NFL eredménykövetés
- 1 aktív topik
Baltimore Ravens - New England Patriots
101
13
2:20, ARENA4
Politika
65 feliratkozó
több mint 11 éve
Az összefogás mostani rendezvényén felszólalók tényleg azt hiszik, hogy ilyen alpári és trágár szövegekkel szavazókat nyerhetnek meg?Ha igen, akkor az elég nagy baj.
több mint 11 éve
A nem arányos (és nem az aránytalan :p) rendszer nem tesz hozzá és nem is vesz el semmit "minőség" tekintetében.Én azért azt írnám, hogy nem csak az...Nem a választási rendszer arányossága határozza meg a demokrácia minőségét egy országbanLecsóErről beszélek.atapapa
Igor
Egyszerűen más szempontokat hangsúlyoz. Fontosabbnak véli az egyént a pártnál, (hangsúlyozom) elvileg nagyobb terhet tesz a képviselőre, mint ha az a pártlista mögé bújva úgyis képviselő lesz. Minél kevesebb politikus jut pártlistán mandátumhoz, annál nagyobb és nagyobb halaknak kell(ene) egyéniben is produkálnia. Még ha ezt bizonyos esetekben megoldják úgy, hogy a párt számára kedvező körzetekben indítják a fontos jelölteket. Segíti a kormányzóképességet szoros eredmények esetén.
Az előző rendszerben a képviselők több mint fele listán jutott a parlamentbe, most kicsivel több mint fele egyéniben kerülhet csak be. Ennek az eltoldásnak szerintem már ideje volt.
Számomra az is rokonszenvesebb az új rendszerben, hogy a pártok nem taktikázhatnak azzal, hogy az első körben kvázi a listán dőlnek el a dolgok, a másodikban pedig egyéniben. Nem lehet hülyíteni a választókat a politikai háttéralkuk időzítésével (1994, SZDSZ: nem lépünk Horn Gyula kormányába, 1998, Fidesz: nem akarunk összefogni Torgyánnal).
Különösen károsnak tartom, amikor az ellenzéki pártok a választás legitimitását előre kétségbe vonják emiatt, indokot kreálva az esetleges vereségükre (az ajánlás és a finanszírozás változása viszont szerintem is gáz, de nem ezen fog múlni).
Ami viszont igazán szükséges lenne ennek a "győztes sokat visz" rendszernek a hosszú távú "demokratikus" működéséhez szerintem, hogy a kétharmados törvények körét a lehető legkisebbre redukálják. Ehelyett sajnos pont azok expanziója zajlott 2010 óta.
több mint 11 éve
Én azért azt írnám, hogy nem csak az... mert ha valóban itthon is kiépült volna, egy nyugati szívonalhoz mérhető "checks&balances" jellegű rendszer, akkor semmi gondom nem lenne azzal hogy a szavazási rendszer aránytalan.Nem a választási rendszer arányossága határozza meg a demokrácia minőségét egy országbanLecsóErről beszélek.atapapa
De ha megnézed, hogy a többi politikai tényező mennyire komoly szerepkört tud betölteni.. akkor abból az összehasonlításból nem jövünk ki jól... pl. MTV vs BBC, Fed vs MNB, stb
Parlament az, ami számít idehaza.. és ezért nem mindegy, hogy feles/kétharmados a dolog, szvsz.
(mondom ezt úgy, hogy én teljesen apolitikus emberként most bojkottálom a dolgot, életemben először.. úgyhogy lehet rám vetni a követket. De megcsináltam az 50 kérdéses felmérőt, első 3-4 helyen asszem csupa kispárt végzett nálam, akik összesen fognak 2-2.5% százalékot szerezni sajna.. a négy nagy párt többsége egyszámjegyű eredményt ért el 😊)
We didn't take this lightly for Johnny Unitas to share this plaza with the greatest defensive player of all time. (Steve Biscotti)
We did it our way. We made sure they started putting in rules for offense! (Ray Lewis)
több mint 11 éve
Nem a választási rendszer arányossága határozza meg a demokrácia minőségét egy országbanLecsóErről beszélek.
több mint 11 éve
Egy ilyen mondattal indítottálDemokrácia párti vagyok, és ami itt lassan kialakul, többek között egy ilyen választójogi törvény miatt is, az egyre kevésbé hasonlít rá.
Csak annyit állítottam, hogy szerintem annál igazságosabb egy választási rendszer, minél jobban tükrözi a pártpreferenciák eloszlását a választók között. A patkónak ideális esetben le kellene képeznie a választás eredményét. Ez a rendszer most nem hogy javított volna ezen, hanem, rontott. Ennyi csak a bajom vele. De lehetett volna még jobban rontani rajta, ezt elismerem, csak kérdem akkor, hogy hol a határ, amikor te azt mondanád, hogy ez már nem igazságos?Akkor lenne igazad, ha azt feltételeznénk, hogy a választás kizárólag pártokról szól, viszont személyekről, képviselőkről, eltérő adottságú és igényű választókörzetekről nem.
Lecsó
De szerintem ezt még a tisztán arányos rendszert alkalmazó országok se vélik így.
Ha azt feltételezzük, hogy a törvényhozás az a hely, ahol az ország bizonyos területi egységeinek véleményét lehet kifejezni, és ezek összessége dönti el a kérdéseket, akkor pártlistára nem lehetne szavazni, még akkor sem, ha a képviselők pártok színeiben indulnak.
Nincs az a határ, amire azt mondanám, hogy nem igazságos. Több rendszer is van szavazatok mandátummá képzésére, mind mögé lehet érveket tenni, a tisztán pártlistás szisztéma is megkérdőjelezhető.
több mint 11 éve
Ha az arányosság alapján osztályoznánk a választási rendszerek demokráciaértékét, akkor az USA, Franciaország vagy Anglia diktatúra lenne.Nem a választási rendszer arányossága határozza meg a demokrácia minőségét egy országban, hanem az, hogy a politika résztvevői mennyire akarnak vagy tudnak visszaélni a rájuk bízott hatalommal, vagy akár túlhatalommal. Minél kevésbé fenyeget ez a veszély, annál inkább lehet egy választási rendszer aránytalan, esetleg a kormányzás nagyobb stabilitását biztosító. A választási rendszer egy adott pillanatban működik csak, a választás napján, egyetlen feladata hogy elossza a mandátumokat. Ez így van az USA-ban is meg mindenhol. Utána viszont más rendszereknek kell biztosítani azt, hogy a hatalmat birtokló ne tudjon visszaélni a hatalommal. Szerintem Mo-n ezek a rendszerek nem, vagy nem jól működnek, ezért veszélyes egy minél aránytalanabb választási rendszer, tök mindegy ki nyer vele 4 évente...
Szerintem mind a három helyen jó formában van demokrácia.atapapa
több mint 11 éve
demokracianem tudtam, hogy aláírtál Jacksonvillebe. Ha már álmodsz, álmodj nagyot!
: DDDDDDD
neha elgondolkodom azon, h tortenelmi tavlatokbol, parszaz ev mulva, vajon hogyan fogjak hivni ezt a rendszert. merth a demokraciahoz annyi koze van, mint nekem a jovoevi SBon iranyitokent valo reszvetelre, az hetszentseg.MMMS
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Mire kellett volna jutnom?Aha, gondoltam hogy erre a megállapításra jutsz, miután antidemokratikus választási rendszerről beszéltét.Azért mert az első és második helyezett között különbség határozza meg, hogy a kompenzációs listán mennyi mandátumhoz jut a győztes, ergo mennyit ér valójában egy megnyert egyéni körzet. Vagy más szóval: mennyire lesz igazságosan elosztva a 199 mandátum.LecsóSajnos a választójogi törvény addig adott esélyt a kispártoknak, amíg felkerülnek a szavazólapra. Onnatól kezdve semmi esélyük. Ezt el kell fogadni, minden rájuk adott szavazat el fog veszni. Egy dolguk van, hogy növeljék a győztes és a második helyezett közötti szavazat különbséget, mert így a győztes körzet sokkal jobban felértékelődik.Ha egyéniben győztes a fidesz (szerinted is), akkor miért fontos (neked), hogy mennyivel lesz második az MSZP?atapapa
Lecsó
Ez a választási rendszer a listástól az egyéni felé tolódással nem lett kevésbé demokratikus vagy igazságos. Ha az arányosság alapján osztályoznánk a választási rendszerek demokráciaértékét, akkor az USA, Franciaország vagy Anglia diktatúra lenne.
Szerintem mind a három helyen jó formában van demokrácia.atapapa
A listástól egyéni felé tolódással nincs bajom, sőt, felőlem lehetne szimplán egyéni is.
Csak annyit állítottam, hogy szerintem annál igazságosabb egy választási rendszer, minél jobban tükrözi a pártpreferenciák eloszlását a választók között. A patkónak ideális esetben le kellene képeznie a választás eredményét. Ez a rendszer most nem hogy javított volna ezen, hanem, rontott. Ennyi csak a bajom vele. De lehetett volna még jobban rontani rajta, ezt elismerem, csak kérdem akkor, hogy hol a határ, amikor te azt mondanád, hogy ez már nem igazságos?
Nem írtam azt hogy Mo-n diktatúra lenne. Demokrácia és diktatúra között van átmenet, nem ennyire kétbites a dolog....
több mint 11 éve
demokracia : DDDDDDD
neha elgondolkodom azon, h tortenelmi tavlatokbol, parszaz ev mulva, vajon hogyan fogjak hivni ezt a rendszert. merth a demokraciahoz annyi koze van, mint nekem a jovoevi SBon iranyitokent valo reszvetelre, az hetszentseg.
the area dividing the brain and the soul/is affected in many ways by experience –/some lose all mind and become soul: insane./some lose all soul and become mind: intellectual./some lose both and become: accepted.
több mint 11 éve
Aha, gondoltam hogy erre a megállapításra jutsz, miután antidemokratikus választási rendszerről beszéltét.Azért mert az első és második helyezett között különbség határozza meg, hogy a kompenzációs listán mennyi mandátumhoz jut a győztes, ergo mennyit ér valójában egy megnyert egyéni körzet. Vagy más szóval: mennyire lesz igazságosan elosztva a 199 mandátum.LecsóSajnos a választójogi törvény addig adott esélyt a kispártoknak, amíg felkerülnek a szavazólapra. Onnatól kezdve semmi esélyük. Ezt el kell fogadni, minden rájuk adott szavazat el fog veszni. Egy dolguk van, hogy növeljék a győztes és a második helyezett közötti szavazat különbséget, mert így a győztes körzet sokkal jobban felértékelődik.Ha egyéniben győztes a fidesz (szerinted is), akkor miért fontos (neked), hogy mennyivel lesz második az MSZP?atapapa
Lecsó
Ez a választási rendszer a listástól az egyéni felé tolódással nem lett kevésbé demokratikus vagy igazságos. Ha az arányosság alapján osztályoznánk a választási rendszerek demokráciaértékét, akkor az USA, Franciaország vagy Anglia diktatúra lenne.
Szerintem mind a három helyen jó formában van demokrácia.
több mint 11 éve
Azért mert az első és második helyezett között különbség határozza meg, hogy a kompenzációs listán mennyi mandátumhoz jut a győztes, ergo mennyit ér valójában egy megnyert egyéni körzet. Vagy más szóval: mennyire lesz igazságosan elosztva a 199 mandátum.Sajnos a választójogi törvény addig adott esélyt a kispártoknak, amíg felkerülnek a szavazólapra. Onnatól kezdve semmi esélyük. Ezt el kell fogadni, minden rájuk adott szavazat el fog veszni. Egy dolguk van, hogy növeljék a győztes és a második helyezett közötti szavazat különbséget, mert így a győztes körzet sokkal jobban felértékelődik.Ha egyéniben győztes a fidesz (szerinted is), akkor miért fontos (neked), hogy mennyivel lesz második az MSZP?atapapa
Lecsó
több mint 11 éve
@JayB nagyon beletaláltál.Szvsz 2 gyűjtőpárt van továbbá egy 3. szegmens a politikai palettán.
A Fidesz lefedi a jobbközepet, az MSZP mindent elkövet, hogy lefedje a balt - lásd Bajnai szétszedése - a kiábrándultaknál a Jobbik jelentős erő, míg a kevésbé radikálisok húznak az LMP-hez. Na mármost, ha jobboldalról nem várható kormányváltás, a kiábrándultak meg hál isten nincsenek elegen, akkor csak az a képlet marad, hogy a hiteltelenné vált MSZP-t kell eltakarítani ahhoz, hogy baloldalon egy ütőképes váltópárt tudjon kinőni a helyére, teljesen új alapokon. Ergo, aki az MSZP-re szavaz, az Orbán Viktorra szavaz.
több mint 11 éve
Sajnos a választójogi törvény addig adott esélyt a kispártoknak, amíg felkerülnek a szavazólapra. Onnatól kezdve semmi esélyük. Ezt el kell fogadni, minden rájuk adott szavazat el fog veszni. Egy dolguk van, hogy növeljék a győztes és a második helyezett közötti szavazat különbséget, mert így a győztes körzet sokkal jobban felértékelődik.Ha egyéniben győztes a fidesz (szerinted is), akkor miért fontos (neked), hogy mennyivel lesz második az MSZP?
Lecsó
több mint 11 éve
Szvsz ez már túlnőtte Tomcatet. Majdnem minden nagyobb városban van saját, civilekből (nem feketeruhás kopaszokból) álló brigád akik Tomcat-től független "dolgoznak", tolvajkergetők néven.Picit félreértettél. Így, ebben a formában a Tolvajkergetők nem jó. Ha Tomcat feladná a végtelen egoizmusát, nem parasztozná a saját rajongóit (akik még így is birka módjára mennek utána), illetve nem sírna folyamatosan, mint a fürdőskurva, vagyis: ha tényleg azt és úgy csinálná ezt a dolgot, ami a mai Budapesten a bringavédelemnek szükséges, és lelkesen támogatnám. Ezért írtam, hogy a kezdeményezés jó (ötlet volt), de ezzel az emberrel nem az.berger90Hasonlóképp gondolkodom én is Tomcat-ről de megint csak azt tudom mondani amit a Jobbikos eszmei kérdésnél, ameddig sikeresen basznak ki tolvajokkal (a bringát egyébként ellophatja bárki, volt is rá példa de persze 90%-ban roma van a dologban) addig nem izgat hogy éppen a suttyó Tomcat áll-e a dolog mögött vagy sem.JayBLehetne, ha nem ez a puhos szar vezetné. Sosem vitattam, hogy kell egy ilyen kezdeményezés mondjuk erősebb rendvédelmi háttérrel, mert tarthatatlan, ami megy. Persze, ha a rendőrség nem korrupt faszokból állna.Tomcat közéleti tevékenységét hagyjuk, de a Tolvajkergetők az egyik legzseniálisabb kezdeményezés az egész országban.JayBA jelenlegi választási rendszer annyira felnagyít még egy kis különbségű győzelmet is, hogy az ilyen 5-10%-os kis pártok amíg ez a rendszer marad, már sose fognak "királycsináló" szerepbe kerülni.Három egész percig gondolkodtam rajta, de aztán valaki szólt, hogy anyagilag támogatják a volt pólóboltos és divatnáci Tomcat kerékpárvédelminek hívott röhejes önbíráskodását.berger90
Egyszerűen, matematikailag szinte lehetetlen pl. 48%-al nyerni, annyira a "győztes mindent visz" struktúra alakult ki.
Amíg ennek (atapapának köszönhetően) nem néztem utána, én Fidesz-t mondtam volna, hogy nyerjenek magukban, és ne kelljen összeállniuk a Jobbikkal, de most már világos, hogy egy kis Fidesz fölény is kétharmad közeli eredményt fog jelenteni, így mivel olyan párt nincs, hogy Nyuszi Barátai és Üzletfelei, soha vissza nem térő lehetőség és egyben vétek nem egy olyan pártra szavazni, amelynek az a neve, hogy @Seres Mária Szövetségesei.
Sobri Jóska
De Tomcat csak egy önbíráskodó faszkalap, aki abban leli örömét, ha minél több cigányt sikerül elkapatnia. Olyan is volt, hogy 16-17 éves kissrácokat vegzált az Instantban, tolvajnak gondolván őket. Amikor pedig kiderül valakiről, hogy bizonyíthatóan nem ő követte el az adott bűncselekményt, és a saját rajongói kérdeznek rá finoman, hogy ezt így miért, akkor jön a faszparasztozás, Szájbarágó Szilárd és hasonlók. Tomcat ennyire vehető komolyan: azokat is nyugodtan lefaszozza, akiktől amúgy tarhálni szokott.berger90
több mint 11 éve
Picit félreértettél. Így, ebben a formában a Tolvajkergetők nem jó. Ha Tomcat feladná a végtelen egoizmusát, nem parasztozná a saját rajongóit (akik még így is birka módjára mennek utána), illetve nem sírna folyamatosan, mint a fürdőskurva, vagyis: ha tényleg azt és úgy csinálná ezt a dolgot, ami a mai Budapesten a bringavédelemnek szükséges, és lelkesen támogatnám. Ezért írtam, hogy a kezdeményezés jó (ötlet volt), de ezzel az emberrel nem az.Hasonlóképp gondolkodom én is Tomcat-ről de megint csak azt tudom mondani amit a Jobbikos eszmei kérdésnél, ameddig sikeresen basznak ki tolvajokkal (a bringát egyébként ellophatja bárki, volt is rá példa de persze 90%-ban roma van a dologban) addig nem izgat hogy éppen a suttyó Tomcat áll-e a dolog mögött vagy sem.JayBLehetne, ha nem ez a puhos szar vezetné. Sosem vitattam, hogy kell egy ilyen kezdeményezés mondjuk erősebb rendvédelmi háttérrel, mert tarthatatlan, ami megy. Persze, ha a rendőrség nem korrupt faszokból állna.Tomcat közéleti tevékenységét hagyjuk, de a Tolvajkergetők az egyik legzseniálisabb kezdeményezés az egész országban.JayBA jelenlegi választási rendszer annyira felnagyít még egy kis különbségű győzelmet is, hogy az ilyen 5-10%-os kis pártok amíg ez a rendszer marad, már sose fognak "királycsináló" szerepbe kerülni.Három egész percig gondolkodtam rajta, de aztán valaki szólt, hogy anyagilag támogatják a volt pólóboltos és divatnáci Tomcat kerékpárvédelminek hívott röhejes önbíráskodását.berger90
Egyszerűen, matematikailag szinte lehetetlen pl. 48%-al nyerni, annyira a "győztes mindent visz" struktúra alakult ki.
Amíg ennek (atapapának köszönhetően) nem néztem utána, én Fidesz-t mondtam volna, hogy nyerjenek magukban, és ne kelljen összeállniuk a Jobbikkal, de most már világos, hogy egy kis Fidesz fölény is kétharmad közeli eredményt fog jelenteni, így mivel olyan párt nincs, hogy Nyuszi Barátai és Üzletfelei, soha vissza nem térő lehetőség és egyben vétek nem egy olyan pártra szavazni, amelynek az a neve, hogy @Seres Mária Szövetségesei.
Sobri Jóska
De Tomcat csak egy önbíráskodó faszkalap, aki abban leli örömét, ha minél több cigányt sikerül elkapatnia. Olyan is volt, hogy 16-17 éves kissrácokat vegzált az Instantban, tolvajnak gondolván őket. Amikor pedig kiderül valakiről, hogy bizonyíthatóan nem ő követte el az adott bűncselekményt, és a saját rajongói kérdeznek rá finoman, hogy ezt így miért, akkor jön a faszparasztozás, Szájbarágó Szilárd és hasonlók. Tomcat ennyire vehető komolyan: azokat is nyugodtan lefaszozza, akiktől amúgy tarhálni szokott.berger90
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Hasonlóképp gondolkodom én is Tomcat-ről de megint csak azt tudom mondani amit a Jobbikos eszmei kérdésnél, ameddig sikeresen basznak ki tolvajokkal (a bringát egyébként ellophatja bárki, volt is rá példa de persze 90%-ban roma van a dologban) addig nem izgat hogy éppen a suttyó Tomcat áll-e a dolog mögött vagy sem.Lehetne, ha nem ez a puhos szar vezetné. Sosem vitattam, hogy kell egy ilyen kezdeményezés mondjuk erősebb rendvédelmi háttérrel, mert tarthatatlan, ami megy. Persze, ha a rendőrség nem korrupt faszokból állna.Tomcat közéleti tevékenységét hagyjuk, de a Tolvajkergetők az egyik legzseniálisabb kezdeményezés az egész országban.JayBA jelenlegi választási rendszer annyira felnagyít még egy kis különbségű győzelmet is, hogy az ilyen 5-10%-os kis pártok amíg ez a rendszer marad, már sose fognak "királycsináló" szerepbe kerülni.Három egész percig gondolkodtam rajta, de aztán valaki szólt, hogy anyagilag támogatják a volt pólóboltos és divatnáci Tomcat kerékpárvédelminek hívott röhejes önbíráskodását.berger90
Sobri Jóska
több mint 11 éve
Seres Mária tanított engem 94-ben, építőipari szakközép 5. évfolyamán (technikum), ha jól emlékszem Közgazdaságtanra meg Szervezés és gépesítésre... Már akkor is indult, talán a Zöld párt színeiben, és egy tv vitában azzal érveltek, hogy nem kell repülőgép a légierőbe, inkább vegyünk egy gép árából 1250 vállról indítható rakétát.Amúgy az iskolában kedves nő volt, fiatalosan tanított. Nem akarom diszkreditálni, sőt, amit Mátraverebélyen csináltak, azért tisztelet illeti, le a kalappal.
Sajnos a választójogi törvény addig adott esélyt a kispártoknak, amíg felkerülnek a szavazólapra. Onnatól kezdve semmi esélyük. Ezt el kell fogadni, minden rájuk adott szavazat el fog veszni. Egy dolguk van, hogy növeljék a győztes és a második helyezett közötti szavazat különbséget, mert így a győztes körzet sokkal jobban felértékelődik.
Ez nyilván egy igazságtalan matek, de ez van. Innentől viszont nincs értelme azon agyalni, hogy kire szavazzak mert fúj fidesz és fúj mszp. Aki kis pártra szavaz, az a körzet győztesére (vagyis nagy átlagban a fideszre) szavaz...
Még mielőtt elkönyvelnétek mszp fannak, nem vagyok az, és nagyon sajnálom, hogy 6-án igazából nem egy normális rendszerben választhatunk. Demokrácia párti vagyok, és ami itt lassan kialakul, többek között egy ilyen választójogi törvény miatt is, az egyre kevésbé hasonlít rá.
több mint 11 éve
Szili Katalin féle társaságról (KTI) mit gondoltok, tudtok? Nekem még ők tűnnének esetleg elfogadhatónak, jelen pillanatban, de valószínű vidéki bázis hiányában ők sem tényezők. Illetve legalábbis nem tudom a vidéki emberekhez mennyire jutottak el egyáltalán.
több mint 11 éve
Egyszerűen, matematikailag szinte lehetetlen pl. 48%-al nyerni, annyira a "győztes mindent visz" struktúra alakult ki.Jaja, bár szvsz van arra esély, hogy előálljon olyan helyzet néhány cikluson belül, amikor bizonyos politikai erők országosan nem lesznek komoly tényezők, de bizonyos régiókban ott lesznek a top3-ban. Pl. az SZDSZ sokáig biztos harmadik volt a fővárosi választókörzetekben.
Sobri Jóska
Erre az új választási rendszer majd rá is erősíthet, mivel nagyobb szerepe lesz az egyéni körzeteknek, néhány helyben erős karizmatikus személy ha nyarat nem is, de kora tavaszt csinálhat.
Seresék teljesen amatőrök, a szó rossz értelmében is, de az alább vázolt szitu miatt akár rájuk is tudnék szavazni jelenleg.
Számomra Schiffer "élvezeti értékén" sokat ront, hogy egy gimibe jártunk annak idején, ahogy a hugával is, és amikor mentük hozzájuk, mindig ezzel az életutáló, megkeseredett, "mi a gyíkot akarsz a hugomtól" nézésével próbálta lelohasztani a libidómat, amit személyes megtámadtatásnak veszek azóta is.Sobri JóskaCsodálkoztam volna, ha pont a személyed és a politika közti viszonyban nem merül fel a pina releváns tényezőként 😉
több mint 11 éve
Azok az esetek, melyek nem kerülnek feldolgozásra, melyek nem a mocskoscigánymindbűnöző-vonulatot támasztják alá, valamint azok a metodikák, hogy pl. ha én megkínállak füves cigivel, majd feljelentelek, vagy ha bliccelsz rád hívom a kallert.Rég nem az van hogy megkeresik és helyben hagyják a senkiháziakat hanem rendőrkézre adják, ebben mi az önbíráskodás?JayBTomcat közéleti tevékenységét hagyjuk, de a Tolvajkergetők az egyik legzseniálisabb kezdeményezés az egész országban.JayBEgy röhejes önbíráskodás.
Ráadásul ugye valójában egy médiatörténés, tehát pont annyira vágott, szerkesztett és manipulatív, mint a Való Világ, vagy egy választási kisfilm.Sobri Jóska
több mint 11 éve
Lehetne, ha nem ez a puhos szar vezetné. Sosem vitattam, hogy kell egy ilyen kezdeményezés mondjuk erősebb rendvédelmi háttérrel, mert tarthatatlan, ami megy. Persze, ha a rendőrség nem korrupt faszokból állna.Tomcat közéleti tevékenységét hagyjuk, de a Tolvajkergetők az egyik legzseniálisabb kezdeményezés az egész országban.JayBA jelenlegi választási rendszer annyira felnagyít még egy kis különbségű győzelmet is, hogy az ilyen 5-10%-os kis pártok amíg ez a rendszer marad, már sose fognak "királycsináló" szerepbe kerülni.Három egész percig gondolkodtam rajta, de aztán valaki szólt, hogy anyagilag támogatják a volt pólóboltos és divatnáci Tomcat kerékpárvédelminek hívott röhejes önbíráskodását.berger90
Sobri Jóska
De Tomcat csak egy önbíráskodó faszkalap, aki abban leli örömét, ha minél több cigányt sikerül elkapatnia. Olyan is volt, hogy 16-17 éves kissrácokat vegzált az Instantban, tolvajnak gondolván őket. Amikor pedig kiderül valakiről, hogy bizonyíthatóan nem ő követte el az adott bűncselekményt, és a saját rajongói kérdeznek rá finoman, hogy ezt így miért, akkor jön a faszparasztozás, Szájbarágó Szilárd és hasonlók. Tomcat ennyire vehető komolyan: azokat is nyugodtan lefaszozza, akiktől amúgy tarhálni szokott.
Mindig jövőre
több mint 11 éve
Jó, hát kicsit megrúgdostuk foci közben, meg effélék, de ha tudom, hogy ez lesz belőle, istókuccse figyelmesebb lettem volna.mindig ezzel az életutáló, megkeseredett, "mi a gyíkot akarsz a hugomtól" nézésével próbálta lelohasztani a libidómat, amit személyes megtámadtatásnak veszek azóta is.Sobri Jóskaha olyan fiatalon ismerted, nem tudod véletlenül, mitől lett ilyen besavanyodott paprikajancsi? az ilyen érzelmi traumák gimnazista korban érik az embert.berger90
Bár ahogy emlékszem, az is már csak az okozat volt, és ő már az első pillanattól kezdve ilyen citrombaharapott önkéntes pedellus-alkat volt, ami azért is érdekes, mert mind a szülők, mind a huga inkább a jókedvű, humoros oldalon mozgott. Bár lehet, hogy az örökös indokolatlan móka és kacagás vette el a kedvét mindörökre.
több mint 11 éve
Rég nem az van hogy megkeresik és helyben hagyják a senkiháziakat hanem rendőrkézre adják, ebben mi az önbíráskodás?Egy röhejes önbíráskodás.Tomcat közéleti tevékenységét hagyjuk, de a Tolvajkergetők az egyik legzseniálisabb kezdeményezés az egész országban.JayBA jelenlegi választási rendszer annyira felnagyít még egy kis különbségű győzelmet is, hogy az ilyen 5-10%-os kis pártok amíg ez a rendszer marad, már sose fognak "királycsináló" szerepbe kerülni.Három egész percig gondolkodtam rajta, de aztán valaki szólt, hogy anyagilag támogatják a volt pólóboltos és divatnáci Tomcat kerékpárvédelminek hívott röhejes önbíráskodását.berger90
Sobri Jóska
Ráadásul ugye valójában egy médiatörténés, tehát pont annyira vágott, szerkesztett és manipulatív, mint a Való Világ, vagy egy választási kisfilm.Sobri Jóska
több mint 11 éve
Egy röhejes önbíráskodás.Tomcat közéleti tevékenységét hagyjuk, de a Tolvajkergetők az egyik legzseniálisabb kezdeményezés az egész országban.JayBA jelenlegi választási rendszer annyira felnagyít még egy kis különbségű győzelmet is, hogy az ilyen 5-10%-os kis pártok amíg ez a rendszer marad, már sose fognak "királycsináló" szerepbe kerülni.Három egész percig gondolkodtam rajta, de aztán valaki szólt, hogy anyagilag támogatják a volt pólóboltos és divatnáci Tomcat kerékpárvédelminek hívott röhejes önbíráskodását.berger90
Sobri Jóska
Ráadásul ugye valójában egy médiatörténés, tehát pont annyira vágott, szerkesztett és manipulatív, mint a Való Világ, vagy egy választási kisfilm.
Sobri Jóska