Indianapolis Colts

50 feliratkozó

több mint 9 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Sean Paytonhoz mit szólnátok? Grigsonnal vagy nélküle.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 9 éve
Borbinho Indianapolis Colts Old Dominion Monarchs 11 535 — Rent Free - Megrögzött Colts Fan
Jim Irsay: Colts not planning to make wholesale changes

https://static.www.nfl.com/image/private/t_editorial_landscape_12_desktop/league/byduxjtmcswnqjekopma
Jim Irsay: Colts not planning to make wholesale changes
The Colts likely need to win out in order to have a shot at the playoffs this season, but owner Jim Irsay is not planning to make wholesale changes with his team's leadership.

"Overjoyed, the wolf devours his leg that's been torn off by a trap. Praised be the day that gave me food, he cries."
több mint 9 éve
Stez SMU Mustangs 49 349 — Whoops, looks like something went wrong.
Hala egnek kiszenvedte a Texans es a Titans a W-t, ott vagyunk, ahol lennunk kell, a csoport harmadik helyen. Igenis jozanito pofon kell Irsaynek, hogy valtson, ezt maximum z adhatja meg, ha a Titans es a Texns is elottunk vegez.

több mint 9 éve
Baba Yaga Indianapolis Colts Ole Miss Rebels 849
Nincs több kivénhedt sztár, középszer drágáért. Fiatalok kellenek. Erről szólt már az idei offseason is.
peterk2005
De csak draftról nem lehet eléggé megerősíteni a keretet, annyi lyuk van a rosteren.. Davisen kívül senki sem tud a szélen védekezni. Adams jó húzás volt, de 35 éves - ha őt elengedik akkor megint kell mondjuk egy Dwight Lowery féle igazolás minimum safety posztra. Linebacker poszton katasztrofálisan állunk, nincs olyan inside linebacker aki jó coverben, edge rusherekről inkább ne beszéljünk. Támadóoldalon se túl rózsás a helyzet. Lucknak 3 megbizható célpontja van, nagyon kéne egy fizikális elkapó akinek gyorsan oda lehet dobni a labdát. Gore se mai gyerek, egy fiatalabb futó sem ártana. Ha ezt összeszámolom, összesen 9-10 embert kéne igazolni hogy legyen egy vállalható keretünk. Ha lesz HC-GM váltás ha nem, irreális elvárás hogy ez egy holtidény alatt megvalósuljon, de csak a draftról 3, legfeljebb 4 használható ember várható, az jövőre nagyon kevés lesz. Amúgy is viszonylag jól állunk salary cap szempontból, szerződés meghosszabításra se nagyon kell költeni. Egy komolyabb CB, ILB, esetleg WR prospectre lenne keret.
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 980 — The only discipline that lasts, is self discipline
(2007)Bocsi, de egy olyan csoport hogy lehet 'Bűnszar' +rém gyenge, amelyikben még a harmadik helyezett sem negatív mérleggel végzett ? ((Max átlagos, vagy kiegyensúlyozott stb. 8-8-al végzett a Dal-Phil, a negyedik Was pedig a végén meccseket nyerve rontotta le az elől lévők mérlegét, és pl. ezért 'csúszik be' a rájátszásba bárki is onnan nem 11-5meg 12-4-el)
ozibozi
Ha ma a Coltsnak sikerülne nyernie a Vikes otthonában, akkor jó eséllyel 3 csapat fog nem negatív mérleggel végezni idén ebben a csoportban. A div győztes meg kiélezett, szoros küzdelemben fogja nyerni a csoportot. Akkor az idei south sem rossz?

Az a 2011-es NFC East egy gyenge csoport volt, ráadásul alapszakaszban mindegyik csapat vagy gyenge vagy hullámzó volt. Egy csapat sem tudott konferencián belül pozitív mérleget összehozni (Összehasonlításul, a Colts amikor nyerte a csoportját 9-3-at, 8-4-et produkált.) A Giants még a saját divízión belül sem végzett a legjobb mérleggel (a Pilly jobb volt diven belül), azzal nyerte a csoportot, hogy konferencián kívül sokkal jobban zárt, mint a másik három. De összességében még így is negatív pontaránnyal nyert. Viszont, éppen azért hoztam a Ti példátokat, mert ha egy csapat rendszeresen ilyen csoportból és így, alig-alig vergődik be a playoffba, majd ott ki is zuhan, akkor még van is alapja a kritikának. De ha 3-4 meccs előnnyel sétálva menetelget be, és/vagy a playoffba jutva utána végigveri a mezőnyt, akkor ezek az érvek értelmüket vesztik.

Stez: én is így értelmezem. Azzal a kiegészítéssel, hogy nem biztos (szvsz szerintem nem is) azon múlik majd a dolog, hogy hogyan zárunk, hanem azon, hogy lát-e értelmes alternatívát. Szerintem a háttérben nézelődik, keresget, viszont akárkit nem akar idehozni, ezért lebegtet.

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Nekem viszont Irsay szavaiból abszolút nem az jön le, hogy itt fixen nem lesz változás. Sőt, az jön le, hogy végig próbál terelni, kitérni a konkrét válaszadás alól. Noha azt elmondja, jelenleg nem várható, de rögtön hozzáteszi, hogy a szezon végén leülnek és elemzik a dolgokat, aztán eldől. Végig a következő három meccse helyezi a hangsúlyt, úgyhogy szerintem nagyon sok múlik azon, mi lesz a vége. Ha 9-7-et nyomunk, kizárt a változás, ha fos játékkal elbukunk két meccset a háromból, akkor én már abszolút nem vagyok biztos abban, hogy nem lesz háklis.

De annak ellenére, hogy elmondása szerint jelenleg nem tervezi a stábbeli változásokat, végig nyitva hagyja a kérdést a szezon utánra. Úgy tűnik, igenis van az a kiábrándító teljesítmény, aki Irsayre is hat, és ami után rácsap az asztalra. Persze versenyben vagyunk a PO-ért, nem három héttel a szezon vége előtt fogja ezt megtenni.

De a legutóbbi nyilatkozata nekem tetszik, ez teljesen korrekt..

több mint 9 éve
szg2 Indianapolis Colts 95
2 hete néztem a kc meccset. Akkor mondták be, hogy 28. O és 27. D játszik a chiefsben. Vagy fordítva tökmindegy. Szerzett labdákban vezetik a mezőnyt. Kegyetlenül meccselnek. Erre gondolhat irsay. De ott ehhez a coaching teamnek van némi köze... szóval nekünk nem kell egy def HC, mert olyan arcot fog vágni mint Pagano az idei vesztes meccseken. Inkább várnám mcdanielst, legalább nem nézne, mint borjú az új kapura.

Ne csináljátok srácok, ha most ki írjátok magatokat, végig unatkozhatom az egész offseasont...

Culture is everything - Ballard pre draft press conference
több mint 9 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 738 — Jedi Master
Amúgy 2011-ben a Giants a bűnsz*r NFC keletet 9-7-el, negatív pontkülönbséggel abszolválta. Alig csúszott be a playoffba abból a rém gyenge divből ..... aztán playoffban a Lambeau-n megverte a 15-1-el végző, előző évi bajnok Packers-t, Friscoban verte azt a 13-3-as Ninerst, amelyik előtte kiverte a szintén 13-3-as, Saints-et, majd a döntőben elverte a szintén 13-3-ommal záról Patriots-t is. Azokat a csapatokat, akik közül az ÖSSZES sokkal nehezebb csoportot abszolvált, sokkal jobb mérleggel. Milyen csapat is volt akkor az a Giants? Az, amelyik éppen hogy beszenvedi magát az egyik leggyengébb csoportból a playoffba, vagy az, amelyik a playoffban végigveri a Packers, Niners, Patriots hármast? Namost ,ha az utóbbi, akkor a Colts-ot miért a divíziója mér meg, és miért nem az, hogy utána AFC döntőig jutott?
peterk2005
Ez így tök jól hangzik, de egy elég lényeges dolog el lett felejtve, a D#! Annak a Giantsnek kutya erős védelme volt, és pont támadásban gyengélkedtek, ami a PO-ban keveset hibázott. A Coltsnak viszont nem mondanám, hogy akár hasonló védelme is volt bármikor az elmúlt 4-5 évben.

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 9 éve
ozibozi New York Giants 21 805
(2007)Bocsi, de egy olyan csoport hogy lehet 'Bűnszar' +rém gyenge, amelyikben még a harmadik helyezett sem negatív mérleggel végzett ? ((Max átlagos, vagy kiegyensúlyozott stb. 8-8-al végzett a Dal-Phil, a negyedik Was pedig a végén meccseket nyerve rontotta le az elől lévők mérlegét, és pl. ezért 'csúszik be' a rájátszásba bárki is onnan nem 11-5meg 12-4-el) Arról Nem is beszélve hogy egy kiélezett csoport megnyerése mindig plusz erőt ad, hiszen ott már decemberben PO' üzemmódban tolják, nem pedig pár győzelemre képes csapatok ellen hangolnak a rájátszásra, ahogy ez a gyenge csoportokban gyakori a végén.

Szerkesztette: ozibozi
több mint 9 éve
peterk2005 udvari bolond Indianapolis Colts Stanford Cardinal 24 980 — The only discipline that lasts, is self discipline
Remek, hogy megvertük a Seahawksot pár éve egy bravúros meccsen, remek, hogy egy erős csoportban lévő Ravenset, Bengalsot rendre elcsapunk, de attól rohadtul közünk nem lenne ott a csoportgyőzelemhez, valószínűleg.

Mert az, hogy egy ilyen favágó csoportban vagyunk, alapból másként indít el mindent. Gondolj csak magadra, amikor a szezon előtt tippelsz: kis túlzással el sem gondolkozol, amikor a csoportmeccseket tippeled, 6-0, 5-1, de legrosszabb esetben 4-2.Stez
Nekem aztán nem kell elmagyaráznod, hogy mi a különbség egy erős meg egy gyenge csoport között, 4 éve követem a Broncost pontosan tudom. 😉 De az rossz logika, hogy beteszed a Colts-ot a másik csoportba az ottani jó csapat(ok) MELLÉ. Ha odateszed a Colts-ot, akkor tegyed a Steelers HELYETT oda. Miért is ne nyerte volna meg a Colts azt a csoportot is, ha legyőzte mindhárom másik csapatot abból a csoportból is? Nem teoretikusan, feltételezve, hanem de facto.

Amúgy 2011-ben a Giants a bűnsz*r NFC keletet 9-7-el, negatív pontkülönbséggel abszolválta. Alig csúszott be a playoffba abból a rém gyenge divből ..... aztán playoffban a Lambeau-n megverte a 15-1-el végző, előző évi bajnok Packers-t, Friscoban verte azt a 13-3-as Ninerst, amelyik előtte kiverte a szintén 13-3-as, Saints-et, majd a döntőben elverte a szintén 13-3-ommal záról Patriots-t is. Azokat a csapatokat, akik közül az ÖSSZES sokkal nehezebb csoportot abszolvált, sokkal jobb mérleggel. Milyen csapat is volt akkor az a Giants? Az, amelyik éppen hogy beszenvedi magát az egyik leggyengébb csoportból a playoffba, vagy az, amelyik a playoffban végigveri a Packers, Niners, Patriots hármast? Namost ,ha az utóbbi, akkor a Colts-ot miért a divíziója mér meg, és miért nem az, hogy utána AFC döntőig jutott?

(Egy apró megjegyzés még: a "rossz" divízió mellé érdemes azért odatenni az évet is. 2012-ben pl. a Colts nem nyerte meg a divíziót, hanem wild cardról jutott be a playoffba. A divíziót a Texans nyerte 12-4-es mérleggel - még Schaub-al -, a Colts lett a második 11-5-el. Abban az évben a south csapatai összesítve több meccset nyertek, mint a west és az east csapatai. Abban az évben nem gondolom, hogy a south "hótszar" lett volna.)

Mindegy, ez mellékszál, és amúgy sincs jelentősége. A Colts baja nem az, hogy a divíziója volt rossz, hanem az, hogy a játékospolitikája.

Szerkesztette: peterk2005 udvari bolond

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 9 éve
Bocs, fejből adtam össze, Williams neve nem rémlett, hogy még nálatok van. Garrethers nevét meg még nem is hallottam. 😀

De igazából nem is számít, a mondandóm lényege az lett volna, hogy a drafton a megtalált alapjátékosok száma számít, nem a teljes végösszesen. Nem lehet egy kalap alá venni a Verrett és a Garrethers féléket, és egybe számolva értékelni a draftot. A Verrett-ek számítanak, a Garrethers-ek viszont nem. Ez utóbbiak jönnek-mennek, ha nem draftról jönnek, akkor UDFA-ról, Kanadából, másik csapat practice squadjából, stb. Tök mindegy, hogy egy adott évben 2 hátsó körös kerül-e rosterre, vagy 2 UDFA .... amíg ezek perem emberek. Úghogy a draft sem lesz se jobb, se rosszabb attól, hogy kettő ilyent még hozzá tudsz-e adni az összlétszámhoz, vagy sem.

A két csapat draftja között két komoly különbség van: A Colts eltradelt 1 első és egy 2 kört, ez hiányzott a draftról. Így ezek az összesítésből is természetes módon hiányoznak. A 2. körért nem kár, mert Vontae Davis érkezett érte, fiatalon, olcsón. Ő megérte, őt tulajdonképpen beszámolhatod hatodiknak, mintha draftról jött volna. Viszont az 1. körért Richardson jött, aki óriási bust lett, az a pick elillant a levegőbe. Na, az nagyon hiányzik. És emellé jött még be a 2 másik első körös pick is, egy ordas bust (Werner), és egy erősen megkérdőjelezhető (Dorsett). Ezek azok amit Grigson (Pagano? tudjarossebb ki döntött) elrontott, nem a szumma darabszám. Az első köröket. A középső körök nagyjából rendben voltak, a többi - a hátsó körösök - az meg mindegy.

(Egyébként egy NFL roster magja kb. 18-20 ember. Ennyi az, amelyik egy csapat alapját adja hosszabb távon, ők azok, akik a minőséget is alapvetően meghatározzák. Ezt a 20 fős magot kell felépíteni, majd pedig megfelelő minőségben utántölteni. Tekintettel arra, hogy egy jó kezdő NFL játékos karrierje poszttól függően 6-12 év - a QB, kicker, punter 20 éves karrierjét vegyük ki -, a 3 évi 6-8 - vagy évi 2-3, mindegy hogy számoljuk - új játékos éppen annyi, hogy a rotációt fenntartsa.

A Coltsnál persze 2011 után nem rotációt kellett fenntartani, hanem új magot kellett építeni, ezért az évi 2-3 játékos alapból kevés volt. A draftról nem nagyon lehet ennél többet találni évente, reálisan, akkor se, ha nem hibáznak bele nagyot. Ha meg belehibáznak, akkor még annyira se. Ezért jön az intenzív FA tevékenység ... ahogy a többi hasonló sorsú csapatnál is. Csak, hát az FA igazolások között a fiatal, tehetséges az nagyon drága, abból is keveset lehet szerezni a cap limit miatt. Úgyhogy ha fel kell tölteni a magot, akkor maradnak az idősebb, olcsóbb játékosok, meg a másodvonalasak. Ide is ilyenek jöttek. A Redding, Adams félék időlegesen megfelelő minőséget is adnak, de csak pár évre oldják, oldották meg a gondot. Arra voltak jók, hogy ki lehessen tolni a draftról építkezés idejét. De végleg nem lehet megúszni azt, előbb-utóbb muszáj a draftról megoldani a pótlás nagy részét, máshogy nem megy. A Colts ebbe a helyzetbe került, a Redding, Wayne, Mathis, Adams, Cole félék sorban kikoptak, kikopnak, mégpedig a normális ütemnél is gyorsabb tempóban, mert eleve mesterségesen lettek összerakva, így a korfa nem természetes. És mivel Irsaynek az Andre Johnson, stb. esetek után - ezt többször is meglengette - elege lett a veterán zuhatagból, lezárta ezt az utat. Nincs több kivénhedt sztár, középszer drágáért. Fiatalok kellenek. Erről szólt már az idei offseason is. PatRobon kívül bezárt a kapu, csak draft, és az UDFA, scouting maradt. A draftról persze annyi játékos, amennyire szükség lenne, egyszerre nem tudott érkezni úgyhogy jött a Maggit, Milton, stb. féle "gyöngyszemek" közötti turkálás, meg az "ingyenbe fájó", más csapatoknál befuccsolt fiatal bustok, hátha alapon. Aztán ahogy jöttek, sokan mentek is, és jött más helyettük, de mind ilyen. Szerintem Grigs, Pags számára ebben a pillanatban igazából ez a tét, nem is az eredményesség. Az a tét, hogy képesek-e záros határidőn belül - ami szerintem még max 1 draft - bizonyítani, hogy draftról, UDFA-ról, stb. be tudják tömni a lyukakat, megfelelő minőséggel. Ha nem, akkor legkésőbb jövőre mennek. Ha netán már idén váltás lenne, akkor viszont érdekes lenne a helyzet, nem tudom, hogy Irsay mibe menne bele. Akkor lehet, hogy valamennyire ismét utat engedne a FA iránynak is, tekintettel az új stáb igényeire. Vagy nem. 😊 )

több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Kb egy szóval sem értek egyet. A Colts Luck alatt végig a liga leggyengébb divíziójában játszott. Csakhogy amiből eddig profitáltatok (kb elég volt a loser csoportot ütni, és már PO), az most visszaütött, mert közben meg nem tűnt fel, hogy mennyire rothad a roster.
undisputedly
azért nem tűnt fel (már akinek) mert a bravúr mindig benne volt a csapatban. A toppon lévő Green Bay-t lenyomtuk Luck rookie évében, aztán MVPeytonékat is az első meccsén ellenünk meg a playoffban is, hogy csak pár hangzatosat emeljek ki.

több mint 9 éve
Höri Indianapolis Colts West Virginia Mountaineers 32 136 — bútor
Jó meccs lesz a holnapi... Mewhort, Good és Reitz tuti nem játszik. Eddig se volt nagy szám a támadófal, de így Luckot másfél negyed alatt agyonverik. Moncrief is sérült, kemény két célponttal kell operálni egy elit védelem ellen. És elvileg ez a csapat erősebb egysége..
Baba Yaga
sokkal rosszabb nem lehet a helyzet OL-ben mint korábban. Moncrief jobban fog hiányozni, az extenzív Chester Rogers játékidős meccseket nehezen feledem. De már nem sokat kell aludni és itt van Dorsett búcsúmeccse reméljük.

több mint 9 éve
deleted account 1 758
Ha egy GM így draftol, hogy 3 év (2012-2014) 22 játékosából csak 5-en vannak 2016-ban keretben, és az utóbbi négy év (érthetően 2016 nincs idevéve) 30 draftoltjából csak 10-en...hát én nem kirúgnám, hanem két lábbal basznám ki!Chargers LT
Ugyanez a szám a Chargersnél 2012-14-re vetítve 6 játékos, 4 évre pedig 11. És ez természetes is, mert liga átlagban az első körben 80% körül van a ligában maradók száma, a 2.-3. körben 45-50%, aztán már 20%. Azaz, 3 év draftja általában azt jelenti, hogy 4 évvel később a 3 első körös, és a 2-3. körösök fele (az is 3) van a csapatnál rosteren, a hátsó körösökből itt-ott talált 1-1 játékos meg kipótolja az első kör 80%-ból adódó veszteségét. Szóval az tök mindegy, hogy 15-en már ligában sincsenek, a hátsó körös rotáció ilyen az NFL-ben. Az a baj, hogy az első 3 kör olyan lett amilyen, mert előbb Grigs eltradelte a korai pickeket, utána meg Werner és Dorsett pickekkel sikerült "korrigálnia". 😀

Szóval a minősítéseddel egyetértek teljesen, de elsősorban a korai körös fail-ek miatt. (Igazából a draftot a 2013-as botrány sz*r draft teszi tönkre, az lett kritikán aluli.
peterk2005
Kíváncsiságból utánanéztem, meg amúgy is akartam... és már mikor olvastam, amit írtál is gondolkoztam, hogy valami nem ok...és tényleg, elszámoltad valahogy. És a lényeg még csak ezután jön, ami miatt számolgattam Grigson tevékenységét...
Tehát, a Chargersnél (2012-14) 3 éve alatt draftoltakból jelenleg nem 6-an, hanem 8-an vannak keretben, 4 évre pedig 13-an.
Akik még a csapatnál vannak:
2012: Ingram (1.kör)
2013: Fluker (1.kör), Te'o (2.kör), Allen (3.kör), Williams (6.kör)
2014: Verrett (1.kör), Attaouchu (2.kör), Carrethers (4.kör)
2015: Minden draftolt játékos (5 db) a keretben van!

Na de nem is ez a +2 playa a lényeges, hanem a százalékos hatékonyság! Ugyanis nálunk Telesco 4 év alatt nem 29 (Grigson), hanem csak 24 játékost draftolt. (Egy 1/1-es Luckot nem számoltam bele nyilván 😀 )

24 draftolt játékosunk volt 4 év alatt. (2012-15)
13 a keretben (SD) van (54,2%)
3 más csapatoknál van (12,5%)
8 nincs keretben sehol (33,3%)

Míg Grigsonnál: 29 draftolt játékos
10 a keretben (IND) van (34,5%)
4 más csapatoknál van (13,8%)
15 nincs keretben sehol (51,7%)

És ezek a százalékos arányok a lényegesek, mert ez már óriási különbség, konkrétan fordított az arány a saját keretben van/ sehova sem kell játékosok között! Egyáltalán nem átlagos az, hogy 30 draftoltból 15 nincs a ligában pár év után, hanem simán átlag alatti.
Persze most Telescohoz hasonlítottam (muszájból), aki egy jó GM, és jól is draftol, idén meg még jobban.
Ha Grigson ilyen arányokkal dolgozna, nem 10, hanem 16 játékos lenne még a keretetekben, és abból a +6 játékosból 3 kezdő is lenne simán. Ezért kezdtem számolgatni az egészet, mert Grigson nyakig benne van a szar keretben.
Chargers LT
És akkor még arról nem is beszélünk, hogy a ténylegesen keretben lévő játékosokból hány menne megint a kukába (kerülne ki a ligából), ha nem nálunk lenne, tehát itt még tovább romlik Grigson százalékos aránya.

Btw én Kellyt is levonnám a nagy draft ötletei közül mert az megint kb a no-brainer kategória volt.
több mint 9 éve
Chargers LT Los Angeles Chargers Florida State Seminoles 11 738 — Jedi Master
Ha egy GM így draftol, hogy 3 év (2012-2014) 22 játékosából csak 5-en vannak 2016-ban keretben, és az utóbbi négy év (érthetően 2016 nincs idevéve) 30 draftoltjából csak 10-en...hát én nem kirúgnám, hanem két lábbal basznám ki!Chargers LT
Ugyanez a szám a Chargersnél 2012-14-re vetítve 6 játékos, 4 évre pedig 11. És ez természetes is, mert liga átlagban az első körben 80% körül van a ligában maradók száma, a 2.-3. körben 45-50%, aztán már 20%. Azaz, 3 év draftja általában azt jelenti, hogy 4 évvel később a 3 első körös, és a 2-3. körösök fele (az is 3) van a csapatnál rosteren, a hátsó körösökből itt-ott talált 1-1 játékos meg kipótolja az első kör 80%-ból adódó veszteségét. Szóval az tök mindegy, hogy 15-en már ligában sincsenek, a hátsó körös rotáció ilyen az NFL-ben. Az a baj, hogy az első 3 kör olyan lett amilyen, mert előbb Grigs eltradelte a korai pickeket, utána meg Werner és Dorsett pickekkel sikerült "korrigálnia". 😀

Szóval a minősítéseddel egyetértek teljesen, de elsősorban a korai körös fail-ek miatt. (Igazából a draftot a 2013-as botrány sz*r draft teszi tönkre, az lett kritikán aluli.
peterk2005
Kíváncsiságból utánanéztem, meg amúgy is akartam... és már mikor olvastam, amit írtál is gondolkoztam, hogy valami nem ok...és tényleg, elszámoltad valahogy. És a lényeg még csak ezután jön, ami miatt számolgattam Grigson tevékenységét...
Tehát, a Chargersnél (2012-14) 3 éve alatt draftoltakból jelenleg nem 6-an, hanem 8-an vannak keretben, 4 évre pedig 13-an.
Akik még a csapatnál vannak:
2012: Ingram (1.kör)
2013: Fluker (1.kör), Te'o (2.kör), Allen (3.kör), Williams (6.kör)
2014: Verrett (1.kör), Attaouchu (2.kör), Carrethers (4.kör)
2015: Minden draftolt játékos (5 db) a keretben van!

Na de nem is ez a +2 playa a lényeges, hanem a százalékos hatékonyság! Ugyanis nálunk Telesco 4 év alatt nem 29 (Grigson), hanem csak 24 játékost draftolt. (Egy 1/1-es Luckot nem számoltam bele nyilván 😀 )

24 draftolt játékosunk volt 4 év alatt. (2012-15)
13 a keretben (SD) van (54,2%)
3 más csapatoknál van (12,5%)
8 nincs keretben sehol (33,3%)

Míg Grigsonnál: 29 draftolt játékos
10 a keretben (IND) van (34,5%)
4 más csapatoknál van (13,8%)
15 nincs keretben sehol (51,7%)

És ezek a százalékos arányok a lényegesek, mert ez már óriási különbség, konkrétan fordított az arány a saját keretben van/ sehova sem kell játékosok között! Egyáltalán nem átlagos az, hogy 30 draftoltból 15 nincs a ligában pár év után, hanem simán átlag alatti.
Persze most Telescohoz hasonlítottam (muszájból), aki egy jó GM, és jól is draftol, idén meg még jobban.
Ha Grigson ilyen arányokkal dolgozna, nem 10, hanem 16 játékos lenne még a keretetekben, és abból a +6 játékosból 3 kezdő is lenne simán. Ezért kezdtem számolgatni az egészet, mert Grigson nyakig benne van a szar keretben.

Szerkesztette: Chargers LT

"Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom! Téged nyírlak ki utolsónak." 😀
több mint 9 éve
Szerintem viszont abszolút nem igaz, hogy egy csapatnál nem számít a csoport, ami a teljes szezont illeti. És te is tudod, hogy nem feltétlenül van úgy, ahogy mondod. Az, hogy XY évben mi egy erős csoporttal játszottunk, és nyertünk teszem azt két meccset, abszolút nem mérvadó szerintem hosszú távon.

Remek, hogy megvertük a Seahawksot pár éve egy bravúros meccsen, remek, hogy egy erős csoportban lévő Ravenset, Bengalsot rendre elcsapunk, de attól rohadtul közünk nem lenne ott a csoportgyőzelemhez, valószínűleg.

Mert az, hogy egy ilyen favágó csoportban vagyunk, alapból másként indít el mindent. Gondolj csak magadra, amikor a szezon előtt tippelsz: kis túlzással el sem gondolkozol, amikor a csoportmeccseket tippeled, 6-0, 5-1, de legrosszabb esetben 4-2.

Amikor pedig indítunk egy szezont 1-4-gyel, akkor is simán rávágjuk, hogy nincs gáz, mert a csoportmeccseken úgy is eldöntjük. Kis túlzással nem aggódik senki.

És ez nem csak benned van így, hanem kinti szurkolókban, de valószínűleg sok játékosban is megvan ez a féle magabiztosság, még ha nem is vallja be nyíltan. Ez pedig, hogy itt nincs állandó versenyhelyzet, egy sportoló pszichológiáját eléggé fel tudja borítani. Máshogy állnak sokan az egészhez, kikaptunk? kit izgat? megint? Kit izgat? Megoldjuk a csoportmeccseken, papíron illik nyerni.

Na ez a hozzáállás az, amit Pittsburghben, Baltimore-ban és Cincinnatiben élből nem ismerhetnek, ott minden héten vért kell pisálni, minden W-ért küzdeni kell, mert rendre egy, max két W dönti el a PO sorsát. Minden csoportrangadón ölik egymást a csapatok, mert tudják, mekkora jelentősége van.

Nálunk ezzel szemben nincs miért aggódni. Amire undi ki akar lyukadni, hogy nem minden W-nk csoportmeccsből jön, de a sikerek gerince, reálisan nézve nem egy évben irreálisan sok is, ez az 5-1, 6-0 ez elképesztően durva. Más csoportban a 3-3-ért küzdenénk, és a különbség ekkor jönne ki, hogy valójában hol is tartunk, akkor látnánk, hogy sajnos, ha a realitást nézzük, akkor még egy 8-8-as csapat is maximum abban az esetben vagyunk, amikor a tényleg top5 kubévá váló faszi rohadt jó évet hoz.

Az, hogy még egy egészséges Luckkal sem vagyunk/leszünk pozitív mérleggel ebben a csoportban, az szerintem tűrhetetlen, azonnali menesztést kéne, hogy maga után vonjon, Grigsont, Paganót, mindenkit.

Persze, nem egy meccsünk volt, ami mondjuk, szerencsével dőlt el, volt, amit mi vesztettünk el, mindegyik esetben rá lehet fogni valamire, valakire, egy hibára, egy dropra, bármire. De szvsz értelme nincs, mert ott van a Colts 2016-ban, ahol reálisan érdemli, hogy legyen. Mert maximum, MAXIMUM tíz játékos van, aki többet érdemel, aki hozzáállásban is többet ad, küzd, hajt, nem engedte el az egészet, meg en bloc, aki ligaszinten más csapatokban is kezdő lehetne.

Ha ennyire nem érdemeljük meg, ennyire gyengék vagyunk, akkor ne is pattanjon felénk a labda. Felénk pattogott a labda az elmúlt években nem egyszer, mi lett a vége? Irsay elhitte, hogy király a csapat, Grigson elkezdett ámokfutni a draftok után az FA-n is, mindenki SB-runért kiáltott, majd a liga feltörölte velünk a padlót. Nem mindenki, de ott és akkor, amikor tényleg meg kellett volna mutatni a tökünk, ott rendre feltörölték velünk a padlót.

Ez itt nagyon nem oké, mint ahogy az sem, hogy rebuild hülyítés van. Nem, nincs rebuild egyáltalán. Egy óriási szarvashiba van az ownertől, aki a szart a szőnyeg alá söpörte inkább, mert ez volt a könnyebb út, de a szar hétről hétre büdösödik, hamarosan pedig eljön az az idő, amikor szellőztetéssel már nem érsz semmit, ellenben sokkal büdösebb és nagyobb kupac szart kell kiraknod a lakásból.

több mint 9 éve
“That could be us if the ball bounces a little bit differently. It’s been that type of year — hasn’t gone our way.

“But right now, I’m not anticipating making any changes. That can always change. It always can, when we’re sitting down at the end of year and evaluate things. But I’m just looking at seeing if we can win these next three games and get some luck from the football gods right now.”

Na nem mintha az amit te mondasz felmentené az edzőket a felelősség alól, sőt talán még inkább terhelő rájuk nézve. De ez a nyilatkozat itt bizony a szerencséről és az 50-50 meccsekről szól, ezt elég nehéz máshogy értelmezni, lehet hogy nem ezt akarta mondani, de ezt mondta. Mellesleg én még látok is esélyt arra, hogy legyen változtatás
Rynald
Egy owner sose fog nyilvánosság előtt direktben az edző vagy játékos "ellen" beszélni. Olyant nem fog lenyilatkozni, hogy ha Pagano nem rontja el a time managementet az évadnyitón, vagy ha a védő koordinator nem cseszi el a preventet a Texans ellen, esetleg, ha Allen nem ejti el a labdát kulcs pillanatban, akkor jobban is állhatnánk. Inkább ilyen szóvirágokban fogalmaz, meccsekkel és edzőkérdéssel kapcsolatban is. Sejthető, hogy mi van mögötte, de ő ilyent nem mondott. 😉

(Én sem zárom ki. Minden megtörténhet, tavaly is csak kerestük az állunkat. Mindenesetre ha idén kirúgná őket, az engem kb. annyira meglepne, amennyire az, hogy tavaly maradtak.)

több mint 9 éve
Rynald Indianapolis Colts 273
A Colts idén középcsapat képességű. Átlagnál valamivel jobb offense, és gyenge defense. Az ilyen középcsapat középcsapatokkal általában szoros meccset játszik. Ebben benne van, hogy a Jags ellen nem jön össze az utolsó drive, a Titans ellen meg megfogjuk és nyerünk. Egy ide, egy oda, ebből áll az idény. De Irsay nem ezekre gondolt, hanem pl. a Texans elleni odavágóra, meg a Detroit elleni nyitó meccsre, ami már túl volt a normális vagy ide, vagy oda-n. Két TD előnyt egy középcsapat se bénázhat el 3-4 perc alatt, a Detroit meccs meg egyszerűen el lett időmenedzselve. Ezek nem "normális" vereségek, hanem elbénázások. A Chargersnek is voltak ilyen meccsei nem is egy, meg a Cardinalsnak is. Úgy is állnak. És ők is joggal fogják a fejüket, mert ezeket nem lett volna szükségszerű elkövetni. Nekünk ráadásul idén ezen a divgyőzelem ment el (nagy valószínűséggel), mert idén valóban a csoport is gyenge és mi is azok vagyunk, idénre állt volna az, hogy a gyenge csoport miatt nyerhettük volna meg a divet. De akkor is megnyertük volna, így meg nem. (És mivel nincs következménye annak, hogy nem, ezért én sajnálom, hogy nem nyertük/nyerjük meg.)
peterk2005
“That could be us if the ball bounces a little bit differently. It’s been that type of year — hasn’t gone our way.

“But right now, I’m not anticipating making any changes. That can always change. It always can, when we’re sitting down at the end of year and evaluate things. But I’m just looking at seeing if we can win these next three games and get some luck from the football gods right now.”

Na nem mintha az amit te mondasz felmentené az edzőket a felelősség alól, sőt talán még inkább terhelő rájuk nézve. De ez a nyilatkozat itt bizony a szerencséről és az 50-50 meccsekről szól, ezt elég nehéz máshogy értelmezni, lehet hogy nem ezt akarta mondani, de ezt mondta. Mellesleg én még látok is esélyt arra, hogy legyen változtatás
több mint 9 éve
De nem néhány meccset csesztünk el, hanem a meccsek jelentős részén nem voltunk jók. Az eddigi 12 meccsünkből (Steelerst hagyjuk Luck hiánya miatt) 1-et nyertünk meg simán, és 1-et simán elveszítettünk. A maradék 10 szoros lett, és láttuk őket, bármelyikből lehetett volna akár vereség is győzelem helyett, vagy talán fordítva. A mérleg 5-5. Ha 10-ből 7-8x az ellenkező irányba pattan a labda akkor esetleg lehet panaszkodni, de nem, a labda egyszer erre pattant, egyszer arra, így jött ki az 5-5.Rynald
A Colts idén középcsapat képességű. Átlagnál valamivel jobb offense, és gyenge defense. Az ilyen középcsapat középcsapatokkal általában szoros meccset játszik. Ebben benne van, hogy a Jags ellen nem jön össze az utolsó drive, a Titans ellen meg megfogjuk és nyerünk. Egy ide, egy oda, ebből áll az idény. De Irsay nem ezekre gondolt, hanem pl. a Texans elleni odavágóra, meg a Detroit elleni nyitó meccsre, ami már túl volt a normális vagy ide, vagy oda-n. Két TD előnyt egy középcsapat se bénázhat el 3-4 perc alatt, a Detroit meccs meg egyszerűen el lett időmenedzselve. Ezek nem "normális" vereségek, hanem elbénázások. A Chargersnek is voltak ilyen meccsei nem is egy, meg a Cardinalsnak is. Úgy is állnak. És ők is joggal fogják a fejüket, mert ezeket nem lett volna szükségszerű elkövetni. Nekünk ráadásul idén ezen a divgyőzelem ment el (nagy valószínűséggel), mert idén valóban a csoport is gyenge és mi is azok vagyunk, idénre állt volna az, hogy a gyenge csoport miatt nyerhettük volna meg a divet. De akkor is megnyertük volna, így meg nem. (És mivel nincs következménye annak, hogy nem, ezért én sajnálom, hogy nem nyertük/nyerjük meg.)

több mint 9 éve
Egyértelműen a csoport gyengeségéből profitáltatok. Mindhárom évben a béke segge alatt volt az afc south.

2014-ben 6-0 -al zártátok a csoportot, tehát a többi, nem divíziós ellenfél ellen egy kemény 5-5 jött össze. WC körben a hagyományos "jó" PO menő Cincyt megvertétek, majd a Denvertől kikaptatok.
 www.pro-football-reference.com/teams/clt/2014.htmundisputedly
2015-öt hagyjuk, Luck 9 meccsen nem játszott. A megelőző két évről viszont ez csak az igazság egyik fele. Példul az utólagos (mert ugye az előzetesnek semmi értelme) strength of schedule alapján 2013-ban a Colts a 20. "legerősebb" schedule-t kapta, a Seahawks meg a borzalmas erős csoportjával a 19. legerősebbet. A Patriots meg a 24.-et. A Packers meg a 26.-at. Akkor kinek volt mennyire nehéz a dolga? (Vedd hozzá, hogy a Colts schedule-jében a 2-14-es Texans és a 4-12-es Jags is benne volt a 7-9-es Rams helyett, és így lett 20. a sorban.)

Hogy lehet ez? Hát úgy, hogy diven belül nem plusz hat meccs van, hanem három. Mert a south-al minden évben másik div győztes is játszott, csak az a különbség, hogy 1-el kevesebb meccset. Amiből igazából mindkét félnek csak a div győztes (legerősebb) elleni meccse számít, mert a div győztesek általában a többit verik, függetlenül attól, hogy a 2-14-es Texans-t, vagy a 7-9-es Browns-t kell verni. Pölö 2014-ben az AFC North éppen powerhouse volt, mert onnan ment tovább 3 csapat is a playoffba. A Colts történetesen a North ellen játszott. És csak a Steelerstől kapott ki Pittsburghben, a másik két későbbi playoff csapatot - Ravens és Bengals - és a Browns-t is verte. Ergó minden bizonnyal abból a "legerősebb" divízióból is bejutott volna. De mondok div vs. diven kívüli statot is, ha már mindenképpen a divízión belüli helyzet a fontos állítólag. 2014-ben a 4 AFC div győztes közül háromnak (Colts, Pats, Steelers) a konferencia mérlege 9-3, egynek (Broncos) 10-2 volt. A non konf mérlege pedig 3 csapatnak (Colts, Broncos, Steelers) 2-2, egynek (Pats) 3-1. (A Colts a Kelettel játszott, amelyikben a 12-4-es Dallas és 10-6-os Eagles volt. A Dallas meccset egyébként év végén már leadta, cserékkel játszva, mert már megvolt a playoff.)

Csak ismételni tudom: a gyenge csoportnak csak akkor van jelentősége, ha TELJES csoport gyenge, beleértve a div győztest is. Például idén és tavaly jelentősége van/volt, mert ebben a két évben mindenki sz*r a csoportban. 😊 És persze fordított esetben is nehéz, akkor ha a TELJES csoport erős, lást idei AFC West.

De ha van 1 playoff kaliberű csapat, akkor tök mindegy, legfeljebb nem 1, hanem 3 meccs előnnyel nyeri a divízióját a győztes, ha gyengébb a csoportja. Ahogy idén a Pats is teszi, vagy a Hawks is teszi. Semmit nem változtat a Pats vagy a Hawks minőségén az, hogy éppen milyen idén a csoportja. Amíg nem AFC West, addig tök mindegy, hogy 2-14-es vagy 7-9-es csapatokkal van-e tele a divízió, a playoff szintű, div nyertes csapat mindegyiket nyeri, mert mindegyik csapatokat veri. A Colts 2013-14-ben playoff csapat volt. Nem oda jutott, hanem oda is volt való. Bejutott volna a Steelers csoportjából is. lásd a fenti eredményeket. Akkor meg nem tök mindegy, hogy melyik divízióból jutott be?

Megjegyzem, a playoff eredménye is azt tükrözi, hogy playoff csapat volt. Konf döntőig véletlenül nem jut el senki. Az más kérdés, hogy valódi contender sose volt a Colts. De ez is inkább azért, mert a Pats ellen Paganoék eszköztelenek. Hozzátéve, hogy ilyen kriptonitja a legtöbb csapatnak van, ettől még nem lesz rossz csapat, csak nem elég jó, és legfeljebb nem ekkorát hasal. 😊 Mindenesetre, ha pl. 2014-ben bárki más jött volna a konf döntőben, nem lett volna esélytelen a csapat. Akkor meg rossz se volt. A playoff meccsek minősítéséből amúgy sem kérek. 😉 Főleg nem egy Hawks fantól, különben mindjárt elkezdem minősíteni a 2013-as Niners, a 2014-es Packers és 2015-ös Vikings elleni playoff meccseket 😀 A playoff meccs az playoff meccs, a győzelem az győzelem, a konf döntő az meg konf döntő.

Nem ragozom, ha akarod akkor érted, ha nem, akkor nem. 😊

több mint 9 éve
Rynald Indianapolis Colts 273
Ezek közhelyek. Ha felteszem, hogy nem lehet véletlenül 3-10-el végezni, majd 10-3-al, akkor véletlenül a főcsoportdöntőbe se lehet eljutni. Meg 3-szor 11-et nyerni. No, meg ez azt jelentené, hogy a Panthers teljesen szétrohadt tavaly óta, hiszen 15-1-es csapatból nem lehet véletlenül egy 5-8-as idénre. Pedig nem sok helyen változott a keret, elment összesen 1 kiemelkedő játékos, viszont felépült és játszik egy szupertehetséges másik. Véleményem szerint a Chargers sem egy 5-8-as csapat egyébként.

De mindegy, mert felesleges Irsay szavait konkrétan értelmezni, ő is csak azt mondta, amit Stez is, csak más szavakkal: elcsesztünk néhány meccset, amit nem kellett, nem szabadott volna. És ha nem tesszük, akkor jobban állnánk. Ennyi. És ez az ami számít. Érdekelné a Panthers fanokat, hogy nincs secondary, ha idén is playoff helyen állnának? Érdekelné a Vikes fanokat, hogy nincs offense, ha playoffba jutnak és ott nyernek is? Érdekelné a Pats fanokat, hogy gyengus a defense, ha ezzel is nyernek? És vígasztalja majd a Denver fanokat, hogy az NFL papíron egyik legerősebb rostere van náluk? Nem. Engem sem érdekelne, hogy hány pro bowler CB van a keretben, vagy hány cipésznek is jobb, ha nyernénk. Az első 3 évben nyertünk, az elmúlt két évben nem. A tavalyit elfogadtam, idén viszont bosszant. Ilyen "egyszerű". 😊
peterk2005
De nem néhány meccset csesztünk el, hanem a meccsek jelentős részén nem voltunk jók. Az eddigi 12 meccsünkből (Steelerst hagyjuk Luck hiánya miatt) 1-et nyertünk meg simán, és 1-et simán elveszítettünk. A maradék 10 szoros lett, és láttuk őket, bármelyikből lehetett volna akár vereség is győzelem helyett, vagy talán fordítva. A mérleg 5-5. Ha 10-ből 7-8x az ellenkező irányba pattan a labda akkor esetleg lehet panaszkodni, de nem, a labda egyszer erre pattant, egyszer arra, így jött ki az 5-5. A szerencse, nem volt sem mellettünk, sem ellenünk, innentől pedig szerintem torzítás erre hivatkozni, mert arra nem lehet alapozni, hogy többször lesz szerencséd, mint nem. Nem csak hogy elcsesztünk néhány meccset, amit meg kellett volna nyernünk, hanem 12-ből 10 olyan meccset hoztunk össze, ami jelentős mértékben a szerencsén múlt végül. 2013-ban 6, 2014-ben 7 olyan meccsünk volt az alapszakaszban, amit több mint 1 TD különbséggel nyertünk. Tavaly már csak 1, idén 2

Szerkesztette: Rynald
több mint 9 éve
undisputedly Seattle Seahawks 12 937 — SuperBowl Champions 2013/2014 II 2025/2026
Ezek közhelyek. Ha felteszem, hogy nem lehet véletlenül 3-10-el végezni, majd 10-3-al, akkor véletlenül a főcsoportdöntőbe se lehet eljutni. Meg 3-szor 11-et nyerni. No, meg ez azt jelentené, hogy a Panthers teljesen szétrohadt tavaly óta, hiszen 15-1-es csapatból nem lehet véletlenül egy 5-8-as idénre. Pedig nem sok helyen változott a keret, elment összesen 1 kiemelkedő játékos, viszont felépült és játszik egy szupertehetséges másik. Véleményem szerint a Chargers sem egy 5-8-as csapat egyébként.

De mindegy, mert felesleges Irsay szavait konkrétan értelmezni, ő is csak azt mondta, amit Stez is, csak más szavakkal: elcsesztünk néhány meccset, amit nem kellett, nem szabadott volna. És ha nem tesszük, akkor jobban állnánk. Ennyi. És ez az ami számít. Érdekelné a Panthers fanokat, hogy nincs secondary, ha idén is playoff helyen állnának? Érdekelné a Vikes fanokat, hogy nincs offense, ha playoffba jutnak és ott nyernek is? Érdekelné a Pats fanokat, hogy gyengus a defense, ha ezzel is nyernek? És vígasztalja majd a Denver fanokat, hogy az NFL papíron egyik legerősebb rostere van náluk? Nem. Engem sem érdekelne, hogy hány pro bowler CB van a keretben, vagy hány cipésznek is jobb, ha nyernénk. Az első 3 évben nyertünk, az elmúlt két évben nem. A tavalyit elfogadtam, idén viszont bosszant. Ilyen "egyszerű". 😊
peterk2005
Egyértelműen a csoport gyengeségéből profitáltatok. Mindhárom évben a béke segge alatt volt az afc south.

2015-ben a győzelmeitek 50%-a (4db) csoportellenfél ellen jött össze.
 www.pro-football-reference.com/teams/clt/2015.htm

2014-ben 6-0 -al zártátok a csoportot, tehát a többi, nem divíziós ellenfél ellen egy kemény 5-5 jött össze. WC körben a hagyományos "jó" PO menő Cincyt megvertétek, majd a Denvertől kikaptatok.
 www.pro-football-reference.com/teams/clt/2014.htm

2013-ban szintén 6-0 -al zártátok a csoportot, tehát a többi, nem divíziós ellenfél ellen ekkor is egy kemény 5-5 jött össze. WC-n a PO történelem egyik legnagyobb leolvadását produkálva, egy emlékezetes meccsen 45-44-re nyertetek, miután megsérült JC, aki kb egymaga volt a KC offense. Div körben a Patstől sima bukó.
 www.pro-football-reference.com/teams/clt/2013.htm

2012-ben 4-2-vel zártatok csoporton belül, tehát 7-3 volt a divízión kívüli mérleg
WC-ben kikaptatok a Ravenstől.
 www.pro-football-reference.com/teams/clt/2012.htm

Panthers esetét meg eléggé kifordítod. Mindenki tudja, hogy 15-1es szezonhoz rohadt nagy szerencse kell, ahogyan a Panthers (akik valóban a legjobb NFC csapat voltak tavaly) is rendre jól jött ki a 50/50 esetekből. Idén pedig nagyvonalúan lerendezed annyival, hogy elment egy CB... lol
Rookiek kezdtek a CB posztokon, beütött nálok rengeteg sérülés, Cam is többször volt concussion protokollban, és a SB győztes csapatoknál 90%-ban jön egy down season, nem véletlenül kezdték alkalmazni a SB hangover kifejezést.
több mint 9 éve
nagytomy Indianapolis Colts 461
Meanwhile in Minnesota...

Vikings activate RB Adrian Peterson (knee) from IR
több mint 9 éve

Szóval a minősítéseddel egyetértek teljesen, de elsősorban a korai körös fail-ek miatt. (Igazából a draftot a 2013-as botrány sz*r draft teszi tönkre, az lett kritikán aluli. Meg persze az eltradelt 2014-es első kör. Maguk a draftok a 2013-on kívül nem olyan szörnyűek, 2012 Luckon kívül is jó, 2014-ből Mewhort, Moncrief, Newsome nem lett volna rossz 1 és 4 kör nélkül, csak hát az a hiányzó első pick.... A 2015-öst meg még meglátjuk, mert Dorsett ugyan nagy facepalm, de azt az évet Anderson, Geathers, Parry, Good még megmentheti, ha a négyesükből 3 meg is ragad. Mindenesetre most már egy "korrekt" draft se elég, kell találni legalább 1 Hilton féle playmakert jövőre, és melléje kell még az "alap" 3-4 használható pick, hogy korrigálhassunk valamit 2013-14-en.)

több mint 9 éve