Politika
65 feliratkozó
több mint 10 éve
"Nem a tüntetések miatt", de hozzányúlna a gyülekezési törvényhez is a Fidesz- hvgMajd dr.Baggio alkotmányjogász vagy ata elmagyarázza, hogy ez miként illeszkedik a jogállamba, lásd burkina faso.
Tènyleg a legalja.
több mint 10 éve
A ferihegyi repülőteret csak fizetős úton lehet megközelíteni. Tehát 5000-ért vehetem meg a matricát, csak hogy eljussak a munkahelyemre...javaslom csináljon öcsikét anyukájával aki ezt kitalálta...
több mint 10 éve
Hú de sokat tudnék erről a témáról írni..... Röviden annyit, hogy természetesen az egyetemek, főiskolák is kapnak (illetve pályázhatnak) ilyen jellegű pénzeket, ám legtöbbször módszertanokat, új eljárásokat, stb. tudnak belőle megvalósítani. Magyarországon azonban még mindig inkább az infrastrukturális és bérjellegű fejlesztéssel vagyunk elmaradva, amire ezekből a keretekből vajmi keveset lehet fordítani. Legtöbbször az egyes résztvevő munkatársak bérét tudják beépíteni bizonyos ideig, azonban általában a program lefolytatásában résztvevő külsős (képző, szervezetfejlesztő) cégek járnak jól, mert a nagyja náluk csapódik le.Én ilyen szinten nem értek hozzá, csak annyit jött le belőle, hogy ezeket a pénzeket oktatásra lehetne felhasználni (értelmezésem szerint iskolák, egyetemek is kaphatnák) helyette a sokat emlegetett Deák söröző kap 15 millát rugalmas munkaidő kialakításra.JanMegnéztem, érdekes. Azért azt el kell mondanom, hogy abszolút felkészületlen volt Hadházy, összekeverte az önkormányzati pályázatokat a szóban forgó for-profit (esetleg maszek non-profit szervezetes) témával. A közbeszerzés sem mindenhol kötelező ilyen esetben (tehát nem közszféráról beszélünk, hanem vállalkozásokról), csak ha a támogatási intenzitás eléri a 75 %-ot. Ilyenkor a szolgáltatási összeg meg kell haladja a nettó 8 misit. Az alatta lévőnél kinek mi köze, hogy kivel csináltatják meg. Rácsodálkozik, hogy ez így van, miközben kb 2007 óta így működik, főleg ebben a képzéses témában. A képző cégek keresik az ügyfeleket, akiknek ugyan ez nem kéne, de mivel önerő nélküli a projekt, ráállnak, különösen úgy, hogy e a képzőkkel risztelnek. Ha közbesz van, egy magára valamit is adó cég simán hoz két ellenajánlatot, mert szolgáltatásnál 25 misi alatt elég 3 ajánlat és meghívásos, tehát nem nyílt. Az EU meg tényleg horror pénzeket ad oktatásra/képzésre, amelyet nem nagyon lehet átcsoportosítani, ezért születnek ilyen pályázati "csodák". Nálunk ezért volt sok helyen interaktív tábla a szertárban, mert amíg a tanterem beázik, kár lenne odatenni..... 😊 (tudom, túloztam egy kicsit, de ezeket a lóvékat nem lehet infrastruktúrára fordítani, pedig az jobban kéne).csi77
Másrészt előző munkahelyem szervezésében én is vettem részt ilyen jellegű képzésen, tehát tudom hogy ez mennyire komoly, és egyáltalán hogy megy...Jan
Az a gond, hogy ezen a piacon hatalmas túltelítettség van, ha ilyen pályázatok megjelennek, maguk a képző cégek kilincselik végig a versenyszférát, hogy ők lehessenek a "kivitelezők".
A rugalmas munkaidő kialakítása, ha jól emlékszem, kisgyermekes, GYED/GYES-ről visszatérő anyukák munkába való visszatereléséről szólt, igaz erre kissé sokallom a több misit, amit tanácsadásra fizetnek ki....
A szervezetfejlesztési tanácsadás sem hülyeség, mondjuk, ha egy kis cég folyamatosan nő és már 25-30 főt is meghaladja a létszám, ott már a tulaji és a menedzseri feladatok elkülönülése indokolt. Ettől függetlenül igazán 50-100 fő körül vagy a fölött van igazán létjogosultsága. Persze, hogy nálunk ennél sokkal kisebb cégek is nyernek nagy összegeket.....😊
Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
Én ilyen szinten nem értek hozzá, csak annyit jött le belőle, hogy ezeket a pénzeket oktatásra lehetne felhasználni (értelmezésem szerint iskolák, egyetemek is kaphatnák) helyette a sokat emlegetett Deák söröző kap 15 millát rugalmas munkaidő kialakításra.JanMegnéztem, érdekes. Azért azt el kell mondanom, hogy abszolút felkészületlen volt Hadházy, összekeverte az önkormányzati pályázatokat a szóban forgó for-profit (esetleg maszek non-profit szervezetes) témával. A közbeszerzés sem mindenhol kötelező ilyen esetben (tehát nem közszféráról beszélünk, hanem vállalkozásokról), csak ha a támogatási intenzitás eléri a 75 %-ot. Ilyenkor a szolgáltatási összeg meg kell haladja a nettó 8 misit. Az alatta lévőnél kinek mi köze, hogy kivel csináltatják meg. Rácsodálkozik, hogy ez így van, miközben kb 2007 óta így működik, főleg ebben a képzéses témában. A képző cégek keresik az ügyfeleket, akiknek ugyan ez nem kéne, de mivel önerő nélküli a projekt, ráállnak, különösen úgy, hogy e a képzőkkel risztelnek. Ha közbesz van, egy magára valamit is adó cég simán hoz két ellenajánlatot, mert szolgáltatásnál 25 misi alatt elég 3 ajánlat és meghívásos, tehát nem nyílt. Az EU meg tényleg horror pénzeket ad oktatásra/képzésre, amelyet nem nagyon lehet átcsoportosítani, ezért születnek ilyen pályázati "csodák". Nálunk ezért volt sok helyen interaktív tábla a szertárban, mert amíg a tanterem beázik, kár lenne odatenni..... 😊 (tudom, túloztam egy kicsit, de ezeket a lóvékat nem lehet infrastruktúrára fordítani, pedig az jobban kéne).csi77
Másrészt előző munkahelyem szervezésében én is vettem részt ilyen jellegű képzésen, tehát tudom hogy ez mennyire komoly, és egyáltalán hogy megy...
több mint 10 éve
Hadházy Kálmán Olgánál, adatokkal a TÁMOP pénzek lenyúlásának módszeréről.Megnéztem, érdekes. Azért azt el kell mondanom, hogy abszolút felkészületlen volt Hadházy, összekeverte az önkormányzati pályázatokat a szóban forgó for-profit (esetleg maszek non-profit szervezetes) témával. A közbeszerzés sem mindenhol kötelező ilyen esetben (tehát nem közszféráról beszélünk, hanem vállalkozásokról), csak ha a támogatási intenzitás eléri a 75 %-ot. Ilyenkor a szolgáltatási összeg meg kell haladja a nettó 8 misit. Az alatta lévőnél kinek mi köze, hogy kivel csináltatják meg. Rácsodálkozik, hogy ez így van, miközben kb 2007 óta így működik, főleg ebben a képzéses témában. A képző cégek keresik az ügyfeleket, akiknek ugyan ez nem kéne, de mivel önerő nélküli a projekt, ráállnak, különösen úgy, hogy e a képzőkkel risztelnek. Ha közbesz van, egy magára valamit is adó cég simán hoz két ellenajánlatot, mert szolgáltatásnál 25 misi alatt elég 3 ajánlat és meghívásos, tehát nem nyílt. Az EU meg tényleg horror pénzeket ad oktatásra/képzésre, amelyet nem nagyon lehet átcsoportosítani, ezért születnek ilyen pályázati "csodák". Nálunk ezért volt sok helyen interaktív tábla a szertárban, mert amíg a tanterem beázik, kár lenne odatenni..... 😊 (tudom, túloztam egy kicsit, de ezeket a lóvékat nem lehet infrastruktúrára fordítani, pedig az jobban kéne).
www.atv.hu/videok/video-20141219-palyazatok-hr-menedzsment-tanfolyam-volt-a-temetkezesi-vallalkozasnal
(11 perc körül jön a táblázat, amiben összefoglalja a lényeget)Jan
Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
Nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve, de lézerjani felemelkedéstörténete nagyon súlyos dolog. Szerintem egyértelmű, hogy ő az oroszok legfőbb "beépített" embere, nem holmi kgbélák, négy év alatt nem semmi utat járt be legalábbis a parlamenti frakcióvezetőségtől az Információs Hivatal irányításán át az atombiztosi pozícióig.szép karrierív:
2010 - www.ma.hu/uzlet/73540/Lazar_Janos_beszolt_az_oroszoknak
2011 - index.hu/belfold/2011/03/19/lazar_szerint_akinek_nincs_semmije_az_annyit_is_er/
2012 - www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?MN=Hirmix&LN=Hungarian&AGM=PolitikaEsBunozes&AN=informhiv
2013 - nol.hu/belfold/20131221-paksi_bovites_orosz_reszvetellel-1434011
2014 - www.origo.hu/gazdasag/20141230-lazar-janos-lett-a-orban-atomminisztere.html

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 10 éve
Nagy zajban könnyebb eltolni a zongorát. 😉Nincs egyszerübb módja a lopásnak? Nem lenne jobb csendben, mint ilyen hülyeségek nagy dobra verésével?zinedine5index.hu/kultur/2014/12/27/fekete_gyorgy_jo_iranyba_fogjuk_terelni_a_pozitiv_eroket/1, Strómanok, hiszen agyhalottak.
Azt árulja le valaki, hogy az ilyen totálisan agyhalottak hogyan és miért kapnak szerepet a kormányzat különböző (most épp kulturális) önkéntes misszióiban?zinedine5
2, Teszik, amit tenniük kell, utalnak, ahova utalniuk kell, hiszen agyhalottak.
3, Ha már nem kellenek oda, szépen félrerakhatóak, hiszen agyhalottak.
4, Ők ott akarnak lenni, hiszen agyhalottak.Sobri Jóska
több mint 10 éve
"Az arcátlanság egy határon túl bénítóan hat a környezetre."Nincs egyszerübb módja a lopásnak? Nem lenne jobb csendben, mint ilyen hülyeségek nagy dobra verésével?zinedine5index.hu/kultur/2014/12/27/fekete_gyorgy_jo_iranyba_fogjuk_terelni_a_pozitiv_eroket/1, Strómanok, hiszen agyhalottak.
Azt árulja le valaki, hogy az ilyen totálisan agyhalottak hogyan és miért kapnak szerepet a kormányzat különböző (most épp kulturális) önkéntes misszióiban?zinedine5

több mint 10 éve
Nincs egyszerübb módja a lopásnak? Nem lenne jobb csendben, mint ilyen hülyeségek nagy dobra verésével?index.hu/kultur/2014/12/27/fekete_gyorgy_jo_iranyba_fogjuk_terelni_a_pozitiv_eroket/1, Strómanok, hiszen agyhalottak.
több mint 10 éve
index.hu/kultur/2014/12/27/fekete_gyorgy_jo_iranyba_fogjuk_terelni_a_pozitiv_eroket/1, Strómanok, hiszen agyhalottak.
4, Ők ott akarnak lenni, hiszen agyhalottak.
több mint 11 éve
index.hu/kultur/2014/12/27/fekete_gyorgy_jo_iranyba_fogjuk_terelni_a_pozitiv_eroket/Azt árulja le valaki, hogy az ilyen totálisan agyhalottak hogyan és miért kapnak szerepet a kormányzat különböző (most épp kulturális) önkéntes misszióiban?
több mint 11 éve

Az év embere két barátnőjével

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 11 éve
Ez az érdekes, hogy te a fentieket állítod. Míg például én soha egy ilyen esetről nem hallottam. Te beszéltél valaha ilyen rámutató önkormányzati dolgozóval? Vagy olyannal, akire így rámutattak?Ezt most komolyan kérdezed, vagy provokálsz? 😀
Vagy aki ezt a saját szemével látta, tapasztalta? És mi köze az önkormányzatoknak a trafiktulajdonosok kiválasztásához. Ők voltak a pályázatok elbírálói?Sobri Jóska

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 11 éve
simán be van baszvaanyám szerint parkinsonos
(ettől a képtől függetlenül viszont eléggé sok helyről lehet hallani az ausztriai kezeléseiről)diverdoc
több mint 11 éve
simán be van baszva
majd doc megmondja, hogy mennyire egészséges ez az arckifejezés, én mindenesetre megijedtem tőle.Amadeus91
(ettől a képtől függetlenül viszont eléggé sok helyről lehet hallani az ausztriai kezeléseiről)

"First down az, amikor átviszik a sárga vonalon a labdát" P.P
több mint 11 éve
Nem te voltál az egyetlen. 😀😀
majd doc megmondja, hogy mennyire egészséges ez az arckifejezés, én mindenesetre megijedtem tőle.Amadeus91
több mint 11 éve
Még csiszonia kell rajta, de majdnem megvan

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 11 éve

majd doc megmondja, hogy mennyire egészséges ez az arckifejezés, én mindenesetre megijedtem tőle.
több mint 11 éve
Hadházy Kálmán Olgánál, adatokkal a TÁMOP pénzek lenyúlásának módszeréről.www.atv.hu/videok/video-20141219-palyazatok-hr-menedzsment-tanfolyam-volt-a-temetkezesi-vallalkozasnal
(11 perc körül jön a táblázat, amiben összefoglalja a lényeget)
több mint 11 éve
Sajnos Sobrinak (ha nem is teljesen, de) igaza van. Mert mi is történt? Semmi, majd 3/4 évvel a botrány kirobbantása után kétharmaddal nyertek, ősszel is taroltak. Hadházy sem lett polgármester nálunk (igaz, nem az ellen indult, akit vádolt), így tényleg szart sem ért az egész. Ez nem azt jelenti, hogy nem az történt, amiről a vita szólt.......Emlékeim szerint volt olyan aki ezt kiállt a nyilvánosság elé és bizonyítékokkal is alátámasztotta azt (Hadházy Ákos). Persze ha az se számít, akkor tényleg jobb boldog tudatlanságban élni és gondolni, hogy ebben az országban bármi (közte a trafikmutyi) rendben működik...mondjuk a mutyi éppen működikKlaci79Mennyivel válik igazolhatóbbá, hogy piaci szereplőket - például a trafiktulajdonosokat - önkormányzati irodákban választják ki rámutatással, mégpedig kizárólag az alapján, hogy mennyire "jó" Fideszes az illető? Milyen polgári demokrácia az ilyen?Ez az érdekes, hogy te a fentieket állítod.
peterk2005
Míg például én soha egy ilyen esetről nem hallottam.
Te beszéltél valaha ilyen rámutató önkormányzati dolgozóval?
Vagy olyannal, akire így rámutattak?
Vagy aki ezt a saját szemével látta, tapasztalta?
És mi köze az önkormányzatoknak a trafiktulajdonosok kiválasztásához. Ők voltak a pályázatok elbírálói?
Az a baj Petikém, hogyha rémet akarsz látni, akkor rémet fogsz látni.
És ha sötét van akkor azért, ha meg világos, akkor a saját árnyékodra mutogatsz bőszen.
De konkrétan, bár valóban ez a közbeszéd, hogy "mutyi", meg a demokrácia megcsúfolása a trafik-ügy, a valóságban soha nem hallottam arról, hogy egy vizsgálat is indult volna, hogy valaki azért szenvedett érdeksérelmet, mert nem volt "jó" Fideszes.
Ez a gond, ha tényként állítasz be vélelmezéseket.Sobri Jóska
Hajrá Bad Bones!
több mint 11 éve
Emlékeim szerint volt olyan aki ezt kiállt a nyilvánosság elé és bizonyítékokkal is alátámasztotta azt (Hadházy Ákos). Persze ha az se számít, akkor tényleg jobb boldog tudatlanságban élni és gondolni, hogy ebben az országban bármi (közte a trafikmutyi) rendben működik...mondjuk a mutyi éppen működikMennyivel válik igazolhatóbbá, hogy piaci szereplőket - például a trafiktulajdonosokat - önkormányzati irodákban választják ki rámutatással, mégpedig kizárólag az alapján, hogy mennyire "jó" Fideszes az illető? Milyen polgári demokrácia az ilyen?Ez az érdekes, hogy te a fentieket állítod.
peterk2005
Míg például én soha egy ilyen esetről nem hallottam.
Te beszéltél valaha ilyen rámutató önkormányzati dolgozóval?
Vagy olyannal, akire így rámutattak?
Vagy aki ezt a saját szemével látta, tapasztalta?
És mi köze az önkormányzatoknak a trafiktulajdonosok kiválasztásához. Ők voltak a pályázatok elbírálói?
Az a baj Petikém, hogyha rémet akarsz látni, akkor rémet fogsz látni.
És ha sötét van akkor azért, ha meg világos, akkor a saját árnyékodra mutogatsz bőszen.
De konkrétan, bár valóban ez a közbeszéd, hogy "mutyi", meg a demokrácia megcsúfolása a trafik-ügy, a valóságban soha nem hallottam arról, hogy egy vizsgálat is indult volna, hogy valaki azért szenvedett érdeksérelmet, mert nem volt "jó" Fideszes.
Ez a gond, ha tényként állítasz be vélelmezéseket.Sobri Jóska
több mint 11 éve
Hogy vègre elovasta a Huntigton könyvet, the class of civilization and the remaking of world order444.hu/2014/12/23/ukrajna-dontott-irany-a-nato/Mit?csi77
Én megmondtam.Amadeus91

Aki nem hiszi, annak utánajárnak