Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
Málta keményen bánik a menekültekkel, ugyhogy a haverjaid nagyon tájékozatlanok. Közel van Afrikához, de ők nem pöcsölnek.peterk!
Az MSZP csinálja ezt, nem a problémával foglalkozik...
klaci!
diver leírta mi a gond a muzulmánokkal
több mint 10 éve
Én most jöttem vissza egy hetes Máltai nyaralasról.Mikor ismerősök hallották oda megyunk mind azt mondta de hisz ott van a legtöbb menekült...
4 napom alig voltunk a szállason buszoztunk jartuk a kis falukat stb es egy db menekultet nem érzékeltem...
Hiszti?
több mint 10 éve
Úgy összeségében kiráz a hideg BZS-től de ez kivételesen (nem mintha minden szavával egyetétrtenék, de az alapfelvetés 😊 ) badog.blogstar.hu/2015/08/20/tombol-a-rasszizmus/19826/Tele van a világ marhaságokkal, ufóhívő fesztiváltól távgyógyítókon át ön-tökönrúgás világcsúcstartóig mindennel. Mondanám, hogy csodálkozom, hogy hogyan akad rá folyton ilyen baromságokra, mindig valami rasszista, vagy usákos, vagy libsi témában, de igazából nem csodálkozom. 😊 Ez az ember szerintem gerjed ezekre a témákra, különben kizárt, hogy nemhogy rájuk akadjon, de még oldalas blogcikket is rittyentsen róla. 😀
diverdoc

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Úgy összeségében kiráz a hideg BZS-től de ez kivételesen (nem mintha minden szavával egyetétrtenék, de az alapfelvetés 😊 )"egyszerű embernek egyszerű az öröm"
badog.blogstar.hu/2015/08/20/tombol-a-rasszizmus/19826/
diverdoc
több mint 10 éve
Úgy összeségében kiráz a hideg BZS-től de ez kivételesen (nem mintha minden szavával egyetétrtenék, de az alapfelvetés 😊 )badog.blogstar.hu/2015/08/20/tombol-a-rasszizmus/19826/

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 10 éve
Ez most saját tapasztalat vagy hallottad valahol? Mert elég komplex leírás és mintha saját élményként mondanád el.Klaci79Erre a kérdésre tényleg érdemi választ vársz? 😀
Nyilván "valamit lehet, hogy magam is tapasztaltam, de a nagy részét olvastam/hallottam valahol" történetről van szó. Ahogy mindannyiunk esetén. Szóval egyszerűen itt is arról van szó, hogy mit vagy hajlandó elolvasni, és minek adsz hitelt, mit hiszel el abból amit hallasz, olvasol. Van amikor ki vagyunk szolgáltatva a saját nézeteinknek, prekoncepcióinknak, hiszen a történetek hitelességét nem tudjuk ellenőrizni. És van ahol azért rajtunk is múlik a dolog. A rendőr leköpködős részt pl. aki elhiszi, annak azért nem ártana egy kis reality check. 😊 Már nem úgy értem, hogy köpjön le egy rendőrt és tesztelje le, hogy mi lesz a válasz. 😀 Ezt egyszerűen illene tudni állampolgárként. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Néhány gondolat, meg szösszenet, amit befújt az ablakon a szél. A most érkezetteknek kb a 80%-a fiatal, életerős férfi. Érdekes, hogy pont ők menekülnek, nő, gyerek, család csak sokkal kevesebb. Vagy azok nem számítanak, azok dögöljenek meg ott ahol vannak? Amint megérkeznek, követelőzni azt tudnak. Nem jó a kaja, kevés a szálláson a hely... hát bazdmeg, ha nem tetszik lehet visszamenni, ahonnan jöttél. Újabban már úgy gondolják a cigaretta is az étkezés mellé a "jár" kategóriába kell, hogy tartozzon, akárcsak a szélessávú net. Volt már rá példa, hogy szembe is köpték a rendőrt, aki természetesen ilyenkor nem tudja/meri kiutalni neki a jól megérdemelt agyba-főbe verést, mert a Helsinki Bizottság és a többi patkány csoport napi szinten jár pátyolgatni meg kérdezni őket, hogy jól érzik-e magukat, nem esett-e bántódásuk (bezzeg ha focimeccsen volnának). Mindennek következtében természetesen ennyi is a tisztelet részükről, pofátlanok, követelőznek, van aki már nyíltan meg is mondja, hogy a jó segélyek miatt jött Európába. Szemrebbenés nélkül hazudoznak, érdekes módon aránytalanul nagy százalékuk született például 1990 január 1-én, úgy 100-ból 20 biztosan ezt mondja. Irataik nincsenek, angol nyelven is csak elvétve makognak, de sebaj , majd bemondásra elhisszük Hasszánnak, hogy ő valójában agysebész volt Szíriába, vagy ahonnan jött (egy-két ötletet tudok is adni, hogy kiken kezdje a műtéteit). Lehet mantrázni az életmentő afgán gyereket, de van olyan kisgyerek is, akit elkeseredvén (meg mert maguk is családos emberek) próbáltak kicsit felvidítani az ott dolgozó rendőrök. Lett is kisebb vidámság, aztán mikor felterelték a buszra, ugyanez a kisgyerek mutatta nemzetközileg egyezményes jelekkel ugyanezeknek a rendőröknek, hogy hogyan vágná el a torkukat. Vagy mikor feltűnt, hogy jópár férfi vállán ugyanolyan tetoválás van, aztán kiderült, hogy ja, hát ez valamelyik szír harcos milícia tetkója. Általánosságba elmondható, hogy eszük ágába nincs nekik feladni a magukkal hozott kultúrát, vallást, csak a pénz miatt jönnek. Ja, és eszük ágában nincs és nem is lesz hazamenni. Valójában mélyen megvetik a mi európai kultúránkat, nem akarnak ide beilleszkedni, inkább a maguk képére szeretnék formálni ezt is. Ettől az ostoba "rendkívül modern", humanista, európai fehér felfogástól még vérszemet is kapnak. Megérdemlik a pusztulást, ha annyira gyengék, hogy még saját magukat sem képesek megvédeni, erre a pátyolgató idióták még rá is tesznek egy lapáttal - valahogy így gondolják. Csak az erőből értenek, hogy is érthetnének a szép szóból, nem olyan környezetből jönnek. De erélyesen fellépni persze nem lehet. Éljen a jog meg a humanizmus, még ha mi magunk bele is döglünk ! Hozzátenném, hogy természetesen nem mindegyikük ilyen, csak a nagy átlag. Egyenként rendesen átvizsgálni, kiszűrni őket lehetetlen, se idő, se emberkapacitás nincs rá (ha azt mondom, hogy kurvára nincs, akkor szerintem nagyon finoman fogalmaztam).Ez most saját tapasztalat vagy hallottad valahol? Mert elég komplex leírás és mintha saját élményként mondanád el. Nem tudom honnan vannak ezek, hogy "80%-a fiatal, életerős férfi", meg hogy "Újabban már úgy gondolják a cigaretta is az étkezés mellé a "jár" kategóriába kell, hogy tartozzon, akárcsak a szélessávú net." De a többi köpős vagy torokelvágós jelenet is elég filmszerűnek tűnik, de természetesen én se voltam ott, tehát simán lehetett ez így is. Arra is kíváncsi lennék, hogy honnan tudod, hogy mélyen megvetik a kultúránkat, nem akarnak beilleszkedni, stb?
De, hogy valamiféle ad-hoc megoldási javaslattal is éljek: Aki illegális határátlépéssel érkezik, azonnal kitoloncolni ahonnan jött. Teljesen mindegy kicsoda, mi okból és honnan. Ha visszajön, annyiszor kizavarni, esetleg gumibottal és egyéb kényszerítő eszközökkel lehet nyomatékosítani a dolgokat, ha nem tetszik valami. Ha tényleg menekül valami elől, akkor legális határátkelőhöz odamegy, bemondja, hogy menedékjogot kérek, ezek a papírjaim vannak, mellé lehet tenni az orvosi diplomát is akár. Ezt követően közölni vele, hogy rendben, egy 1-2 hónapos zárt helyen történő karantén rád vár, amíg kiderül, hogy nincs-e valami lappangó egészségügyi betegséged, nem vagy-e terrorista, tényleg üldöznek-e, meg úgy általában elbíráljuk a kérelmed. Enni, inni lesz, ágyat kaptok szigor lesz (de bántalmazás nem, ha nem adtok rá okot) és kész. Net nincs, cigi nincs, ki nem mehettek. Aki valóban menekül valami elől, az ezekbe a feltételekbe is bele fog menni, mindenki másnak pedig jó utat hazafelé. Ha rendben van, akkor mehet amerre lát, jó eséllyel úgyse nálunk képzeli a jövőjét. Támogatni maximum közmunka lehetőségével tudjuk, ha igényt tart rá, hiszen sok magyar állampolgárnak sem tud többet kínálni az állam sajnos.
Dub
Ami nekem furcsa, ez a megérdemlik a pusztulást szöveg. Mert aztán tényleg sokan közülük nem tehetnek arról, hogy a világ vezető hatalmai csendőrt akartak játszani, meg demokráciát vinni olyan helyekre, ahol ez egyértelműen nem működik. Nem gondolnám, hogy voltál már hasonló helyzetben (remélem persze nem is leszel), hogy választanod kell elhagyod a hazádat vagy fegyvert szerzel és elég kilátástalannak tűnő harcba kezdesz az IÁ vagy egyéb hasonló csoportok ellen.
Elképesztő dolgokat írsz, hogy miket csinálnál ezekkel az emberekkel úgyhogy azt hiszem sosem lesz meg a közös nevezőnk, annak ellenére, hogy még egyszer mondom: nagyon nem örülök ennek a helyzetnek és nem támogatom, hogy akárki idejön azt letelepítsék a nyugati országok. Azt persze senki nem gondolhatja komolyan, hogy bárki is közülük itt akarna letelepedni, hiszen a (magyarul beszélő) honfitársaink jelentős része sem akar sajnos jelenleg itt maradni.
több mint 10 éve
Semmi cinkelés nem volt benne, egyszerű foci poén volt, ha már foci fórumon vagyok. A szmájlikat meg a fórum éppen nem tudja. 😊 (Ha cinkelni akartam volna, akkor a tartalomba kötök bele - elég komolyan bele lehetne. 😀 )Dühös, mert Jimmy elment Seattle-be, és ahelyett, hogy visszatoloncolták volna, kedvesen fogadták, etetik, itatják, és még egy halom pénzt is adnak neki. A mocskok.Vagy csak nem egyezik a véleménye a tiéddel a témában, igazad van ez megér egy kis cinkelést...a fórumtársaiddal is lehetnél olyan toleráns, mint a bevándorlókkal...
peterk2005
gordon

több mint 10 éve
444.hu/2015/08/18/allitolagosan-az-uzleti-eletben-kivanhat-feltoltodni-lazar-janos/Soha nem voltam nyelvtannáci, de ez a cím már nekem is fáj.
Amadeus91
Hogy lehet ilyen magyartalan, nyakatekert mondatot leírni? "Állítólagosan".... meg "kívánhat feltöltődni"????
több mint 10 éve
Dühös, mert Jimmy elment Seattle-be, és ahelyett, hogy visszatoloncolták volna, kedvesen fogadták, etetik, itatják, és még egy halom pénzt is adnak neki. A mocskok.Vagy csak nem egyezik a véleménye a tiéddel a témában, igazad van ez megér egy kis cinkelést...a fórumtársaiddal is lehetnél olyan toleráns, mint a bevándorlókkal...
peterk2005
több mint 10 éve
Dühös, mert Jimmy elment Seattle-be, és ahelyett, hogy visszatoloncolták volna, kedvesen fogadták, etetik, itatják, és még egy halom pénzt is adnak neki. A mocskok.

több mint 10 éve
hogy egy ilyen kicsi emberbe, ennyi dühös gyűlölet szoruljon...
több mint 10 éve
Jah és Böjte is leírta, hogy lágerekbe rakná őket! Igaz nem írta oda, de én is úgy gondolom, hogy nuku kijárással!
több mint 10 éve
Tőled nem is vártuk, hogy megértsd! 😊És persze én minden szavával egyetértek! Ugyanezt mondtam pénteken, csak Dub továbbvitte még a menekült elbírálást is.
több mint 10 éve
Néhány gondolat, meg szösszenet, amit befújt az ablakon a szél. A most érkezetteknek kb a 80%-a fiatal, életerős férfi. Érdekes, hogy pont ők menekülnek, nő, gyerek, család csak sokkal kevesebb. Vagy azok nem számítanak, azok dögöljenek meg ott ahol vannak? Amint megérkeznek, követelőzni azt tudnak. Nem jó a kaja, kevés a szálláson a hely... hát bazdmeg, ha nem tetszik lehet visszamenni, ahonnan jöttél. Újabban már úgy gondolják a cigaretta is az étkezés mellé a "jár" kategóriába kell, hogy tartozzon, akárcsak a szélessávú net. Volt már rá példa, hogy szembe is köpték a rendőrt, aki természetesen ilyenkor nem tudja/meri kiutalni neki a jól megérdemelt agyba-főbe verést, mert a Helsinki Bizottság és a többi patkány csoport napi szinten jár pátyolgatni meg kérdezni őket, hogy jól érzik-e magukat, nem esett-e bántódásuk (bezzeg ha focimeccsen volnának). Mindennek következtében természetesen ennyi is a tisztelet részükről, pofátlanok, követelőznek, van aki már nyíltan meg is mondja, hogy a jó segélyek miatt jött Európába. Szemrebbenés nélkül hazudoznak, érdekes módon aránytalanul nagy százalékuk született például 1990 január 1-én, úgy 100-ból 20 biztosan ezt mondja. Irataik nincsenek, angol nyelven is csak elvétve makognak, de sebaj , majd bemondásra elhisszük Hasszánnak, hogy ő valójában agysebész volt Szíriába, vagy ahonnan jött (egy-két ötletet tudok is adni, hogy kiken kezdje a műtéteit). Lehet mantrázni az életmentő afgán gyereket, de van olyan kisgyerek is, akit elkeseredvén (meg mert maguk is családos emberek) próbáltak kicsit felvidítani az ott dolgozó rendőrök. Lett is kisebb vidámság, aztán mikor felterelték a buszra, ugyanez a kisgyerek mutatta nemzetközileg egyezményes jelekkel ugyanezeknek a rendőröknek, hogy hogyan vágná el a torkukat. Vagy mikor feltűnt, hogy jópár férfi vállán ugyanolyan tetoválás van, aztán kiderült, hogy ja, hát ez valamelyik szír harcos milícia tetkója. Általánosságba elmondható, hogy eszük ágába nincs nekik feladni a magukkal hozott kultúrát, vallást, csak a pénz miatt jönnek. Ja, és eszük ágában nincs és nem is lesz hazamenni. Valójában mélyen megvetik a mi európai kultúránkat, nem akarnak ide beilleszkedni, inkább a maguk képére szeretnék formálni ezt is. Ettől az ostoba "rendkívül modern", humanista, európai fehér felfogástól még vérszemet is kapnak. Megérdemlik a pusztulást, ha annyira gyengék, hogy még saját magukat sem képesek megvédeni, erre a pátyolgató idióták még rá is tesznek egy lapáttal - valahogy így gondolják. Csak az erőből értenek, hogy is érthetnének a szép szóból, nem olyan környezetből jönnek. De erélyesen fellépni persze nem lehet. Éljen a jog meg a humanizmus, még ha mi magunk bele is döglünk ! Hozzátenném, hogy természetesen nem mindegyikük ilyen, csak a nagy átlag. Egyenként rendesen átvizsgálni, kiszűrni őket lehetetlen, se idő, se emberkapacitás nincs rá (ha azt mondom, hogy kurvára nincs, akkor szerintem nagyon finoman fogalmaztam).sebaj, legalább kieresztetted magadból!
De, hogy valamiféle ad-hoc megoldási javaslattal is éljek: Aki illegális határátlépéssel érkezik, azonnal kitoloncolni ahonnan jött. Teljesen mindegy kicsoda, mi okból és honnan. Ha visszajön, annyiszor kizavarni, esetleg gumibottal és egyéb kényszerítő eszközökkel lehet nyomatékosítani a dolgokat, ha nem tetszik valami. Ha tényleg menekül valami elől, akkor legális határátkelőhöz odamegy, bemondja, hogy menedékjogot kérek, ezek a papírjaim vannak, mellé lehet tenni az orvosi diplomát is akár. Ezt követően közölni vele, hogy rendben, egy 1-2 hónapos zárt helyen történő karantén rád vár, amíg kiderül, hogy nincs-e valami lappangó egészségügyi betegséged, nem vagy-e terrorista, tényleg üldöznek-e, meg úgy általában elbíráljuk a kérelmed. Enni, inni lesz, ágyat kaptok szigor lesz (de bántalmazás nem, ha nem adtok rá okot) és kész. Net nincs, cigi nincs, ki nem mehettek. Aki valóban menekül valami elől, az ezekbe a feltételekbe is bele fog menni, mindenki másnak pedig jó utat hazafelé. Ha rendben van, akkor mehet amerre lát, jó eséllyel úgyse nálunk képzeli a jövőjét. Támogatni maximum közmunka lehetőségével tudjuk, ha igényt tart rá, hiszen sok magyar állampolgárnak sem tud többet kínálni az állam sajnos.
Dub
több mint 10 éve
Néhány gondolat, meg szösszenet, amit befújt az ablakon a szél. A most érkezetteknek kb a 80%-a fiatal, életerős férfi. Érdekes, hogy pont ők menekülnek, nő, gyerek, család csak sokkal kevesebb. Vagy azok nem számítanak, azok dögöljenek meg ott ahol vannak? Amint megérkeznek, követelőzni azt tudnak. Nem jó a kaja, kevés a szálláson a hely... hát bazdmeg, ha nem tetszik lehet visszamenni, ahonnan jöttél. Újabban már úgy gondolják a cigaretta is az étkezés mellé a "jár" kategóriába kell, hogy tartozzon, akárcsak a szélessávú net. Volt már rá példa, hogy szembe is köpték a rendőrt, aki természetesen ilyenkor nem tudja/meri kiutalni neki a jól megérdemelt agyba-főbe verést, mert a Helsinki Bizottság és a többi patkány csoport napi szinten jár pátyolgatni meg kérdezni őket, hogy jól érzik-e magukat, nem esett-e bántódásuk (bezzeg ha focimeccsen volnának). Mindennek következtében természetesen ennyi is a tisztelet részükről, pofátlanok, követelőznek, van aki már nyíltan meg is mondja, hogy a jó segélyek miatt jött Európába. Szemrebbenés nélkül hazudoznak, érdekes módon aránytalanul nagy százalékuk született például 1990 január 1-én, úgy 100-ból 20 biztosan ezt mondja. Irataik nincsenek, angol nyelven is csak elvétve makognak, de sebaj , majd bemondásra elhisszük Hasszánnak, hogy ő valójában agysebész volt Szíriába, vagy ahonnan jött (egy-két ötletet tudok is adni, hogy kiken kezdje a műtéteit). Lehet mantrázni az életmentő afgán gyereket, de van olyan kisgyerek is, akit elkeseredvén (meg mert maguk is családos emberek) próbáltak kicsit felvidítani az ott dolgozó rendőrök. Lett is kisebb vidámság, aztán mikor felterelték a buszra, ugyanez a kisgyerek mutatta nemzetközileg egyezményes jelekkel ugyanezeknek a rendőröknek, hogy hogyan vágná el a torkukat. Vagy mikor feltűnt, hogy jópár férfi vállán ugyanolyan tetoválás van, aztán kiderült, hogy ja, hát ez valamelyik szír harcos milícia tetkója. Általánosságba elmondható, hogy eszük ágába nincs nekik feladni a magukkal hozott kultúrát, vallást, csak a pénz miatt jönnek. Ja, és eszük ágában nincs és nem is lesz hazamenni. Valójában mélyen megvetik a mi európai kultúránkat, nem akarnak ide beilleszkedni, inkább a maguk képére szeretnék formálni ezt is. Ettől az ostoba "rendkívül modern", humanista, európai fehér felfogástól még vérszemet is kapnak. Megérdemlik a pusztulást, ha annyira gyengék, hogy még saját magukat sem képesek megvédeni, erre a pátyolgató idióták még rá is tesznek egy lapáttal - valahogy így gondolják. Csak az erőből értenek, hogy is érthetnének a szép szóból, nem olyan környezetből jönnek. De erélyesen fellépni persze nem lehet. Éljen a jog meg a humanizmus, még ha mi magunk bele is döglünk ! Hozzátenném, hogy természetesen nem mindegyikük ilyen, csak a nagy átlag. Egyenként rendesen átvizsgálni, kiszűrni őket lehetetlen, se idő, se emberkapacitás nincs rá (ha azt mondom, hogy kurvára nincs, akkor szerintem nagyon finoman fogalmaztam).De, hogy valamiféle ad-hoc megoldási javaslattal is éljek: Aki illegális határátlépéssel érkezik, azonnal kitoloncolni ahonnan jött. Teljesen mindegy kicsoda, mi okból és honnan. Ha visszajön, annyiszor kizavarni, esetleg gumibottal és egyéb kényszerítő eszközökkel lehet nyomatékosítani a dolgokat, ha nem tetszik valami. Ha tényleg menekül valami elől, akkor legális határátkelőhöz odamegy, bemondja, hogy menedékjogot kérek, ezek a papírjaim vannak, mellé lehet tenni az orvosi diplomát is akár. Ezt követően közölni vele, hogy rendben, egy 1-2 hónapos zárt helyen történő karantén rád vár, amíg kiderül, hogy nincs-e valami lappangó egészségügyi betegséged, nem vagy-e terrorista, tényleg üldöznek-e, meg úgy általában elbíráljuk a kérelmed. Enni, inni lesz, ágyat kaptok szigor lesz (de bántalmazás nem, ha nem adtok rá okot) és kész. Net nincs, cigi nincs, ki nem mehettek. Aki valóban menekül valami elől, az ezekbe a feltételekbe is bele fog menni, mindenki másnak pedig jó utat hazafelé. Ha rendben van, akkor mehet amerre lát, jó eséllyel úgyse nálunk képzeli a jövőjét. Támogatni maximum közmunka lehetőségével tudjuk, ha igényt tart rá, hiszen sok magyar állampolgárnak sem tud többet kínálni az állam sajnos.
több mint 10 éve
de persze megint a lényegi dolgokról beszélünk, mégpedig hogy nekem mi volt az első benyomásom az újságíró céljáról. az már nem muris, hogy hatalmas csúsztatások vannak a cikkben, és rohadtul szakmaiatlan az egész, már a bors/blikk színvonalát sem üti meg ... nagyon gyönyörűen félrevezet téged is, mert pl így foggalmad sincs, hogy ezután van a tényleges menekültügyi regisztráció, vagy az, hogy ott van-e tolmács vagy nincs, hogy van-e anyanyelvű vagy általa értett tájékoztató vagy nincs, vagy a táborban van-e szociális munkás vagy nincs stb ...csebiNeked ez a szakmád, ezért vagy ilyen érzékeny. 😊 Tudom, mert, informatikai, gazdasági kérdésekben én is hamarabb ugrom, ha valami nem precíz. A te szempontodból valószínűleg igazad van, biztosan sok benne a pongyola fogalmazás, de nekem hasznos volt a cikk. Mint élménybeszámoló. Ha valaki az új számítógépe installálásánál szerzett élményéről mesél nekem, és azt írja, hogy megformázta winchesterét, akkor tudom, hogy nem formázta, hanem partícionálta, de az élménybeszámoló szempontjából mindegy. Ilyen értelemben az is mindegy, hogy menekülttábornak hívja-e a tábort, vagy a szakmai nevét. Menekülteket szállásolnak el, tábor, ergo menekülttábor. A kontextusból pedig kiderül, hogy átmeneti hely.
A félrevezetést egyébként hogy érted? A cikk írja, hogy amikor fényképet készítettek, és ujjlenyomatot vettek volna róla, akkor fedte fel magát. Ez a regisztráció nem? Amikor részletesen kikérdezték, fényképet, és ujjlenyomatot vettek, és kapott egy papírt. Ha ez a regisztráció, akkor nem értettem félre. Ha nem ez, akkor viszont tényleg félreérthető a cikk. És akkor el is magyarázhatnád, hogy hogy van ez, mert akkor nem is értem. 😊 Mi értelme, hogy vesznek ujjlenyomatot, fényképet készítenek, kikérdezik, papírt kap, majd elküldik - szabadon - Bicskére, ami már "valódi" tábor - de még nem regisztrált hivatalosan?
(A jogi megjegyzésedről: régen hallgattam már jogot, és nem is követem naprakészen, de szerintem nem ilyen egyértelmű, hogy jogsértő amit az újságíró csinált. Onnantól kezdve, hogy eljárás alá került, már mindegy mit csinál, nem szankcionálható, ha nem mond igazat (kivéve eskü alatt). Úgyhogy, az eljárás alá vonását megelőzően kellett félrevezetnie a hatóságot. Ha a félrevezetés annyi volt, hogy sapkát és koszos ruhát viselt, és nem magyarul beszélt, az azért még elég kevés. 😊 )

több mint 10 éve
katolikus.sk/menekultek-magyarorszagon-europaban/Böjte Csaba is a baloldal ügynöke, az embercsempészek beépített embere, a liberális mocsok nagykövete. Vagy nem is, igazából rasszista, mert nem akarja kiengedni őket. Vagy nem?
Érdemes elolvasni, kevés értelmes gondolat van a témába, de az atya messze a leghiggadtabb, legértelmesebb választ adná. Kár, hogy ebben elég kevés a politikai tőke 😕

több mint 10 éve
Na ez muris, kiválóan rásütötted látatlanban az újságíróra azt a bélyeget, hogy szándékosan rásütötte a rendőrökre a bélyeget. 😀 😀nem ezt írtam. azt írtam, hogy az egész cikkből ordít, hogy mi volt a cél sztem. nem látatlanban, mert olvastam a cikket. arról nem mondtam semmit, hogy bmilyen bélyeget rá akart volna sütni a rendőrökre, igazából sztem annyi volt az egész, hogy várt vmire nagyon, amit rögzíthetne, de ez nem történt meg.
peterk2005
de persze megint a lényegi dolgokról beszélünk, mégpedig hogy nekem mi volt az első benyomásom az újságíró céljáról. az már nem muris, hogy hatalmas csúsztatások vannak a cikkben, és rohadtul szakmaiatlan az egész, már a bors/blikk színvonalát sem üti meg ...
nagyon gyönyörűen félrevezet téged is, mert pl így foggalmad sincs, hogy ezután van a tényleges menekültügyi regisztráció, vagy az, hogy ott van-e tolmács vagy nincs, hogy van-e anyanyelvű vagy általa értett tájékoztató vagy nincs, vagy a táborban van-e szociális munkás vagy nincs stb ... hozzáteszem, hogy nekem nem ez számít mondjuk kutató-feltáró újságírásnak, hanem pl azok az olasz újságírók, akik lementek Líbia déli határára, ott szervezték le embercsempésszel az utat Olaszországig, majd még az olasz menekülttáborba is bekerültek. ez az volt. az, hogy ő kiállt stoppolni Ásotthalomnál, majd 3szor elmondta, hogy kirgiz, és néha videózott, majd utána írt egy teljesen félrevezető, szakmaiatlan cikket, ez max bulvár. lehet szidni bizonyos szerveket a félretájékoztatás miatt, de akkor az index is szépen magába nézhetne, ha ilyeneket lehoz sorozatosan.
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
Na ez muris, kiválóan rásütötted látatlanban az újságíróra azt a bélyeget, hogy szándékosan rásütötte a rendőrökre a bélyeget. 😀 😀

több mint 10 éve
alapvető fogalomzavar van itt, amire az újságíró feltehetőleg szándékosan ráerősít.ad1: az újságíró ezzel bűncselekményt követett el: Btk. §271. (3)
ad2: nem volt menekült tábor közelében sem, ezek mind elosztó központok voltak, ahol viszonylag rövid ideig vannak csak, nem az a céljuk, hogy hosszabb tartózkodás legyen ott
ad3: jogilag épp abban a pillanatban, hogy menedékkérőnek mínősült volna, kb felfedte, hogy magyar ... bár hozzáteszem, hogy amíg jogerősen el nem bírálják a kérelmét, magyar állampolgár is benyújthat menedékkérelmet, tehát nem is értem, miért mutatta meg, hogy magyar ...
kár, hogy egy ilyen szenzációhajhász cikket hozott össze az újságíró, amiben ráadásul össze-visszakeveri az alapvető fogalmakat, eljárásokat stb. az egész cikkből ordít, hogy az volt a cél, hogy annak legyen a szemtanúja, hogy vkit bántalmaznak, szerencsére (vagy sajnos ugye az újságírói szemszögből) ilyen nem történt. az, hogy ma az emberek hogyan viszonyulnak a témához, sajnos nagyban köszönhető a médiának is ...
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
A menekülthelyzet belülről: index.hu/belfold/2015/08/17/menekult_tabor_bentrol/Tetszik a cikk. Részben valami ilyesmire számítottam, de azért meg is lepett. Ennél azért nem ártana többet szánni az ügyre. Anyagilag és más erőforrásban is. Az ellátás is elég sz*r, azért azt nem gondoltam, hogy porban meg raklapon kell feküdniük. Ez egy ideiglenes menekülttábor, úgyhogy nyilván nem Hilton, de azért egy-egy asztalt, egy normális ágyat be lehetne tenni, az nem kerül sokba. Meg mondjuk ne két WC jusson ezer emberre... De leginkább az adminisztráció minősége - illetve minőségtelensége - lepett meg. Tényleg elkélne mindenhova nem is egy tolmács. És titkosszolgálati nyomozó civilben, szociális munkás, több kérdezés, több adminisztráció, stb. Ez így nulla. Se érdemben azonosítani nem tudjuk így az érkezőket, és hát szűrni sem. Ezen a szűrőn bárki átjut...
Az is érdekes, ahogy a rendőreink intézkednek. Kurvaanyáznak, letegeznek, de azért amit kell azt normálisan megcsinálják. Valahol tükrözik a saját hazai viszonyainkat, egymás között is ilyenek vagyunk. Szidjuk egymást, türelmetlenek vagyunk egymással, a hatalommal bíró (legyen az rendőr, állami . önkormányzati bürokrata, egészségügyes, akárki) nem nagyon foglalkozik azzal, hogy a kuncsaftja mennyit szív és milyen körülmények között, de azért teszi a dolgát. Tényleg ilyenek vagyunk: egy nem túl szerencsés de nem is túl szerencsétlen ország, amelyikben a polgárok - nem is biztos, hogy mindig okkal - nem érzik túl jól magukat, flusztráltak, elégedetlenek. Akkor is, ha tényleg azok, de akkor is így viselkednek, ha éppen nem.

több mint 10 éve
index.hu/mindekozben/poszt/2015/08/17/egy_negy_eves_ovodas_negy_szoban_megoldotta_a_menekultkerdest/Tudom, tudom, bunkó bérzsidnyák zsindex és a köcsög liberális média, meg az buzi iráni