Politika
65 feliratkozó
több mint 12 éve
Harmadrészt pedig (köpjetek le!) de az üzleti életben simán megcsináltam már én is, hogy tőlem valamilyen szinten függő vállalkozót, -mikor megtudtam hogy egy bizonyos kisebb bizniszben a konkurrenciámmal kokettál- felhívtam, hogy akkor most döntse el, hogy kivel akar jóban lenni. Mivel a nyersanyagának kb 3/4-ét tőlem tudja beszerezni, nem lepődtem meg túlságosan, hogy végül számomra kedvező döntést hozott...JanA farokméregetős történetek mindig akkor kezdenek érdekessé válni, amikor elmérted... 😉
több mint 12 éve
Arra gondolt - szerintem -, hogy a punkzenekarok (sum41, The offspring, Rise against... stb.) mindig a dühös ifjúság eszméiból táplálkoznak és a konvenciók ellen lázadnak. Idővel ez változhat (pl. The offspring), de előfordul, hogy maradnak a régi felfogásnál (Rise Against, sum41, story of the year... stb.). Gondolom én...Egy punkzenekarnak szinte kötelessége ellenzékinek lenni!laccoo74Ezt kifejthetnéd! 😊Jan
Meg kell találni a határt a szövegíróknak /producereknek, hogy meddig mehetnek el a jó ízlés határain belül. Ezek a határok társadalmanként eltérnek, de egy akármilyen élő embert megkéselni egy lemezborítón... ilyenek csakis a hype miatt történhetnek. Fel kell néha kavarni az állóvizet a banda körül.
több mint 12 éve
Egyébként mi az az "igazgatási szünet" a P.J. hivatalban?AtariAz a nyári és téli időszak, amikor a hivatalokban a szabadságolások koncentráltan folynak.
több mint 12 éve
Nem tudom, ez a koncerthelyszín intézmény hogyan finanszírozódik, nálunk a művelődési központ szinte teljes egészében önkormányzati pénzből működik.Na, ezek figyelembevételével, jóindulatúan és finoman utalnak a hivatalból, hogy esetleg ne nagyon legyen koncert, akkor az elég nagy súllyal esik a latba.
És nálunk már megégette magát egy kicsit az intézményvezető egy punk zenekarral, amikor a műértő közönség jelentékenyebb csoportja a zeneteremben és később az utcára kitódulva is, kórusban fejezte ki az egyik kisebbséggel kapcsolatos feltoluló érzelmeit, valamint kívánságait.
Egyébként mi az az "igazgatási szünet" a P.J. hivatalban?
"Itt?? ... Mindenki!"
több mint 12 éve
Jajj már, de tényleg ez hír? Ezen kívül a PiCsa megtartott kb. 15 másik koncertet minden gond nélkül. Nem szeretik Orbánt? Hűűha, ez biztos meglepett mindenkit. 2000-ben jelent meg talán a "Viktor, savanyú a narancs" című alkotás, azóta nyilván nem változott a véleményük.Mindegy, azt sem értem, hogy minek szóltam hozzá.

több mint 12 éve
Egy punkzenekarnak szinte kötelessége ellenzékinek lenni!laccoo74Ezt kifejthetnéd! 😊
Azt még hozzáteszem, hogy párszor láttam ezt a bandát. Már a '90-es években is jártak Bonyhádra, és az ARC (Alternatív és Rockzenei Club) valamint a Vakegér nevű intézményekben volt szerencsém leittasodni a koncertjük alatt. Náluk néha kis anarchista felhang is volt,- ahogy jómunkásember punkokhoz illik- de alapvetően (régen és most is) balosak voltak. Az "elmúltnyolcévben" is azok voltak.
Úgy egyébként az Iron Maiden egyik plakátját vagy kislemezborítóját(?) is betiltották Angolországban, mert azon M. Thatcher -regnáló miniszterelnök- holtteste felett állt egy véres késsel Eddie. Nem lemondták a fellépést, mint itt, hanem konkrétan betiltották. Akkor ilyenformán diktatúra volt Angliában '81-ben. Jól mondom?
több mint 12 éve
Lehet, hogy jól járnának egy betiltással, mert Nagyferó is milyen jól elevickél azóta.Igen, ha a hvg esetleg részletesebben taglalta volna az ügyet, akkor csökken a hírérték.
De azt sem tartom kizártnak, hogy ez egy médiahekk, amivel jelentős ingyenreklámot szereznek a helynek, a turnénak, és magának a zenekarnak.A Megyeriből kinézem.
több mint 12 éve
Szerintem se kéne koncerteket "betiltani". Ha egy zenekarról a bíróság nem állapította meg, hogy jogellenes a produktuma, akkor azt adhassa elő koncerten is (bár az index ismét a helyén volt, nem koncertbetiltásról, hanem már egyenesen a zenekar betiltásáról cikkezett). A HVG-nek meg azért illett volna hozzátennie a tisztánlátás kedvéért, hogy a legtöbb nagyobb településsel ellentétben Halason nem fideszes a városvezetés, hanem "civil" és MSZP koala irányítja a várost, a "civil" polgármesterrel szemben az MSZP nem indított jelöltet, hanem őt támogatták 2010-ben
több mint 12 éve
Egy punkzenekarnak szinte kötelessége ellenzékinek lenni!
több mint 12 éve
Én azon háborgok, hogy ismét oda jutottunk, hogy Magyarországon attól kell félnie embereknek, hogy bajuk lehet abból, hogy megrendeznek egy olyan koncertet, ahol egy olyan zenekar lépne fel, aki egy dalában nem túl pozitívan nyilatkozik az ország miniszterelnökéről.Ez szerintem nem túl demokratikus dolog.Vagy csak szerintem van így?laccoo74Nem gondolnám hogy itt félelemkeltésről lenne szó.
Oszlassunk el egy félreértést: a szólásszabadság vagy a művészi szabadság nem azt jelenti, hogy bárki bármit mondhat.
Másrészt ha valaki téged nyilvánosan gyaláz, nem vagy köteles eltűrni.
Harmadrészt pedig (köpjetek le!) de az üzleti életben simán megcsináltam már én is, hogy tőlem valamilyen szinten függő vállalkozót, -mikor megtudtam hogy egy bizonyos kisebb bizniszben a konkurrenciámmal kokettál- felhívtam, hogy akkor most döntse el, hogy kivel akar jóban lenni. Mivel a nyersanyagának kb 3/4-ét tőlem tudja beszerezni, nem lepődtem meg túlságosan, hogy végül számomra kedvező döntést hozott...
több mint 12 éve
Aha, majd ha olyan helyzetben leszel, hogy dönthetsz pl. egy betöltetlen állásról, ahova egy elsőre unszimpatikus, de nyilvánvalóan felkészült, illetve egy kevésbe rátermett, ám jó ismerős jelentkezik, akkor térjünk vissza erre a kérdésre (ja és nyilván itt is csak a magyarok gondolkoznak így)jjncaaszokásos bullshit demagógia, de erre már Fetomy rávilágított.
több mint 12 éve
Aha, majd ha olyan helyzetben leszel, hogy dönthetsz pl. egy betöltetlen állásról, ahova egy elsőre unszimpatikus, de nyilvánvalóan felkészült, illetve egy kevésbe rátermett, ám jó ismerős jelentkezik, akkor térjünk vissza erre a kérdésre (ja és nyilván itt is csak a magyarok gondolkoznak így)

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Írhatunk 13-at, 2013-at vagy akár 20013-at is, ez független attól, hogy mi az ésszerű... Ugyanúgy fogom a fejem, mikor az a háborognivaló téma, hogy kinek a haverja kapott zsíros megbízásokat, holott őszintén szólva az emberek 99%-a ugyanazt tenné (vagy épp teszi, csak "kicsiben")jjncaa[/b]
itt indulnak a problémák. Amíg ez a mentalitás nem változik meg (nem finomodik legalább egy kicsit, némi gátlással), addig fölösleges bármiről is beszélni Magyarországon.
több mint 12 éve
több mint 12 éve
Az internet és social media világában hogy lenne egy zenekarnak félnivalója, hogy képzeled el pl. a PiCsa "kicsinálását"? Punkok, nekik ez a hisztéria egy mocsokjó reklám, nem is kívánhattak volna maguknak jobbat...Félnie, istenem... Ha annyira jó biznisz lett volna, akkor az üzletvezető nem lemondja a koncertet, hanem szervez még két másikat, így viszont nem akart odaszarni, ahonnan eszik, kb. ennyi a történet. Így működik ez a mocskos kapitalizmus. A demokráciát ne keverjük bele, mert attól, hogy neked jogod van kimondani a véleményedet, nem biztos, hogy minden helyzetben racionális dolog ezt megtenni. Majd menj el bármelyik nyugati országba, kezdd el hangosan szidni az ország miniszterelnökét úton-útfélen, aztán csodálkozz rá jól, ha pár ajtó bezáródik előtted...

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Én azon háborgok, hogy ismét oda jutottunk, hogy Magyarországon attól kell félnie embereknek, hogy bajuk lehet abból, hogy megrendeznek egy olyan koncertet, ahol egy olyan zenekar lépne fel, aki egy dalában nem túl pozitívan nyilatkozik az ország miniszterelnökéről.Ez szerintem nem túl demokratikus dolog.Vagy csak szerintem van így?
több mint 12 éve
Írhatunk 13-at, 2013-at vagy akár 20013-at is, ez független attól, hogy mi az ésszerű... Ugyanúgy fogom a fejem, mikor az a háborognivaló téma, hogy kinek a haverja kapott zsíros megbízásokat, holott őszintén szólva az emberek 99%-a ugyanazt tenné (vagy épp teszi, csak "kicsiben")

---
több mint 12 éve
A rendezvény a Freedom nevű helyen lett volna.(N) 2013ban valakinek azért kell retorzióktól tartania, mert megrendez egy punk koncertet?
több mint 12 éve
És ez megint miért hír? Lehet, hogy épp "felülről" állították le, de a szokásos azonnali hőzöngés után racionális fejjel gondolva nem simán elképzelhető, hogy valaki túlzott óvatossággal félti az állását?Valaki elkezdi itt fikázni nagyban OV-t, mire őt kitiltjuk és pl. azt írjuk neki, hogy "ha ezt máshol is csinálod, akkor azzal elég sokat ártasz magadnak", akkor nyilvánvaló, hogy maga Orbán közbenjárására tettük ezt meg? Röhej...

---
több mint 12 éve
"Képzelje el Tündike, ez a korrupció olyan, hogyha kicsit nem figyel oda mit ír alá, a végén még 300 hektáron fog gazdálkodni Borsodban!"Vajon mi lesz az órán?www.profession.hu/cikk/20130807/erre-tanitjak-a-kozszfera-dolgozoit/3113Meg kéne már tanítani őket, hogy ne legyen ennyire nyilvánvaló. Az is valami, vagy nem ezt oktatják?
Ugye, hogy a FIDESZ képes megoldani!
Még több embert kellene oktatni! ...Még több pénzért!Atari
"Akkor látogassunk el esettanulmány gyanánt a szemközti trafikba!"Kori
"Nem, ismétlem nem fogadunk el pénzt tartalmazó borítékot!"
zinedine5

több mint 12 éve
Lehet fogadásokat kötni, hogy a 2006-os tévéostrom mintájára mikor jön egy bankostrom. Aztán a hangulatkeltők majd megint sunnyognak, hogy nem ők tüzelték fel a csőcseléket.azt még kifelejtették a cikkből, hogy igazából azért nem sékelben adósodott el a sokmillió magyar állampolgár, mert a kampósorrúak nem merték nyíltan felvállalni, hogy kilóra megveszik az országot... 😉slowmotionVajon mi lesz az órán?www.profession.hu/cikk/20130807/erre-tanitjak-a-kozszfera-dolgozoit/3113Meg kéne már tanítani őket, hogy ne legyen ennyire nyilvánvaló. Az is valami, vagy nem ezt oktatják?
Más:
magyarhirlap.hu/fidesz-tudatosan-sodorta-veszelybe-a-csaladokat-a-baloldal
"a Gyurcsány-Bajnai kormány tudatosan hagyta, hogy a magyar családok devizában eladósodjanak, mert ez a bankoknak jó üzlet volt"
Azt, hogy ezt egy politikus elmondja, a választó meg elhiszi...jó mélyen vagyunk.zinedine5
Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 12 éve
azt még kifelejtették a cikkből, hogy igazából azért nem sékelben adósodott el a sokmillió magyar állampolgár, mert a kampósorrúak nem merték nyíltan felvállalni, hogy kilóra megveszik az országot... 😉Vajon mi lesz az órán?www.profession.hu/cikk/20130807/erre-tanitjak-a-kozszfera-dolgozoit/3113Meg kéne már tanítani őket, hogy ne legyen ennyire nyilvánvaló. Az is valami, vagy nem ezt oktatják?
Más:
"a Gyurcsány-Bajnai kormány tudatosan hagyta, hogy a magyar családok devizában eladósodjanak, mert ez a bankoknak jó üzlet volt"
Azt, hogy ezt egy politikus elmondja, a választó meg elhiszi...jó mélyen vagyunk.zinedine5
több mint 12 éve
Vajon mi lesz az órán?www.profession.hu/cikk/20130807/erre-tanitjak-a-kozszfera-dolgozoit/3113Meg kéne már tanítani őket, hogy ne legyen ennyire nyilvánvaló. Az is valami, vagy nem ezt oktatják?
Más:
Azt, hogy ezt egy politikus elmondja, a választó meg elhiszi...jó mélyen vagyunk.
több mint 12 éve
Hamburgban az SPD 8.50 euro/óra (2550 FT/óra) minimálbérrel kampányol.Azért az úgy emberes, kb. mint az osztrák vendéglátós minimál. (1340 euró/hó)
www.zdf.de/ZDFmediathek#/beitrag/video/1922434/Wie-will-Steinbr%C3%BCck-Kanzler-werden
ha valakit érdekel egyébként a téma (mint az USA választásokat anno), akkor itt az interjú Steinbrück-vel (SPD jelölt). Végigmegy nagyjából a legfontosabb kérdéseken, amelyek körül szövődni kezdett a kampány.