Politika

65 feliratkozó

több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
 444.hu/2015/01/06/tovabb-szopatnak-vasarnap-hazhoz-szallitani-sem-szabad/

Pizzát, úgy tűnik, még lehet vasárnap rendelni, bár állítólag hamarosan csak akkor szállítják ki vasárnap ebédre, ha a vásárló bemutatja a helyi plébános által aznap délelőtt kiállított igazolást arról, hogy az állampolgár végigülte a misét.😀 😀 😀
több mint 10 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 35 186 — #NoStress
 index.hu/belfold/2015/01/04/varady_zsolt_kiszall_a_mostmibol/

Ezt a részt pedig kiemelem Amadeus91-nek:

Szeretném leszögezni, hogy nem politikai nyomás miatt hoztam meg a döntésemet. Várady Zsolt

több mint 10 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 221
És ami még döbbenetes, hogy Magyarországon, a jelenlegi politikai agyhalálban egy dolgot már illet volna mindenképp megtanulnia mindenkinek, mégpedig azt, hogy bármi megtörténhet. Bármi.
Az általad leírtakon kívül lehetne még sorolni egy rakás teljesen szarházi, vagy inkompetens, vagy átgondolatlan politikai döntést, intézkedést az elmúlt 4 (12, 25, 75, 90, stb.) évből, mégis, mindegyiknél van egy réteg, aki úgy csinál, mintha eddig minden rendben ment volna, na de ez a mostani, ez aztán több a soknál.
Ha valaki a trópusokon él, az meglepődhet egy kiadós havazáson, na de mi egy politikai csodaországban élünk, ahol egyszerűen semmin se szabad meglepődni, mindenre készen kell állni, már csak az ember saját jól felfogott érdekében is.
Vagyis pont azért.
És az ország vezetésétől várni a személyes életünket jobbá tevő intézkedéseket annyira illogikus és irracionális hozzáállás, hogy aki ezt teszi, az teljes életképtelenségről és álomvilágban leledzésről tesz tanúbizonyságot.Sobri Jóska
Akkor fogadjuk el és kussoljunk? 😀
Te egy igazi gyökér vagy ember. Az ilyen gyökerek közé lövetnék szívesen, máris gondoskodnék kicsit a saját életem jobbá tételéről.Eazzy
írj a parlamenti képviselődnek, megoldja, hisz demokrácia van.
több mint 10 éve
Gyurma Pappa New Orleans Saints Tulane Green Wave 15 337 — zászló zászló szív
Az a brit szoftver azért nagyon erős, amint Peterk mondd, mert az ha jól van beállítva, képes előrejelezni tendenciákat iparági szinten, és gyakorlatilag a kitalálásával egy időben "kitalálja", hogy merre tart az áfacsaló hálózat.

Az EKAER-rel az a baj, ami az online pénztárgépekkel is: azonnali hatása nem lesz (az online pénztárgépeknek sincs, azért van több áfabevétel, mert a kisker forgalom is nőtt tavaly, ami egy ilyen mini fellendülés idején normális). Évek kellenek ahhoz, amíg lesz elég adat, hogy ezekből a számokból bármit ki lehessen hozni vagy tényleges hatása legyen. Addig marad az adminisztratív büntetések lehetősége, ami meg játékpénz a milliárdos csalásokhoz képest, illetve egy-egy ellenőrzés során, ha épp szerencséje van az ellenőrnek, talál majd olyan fiktív számlát, amit nem jelentettek be előre.

Szerintem a NAV a mai felépítésében tökéletesen alkalmas az ÁFA csalások felderítésére. A probléma a hajlandósággal van.Lecsó
Nem és nem.

A NAV mai felépítése arra alkalmas, magukat (volt társukat, volt férjüket, volt főnöküket stb.) feldobó áfacsalókat leleplezzen, egyébként csak találgat. Ennek két oka van: 1. az adóellenőrök nem nyomozók, és nem is úgy gondolkodnak. 2. a nyomozók sem nyomozók, legalábbis a bűnügyi igazgatóságon elég kevesen vannak köztük, akik értenek is valamit az egészhez. Eleve meg kellene szüntetni a két irányú tevékenységet, és sokkal az adóügyi (közigazgatási) ellenőrzéseket baromira le kellene egyszerűsíteni, és a mai ellenőri gárdát átterelni a büntetőügyi irányba. És majd amikor 6-8 év múlva már tényleg csak a nagyok tudnának lopni, akkor meg le lehet építeni őket. (Mondanám előre, hogy tisztában vagyok vele, hogy ezt nem lehet ilyen egyszerűen elintézni, ez a munkám, és napi szinten vagyok minden formában kapcsolatban a NAV-val, és ennél sokkal pontosabb elképzeléseim vannak, de most nem fejteném ki, mert akkor bannolnának a wall of textért. Mondom ezt, elejét véve a kötekedésnek.)

A hajlandóság pedig a legalsóbb szinteken meg van. Csak annyira kicsi a hatalma az adóellenőröknek, hogy ők sokat nem tudnak kezdeni az ügyekkel, a kiszabott bírságokat úgysem fizetik be stb. A nyomozók meg annyira be vannak havazva, hogy esélytelen, hogy a mostani "nagy, látványos" ügyeknél sokkal tovább haladjanak, ha valahol nincs egy teljes beismerő vagy valami azzal egyenértékű. Elszarakodnak a számviteli fegyelem megsértésével (ami egyébként már sokat enyhült), meg a közokirat hamisításokkal, de ezeket az ügyészek meg már lezárják megrovással vagy próbára bocsátással, esetleg pénzbüntetést kap az ügyfél még közigazgatási eljárás keretében (ami ugye szabálysértés szint), és az ügyészség nem is találkozik az üggyel komolyan soha.

Nem kételkedem benne, vannak olyan ügyek, amit "hupsz" eltűnnek a süllyesztőben, de ilyen ügyek a magyar NAV/APEH történetében mindig voltak, nem a Fidesz találta fel ezeket, és nem is ő fogja megoldani.

több mint 10 éve
És ami még döbbenetes, hogy Magyarországon, a jelenlegi politikai agyhalálban egy dolgot már illet volna mindenképp megtanulnia mindenkinek, mégpedig azt, hogy bármi megtörténhet. Bármi.
Az általad leírtakon kívül lehetne még sorolni egy rakás teljesen szarházi, vagy inkompetens, vagy átgondolatlan politikai döntést, intézkedést az elmúlt 4 (12, 25, 75, 90, stb.) évből, mégis, mindegyiknél van egy réteg, aki úgy csinál, mintha eddig minden rendben ment volna, na de ez a mostani, ez aztán több a soknál.
Ha valaki a trópusokon él, az meglepődhet egy kiadós havazáson, na de mi egy politikai csodaországban élünk, ahol egyszerűen semmin se szabad meglepődni, mindenre készen kell állni, már csak az ember saját jól felfogott érdekében is.
Vagyis pont azért.
És az ország vezetésétől várni a személyes életünket jobbá tevő intézkedéseket annyira illogikus és irracionális hozzáállás, hogy aki ezt teszi, az teljes életképtelenségről és álomvilágban leledzésről tesz tanúbizonyságot.Sobri Jóska
Te egy igazi gyökér vagy ember. Az ilyen gyökerek közé lövetnék szívesen, máris gondoskodnék kicsit a saját életem jobbá tételéről.Eazzy
Azt csinálsz, amit akarsz.
Hőböröghetsz, keresheted másban a hibát, közémlövethetsz, ami csak módodban áll.
És én is azt teszem, próbálom a saját életemet jobbítani, mindezt olyan módon, ahogy meg is tudom tenni, figyelembe véve a valóságot.
Te meg reménykedj, hogy valaki majd közémlövet helyetted. 😉

több mint 10 éve
Lecsó Denver Broncos 3 331
Minden szoftvernél erősen befolyásolja az outputot az, hogy mi az input.
Aztán az outputból következtetéseket kellene levonni, annak megfelelően intézkedni,
Szerintem a NAV a mai felépítésében tökéletesen alkalmas az ÁFA csalások felderítésére. A probléma a hajlandósággal van.
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Mondjuk valahol érthető a szándék, hogy követni akarják az árumozgást. Ahová áruért járunk volt olyan, hogy egy cég elvitt egy kamion kávét Írországba reggel, délután ugyanaz a kávé jött vissza és egy másik cég hozta Szlovákiából.
A targoncás megjelölte a cuccot onnan tudjuk.Bazzani
Ehhez nem kell magát a szállítmányt követni. Elég egy intelligens ÁFA befizetéseket és visszaigényléseket elemző szoftver a NAV-ba. Európában már sok helyen működik ilyen, legutóbb a szlovákok vezették be. Két hónap alatt visszahozta náluk az árát, pedig nem volt olcsó - értsd, a teljes rendszer euro százmilliós tétel. És mégis. Be kéne vezetni egy ilyen rendszert nálunk is, nem pedig ilyen bürokratikus, nehezen követhető módszerekkel küszködni.

(Egyébként, hogy milyen hatásfokkal sikerül ezeket a NAV-os adóellenőrző- és követő rendszereket hazai viszonylatban, hazai kútfőből megoldani, arra egy eklatáns példa a dohánykereskedelmi (ND-s) jelentő rendszer. Az ott tart másfél év után, hogy például egy olyan esetre, hogy az egyik trafik a kezdetek óta a forgalma 100-szorosát jelenti le eladásban és a századrészét beszerzésben - azaz a beszerzése és eladásai között tízezerszeres(!) nagyságrendű az eltérés -, arra mi hívjuk fel a figyelmüket mert az elvileg online, napi frissességű, sok milliárdba került rendszer másfél éve képtelen egy ilyen tévedést kidobni. 😀 )

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
csi77 Chicago Bears Illinois Fighting Illini 9 186 — Bears & Illinois fan
-Én csak most realizáltam, hogy az M9-es (és esetleg az M8-as) miatt én is érintett vagyok. Ha mindkettő és esetleg nem fogadják el a Bács KK megyeit mindkettőre, akkor ez húsz ropi. Az derék......

Ami a röhej, hogy egyik sem autópálya, tehát nem osztott pályás, csak autóút. Kaposváriaktól kérdezem, az M9-es elkerülő is fizetős lesz?csi77
Erre a két hídra gondolsz?
Gogo
Igen. Ez most azt jelenti, hogy a Tolna megyei (illetve az M8-nál Fejér vagy Bács KK megyeivel) lehet használni mindkettőt? Mert ha igen, akkor elég két matrica, az is egy 10-es. Igaz az M8-ast nem nagyon használom, ott lenne alternatíva....csi77
Ahogy én most tudom, a kapcsolat nem "vagy", hanem "és". A sárgával jelölt részekre mindkét megye matricája kell (az M8-nál Bács-Kiskun és Fejér, az M9-nél Bács-Kiskun és Tolna).

M8 helyett inkább Dunaföldvár-Solt, M9 helyett Bátaszék-Baja.Gogo
Kösz, azért tudom, csak akkor szar, ha Kalocsára megyek..... 😊 Megoldom valahogy.

Hajrá Bad Bones!
A lányos apukáknak a legjobb!!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins
-Én csak most realizáltam, hogy az M9-es (és esetleg az M8-as) miatt én is érintett vagyok. Ha mindkettő és esetleg nem fogadják el a Bács KK megyeit mindkettőre, akkor ez húsz ropi. Az derék......

Ami a röhej, hogy egyik sem autópálya, tehát nem osztott pályás, csak autóút. Kaposváriaktól kérdezem, az M9-es elkerülő is fizetős lesz?csi77
Gogo
Igen. Ez most azt jelenti, hogy a Tolna megyei (illetve az M8-nál Fejér vagy Bács KK megyeivel) lehet használni mindkettőt? Mert ha igen, akkor elég két matrica, az is egy 10-es. Igaz az M8-ast nem nagyon használom, ott lenne alternatíva....csi77
Ahogy én most tudom, a kapcsolat nem "vagy", hanem "és". A sárgával jelölt részekre mindkét megye matricája kell (az M8-nál Bács-Kiskun és Fejér, az M9-nél Bács-Kiskun és Tolna).

M8 helyett inkább Dunaföldvár-Solt, M9 helyett Bátaszék-Baja.

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 10 éve
Bazzani Detroit Lions Michigan Wolverines 24 028 — Axel Foley
Mondjuk valahol érthető a szándék, hogy követni akarják az árumozgást. Ahová áruért járunk volt olyan, hogy egy cég elvitt egy kamion kávét Írországba reggel, délután ugyanaz a kávé jött vissza és egy másik cég hozta Szlovákiából.
A targoncás megjelölte a cuccot onnan tudjuk.

több mint 10 éve

Gogo
Igen. Ez most azt jelenti, hogy a Tolna megyei (illetve az M8-nál Fejér vagy Bács KK megyeivel) lehet használni mindkettőt? Mert ha igen, akkor elég két matrica, az is egy 10-es. Igaz az M8-ast nem nagyon használom, ott lenne alternatíva....

Hajrá Bad Bones!
http://orig08.deviantart.net/fa61/f/2015/248/f/d/matt_forte_by_anyegin-d98fqaw.png
több mint 10 éve
M9 ingyenes
 www.somogyma.hu/wp-content/uploads/2015/01/Somogy_megye.pdf

Sobri szerint ez tök normális, fogadjuk el...
 www.origo.hu/itthon/20150103-fizetos-a-roszkei-hataratkelo-megsem-kapni-matricat.htmlNB2
Mivel a 61-es út Kaposvárt elkerülő szakasza jelenleg egybe esik az M9-s Somogy megyei vonalával, az általad mellékelt ábra szerint nem ingyenes.......

Hajrá Bad Bones!
több mint 10 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 407 — The only discipline that lasts, is self discipline
Ezek viccesek lesznek majd egy hajnali pakolás előtt:
Belföldi feladási címről belföldi átvételi címre történő közúti fuvarozással járó, első belföldi adóköteles – nem közvetlenül végfelhasználó részére történő – termékértékesítés esetén, a 22/E. § (8) bekezdés b)-j) pontjaiban meghatározott adatokat az EKAER szám megállapítása érdekében a feladó jelenti be az állami adó- és vámhatósághoz az EKAER elektronikus felületén, legkésőbb a termék gépjárműre történő felrakodásának megkezdéséig.Bazzani
Én arra leszek kíváncsi, hogy hogyan vesznek majd rá egy nemzetközi fuvarozó céget, hogy mondjuk egy Németországból indított kamionszállítmányt külön számunkra majd így dokumentáljanak. Főleg, ha azon a kamionon esetleg egyszerre több magyar cég által rendelt termékeket is egyszerre hoznak. Még azt se tudom, hogy azt hogyan kéne ledokumentálni, így elmondani se tudnám nekik, hogy mit csináljanak. 😀 Már persze, ha lenne bármi esély mondjuk egy DHL-t ilyesmire rávenni.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 10 éve
Gogo New England Patriots Army Black Knights 2 428 — Tuskó Hopkins

I swung a saber and I was a young Hussar

"Theirs not to make reply, / Theirs not to reason why, / Theirs but to do and die."
több mint 10 éve
NB2 New England Patriots 27 467 — nabege2@yahoo.com
M9 ingyenes
 www.somogyma.hu/wp-content/uploads/2015/01/Somogy_megye.pdf

Sobri szerint ez tök normális, fogadjuk el...
 www.origo.hu/itthon/20150103-fizetos-a-roszkei-hataratkelo-megsem-kapni-matricat.html
több mint 10 éve

Ami a röhej, hogy egyik sem autópálya, tehát nem osztott pályás, csak autóút. Kaposváriaktól kérdezem, az M9-es elkerülő is fizetős lesz?

Hajrá Bad Bones!
több mint 10 éve
Vagyis pont azért.
Nem mindig értek egyet Sobrival, de ez azért így erős .........

Hajrá Bad Bones!
több mint 10 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 155 — No one likes us, cause no one like us
Vagyis pont azért.
Te egy igazi gyökér vagy ember. Az ilyen gyökerek közé lövetnék szívesen, máris gondoskodnék kicsit a saját életem jobbá tételéről.

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 10 éve
Van egy új rendelet miszerint az áruszállítóknak még a felpakolás előtt (asszem) email-ben jelezni kell a rakományt és a célállomást (meg súlyt stb) az APEH felé.
Állítólag január 31.től él a dolog. Nem tud valaki egy oldalt ahol pontos tájékoztatás van a dologról?Bazzani
 ekaer.nav.gov.husutianap
Köszi.
Ezek viccesek lesznek majd egy hajnali pakolás előtt:
Belföldi feladási címről belföldi átvételi címre történő közúti fuvarozással járó, első belföldi adóköteles – nem közvetlenül végfelhasználó részére történő – termékértékesítés esetén, a 22/E. § (8) bekezdés b)-j) pontjaiban meghatározott adatokat az EKAER szám megállapítása érdekében a feladó jelenti be az állami adó- és vámhatósághoz az EKAER elektronikus felületén, legkésőbb a termék gépjárműre történő felrakodásának megkezdéséig.

Amúgy ez megint egy átgondolt dolog.
Január 1től kötelező lett volna ha időközben rá nem jönnek, hogy semmiféle technikai feltétele nincs meg a dolognak.

több mint 10 éve
sutianap Pittsburgh Steelers Pittsburgh Panthers 13 694 — capitaine du château de Vienne 1487
Van egy új rendelet miszerint az áruszállítóknak még a felpakolás előtt (asszem) email-ben jelezni kell a rakományt és a célállomást (meg súlyt stb) az APEH felé.
Állítólag január 31.től él a dolog. Nem tud valaki egy oldalt ahol pontos tájékoztatás van a dologról?Bazzani
 ekaer.nav.gov.hu

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 10 éve
Én úgy tudom, hogy csak az ÁFA bevallásban valamiért kitüntetett (import, export) szállítmányokkal kapcsolatosan lesz ilyen szabály. De erre ne vegyél mérget, december végén a könyvelőm is csak ennyit tudott... Majd február végére kiderül.peterk2005
Tuti nem.
A zöldségnagykeresek mérgelődtek pont tegnap, hogy például nekik is kell minden kiszállításnál jelentgetni.

több mint 10 éve
Én úgy tudom, hogy csak az ÁFA bevallásban valamiért kitüntetett (import, export) szállítmányokkal kapcsolatosan lesz ilyen szabály. De erre ne vegyél mérget, december végén a könyvelőm is csak ennyit tudott... Majd február végére kiderül.

több mint 10 éve
Az általad leírtakon kívül lehetne még sorolni egy rakás teljesen szarházi, vagy inkompetens, vagy átgondolatlan politikai döntést, intézkedést az elmúlt 4 (12, 25, 75, 90, stb.) évből, mégis, mindegyiknél van egy réteg, aki úgy csinál, mintha eddig minden rendben ment volna, na de ez a mostani, ez aztán több a soknál.Sobri Jóska
Ki állított ilyesmit? Nekem meg voltak a gondjaim a korábbi rezsimekkel is. Ettől még jelenleg ez idegesít. Marhára túl vagyok a 20 évvel ezelőtti SZDSZ-ben csalódáson, és túl vagyok a 15 évvel ezelőtti Fidesszel kapcsolatos csalódásomon is. Már nem érdekel. Ami most van az viszont igen, és semmit nem változtat ezen az, hogy korábban is voltak hülyeségek.

Egyébként az a rajz amit belinkeltél, ha valakikre 100%-ban igaz, az éppenséggel ez a mostani banda. Lényegében amióta 2010-ben hatalomra kerültek, abból élnek, hogy a problémákat ráfogják másokra. És itt most nem Gyurcsányra vagy az "elmúltnyócév"-re gondolok, mert azt tegyék. Hanem arra, hogy lényegében mindent azzal igazolnak, hogy harcolunk valaki ellen. Hol ez ellen, hol az ellen, mikor ki van éppen képben. Harcolunk a bűnös bankok ellen, harcolunk a bűnös multik ellen, harcolunk a szolgáltatók ellen, harcolunk az EU ellen, harcolunk az USA ellen, stb. Mindenki ellen, aki kritikus. Az se számít, ha egy éve még puszipajtás volt, ha most beszól, akkor már hazudik, irányítják, rosszat akar. Bezzeg Putyin az nem. Ő fasza gyerek, mert ő nem szól be. Ahogy az azeri elnök is az, mert az se szól be.

több mint 10 éve
Állítólag január 31.től él a dolog. Nem tud valaki egy oldalt ahol pontos tájékoztatás van a dologról?

több mint 10 éve
Nekem - nem meglepő módon - ismét csak ez jut róla eszembe:

Vagyis pont azért.
És az ország vezetésétől várni a személyes életünket jobbá tevő intézkedéseket annyira illogikus és irracionális hozzáállás, hogy aki ezt teszi, az teljes életképtelenségről és álomvilágban leledzésről tesz tanúbizonyságot.