NCAA eredménykövetés
- 1 aktív topik
CFB követő 2025
1 647
47
18:00 PINSTRIPE BOWL - Penn State vs Clemson (tv: ARENA4)
Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
nol.hu/kulfold/merkel-felreertes-hogy-minden-sziriai-johet-nemetorszagba-1560271Nagyon felhúztam magam ezen. Ahogy hallottam mi is pakoltunk fel mindenkit a vonatra, szerencsére az osztrákok nagy nehezen átengedték őket...
Merkel jól bekavart ezzel a "minden szír jöhet dójcslandba" című meséjével. Vajon majd ő fogja nyugalomra inteni a lázongókat?
cartman023
több mint 10 éve
Nézd, az elmúlt nemtudomhány évtizedben tudsz olyan terrorcselekményt mondani Európában, amit nem helyiek követtek el? Úgy értem olyanok, akik valahogy beszivárogtak, nem pedig olyanok, akik itt nőttek fel, állampolgárságuk/letelepedési engedélyük van?Én két biztonságpolitikai szakértőt hallottam nyilatkozni erről, kb annyi volt a lényege, hogy egyrészt amit te is írsz: eddig az itt élő 2.-3. generációs muszlimok követték el a cselekményeket, mert a szélsőségesek csak őket tudták megszólítani, beszervezni. Részben a szociális helyzetük, csalódottságuk miatt, részben azért mert a saját, kipróbált embereiket nem tudták bejuttatni a célországokba (EU-ba). Ennek volt előnye is; a szolgálatok nagyjából tudták kikre kell figyelni. (a C. Hebdo merénylők is képben voltak, egy ideig figyelték őket, más kérdés hogy pont a merénylet előtt hagyták abba a figyelésüket, de akkor is tudtak róluk)
A TEK vezetőjét hallottam nemrég nyilatkozni erről. Ő mondta, nem én mondom, hogy azok az emberek, akik képesek Európában egy terrorcselekményt elkövetni - megszervezni, beszerezni a hozzávalókat, lopott autótól a bomba alapanyagokig, stb. - azok vagy már most itt élnek, vagy pedig ha ide kell jönniük, akkor megvan hozzá az anyagi és a kapcsolati hátterük, hogy üzletemberként, stb. beutazzanak. Sokkal kisebb a lebukás kockázata így, mint határokon átszökdösni, engedni, hogy a hatóság fényképet készítsen rólad, ujjlenyomatot vegyen, ezzel bekerülj adatbázisokba, stb. Ugyanő mondta, hogy jelenleg M.O.-on egy muszlim-szélsőséges merényletnek kisebb esélye van, mint annak, hogy egy szélsőséges keresztény szekta tömeges öngyilkosságot követ el, vagy egy őrült nekiáll valami - bármi - indokkal lövöldözni az utcán.
peterk2005
Na ez fog most megváltozni. Most be tudják juttatni az ilyenre kiképzett embereiket, akik az itteni szolgálatok számára ismeretlenek. Ettől kezdve az itt élő embereik elég ha a szervezéssel, logisztikával, a háttér biztosításával foglalkoznak. Irdatlanul megnő azoknak a száma akiket figyelni kéne, és ahogy mondják: ha a terrorelhárítás 100 tervezett támadásból 99-et megakadályoz, az kevés. Mert akkor jön a londoni metró, a spanyol vonat, meg a C.Hebdo... más szóval a sikeres akció.
De tudod mit? Engem meggyőztetek, jöjjön nyugodtan mindenki. 😊
több mint 10 éve
nol.hu/kulfold/merkel-felreertes-hogy-minden-sziriai-johet-nemetorszagba-1560271Merkel jól bekavart ezzel a "minden szír jöhet dójcslandba" című meséjével. Vajon majd ő fogja nyugalomra inteni a lázongókat?
több mint 10 éve
Tarlósnak is lesz információs sajttája minden pénteken, az indok pedig egészen elképesztő: "A heti sajtótájékoztató pénteki időpontját azért választották – mondta Tarlós –, hogy alkalma legyen kiigazítani Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter előző napi, esetleges tévedéseit."
Mindig tud magasabb kabarét szolgáltatni a kormány!
Mindig jövőre
több mint 10 éve
Szerintem mások értik a kérdést, de mivel régi csodálója vagyok irodalmi és egyéb munkásságodnak, természetesen kifejtem. Azt tekintem terrorszervezetnek, aki azért küld ide embereket hogy minél többet legyilkoljanak közülünk, vagy ezzel összefüggésben fejtsenek ki tevékenységet. Pont.JanNézd, az elmúlt nemtudomhány évtizedben tudsz olyan terrorcselekményt mondani Európában, amit nem helyiek követtek el? Úgy értem olyanok, akik valahogy beszivárogtak, nem pedig olyanok, akik itt nőttek fel, állampolgárságuk/letelepedési engedélyük van?
A TEK vezetőjét hallottam nemrég nyilatkozni erről. Ő mondta, nem én mondom, hogy azok az emberek, akik képesek Európában egy terrorcselekményt elkövetni - megszervezni, beszerezni a hozzávalókat, lopott autótól a bomba alapanyagokig, stb. - azok vagy már most itt élnek, vagy pedig ha ide kell jönniük, akkor megvan hozzá az anyagi és a kapcsolati hátterük, hogy üzletemberként, stb. beutazzanak. Sokkal kisebb a lebukás kockázata így, mint határokon átszökdösni, engedni, hogy a hatóság fényképet készítsen rólad, ujjlenyomatot vegyen, ezzel bekerülj adatbázisokba, stb. Ugyanő mondta, hogy jelenleg M.O.-on egy muszlim-szélsőséges merényletnek kisebb esélye van, mint annak, hogy egy szélsőséges keresztény szekta tömeges öngyilkosságot követ el, vagy egy őrült nekiáll valami - bármi - indokkal lövöldözni az utcán.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
(off)Nem kell túlbonyolítani, ha híján van a dokumentumoknak, majd összedob egy diplomamunkát.akkormá pakoljá hozzá egy hivatalos pastu fordítást is lécci 😉Regisztrálsz, bemutatod a szakmunkás bizonyítványodat, szakképesítésed papírjait, diplomádat (pl. elektronikai-finommechanikai műszerész, vegyész) és mehetsz Németországba.AtariKíváncsi lennék egy afganisztáni elektronikai-finommechanikai műszerész diplomára. 😀
Amúgy nekem van kettő, de megizzadnék, ha az lenne a feladat, hogy bemutassam, mert kb. akkor láttam utoljára, amikor átvettem. 😊 Nem tartom kizártnak, hogy meg sincsenek, mert költöztem az elmúlt 15 évben párszor...
peterk2005
sutianap
pl. valami ilyesmit
(on)
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 10 éve
index.hu/belfold/2015/08/29/menekult_mobil/hülyeség, mindenki tudja, hogy ha a menekülteknek illene indulás előtt rongyosra cserélni a ruháikat és kidobni minden értéküket, a pénzüket meg elégetni 😊
Hanni
több mint 10 éve
megfogadtam, hogy (többet) nem veszek részt a menekültkérdéssel kapcsolatban semmilyen vitában, mert meddő, de véletlenül benéztem ide, és itt kulturált vitát látok, tök jó. ritka az ilyen manapság.igazából nem is reagálnék előttem lévőkre, nem olvastam vissza sokat, csak két pontban tennék hozzá 1-2 gondoltatot random, amit jól esik leírni.
- tegnap előtt a Népszínház utca / II. János Pál pápa tér környékén jártam egy koncerten, és hát nem kell ahhoz nyomozónak lenni, hogy az ember lássa az embercsempészek munkálkodását 😊 durva, hogy mennyire szem előtt megy. elég "filmes", tragikomikus jeleneteknek lehetnek ott szemtani az emberek. ajánlom mindenkinek a filléres nevű kisboltot este 😊
- egyszer megkaptam a fejemre, hogy hazaáruló ellenség vagyok, amiért a segítést pártolom, és persze azt is, hogy bezzeg a magyar rászorulókon nem segít senki. hirtelen mindenki empátiát növesztett a hajléktalanok iránt, holott pár éve, amikor kiűzték őket a belvárosból, akkor őket gyűlölték, mert megfertőzik a gyermekeket és bűnöznek, meg hasonlók. természetsen olyanok írják ezeket is, akik még soha nem segítettek rászorulókon, mert akkor talán tudnák is, hogy ugyan azok a szervezetek/emberek osztanak ételt a hajléktalanoknak is például, akik most a menekülteknek.
több mint 10 éve
Az Emirátusokban ezt úgy oldották meg, hogy mivel egy esetleges terroristát sem engedhetnek meg maguknak, senki nem jöhet be jelenleg Szíriából, Irakból, Jemenből. És mivel nincs demokrácia ezt simán megtehetik.Ezt már egyébként sok helyen olvastam, de ezt hogy képzelitek el a valóságban? Akinek nincsenek papírjai azt visszafordítják ez eddig ok, de hogy akadályozzuk meg hogy visszajöjjön újra? Vagy annyiszor küldöd el míg meg nem unja? Mert ami engem illet, ha épp menekülök sose unnám meg, egyszer csak nem vesznek észre...
diverdoc
Ha meg ennyire félünk tőlük (mert ugye fúj terrorista mind), akkor szerintem jobban járunk ha egy helyen felügyelik őket a tovább haladásig, ahol ráadásul ehetnek/ihatnak/alhatnak/stb. mint akkor ha arra késztetjük őket hogy bújkáljanak nincstelenül, mert ez utóbbi lehetőségnek az lenne az eredménye hogy kénytelenek lennének bűnözni, ha élni akarnak. 😉
több mint 10 éve
úgy tudom dubajozik😊pontosítok: deirazok
NB2

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
Szerintem mások értik a kérdést, de mivel régi csodálója vagyok irodalmi és egyéb munkásságodnak, természetesen kifejtem. Azt tekintem terrorszervezetnek, aki azért küld ide embereket hogy minél többet legyilkoljanak közülünk, vagy ezzel összefüggésben fejtsenek ki tevékenységet. Pont.csebi, te bennfentes vagy, akkor tegyük tisztába ezt a dolgot. Írtad hogy a TEK és az AH szakhatóságként vesz részt a folyamatban. Az eddig belépett kb 135 ezer emberből a magyar hatóságok szerint mennyi lehet a különböző terrorszervezetek aktív tagja?Attó függ, mit tekintesz terrorszervezetnek?
Jan
...
sutianap
Azt nyilván te is sejted, hogy ami a médiában szerepel, csak egy jó nagy gumicsont, amit odadobtak a népnek hogy rágódjon rajta. Az igazán fontos probléma közben az -amiről teljes kussban van mindenki- hogy részben kontrollálatlanul jöhetnek be az országba olyanok, akik nem azért jönnek hogy elvegyék a munkánkat, hanem hogy harcoljanak. (értsd: terrorcselekményt hajtsanak végre) Persze mindenki bízik benne (némileg jogosan) hogy nem mi vagyunk a fő célpont, de ha lesz közülük csak egyetlen egy, aki robbant egy buszon vagy metrón Bp.-n, akkor mi lesz? Tévedtünk, bocs?
Szerintem kb az, hogy akik most verik a tamtamot hogy humánusnak kell lennünk, azok fognak a legjobban picsogni, hogy a kormány nem védi meg az állapolgárait, és elmegy a rengeteg pénz a szolgálatokra, de hiába, mert félnünk kell a saját városunkban, jujj, jujj... stb...
Pedig az a nagy helyzet, hogy ennek az egésznek most lehetne elejét venni, ha ugyan nem túl késő már! Részben értem azokat akik erre nem gondolnak, mert egyrészt nem vagyunk egyformák, másrészt az USA se ébredt fel addig, amíg rájuk nem rogyasztották a két tornyot - utána hamar rájöttek hogy az államnak fontosabb a saját polgárainak védelme, mint a beutazókkal való humánus bánásmód, meg a beutazók emberi jogai, meg a stb... mi egyenlőre ott tartunk, hogy egy terrorizmussal erősen fertőzött régióból engedünk be óriási számú, ismeretlen személyazonosságú embert, mert humánus európaiak vagyunk. Okos dolog, nem?
több mint 10 éve
a nőik nélkül jövő (btw miért hagyták otthon őket a háborúban?)Pontosítás végett: a tényleg kiindulási pontja a szír menekülteknek az már Törökország, odáig elmentek már, és általában az asszonyok, gyerek török táborokban vannak. Az afgán helyzet meg nem mindenhol annyira vészes, ott vannak viszonylag békés területek, ahol a család tud "pihenni". Irakban az igazi baj az, hogy sosem lehet tudni, hogy hol robban fel egy pokolgép vagy melyik lakónegyedbe hajt be egy kocsit tele állig felfegyverzett terroristákkal, szóval ott igazából sehol sincs biztonságban senki, szóval ebből kifolyólag a családok jelentős része egyszerűen otthon maradt.
diverdoc
A pénzügyi kérdéshez: amit csebi írt, hogy "hitelt" vesznek fel, erős költői túlzás, inkább azt mondanám, hogy eladják, amijük van, és ez bizony sokszor tényleg a szerveik. A Korán ugye tiltja a kamatszedést, ezért ez nem ennyire egyszerű a helyzet, hogy csak úgy hitelt veszel fel. Állítólag a Irán (ahol ugye van szegénység, de az embargó miatt töménytelen beragadt pénzük van) amellett, hogy látszólag befogadja a menekülteket, jelentős készpénz magot ad az szír menekülteknek, csak hogy elhúzzanak tőlük. Ennek a fő oka az, hogy az Iránban az állam eltartja a saját szegényeit is, és nem akarja még a szíreket is pátyolgatni. Ugye Jordánia a hírekbe is bekerült az ilyen akcióikkal, az indítékok hasonlóak, csak inkább a turizmus féltése a kiváltó ok.

több mint 10 éve
úgy tudom dubajozik😊
több mint 10 éve
mondjuk Afganisztánban épp nem pang az ingatlanpiac ... egy előadáson mutattak egy statisztikát, hogy ha megnézzük a TÉNYLEGESEN megművelhető terület, és az össznépi lakosság arányát, akkor legutolsó Afganisztán magasan Banglades után.Emellett amúgy rengetegen vesznek fel hitelt, hogy majd Nyugat-Európából kifizetnek mindent. biztosítéknak ott marad a család.
volt olyan kérelmező, aki eladta az egyik veséjét, hogy ki tudja fizetni az embercsempészt, felesége, gyerekei otthon maradtak, aztán a pozitív döntés után talán el tudta hozni, de nem hiszem, hogy egyszerű lett volna ...
Doc: amúgy te hol élsz? lehet beszélnék veled privátban, mert mi is most készülünk arab országba.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
Ezt nagyon jól látod, hogy nem szabad elviccelni. Ez is egy komoly probléma. A nem burkat, vagy legalább hidzsabot viselő és a teljes testet takaró nő az szemükben a kurva kategória. Volt itt egy eset, egy orosz csajt erőszakoltak meg, általános vélekedés az volt, hogy magának köszönheti miért öltözött úgy, ahogy. És ezt a véleményt az orvos kollégáim is osztották!!!! (Az már más kérdés, hogy itt, egy iszlám államban azt mondom nekünk vendégeknek kell alkalmazkodni, feleségem, lányom nem is öltözhet úgy mint otthon, sőt nem is engedem őket el egy csomó helyre egyedül.) A baj, hogy ezek (ahogy te is írtad) a nőik nélkül jövő (btw miért hagyták otthon őket a háborúban?) férfiak egy része (lehet, hogy 100-ból egy, de 10.000-ből már 100) a nem iszlám államokban is ezt tekinti a normának. Megdugom hisz úgyis kurva. De legalább is erkölcstelen, úgyhogy nem akkora kár érte.Tuti megerőszakolni jönnek, meg elvenni a munkát és közben nem dolgozni!!!dankodavidHa meg nem is erőszakolnak, de azért nem érdemes ezt elviccelni. Az érkezők nagy része olyan muszlim ahol a többnejűség mindennapos. És amilyen "szerszámokkal" érkeznek, megvan a veszélye, hogy fejenként lekötnek 3-4 nőt is. És mivel a nőik nem jönnek, a magyar nőket veszik célba. Nekünk meg rendes magyaroknak, európai szerzámméretekkel már nem marad. Tisztelet a túlméretes kivételeknek.
Szóval plakáttémának mindenképpen ajánlanám a "ha idejössz, ne vedd el a magyarok csajait!" felszólítást. A "ne vedd el a magyarok munkáját" úgyse túl sikeres, hiszen éppenséggel munkahelyek ezreit teremtik jelenleg. Kerítésépítőből, rendőrből, parkőrből, utcaseprőből példul óriási a hiány.
peterk2005
Vallásunk ezért nagy hangsúlyt fektet a nő erkölcsére. Ez a tisztaság, erkölcsi tartás fejeződik ki a muszlim nő öltözékében is.
Ezt a ruhát mi szabad választásunk, döntésünk alapján viseljük, ugyanis mi ebben érezzünk jól magunkat, ebben vagyunk boldogok, mert tudjuk, hogy helyesen cselekszünk azzal, hogy engedelmeskedünk Isten parancsának, és szépségünket nem fedjük fel idegen férfiak előtt.
Ez a viselkedés – a már említett megbecsülésen és jó közérzeten kívül – stabil, bizalomteli, boldog házassághoz vezet. Ahogy a muszlim nőnek dicséretes dolog az idegen férfiak előtt eltakarnia szépségét, ugyanúgy dicséretes szépségét kinyilvánítania a férje előtt. Tehát mi is viselünk szép ruhákat, sminket, ékszereket, parfümöt, csak éppen ott, ahol ennek helye van! Sajnos a magyar társadalomban ennek éppen az ellenkezője figyelhető meg. A nők odahaza a férjük előtt elhanyagolják magukat, de mielőtt az utcára lépnének – az idegen férfiak szeme elé, - kiöltöznek, kifestik magukat.
Ahogy olvasgatom az itteni kommenteket, egy-két dologra itt reagálnék.
Az útlevél kérdésre, hogy hogyan tudna a szerencsétlen magyar rendőr, bevándorlási ügyintéző, TEKes vagy tököm tudja ki ellenőrizni őket? Az Emirátusokban ezt úgy oldották meg, hogy mivel egy esetleges terroristát sem engedhetnek meg maguknak, senki nem jöhet be jelenleg Szíriából, Irakból, Jemenből. És mivel nincs demokrácia ezt simán megtehetik. Egy sebész srácot, aki 8 éve dolgozott itt amiért kiderült, hogy az unokatestvére a Fatah tagja úgy vágták ki, mint macskát szarni. 48 órája volt elhagyni az országot, karhatalmi kisérettel ült fel a gépre.
Ingatlanok eladásából származik a pénzük írta valaki, és az ingatlanok értéke az itteniek többszöröse. Ezen akkor is mosolyogtam, hogy a menekült ugye a háborús helyzet elől menekül, ott hogy lehetne eladni ingatlant. De tekintve, hogy 3 szír kollégám is van, akiknek vannak még ott rokonaik (sajnos, látom mit szenvednek) megkérdeztem őket. Hát finoman fogalmazva is pang az ingatlanpiac arrafelé 😊.
Az egyoldalú magyar torzító médiában nem jelenhetnek meg a gyerek menekültek. Hát az átlagos muszlim család modell többgyerekes. 4-5 gyerkőc minimum. Ha most a tényleg háború elől menekülőket nézzük, akkor minimum 4-5x több gyereknek és legalább annyi nőnek kellene menekülnie mint férfinak. Vagy pedig csak a fiatal férfiak vannak veszélyben és ezért otthagyhatják nyugodtan őket. Tudjuk mindannyian, hogy ez nem így van. Szóval nem kerek ez az arányszám.
És végül egy levél a fasiszta, kirekesztő Vasutas Szakszervezettől:
vsz.hu/images/melleklet/737-I-150828-START.pdf

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
Teljesen mindegy ki fizeti. Nekem az a felháborító, hogy fenyegetőznek. Közben meg lassan a seggük is ki van nyalva.Olyan szempontból egyetértek veled, hogy milyen jogon fenyegetőznek? Kapnak kaját, piát, tehát nem halnak éhen, persze viszont árnyalja a képet, hogy nem a saját pénzünk (ezért kérdeztem és köszi csebi a választ). De kétségtelen nincs jó üzenete a fenyegetőzésnek!
cartman023
több mint 10 éve
mondjuk 2014-ben az AMIF-ből csak gyorssegélyként kaptunk 1.25 millió eurótszerk.: @ Cartman: lehet, ha Macedónia óta nem ettél volna, miközben végiggyalogoltál 2 országot, akkor lehet te is több kaját kérnél ...Kérdés: ki fizeti a révészt? Magyarán EU-s pénzből finanszírozzuk a kaját vagy magyarból?
csebi
NB2
és van ez a hír augusztusból, szemezgess csak a számokkal, és akkor rájössz, hogy a kaja jelentős része EU-s pénz
www.kormany.hu/en/ministry-of-interior/news/hungary-to-receive-eur-61-4-million-from-the-internal-security-fund
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
Teljesen mindegy ki fizeti. Nekem az a felháborító, hogy fenyegetőznek. Közben meg lassan a seggük is ki van nyalva.szerk.: @ Cartman: lehet, ha Macedónia óta nem ettél volna, miközben végiggyalogoltál 2 országot, akkor lehet te is több kaját kérnél ...Kérdés: ki fizeti a révészt? Magyarán EU-s pénzből finanszírozzuk a kaját vagy magyarból?
csebi
NB2
több mint 10 éve
szerk.: @ Cartman: lehet, ha Macedónia óta nem ettél volna, miközben végiggyalogoltál 2 országot, akkor lehet te is több kaját kérnél ...Kérdés: ki fizeti a révészt? Magyarán EU-s pénzből finanszírozzuk a kaját vagy magyarból?
csebi
több mint 10 éve
afgánok esetén alacsony a szám, akik okmánnyal rendelkeznek és be is mutatják, de aki mondjuk családegyesítéssel idejön - miután elismerték valamelyik családtagját - akkor mindegyikük tud szerezni az esetek nagy részében. nem biztos, hogy az akarattal van a gond, simán el tudom képzelni, hogy vannak olyan területek (Nangarhar, Helmand, Kunduz stb.), ahol ha beszerzed, akkor a tálibok akár ki is végeznek, de a nyugodtabb helyeken (KAbul, Baghlan, Balkh stb.) semmi akadálya nincsen szvsz ...szíreknél más a probléma forrása. ott sztem a lakosság jelentős része rendelkezett/rendelkezik útlevéllel. a probléma az lehet, hogy már kb 4 éve háború van ott, így az okmányok érvényességi ideje lassan lejár. de tény, hogy mondjuk náluk még így is jóval nagyobb számban vannak kérelmezők útlevelekkel sztem.
AH/TEK: szakhatóság, mint bármelyik más közigazgatási eljárásban. vagy hozzájárul a pozitív döntéshez, vagy nem. ha nem az kötelező a hatóság részére. ha pluszban még a döntést szolgáló tények minősített adatnak minősülnének is, akkor az eljáró közigazgatási hatóság felé nincsen indokolási kötelezettség. a strasbourgi esetjog alapján ilyenkor pl az is elég, ha az ügyben eljáró bíróság beletekinthet a titkosított aktába. feltételezem, hogy ha vannak ilyen ügyek nálunk, akkor a bíróságok részére biztosítanak beletekintést. mondom csak feltételezem ... de ha tudnék erről bővebb infót is, akkor feltehetőleg nem itt osztanám meg ...
hozzáteszem, hogy a menekültügyi hatóság mind a menekültkénti, mind az oltalmazottkénti elismerésből kizárhatja a menedékkérőt. Met. 8§ és 15 §. ha pl a kérelmező saját maga szolgáltat olyan adatokat, amiből az következik, hogy fennáll bmeik kizáró ok esete, akkor hozzájáruló szakhatósági állásfoglalás esetén is kötelező kizárni az elismerésből a kérelmezőt.
szerk.: @ Cartman: lehet, ha Macedónia óta nem ettél volna, miközben végiggyalogoltál 2 országot, akkor lehet te is több kaját kérnél ...
Szerkesztette: csebi
több mint 10 éve
hvg.hu/itthon/20150828_Rendorseg_Gyujtogatassal_fenyegetoztek_me"A migránsok gyorsabb ügyintézést, jobb ételt akartak, és azt mondták, ha ezeket nem teljesíti a rendőrség, akkor vagy kitörnek a táborból, vagy felgyújtják"
"sérelmezték az élelmezésüket - annak ellenére, hogy a közlés szerint a napi szokásos adag háromszorosát kapták -"
A békés menekült orvosok, mérnökök...
Szerkesztette: cartman023
több mint 10 éve
Attó függ, mit tekintesz terrorszervezetnek?picit el vagytok páran tévedve az embercsempésszel kapcsolatos témával.csebi, te bennfentes vagy, akkor tegyük tisztába ezt a dolgot. Írtad hogy a TEK és az AH szakhatóságként vesz részt a folyamatban. Az eddig belépett kb 135 ezer emberből a magyar hatóságok szerint mennyi lehet a különböző terrorszervezetek aktív tagja?
nem úgy néz ki, mint egy horvátországi nyaralás, hogy bemész az IBUSZ-hoz, lefoglalod, kifizeted a teljes összeget, és hajrá.
itt megállapodsz az embercsempésszel, adsz neki pénzt (de sosem a teljes összeget), ő elvisz a határhoz, megmutatja merre menj aztán a túloldalon majd találkozunk. elveszi tőled az útlevelet, mert neki így biztosíték, hogy újra találkoztok és a maradék összeget kifizeted. viszont ahhoz, hogy biztosan találkozzatok szerintetek mi kel??? igen, az 50 milliós kérdésre a válasz a mobiltelefon. azt ezért nem veszik el tőle. az esetek többségében ezért veszik el azoktól az emberektől az útlevelet, és a telefont nem ...
most nem az emberkereskedelem áldozatairól beszéltem, akiktől más okokból kifolyólag veszik el az útlevelet.
csebi
Jan
A daesh-t mindenki ez tiszta
Az al-nusra ugye alkalioda ág, áprilisig listán vót, mióta össze szövetkeztek az FSAval Aleppónál, azóta kikerültek a nomenklatúrából
A harakatalislam és társai nem voltak fenn, de Assad szerint igen
Ahogy az FSA is, de az amerikaiak őket képzik ki
A PKK listán van törökországban, máshol gerillaszervezet
Szóva megjön Ali, mekkérdik fogott-e fegyvert?
Mongyuk aszongya X tartomány Y falujába a dzsamailalislam néven huszon öten védték a főteret, de szerdánként jött a nusra, nem vitatkoztak velük, mer semmihez nem akartak nyúlni, ezér most ők nusrások? De pénteken jött ugyanaz a nusra csak fekete zászlóval, akkor csomagoltak.
Nem tuggyátok elképzelni mi az a káosz, mert nincs ismeretetek a káoszról....

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
ugye azt nem gondolod komolyan, hogy ha bennfentes akkor ez a legjobb fórum ahol megossza az ilyen infókat...picit el vagytok páran tévedve az embercsempésszel kapcsolatos témával.csebi, te bennfentes vagy, akkor tegyük tisztába ezt a dolgot. Írtad hogy a TEK és az AH szakhatóságként vesz részt a folyamatban. Az eddig belépett kb 135 ezer emberből a magyar hatóságok szerint mennyi lehet a különböző terrorszervezetek aktív tagja?
nem úgy néz ki, mint egy horvátországi nyaralás, hogy bemész az IBUSZ-hoz, lefoglalod, kifizeted a teljes összeget, és hajrá.
itt megállapodsz az embercsempésszel, adsz neki pénzt (de sosem a teljes összeget), ő elvisz a határhoz, megmutatja merre menj aztán a túloldalon majd találkozunk. elveszi tőled az útlevelet, mert neki így biztosíték, hogy újra találkoztok és a maradék összeget kifizeted. viszont ahhoz, hogy biztosan találkozzatok szerintetek mi kel??? igen, az 50 milliós kérdésre a válasz a mobiltelefon. azt ezért nem veszik el tőle. az esetek többségében ezért veszik el azoktól az emberektől az útlevelet, és a telefont nem ...
most nem az emberkereskedelem áldozatairól beszéltem, akiktől más okokból kifolyólag veszik el az útlevelet.
csebi
Jan
több mint 10 éve
picit el vagytok páran tévedve az embercsempésszel kapcsolatos témával.csebi, te bennfentes vagy, akkor tegyük tisztába ezt a dolgot. Írtad hogy a TEK és az AH szakhatóságként vesz részt a folyamatban. Az eddig belépett kb 135 ezer emberből a magyar hatóságok szerint mennyi lehet a különböző terrorszervezetek aktív tagja?
csebi