Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mondjuk ez az autópálya matrica dolog szerintem a netadó miatii vihar miatt lett ekkora ügy. Amúgy kb. akkora jelentősége van, mint annak idején a 100 forintos vizitdíjnak. Nem a tétel bosszantja az embereket, hanem felbosszantotta más és amiatt már ez is - és minden hasonló - idegesítő.

Az már egy más kérdés, hogy ez is pontosan beleillik az utóbbi évek törvénykezési gyakorlatába, szarul van előkészítve, tele van illogikus és bosszantó apróságokkal, stb. Pl. hogy már érvényes a törvény, de úgy kell utána bányászni, hogy egy adott útszakasz fizetős lesz-e végül vagy sem, pedig miből állt volna egy korrekt térképet összedobni időre? Vagy, hogy még most se tudom, hogy hol fogok tudni venni megyei matricát, mert itt a közeli benzinkútnál ahol általában tankolok és mindig is vettem a matricákat, még nem kapni és még tegnap este sem tudták, hogy mikor lesz. Úgyhogy hétfőn mehetek benzinkút-körútra, hogy szerezzek valahol, és fogalmam sincs, hogy kettőt vagy tizenötöt kell-e majd végigjárnom érte. (Egyáltalán van lista valahol, hogy hol árulják?)

De, hát azóta, hogy az alkotmányunk egy iPad-en készült egy repülőúton hazafelé, már semmin nem csodálkozom. Sőt, azután, hogy a legutóbbi EVA módosításról még decemben végén se lehetett tudni semmit, bőven az után sem, hogy döntenem kellett, hogy a cég marad-e EVA-s vagy sem, vagy a tavalyi útdíj bevezetés, vagy az online pénztárgépek körüli anomáliák, vagy a trafikok ND-s online jelentése körüli hajtépős esetek után - hogy csak párat említsek ami személyesen is értintett - ez a mostani matrica mizéria tulajdonképpen lényegtelen kis apróság. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 641 — Apu ökölbeszorított keze
Bezony

több mint 10 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 155 — No one likes us, cause no one like us
 444.hu/2015/01/02/tenyleg-mindket-matricat-meg-kell-venni-ha-kozos-megyei-szakaszon-akarsz-autozni/
Nem Mo-n lennénk...NB2
mi mondjuk Kaposvárra mennénk évente kb háromszor. a világosi lehajtónál a lehajtó és a felhajtó közötti kb 200-300 méteres szakasz miatt kellene venni egy Veszprém megyei matricát is. asszem valamit kitalálok erre...slowmotion
Vegyél 3-szor 10 napos matricát. Én ezt találnám ki. 😉
8925 forint.
Tavaly ugyanez 8925 lett volna.
Orbán takarodj!

Viszont kollégám Kecskemét mellől jár fel naponta, a 42980 éves matrica helyett most megoldja 10ezerből.
Mongggyyyon le!Sobri Jóska
Én meg ingyen jártam be eddig, most 5000. Monnyon le bizony.

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 221
 444.hu/2015/01/02/tenyleg-mindket-matricat-meg-kell-venni-ha-kozos-megyei-szakaszon-akarsz-autozni/
Nem Mo-n lennénk...NB2
mi mondjuk Kaposvárra mennénk évente kb háromszor. a világosi lehajtónál a lehajtó és a felhajtó közötti kb 200-300 méteres szakasz miatt kellene venni egy Veszprém megyei matricát is. asszem valamit kitalálok erre...slowmotion
8925 forint.
Orbán takarodj!

Viszont kollégám Kecskemét mellől jár fel naponta, a 42980 éves matrica helyett most megoldja 10ezerből.
oh.
ott csúszott el a dolog, hogy aszitte ez az idióta itt a gépem előtt, hogy a 10 napos matrica megszűnik létezni, és helyette a megyei matricákat lesz kötelező megvenni. mondjuk a Pest megyeit attól még meg kell venni, ha mondjuk kimegyek a reptérre a sógornőm miatt, vagy el kell menni a Budaörs-Törökbálint tengelyre teszkóba, osanba, vagy a zikeába.
vagy persze lehet majd kétszer annyi idő alatt kigurulni a sorban, vagy lehet menni békávéval, csak azzal problémás a svéd legó szállítása.

na mindegy, majd kifigurázzuk. vagy szólok az országgyűlési képviselőmnek, hogy hozasson ide a kerületbe mindegyikből.slowmotion
jogállam van, garantáltan működni fog.
több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
Nem Mo-n lennénk...NB2
8925 forint.
Orbán takarodj!

oh.
ott csúszott el a dolog, hogy aszitte ez az idióta itt a gépem előtt, hogy a 10 napos matrica megszűnik létezni, és helyette a megyei matricákat lesz kötelező megvenni. mondjuk a Pest megyeit attól még meg kell venni, ha mondjuk kimegyek a reptérre a sógornőm miatt, vagy el kell menni a Budaörs-Törökbálint tengelyre teszkóba, osanba, vagy a zikeába.
vagy persze lehet majd kétszer annyi idő alatt kigurulni a sorban, vagy lehet menni békávéval, csak azzal problémás a svéd legó szállítása.

na mindegy, majd kifigurázzuk. vagy szólok az országgyűlési képviselőmnek, hogy hozasson ide a kerületbe mindegyikből.
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Nem Mo-n lennénk...NB2
8925 forint.
Orbán takarodj!

Mongggyyyon le!

több mint 10 éve
Nem Mo-n lennénk...NB2
mi mondjuk Kaposvárra mennénk évente kb háromszor. a világosi lehajtónál a lehajtó és a felhajtó közötti kb 200-300 méteres szakasz miatt kellene venni egy Veszprém megyei matricát is. asszem valamit kitalálok erre...
több mint 10 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 281 — Ajmo Vatreni
 index.hu/video/2015/01/01/ebben_az_evben_is_sok_mindent_kellett_elhallgatnunk/
Az RTL klubos részen konkrétan visítva röhögtem 😀Gyurma Pappa
Mindegyik egész jó lett. 😊peterk2005
nálam a netadós tüntetők és az éhező gyerekek vonal vitte el a pálmát 😊
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
Nem Mo-n lennénk...
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Az RTL klubos részen konkrétan visítva röhögtem 😀Gyurma Pappa
Mindegyik egész jó lett. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
"Nem a tüntetések miatt", de hozzányúlna a gyülekezési törvényhez is a Fidesz- hvg
Majd dr.Baggio alkotmányjogász vagy ata elmagyarázza, hogy ez miként illeszkedik a jogállamba, lásd burkina faso.
Tènyleg a legalja.Amadeus91
Elmondhatom én is. Egy demokratikus ország úgy épül fel, hogy aki akar, és nincs eltiltva a közügyektől, az választható. És aki akar, és hajlandó, és megteheti az elmegy, és a választható jelöltek közül választ.
Ezekből a jelöltekből lesznek az országgyűlési képviselők, Magyarországon földrajzi területek szerint 106, valamint 93-an pártlistákról kerülnek a törvényhozásba. És ha már odakerültek, akkor törvényeket hoznak, hisz ez a dolguk. Ők képviselik az embereket, velük egyeztethetsz ha gondod van fogadóóráikon, esetleg emailben, telefonon. Bizonyos törvények esetén elég az egyszerű többség (50% + 1 képviselő a jelenlévők közül), de vannak olyan törvények, melyekhez nagyob támogatottság szükséges. A törvényeknek összhangban kell lenniük az alaptörvénnyel/alkotmánnyal. Ha nincsenek, akkor a köztársasági elnök, vagy az Alkotmánybíróság visszadobhatja, és újratárgyalják, kijavítják, elvetik, stb. Így működik a népképviselet/demokrácia. 4 évente van lehetőség új képviselőket választani, és bármikor van lehetőség népszavazásra, illetve a képviselők visszahívására. Ha ennél tud bárki jobbat írja meg nyugodtan, de úgy néz ki, hogy így a 21.század elején ez a legjobban működő államműködtetési protokoll.Sobri Jóska
Hát ... most jól elmagyaráztad, hogy azért eszünk, hogy ne haljunk éhen. Nem is értem, hogy miért nem fűlik a fogam a köleskásához, hiszen az is tökéletesen jóllakat. 😀

több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív

Az RTL klubos részen konkrétan visítva röhögtem 😀

több mint 10 éve
peach Atlanta Falcons 15 612 — a new hope (again)
Hazudni nem büntetendő.Sobri Jóska
Pl. nekem amikor a hamis tanuzás következményeire hívták fel a figyelmemet nem éppen ezt mondták...peach
bizonyos speciális esetektől eltekintve (mint pl. a bíróság elötti tanuvallomástétel) Sobri Jóska
Tehát abban egyetértünk, hogy vannak olyan esetek mikor a hazugság igenis büntetendő, ergó az első állításod nem volt helytálló 😊peach
Ha szerinted így idézni korrekt:
az első állításod helytállópeach
akkor mindenképpen. 😊

(Segítek, ez volt az eredeti: Persze abban igazad van, hogy nem szép dolog hazudni, és nem a valóságot mondani indokként, csak ez ugye ilyen esetben nem is tilos, nem is törvénytelen. Hazudni nem büntetendő.)Sobri Jóska
Azérz csak annyit idéztem amennyit, mert sztem az volt a lényeg, a többi csak a szavak forgatása és a szokásos maszatolás. Amúgy én nem alakítottam át a mondanivalódat.... 😉

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 10 éve
Pl. nekem amikor a hamis tanuzás következményeire hívták fel a figyelmemet nem éppen ezt mondták...peach
bizonyos speciális esetektől eltekintve (mint pl. a bíróság elötti tanuvallomástétel) Sobri Jóska
Tehát abban egyetértünk, hogy vannak olyan esetek mikor a hazugság igenis büntetendő, ergó az első állításod nem volt helytálló 😊peach
Ha szerinted így idézni korrekt:
az első állításod helytállópeach
akkor mindenképpen. 😊

(Segítek, ez volt az eredeti: Persze abban igazad van, hogy nem szép dolog hazudni, és nem a valóságot mondani indokként, csak ez ugye ilyen esetben nem is tilos, nem is törvénytelen. Hazudni nem büntetendő.)

több mint 10 éve
Tehát abban egyetértünk, hogy vannak olyan esetek mikor a hazugság igenis büntetendő, ergó az első állításod nem volt helytálló 😊

több mint 10 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 25 950 — Lucas Scott
"Nem a tüntetések miatt", de hozzányúlna a gyülekezési törvényhez is a Fidesz- hvg

Majd dr.Baggio alkotmányjogász vagy ata elmagyarázza, hogy ez miként illeszkedik a jogállamba, lásd burkina faso.

nézd meg, hogy pl Angliában hol törvény alapján tilos tüntetni??? (megsúgom a parlament vmekkora körzetében).

azt csak megjegyzem, hogy a pázmányon 2006 környékén az alkotmányjogi tanszéken a tanárok egy jelentős része is azon az állásponton volt, hogy nálunk is be kellene vezetni ezt, mikor akkor is megszállták a kossuth teret.

gondolom Anglia is a legalja ezek alapján ...

tudhatod, hogy nem vagyok a NER legnagyobb híve, de én pl egyetértek azzal, hogy a parlament x méterű körzetében ne lehessen gyülekezni ...

Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
több mint 10 éve
r.baggio New York Giants Army Black Knights 64 352 — no es importante
ahogy Kovács László örök klasszikusa szól:

"nem etikus, de jogszerű"

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Azért teljesen más a hamis tanuzás, és a politikai kommunikáció.
Hidd el, bizonyos speciális esetektől eltekintve (mint pl. a bíróság elötti tanuvallomástétel) nem tilos hazudni. (És még ott se kell olyat mondj, ami rád nézve terhelő. Tehát megteheted, hogy egyszerűen mindenre azt mondod: nem tudom, nem emlékszem, nem válaszolok.)
Ha akarod persze direkt félreértheted, de egy interjúban, riportban, beszélgetésben, nyilatkozatban ha hazudik valaki, az nem jár semmiféle jogi következményekkel, még csak számon se kérhető a dolog.
Ha nem hiszel nekem, akkor pereld be, aki azt mondja, hogy "Nem a tüntetések miatt", de hozzányúlna a gyülekezési törvényhez is a Fidesz.
Ráadásul ugye neked lenne bizonyítási kötelezettséged, mivel te állítod, hogy a megnyilatkozó hazudik. De ha ezt valamiképp sikerülne is bizonyítanod, akkor se mész vele semmire, hiszen - tudom, nehéz feldolgozni, hogy ilyen a világ - de az embernek jogában áll azt mondani amit akar, még ha az nem is fedi a valóságot. Vagyis hazudni teljesen jogszerű, nem tilos.

több mint 10 éve
Pl. nekem amikor a hamis tanuzás következményeire hívták fel a figyelmemet nem éppen ezt mondták...

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 221

Elmondhatom én is.
Egy demokratikus ország úgy épül fel, hogy aki akar, és nincs eltiltva a közügyektől, az választható.
És aki akar, és hajlandó, és megteheti az elmegy, és a választható jelöltek közül választ.
Ezekből a jelöltekből lesznek az országgyűlési képviselők, Magyarországon földrajzi területek szerint 106, valamint 93-an pártlistákról kerülnek a törvényhozásba.
És ha már odakerültek, akkor törvényeket hoznak, hisz ez a dolguk.
Ők képviselik az embereket, velük egyeztethetsz ha gondod van fogadóóráikon, esetleg emailben, telefonon.
Bizonyos törvények esetén elég az egyszerű többség (50% + 1 képviselő a jelenlévők közül), de vannak olyan törvények, melyekhez nagyob támogatottság szükséges.
A törvényeknek összhangban kell lenniük az alaptörvénnyel/alkotmánnyal.
Ha nincsenek, akkor a köztársasági elnök, vagy az Alkotmánybíróság visszadobhatja, és újratárgyalják, kijavítják, elvetik, stb.
Így működik a népképviselet/demokrácia.
4 évente van lehetőség új képviselőket választani, és bármikor van lehetőség népszavazásra, illetve a képviselők visszahívására.
Ha ennél tud bárki jobbat írja meg nyugodtan, de úgy néz ki, hogy így a 21.század elején ez a legjobban működő államműködtetési protokoll.

Érdekesség, hogy nekem eleddig bármi gondom volt, mind az engem képviselő országgyűlési képviselő, mind a lakóhelyem szerinti polgármester, jegyző állt a rendelkezésemre, és orvosolta is a problémámat.
(Azért 20 év alatt 3 ilyen akadt mindösszesen, dehát ahogy a mondás is tartja: "segíts magadon, és isten is megsegít".)

Persze országos ügyekben ritkán kérik ki a választók véleményét napi szinten, de pont ez a demokrácia lényege, hogy olyan embert küldünk magunk helyett, aki azért nagyobb részt az érdekeinket képviseli.
És ha pont az enyémet nem is, de a közösségét amiben élek minden bizonnyal - különben nem őt választották volna meg.

Tudom, neked ifjú korod miatt és iskolázatlanságodnál fogva nehezedre esik mindig megérteni miképp épül fel az állam, és az erkölcseid és igazságérzeted vezet, a racionalitás, törvényesség és jogszerűség nem ismerete miatt, de hidd el, idővel nagyobb rálátásod lesz az ilyen nagy rendszerek valóságos működésére is.
Addig csak egyet tudok ajánlani: T Ü R E L E M !

ui.: Persze abban igazad van, hogy nem szép dolog hazudni, és nem a valóságot mondani indokként, csak ez ugye ilyen esetben nem is tilos, nem is törvénytelen. Hazudni nem büntetendő.
Ettől függetlenül, mégha kifelé hazudnak is, attól teljesen törvényes és jogszerű törvénytmódosítani. A gyülekezési törvényt is.Sobri Jóska
"szegény Radbruch meg kezdjen el lefelé kaparni" -mondta a tanult ember
több mint 10 éve
...Sobri Jóska
figyi, megspórolhattad volna az egész idealisztikus bullshittingelést azzal, hogy annyt írsz: amíg a saját maguk által alkotott törvényeken belül mozognak, addig ez csont nélkül megmarad a jogállami kereteken belül.

mert egyébként ez a "majd az országgyűlési képviselőd a te érdekeidet képviseli" ez nem feltétlenül áll meg, de ha igen, akkor is csak rengeteg csillagos-apróbetűs megjegyzéssel.

és persze a demokráciának ez a lényege, hogy elvileg a többségnek jó dolgok valósulnak meg, csak azért ez az utóbbi öt év a többség egy jó részében is kételyeket ébresztett.
több mint 10 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
Mielőtt még félrevezetnéd iskolázatlan beszélgetőtársadat, néhány pontosítás:

Egy demokratikus ország úgy épül fel, hogy aki akar, és nincs eltiltva a közügyektől, az választható.Sobri Jóska
Plusz ha ezenfelül megfelel néhány kritériumnak (Magyarországon jelenleg ilyen a nagykorúság, magyar állampolgárság stb.)

Kivéve, amikor igen, lásd például a 2012. évi C. törvény 268. - 275. paragrafusait.

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 10 éve

Elmondhatom én is.
Egy demokratikus ország .....Sobri Jóska
Ez még tőled is csúnya volt... 😀apeszos
Eszerint stimmel 😊

hu.wikipedia.org/wiki/Demokrácia_(politikai_rendszer)

több mint 10 éve
apeszos Washington Commanders Florida State Seminoles 8 158 — Cserecsapat

Elmondhatom én is.
Egy demokratikus ország .....Sobri Jóska
Ez még tőled is csúnya volt... 😀
több mint 10 éve

Elmondhatom én is.
Egy demokratikus ország úgy épül fel, hogy aki akar, és nincs eltiltva a közügyektől, az választható.
És aki akar, és hajlandó, és megteheti az elmegy, és a választható jelöltek közül választ.
Ezekből a jelöltekből lesznek az országgyűlési képviselők, Magyarországon földrajzi területek szerint 106, valamint 93-an pártlistákról kerülnek a törvényhozásba.
És ha már odakerültek, akkor törvényeket hoznak, hisz ez a dolguk.
Ők képviselik az embereket, velük egyeztethetsz ha gondod van fogadóóráikon, esetleg emailben, telefonon.
Bizonyos törvények esetén elég az egyszerű többség (50% + 1 képviselő a jelenlévők közül), de vannak olyan törvények, melyekhez nagyob támogatottság szükséges.
A törvényeknek összhangban kell lenniük az alaptörvénnyel/alkotmánnyal.
Ha nincsenek, akkor a köztársasági elnök, vagy az Alkotmánybíróság visszadobhatja, és újratárgyalják, kijavítják, elvetik, stb.
Így működik a népképviselet/demokrácia.
4 évente van lehetőség új képviselőket választani, és bármikor van lehetőség népszavazásra, illetve a képviselők visszahívására.
Ha ennél tud bárki jobbat írja meg nyugodtan, de úgy néz ki, hogy így a 21.század elején ez a legjobban működő államműködtetési protokoll.

Érdekesség, hogy nekem eleddig bármi gondom volt, mind az engem képviselő országgyűlési képviselő, mind a lakóhelyem szerinti polgármester, jegyző állt a rendelkezésemre, és orvosolta is a problémámat.
(Azért 20 év alatt 3 ilyen akadt mindösszesen, dehát ahogy a mondás is tartja: "segíts magadon, és isten is megsegít".)

Persze országos ügyekben ritkán kérik ki a választók véleményét napi szinten, de pont ez a demokrácia lényege, hogy olyan embert küldünk magunk helyett, aki azért nagyobb részt az érdekeinket képviseli.
És ha pont az enyémet nem is, de a közösségét amiben élek minden bizonnyal - különben nem őt választották volna meg.

Tudom, neked ifjú korod miatt és iskolázatlanságodnál fogva nehezedre esik mindig megérteni miképp épül fel az állam, és az erkölcseid és igazságérzeted vezet, a racionalitás, törvényesség és jogszerűség nem ismerete miatt, de hidd el, idővel nagyobb rálátásod lesz az ilyen nagy rendszerek valóságos működésére is.
Addig csak egyet tudok ajánlani: T Ü R E L E M !

ui.: Persze abban igazad van, hogy nem szép dolog hazudni, és nem a valóságot mondani indokként, csak ez ugye ilyen esetben nem is tilos, nem is törvénytelen. Hazudni nem büntetendő.
Ettől függetlenül, mégha kifelé hazudnak is, attól teljesen törvényes és jogszerű törvénytmódosítani. A gyülekezési törvényt is.