Politika
65 feliratkozó
9 hónapja
Ez most megint milyen ökörség h alaptörvénybe kell iktatni h a készpénzes fizetés alapjognak számít?Biztos elmentek az Árkádba shoppingolni és ledöbbentek, hogy az új parkolóautomatáknál nem lehet készpénzzel fizetni, azt meg tudjuk, hogy mind olyan szegények, hogy csak adósság van a számláikon...
Beki

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
9 hónapja
Ez most megint milyen ökörség h alaptörvénybe kell iktatni h a készpénzes fizetés alapjognak számít?tihazatok szavazoi bazisra loves.
Beki
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
9 hónapja
Ez most megint milyen ökörség h alaptörvénybe kell iktatni h a készpénzes fizetés alapjognak számít?
9 hónapja
Ja hogy úgy, oké, thxvégbement advétekről van szó, az építkezés is kiesikEzek milyen számok? 😳telex.hu/gazdasag/2025/03/11/ingatlan-com-lakasarak-novekedes-februari-indexGondoltam, összevetem a KSH ingatlanadattárával, amely elvileg a valós adásvételek alapján mutatja utcákra lebontva az árakat. 2023-as a legfrissebb. Köszike.
warr_b
www.ksh.hu/s/ingatlanadattar/adattar?year=2023
nagylaza, főpohárnok
Ne mondja már, hogy összesen csak 860 családi ház van BP-en 😂
warr_b
fake.id

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
9 hónapja
végbement advétekről van szó, az építkezés is kiesikEzek milyen számok? 😳telex.hu/gazdasag/2025/03/11/ingatlan-com-lakasarak-novekedes-februari-indexGondoltam, összevetem a KSH ingatlanadattárával, amely elvileg a valós adásvételek alapján mutatja utcákra lebontva az árakat. 2023-as a legfrissebb. Köszike.
warr_b
nagylaza, főpohárnok
warr_b
9 hónapja
Ezek milyen számok? 😳telex.hu/gazdasag/2025/03/11/ingatlan-com-lakasarak-novekedes-februari-indexGondoltam, összevetem a KSH ingatlanadattárával, amely elvileg a valós adásvételek alapján mutatja utcákra lebontva az árakat. 2023-as a legfrissebb. Köszike.
warr_b
nagylaza, főpohárnok

9 hónapja
oké, csak máshol nem mondják 2x1500 euró keresetre, hogy egész jó a fizetésetek és picit kedvezőbb feltételekkel vehetsz fel ht a bankpajtástól amikor sikerült össze guberálni az önrészhez valótEgyetértek, azonban ez a tendencia nálunk fejlettebb országokban ugyanígy zajlik, vagy már le is zajlott. Sajnos az ingatlanpiacon erőteljes állami korlátozások nélkül ez végbe megy minden, valamennyire is élhető országban.telex.hu/gazdasag/2025/03/11/ingatlan-com-lakasarak-novekedes-februari-index5 év alatt kb 2.5-3xára nőttek a lakásárak.
warr_b
Nem csak Pestre igaz ez. Ny- Dunántúli megyeszékhelyen 20milka alatt nem találsz lakást, akármilyen sz.r legyen...és egy ilyen lakásért dolgoznak le az átlagemberek 20-30évet..közben megszavazzák azokat, akik miatt ilyen drágulás van, pluszban még szét is lopják az országot 😀 volt egy fogadásom, hogy tovább folytatódik ez a trend vagy stagnálni fog. Én előbbire tettem 😀
Pep71
szaba
9 hónapja
Doktorminiszterelnökúr nem igazán tűri a kritikát. Beindult a radír a fb oldalán és szinte csak dicsérő szavak és hajrá fidesz beírások vannak. Éljen a demokrácia!Érdekes, Kubatové ellenben tele van mocskolásokkal, gúnyolódással, kritikával.
NB2
Szóval változó, hogy ki mennyire hagyja.
9 hónapja
Egyetértek, azonban ez a tendencia nálunk fejlettebb országokban ugyanígy zajlik, vagy már le is zajlott. Sajnos az ingatlanpiacon erőteljes állami korlátozások nélkül ez végbe megy minden, valamennyire is élhető országban.telex.hu/gazdasag/2025/03/11/ingatlan-com-lakasarak-novekedes-februari-index5 év alatt kb 2.5-3xára nőttek a lakásárak.
warr_b
Nem csak Pestre igaz ez. Ny- Dunántúli megyeszékhelyen 20milka alatt nem találsz lakást, akármilyen sz.r legyen...és egy ilyen lakásért dolgoznak le az átlagemberek 20-30évet..közben megszavazzák azokat, akik miatt ilyen drágulás van, pluszban még szét is lopják az országot 😀 volt egy fogadásom, hogy tovább folytatódik ez a trend vagy stagnálni fog. Én előbbire tettem 😀
Pep71
9 hónapja
telex.hu/gazdasag/2025/03/11/ingatlan-com-lakasarak-novekedes-februari-indexGondoltam, összevetem a KSH ingatlanadattárával, amely elvileg a valós adásvételek alapján mutatja utcákra lebontva az árakat. 2023-as a legfrissebb. Köszike.
warr_b
9 hónapja
Doktorminiszterelnökúr nem igazán tűri a kritikát. Beindult a radír a fb oldalán és szinte csak dicsérő szavak és hajrá fidesz beírások vannak. Éljen a demokrácia!
9 hónapja
telex.hu/gazdasag/2025/03/11/ingatlan-com-lakasarak-novekedes-februari-index5 év alatt kb 2.5-3xára nőttek a lakásárak.
warr_b
9 hónapja
telex.hu/gazdasag/2025/03/11/ingatlan-com-lakasarak-novekedes-februari-index

9 hónapja
Így van, volt Tesco kint, 2020 körül adták el, a pontos évre nem emlékszem.Ez az egész szabályozás egy nonszensz. Ellenőrizhetetlen és iszonyatosan könnyű kijátszani. Arról nem is beszélve, hogy a maradék 199970 termék árába, amit árul a Lidli meg az Áldi simán beépítik a kiskerláncok.emlekeim szerint volt tesco, legalabbis 10es evekben meg biztosan, de akkora minuszban jart, hogy eladtak.
Egészen elképesztő. A Vakmajom mai (egyre kevesebbet trollkodik rajtunk, baloldaliakon, ad neki elég témát Trump és Orbán), lengyel kisker láncról szóló posztja megdöbbentő. 8-szor akkora a lengyel tulajdonú, lengyel kiskercég, mint a magyar (piacvezető) Lidl, és most megy külföldre. Stabil 2.5%-ot hoz profitban, ami a 23 mrd EUR forgalomhoz darabra is szép pénz. Ott is van Aldi meg Lidl, talán Tesco is (bár azt nem láttam, amikor voltam kint), mégis a helyi cég képes megverni őket. Hogyan? Hát, hagyják élni.
Szóval, persze, vannak komoly gondok az élelmiszerárak körül. 80%-a spekuláció az áraknak, mezőgazdász barátom egyik évben 50+-ban zár, a következőben -10-ben, úgyhogy mindent ugyanúgy csinál, sőt az input ára sem változik ekkorát, csak a felvásárlási ár a változó. De az igazi gond azzal van, hogy a magyar gazdaság egyszerűen (ki kell mondani) beteg. Nem lehet itt eufemizálni, hogy "rossz szerkezetű" meg "hibás". Nem, ez egy szétesett, szétbarmolt gazdaság, amit egyre rosszabbá és rosszabbá tesznek az ilyen Nagy Márton féle karrierista ámokfutók, akik életükben nem láttak működő gazdasági szervezeteket.
Gyurma Pappa
csebi
9 hónapja
A már emlegetett agrár barátomnak van kovászos péksége is, és most épp malmot vesz (semmi pénzért, somogyi dombok között). Felismerte az egyszerű tényt, hogy a mázsánként 8000 Ft-os búzából valahogy 120e Ft-os mázsánkénti kenyér lesz... (az árak nem frissek, de kurva lusta vagyok frissíteni, mindig így mesélem ezt a sztorit 😀 )Hát, ezt nehéz másképp látni, ha kettőnél több használatban lévő agysejtje van az embernek.Pont ez a lényeg. Itthon Lázár is mindig olyan irányba beszél, hogy pont az lenne a cél, hogy csak a CBA legyen.Ez az egész szabályozás egy nonszensz. Ellenőrizhetetlen és iszonyatosan könnyű kijátszani. Arról nem is beszélve, hogy a maradék 199970 termék árába, amit árul a Lidli meg az Áldi simán beépítik a kiskerláncok.Na, mondjuk ha az egész lengyel kisker a Biedronka lenne, akkor már nem lenne lengyel élelmiszeripar. 😊 De egyébként ez a 2,5-3-4% (az utóbbi a nagyon jó években) a normális profitszint a kiskerben, erre van nálunk ugye 4,5% különadó árbevétel alapján, aztán meg a csodálkozás, hogy nagy a' inflachio.
Egészen elképesztő. A Vakmajom mai (egyre kevesebbet trollkodik rajtunk, baloldaliakon, ad neki elég témát Trump és Orbán), lengyel kisker láncról szóló posztja megdöbbentő. 8-szor akkora a lengyel tulajdonú, lengyel kiskercég, mint a magyar (piacvezető) Lidl, és most megy külföldre. Stabil 2.5%-ot hoz profitban, ami a 23 mrd EUR forgalomhoz darabra is szép pénz. Ott is van Aldi meg Lidl, talán Tesco is (bár azt nem láttam, amikor voltam kint), mégis a helyi cég képes megverni őket. Hogyan? Hát, hagyják élni.
Gyurma Pappa
Illetve azért a Biedronka mögött ott áll a Jeronimo Martins anyavállalat, vagyis volt mindig tőke a terjeszkedéshez, nem egy teljesen lokális lengyel lánc.
somoskovig
Mindenben egyetértünk egyébként.
Gyurma Pappa
Egyébként tavaly hallgattam egy érdekes kerekasztal beszélgetést Jellinekkel (nem buta csávó BTW), aki elmondta, hogy nem azért kell neki az Auchan, hogy lehessen rá turult tenni, hanem mert van egy határ agrár érdekeltsége, és így akár egészen a fogyasztóig kontrollálni tudják a láncolatot, és el tudják dönteni, hogy az éppen aktuális körülmények alapján hol keletkeztetik meg a profitot...
somoskovig

9 hónapja
Ez az egész szabályozás egy nonszensz. Ellenőrizhetetlen és iszonyatosan könnyű kijátszani. Arról nem is beszélve, hogy a maradék 199970 termék árába, amit árul a Lidli meg az Áldi simán beépítik a kiskerláncok.emlekeim szerint volt tesco, legalabbis 10es evekben meg biztosan, de akkora minuszban jart, hogy eladtak.
Szóval, persze, vannak komoly gondok az élelmiszerárak körül. 80%-a spekuláció az áraknak, mezőgazdász barátom egyik évben 50+-ban zár, a következőben -10-ben, úgyhogy mindent ugyanúgy csinál, sőt az input ára sem változik ekkorát, csak a felvásárlási ár a változó. De az igazi gond azzal van, hogy a magyar gazdaság egyszerűen (ki kell mondani) beteg. Nem lehet itt eufemizálni, hogy "rossz szerkezetű" meg "hibás". Nem, ez egy szétesett, szétbarmolt gazdaság, amit egyre rosszabbá és rosszabbá tesznek az ilyen Nagy Márton féle karrierista ámokfutók, akik életükben nem láttak működő gazdasági szervezeteket.
Gyurma Pappa
Mi vagyunk a homok a gépezetben, a bot a küllők között, a tüske a köröm alatt. Mi vagyunk, akikbe beletörik a fog és a bicska, és beleszorul a fejsze is. Mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül, a Góliát. A párttal, a néppel egy az utunk, a jelszavunk munka és béke.
9 hónapja
Hát, ezt nehéz másképp látni, ha kettőnél több használatban lévő agysejtje van az embernek.Pont ez a lényeg. Itthon Lázár is mindig olyan irányba beszél, hogy pont az lenne a cél, hogy csak a CBA legyen.Ez az egész szabályozás egy nonszensz. Ellenőrizhetetlen és iszonyatosan könnyű kijátszani. Arról nem is beszélve, hogy a maradék 199970 termék árába, amit árul a Lidli meg az Áldi simán beépítik a kiskerláncok.Na, mondjuk ha az egész lengyel kisker a Biedronka lenne, akkor már nem lenne lengyel élelmiszeripar. 😊 De egyébként ez a 2,5-3-4% (az utóbbi a nagyon jó években) a normális profitszint a kiskerben, erre van nálunk ugye 4,5% különadó árbevétel alapján, aztán meg a csodálkozás, hogy nagy a' inflachio.
Gyurma Pappa
Illetve azért a Biedronka mögött ott áll a Jeronimo Martins anyavállalat, vagyis volt mindig tőke a terjeszkedéshez, nem egy teljesen lokális lengyel lánc.
somoskovig
Gyurma Pappa
Egyébként tavaly hallgattam egy érdekes kerekasztal beszélgetést Jellinekkel (nem buta csávó BTW), aki elmondta, hogy nem azért kell neki az Auchan, hogy lehessen rá turult tenni, hanem mert van egy határ agrár érdekeltsége, és így akár egészen a fogyasztóig kontrollálni tudják a láncolatot, és el tudják dönteni, hogy az éppen aktuális körülmények alapján hol keletkeztetik meg a profitot...
9 hónapja
Pont ez a lényeg. Itthon Lázár is mindig olyan irányba beszél, hogy pont az lenne a cél, hogy csak a CBA legyen.Ez az egész szabályozás egy nonszensz. Ellenőrizhetetlen és iszonyatosan könnyű kijátszani. Arról nem is beszélve, hogy a maradék 199970 termék árába, amit árul a Lidli meg az Áldi simán beépítik a kiskerláncok.Na, mondjuk ha az egész lengyel kisker a Biedronka lenne, akkor már nem lenne lengyel élelmiszeripar. 😊 De egyébként ez a 2,5-3-4% (az utóbbi a nagyon jó években) a normális profitszint a kiskerben, erre van nálunk ugye 4,5% különadó árbevétel alapján, aztán meg a csodálkozás, hogy nagy a' inflachio.
Gyurma Pappa
somoskovig

9 hónapja
Ez az egész szabályozás egy nonszensz. Ellenőrizhetetlen és iszonyatosan könnyű kijátszani. Arról nem is beszélve, hogy a maradék 199970 termék árába, amit árul a Lidli meg az Áldi simán beépítik a kiskerláncok.Na, mondjuk ha az egész lengyel kisker a Biedronka lenne, akkor már nem lenne lengyel élelmiszeripar. 😊 De egyébként ez a 2,5-3-4% (az utóbbi a nagyon jó években) a normális profitszint a kiskerben, erre van nálunk ugye 4,5% különadó árbevétel alapján, aztán meg a csodálkozás, hogy nagy a' inflachio.
Gyurma Pappa
9 hónapja
Ez az egész szabályozás egy nonszensz. Ellenőrizhetetlen és iszonyatosan könnyű kijátszani. Arról nem is beszélve, hogy a maradék 199970 termék árába, amit árul a Lidli meg az Áldi simán beépítik a kiskerláncok. Egészen elképesztő. A Vakmajom mai (egyre kevesebbet trollkodik rajtunk, baloldaliakon, ad neki elég témát Trump és Orbán), lengyel kisker láncról szóló posztja megdöbbentő. 8-szor akkora a lengyel tulajdonú, lengyel kiskercég, mint a magyar (piacvezető) Lidl, és most megy külföldre. Stabil 2.5%-ot hoz profitban, ami a 23 mrd EUR forgalomhoz darabra is szép pénz. Ott is van Aldi meg Lidl, talán Tesco is (bár azt nem láttam, amikor voltam kint), mégis a helyi cég képes megverni őket. Hogyan? Hát, hagyják élni.

9 hónapja
Teljesen biztos vagyok benne, hogy ezt ki fogják játszani a multik. Nem tudnak úgy jogszabályt írni, hogy ne legyenek benne kiskapuk. Ha jól emlékszem a bankadoval is trükköztek a bankok, mert ott is fos lett a jogszabály.
Max létrehozzák a "kereskedőtől átveszem, Lidlnek továbbadom Bt"-t közbenső lépésként.
9 hónapja
Egyébként ha egy kicsit számolunk, elég vicces dolgok jönnek ki ezzel a 10%-os árréssel kapcsolatban. Ugye kapásból indul ott a dolog, hogy 4,5% a különadó, ha ezt levesszük, marad 5,5%. Lehet tippelni, milyen költségszerkezettel dolgoznak a kereskedelmi láncok, beleértve a raktárt, bolti készletfinanszírozást, selejtet, lopást, rezsit, munkaerőt, logisztikát, marketinget meg minden egyebet, akinek ez kijön 5,5% alá, az vendégem egy árréskorlátozott fokhagymára... 😊 Nyilván nem jön ki, vagyis konkrétan ezzel instant arra kötelezi őket a kormány, hogy bizonyos nagy forgalmú kategóriákat veszteségesen áruljanak. Mivel a mateknak a végén ki kell jönnie, lehet tippelni, mi fog történni a többi termékkörrel.Illetve még egy extra vetület, ha a kötelező 10%-os árréssel elkezd mindenki visszaszámolni polci árból, akkor tulajdonképpen el lehet jutni viszonylag egyszerűen a beszállítók net-net áraihoz termékenként, ami eddig inkább üzleti titok volt, semmint nyilvános adat, és nem biztos, hogy egészséges, ha pontosan tudják egymásról a tejes meg csirkés meg stb. cégek, hogy ki mennyiért is adja pontosan a termékét.
Szerkesztette: somoskovig
9 hónapja
4iG 🛰️🚀 A NER zászlóshajója - Juhász Péter | Juhiwww.youtube.com/watch?v=PBSymR0vjRI
The Stronger you become, the Weaker you really are.
I wanted Champ to be champ!
9 hónapja
YoungZeeZee
9 405
volt.eu s szankciok belengetve.aztan megszavaztak mast elnoknek.Azért Jelinekék ott is sok mindenre rá szerették volna tenni a kezüket, ami nagy nemtetszést váltott ki.szlovenia radar alatt van kb a vilagonAzt hittem azok haverok voltak, hát az örök barátsági szerződés már smafu?Jugok azok is/sSzlovéniával mia baj?Igen sajnos nálunk alapból nagy az ukrán gyűlölet így olyan nehéz dolguk nem volt zorbanèknak, ès nem azt nèzik hogy ember támad ember ellen ès akár mi is lehetnènk ezek...eddig nem jutnak el....Nem csak ukrán
dande2
Minden szomszedunkat utaljuk
Negritis, a vajda
warr_b
Negritis, a vajda
warr_b
Magyar vonatkoztas:
A muravidek, foleg lendvatol dobronakig a hivatalos nyelv a magyar IS. ergo tablak, hivatalok, ujsagok stb, mind magyar/beszelnek magyarul / tobb ovoda es suli is ket nyelvu ott. Szloven - Magyar.
nincs is balhezas ott emiatt. prsze aki szloven szloven az nem biztos h tanulni akar magyarul, de kb ennyi.
elvan mindenki. nincs eroszak, mint ujvideken, felvideken vagy romaniaban
csendesen elvan mindenki.
A magyar allam teljesen fedezi a tnaultatast ha szloven allando lakos magyar suliba iratja a pulyat.
jatszok stb magyar tamogatassal -is-epultek.
van allando 1 mandatuma a magyaroknak a parlamentben.
ja amugy szlovenia nyugati resze, foleg a tengerpart, ott meg ugyanez van pepitaban csak az olasz a masodik hivatalos nyelv.
YoungZeeZee
nagir
aki nem jobb de majd megszavaznak mast ujra. fejben jobban ott vannak.
teny. nincs kolbaszbol a kerites.
belenyultak a kedvezmenyes adozasba,ingatlan utan is kell majd fizetniv extra adot. aramszamlaval is hulyulnek.
csak ok nyugati szinvonalon elnek es a maguk szintjen nyomorognak.ok inkabb nyugat mint balkan.
kis ausztria.rendezett szep orszag.
9 hónapja
Tènyleg rosszak lehetnek a számok ha kèpesek voltak visszakozni 😏Meg az egésznek nem volt értelme sem. Megírják a diákok aztán annak következő tanévre van eredménye, akkor oda kap egy jegyet még a tavalyi évéből ? Full hülyeség volt nyilván szokás szerint nem gondolták végig
telex.hu/belfold/2025/03/11/belugyminiszterium-kompetenciameres-osztalyozas-pinter-sandor
dande2
Lesz ez még így se!