NCAA eredménykövetés NCAA eredménykövetés - 1 aktív topik

Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Mar egyszer feltunt korabban, de mivel megint mindenki erre hivatkozik..

Utlevel/papirok hianya.. szerinted a csempesznek nem a legelso dolga ezt elvenni altalaban?
Ez olyan, mint a repulogepes pelda, hogy mer nem jonnek azzal... dzsizösz, people.

Jah, WAM megelozott.. damn.
Igor
ennél egyszerűbb
lejárt papírjaid vannak
törökországba szívesen csinálnak újat
de mive rendesek
azt is megmondják, hogy a sengenin ezzel nem mész át
bulgár, szerb aztán dobó

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 471 — nabege2@yahoo.com
Igazad van a sógoroknak ötvenhatban lekellet volna géppuskázni az összes menekültet.
annál kiszámíthatatlanabbak az események láncolatai, minthogy te le tudd tenni a nagyesküt, hogy ez vagy az nem történhet meg egy nemzedéken belül.

Mongyuk a Franciáknál győz a Nemzeti Front, s a hatalomban jó radikalizálódni Lepennek. Nyilván az első húzásunk lesz odadürgölőzni a szaros kerítéshez. És három év múlva fenn találod magad egy listán, ami arabbarátnak minősít téged. És tudod hogy az új e-személyivel meg bankkártyacsippel nem tűnsz el amonitorról soha. Két évig gyűjtöd a gyomorsavad, mer csak alkalmi melót kapsz. Majd eladod a kocsid és elindusz amerikának...
sutianap
200e menekült kontra még mindig nem tudjuk mennyi (simán lehet 15 millió)
Ráadásul egy világháború után, azt kell mondjam szinte még jól is jött a nyugatnak a fiatal munkaerő.
Megint ugyanaz a kérdés: Meddig vagy kénytelen befogadni embereket? Mikor mondhatod, hogy bocs, megtelt, elfogyott, nincs pénz.
több mint 10 éve
gordon New England Patriots Auburn Tigers 4 597 — JAFL Tampa GM
"Újabb rekord dőlt meg a zöldhatáron szerdán Csongrád megyében; 2958 illegális bevándorlóval – köztük 698 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtök reggel az MTI-t."
Klaci79
Már látom lelki szemeim előtt az új plakátot:

"A bevándorlók gyermekei nem szeretnének éhezni és megeszik előlünk a MILUPÁT " ....
több mint 10 éve
Igor Baltimore Ravens TCU Horned Frogs 16 607 — No 1 Lijiao Gong fan
Mar egyszer feltunt korabban, de mivel megint mindenki erre hivatkozik..

Utlevel/papirok hianya.. szerinted a csempesznek nem a legelso dolga ezt elvenni altalaban?
Ez olyan, mint a repulogepes pelda, hogy mer nem jonnek azzal... dzsizösz, people.

Jah, WAM megelozott.. damn.

Szerkesztette: Igor

We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)

We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Oké, legyenek szörnyű körülmények, de mégis Európának ehhez mi köze? Miért kéne nekünk viselni a világ problémáját? 10-15 millió embernek sem élelmet, sem munkát nem képes adni Európa. Minden országnak még a saját polgáraival is meg kell "küzdeni", faxé kell importálni még többet...
NB2
mer amit adsz, azt kapod vissza
mikor Kemál megpicsázta a görögöket, akkor mijen jó vót szíriába menekültnek lenni
sutianap
a sok magyarnak?😊

mindenkinek jó olvasást:  hvg.hu/itthon/20150827_Pluszjogokat_adna_a_kormany_a_menedekkero
NB2
Igazad van a sógoroknak ötvenhatban lekellet volna géppuskázni az összes menekültet.
annál kiszámíthatatlanabbak az események láncolatai, minthogy te le tudd tenni a nagyesküt, hogy ez vagy az nem történhet meg egy nemzedéken belül.

Mongyuk a Franciáknál győz a Nemzeti Front, s a hatalomban jó radikalizálódni Lepennek. Nyilván az első húzásunk lesz odadürgölőzni a szaros kerítéshez. És három év múlva fenn találod magad egy listán, ami arabbarátnak minősít téged. És tudod hogy az új e-személyivel meg bankkártyacsippel nem tűnsz el amonitorról soha. Két évig gyűjtöd a gyomorsavad, mer csak alkalmi melót kapsz. Majd eladod a kocsid és elindusz amerikának...

több mint 10 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 283 — Ajmo Vatreni
Oké, legyenek szörnyű körülmények, de mégis Európának ehhez mi köze? Miért kéne nekünk viselni a világ problémáját? 10-15 millió embernek sem élelmet, sem munkát nem képes adni Európa. Minden országnak még a saját polgáraival is meg kell "küzdeni", faxé kell importálni még többet...
NB2
A menekültek (egyének, családok) segítése emberi, erkölcsi kötelességünk (nem gazdasági). Legalábbis szerintem. Szerinted meg nem.
több mint 10 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 54 240 — The Mathematician
 www.delmagyar.hu/szeged_hirek/gyorshir_tele_van_rendorokkel_az_indohaz_ter_-_kepgaleria/2443155/

ez se rossz😀

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 10 éve
NB2
mikor Kemál megpicsázta a görögöket, akkor mijen jó vót szíriába menekültnek lenni
sutianap
a sok magyarnak?😊

mindenkinek jó olvasást:  hvg.hu/itthon/20150827_Pluszjogokat_adna_a_kormany_a_menedekkero
több mint 10 éve
NB2

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 226
zinedine5
1. Ha gazdasági előnyök miatt jönnek, akkor se erkölcsi se semmilyen kötelességünk nincs befogadni. Én amondó vagyok, hogy aki nem tudja igazolni valamiféle módon azt, hogy őt ténylegesen üldözték, nem tudja igazolni a személyazonosságát, azt élből ide kell sorolni és viszont látásra. .
Dub
és ezt hogyan kéne? Kérjünk valami igazolványt?
Amadeus91
Ha téged hivatalos formában felszólítanak egy másik országban, hogy igazold magad, mi a neved és honnan jöttél, te hogyan csinálod?
Jan
Hát pasztmekh. Életszerű, hogy aki az életéért menekül, annál lesz szig, lakcím, útlevél lepecsételt vízummal. Kósa Lajos magasságában szárnyalsz, neki volt ilyen megnyilvánulása - gondolatnak nem nevezném -, hogy jöjjenek repülővel és akkor okés.
több mint 10 éve
több mint 10 éve
zinedine5
1. Ha gazdasági előnyök miatt jönnek, akkor se erkölcsi se semmilyen kötelességünk nincs befogadni. Én amondó vagyok, hogy aki nem tudja igazolni valamiféle módon azt, hogy őt ténylegesen üldözték, nem tudja igazolni a személyazonosságát, azt élből ide kell sorolni és viszont látásra.
2. Szerbiában Szabadkáig meg a környékbeli falukig simán elbuszoznak/vonatoznak/hozatják magukat közúton. Onnan már nincs messze egy rendes határátkelő.
3. Na ne vicceljünk már. Tegyük fel a közmédiában valóban így van. Az indexen meg direkt a kisgyerekek/nők képei kerülnek előtérbe. Ezeken kívül még van 125 másik médium fotóval, videóval, melyek ezektől függetlenek.
Dub
Tegyünk egy ócska gondolat kísérletet
1. Tudod, hogy a daesh nem csak úgy beszivárog, hanem elrettentő teknikával dolgozik, tehát mikor mög gyön, akkor kapsz egy teherautó bombát a piacra? Aztán jön az elkobzás, meg akarod várni a daesh-t mikor kedvesen megkérdik, hogy áttérsz-e hozzájuk s ezzel felajánlod a teljes vagyonod a "szegényeknek", vagy megpróbálsz vitatkozni pártucat erősen bepipázott álligfelfegyverzett pasival? A kérdés hogy a menekültség fogalma fedi-e a nincstelenség fogalmát? Mer nem.
2. Tudod, hogy mikor másodszorra vonul át a front rajtad, akkor a frissen beérkező hezbollahnak mindenki kollaboránsnak minősül. S ők is inkább henteslegények. Lehet-e hogy valakit azért üldöznek, mer a vallási intoleranciát is felülírva bélyegeznek meg embereket, pedig kvázi csak annyit tettek, hogy nem vándoroltak a frontvonalakkal?
3. Tudod-e milyen egy daesh területet felszabadító kurd milícia? Azt elárulom, hogy bevonuláskor még a madár se repül, olyan puszta van, mint a pokol szélén. Elképzelhető-e a helyzet olyan mértékű eszkalálódása, ahol a szemben lévő felek az írmagját se..., nullatoleranciás helyzet?
4. Tudod-e hogy az öt éve tartó háborúban valószínűleg mindenkinek lejártak a papírjai, valyon az Asszad rezsim rögtön ugrik, hogy minél előbb útlevelet adhasson neked, ha nincs Baath tagságid, vagy mikor beadod a kérvényt, este gyön egy fekete autó? Tudtad, hogy az egy nemkicsit fasisztiod rezsim?
5. Szívesen szerzek fuvart Szíriába? Köll? Nemköll?

több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 958 — Lucas Scott
zinedine5
1. Ha gazdasági előnyök miatt jönnek, akkor se erkölcsi se semmilyen kötelességünk nincs befogadni. Én amondó vagyok, hogy aki nem tudja igazolni valamiféle módon azt, hogy őt ténylegesen üldözték, nem tudja igazolni a személyazonosságát, azt élből ide kell sorolni és viszont látásra.
2. Szerbiában Szabadkáig meg a környékbeli falukig simán elbuszoznak/vonatoznak/hozatják magukat közúton. Onnan már nincs messze egy rendes határátkelő.
3. Na ne vicceljünk már. Tegyük fel a közmédiában valóban így van. Az indexen meg direkt a kisgyerekek/nők képei kerülnek előtérbe. Ezeken kívül még van 125 másik médium fotóval, videóval, melyek ezektől függetlenek.
Dub
Az 1-es pontban nincs vita köztünk. Aki nem menekült, azt vissza kell toloncolni. Az igazolás viszont tennél sokkal bonyolultabb szakkérdés.
Ahhoz, hogy kilépjen egy országból és bejöjjön egy országba útlevél kell. Ezt a részt már túltárgyaltuk.
Az előző linked alapján 20% a gyerek, plusz vannak a nők, amik ebben nincsenek benne. Azt mondjuk nem pontosan értem, hogy ez miért fontos. Én sem akarnám, hogy levágják a fejemet.
zinedine5
igazolás bonyolultabb, és számos esetben még csak személyazonosságot sem kell igazolnia a pozitív döntéshez.
nem csak útlevél kell, hanem vízum is.

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
zinedine5
Dub
Az 1-es pontban nincs vita köztünk. Aki nem menekült, azt vissza kell toloncolni. Az igazolás viszont tennél sokkal bonyolultabb szakkérdés.
Ahhoz, hogy kilépjen egy országból és bejöjjön egy országba útlevél kell. Ezt a részt már túltárgyaltuk.
Az előző linked alapján 20% a gyerek, plusz vannak a nők, amik ebben nincsenek benne. Azt mondjuk nem pontosan értem, hogy ez miért fontos. Én sem akarnám, hogy levágják a fejemet.
több mint 10 éve
zinedine5
1. Ha gazdasági előnyök miatt jönnek, akkor se erkölcsi se semmilyen kötelességünk nincs befogadni. Én amondó vagyok, hogy aki nem tudja igazolni valamiféle módon azt, hogy őt ténylegesen üldözték, nem tudja igazolni a személyazonosságát, azt élből ide kell sorolni és viszont látásra. .
Dub
Amadeus91
Ha téged hivatalos formában felszólítanak egy másik országban, hogy igazold magad, mi a neved és honnan jöttél, te hogyan csinálod?
Jan
Nem véletlenül dumálunk már hetek óta arról, hogy a papírnélküliség büncselekmény! Biztos én vagyok a földhözragadt, de ha én menekülnék, az tuti, hogy a papírjaimat előbb venném magamhoz, mint az iphone-mat. Sőt ha úgy gondolom, hogy gazdasági előny miatt jövök, még a bizimet is hoznám. Itthon is ha nincs nálad igazolvány csak a rendőr jóindulatán múlik, hogy nem csuk le. Idegen ország területére meg egyenesen nem is szabad belépni érvényes igazolvány nélkül.

Itt egy szaudi nő válasza egy neki feltett kérdésre:
De miért egyszerűbb Európába mennie egy szunnita Arabnak Szaúd-Arábia helyett?
Nadia olyan választ adott, hogy a Kurucinfo is megnyalhatja szája szélét.
"Az arab világban nincs emberség. Megaláznak minket, nem kellünk nekik, legfeljebb segélyeket küldenek Jordániába és Libanonba, de minket nem akarnak látni. Szégyellem, hogy arab vagyok, európai akarok lenni.
Azért indultunk el Európába, mert maguk emberségesek, könyörületesek, nem aláznak meg, emberként bánnak velünk, nem pedig állatként. De most nem tudom, mit tegyek. Ha Magyarországon elfognak, sosem juthatok el Hollandiába. Vagy mégis?"
több mint 10 éve
Jan Pittsburgh Steelers 5 416 — Steelers fan
zinedine5
Dub
Amadeus91
több mint 10 éve
Dub New Orleans Saints 1 019
"Újabb rekord dőlt meg a zöldhatáron szerdán Csongrád megyében; 2958 illegális bevándorlóval – köztük 698 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtök reggel az MTI-t."
Klaci79
Megnéztem a csongrádi statisztikákat az utóbbi 12 közlemény szerint. Gyerekek aránya százalékban (a te általad idézett a legelső és innen visszafele): 23,6%, 23,8%, 16%, 10,2%, 21,8%, 20,5%, 22,7%, 17%, 17,5%, 17,8%, 19,8%, 21,8%
Ezek alapján valóban alábecsültem, átlagban egy 20% környéke lehet a realitás, bár azt hozzá kell tennem, hogy itt a regisztráltakról van szó. Nyilván a gyerekek/családok nagyobb arányban kerülnek regisztrálásra, mint az egyedül érkező fiatal férfiak, mivel utóbbiak adott esetben könnyebben ki tudnak bújni az ellenőrzések alól (könnyebben lelépnek). A másik kérdés, hogy ki számít gyereknek? Minden 18 év alatti, vagy csak aki szemmel láthatóan is az? Csak mert elég magas az 1990 jan. 1-én születettek aránya például, amit papírok nélkül ellenőrizni meg ugye képtelenség.
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 226
zinedine5
Dub
több mint 10 éve
zinedine5
több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 703
több mint 10 éve
Amit már többször is leírtak. Ezeknek az embereknek a többsége (Szíria, Irak, Afganisztán) a halál elől menekül. Lehetne jobb a görögök, macedónok, szerbek stb. határvédelme, de az nem fogja megakadályozni, azt, hogy egy ember a gyerekeit a biztos halál elől, az (jobb) élet reményében megpróbálja becsempészni (a békés) Európába.

(A kiváltó okokat most hagyjuk.)
zinedine5
Ha a halál elől menekül, akkor miért papírok nélkül, illegális határátlépéssel érkeznek? Dub
Nem tudom. Gondolom arra gondolsz, hogy sokan nem innen jönnek, csak a gazdasági előnyök miatt jönnének. Biztos van is ez így sokakkal, de azért vannak a különböző szervek, hatóságok, hogy ezt kiderítsék.

Odamenne az első határátkelőhöz a papírjaival (vagy bármi amivel valamennyire igazolni tudja magát) és megmondja, hogy innen jöttem, menedékjogot szeretnék kérni. A saját maga helyzetét is könnyítené vele, plusz jó eséllyel az eljárás is jóval gyorsabban lefolyna. Dub
Persze. Menjenek a határhoz. Hol élsz te? Ez nem a doveri kikötő.

Milyen gyerekeit? Nézd meg az utóbbi napok Röszkei képeit (a csoportos képeket), hány gyereket, nőt látsz rajta? Elvétve párat. 100-ból mondjuk 15 fő nő vagy gyerek. A maradék 85% meg 20-40 közötti fiatal férfi, akik döntő többsége ránézésre egyáltalán nem tűnik szakadt, halál elől menekülő menekültnek. Bárkit illetékest kérdeztem nagyjából ezeket az arányokat erősítették meg.
Dub
 444.hu/2015/08/25/belso-szerkesztoi-utasitasra-nem-szerepelhetnek-gyerekek-a-kozszolgalati-teve-menekultes-anyagaiban/
több mint 10 éve
Klaci79 Pittsburgh Steelers Indiana Hoosiers 23 703
Pedig tényleg nem szabadna ennyire naivnak lenni. Az USA nagyon erőszakos politikát folytat, aminek sajnos mi isszuk meg a levét. Egyszerű kérdés. Líbia mikor volt élhetőbb: most vagy Kadhafi idején?
Az USA-nak az EU pont konkurenciája, azt olvastam egyik nap, hogy amerikai alapítványok pénzelik a menekültek utaztatását (mondom ezt úgy, hogy az elmúlt hónapok híreit egyre nehezebben hiszem el egyik és másik oldalról, mert rohadtul manipulatívok).

Azt vajon amúgy lehet tudni, hogy az USA dollár vajon minek köszönheti ennyire a megerősödését? Per pillanat szinte EUR árfolyamon van már.
NB2
Mi nem az USA politikájának a levét isszuk, hanem kizárólag azt, hogy az EU lassú és töketlen. Ráadásul amíg az eu-ban van olyan ország, amelyik hangoztatja, hogy ő hajlandó befogadni a háború elől menekülőket, addig miért csodálkozunk a helyzeten. Mindig csak a másra mutogatásban vagyunk nagyok, pedig a helyzetet mi nem tudjuk megfelelően kezelni. (Itt most nem Magyarországra gondolok, bár ránk is bőven igaz)
Azt se szabad elfelejteni, hogy az európai országok, főképp Franciaország is teljes mellszélességgel kiállt a Líbiai háború mellett. Csak éppen hadseregben igencsak le vagyunk maradva.
Az európai közös pénz azért gyengül, mert az eurózóna tele van bizonytalan gazdaságokkal, ezzel szemben a "hanyatló" amerikai gazdaság még mindig vonzza a tőkét még 0%-os kamat esetén is.
több mint 10 éve
Amit már többször is leírtak. Ezeknek az embereknek a többsége (Szíria, Irak, Afganisztán) a halál elől menekül. Lehetne jobb a görögök, macedónok, szerbek stb. határvédelme, de az nem fogja megakadályozni, azt, hogy egy ember a gyerekeit a biztos halál elől, az (jobb) élet reményében megpróbálja becsempészni (a békés) Európába.

zinedine5
Ha a halál elől menekül, akkor miért papírok nélkül, illegális határátlépéssel érkeznek? Odamenne az első határátkelőhöz a papírjaival (vagy bármi amivel valamennyire igazolni tudja magát) és megmondja, hogy innen jöttem, menedékjogot szeretnék kérni. A saját maga helyzetét is könnyítené vele, plusz jó eséllyel az eljárás is jóval gyorsabban lefolyna. Milyen gyerekeit? Nézd meg az utóbbi napok Röszkei képeit (a csoportos képeket), hány gyereket, nőt látsz rajta? Elvétve párat. 100-ból mondjuk 15 fő nő vagy gyerek. A maradék 85% meg 20-40 közötti fiatal férfi, akik döntő többsége ránézésre egyáltalán nem tűnik szakadt, halál elől menekülő menekültnek. Bárkit illetékest kérdeztem nagyjából ezeket az arányokat erősítették meg.
több mint 10 éve
Szerintetek annak valamilyen szinten köze lehet a bevándorláshoz, hogy Görögország nem igen áll a helyzet magaslatán?
Coolearie
sose álltak
a szír háború 5 éve tart, inkább azt kell vizsgálni, mi indította el a hullámot
1. a szír-libanoni határnál startégiai területeket foglalt el a hezbollah-asszad tegely - innen jöttek is hírek, hogy nagyon sok a határátlépő
2. a tengerpart fele az idlib ofenzíva ha lépésben is de halad, itt eddig bolygatlan alavita területekről van szó - itt tabula rasa van a szunnita benyomulással
3. a daesh területeinek több mint tíz százalékát elvesztette, többnyire kurd felügyelet alá került - itt ludasmatyi van, kurd benyomulással
4. ehhez szervesen kapcsolódik a daesh/török határ szétesése. Az üzlet vége. a törökoldali menekültek szépen elboltoltak a daesh-el, amíg a kurdok nem borították a bilit. No itt van egy szépséges áradat

ehhez kumulálódik
hogy a törökök szartak rá
ahogy a görögök is
s bolgárok is
a szerbek is

semmi nem fog változni míg a törökök komolyan nem kezdik venni, itt ugye egy hallgatólagos paktum van a deah meg a törökök közt. Mer ugyan honnan szerez be mindent a daeh? És hol ad el mindent?

több mint 10 éve