Politika
65 feliratkozó
több mint 12 éve
Senki nem felejtette el, és itt kb. senki sem MSZP szurkoló, sőt.Valamit azért ki kell jelenteni:Teljesen igazad van. Pontosan tudnia kellene mindenkinek, hogy ők is havernak osztogattak minden tendert, pofátlanul loptak (máv, mlsz, kb ahonnan lehetett), ugyanazt csinálják, mint most a Fidesz. Mégis mintha ezt mindenki elfelejtette volna.berger90
Az MSZP sem csinálná sokkal másként a dolgait!
Na, ki köp le elsőként?laccoo74
Egy dolog más: az MSZP idejében, amikor valami felrúgta a status quo-t (lásd Hagyó), azt megszívatták. A Gyurcsány-korszak előtt szépen 50-50-ben ment az osztás. Itt Baranyában Puch és Bánki szépen megegyeztek mindenben, szépen fel volt osztva a pénz, nem is volt gond. Aztán jött az egyetemi ügy, Imhof és társai kitalálták, hogy ők elég erősek ahhoz, hogy ne kelljen senkinek osztani, aztán látjuk mi lett.
Ami most megváltozott, hogy a Fidesz tudja: van összesen négy éve, hogy valamifajta gazdasági bázist építsen ki, mivel többet nem hogy nekik, de minden bizonnyal senkinek nem lesz egyedül kétharmada. Lesz olyan időszak, amikor majd lesz olyan nagykoalíció, ahol meg lesz a változtatási szándék, de ez minden bizonnyal nem ebben az évtizedben fog megtörténni. Jelenleg az osztási arány teljesen átalakul, 90-10-nél már helyi szinten sincs jobb sehol. Ha 2014-ben legalább az önkormányzatok egy részét visszaszerzi a baloldal, akkor majd újra lesz lehetőség egyezkedni, de egyelőre, erre esély sincs.
Látni kell: a politika része a "mutyi", a saját hátország előnybe juttatása. Ezt nálunk modernebb politikai kultúrákban lobbisták intézik, Kelet-Európa sokkal kevésbé kifinomultabb ennél: ha van rá lehetőség, egyszerűen véghezviszik a state capture-t. Jelenleg a Fidesz máshogy nem tud magának bázist építeni, csak ha elveszi másét. Most a trafik ügy azért kínos, mert sok kis embertől is elvették a lehetőségeket. Én ezt a vonulatot kicsit túlmagyarázottnak érzem, elég sok kisboltnak könyvelek, tudom, hogy magában a cigiben nem volt akkora pénz (jó, most a megemelt 10%, azért már elég komoly).
Ami sokkal nagyobb baj, az a nagyobb üzenet: a Fidesz, ha akar, bármit elvesz. És ez nem tetszik a beruházóknak, nem tetszik a vállalkozónak, igazából senkinek. Az MSZP felülről lopott, nagy vállalatokat hordott szét, békén hagyta a kicsiket, hogy oldják meg az életüket. Hagyta, hogy dolgozzanak az adócsalók, hagyta hogy mindenki a saját maga kockázati (pofátlanság) szintén keresse a saját pénzét. A Fidesz nem hagyja bárkinek ezt: az ő barátai ott lopnak, ahol tudnak, de ha az ő érdekeit sérti, azonnal kiemelt ellenőrzési területté teszik a NAV számára (lásd cukor ügyletek).

több mint 12 éve
1., Kommentem nem vicceskedő voltmiért az Amadeus az ellenzék? Vagy mi van? Miért kéne neki konstruktívnak lenni, és neked miért elég beböfögni egy "vicces" kommentet? cartman azért zsidózik, mert őket teszi felelőssé az ország gondjaiért, neki ez a politikai nézete, aminek hangot is ad a politikai topikban, ellenben Te személyeskedsz amióta követem a topicot, ez szerintem sokkal inkább máshová való, amúgy meg nem lehet mindenki atapapa, aki nagyjából objektíven, intelligensen véleményt formál mindenről, nem mindenkinek van erre energiája, tudása, és nem is mindenki képes érzelemmentesen kommunikálni politikáról, nekünk többieknek marad a linkelgetés meg a zsidózás/cigányozás/komcsizás/fideszezés, így is ez a topik messze intelligensebb hangvételű mint a legtöbb hasonló, szerintem.chvsEllenzékben lenni a világ legkényelmesebb dolga, semmi mást nem kell csinálni, csak kritizálni, sokszor még az érvelés is teljesen felesleges. Tőled még egyetlen konstruktív javaslatot nem olvastam, persze nagy lendülettel linkelgeted az épp aktuális visszáságokról szóló cikkeket, de hogy mondandódat valami idea köré sződd, az egyelőre nagyon nem megy, nagyjából a piacon óbégató kisnyugdíjasok szintjét képviseled politikában való jártasság terénszenzációs vagyjjncaafejtsd már ki bővebben, légy oly kedves.Amadeus91
Előfordulnak néha jó viták errefelé is, de egyre ritkábban, mert nagyjából arra korlátozódott a téma, hogy amadeus jön egyet kormánytfikázni, cartman meg zsidózik egy jót, csak hogy helyére billenjenek a dolgok. Persze a vicceknél is megvédtek, mert mindenki azt csinál, amit akar, így működik a bulvár is: a szólásszabadságra hivatkozva engedjünk teret minden szemétnek, az értékek devalválódását a nagy liberalizmusban úgysem lehet meghatározni és így megvédenijjncaa
2., nem muszáj konstruktívnak lenni, csak az ember ne csodálkozzon ha nem veszik komolyan, amennyiben ellenvéleménye minden esetben abból áll, hogy ez meg az szar (előfordulhat, hogy az illetőnek akár igaza is van, hozadéka mégis kb. annyi, mint egy afrikai puccsnak)
3. ha szerinted a zsidóellenesség politikai nézet, akkor viszont komoly fogalomzavar áll fenn

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
a témában:Nem felejtette el senki szerintem, csak a Fidesz nyert választást a "fülkeforradalom, új rendszerváltás, stb." jelszavakkal, hogy most majd minden másként lesz, meg az elmútnyócév, de itt a történelmi lehetőség a kétharmaddal.Valamit azért ki kell jelenteni:Teljesen igazad van. Pontosan tudnia kellene mindenkinek, hogy ők is havernak osztogattak minden tendert, pofátlanul loptak (máv, mlsz, kb ahonnan lehetett), ugyanazt csinálják, mint most a Fidesz. Mégis mintha ezt mindenki elfelejtette volna.berger90
Erről a mostani helyzetről nekem mindig az jut eszembe, hogy mindenki belepisál a medencébe, de azért a rajtkőről nem illik. Most kb. a rajtkőről szarnak bele a medencébe a fiúk. NEm mintha ettől egy hangyányit is szimpatikusabb lenne az MSZP, ez az igazi tragédia, a normális választási alternatíva teljes hiánya.somoskovig
hamozottnyul.kinja.com/hogy-mi-a-bajom-485681638
Mindig jövőre
több mint 12 éve
Azt hiszem, hogy abban azért egyet lehet érteni, hogy egyik párt sem jobb a másiktól, úgy gondoltam hogy az épeszű emberek ezt tudják automatikusan.Vagy lehet szavazni valamelyik ún. kis pártra.
Somoskovig-el kell egyet értenem, mert nagyon de nagyon sokan hittek abban, hogy a fidesz értelmes irányba fogja vinni a dolgokat a 2/3-ával. Rendbe vágja az egészségügyet, oktatást, szociális gondokat, stb, stb.
A probléma ott kezdődött amikor a fidesz ezekre a dolgokra rátojt, és elkezdte a hatalmát bebetonozni még néhány ciklusra, ahelyett hogy tényleg jó és értelmes dolgokkal a szavazók szimpátiáját nyerte volna meg, így sokan csalódtak bennük.
A következő választáson meg majd nyugodtan lehet szavazni a két nagy kupac sz@rra, csak mindenkinek el kell döntenie, hogy a híg vagy a keményet szereti-e.cartman023
több mint 12 éve
Azt hiszem, hogy abban azért egyet lehet érteni, hogy egyik párt sem jobb a másiktól, úgy gondoltam hogy az épeszű emberek ezt tudják automatikusan.Somoskovig-el kell egyet értenem, mert nagyon de nagyon sokan hittek abban, hogy a fidesz értelmes irányba fogja vinni a dolgokat a 2/3-ával. Rendbe vágja az egészségügyet, oktatást, szociális gondokat, stb, stb.
A probléma ott kezdődött amikor a fidesz ezekre a dolgokra rátojt, és elkezdte a hatalmát bebetonozni még néhány ciklusra, ahelyett hogy tényleg jó és értelmes dolgokkal a szavazók szimpátiáját nyerte volna meg, így sokan csalódtak bennük.
A következő választáson meg majd nyugodtan lehet szavazni a két nagy kupac sz@rra, csak mindenkinek el kell döntenie, hogy a híg vagy a keményet szereti-e.
több mint 12 éve
chvs
86
miért az Amadeus az ellenzék? Vagy mi van? Miért kéne neki konstruktívnak lenni, és neked miért elég beböfögni egy "vicces" kommentet? cartman azért zsidózik, mert őket teszi felelőssé az ország gondjaiért, neki ez a politikai nézete, aminek hangot is ad a politikai topikban, ellenben Te személyeskedsz amióta követem a topicot, ez szerintem sokkal inkább máshová való, amúgy meg nem lehet mindenki atapapa, aki nagyjából objektíven, intelligensen véleményt formál mindenről, nem mindenkinek van erre energiája, tudása, és nem is mindenki képes érzelemmentesen kommunikálni politikáról, nekünk többieknek marad a linkelgetés meg a zsidózás/cigányozás/komcsizás/fideszezés, így is ez a topik messze intelligensebb hangvételű mint a legtöbb hasonló, szerintem.Ellenzékben lenni a világ legkényelmesebb dolga, semmi mást nem kell csinálni, csak kritizálni, sokszor még az érvelés is teljesen felesleges. Tőled még egyetlen konstruktív javaslatot nem olvastam, persze nagy lendülettel linkelgeted az épp aktuális visszáságokról szóló cikkeket, de hogy mondandódat valami idea köré sződd, az egyelőre nagyon nem megy, nagyjából a piacon óbégató kisnyugdíjasok szintjét képviseled politikában való jártasság terénszenzációs vagyjjncaafejtsd már ki bővebben, légy oly kedves.Amadeus91
Előfordulnak néha jó viták errefelé is, de egyre ritkábban, mert nagyjából arra korlátozódott a téma, hogy amadeus jön egyet kormánytfikázni, cartman meg zsidózik egy jót, csak hogy helyére billenjenek a dolgok. Persze a vicceknél is megvédtek, mert mindenki azt csinál, amit akar, így működik a bulvár is: a szólásszabadságra hivatkozva engedjünk teret minden szemétnek, az értékek devalválódását a nagy liberalizmusban úgysem lehet meghatározni és így megvédenijjncaa
több mint 12 éve
Ahogy a régi vicc is mondja:-Mikor hazudnik egy politikus?
-Amikor mozog a szája!
Egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy kire lenne érdemes leadnom a voksomat.
Hazudnak, mutyiznak jobbról.
Szintén hazudnak, és mutyiznának balról.
több mint 12 éve
szavazzfasszal.blog.hu/

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 12 éve
Nem felejtette el senki szerintem, csak a Fidesz nyert választást a "fülkeforradalom, új rendszerváltás, stb." jelszavakkal, hogy most majd minden másként lesz, meg az elmútnyócév, de itt a történelmi lehetőség a kétharmaddal.Valamit azért ki kell jelenteni:Teljesen igazad van. Pontosan tudnia kellene mindenkinek, hogy ők is havernak osztogattak minden tendert, pofátlanul loptak (máv, mlsz, kb ahonnan lehetett), ugyanazt csinálják, mint most a Fidesz. Mégis mintha ezt mindenki elfelejtette volna.berger90
Erről a mostani helyzetről nekem mindig az jut eszembe, hogy mindenki belepisál a medencébe, de azért a rajtkőről nem illik. Most kb. a rajtkőről szarnak bele a medencébe a fiúk. NEm mintha ettől egy hangyányit is szimpatikusabb lenne az MSZP, ez az igazi tragédia, a normális választási alternatíva teljes hiánya.
több mint 12 éve
Valamit azért ki kell jelenteni:Teljesen igazad van. Pontosan tudnia kellene mindenkinek, hogy ők is havernak osztogattak minden tendert, pofátlanul loptak (máv, mlsz, kb ahonnan lehetett), ugyanazt csinálják, mint most a Fidesz. Mégis mintha ezt mindenki elfelejtette volna.
Mindig jövőre
több mint 12 éve
Valamit azért ki kell jelenteni:Az MSZP sem csinálná sokkal másként a dolgait!
Na, ki köp le elsőként?
több mint 12 éve
Ellenzékben lenni a világ legkényelmesebb dolga, semmi mást nem kell csinálni, csak kritizálni, sokszor még az érvelés is teljesen felesleges. Tőled még egyetlen konstruktív javaslatot nem olvastam, persze nagy lendülettel linkelgeted az épp aktuális visszáságokról szóló cikkeket, de hogy mondandódat valami idea köré sződd, az egyelőre nagyon nem megy, nagyjából a piacon óbégató kisnyugdíjasok szintjét képviseled politikában való jártasság terénszenzációs vagyjjncaafejtsd már ki bővebben, légy oly kedves.Amadeus91
Előfordulnak néha jó viták errefelé is, de egyre ritkábban, mert nagyjából arra korlátozódott a téma, hogy amadeus jön egyet kormánytfikázni, cartman meg zsidózik egy jót, csak hogy helyére billenjenek a dolgok. Persze a vicceknél is megvédtek, mert mindenki azt csinál, amit akar, így működik a bulvár is: a szólásszabadságra hivatkozva engedjünk teret minden szemétnek, az értékek devalválódását a nagy liberalizmusban úgysem lehet meghatározni és így megvédeni

---
több mint 12 éve
szenzációs vagyjjncaafejtsd már ki bővebben, légy oly kedves.
több mint 12 éve
szenzációs vagy

---
több mint 12 éve
Majd az ezer forintos cigaretta megteszi jótékony hatásátjjncaaromán cigi öccázé?! Józsefvárosban egy gombostűt nem lehet majd leejteni akkora biznisz lesz... igazából kezdek arra hajlani, amit még Apeszos írt anno, hogy meg kéne szavazni ezeket még egyszer, hogy alattuk robbanjon fel a hülyeségük.
több mint 12 éve
laphir.com/utdij-julius-1-jetol-kell-majd-fizetni/laccoo74Járdahasználati nem lesz? Olyan hiányérzetem van így...
Mindig jövőre
több mint 12 éve
laphir.com/utdij-julius-1-jetol-kell-majd-fizetni/
több mint 12 éve
vastagbor.blog.hu/2013/05/11/nyilt_level_az_europai_parlamentnekMeglesz az útravaló a trafikok hasznából!
" Gyűjtjük tehát az útravalót, mert lehetséges, hogy szükség lesz egy Magyarországról induló és Brüsszelbe tartó Békemenetre"
Nem viccelnek a fijjuk, kőkeményen gyarmatosítani fogjuk az unijót.cartman023
több mint 12 éve
vastagbor.blog.hu/2013/05/11/nyilt_level_az_europai_parlamentnek" Gyűjtjük tehát az útravalót, mert lehetséges, hogy szükség lesz egy Magyarországról induló és Brüsszelbe tartó Békemenetre"
Nem viccelnek a fijjuk, kőkeményen gyarmatosítani fogjuk az unijót.
több mint 12 éve
Ahogy látom, elég sok Dr. előnevű pályázó nyert trafikot.Jelentős részük NEM ügyvéd, hanem elvileg a gyógyításra tette fel az életét.A gyógyításra tette fel az életét?
több mint 12 éve
Majd az ezer forintos cigaretta megteszi jótékony hatásátjjncaaÉn nem dohányzok, szóval nekem mindegy mennyi az ára, de van egy olyan érzésem, hogy a határforgalom egy picikét meg fog emelkedni.
több mint 12 éve
Majd az ezer forintos cigaretta megteszi jótékony hatását

---
több mint 12 éve
Ez a trafik ügy igazából akkor fog "beérni", majd ha az embereknek ténylegesen a trafikokban kell majd cigit venni, nem pedig a közeli kocsmában/boltban/akárhol.Útközben valószínűleg a fideszt fogja szidni, hogy mi a f.szért rakta el ilyen messze azokat a trafikokat.
Szóval nem fog ez az ügy olyan hamar lecsengeni, amennyire a fidesz akarná.
Habár egy 294%-os reztsicsökkentés lehet feledtetné a trafikügyek káros hatásait.
több mint 12 éve
Félek tőle, hogy még nincs itt a vége, sok még az "éhes" száj, amit be kell tömni.A következő lépés a nemzeti kocsmák megpályáztatása lesz?Elvégre nem kaphatott mindenki trafikot.laccoo74Pontosan, bárki, aki a trafikozáshoz tapsol még, az gondolkodjon el azon, hogy ezt követően másról is kitalálhatják Viktorék, hogy állami monopólium (ugye volt arról szó korábban, hogy Svédországban a piát csak az erre szakosodott állami bolt értékesítheti a kiskereskedelmen), majd nekik megfelelő körnek újraosztják a javakat. Mindezt a magyar emberek és kisvállalkozások védelmére hivatkozva.
Nem állítom, hogy közvetlenül a privatizációs szabadrablás után nem néztem volna végig örömmel egy ilyen sztorit a nagyvállalkozók körében, de ártatlan kis senkik tömegét szopatni...atapapa
Jöhetnek még a nemzeti benzinkutak, nemzeti CBAk, meg amit akartok.