztrákok nem kajtattak azután, hogy ki lóg ki 56 után hozzájuk, úgy menekültek a még itt élő nyilasok hozzájuk, mint a kiöntött ürgék. Ezt csak érdekességképp, még véletlen sem általánosításként.
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 471 — nabege2@yahoo.com
Na, erre kéne akkor inkább a pénzt költeni látszatintézkedések meg hergelősdi helyett. ...peterk2005
Pénteken mit mondtam én? Hogy miért kell hinni olyan embernek, aki a zöldhatáron átszökve, papír nélkül jön be. Nehogy már mi kajtassunk azután, hogy tényleg nem-e egy tömeggyilkos vagy halom nőt megerőszakoló körözött bűnözővel van dolgunk. És igenis joga van onnantól kezdve egy államnak azt mondani, hogy ácsi, nem voltál egyenes, nem hiszünk neked. Mert ugye én vagyok a nácirasszista aki furán néz, hogy valakinél van iphone6, de irat az épp nincs. Csak nekem tűnik ez rohadt furcsának?
Arról ugye nem is beszélve, hogy ha pl valaki Szíriából jön Görögország, Bulgária, Szerbia miért nem jó neki? Biztonságos, nincs háború és pl Szíriához mégis közelebb van mint Németország😊
több mint 10 éve
dankodavid San Francisco 49ers 2 491
Egyáltalán nem erős, hogy aki képzetlen, tanulatlan, lusta, tróger szar, az menjen kapálni, ha csak arra jó. Csak azért, mert ő ide született, semmilyen előnyt nem kéne élveznie, semmivel sem jár neki több, mint annak, aki dolgozni akar.

Pulvis et umbra sumus.
több mint 10 éve

Ne szívd mellre, nem hiszem, hogy személyeskedésnek szánta. Engem lényegében lemosogatófiúzott ill lekurvázott. 😀 (Bő tíz évet éltem, dolgoztam Angliában, és tulajdonképpen ma sem itthon/otthon dolgozom elsősorban.)

több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 471 — nabege2@yahoo.com
Annyi kiegészítés, hogy az EU-ban szabad munkaerő-áramlás van, tehát semmilyen szabályt nem szeg azzal senki, hogy ha Angliába megy el mosogatni.
több mint 10 éve
...................gdavid
Igazából 2 kieg. a mondandódhoz, amivel teljes egyetértrk;
1, itt javarészt menekültek vannak, nem gazdasági bevándorlók. Gazdasági bevándorló az az Angliában mosogató, vagy svájcban kurválkodó magyar/román/etc...kelet-ójrópai.

2, az a magyar ember, akinek a munkáját elveszi egy olyan "bevándorló", aki nem beszél magyarul, nem ismer senkit, képzetlen, nincs egy ruhája, amiben elmenjen interjúzni, az bocsánat, de annyit is ér, és tényleg jobb, ha elhúz kapálni.Amadeus91

1. Természetesen Angliába csak mosogatni mentek itthonról, illetve Svájcba pedig kurválkodni..... Felhívom a figyelmedet, hogy sajnos több olyan, külföldön is hasznosítható diplomával és szakmával rendelkező ember ment ki a tokosokhoz, Ausztriába stb, akik valóban gazdasági bevándorlónak számítanak, mert a szakértelmüket (nem apró-) pénzre tudták váltani, letelepedtek, beilleszekedtek és náluk kisebb az esély, hogy a közeljövőben vagy valaha hazatérjenek. Az általad említett csoportnál a hazatérésnek nagyobb az esélye szerintem.

ott a tiltás opciója és csókolom. 😊 ha, nem tetszik, akkor nem olvasod.
több mint 10 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 236 — The Mathematician
Bevándorláspolitika kérdésében érdekes az RTL Klubbon épp most vetítés alatt lévő 2012-s Asterix és Obelix film. Aktuálisabb nem is lehetne :pdande
én meg nemrég néztem meg a District 9-t 😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!