Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 005
Sulyok Tamás köztársasági elnök stábja csinált egy rövid videót arról, hogy a járókelők tudják-e, hogy hívják az államfőt.

Ilyenkor amúgy a köztársasági elnökhöz tartozó PR-os stábtag a túlbuzgó ?
bobi0092
Ha létezik elhibázott PR Pista meg lölő mellett az országban, az ez. Egy volt AB elnökből szó szerint bohócot csinálnak. Szomorú. És egyébént szakmai hiba is.
MC12
Ingyen lóvé nulla munkáért és csak bohóckodni kell, ennél fentebb meg már nem kerülhetne.
Win-win.
Gyerekek, unokák elmondhatják, hogy a papa volt a köztársasági elnök. Kutya nem fog utánanézni, hogy csinált-e valami érdemlegeset.
Lúdas Solymi
De ő most az évtizedekig felépített szakmai életútját rakja a nullaba. Ér annyit h az unokák ezt majd elmondhatják?
csebi
Sztem ez megmutatja h mennyire volt fontos szamara a szakma es mennyire az egorol szol minden.

Papiron o egy jelentos donteshozo, ugyanugy mint AB elnokkent, nem?
több mint 1 éve
Kampman Green Bay Packers Wisconsin Badgers 31 727
Volt már a Momentumnak néhány wtf???? move-ja, de:

1. Rendelni egy kutatást
2. Ami kihozza hogy semmi szükség se a megrendelő pártra se annak politikusaira - ellenben kvázi a legnagyobb ellenfelére és annak partjára igen
3. Majd ezt nyilvánosságra hozni és névvel felvállalni

Ezt nehéz értelmezni.
MC12
A MoMo összeomlását szerintem tanítani fogják egyszer.
Amadeus the Young
Annyira azért sosem voltak jelentőségteljesek.

több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 858 — Lucas Scott
Sulyok Tamás köztársasági elnök stábja csinált egy rövid videót arról, hogy a járókelők tudják-e, hogy hívják az államfőt.

bobi0092
Ha létezik elhibázott PR Pista meg lölő mellett az országban, az ez. Egy volt AB elnökből szó szerint bohócot csinálnak. Szomorú. És egyébént szakmai hiba is.
MC12
Ingyen lóvé nulla munkáért és csak bohóckodni kell, ennél fentebb meg már nem kerülhetne.
Win-win.
Gyerekek, unokák elmondhatják, hogy a papa volt a köztársasági elnök. Kutya nem fog utánanézni, hogy csinált-e valami érdemlegeset.
Lúdas Solymi
De ő most az évtizedekig felépített szakmai életútját rakja a nullaba. Ér annyit h az unokák ezt majd elmondhatják?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 005

bobi0092
MC12
Win-win.
több mint 1 éve
vpi New England Patriots Rutgers Scarlet Knights 4 557 — Patriot
Beindult a diligyár

facebook.com/events/s/csurka-90-ido-es-sors/543732198481694/

90 éve született Csurka István író, politikus, a rendszerváltoztatás ikonikus figurája, aki nem csak formálója, de értelmezője is volt az eseményeknek.
Személye karaktergyilkosság áldozata lett, ellenfelei minden módon igyekeztek lejáratni, hogy ezzel akadályozzák az érdemi párbeszédet az elmaradt történelmi igazságtétel okairól és következményeiről.

Mi lesz a következő?
Rákosi a békepárti
A nemzetben gondolkodó Szálasi
Eichmann, a magyar vasút reformere
több mint 1 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 848 — Steelers fan
Nekem ma volt egy “populista” gondolatom: minden politikusnak egységesen beállítva az előző évben kimutatott országos átlagbért kellene kapnia fizetésként. Semmi egyéb juttatást. Ahova juttatják az országot, annyit érnek.
szaba
És még mindig jobban keresnének mint a választóik 70%-a.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
szaba Los Angeles Chargers 12 321
Nekem ma volt egy “populista” gondolatom: minden politikusnak egységesen beállítva az előző évben kimutatott országos átlagbért kellene kapnia fizetésként. Semmi egyéb juttatást. Ahova juttatják az országot, annyit érnek.
több mint 1 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 421

bobi0092

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 698 — Víí veeer dö cseempjönsz.
 24.hu/belfold/2024/11/25/valasztas-2026-budapest-magyar-peter-tisza-part-ellenzek/

„Szerezzenek munkát, próbálják ki magukat a privátszférában 2026 után” – Magyar Péter hadat üzen a győztes ellenzéki képviselőknek is.

Mintha kezdené túltolni ez az újellenzéki-újfideszes jóember 😀
ender1112
Egyébként sokkal jobb hely lenne a világ, ha minden léhűtő politikus lenyomna 10-20 évet a versenyszférában/valóságban.
somoskovig
pl Magyar Peter is mutathatna ilyen peldat kezdeskent 😊
csebi
Egyébként a Diákhitel Központ 2019-es átvételéig 15 évet szakmai pozíciókban dolgozott, nem pedig mint politikus.
Jughead
Ja, teljes egy évet lehúzott privát (már ha tényleg privát, mert nevet eddig nem találtam) helyen előtte-utána fideszes lótifuti, majd az asszony révén előrelépett fideszes tolvajjá. Úgy 15 év szakma ez, ahogy Lölö 2010(?) óta nagyvállalkozó 😀
ender1112
Egyrészt 3 évig, a szakvizsgájáig fogalmazó volt bíróságon, majd 4 évig ügyvéd, ami alapból 7 év.

Ezt követően 2018-ig előbb a Coreperben, majd Miniszterelnökségen volt diplomata, ami szerinted lehet szerinted lótifuti feladat, de szerintem ezzel csebi is vitatkozna, ha már ő volt az eredeti hozzászóló.

Az MFB jogi igazgatójaként szintén jogi feladatokat látott el, erről van tapasztalatom is (bár nem első kézből).

A diákhiteles kinevezés már valóban egy politikai kinevezésnek tűnik.
Jughead
2004-ben végzett a Pázmányon, 2009-ben már Brüsszelben volt VJ miatt, ez nekem max 5 év 😉
És ebből lejön a bíróság, ahova benyomták először, aztán a privát, amiről semmi infót nem találtam, miközben VJ cége még a wikin is fenn van.
És igen, minden állami munkája lótifuti volt, különben saját jogon lenne a Fideszben valaki, ha annyi esze és tudása lett volna, nem pedig VJ húzza magával mindenhova.
ender1112
Miért kell valakit benyomni a bíróságra fogalmazónak? (Nem mellesleg, ha be is nyomták az miért lenne releváns?)

A Coreperben dolgozni szerinted nem szakmai feladat, az is komoly

Fogalmad sincs, hogy mikről írsz, de legalább magabiztosan teszed.
Jughead
"Miért kell valakit benyomni a bíróságra fogalmazónak?"
Azért kell, mert kevés a hely minden jelentkezőnek, ill az volt még 2000 körül, kellett a protekció.

"A Coreperben dolgozni szerinted nem szakmai feladat, az is komoly"
Nem a Coreperrel van gond, hanem a pártemberekkel, akiket be kell nyomni valahova. Persze lehetne MP jómunkásember, de akkor még egyszer: miért nem vitte semmire a Fideszben? Az asszony egyre csak emelkedett felfele, ő meg folyamatosan más munkákat kap. Ha valaki sehol nem húzza sokáig, akkor vagy hülye, vagy elviselhetetlen.

"Fogalmad sincs, hogy mikről írsz, de legalább magabiztosan teszed."
Annyira megörültem annak, hogy veled ellentétben sikerült kivonnom 2009-ből a 2004-et, hogy elkapott a hév 😉
ender1112
Egyrészt 2010-ig dolgozott ügyvédként, így a 7 év bizony 7 év.

Másrészt legyen, benyomta a nagyapja a bíróságra (továbbra se tudom ebben miért vagy biztos, de legyen), majd 2010-től, hogy a feleségére tekintettel kapott diplomata pozíciókat. De azt továbbra se értem, hogy ez miért releváns az eredeti témában.

Eredetileg azt írtam, hogy 15 évet lehúzott a versenyszférában, szakmai pozíciókat betöltve, amire Te azt írtad, hogy 1 évet, azon kívül lótifuti, illetve Fideszes tolvaj volt, majd ezt arra módosítottad, hogy lehet szakmai pozíciókat látott el, de oda betolták, mert a politikai pozíciókhoz nem volt elég tehetséges. Ezzel amúgy valójában pont azt írtad le, amit én eredetileg. 😊
Jughead
azert alljunk meg egy picit. ez a sajat szakmai oneletrajza az EP-n:

2003 : Trainee judge
2006 : Lawyer
2010 : EU legislator in the Hungarian Ministry of Foreign Affairs and Trade
2018 : Head of the EU Legal Directorate at the Hungarian Development Bank
2016-2018 : Board Member at Hungarian Public Roads Ltd.
2019-2022 : CEO of the Student Loan Centre Ltd.
2022 : Managing Director of Good Farming Ltd.

van neki 7 ev, nagyjabol. ez meg mindig nem 10, mert ugye errol szolt az eredeti hsz, amire irtam:

"Egyébként sokkal jobb hely lenne a világ, ha minden léhűtő politikus lenyomna 10-20 évet a versenyszférában/valóságban." somoskovig hsz-e alapjan.

Na most itt maximum neki van 7 eve, mint 'jogasz'. onnantol kezdve 0 azaz nulla szakmai tapasztalata van a versenyszferaban/valosagban.
es igen, egy mezei diplomatanak embert probalo feladat a COREPERben dolgozni. de Magyar Peter nem volt mezei diplomata. pontosan lattam, tudom, hallottam-hallom, hogy a politikai kinevezettek mennyit es hogyan dolgoznak. szoval kerlek, ne emlitsd egy napon azt a melot, amit a rendes karrier diplomatak elvegeznek, meg amit az ejtoernyosek.
csebi
Bocs, de a te hozzászólásodra írom, így egyszerűbb 😊
Akármit írt az önéletrajzába, MP 2004-ben végzett, márpedig diploma nélkül nem lehetett fogalmazó. Ügyvédséghez 3 szakmai év kell minimum, az már 2007. Továbbra is 2009-ben ment az asszonnyal Brüsszelbe, szóval akármit csinált itthon, azt akkora befejezte. Így igen, 1 év helyett 2 évet kellett volna írnom elsőre, mint 'versenyszféra', legyen az akármilyen színvonalú.
De a lényegre: MP 15 éves szakmai munkája pont akkora kamu, mint az, hogy Vitézy ért a közlekedéshez.
több mint 1 éve
Beki New York Jets 2 440
Itt kell élned, hogy elhidd

m.hvg.hu/itthon/20241126_Teljes-baromsag-Lazar-Janos-MAV-online-jegyvasarlas-kobanya-kispest-Arato-Gergely
r.baggio
várjá!!

24.hu/belfold/2024/11/26/lazar-janos-mav-trianon-parlament/
Negritis, a vajda
Pont most olvastam... ezek tényleg ennyire hülyék sajnos, hogy ezeket lenyilatkozzák.
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 875 — The Mathematician

m.hvg.hu/itthon/20241126_Teljes-baromsag-Lazar-Janos-MAV-online-jegyvasarlas-kobanya-kispest-Arato-Gergely
r.baggio
várjá!!

24.hu/belfold/2024/11/26/lazar-janos-mav-trianon-parlament/

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
r.baggio Miami Dolphins Indiana Hoosiers 64 920 — no es importante

---
"Nincs igazság és nincs emberiség. Csak igazságok vannak és emberek." - Szerb Antal
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 290 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 telex.hu/belfold/2024/11/26/keszulhet-a-magyarorszag-es-kina-kozotti-kiadatasi-egyezmeny
warr_b
egyszerűbb őket visszazsuppolni, mint a Venyigében őrizni.
Amadeus the Young
Akkor win-win? 😊 Kivéve persze az itt élő kínaiaknak.
warr_b
ja, hát nekik óriási szopás.

Képzeld el, hogy korrupciós bűncselekményért vagy költségvetési csalásért itt héderezhetnél 2/3-os kedvezménnyel Kecskeméten vagy Állampusztán, ehelyett már a büntetőeljárás elején átadnak a kínai nyomozó hatóságnak, ahol simán szét is lövik a fejed ugyanezért.
Amadeus the Young
Pedig hogy ment választás előtt a propaganda a kínai negyedben is hogy a naracsra kell szavazni. Hát, nem kellett volna.

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
resistance is futile Las Vegas Raiders Michigan Wolverines 34 555
 telex.hu/belfold/2024/11/26/keszulhet-a-magyarorszag-es-kina-kozotti-kiadatasi-egyezmeny
warr_b
Amadeus the Young
warr_b
ja, hát nekik óriási szopás.

Képzeld el, hogy korrupciós bűncselekményért vagy költségvetési csalásért itt héderezhetnél 2/3-os kedvezménnyel Kecskeméten vagy Állampusztán, ehelyett már a büntetőeljárás elején átadnak a kínai nyomozó hatóságnak, ahol simán szét is lövik a fejed ugyanezért.
több mint 1 éve
bogjosi New England Patriots 2 052

bobi0092
Nem tudom, mindenesetre jobban járna, ha inkább semmit se csinálna és x év után majd jönne az új.
Ellenben ezek a történések, meg, hogy pingpongozgat, meg ilyen-olyan hóbortos videót feltesz, az szerintem az ország és a benne élő többség helyzetét tekintve, inkább gáz. Hisz míg más dolgozik napi 10+ órát, hogy kijöjjön a hónap végéig, ő 4-5-6 milliós fizetés mellett bohóckodik...

telex.hu/belfold/2024/11/26/sulyok-tamas-koztarsasagi-elnok-video-szulo-csoki-sandor-palota

Szerkesztette: bogjosi

...ne gondolkodd túl a dolgokat, ÉLVEZD!
több mint 1 éve
bobi0092 Indianapolis Colts 4 760

Szerkesztette: bobi0092
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 290 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
warr_b
Amadeus the Young

több mint 1 éve

1. Rendelni egy kutatást
2. Ami kihozza hogy semmi szükség se a megrendelő pártra se annak politikusaira - ellenben kvázi a legnagyobb ellenfelére és annak partjára igen

Ezt nehéz értelmezni.
MC12
hol olvasható?
thebeke
 hvg.hu/itthon/20241126_magyar-peter-koalicio-momentum-dk-21-kutatokozpont

több mint 1 éve

1. Rendelni egy kutatást

Ezt nehéz értelmezni.
MC12
epp nem talalom a kutatast, csak a hvg cikket, abban meg epp ez nem olvashato ki.

de amugy nem lehet mikor a megrendeles tortent akkor kikototte a 21, hogy mkepp nyilvanos lesz az eredmeny?
csebi
Szerintem simán kiolvasható.

Akkor nem csinálok ilyen megrendelést, főleg, ha 1-3% közötti pártom van és jó esélye van annak, hogy szar az eredménye rám nézve.
Ilyen egyébként nincs, hogy én finanszírozok meg valamit, de a kutató mondja meg, hogy használja fel. Legalábbis nem találkoztam még ilyennel. Érted, mondhatta volna azt is a 21, hogy nem mondják el, ki rendelte, ahogy itthon szokás egyébként.

több mint 1 éve
thebeke Pittsburgh Steelers 546 — Steelers fan

1. Rendelni egy kutatást

Ezt nehéz értelmezni.
MC12
hol olvasható?
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 858 — Lucas Scott

1. Rendelni egy kutatást

Ezt nehéz értelmezni.
MC12
epp nem talalom a kutatast, csak a hvg cikket, abban meg epp ez nem olvashato ki.

de amugy nem lehet mikor a megrendeles tortent akkor kikototte a 21, hogy mkepp nyilvanos lesz az eredmeny?

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve

1. Rendelni egy kutatást

Ezt nehéz értelmezni.
MC12
A MoMo összeomlását szerintem tanítani fogják egyszer.
több mint 1 éve

1. Rendelni egy kutatást

Ezt nehéz értelmezni.

több mint 1 éve
warr_b
több mint 1 éve