NFL Draft 2011 - Hiányposztok: AFC South

Az elmúlt években rendre jól teljesítettek az AFC South csapatai, de a tavalyi évben nagyobb visszaesést tapasztalhattunk mindegyik csapatnál. Lássuk melyik posztok okozták a csapatok gyengébb eredményét.

 

Indianapolis Colts
 
- Támadófal
 
A Colts támadófala sosem a futásblokkolásáról volt híres, de az elmúlt években annyira leromlott, hogy már Manninget sem tudják még rövid időre sem megvédeni. Diem már nem csak a false startokat, de a hibákat is rendszeresen hozza, az Ugoh projektet már feladták a vezetők és Charlie Johnson jövője is kérdéses. És ezek csak a tackleök voltak. A guardoknál DeVan és Pollak is könnyen helyettesíthető már egy átlagos teljesítményű érkezővel is, ráadásul Jeff Saturday is már minimum 36 éves lesz a következő szezonban.
 
 
- Safety
 
Bob Sanders nevét többet nem kell már keresni a Colts IR listáján. Nem mintha örök egészséget fogadott volna, csak a vezetőség már megelégelte, hogy évi 1 meccsért kapja a milliós fizetést és megváltak tőle. A gond viszont az, hogy állandó helyettese Melvin Bullitt súlyos sérülés miatt a fél szezont kihagyta és emellett csak egy hosszú távú szerződéssel szándékozik visszatérni a Coltshoz. Bullittal vagy nélküle egy dolog biztos, a Colts nem játszhat végig még egy szezont úgy, hogy Aaron Francisco a kezdő safety.
 
 
- Defensive tackle
 
Az egyetlen pozíció ahol nincs egy kiemelkedő kezdőjátékos sem, ezért minden évben felmerül, hogy végre be kéne szerezni egyet. Ebben a tekintetben az idei év sem különbözik.
 
 
Jacksonville Jaguars
 
- Passz elleni védekezés
 
Az idény során a Jaguars nagyjából minden héten másféle hátsó alakzattal állt fel, ami meg is látszott a passz elleni védekezésükön. Mathis már öreg és gyenge teljesítményt nyújt, Derek Coxnak sem sikerül még egyenletes teljesítményt hoznia, de egy cornerback mellett jól jönne még egy megbízható free safety is.
 
 
- Elkapók
 
A csapat eddig sem az elkapó gárdájának erősségéről volt híres, de az eddigi egyik első számú elkapótó Mike Sims-Walker-től, búcsút vett a Jaguars vezetősége így máshol folytatja pályafutását. Az ő kiválásával el kell a segítség a Mike Thomas - Jason Hill párosnak valamint a még mindig megbízható TE-nek, Marcedes Lewisnak.
 
 
- Defensive End
 
Aaron Kampman jó volt, amíg tartott, de az ő egészségére nem lehet alapozni. Harveyról már az edzők is lemondtak és Jeremy Mincey még csak ismerkedik azzal milyen kezdőnek lenni. A pass rush évek óta a Jaguars egyik leggyengébb pontja és éppen ideje lenne ezen a változtatniuk.
 
 
Houston Texans
 
- Passz elleni védekezés
 
A Texans engedte a legtöbb passzolt yardot az ellenfeleinek az előző szezonban, ezért elkerülhetetlen a secondary átalakítása. Az inkább futás ellen hasznos Bernard Pollard nem tér majd vissza, így csak 2 fix ember maradt, a cornerback Kareem Jackson és a következő szezonban már lehet, hogy safetyt játszó Glover Quin. Quin esetleges pozícióváltása határozza meg, hogy melyik poszton kell a leginkább az erősítés, de a secondarynek egy tapasztalt veteránra mindenképp szüksége van.
 
 
- Szélső linebacker
 
Wade Phillips érkezése magával hozza a 3-4-es sémára való átállást, amihez adottak a belső linebackerek, de egy OLB igazolása elengedhetetlen mivel jelenleg csak a teljes idei évet kihagyó Connor Barwin nevezhető kezdő kalibernek a poszton, ha Mario Williams továbbra is defensive end marad.
 
 
- Elkapók
 
Phillipsre nem jellemző a teljesen tipikus nose tackle használata, így lehet, hogy Shaun Cody kap egy évnyi esélyt a bizonyításra. Ezért a Texans erősítheti a támadóegységét is egy új második számú elkapó érkezésével. Jacoby Jones szabadügynök és Kevin Walter várt fejlődése is elmaradt, így a csapat hiába láncolta magához hosszú időre Andre Johnsont, nincs megfelelő társa a másik oldalon.
 
 
Tennessee Titans
 
- Irányító
 
Ha lehet hinni a korábbi kijelentéseknek, akkor nem Vince Young lesz a Titans irányítója a következő szezonban, ami azt jelenti, hogy jelen pillanatban Rusty Smith áll a depth chart tetején. Aki látta a Titans Texans elleni meccsét azok tudják, hogy ez maximum az ellenfeleknek jó hír.
Linebacker
Thornton és Tulloch szabadügynök, Witherspoon és McRath gyenge teljesítményt nyújtott, így gyakorlatilag bármelyik linebacker pozícióban van hely az előrelépéshez.
 
 
- Védőfal
 
Új a vezetőedző, újak a segédedzők, de ha vissza akarnak térni a régi recepthez, akkor elengedhetetlen megerősíteni a régen rettegett rotációt a védőfalnál. Ez az erősítés jelenthet egy régi Haynesworth szerű domináns defensive tacklet, egy a fal belsejében és kívül is bevethető sokoldalú játékosokat vagy szimplán egy jó képességű DE-t vagy DT-t.
 
Geist Miklós (Ork)