Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 221
Én abban gondolkodom, hogy én, és a környezetem ne legyen megbaszva.
Én ezt mondom.Sobri Jóska
Tudottan/tudatlanul eljutottál a klasszikusig. Amikor majd a te seggedet készülnek megbaszni, senki nem lesz már, aki tiltakozzon emiatt.tomi-tomi
De én azt nem hagyom.
Ha meg mégis sikeredik, akkor nem is várom el mástól, hogy emiatt tiltakozzon, ha már magam nem tudtam ezt megakadályozni.Sobri Jóska
ezt, hogy érnéd el, ha jogszabályban jönne az ukáz?
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
Tudottan/tudatlanul eljutottál a klasszikusig. Amikor majd a te seggedet készülnek megbaszni, senki nem lesz már, aki tiltakozzon emiatt.tomi-tomi
De én azt nem hagyom.
Ha meg mégis sikeredik, akkor nem is várom el mástól, hogy emiatt tiltakozzon, ha már magam nem tudtam ezt megakadályozni.

több mint 10 éve
tomi-tomi 5 058 — Patriots fan
Tudottan/tudatlanul eljutottál a klasszikusig. Amikor majd a te seggedet készülnek megbaszni, senki nem lesz már, aki tiltakozzon emiatt.

"A nem kreatív elme fel tudja ismerni a rossz válaszokat, de a rossz kérdések felismeréséhez kreatív elme szükségeltetik."(Anthony Jay)
több mint 10 éve
Ha megkéred a köztudottan pedofil szomszédodat, hogy vigye reggel óvodába a gyereket, akkor ne lepődj meg ha útközben megdugja. És akár van esze, akár nincs, nem fogja megkérdezni. A felelősség az én szememben a tied, hogy rábíztad a gyereked, a kezébe adtad ami neked fontos.

A kormány hidd el, jól tudja mit tesz. Amit mondanak neki, amit tennie kell. Fajsúlyosabb ügyekben is. És igazad van, a társadalmi párbeszéd is fontos része kellene hogy legyen a demokráciának. De nem az. Akkor most mi van? Mit tudsz tenni? Mi fog változni? Fentebb is írtam, lehet álmodozni, de atól még a valóság nem fog megváltozni.Sobri Jóska
Szóval azt mondod, hogy mivel minden szomszédom pedofil (mindegyik korrupt), én nem tudom elvinni a gyerekemet az óvodába (nem tudok pártot alapítani), de valakinek el kell vinnie (valakit meg kell választani), akkor nyugodjak bele, hogy a gyerekemet megdugják?

Szerencsés ember lehetsz te Jóska, hogy nem vagy ilyen helyzetben. Mert ha ilyenben lennél biztos, hogy nem legyintenél rá. Vagy pedig csak jó szokásod szerint provokálsz. 😊peterk2005
Nem azt mondom.
Hanem azt, hogy ne bízd a gyereket egy pedofilra.
Miért kéne neki oviba mennie? Miért kéne valakinek elvinnie? Ha mindenki pedofil, akkor vagy nem csinálok gyereket, vagy magam nevelem, dehogy pedofilra nem bízom, az tuti.
Miért kéne pártot alapíts? Csak egy párt tudja képviselni az érdekeidet? Tudod mik az érdekeid? És te nem tudod magad képviselni azokat?
Ki kéne szakadni ebből az átpolitizált pártoskodásból, először gondolkodásilag. Attől, hogy ők csak pártban tudnak gondolkodni, én ugyan nem. Szarok rájuk. Tudom ki kivel van, ezt igyekszem a magam javára fordítani, de ettől még nem adom se a gyerekem, se a saját seggem.
Én ezt mondom.

több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Ugyanarról beszélünk...
Nem fogalmaztam pontosan, a mindenki alatt az elmúlt 10-15 év magyarországi USA nagyköveteit értettem (Walker, Fowley, Brinker, görög nevű csaj, stb...). Mind az üzleti szférából jöttek, CEO-k, CFO-k, COO-k.
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
A nagyköveti posztot meg nem kell túlmisztifikálni. Elég csak megnézni az önéletrajzokat, és kiderül, hogy mindenki kb. "vette" a címet, előtte semmilyen külpolitikai tapasztalata nem volt. Nyilván kirakat emberek, akik mögött ott áll egy 5-10 fős stáb, akik viszont tényleg diplomaták/külügyesek/volt hírszerzők, stb.Lecsó
A mindenki azért túlzás. Igen, Smidth Pali bá is volt spanyol nagykövet, de azért a fontosabb helyekre profi karrierpolitikusokat szokás küldeni. A Kanári Szigetekre viszont általában jutalomból küldenek valakit nyaralni. Mi az USA számára általában Kanári Szigetek vagyunk, most lettünk kicsit fontosabbak az orosz-ukrán ügy miatt.

De mindegy is, mert nagyköveti posztot nem keverném össze egy külügyi osztállyal a minisztériumban. Lehet, hogy egy filmproducert küldenek ide vacsorákat adni, de a külügyminisztériumuk kelet-európai részlegében olyanok ülnek akik ismerik a térséget. Goodfriend is onnan kapja az ukázokat. 😊

Tőlem aztán kiküldhetünk Kínába mi is egy volt olimpikont vagy filmszínészt vagy bárkit. De ha egy kifutott volt pékmester súg neki itthonról, az már bajos. 😊 (Nem tudom mi a pacák története, a pékmester csak illusztráció. Lehet bankár, vállalkozó, tök mindegy. Ha nem karrier külpolitikus, addig cinkes.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ha megkéred a köztudottan pedofil szomszédodat, hogy vigye reggel óvodába a gyereket, akkor ne lepődj meg ha útközben megdugja. És akár van esze, akár nincs, nem fogja megkérdezni. A felelősség az én szememben a tied, hogy rábíztad a gyereked, a kezébe adtad ami neked fontos.

A kormány hidd el, jól tudja mit tesz. Amit mondanak neki, amit tennie kell. Fajsúlyosabb ügyekben is. És igazad van, a társadalmi párbeszéd is fontos része kellene hogy legyen a demokráciának. De nem az. Akkor most mi van? Mit tudsz tenni? Mi fog változni? Fentebb is írtam, lehet álmodozni, de atól még a valóság nem fog megváltozni.Sobri Jóska
Szóval azt mondod, hogy mivel minden szomszédom pedofil (mindegyik korrupt), én nem tudom elvinni a gyerekemet az óvodába (nem tudok pártot alapítani), de valakinek el kell vinnie (valakit meg kell választani), akkor nyugodjak bele, hogy a gyerekemet megdugják?

Szerencsés ember lehetsz te Jóska, hogy nem vagy ilyen helyzetben. Mert ha ilyenben lennél biztos, hogy nem legyintenél rá. Vagy pedig csak jó szokásod szerint provokálsz. 😊

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
most mér', az usákok is egy olyan nőcit akarnak ide küldeni, akinek a legfőbb erénye, hogy egy szappanopera producere volt. mi ez a magyar-kínai viszonyokhoz képest?! 😊slowmotion
emellett brutális pénzzel támogatta Obama kampányait, lehet ez többet nyom a latban... 😀berger90
ezt nyilván McCain sem említhette meg a szenátusi meghallgatáson 😊slowmotion
Amerikában elfogadott dolog, hogy a kampánytámogatásokért cserébe nagyköveti vagy egyéb díszkinevezést kap valaki. Mellesleg a támogatás azért ismert, mert nyílt kampányszámlára tolja a producernéni a pénzt. Innen lehet tudni, hogy mennyivel támogatja Obamát. Lehet rajta vitatkozni, hogy ez jó vagy sem, az ő dolguk. De egy biztos, nagyságrendekkel jobb, mint a "Lajos küldi" módszer.
A nagyköveti posztot meg nem kell túlmisztifikálni. Elég csak megnézni az önéletrajzokat, és kiderül, hogy mindenki kb. "vette" a címet, előtte semmilyen külpolitikai tapasztalata nem volt. Nyilván kirakat emberek, akik mögött ott áll egy 5-10 fős stáb, akik viszont tényleg diplomaták/külügyesek/volt hírszerzők, stb. És amikor egy díszpinty hazautazik, és nem jön helyére másik, akkor hirtelen előtérbe kerül egy második vonalbeli Goodfriend féle ember, és a magyarok rácsodálkoznak, hogy miféle ex CIA-sok dolgoznak itt az országban.
McCain is tudja, hogy így mennek a dolgok, nem is baj ez, amíg egy olyan országba kell küldeni valakit, ami kb nem oszt, nem szoroz. Ő csak arra hívta fel a figyelmet, hogy Mo és Kelet-Európa most nem ilyen hely.
több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 641 — Apu ökölbeszorított keze
Korrupcio az amiből kihagytakJanek
- HofiSobri Jóska
Mint az közismert Mr Teufel

több mint 10 éve
slowmotion Dallas Cowboys 26 932 — Cowboys fan
Szóval romlik le a színvonal még a korábban is alacsony szinthez képest is. A minap olvastam valahol, hogy az átalakított Külügyminisztériumban a Kína főosztály élére egy olyan palit neveztek ki, aki a meghallgatáson nem tudott arra válaszolni, hogy mi az az "egy Kína elv". Hát kíváncsi leszek, hogy egy ilyen pali mire megy majd a feladataival. 😊peterk2005
most mér', az usákok is egy olyan nőcit akarnak ide küldeni, akinek a legfőbb erénye, hogy egy szappanopera producere volt. mi ez a magyar-kínai viszonyokhoz képest?! 😊slowmotion
emellett brutális pénzzel támogatta Obama kampányait, lehet ez többet nyom a latban... 😀berger90
ezt nyilván McCain sem említhette meg a szenátusi meghallgatáson 😊
több mint 10 éve
Korrupcio az amiből kihagytakJanek
- Hofi

több mint 10 éve
Janek Philadelphia Eagles Florida Gators 16 641 — Apu ökölbeszorított keze
Korrupcio az amiből kihagytak

több mint 10 éve
bergerdani Atlanta Falcons USC Trojans 4 960
Szóval romlik le a színvonal még a korábban is alacsony szinthez képest is. A minap olvastam valahol, hogy az átalakított Külügyminisztériumban a Kína főosztály élére egy olyan palit neveztek ki, aki a meghallgatáson nem tudott arra válaszolni, hogy mi az az "egy Kína elv". Hát kíváncsi leszek, hogy egy ilyen pali mire megy majd a feladataival. 😊peterk2005
emellett brutális pénzzel támogatta Obama kampányait, lehet ez többet nyom a latban... 😀

Mindig jövőre
több mint 10 éve
most mér', az usákok is egy olyan nőcit akarnak ide küldeni, akinek a legfőbb erénye, hogy egy szappanopera producere volt. mi ez a magyar-kínai viszonyokhoz képest?! 😊
több mint 10 éve
 444.hu/2015/01/06/tovabb-szopatnak-vasarnap-hazhoz-szallitani-sem-szabad/

Pizzát, úgy tűnik, még lehet vasárnap rendelni, bár állítólag hamarosan csak akkor szállítják ki vasárnap ebédre, ha a vásárló bemutatja a helyi plébános által aznap délelőtt kiállított igazolást arról, hogy az állampolgár végigülte a misét.😀 😀 😀NB2
Sobri Józseftől kérdezném ez ügyben, hogy mi a véleménye a vasárnapi szivatásról, mint a szabad verseny, kapitalizmus, liberalizmus elkötelezett hívének?Amadeus91
Gumicsont.
Valamint ne feledd, a kapitalizmus különböző gazdasági érdekcsoportok versenye.
Akik most nyertek, azok tovább erősítik pozícióikat.
És ők hülyék lennének a szabad verseny és a liberalizmus elkötelezett híveinek lenni, ha megtehetik, hogy e nélkül is növelhetik a profitjukat.
És megtehetik.
Akik szavazni akartak, azok kétharmadnyian ezt akarták.
Durva dolog a demokrácia, mi?Sobri Jóska
Még mindig nem Jóska!gdavid
hagyd. ő jogot végzett, nem matekot, a könyvelésével meg úgyis olyan foglalkozik, akinek az a szakmája.
több mint 10 éve
Akik most nyertek, azok tovább erősítik pozícióikat.Sobri Jóska
Kik nyertek? Eddig azt hallottuk, hogy a Fidesz-KDNP. Ezek szerint már a rendszer hívei is elismerik, hogy a Lázár testvérek és a hozzá hasonló oligarchák.Lecsó
Én nem vagyok a rendszer híve, már mondtam.
Semminek nem vagyok a híve, csak annak, hogy egy adott helyzetből a magam számára a lehető legtöbbet hozzam ki.
Én igyekszem a valóságot valóságként látni.
Többször is írtam, hogy a politika az álarc, a valóság a gazdaság, a profit, az üzleti érdek.
Vagy tán van aki azt hiszi, hogy egy politikus jókedvében teszi, amit tesz?
Mert hiheti, de attól még valójában csak gazdasági érdekeket képvisel.

Az állam feladata az lenne....Lecsó
Ahogy írod. Lenne. Egy tökéletes világban.
De a valóságban az állam az a vezető gazdasági érdekcsoportok érdekeiben tevékenykedik. Amerikában is, Ugandában is, nálunk is.
De persze álmodozni lehet. Én pragmatikus vagyok, te lehetsz idealista.
És nem kell tapsolj ehhez. Csak könnyebben reagálsz a valóságra, ha tudod mi az.

És ők hülyék lennének a szabad verseny és a liberalizmus elkötelezett híveinek lenni, ha megtehetik, hogy e nélkül is növelhetik a profitjukat. És megtehetik.Sobri Jóska
Kik tehetik meg? A törvényhozók? Nekik van profitjuk? Vagy a Fidesz-KDNP-nek? Akkor ŐK most egy párt, vagy egy gazdasági társulás? De akkor az ŐK az most engem képvisel, vagy a profitra hajtó akárkit? Vagy saját magát? És tényleg erre szavaztak az emberek?
Szerinted ez a demokrácia?
A te fejedben elég nagy a katyvasz...
Lecsó
A törvényhozók, a profitra hajtó akárkik. Persze, hogy van profitjuk. Tényleg erre szavaztak az emberek. Szerintem ez a demokrácia magyar, momentán működő verziója, igen.
Például azt tudod, hogy az elmúlt 4 évben minden hónapban érkezett egy ember a Parlamentbe, és minden fideszes képviselő kapott tőle egy elég vastag borítékot a "Lajos küldte" mondat kíséretében? Nyilvánosan, az ellenzéki képviselők elött.
És tudod miért nem történt semmi?
Mert az azt megelőző 8 évben, minden hónapban egy másik ember vitt a szociknak egyet, amit meg a Laci küldött.

Ez megint mellément Jóska. Ha megkérem a szomszédomat, hogy mostantól vigye a gyereket reggel óvodába, azzal még nem adok neki engedélyt arra, hogy útközben megálljon a sarkon és vegyen neki egy füves cigit is ebéd utánra. 😀 Ezt - ha nincs annyi esze, hogy ne tegye - akkor is minimum meg kéne kérdeznie.

Remélem ezt nem úgy érted, hogy arra céloztam, hogy egy választott kormánynak a pisilésre is külön engedélyt kéne kérnie a választások után. De falysúlyosabb ügyekben és azokban, amik láthatóan megosztják még a saját választóbázist is, nem ártana. Erre lenne jó mondjuk a híres NER. Akkor legalább használnánk valamire, ahelyett, hogy "Eddig a kormány nagyon jól végezte a dolgát. Mi a véleménye, ezután is jól fogja? (a) Igen (b) Igen" jellegű kérdőívekkel bombáznak bennünket.

Magyarul: az általad emlegetett demokráciának a társadalmi párbeszéd is ugyanolyan intézményes és fontos része (kellene, hogy legyen), mint a 4 évenkénti voksolás.peterk2005
Ha megkéred a köztudottan pedofil szomszédodat, hogy vigye reggel óvodába a gyereket, akkor ne lepődj meg ha útközben megdugja.
És akár van esze, akár nincs, nem fogja megkérdezni.
A felelősség az én szememben a tied, hogy rábíztad a gyereked, a kezébe adtad ami neked fontos.

A kormány hidd el, jól tudja mit tesz. Amit mondanak neki, amit tennie kell.
Fajsúlyosabb ügyekben is.
És igazad van, a társadalmi párbeszéd is fontos része kellene hogy legyen a demokráciának.
De nem az.
Akkor most mi van?
Mit tudsz tenni?
Mi fog változni?
Fentebb is írtam, lehet álmodozni, de atól még a valóság nem fog megváltozni.

több mint 10 éve
gabtsi Cincinnati Bengals 6 698 — one & done
Az előző, 2007-14-es ciklusban sok vállalkozásnak gondot okozott, hogy hiába nyerték el az adott uniós pályázatnál a pénzt, az garanciához volt kötve. Ráadásul sokan ingatlanfedezetet használtak, ami egy későbbi hitelfelvételi lehetőséget is negatívan érintett - mondta Csepreghy, aki szerint éppen ezért hozták azt a szabályt, hogy január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/hamarosan_beindulhat_a_penzosztas_sokan_fognak_orulni.591707.html

óriási gond volt, hogy nem lehet ellenőrzetlenül akármire elkölteni az uniós forrásokat. eddig, most már nem gond.

ami nem hajlik, az törik!
több mint 10 éve
Akik most nyertek, azok tovább erősítik pozícióikat.Sobri Jóska
Kik nyertek? Eddig azt hallottuk, hogy a Fidesz-KDNP. Ezek szerint már a rendszer hívei is elismerik, hogy a Lázár testvérek és a hozzá hasonló oligarchák.
State capture rulez. De ezen gyorsan lépjünk tovább...

Az állam feladata az lenne, hogy törvényekkel és szabályozással olyan gazdasági környezetet teremtsen, amiben megvalósul a szabad verseny, ahol a termelők a szolgáltatások és termékek árában és minőségében is a fogyasztó kedvében próbálnak járni. Így én mint fogyasztó jobb és olcsóbb áruhoz jutok.
Ezzel szemben itthon az állam piactorzító szabályozással kitüntet bizonyos termelőket, akik aztán kvázi monopol helyzetbe kerülnek, én meg veszem a drága és szar termékét, de legalább nemzeti színű a csomagolás.
Ahol nem kellene, ott beavatkozik az állam, ahol meg dolga lenne, oda meg szarik egy nagyot.
Ez a magyar államigazgatás. Ennek kellene tapsolnom?

És ők hülyék lennének a szabad verseny és a liberalizmus elkötelezett híveinek lenni, ha megtehetik, hogy e nélkül is növelhetik a profitjukat. És megtehetik.Sobri Jóska
Kik tehetik meg? A törvényhozók? Nekik van profitjuk? Vagy a Fidesz-KDNP-nek? Akkor ŐK most egy párt, vagy egy gazdasági társulás? De akkor az ŐK az most engem képvisel, vagy a profitra hajtó akárkit? Vagy saját magát? És tényleg erre szavaztak az emberek?
Szerinted ez a demokrácia?
A te fejedben elég nagy a katyvasz...

"A mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé, az ország fontos ügyeinek eldöntését is saját hatáskörébe akarja vonni, elfoglal például egy pártot, vagy miniszterelnökké választják, így egy adott parlamenti többség támogatásával egy kézbe kerül a milliárd és a politikai hatalom"
OV, 2012

Ámen
több mint 10 éve
zinedine5 New England Patriots Arkansas Razorbacks 7 281 — Ajmo Vatreni

Pizzát, úgy tűnik, még lehet vasárnap rendelni, bár állítólag hamarosan csak akkor szállítják ki vasárnap ebédre, ha a vásárló bemutatja a helyi plébános által aznap délelőtt kiállított igazolást arról, hogy az állampolgár végigülte a misét.😀 😀 😀NB2
ezen felsírtam 😀
több mint 10 éve
Az a brit szoftver azért nagyon erős, amint Peterk mondd, mert az ha jól van beállítva, képes előrejelezni tendenciákat iparági szinten, és gyakorlatilag a kitalálásával egy időben "kitalálja", hogy merre tart az áfacsaló hálózat.

Az EKAER-rel az a baj, ami az online pénztárgépekkel is: azonnali hatása nem lesz (az online pénztárgépeknek sincs, azért van több áfabevétel, mert a kisker forgalom is nőtt tavaly, ami egy ilyen mini fellendülés idején normális). Évek kellenek ahhoz, amíg lesz elég adat, hogy ezekből a számokból bármit ki lehessen hozni vagy tényleges hatása legyen. Addig marad az adminisztratív büntetések lehetősége, ami meg játékpénz a milliárdos csalásokhoz képest, illetve egy-egy ellenőrzés során, ha épp szerencséje van az ellenőrnek, talál majd olyan fiktív számlát, amit nem jelentettek be előre.Gyurma Pappa
Hát ja. Hasonló területen dolgozunk talán? Ha nem is, a tapasztalataink akkor is hasonlóak érezhetően. 😊

Én ugye informatikus vagyok, és ebből a megközelítésből látom. És azt látom, hogy a nálunk már a bevezetendő rendszerek megrendelésekor is baj van, mert az igény is kb. addig jut el, amíg a beégett bürokratikus reflexek viszik. Az emlegetett rendszerek (online pénztárgépes, az ND, az útdíjfizetős, stb.) tulajdonképpen csak addig vannak kifejlesztve (nincs is nagyon többre igény a megrendelői oldalról sem), hogy begyűjtsék az adatokat. Aktázást végeznek elektronikusan. Arra már nagyon kevés ötlet van, hogy mire, hogyan kéne felhasználni a begyűjtött adatokat. Pedig ezeknek a rendszereknek az lenne a lelke, nem az, hogy tároljuk a terabájtokat. Az általam leírt eset is erre egy eklatáns példa. Az adatok ott vannak, de képtelenek kezdeni velük értelmes dolgokat. Még ilyen egyszerűt sem.

Az meg csak rátesz a dologra még egy lapáttal, hogy a korábban sem egetverő színvonal az utóbbi években még esett is egy nagyot. Emlékszem 2010 után egy másik fórumban sokat vitatkoztunk azon ami akkoriban folyt a törvényi átalakításokkal kapcsolatban. A kontrollok leépítésére gondolok. Akkoriban a csalódottság és a düh sokakban azt a reflexet váltotta ki, hogy "nem érdekel, úgyis csak sóhivatalok voltak, a 2/3 lehet, hogy a finnyás demokratáknak nem tetszik, de legalább hatékonyabb lesz". Hát nem lett hatékonyabb. A sokat emlegetett és szidott "fékek és ellensúlyok rendszere" nem valami liberális maszlag, ami csak a pesti magát demokratának hívni szerető értelmiségi réteg mantrája. Az valóban egy létező dolog lenne ami lehat alacsonyabb szintekre is, teljesen hétköznapi módon. Még akkor is ha az is luftokkal működik, és a teteje néha cirkusznak tűnik. De alul a mindennapokban ez veszi ki az amúgy is sok lufftal dolgozó közigazgatási szférából legalább a luftok egy részét, mert ez legalább egy intézményesített visszacsatolási forma, ahonnan jöhetnek valós reakciók, válaszok. Ma nincs ami kivegye, mert nincs visszacsatolás, az intézkedésekre, szabályokra nincs semmilyen intézményes forma ahonnan valós belső válaszok (kritikák) érkezhetnének. Az utca ugyanis nem az. Az csak a kifutott tej habja az edény mellett.

Szóval romlik le a színvonal még a korábban is alacsony szinthez képest is. A minap olvastam valahol, hogy az átalakított Külügyminisztériumban a Kína főosztály élére egy olyan palit neveztek ki, aki a meghallgatáson nem tudott arra válaszolni, hogy mi az az "egy Kína elv". Hát kíváncsi leszek, hogy egy ilyen pali mire megy majd a feladataival. 😊

több mint 10 éve
Ez megint mellément Jóska. Ha megkérem a szomszédomat, hogy mostantól vigye a gyereket reggel óvodába, azzal még nem adok neki engedélyt arra, hogy útközben megálljon a sarkon és vegyen neki egy füves cigit is ebéd utánra. 😀 Ezt - ha nincs annyi esze, hogy ne tegye - akkor is minimum meg kéne kérdeznie.

Remélem ezt nem úgy érted, hogy arra céloztam, hogy egy választott kormánynak a pisilésre is külön engedélyt kéne kérnie a választások után. De falysúlyosabb ügyekben és azokban, amik láthatóan megosztják még a saját választóbázist is, nem ártana. Erre lenne jó mondjuk a híres NER. Akkor legalább használnánk valamire, ahelyett, hogy "Eddig a kormány nagyon jól végezte a dolgát. Mi a véleménye, ezután is jól fogja? (a) Igen (b) Igen" jellegű kérdőívekkel bombáznak bennünket.

Magyarul: az általad emlegetett demokráciának a társadalmi párbeszéd is ugyanolyan intézményes és fontos része (kellene, hogy legyen), mint a 4 évenkénti voksolás.

több mint 10 éve
gdavid New England Patriots 3 919 — Patriots fan

Sobri Józseftől kérdezném ez ügyben, hogy mi a véleménye a vasárnapi szivatásról, mint a szabad verseny, kapitalizmus, liberalizmus elkötelezett hívének?Amadeus91
Gumicsont.
És ők hülyék lennének a szabad verseny és a liberalizmus elkötelezett híveinek lenni, ha megtehetik, hogy e nélkül is növelhetik a profitjukat.
És megtehetik.
Még mindig nem Jóska!

Ott voltam Szakmázgató születésénél :cool:
több mint 10 éve

Gumicsont.
És megtehetik.
Durva dolog a demokrácia, mi?

több mint 10 éve
petey San Francisco 49ers Iowa State Cyclones 20 684 — Csodabogár
Respekt Budaörsnek
indulnak a fekete autók, nemsokára kiderul hogy az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt.
 www.facebook.com/tamas.wittinghoff/posts/827400793991244?fref=nf

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 221

Sobri Józseftől kérdezném ez ügyben, hogy mi a véleménye a vasárnapi szivatásról, mint a szabad verseny, kapitalizmus, liberalizmus elkötelezett hívének?