Május óta (1.) - NFC North

2016. július 17., 22:34

Hamarosan nyitnak az edzőtáborok, tartunk egy gyors felzárkóztatást, hogy mi is történt a holtszezon második felében.

Május óta (1.) - NFC North

 

Minnesota Vikings

1. Öt éves összesen 51,25 millió dolláros szerződéshosszabbítást kapott a Vikings kiváló safety-je Harrsion Smith. Az egykori Notre Dame játékos ezzel a legjobban fizetett játékossá avanzsált a posztján. Hogy ki lesz a párja, arról csupán a TC fog dönteni, mindenesetre nagy a verseny Andrew Sandejo és a Titanstől szerződtetett Michael Griffin közt.

2. Hosszú éveken át szolgált biztos pontként a Vikes támadófalának jobb szélén Phil Loadholt, ám sorozatos sérülései és Andre Smith érkezése nyomán könnyen a kezdő csapaton kívül találhatja magát. A Minnesota támadófala nem muzsikált fényesen 2015-ben, de 2016-ban Smith-szel, a visszatérő Sullivannel (C) masszívabb teljesítményre lehetnek képesek. Matt Kalilról (LT) azonban továbbra sem érkeznek biztató hírek.

3. Továbbra sem látszik a kor Adrian Petersonon. A már 30-as éveiben járó, súlyos sérülésekből felálló legenda gőzerővel tréningezik az új szezonra és továbbra is 4,5 másodperces 40 yardra képes, robbanékonyságából mit sem vesztett. Idén talán több segítséget kaphat az első körös WR-rel Laquon Treadwell-lel megerősített passzjátéktól is.

4. Bár Shariff Floyd DT-t több sérülés is sújtotta az elmúlt két szezonban, érvénybe léptették a szerződésének 5. éves opcióját. Ha egészséges, Linval Joseph-fal párban megközelítik a Williams-wall nyújtotta teljesítményt.

5. A csapathoz közel álló forrás szerint nem megy könnyen az NFL-re történő átállás a német Moritz Böhringernek. A német bajnokságból draftolt elkapó minden bizonnyal a gyakorló csapatban kezdi a szezont.

 

Green Bay Packers

1. Visszatérésre készen áll Jordy Nelson a Packers első számú elkapója. A vártnál talán jobban megérezte hiányát Aaron Rodgers 2015-ben, azonban most újfent 100%-os a kiváló mélységi célpont. Nelsonnal a csapatban vélhetően jobban fog menni a játék Randall Cobbnak is, aki nem brillírozott tavaly. Davante Adams is felkötheti a gatyóját. Roppant csalódás keltő sophomore szezonon van túl az egykori fresno state-i kedvenc, ráadásul Ty Montgomery is felépült, valamint nem szabad elfeledkezni Jared Abbredarisről, Jeff Janisről és az újonc Trevor Davisről sem.

2. Lábsérülése miatt műteni kellett Jared Cook tight endet. Erősen valószínű, hogy a Packers új szerzeménye nem épül fel a TC kezdetére.

3. Az eddig a 3-4-es védelem védőfalában játszó Datone Jones-t a linebacker sor szélén próbálgatta Dom Capers védőkoordinátor. Clay Matthewst is szeretnék gyakrabban eredeti posztján felvonultatni a Packersnél, ennek érdekében az újonc Blake Martinez tehet sokat, aki már az első csapattal is gyakorolt a linebacker sor közepén.

4. Ujjsérülése miatt csupán egyéni munkát végzett a minicampek során Quinten Rollins másodéves cornerback. A TC során azonban már teljes értékű munkát végezhet.

5. Hiába draftolta a Packers a második körben Jason Spriggs támadófalembert, minden bizonnyal a tavalyi kezdő ötössel vág neki a támadósor az idei szezonnak is. Aaron Rodgers rengeteg ütést szenvedett el az előző szezonban, most viszont a támadófal minden tagja egészséges. Ismerve a jobb oldali tackle Bryan Bulaga kórlapját a kérdés az, hogy meddig.

 

Detroit Lions

1. Megvált a csapat Stephen Tulloch linebackertől. 2014-es térdsérülése után már csak árnyéka volt önmagának a korábbi Titans játékos. Helyettese minden bizonnyal Tahir Whitehead lesz a védelem centrumában, de talán fontosabb hír a Lions drukkerek számára, hogy újfent egészséges a liga egyik legalulértékeltebb linebackere DeAndre Levy.

2. Bár Calvin Johnson visszavonulásától volt hangos Detroit ebben az offseasonben, de nem szabad elfelejteni, hogy szögre akasztotta a csukát a veterán cornerback Rashean Mathis is. Darius Slay helye beton biztos a depth chart 1. helyén, a másik kezdő posztra az OTA-k alapján Nevin Lawson a legnagyobb esélyes, aki tavaly Mathis sérülése után felemás produkciót nyújtott.

3. Nem áll fényesen a Lions futók terén. Ameer Abdullah felépülése januári vállműtétjéből ugyan jól halad, de eddig kihagyni kényszerült a csapat edzéseit, állítólag a TC-re rendben lesz. A frissen igazolt Steven Ridley vesszőfutása továbbra is folytatódik, az egykori Jets játékos szintén kihagyta az eddigi programokat. Mindez megnyithatja az utat Zach Zenner előtt, aki felépült bordasérüléséből.

4. Hasonlókat lehet elmondani a tight end állományt illetően is. Eric Ebron első két profi szezonja nem sikerült hangzatosra, bár a fejlődését nem lehet elvitatni. Mögötte a helyzet nem túl bíztató: Brandon Pettigrew nem épül fel térdszalag szakadásából, így minden bizonnyal PUP listán kezdi a szezont, a harmadik számú TE Tim Wright pedig már IR-re került. Így Ebronon kívül a „legjobb” név a Lions depth chartján Orson Charles, akinek eddigi karrierjét a csalódás szóval lehet leginkább jellemezni.

5. Jó hírek érkeznek A’Shawn Robinsonról. A második körben draftolt alabamai védőfalember Tyrunn Walkerrel csatázik a kezdő pozícióért, s már több ízben is az első csapattal gyakorolt.

6. Gyenge támadófal teljesítmény jellemezte a Lionst 2015-ben. Ennek eredményeként érkezett a draft első körében Taylor Decker tackle, a harmadikban pedig Graham Glasgow center. A közönség számára is nyílt edzéseken Decker játszott végig a támadófal bal oldalán, az eddig csalódást keltő korábbi első körös Riley Reiff átkerült a fal jobb oldalára. Travis Swanson center egyenlőre élvezi a bizalmat. A várható kezdő ötös a Decker-Tomlinson-Swanson-Warford-Reiff, valamennyi játékos rookie szeződéssel játszik még 2016-ban.

7. Június elején műteni kellett Corey Fuller elkapó lábfejét, akinek kérdéses a felépülése a szezon kezdetére. Le is igazolták Andre Robertset, aki csalódást keltő washingtoni éveken van túl.

 

Chicago Bears

1. Nem sikerült megállapodni a franchise sztár elkapójával Alshon Jeffrey-vel a hosszú távú szerződésről, így 2016-ban „kénytelen lesz” 14,6 millió dollárral jövedelmező franchise tag alatt játszani. Már ha tud, ugyanis a 26 éves játékos 2015-ben végig sérülésekkel küzdött, 7 mérkőzést is kihagyni kényszerült. Egyezség nélkül Jeffery jövője kérdésessé vált a Bearsnél, könnyen lehet, hogy 2017-ben már más csapatban láthatjuk az egykori South Carolina elkapót.

2. Jeffery jövőjét Chicagoban nagymértékben befolyásolhatja Kevin White, aki a hírek szerint kiválóan mozgott a minicampek során. A 2015-ös draft 7. helyén kiválasztott elkapó a teljes rookie szezonját kihagyni kényszerült lábsérülés miatt, most viszont 100%-os állapotban van.

3. Matt Slauson elküldése után tovább redukálódott a Bears támadófalának mélysége, mivel váratlanul visszavonult Manny Ramirez center, aki a tavasszal érkezett a Bearshez, hogy nyomás alá helyezze a gyenge rookie évet záró Hroniss Grasut. Ezzel csupán egy kérdés maradt a támadófal összetételével kapcsolatban, miszerint, hogy az idei 2. körös Cody Whitehair, vagy a tapasztalt Arizonából szerződtetett Ted Larsen legyen a bal oldali guard. Utóbbi kihagyta a minicamp nagy részét. Jelenleg a Leno-Whitehair-Grasu-Long-Massie kvintett tűnik befutónak.

4. Lábfej sérülése miatt műteni kellett Marquess Wilsont a csapat 4. számú elkapóját, aki így várhatóan PUP listán kezdi a szezont.

5. Sokan aggályaikat fejezték ki a franchise első körös választottjának, Leonard Floydnak a súlya miatt. Floyd versenysúlya a collegeban 230-235 font között volt, ezt szeretné a Bears feltornázni, amihez nagyon részletes étrendet készítettek Floyd számára. Idő van rá ugyanis a McPhee, Houston, Young 3-as megfelelő nyomást képes generálni az ellenfél irányítóira.

6. Továbbra is nagy a kérdőjel a söprögetők kilétét illetően. A veterán, sokat sérült Antrel Rollenak a draftot követően megköszönték a közreműködést, így jelenleg csupa zöldfülű alkotja a Bears állományát. Adrian Amos korrekt rookie évet tudhat magáénak, vállműtétje után felépült, így az ő helye biztosnak tűnik. A másik safety pozícióért nagy harc lesz a TC során a rookie Bush és Houston-Carson, Jones Quartey, valamint Omar Bolden között.


Hozzászólások

több mint 5 éve
Jared Cook már teljesen felépült.