Politika

65 feliratkozó

több mint 1 éve
nagir New York Giants Michigan Wolverines 8 521 — Bla, bla, bla
 telex.hu/gazdasag/2024/10/24/fovarosi-torvenyszek-luxusauto-nav-inkasszo-300-millio

ETO, A.C. Milan, Winnipeg Jets, Liverpool F.C., SF Giants, Chicago Bulls, Vale 46, MvG, Senna, Lance Armstrong, Stephen Hendry, Mike Tyson, Boris Becker, Tiger Woods, Jan-Ove Waldner FAN!!!
több mint 1 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 848 — Steelers fan
Hát ez a telex tudósításhoz képest még mélyebb pokol:

youtu.be/CSUDT61ytic?si=z8YD6ONdX3aR5seB

Óriási dumák vannak:
-mi tetszett O1G beszédében?
-minden
-de mégis mi?
-nem hallottam semmit a hangos zenétől…

Zseniális.
Eazzy
Azért így fél év távlatából jó megtudni, hogy Novák Katalin a baloldal nyomására adott kegyelmet Kónya Endrének.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
kittli Pittsburgh Steelers 2 848 — Steelers fan

Óriási dumák vannak:
-minden
-de mégis mi?

Zseniális.
Eazzy
Kemény cucc.
Mondjuk Puzsért nem értem, miért nem hívott rendőrt.
Dzsokijuing
Egy másik videóban voltak.
Nem csináltak semmit.

"Kegyes Urunk soká éljen,
egészségben, dicsőségben!"
Zászló, zászló, szív.
több mint 1 éve
Dzsokijuing Dallas Cowboys Texas Longhorns 10 374 — Saturday Night Lights

Óriási dumák vannak:
-minden
-de mégis mi?

Zseniális.
Eazzy
Kemény cucc.
Mondjuk Puzsért nem értem, miért nem hívott rendőrt.

Nézz egyenesen előre. Mi van ott?
Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
(Bassui Tokusho zen mester tanácsa a Line of Scrimmage-en)
több mint 1 éve
Eazzy Philadelphia Eagles 5 232 — No one likes us, cause no one like us

Óriási dumák vannak:
-minden
-de mégis mi?

Zseniális.

Don't talk the walk, Walk the talk!
több mint 1 éve
peach Atlanta Falcons 15 808 — a new hope (again)

zacknorb
mikor kis marci kiáll és közli hogy nem vásárolnak eleget az emberek a boltokban
okoska közli hogy teli a boltok 😀
Negritis, a vajda
annyit mondott h teli a boltok, nem azt, hogy vasarolnak is 😊
csebi
"Központi melegedőket hozott létre a kormány, ezzel is segítve a szavazó bázisának jelentős részét a kevés jövedelműeket a hideg időben. Extra élményként végig nézhetik, hogy miből és mennyit vásárolnak a nem kevés jövedelemből élők. Magyarország előre megy, nem hátra!"

...nem , nem tündérke. A kívánság az kívánság. Térdelj csak le szépen...
több mint 1 éve
csebi New York Giants Notre Dame Fighting Irish 26 871 — Lucas Scott

zacknorb
mikor kis marci kiáll és közli hogy nem vásárolnak eleget az emberek a boltokban
Negritis, a vajda
annyit mondott h teli a boltok, nem azt, hogy vasarolnak is 😊

Ha meg akarjuk védeni a demokráciánkat, újra kell épitenünk azokat a normákat, amelyek egykor védelmezték. Ám ennel többet kell tennünk. E normákat ki kell terjesztenünk úgy, hogy egy sokszínű társadalom minden tagja számára elerhetők legyenek.
több mint 1 éve
Beki New York Jets 2 441
 24.hu/fn/gazdasag/2024/10/25/ksh-statisztika-munkanelkuliseg-foglalkoztatottak/
Doktor miniszter elnokur es az 1 millio uj munkahely es elore megyunk nem hatra
Beki
Lehet 1 millió új munkahely úgy is, hogy közben 1,5 millió megszűnik, mi ez a libsi akadékoskodó vernyákolás már megint? 😀
somoskovig
Valo igaz h nezopont es jatek a szamokkal kerdese csak na 😀
több mint 1 éve
Negritis, a vajda Denver Broncos 56 891 — The Mathematician

zacknorb

The Stronger you become, the Weaker you really are.

I wanted Champ to be champ!
több mint 1 éve
zacknorb Green Bay Packers Cincinnati Bearcats 22 998 — Kinek mit intézett a kormánya

Poloska vagyok.
több mint 1 éve
somoskovig Jacksonville Jaguars 12 216 — Chiefs GM
Beki
Lehet 1 millió új munkahely úgy is, hogy közben 1,5 millió megszűnik, mi ez a libsi akadékoskodó vernyákolás már megint? 😀

több mint 1 éve
Beki New York Jets 2 441
több mint 1 éve
empty taxi Atlanta Falcons Georgia Bulldogs 37 264 — NFL bracket champion '26
 444.hu/2024/10/25/letoltendo-bortonbuntetest-kert-az-ugyeszseg-nobilis-kristof-milliardos-uzletemberre

Madden hates me.
Trust, it f*cking hates me...
több mint 1 éve
StormST Denver Broncos 12 736 — SB 50 Champion @ Grund
Ez az USA-ban még megvan, nálunk nincs.
Dzsokijuing
Meglátjuk. Azért nem teljesen így van látva mi történt négy évvel ezelőtt és akkor is ha most nem Trump nyer…
csebi
Ment a kiabálás, de végül kiköltözött a Fehér Házból, ez a lényeg.
Dzsokijuing
Mármint a január 6-os Capitolium ostromot leszámítva érted, ugye?
StormST
Nálunk meg Budaházy hidat foglalt és nyilazott, ezek csak méretbeli különbségek.
Dzsokijuing
Na, azért na...

Budaházyt egy olyan dologgal összehasonlítani, amiben emberek haltak meg és fegyverek sültek el, elég nagy ferdítés szerintem...
StormST
Mondom, méretbeli különbség.
300 millió ember, szabad fegyverviselés, nagy bolondéria.
10 millió, szabad pálinkafőzés, kis bolondéria.
Dzsokijuing
Azért az messze nem méretbeli különbség szerintem, hogy elfoglalunk egy város 6 hídjából egyet, vagy megtámadjuk a törvényhozás épületét. Bár ha neked egyforma, akkor lelked rajta. Én azt mondom, hogy nagyon jól járunk, ha egy 2026-os fidesz vereségnél csak pár futóbolond elfoglal 1-2 hidat, de félek nem ússzuk meg annyira egyszerűen...

THIS ONE'S FOR PAT!!!!!!!!
több mint 1 éve
 444.hu/2024/10/25/pesti-sracok-setanyra-nevezne-at-szentkiralyi-alexandra-a-horn-gyula-setanyt
Ebben a hírben az erkölcsi minimumos Szentkirályitól a szabadság illatát szagoló Horn Gyuláig az egész elmúlt 40 évünk benne van.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
Toca Minnesota Vikings 20 334 — Vikings fan
 24.hu/belfold/2024/10/24/nezopont-intezet-kutatas-felmeres-fidesz-tisza-part-allas/

És megjött az ellen pólus is a Publicus-ra 😀
KB23
Szinte megdöbbentő, hogy pont 1-2 napon belül végzett mindenki a kutatás kiértékelésével 😊
MC12
Nem lepődnék meg azon sem ha ugyanazok adtak volna a válaszokat 😉
csebi
Ez a Závecz - Pulai - Horn triásznál simán előfordulhat, mert ugyanabból a lassan 20 éves, szociktól szerzett alapbázisból dolgoznak, amit toldozgatnak-foltozgatnak de egyre gyengébb hatásfokkal.
MC12
Csak közben az az adatbázis olyan szinten kiürült h sztem ezer fo nincsen benne
csebi
Úgy tudom, a darabszám a kisebb baj, habár az se jó, de a válaszadási hajlandósàggal vannak igazán bajban. (Mondjuk azzal mindenki) egyre kevesebben, egyre kevésbé akarnak válaszolni politikai kérdésekre. És ez nyilván nagyobb baj, ha eleve nem túl nagy a merítésed.
Pulai mondta pár hónapja egy konferencián, hogy akárcsak 10 éve elég volt 2-3 ezer embert végigkérdezni, hogy meglegyen az 1000 válaszadó, ma már nem ritka, sőt, hogy az 1000es mintához 10-12 ezer (!!) vagy több telefonhívás kell, ami brutális. És ehhez ugye ennél nagyobb pool kell, meg a reprezentativitás…
MC12
Kerdeznem amugy h mitol felnek az emberek, miert nem valaszolnak politikai kerdesekre?
Gondolom egyreszt nem szannak ra idot meg a hivas idopontjaban sokan dolgoznak es hat nem mindenki hagyhatja abba a munkat 5-15 percre.
Meg sztem sokan annyira felhuzzak magukat vagy nem tudjak ertelmezni a kerdest h abbamarad.

Igaz, a kerdesek is borzasztoan szarok es ravezeto jelleguek.
Lúdas Solymi
2024-ben engem ne akarjanak telefonon kérdezgetni. Pláne 10-15 percig. És akkor az alattam lévő 15 évnyi választásra jogosultról ne is beszéljünk.
Amúgy alapjába véve nem hiszek se a módszerükbe, se az eredményeikbe (5-6%os hibahatár óriási).
több mint 1 éve
Dzsokijuing
Meglátjuk. Azért nem teljesen így van látva mi történt négy évvel ezelőtt és akkor is ha most nem Trump nyer…
csebi
Dzsokijuing
StormST
Nálunk meg Budaházy hidat foglalt és nyilazott, ezek csak méretbeli különbségek.
Dzsokijuing
Jaja. Pont mint a kocsmai verekedés és az atomháború. Az is csak méretbeli különbség.
Assurbanapli
Nem, ezt most tényleg a megfelelő optikával érdemes nézni.
A Capitolium ostroma szörnyű volt, halottal és feltüzelt, illetve rettegő emberekkel, de a végén kiderült, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja és az elvetélt puccskísérlet után Donald elment Floridába golfozni évekre.
És ez az egész behelyettesíthető tévéostrommal, Orbánnal és felcsúti focival (halott itthon szerencsére nem volt).

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
Assurbanapli Denver Broncos 1 955
Dzsokijuing
csebi
Dzsokijuing
StormST
Dzsokijuing
Jaja. Pont mint a kocsmai verekedés és az atomháború. Az is csak méretbeli különbség.
több mint 1 éve
Dzsokijuing
csebi
Dzsokijuing
StormST
Dzsokijuing
Na, azért na...

Budaházyt egy olyan dologgal összehasonlítani, amiben emberek haltak meg és fegyverek sültek el, elég nagy ferdítés szerintem...
StormST
Mondom, méretbeli különbség.
300 millió ember, szabad fegyverviselés, nagy bolondéria.
10 millió, szabad pálinkafőzés, kis bolondéria.

Ha annak látod, ami,
Sohasem hibázol.
több mint 1 éve
MC12 New Orleans Saints Kennesaw State Owls 7 421
 24.hu/belfold/2024/10/24/nezopont-intezet-kutatas-felmeres-fidesz-tisza-part-allas/

KB23
Szinte megdöbbentő, hogy pont 1-2 napon belül végzett mindenki a kutatás kiértékelésével 😊
MC12
csebi
Ez a Závecz - Pulai - Horn triásznál simán előfordulhat, mert ugyanabból a lassan 20 éves, szociktól szerzett alapbázisból dolgoznak, amit toldozgatnak-foltozgatnak de egyre gyengébb hatásfokkal.
MC12
csebi
Úgy tudom, a darabszám a kisebb baj, habár az se jó, de a válaszadási hajlandósàggal vannak igazán bajban. (Mondjuk azzal mindenki) egyre kevesebben, egyre kevésbé akarnak válaszolni politikai kérdésekre. És ez nyilván nagyobb baj, ha eleve nem túl nagy a merítésed.
Pulai mondta pár hónapja egy konferencián, hogy akárcsak 10 éve elég volt 2-3 ezer embert végigkérdezni, hogy meglegyen az 1000 válaszadó, ma már nem ritka, sőt, hogy az 1000es mintához 10-12 ezer (!!) vagy több telefonhívás kell, ami brutális. És ehhez ugye ennél nagyobb pool kell, meg a reprezentativitás…
MC12
Kerdeznem amugy h mitol felnek az emberek, miert nem valaszolnak politikai kerdesekre?
Lúdas Solymi
Sok összetevős kérdés ez, és elég sokan kutatják is, merthogy ez nem magyar sajátosság, az egész világon - ahol beszélhetünk demokratikus közvéleménykutatásról - esik a válaszadók száma, és egyre nehezebb kutatni.
A hibrid-módszerrel (amit a 21 is csinált, meg csinál mindenki, akinek van pénze és know-howja) elég jó eredményeket érnek el egyébént, látszik, hogy a fiatalokat meg lehet szólítani - de csak online és csak valami kérdező/jutalmazó rendszerrel, viszont ez helyből kiesik a 45 felettiek esetében, ott marad a személyes meg telefonos az ismert nehézségekkel.

De hogy a kérdésre is röviden válszoljak (nehéz, mert érdekel is a téma, tanultam is, meg dolgoztam is benne 😊 ), szerintem ezt a tudományágat is megette az identitáspolitika. Eleve az emberek nehezen nyilatkoznak bizonyos témákról kvázi “hivatalosan” egy ismeretlen embernek aki egy céget képvisel, ilyen a szexualitás, a poltikai hovatartozás vagy vallás. Ezek magánügyek, és nincs benne a kultúránkban, hogy erről szabadon, őszintén nyilatkozzunk. Kelet-Európában meg aztán végképp ott van a “milyen listára fogok én felkerülni?” Effektus, teljes joggal. Szerintem tudat alatt a legtöbb magyarban ott dolgozik a “jobb ha nem mondok semmit, abból baj nem lehet” gondolkozás, amire minden történelmi alap meg is van.

Az egyszeri válaszadó meghallja, hogy Nézőpont, Medián vagy Závecz és már fejben kb. be is sorolja, hogy ki akarja tudni az ő véleményét, és tapasztalataim szerint elég sokan idomulni is próbálnak a kutatásnak, nem egy felmérést láttam kukában végezni, mert értelmetlen adat jött ki, mert a válaszadók egyértelműen azt mondták amit szerintük a kérdező hallani akart, de a kereszt meg visszakérdések alapján teljesen mást gondolt, így lecsó. A másik nagy halmaz a nem válaszoló, mert ő a fideszes nézőpontnak, vagy a szoci Závecznek
Nem mond semmit. (Pedig ezzel is segít ugye 😊 )

1990 és 2000 között volt az aranykor, ma már elképzelhetetlen, de 80-90%os válaszadási hajlandóság volt, aztán amikor megérkezett az amerikai stílusú kampány idehaza is, és elindult a jó öreg identitás alapú sárdobálás, az emberek egyre inkább nem akartak/nem mertek belemenni, hogy ők még el is mondják egy bizonytalan hátterű cégnek, mit is gondolnak a politikáról.

És még ezer metodikai réteg van, a rosszul összeállított alapsokaságtól, a “szakértői módosításon” át, a pénzhiányig és az ebből fakadó megrendelői nyomásig.

“A kiábrándult idealistákból lettek a cinikusok”
több mint 1 éve
Őszentsége Sobri Jóska Jacksonville Jaguars 36 321 — #NoStress
Lúdas Solymi
Ahhoz képest eléggé pontosak a mérések, pl. a 21 Kutatóközponté az EP választásoknál. Vagy a Századvégé 22-ben.
Akkor lehet mégse annyira borzasztó szarok, csak te hiszed ezt.
A korrekt, nem manipuláltan publikált közvéleménykutatások elég jók, az a fő baj velük, -nem a kérdések minősége, hanem az, hogy- rosszul van kalibrálva a hibahatáruk. Egyszerűen ennyi.
És ezt nem fogadják el se a közvéleménykutatók, se a választópolgárok. De attól még ennyi csak a "titok", nem más.

több mint 1 éve
Lúdas Solymi New England Patriots 9 007

KB23
MC12
csebi
MC12
csebi
MC12
Gondolom egyreszt nem szannak ra idot meg a hivas idopontjaban sokan dolgoznak es hat nem mindenki hagyhatja abba a munkat 5-15 percre.
Meg sztem sokan annyira felhuzzak magukat vagy nem tudjak ertelmezni a kerdest h abbamarad.

több mint 1 éve
dande2 Philadelphia Eagles Penn State Nittany Lions 47 456 — Így remélem megfelelek nektek.....
 24.hu/fn/gazdasag/2024/10/24/gaz-futes-foldgaz-mvm-rezsi-rezsiszamla-atalanyelszamolas-energia-gazar-energiaar-jelleggorbe-elszamolas/

😄
warr_b
S mèg engem győzködtek, hogy hlye vagyok ès nincs igazam, már kb 5-6 ève mikor átállíttatam a rendszert diktálásra 😏
több mint 1 éve
warr_b Washington Commanders 29 303 — Ő álla halála vérmosta fokán, Diadallal várta be végét.
 24.hu/fn/gazdasag/2024/10/24/gaz-futes-foldgaz-mvm-rezsi-rezsiszamla-atalanyelszamolas-energia-gazar-energiaar-jelleggorbe-elszamolas/

😄

Hail to the Redskins! - Ad augusta per angusta
"I don't break the horizon
I erase it when I'm born"
több mint 1 éve
slowmotion Dallas Cowboys 27 401 — Cowboys fan
CSK egy tipikus magaslóról köpködő, a valóságtól elszakad, magát liberálisnak gondoló blogger. Kicsit olyan ő, mint egy woke sjw, csak magyar politikai kiadásban. Neki mindig igaza van, és minden más igazság az csak hamis lehet. Pont.
Gyurma Pappa
Puzsér v2?
slowmotion
Nem, Puzsérnak sokszor van igaza, CSK-nak sokkal ritkábban
Gyurma Pappa
Nem.a hit percentről volt szó.
De legalább Puzsér sem fogadja el, hogy másnak igaza lehet, és megpróbálja túlordítással meggyőzni a másikat.