NFL Draft 2014 - Második nap

Írta: vassadi — 2014. május 10., 07:57

A draft második és harmadik körének krónikája, percről percre.

NFL Draft 2014 - Második nap

1:03 - Roger Goodell NFL-főtitkár ismét heves „boo”-zás közepette nyitotta meg hivatalosan a draft aktuális napját - „The Houston Texans are on the clock.”

1:10 - A Texans most sem siette el a választást, de ami késik, nem múlik...

1:11 - Ezúttal sem irányítót draftolt a Bill O’Brien vezette Houston Texans: a draft második körének első választottja Xavier Su’a-Filo, a UCLA guardja.

1:13 - A Redskins-szurkolóknak tovább kell várniuk csapatuk első pickjére az idei drafton: a Washington elcserélte 2/2-es draftjogát a csoportrivális Cowboys-szal. A fővárosiaknak nem volt első körös választásuk, érthető, hogy letradeltek plusz pickek beszerzésének érdekében; a Dallas harmadik körös cetlijét kapják extraként.

1:18 DeMarcus Ware után Demarcus Lawrence: a Dallas Cowboys a Boise State megosztó edge rusherével erősítette meg védőfalát a texasi együttes.

1:20 A Cleveland Browns következik. Az ohiói franchise-t sokan a draft első napjának legnagyobb győzteseként könyvelték el, nem sokkal a második kör kezdete előtt azonban robbant a hír: Josh Gordont, a csapat sztár elkapóját teljes szezonra szóló eltiltással sújtotta az NFL tiltott szerek használata miatt.

1:23 Gordon eltiltása ellenére aBrowns nem WR pickkel nyitotta a napot: Mike Pettine alakulatának választottja Joel Bitonio, a Nevada sokoldalú támadófalembere, aki guard és jobb oldali tackle poszton egyaránt bevetésre kerülhet Clevelandben.

1:28 Az Oakland Raiders 2/4-es választottja Derek Carr. A draft előtt olyan híreket is lehetett hallani, melyek szerint a fosztogatók boardján QB poszton a Fresno State irányítója szerepelt az első helyen.

1:35 Az Atlanta Falcons egy klasszikus high risk, high reward pickkel RaShede Hagemant, a Minnesota egyetem védőfalemberét választotta. A hírek szerint Thomas Dimitroffék tegnap szerettek volna visszatradelni az első körbe, és elvinni Dee Fordot. Miután az edge rusher húzás nem sikerült, a Falcons stábja inkább az interior pass rush erősítésével próbálja hatékonyabbá tenni a védelmet passzsiettetés terén.

1:42 Austin Seferian-Jenkinst draftolta a Tampa Bay Buccaneers 2/6-nál. A Jets próbált feltradelni a Bucs helyére, mert tartottak tőle, hogy a Jaguars elviszi Marqise Lee-t.

1:44 Gyakorlatilag azonnal jött a Jacksonville Jaguars választása, és valóban be is húzták Marqise Lee-t.

1:46 A Seahawks ismét letradelt, a Lions jött fel a helyükre.

1:52 A feltradelő Detroit Lions választottja Kyle Van Noy, a Brigham Young sokoldalú linebackere tehát 4-3-as védelmi szisztémát alkalmazó csapathoz került. Van Noy és Ezekiel Ansah ismét ugyanabban a front sevenben.

1:54 A Rams négy draftpozíciót felmozogva helyet cserélt a Bills-szel.

1:59 Lamarcus Joynerért, a tavalyi bajnok FSU playmaker védőjátékosáért tradelt a St. Louis Rams.

2:00 Újabb trade, az Eagles jött fel a Titans helyére.

2:01 Az SEC konferencia történetének legeredményesebb elkapóját, Jordan Matthewst választotta a Philadelphia Eagles.

2:05 Elkelt a draft első centere, a New York Giants Weston Richburgöt draftolta 2/11-re.

2:07 Cyrus Kouandjio a Buffalo Bills választottja, aki hosszú távon a csapat kezdő jobb oldali tackle-je lehet Cordy Glenn túloldalán.

2:15 Nem tradel tovább a Seattle Seahawks, a bajnok Paul Richardson (WR, Colorado) kiválasztásával kezdte el érdemben a maga draftját.

2:17 Nem kellett sokáig várni a Pittsburgh Steelers pickjére. Stephon Tuitt kiválasztásával leginkább erősítésre szoruló csapatrészükbe, a védőfalba draftoltak az acélvárosiak.

2:20 A Washington Redskins sem vár tovább, Trent Murphy draftolásával az edge rusher állományukat erősítik a fővárosiak.

2:22 Arthur Jones távozása után Ozzie Newsome general manager korai picket áldoz a védőfalra, Timmy Jernigan a Baltimore Ravens választottja 2/16-nál.

2:29 Jace Amaro draftolásával bővíti Geno Smith / Michael Vick fegyverarzenálját a New York Jets.

2:30 A Chargers feltradelt a Dolphins helyére.

2:31 Jeremiah Attaochuért jött fel a San Diego Chargers. Az egykori Georgia Tech játékos szituációs pass rusherként kezdheti NFL-pályafutását John Pagano védőegységében.

2:34 Borítékolható volt, hogy a draft első két napján legalább egy picket védőfalának megerősítésére használ fel a Chicago Bears, erre most sor került: az LSU defensive tackle-jét, Ego Fergusont draftolták a medvék.

2:40 A draft négy legjobbnak tartott tight endje közül az utolsó is elkelt, Troy Niklast az Arizona Cardinals draftolta.

2:43 Davante Adams a Green Bay Packers választottja 2/21-nél. Jordy Nelsont és Randall Cobbot anno szintén a második körben draftolták a sajtfejűek. Aaron Rodgers elégedett.

2:47 Itt a draft első RB pickje, de meglepetésre nem Carlos Hyde a választott: a Tennessee Titans Bishop Sankey-t vitte az Eaglestől kapott draftjoggal. Az NFL Draftok történetében ennél tovább még sohasem kellett várni az első running back kiválasztására.

2:53 Úgy fest, megjött a kedvük a csapatokban az RB-k draftolásához, rögtön itt a második futó, Jeremy Hill, aki a Cincinnati Bengals játékosa lesz.

2:55 A Broncos feltradelt a 49ers helyére, 2/24-re.

2:56 Cody Latimernek Peyton Manning fog dobálni újonc évében, a Denver Broncos az Indiana elkapóját draftolta.

2:59 A Dolphins még hátramegy néhány helyet a Chargers eredeti draftpozíciójából, a 49ers-szel cserélnek a floridaiak.

3:02 Hivatalosan is RB run van, négy picken belül a harmadik futót draftolják: a San Francisco 49ers Carlos Hyde-ért jött fel.

3:05 Sean Paytonék a secondary-t foltozgatják, a New Orleans Saints 2/26-os választottja Stanley Jean-Baptiste.

3:12 Az utolsó olyan csapat is sorra került, amely még nem választott az idei drafton: az Indianapolis Colts Jack Mewhortot húzta, aki az Ohio State-en tackle-t játszott, de Marvin Harrison guardként jelentette be.

3:14 A Carolina Panthers a draft egyik nagy csúszóját, Kony Ealy-t vitte el 2/28-nál.

3:15 A Jaguars feljött 2/29-re, a 49ers helyére.

3:18 Folytatódik a Jacksonville Jaguars támadó oldali fegyverkezése, Marqise Lee után újabb elkapót draftoltak a második körben, ezúttal Allen Robinsont.

3:24 Megvan Tom Brady utódja? A New England Patriots 2/30-nál az Eastern Illinois irányítóját, Jimmy Garoppolo-t draftolta.

3:29 Jarvis Landry nem csúszik a harmadik körig, a letradelő Miami Dolphins elvitte őt 2/31-nél.

3:31 A mondhatni szokásos Seahawks-féle fejvakarós pick, ami a Seattle front office-ának munkáját ismerve lehet, hogy megint nagy fogásnak bizonyul: a gyakorlatilag mindenki által csak hátsó körös prospectnek tartott Justin Britt (OT, Missouri) draftolásával zárul a második kör.

3:35 Bill O’Brien tight endeket preferáló támadórendszerébe Ryan Griffin és Garrett Graham mellé megérkezett C.J. Fiedorowicz is, azzal kapcsolatban azonban a Houston Texans három draft pickjét követően sem lettünk okosabbak, hogy kit képzelnek el a texasiak hosszú távon a csapat irányítójaként.

3:37 Morgan Moses a Washington Redskins választottja, már csak Marcus Martin várakozik csapat nélkül a green roomban.

3:39 A Raiders letradelt, a Dolphins jött fel a helyükre.

3:44 Tovább javítja támadófalának mélységét a Miami Dolphins, Billy Turnert draftolta Joe Philbin együttese.

3:47 A Thomas DeCoud-tól megváló és a Saintses Rafael Bush-nál is bepróbálkozó Atlanta Falcons a stáb reményei szerint megtalálta William Moore leendő társát Dezmen Southward személyében.

3:49 A Tampa Bay Buccaneers támadóegységét erősíti tovább a futó Charles Sims draftolása révén.

3:54 Az utolsó „fogvatartott” is kiszabadult a green roomból: Marcus Martint a San Francisco 49ers draftolta, vélhetően leendő kezdő centernek.

3:58 Christian Kirksey lehet Karlos Dansby társa kezdő belső linebackerként a Cleveland Brownsnál.

4:00 Scott Crichtonnal bővíti DL-rotációját a Minnesota Vikings.

4:03 Preston Brown személyében linebackert draftolt a Buffalo Bills 3/9-nél.

4:05 Jay Bromley kiválasztása révén reach-szagú pickkel hozott erősítést védőfalába a New York Giants.

4:09 A St. Louis Rams RB-állománya látszólag rendben volt, de Tre Mason itt kimondottan jó value pick.

4:10 A Detroit Lionsnak lépnie kellett center ügyben, mivel Dominic Raiola vélhetően utolsó évére készül Motor City-ben. Az oroszlánoknál Travis Swanson támadófal-edzője Jeremiah Washburn lesz, aki egyetemistaként maga is az Arkansas futballcsapatában szerepelt, három évig volt a Razorbacks kezdő guardja.

4:10 NaVorro Bowman vélhetően PUP-listán kezdi a szezont, így nem meglepő módon korai picket áldozott a San Francisco 49ers egy belső linebackerre, Chris Borland lett a választott.

4:13 Spencer Long súlyos sérülés miatt az előző szezont gyakorlatilag teljes egészében kihagyta, de mostanra minden bizonnyal már teljesen egészséges, ezért is áldozhatott második napos picket a Washington Redskins a Nebraska guardjára.

4:16 Elképzelhető, hogy Terrence Brooks már újonc idényében is kezdő safety-ként fog szerepelni a Baltimore Ravensnél.

4:19 Némileg meglepő név a top 100-ban, a New York Jets a Maryland cornerbackjét, Dexter McDougle-t draftolta 3/16-nál.

4:23 Folytatódik az Oakland Raiders remek draftja, Gabe Jackson vélhetően első naptól kezdő lesz a fosztogatók támadófalában.

4:24 Ismét defensive tackle posztra draftol a Chicago Bears, ezúttal Will Sutton a választott.

4:26 Louis Nix csúszása is véget ér, a Houston Texans jövőbeli kezdő nose tackle-je lesz.

4:29 Az Arizona Cardinals alighanem Kareem Martinból próbálja majd előállítani Darnell Dockett utódját.

4:34 Khyri Thornton személyében under-the-radar prospectet draftolt Ted Thompson a Green Bay Packers védőfalába.

4:36 Megvan a Chip Kelly éra első ex-oregoni draftoltja a Philadelphia Eaglesnél, név szerint Josh Huff.

4:41 Az első kör vége óta először sorra kerülő Kansas City Chiefs secondary-jébe Phillip Gaines draftolásának köszönhetően érkezik erősítés.

4:46 Korai DL pick a Cincinnati Bengalsnál, ezen bizonyára mindenki meglepődött. Will Clarke a választott, aki az edge rusher depth-et hivatott javítani.

4:46 A San Diego Chargers egyik legégetőbb hiányposztja a guard, Chris Watt draftolásával most már ide is érkezett játékos a drafton.

4:48 A kiváló WR class egy újabb nagy csúszójának, Donte Moncriefnek Andrew Luck és az Indianapolis Colts szurkolói örülhetnek.

4:51 Carson Palmer is kapott egy új célpontot, John Brownt draftolta az Arizona Cardinals.

4:56 A Carolina Panthers kérdőjelekkel teli támadófalának stabilizálását (részben) Trai Turner érkezése segítheti elő.

4:56 A Jaguars ismét feltradelt, a Patriots pedig le.

4:58 Brandon Linder (OG, Miami) a Jacksonville Jaguars választottja. A floridai együttes mind a négy eddigi pickjével támadójátékost draftolt.

4:59 Újabb csere, a Browns foglalta el a 49ers helyét 3/30-nál.

5:01 Ben Tate tehermentesítése elsődlegesen Terrance West feladata lesz a Cleveland Brownsnál.

5:04 A Denver Broncos keretéről sokat elárul, hogy a coloradóiak a harmadik körben hoznak project támadófalembert Michael Schofield személyében.

5:09 A Browns után a Minnesota Vikings stábja is időszerűnek látta egy első számú backup RB beszerzését, az ő választottjuk erre a szerepkörre Jerick McKinnon.

5:10 Egy 4.38-as 40 yardot futó linebacker után a Pittsburgh Steelers draftolt egy 4.3 alatti 40 yardot futó running backet / wide receivert / return specialistet is Dri Archer személyében - az biztos, hogy gyorsabbak lettek a kohászok.

5:13 Előbb a Green Bay Packers Richard Rodgers draftolásával...

5:15 ... majd a Baltimore Ravens Crockett Gillmore kiválasztásával szerzett be hátsó körös prospectnek tartott tight endet a második nap végén.

5:17 Lattimore után ezúttal Brandon Thomas behúzásával draftolt játékost IR-re a San Francisco 49ers a középső körökben.

5:20 Véget ért a draft második napja, 18 órától indul az újoncbörze utolsó szakasza.

 

Vass Ádám (vassadi)


Hozzászólások

több mint 9 éve
na ádi, dri archer?
több mint 9 éve
remélem ez az Archer tud elkapni is mer Tuitt helyett be lehetett volna huzni Latimert://