New England Patriots
75 feliratkozó
több mint 13 éve
Én meg úgy gondolom, hogy azokon a játékosokon, akik egy héttel a pro bowl elött vesztik el a lehetőségét annak amiért küzdenek, nem lehet ezt számon kérni. Amikor elöbb kiestünk -Ravens, Jets- akkor a többség ott volt.A hazai helyzetről beszélsz, vagy úgy általában (az újvilágot is beleértve)? Mert itthon a mai fociszeretők zöme (szvsz legalább 90%-a) kb. 10-12 éve hallott egyáltalán először az amerikai futballról. Így természetes az is, hogy emiatt a Pats szurkolótábora az egyik (ha nem a) legnagyobb idehaza, és az is, hogy a szurkolók zöme a sikeressége miatt lett Pats szurkoló. Ergó valóban azért szereti. 😊Minket nem ezért nem szeretnek, hanem azért mert SIKERES FRANCHISE vagyunk már 12éve! Sokan azt hiszik hogy divat drukkerek vagyunk, de ez nem így van!!!GhostLeadMayo-n kívül mindenki lemondta a Pro-Bowlt, hát nem nagyon foglalkoznak a srácok a szurkolókkal... no offense, csak furaCollapoÉn meg azt vallom, hogy egy picit bunkóság. 10-15 playt kibírna mindegyik. Egy indok, hogy miért nem szeretnek bennünket.NB2
De kitekintve már azért más a helyzet. Odakint a Pats először is, nincs a legnépszerűbb franchise-ok között (Dallas, Steelers, Packers, Redskins, Giants és a többiek viszik a prímet), másrészt pontosan ilyen dolgok miatt lesz népszerűtlen egy csapat az átlag (nem Pats fan) szurkoló szemében. Ha Manning, Bailey, Rodgers és a többiek el tudnak menni, akkor Tom bátyó és a többiek is elmehetnének. Kraftot nagyon bírom, rendkívül szimpatikus figura (az FO/edzői kar többi tagjával szöges ellentétben. 😊 ), igazán szólhatna a fiúknak, hogy illemből, legalább a franchise érdekében tessék ott lenni. Pár snapet és egy kis trécsmécset a pálya szélén mindenki kibír.
(Mondom ezt úgy, hogy a pro-bowl-t a jelenlegi formában egy borzalomnak tartom, de akkor is.)peterk2005
Mondjuk nem tudom, hogy amikor a felsoroltak egy héttel a PB elött pottyantak ki, mi volt.
több mint 13 éve
A hazai helyzetről beszélsz, vagy úgy általában (az újvilágot is beleértve)? Mert itthon a mai fociszeretők zöme (szvsz legalább 90%-a) kb. 10-12 éve hallott egyáltalán először az amerikai futballról. Így természetes az is, hogy emiatt a Pats szurkolótábora az egyik (ha nem a) legnagyobb idehaza, és az is, hogy a szurkolók zöme a sikeressége miatt lett Pats szurkoló. Ergó valóban azért szereti. 😊Minket nem ezért nem szeretnek, hanem azért mert SIKERES FRANCHISE vagyunk már 12éve! Sokan azt hiszik hogy divat drukkerek vagyunk, de ez nem így van!!!GhostLeadMayo-n kívül mindenki lemondta a Pro-Bowlt, hát nem nagyon foglalkoznak a srácok a szurkolókkal... no offense, csak furaCollapoÉn meg azt vallom, hogy egy picit bunkóság. 10-15 playt kibírna mindegyik. Egy indok, hogy miért nem szeretnek bennünket.NB2
De kitekintve már azért más a helyzet. Odakint a Pats először is, nincs a legnépszerűbb franchise-ok között (Dallas, Steelers, Packers, Redskins, Giants és a többiek viszik a prímet), másrészt pontosan ilyen dolgok miatt lesz népszerűtlen egy csapat az átlag (nem Pats fan) szurkoló szemében. Ha Manning, Bailey, Rodgers és a többiek el tudnak menni, akkor Tom bátyó és a többiek is elmehetnének. Kraftot nagyon bírom, rendkívül szimpatikus figura (az FO/edzői kar többi tagjával szöges ellentétben. 😊 ), igazán szólhatna a fiúknak, hogy illemből, legalább a franchise érdekében tessék ott lenni. Pár snapet és egy kis trécsmécset a pálya szélén mindenki kibír.
(Mondom ezt úgy, hogy a pro-bowl-t a jelenlegi formában egy borzalomnak tartom, de akkor is.)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Minket nem ezért nem szeretnek, hanem azért mert SIKERES FRANCHISE vagyunk már 12éve! Sokan azt hiszik hogy divat drukkerek vagyunk, de ez nem így van!!!Mayo-n kívül mindenki lemondta a Pro-Bowlt, hát nem nagyon foglalkoznak a srácok a szurkolókkal... no offense, csak furaCollapoÉn meg azt vallom, hogy egy picit bunkóság. 10-15 playt kibírna mindegyik. Egy indok, hogy miért nem szeretnek bennünket.NB2
több mint 13 éve
jó, hát mindig azt mondják, hogy "nem hajtottuk végre jól a játékokat, az ellenfél pedig sikeresebben tette" vagy, hogy "sikerült végrehajtani a játékokat", az eredménytől függően.Kb. ezt mondta Brady is a meccs után, hogy ti. az amerikai foci a végrehajtásról szól és ők a meccsen nem jól hajtották végre a játékokat. Hát ez enyhe kifejezés...BurkusSzerintem nagyot fordult a világ, kicsi különbség már csak akkor lesz, ha a Ravens jelentősen erőn felül teljesít és/vagy balfaszkodik a Pats.tomi-tomiTegnap este a párom (Pittsburg szimpatizáns) nézte az ismétlést a RicsiTV-n, és én se nagyon tudtam máshogyan megmagyarázni a dolgokat. Miért nem kapta el? Mert balfasz. Miért ejtette ki? Mert balfasz. Miért dobta oda? Mert balfasz ői is meg a fal is. Miért hívták most is ugyanezt? Nem látják, hogy nem működik? Mert a koordináció is balfasz. Mindenki balfasz. És... ha a Ravens nem csak egy fokkal lett volna kevésbé balfasz, akkor az új szuperFlacco-val minimum 40 pontot gyártatnak az orrunk alá :-P . toxique
több mint 13 éve
Kb. ezt mondta Brady is a meccs után, hogy ti. az amerikai foci a végrehajtásról szól és ők a meccsen nem jól hajtották végre a játékokat. Hát ez enyhe kifejezés...Szerintem nagyot fordult a világ, kicsi különbség már csak akkor lesz, ha a Ravens jelentősen erőn felül teljesít és/vagy balfaszkodik a Pats.tomi-tomiTegnap este a párom (Pittsburg szimpatizáns) nézte az ismétlést a RicsiTV-n, és én se nagyon tudtam máshogyan megmagyarázni a dolgokat. Miért nem kapta el? Mert balfasz. Miért ejtette ki? Mert balfasz. Miért dobta oda? Mert balfasz ői is meg a fal is. Miért hívták most is ugyanezt? Nem látják, hogy nem működik? Mert a koordináció is balfasz. Mindenki balfasz. És... ha a Ravens nem csak egy fokkal lett volna kevésbé balfasz, akkor az új szuperFlacco-val minimum 40 pontot gyártatnak az orrunk alá :-P . toxique
több mint 13 éve
Mayo-n kívül mindenki lemondta a Pro-Bowlt, hát nem nagyon foglalkoznak a srácok a szurkolókkal... no offense, csak furaCollapoÉn meg azt vallom, hogy egy picit bunkóság. 10-15 playt kibírna mindegyik. Egy indok, hogy miért nem szeretnek bennünket.
több mint 13 éve
Szerintem nagyot fordult a világ, kicsi különbség már csak akkor lesz, ha a Ravens jelentősen erőn felül teljesít és/vagy balfaszkodik a Pats.tomi-tomiTegnap este a párom (Pittsburg szimpatizáns) nézte az ismétlést a RicsiTV-n, és én se nagyon tudtam máshogyan megmagyarázni a dolgokat. Miért nem kapta el? Mert balfasz. Miért ejtette ki? Mert balfasz. Miért dobta oda? Mert balfasz ői is meg a fal is. Miért hívták most is ugyanezt? Nem látják, hogy nem működik? Mert a koordináció is balfasz. Mindenki balfasz. És... ha a Ravens nem csak egy fokkal lett volna kevésbé balfasz, akkor az új szuperFlacco-val minimum 40 pontot gyártatnak az orrunk alá :-P .
több mint 13 éve
Pont ezért nem lep meg, pár éve is lemondta mindenki a vesztes PO meccs után, meg szerintem előtte sem mentek ugyanígy, szal ezért nemEbben mi a meglepő. Csalódottak, nyilván nincs kedvük bohóckodni.zinedine5Mayo-n kívül mindenki lemondta a Pro-Bowlt, hát nem nagyon foglalkoznak a srácok a szurkolókkal... no offense, csak furaCollapoIgazából engem ez meg sem lep márWyatt
Az eredmény nem, de a kiemelt rész mindkét fele bejött, szal nem nagy meglepetés így a zacsi, és mivel mindkettő rész maximálisan bejött, ezért még csak szoros sem lettSzerintem nagyot fordult a világ, kicsi különbség már csak akkor lesz, ha a Ravens jelentősen erőn felül teljesít és/vagy balfaszkodik a Pats. Már nem egy elit Off. és egy elit Def. párharca lesz. Egy elit Off. és egy elit teljesítményre olykor-olykor képes közepes Def. fog összecsapni. Flacco-ék fejlődését nagyjából kiegyenlíti a Pats Def. fejlődése. (Az első 8 mérkőzésen DQBR 95+, az idény második felében 77!)ez asszem nem meríti ki a telitalálat fogalmát 😛Szesze
Ennyire agresszív, intenzív és diverzifikált Off-e még sohasem volt a Pats-nek. Nemcsak eredményességben javultak tavaly óta, de sokkal többféle módon tudnak előrehaladni, pontot feltenni. (Meglepő, de van nálunk hatékonyabban passzoló csapat, de nincs nálunk hatékonyabban futó csapat!)
A Ravens Def. két meccsen keresztül a végletekig megfeszülve tudott nagyon jó teljesítményt hozni. Hullafáradtak. Hat nap alatt 184 play-t játszottak (kb. 3 meccsre valót), ebből 94-et magaslaton. Az egy nap plusz pihenő elment az utazásokra (haza Denver-ből és ide Boston-ba).
Normál menet alapján Brady-ék 35 pont környékén fognak megállni, a védelem pedig nem enged többet 25 pont környékénél. Legyen, mondjuk, 34-24.
tomi-tomi

több mint 13 éve
Ebben mi a meglepő. Csalódottak, nyilván nincs kedvük bohóckodni.Mayo-n kívül mindenki lemondta a Pro-Bowlt, hát nem nagyon foglalkoznak a srácok a szurkolókkal... no offense, csak furaCollapoIgazából engem ez meg sem lep márWyatt
több mint 13 éve
Mayo-n kívül mindenki lemondta a Pro-Bowlt, hát nem nagyon foglalkoznak a srácok a szurkolókkal... no offense, csak furaCollapoIgazából engem ez meg sem lep már

több mint 13 éve
Mayo-n kívül mindenki lemondta a Pro-Bowlt, hát nem nagyon foglalkoznak a srácok a szurkolókkal... no offense, csak fura

You can't stop playing defense the way defense has always been created to play. - (Ray Lewis, retired 2013)
Ring #1 - January 28, 2001 at Raymond James Stadium in Tampa, Florida - Super Bowl XXXV
Ring #2 - February 03, 2013 at Mercedes-Benz Superdome in New Orleans, Louisiana - Super Bowl XLVII
NFL - Not For Ladies!
több mint 13 éve
ez asszem nem meríti ki a telitalálat fogalmát 😛Nem tartom jó előjelnek, hogy gyakorlatilag minden fórumon 80-90%-os esélyesnek titulálják a csapatot... én továbbra is tartom magam ahhoz h nüanszok fognak dönteni a meccsen, kb. 3 pont lesz a végén a különbség....Szerintem nagyot fordult a világ, kicsi különbség már csak akkor lesz, ha a Ravens jelentősen erőn felül teljesít és/vagy balfaszkodik a Pats. Már nem egy elit Off. és egy elit Def. párharca lesz. Egy elit Off. és egy elit teljesítményre olykor-olykor képes közepes Def. fog összecsapni. Flacco-ék fejlődését nagyjából kiegyenlíti a Pats Def. fejlődése. (Az első 8 mérkőzésen DQBR 95+, az idény második felében 77!)
A Ravensnek bizonyosan kisebb hibaszázalékkal kell dolgoznia, egy meccs eleji - teszem azt - 14 pontos hátrányból a Caldwell-féle futás-orientált, majd play-actionre alapozó playbookkal nem lenne könnyű visszajönni.
Persze nálunk is lényeges, hogy működjön a futójáték, Ridley és Veeren igazán összehozhatnának 100-120 yardot, többre nem is lenne szükség.
Gyulus
Ennyire agresszív, intenzív és diverzifikált Off-e még sohasem volt a Pats-nek. Nemcsak eredményességben javultak tavaly óta, de sokkal többféle módon tudnak előrehaladni, pontot feltenni. (Meglepő, de van nálunk hatékonyabban passzoló csapat, de nincs nálunk hatékonyabban futó csapat!)
A Ravens Def. két meccsen keresztül a végletekig megfeszülve tudott nagyon jó teljesítményt hozni. Hullafáradtak. Hat nap alatt 184 play-t játszottak (kb. 3 meccsre valót), ebből 94-et magaslaton. Az egy nap plusz pihenő elment az utazásokra (haza Denver-ből és ide Boston-ba).
Normál menet alapján Brady-ék 35 pont környékén fognak megállni, a védelem pedig nem enged többet 25 pont környékénél. Legyen, mondjuk, 34-24.
tomi-tomi
több mint 13 éve
A kislányáról nem tettél be képet, pedig neki is biztos tökre örül. Valahoyg a sig-edbe is beletehetnéd 😊Sobri! Komolyan mondom szánalmas vagy! Megteremted magadnak a win-win szituációt. Mert ha gyűrű akkor természetesen örülhetsz neki, így meg annak, hogy te megmondtad...Egy kurva szóval nem mondtam, hogy: én megmondtam.
Egon
Én évek óta mondom amit gondolok, és évek óta beigazolódik.
Minden évben reménykedem, hogy tán most nem, pedig de.
Ha egy win-win szitut elő tudnék idézni inkább büszke lennék rá, mintsem szánalmasnak érezném magamat miatta.
Nem tudom te hogy vagy vele, de én szeretem a win-t.
De azért ne feledd, hogy sok fontosabb dolog van a focinál.
Písz és ájsz!
Sobri Jóska
több mint 13 éve
A PO statokon ne aggódjatok, hosszútávon kiegyenlítődnek, egyszerűen ilyen a liga. Mer mondjuk valakit ötször hatszor földbe döngöltetek, ahogy jönnek a meccsek egyre csak nő az esélye a zakónak. Azis hogy ha példátlan sorozatban jönnek a győzelmek, annak a jele, - bármennyire is kiemelkedő, előbb-utóbb az amit mázlinak hívtok visszaüt - hogy nyakunkon a gödör.

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
A Pats-el kapcsolatban pedig olvastam egy olyan postot valakitől, hogy ha nem Tom-ról ill. Wes-ről lenne szó, akkor azt mondaná menjenek a 'csába. Nos, vereség utáni kifakadásként belefér és érthető, de amúgy szerintem ennél rosszabb mondat nem létezikpeterk2005
Jelentem, én voltam, és továbbra is totálisan tartom....😊
Elég hosszú ideje követem az NFL-t és drukkolok a Patsnek, de
- WW megér évi 10 milkát? A válasz szerintem egyértelműen nem. Hozzunk egy fiatal, sebes slot-WRt, szokjanak össze Tommal (ami egyébként elég komoly kihívás), a komoly pénzt meg inkább egy mélységi célpontra tartogassuk... mert a dink' and dunk O-t jobb, fizikális védelmek biza levédekezik. BTW, Wes idén vezette a ligát dropok tekintetében és a PO során is cca 5-öt produkált, két meccsen. A tavalyi SB-ről meg inkább ne is beszéljünk.DoM-mal már jóideje lamentálunk azon, hogy jóideje már csak "izomból" fut, kevésbé jól változtatt irányt. Nem pótolhatatlan, ebben az O-rendszerben, Tom vezénylete alatt nem kevés slot WR produkálna 100 elkapás feletti szezonokat (kedvenc példám erre a 'finses Bess).
- Hova tűnt "clutch" Tom? Nézzetek utána, hogy utoljára mikor vezetett rendesebb D ellen, teszem azt playoffban game winning drive-ot. Mikor vette a vállára a csapatot egy PO-meccsen és dobálta szarrá az ellen secondaryjét akkor, amikor tényleg csapat túlélése függőt ettől? Mondjuk úgy Eli- (vagy épp Flacco)-módra? Kib. régen.
A 2009-es Ravens buktától eltekintve 2005 óta az igazán fájó PO/SB vereséget a hireszupelít O, s nem a lesajnált D töketlensége produkálta, Brady 7-7 PO mutatóval bír ezen időszakban. Úgy, h időnként kib. mázlink volt, lásd a Ravens elleni tavalyi meccset, ami gyakorlatilag már zsebben volt, amikor azt az iszonyatos IT-t dobta (double cov-be, Slaternek(!) célozva).
35 éves, érezhetően romlott, romlik a teljesítménye, kevésbé clutch (sőt, időnként inkább a "choker" kategóriába esik, ) a döntő pillanatokban és iszonyat sokat nyom a capbe. Ezért persze lehet hibáztatni a "játszótársait", a gameplant, JMD-t... de ebben a sportban a végén mindig a QB kapja aratja le a babérokat, ill. rajta csattan az ostor.
több mint 13 éve
Ha belegondolok, hogy mit művelne Welker a Lions offense-ben mondjuk Megatron meg Broyles mellett hát nagyon durva. Azt ne gondold, hogy egy remek slot elkapó csak itt élne meg.BazzaniEgy szóval sem mondtam. Csak arra utaltam, hogy van opció a pótlásra házon belül. Azt meg nem tudhatjuk, hogy mit művelne a Lions-ban. Mit művelt pl. Ocho nálunk? Most már lesz.rottuk, mert láttuk. Bezzeg akkor, amikor érkezett... 😊 .
több mint 13 éve
Furcsa, hogy Colts és hatalmas Manning imádatod ellenére milyen jól , tisztán & korrektül tudod látni a Hazafias dolgokat.. Örülök, hogy néha így hosszabban is megnyilvánulsz nálunk! De gondolom, nemhiába van ez a párhuzam..Amúgy én szívesebben drukkolok egy olyan csapatnak, aki állandóan ott van a végén, minden év izgalmas, mint egy olyannak, aki 5 évente egyszer elsül, nyer egy SB-t közben meg vergődik, hogy a PO-ba jusson. (NFC-ben nem egy ilyen van😊, de az AFC-ben sem ritka). Ez persze magánvélemény.Jó olvasni, hogy van olyan Pats drukker is aki még egy ilyen lehangoló vereség után is képes helyén értékelni a csapatát. 😊 Annyi kiegészítéssel, hogy szerintem a legjobb vs. legszerencsésebb csapat különbségtételnek nincs értelme. A jelentős szerencsefaktor egyszerűen része ennek a sportnak. Nem csak a playoffnak, hanem az egész idénynek. Évi 16 + 3/4 meccs nem elég arra, hogy konstansan kihozza azokat az apró különbségeket, amik az NFL feltételei (cap szabályok, lebonyolítási rend, stb.) között kialakulhatnak csapatok között. Az adott év legjobb 10-12 csapata között olyan kicsi a különbség, hogy bármikor bármelyik lehet a végső győztes. Egy utólag sehol nem jegyzett, ikszedik heti szerencsés győzelem vagy vereség eldöntheti, hogy ki játszik a playoffban otthon, ami máris nagy mértékben képes befolyásolni a playoff esélyeket. Elég csak arra gondolni, hogy az év eleji Packer-Seahawks meccs végi game winning interception végül mi mindent befolyásolt. Befolyásolta a Packers kiemelését. Ha az nincs, akkor otthon játszhattak volna a Niners ellen. Más meccs, más esélyekkel.
Nekünk nem jött ki a lépés az elmúlt évek VÉGÉN, de mindig ott voltunk, az alapszakaszt rendre megnyertük. A PO, akárki akármit mond, a mázliról is szól (a meccsen is, a sérülésekkel is és a match uppal is). A 2001-es Pats 100-ból 99-szer kikapott volna a Raiderstől. A 2005-os Steeles elég nagy mázlival verte a Coltsot. A 2006-os Colts egy Cardwell elkapásra volt a vereségtől. A 2007-es Giants OT-ban, field goalal verte a Packers, utána meg az NFL történelmének legvalószínűtlenebb elkapásával a Pats-t. A 2008-as Steelersnek nem kellett Tom Brady ellen játszania, és szintén egy hihetetlen elkapás kellett a SB győzelemhez. A 2011-es Pats pedig egy alsókategóriás CB és egy gyenge elkapó összjátékának köszönhette a döntőt, egy olyan Giants ellen, aki két durva ST hiba miatt volt ott egyáltalán.
Szóval amit mondani akarok, hogy legtöbbször nem a legjobb csapat nyeri a SB-t. Az a csapat nyeri, akinek a legtöbb szerencséje van, a legkevesebb sérültje, legjobb matchup ellenfeleket fogja ki, és legjobban sikerül a formaidőzítése. Igazából egy olyan bajnoki lebonyolítás mutatná meg leginkább a valós sorrendet, ahol minenki játszik mindenkivel, oda-visszavágót. Ez persze nem működik az amerikai fociban, meg sokkal izgalmasabb is így, de, szerintem ritkán "valós" a SB eredménye.LordTamas
A Pats-el kapcsolatban pedig olvastam egy olyan postot valakitől, hogy ha nem Tom-ról ill. Wes-ről lenne szó, akkor azt mondaná menjenek a 'csába. Nos, vereség utáni kifakadásként belefér és érthető, de amúgy szerintem ennél rosszabb mondat nem létezik. Aki hosszabb ideje követi az NFL-t - mondjuk legalább a 2000-es éveket végigkövette, végig-szurkolta - annak látnia kell, hogy az NFL fent már leírt feltételei között egyszerűen nem lehet Real Madridokat, MU-kat összerakni. Vannak megkerülhetetlen körülmények, és ezen legyenek akármilyen nagy edző zsenik, még a Belichick félék sem tudnak változtatni. A Pats elmúlt évtizedes története a legjobb példája annak, hogy mikor mi lehetséges, és egy csapat hogyan juthat a győzelem esélyéhez. És azt is megmutatja, hogy mikor van rá a legnagyobb esélye. Másrészt ez az elsődleges indoka annak, amiért utálom, hogy egy játékost kizárólag vagy elsősorban a gyűrűi száma alapján ítélnek meg, hasonlítanak a másikhoz. Brady első négy évéből háromban bajnok lett a csapat, azóta pedig kétszer döntőbe jutott, de egyszer sem nyert. De állítom, hogy ennek a legkevesebb köze ahhoz van, hogy Brady milyen volt a pályafutása elején, és ma milyen. Százszor többet számított - a már említett kötelező szerencse faktor mellett - gondoljunk csak pl. a "tuck rule" meccsre, ami a Patsnak hozott szerencsét annak idején -, szóval százszor többet számított, hogy Tom a pályafutása elején egy kész, komplett csapatba érkezett, kiváló támadósorral és védelemmel, amelyikben nem volt más feladata, mint betölteni egy jó, biztos kezű game manager QB szerepét. Az a csapat lehetett ilyen, mert Brady rookie-ként éppen körülbelül 16-18 milióval keresett kevesebbet mint ma, amit a csapatra lehetett költeni. Ma viszont ezt a 16-18 milliót megkeresi, és nem lehet. Ennek az eredménye a gyengébb #D, de még a kevésbé mély depth is. És tegyük hozzá, hogy ez nem csak a QB esetén van így, egy sikeres csapatban jól teljesítő játékos ára úgy megy fel mint rakéta. Egy futót még lehet pótolni, egy falembert lehet pótolni, egy jó linebackert még lehet pótolni, de 4-5-6 kulcsembert már nem lehet anélkül, hogy annak a csapat össz-teljesítménye ne látná kárát.
Úgyhogy, ha a Pats 2000-es évekbeli történelmét kéne összefoglalni, akkor egy mondatban talán azt mondanám, hogy egy sikeres franchise történetét éljük, éltük át - amelyik a dinasztia jelzőt is megérdemli -, de ahogy az ember életében az idő, a kor meghatározza a lehetőségeket, úgy egy csapat életében is megteszi. A dinasztia története szerint egy "jó genetika alapra" (értsd remek rosterre) érkezett egy zseni, a hatodik köre miatt "fingéhugyé", aminek a fiatalkori szárnyalás, és páratlanul sikeres 4-5 év lett az eredménye, majd az alanyunk korosodni kezdett, eltűnt a "fingéhugyé" faktor, és így már kicsit korosabban, elhasználtabb izomzattal kellett felvenni a versenyt a többi viaskodóval. Ahol időről időre szintén feltűnnek az ifjakra jellemző genetikai adottságú, "fingéhugyé státuszban" levő ellenfelek - lásd Packers/Rodgers, Steelers/BigBen -, illetve a több másik, már picit korosabb (nem "fingéhugyé" státuszú), de éppen jobb napokat kifogó ellenfelek (értsd, jobb draft év, éppen összeállt védekezés, stb). Erre példa a Giants/Eli, Colts/Peyton, Saints/Brees, stb.
Ezek között a körülmények között igenis óriási eredmény, hogy a dinasztia nem csak élete hajnalán, "ideális fizikai állapotban", de "korosodva" is folyamatosan a bajnokságért küzd, és mindannyiszor eséllyel teszi. És, ha valamit lehet mondani Brady-nek ill. Welkernek, akkor az csak a köszönöm lehet ezért. Mert ők a letéteményesei annak, hogy ez így lehet. Természetesen lehet ezt kritizálni, lehet azt mondani, hogy ha ez így van, akkor ne hagyjuk a csapatot korosodni, küldjük el a sok milliót zsebre tevő öregedő legendát, és hozzunk helyette frisset "fingéhugyé". És még lehet mutogatni is, Kapernickre, meg a Ninersre példaként. Nos, sok szerencsét hozzá. Mert abból kurva sokra lesz szükség. Az ilyen történetek nem csak a Pats-nél nem fordulnak elő csak úgy, de a liga történetében is ritkák. A fiatalként nyerő, bevált, elit irányítók története igencsak rövid. Az utóbbi kb. húsz évben talán csak Brady, BigBen és Rodgers az a három, akinek sikerült. A többi száznak nem jött össze. (Még Kapernick se nyert...)peterk2005
😉
Ward egy paraszt.. 😉
több mint 13 éve
Amúgy én szívesebben drukkolok egy olyan csapatnak, aki állandóan ott van a végén, minden év izgalmas, mint egy olyannak, aki 5 évente egyszer elsül, nyer egy SB-t közben meg vergődik, hogy a PO-ba jusson. (NFC-ben nem egy ilyen van😊, de az AFC-ben sem ritka). Ez persze magánvélemény.Jó olvasni, hogy van olyan Pats drukker is aki még egy ilyen lehangoló vereség után is képes helyén értékelni a csapatát. 😊 Annyi kiegészítéssel, hogy szerintem a legjobb vs. legszerencsésebb csapat különbségtételnek nincs értelme. A jelentős szerencsefaktor egyszerűen része ennek a sportnak. Nem csak a playoffnak, hanem az egész idénynek. Évi 16 + 3/4 meccs nem elég arra, hogy konstansan kihozza azokat az apró különbségeket, amik az NFL feltételei (cap szabályok, lebonyolítási rend, stb.) között kialakulhatnak csapatok között. Az adott év legjobb 10-12 csapata között olyan kicsi a különbség, hogy bármikor bármelyik lehet a végső győztes. Egy utólag sehol nem jegyzett, ikszedik heti szerencsés győzelem vagy vereség eldöntheti, hogy ki játszik a playoffban otthon, ami máris nagy mértékben képes befolyásolni a playoff esélyeket. Elég csak arra gondolni, hogy az év eleji Packer-Seahawks meccs végi game winning interception végül mi mindent befolyásolt. Befolyásolta a Packers kiemelését. Ha az nincs, akkor otthon játszhattak volna a Niners ellen. Más meccs, más esélyekkel.
Nekünk nem jött ki a lépés az elmúlt évek VÉGÉN, de mindig ott voltunk, az alapszakaszt rendre megnyertük. A PO, akárki akármit mond, a mázliról is szól (a meccsen is, a sérülésekkel is és a match uppal is). A 2001-es Pats 100-ból 99-szer kikapott volna a Raiderstől. A 2005-os Steeles elég nagy mázlival verte a Coltsot. A 2006-os Colts egy Cardwell elkapásra volt a vereségtől. A 2007-es Giants OT-ban, field goalal verte a Packers, utána meg az NFL történelmének legvalószínűtlenebb elkapásával a Pats-t. A 2008-as Steelersnek nem kellett Tom Brady ellen játszania, és szintén egy hihetetlen elkapás kellett a SB győzelemhez. A 2011-es Pats pedig egy alsókategóriás CB és egy gyenge elkapó összjátékának köszönhette a döntőt, egy olyan Giants ellen, aki két durva ST hiba miatt volt ott egyáltalán.
Szóval amit mondani akarok, hogy legtöbbször nem a legjobb csapat nyeri a SB-t. Az a csapat nyeri, akinek a legtöbb szerencséje van, a legkevesebb sérültje, legjobb matchup ellenfeleket fogja ki, és legjobban sikerül a formaidőzítése. Igazából egy olyan bajnoki lebonyolítás mutatná meg leginkább a valós sorrendet, ahol minenki játszik mindenkivel, oda-visszavágót. Ez persze nem működik az amerikai fociban, meg sokkal izgalmasabb is így, de, szerintem ritkán "valós" a SB eredménye.LordTamas
A Pats-el kapcsolatban pedig olvastam egy olyan postot valakitől, hogy ha nem Tom-ról ill. Wes-ről lenne szó, akkor azt mondaná menjenek a 'csába. Nos, vereség utáni kifakadásként belefér és érthető, de amúgy szerintem ennél rosszabb mondat nem létezik. Aki hosszabb ideje követi az NFL-t - mondjuk legalább a 2000-es éveket végigkövette, végig-szurkolta - annak látnia kell, hogy az NFL fent már leírt feltételei között egyszerűen nem lehet Real Madridokat, MU-kat összerakni. Vannak megkerülhetetlen körülmények, és ezen legyenek akármilyen nagy edző zsenik, még a Belichick félék sem tudnak változtatni. A Pats elmúlt évtizedes története a legjobb példája annak, hogy mikor mi lehetséges, és egy csapat hogyan juthat a győzelem esélyéhez. És azt is megmutatja, hogy mikor van rá a legnagyobb esélye. Másrészt ez az elsődleges indoka annak, amiért utálom, hogy egy játékost kizárólag vagy elsősorban a gyűrűi száma alapján ítélnek meg, hasonlítanak a másikhoz. Brady első négy évéből háromban bajnok lett a csapat, azóta pedig kétszer döntőbe jutott, de egyszer sem nyert. De állítom, hogy ennek a legkevesebb köze ahhoz van, hogy Brady milyen volt a pályafutása elején, és ma milyen. Százszor többet számított - a már említett kötelező szerencse faktor mellett - gondoljunk csak pl. a "tuck rule" meccsre, ami a Patsnak hozott szerencsét annak idején -, szóval százszor többet számított, hogy Tom a pályafutása elején egy kész, komplett csapatba érkezett, kiváló támadósorral és védelemmel, amelyikben nem volt más feladata, mint betölteni egy jó, biztos kezű game manager QB szerepét. Az a csapat lehetett ilyen, mert Brady rookie-ként éppen körülbelül 16-18 milióval keresett kevesebbet mint ma, amit a csapatra lehetett költeni. Ma viszont ezt a 16-18 milliót megkeresi, és nem lehet. Ennek az eredménye a gyengébb #D, de még a kevésbé mély depth is. És tegyük hozzá, hogy ez nem csak a QB esetén van így, egy sikeres csapatban jól teljesítő játékos ára úgy megy fel mint rakéta. Egy futót még lehet pótolni, egy falembert lehet pótolni, egy jó linebackert még lehet pótolni, de 4-5-6 kulcsembert már nem lehet anélkül, hogy annak a csapat össz-teljesítménye ne látná kárát.
Úgyhogy, ha a Pats 2000-es évekbeli történelmét kéne összefoglalni, akkor egy mondatban talán azt mondanám, hogy egy sikeres franchise történetét éljük, éltük át - amelyik a dinasztia jelzőt is megérdemli -, de ahogy az ember életében az idő, a kor meghatározza a lehetőségeket, úgy egy csapat életében is megteszi. A dinasztia története szerint egy "jó genetika alapra" (értsd remek rosterre) érkezett egy zseni, a hatodik köre miatt "fingéhugyé", aminek a fiatalkori szárnyalás, és páratlanul sikeres 4-5 év lett az eredménye, majd az alanyunk korosodni kezdett, eltűnt a "fingéhugyé" faktor, és így már kicsit korosabban, elhasználtabb izomzattal kellett felvenni a versenyt a többi viaskodóval. Ahol időről időre szintén feltűnnek az ifjakra jellemző genetikai adottságú, "fingéhugyé státuszban" levő ellenfelek - lásd Packers/Rodgers, Steelers/BigBen -, illetve a több másik, már picit korosabb (nem "fingéhugyé" státuszú), de éppen jobb napokat kifogó ellenfelek (értsd, jobb draft év, éppen összeállt védekezés, stb). Erre példa a Giants/Eli, Colts/Peyton, Saints/Brees, stb.
Ezek között a körülmények között igenis óriási eredmény, hogy a dinasztia nem csak élete hajnalán, "ideális fizikai állapotban", de "korosodva" is folyamatosan a bajnokságért küzd, és mindannyiszor eséllyel teszi. És, ha valamit lehet mondani Brady-nek ill. Welkernek, akkor az csak a köszönöm lehet ezért. Mert ők a letéteményesei annak, hogy ez így lehet. Természetesen lehet ezt kritizálni, lehet azt mondani, hogy ha ez így van, akkor ne hagyjuk a csapatot korosodni, küldjük el a sok milliót zsebre tevő öregedő legendát, és hozzunk helyette frisset "fingéhugyé". És még lehet mutogatni is, Kapernickre, meg a Ninersre példaként. Nos, sok szerencsét hozzá. Mert abból kurva sokra lesz szükség. Az ilyen történetek nem csak a Pats-nél nem fordulnak elő csak úgy, de a liga történetében is ritkák. A fiatalként nyerő, bevált, elit irányítók története igencsak rövid. Az utóbbi kb. húsz évben talán csak Brady, BigBen és Rodgers az a három, akinek sikerült. A többi száznak nem jött össze. (Még Kapernick se nyert...)

“Pressure is something you feel when you don't know what the hell you're doing.” (Peyton Manning)
több mint 13 éve
Ha belegondolok, hogy mit művelne Welker a Lions offense-ben mondjuk Megatron meg Broyles mellett hát nagyon durva. Azt ne gondold, hogy egy remek slot elkapó csak itt élne meg.
több mint 13 éve
Welkert utólérte az asszony kór 😊. Megnősült; aztán egyből elszámolási problémái akadtak a munkahelyén 😀 . Ilyen ez. :-P Az emergency passzokból mintha már Lloyd is kivenné a részét, plusz ott van Gronk, Hernandez, Edelman, Vereen... nagy kedvencem Welker, de már nem látom őt annyira pótolhatatlannak, mint pl. tavaly, vagy az előtt. Edelman és Vereen ütik a szintjét, szerintem. Természetesen, ha több a rá dobott passzok száma, akkor nagyobb a hiba lehetősége is. Ellenben ha sokat ejti, akkor megrendül benne a bizalom, és előbb-utóbb kevesebb playt játszanak rá. Brady mást fog keresgélni... ilyen a profi sport. Aztán egyre kevesebb játékidőt kap, majd jönnek a fiatalabb, jobb, gyorsabb játékosok.... Egyébként; érdekes helyzet lehet még ebből. Láttunk már nem egy elit játékost "lelépni a jóból" más csapatba, hogy aztán beleszürküljön a mezőnybe. A kérdés Welker oldaláról az lehet, hogy - lassan - a pályája záró szakaszába lépve kaphat-e még kulcsszerepet más offense-ben? Mert a yardok nem elsősorban az emergency elkapásaiból jönnek, hanem a rá épített játékokból. Egy jó játékhoz nem csak 1 jó játékos, hanem az egész offense kell: a koordináció játék-kidolgozásától és hívásától elkezdve Brady-ig, aki jól elpasszolgat, illetve az utolsó emberke leütközéséig, aki pl.: takarít neki. Kérdés, hogy gyengébb O-lineban lennének-e ilyen számai? Kérdés, hogy ilyen versenyben "be tudja-e magát játszani stabil kezdőbe" máshol? Kérdés, hogy: lenne-e ilyen a chemistry pl.: Tannehill-el a Miamiben mint Brady-vel a Pats-ben? Azért neki is el kell gondolkodnia erről-arról, mivel Ő is sokat kockáztat. Egy olyan offense, mint pl. a Raiders, vagy a Jax (ahol releváns lehet egy 11 millás igény egy ilyen sztárnak) szerintem nem is tudná beilleszteni. A Coffbojz-ban tudnám elképzelni, de ott sem kapna ennyit.
Nos, szerintem... nekem nem érne meg 11et, de ez csak az én véleményem (BB valszeg nem tőlem fogja megkérdezni 😊 ). 11-ből 2-3 stabil secondary-t szerványolnék a D-be.
több mint 13 éve
Mi lesz veled Sobri abban az 5-10-15 évben, amikor POba se jutunk? 😮
több mint 13 éve
Parádés a siged Sobri Jóska. Jár érte a gratuláció...
több mint 13 éve
Sobri! Komolyan mondom szánalmas vagy! Megteremted magadnak a win-win szituációt. Mert ha gyűrű akkor természetesen örülhetsz neki, így meg annak, hogy te megmondtad...Egy kurva szóval nem mondtam, hogy: én megmondtam.
Egon
Ha egy win-win szitut elő tudnék idézni inkább büszke lennék rá, mintsem szánalmasnak érezném magamat miatta.
Písz és ájsz!
Azért ez vicces... Soha nem mondtam,hogy én megmondtam,de azért megmondtam.... És nyilván az is véletlen ,h a bukta óta csak olyan válogatott képeket raksz be,amivel a TB celeblétével kapcsolatos mantrádat kívánod jelezni,de biztos vagyok benne,h szintén nem azzal a céllal,h én megmondtam...De ha nem reagálnál erre a postra,(max. priviben) akkor azért nem lennék öngyilkos .
Sobri Jóska
Nem igazam van, hanem véleményem. Mint itt mindenkinek.
több mint 13 éve
Breduárd simán megél ha szekkelgetik, inkább a folyamatos nyomás. Krüger mindig ott volt egy karmolásnyira, ha nem ő akkor Ellerbe. S a Ravensre jellemző a kosaras múlt, bár idén nem volt annyi csapkodás. Nem akarták feltörölni vele a padlót, illetve úgy akarták, hogy ő lássa be hogy ez nem megy. Meghajtották a vadat, összezavarodott, kifulladt.Az a 0 sack egyébként elég becsapós adat, a 2. félidőben állandóan Brady arcában voltak, folyamatosan dőlt össze a zseb, csak ő nagyon gyorsan eldobálta a labdákat, sokszor azelőtt, hogy tisztára játszotta volna magát az elkapó, sokszor egy kicsit pontatlanabbul, mint kellett volna, ebből is jöttek a dropok, meg az alig 50% complete passz arány.somoskovigAzt gondolom ebben azért nagy szerepe volt annak is, hogy a második félidő nagy részében (gyakorlatilag az egész negyedik negyedben) már egyértelműen eltolódott a játékunk a passzok irányába.
Suggs egy hete megette Cladyt vacsorára, Ngata pedig többnyire nagyon szokott pusztítani a mi kisebb méretű falembereink ellen.Boston

Aki nem hiszi, annak utánajárnak
több mint 13 éve
Sobri! Komolyan mondom szánalmas vagy! Megteremted magadnak a win-win szituációt. Mert ha gyűrű akkor természetesen örülhetsz neki, így meg annak, hogy te megmondtad...Egy kurva szóval nem mondtam, hogy: én megmondtam.
Egon
Písz és ájsz!