NFL félidei díjazás

Az alapszakasz felénél oldalunk hét szerkesztője osztja ki a szokásos díjakat.

NFL félidei díjazás

Herczeg Ádám (Höri)

Az év edzője: Andy Reid (Kansas City)
Nézzünk a tabellára.

Legértékesebb játékos (MVP): Peyton Manning (Denver)
Felsorolhatatlan mennyiségű csúcs dőlt meg és fog megdőlni általa és a csapata által.

Legjobb támadó: Calvin Johnson (Detroit)
Nem lesz egyszerű megtartani a helyüket a tabellán, de a jelenlegi PO-részvételt biztosító pozíció nagy részben neki köszönhető, és a legutóbbi bemutatót nehéz lesz feledni.

Legjobb védő: Earl Thomas (Seattle)
Olyan helyzetekben tud villanni, amilyenekben senkitől se lenne elvárás. A liga top védelmei közül az egyikben húzóember, egyedül a társai zsenialitása viszi el a figyelmet közel hibátlan játékáról.

Legjobb újonc támadó: Geno Smith (NY Jets)
Közel sem makulátlan idényt fut eddig, de sokkal nehezebb feladata is van, mint a többi újonc támadónak. A Jets újra versenyképes brigád lett a tavalyi borzalom után, és bár hullámzik a csapat játéka, Smith ugyanannyit profitálhat majd ebből a tanulóévből mint a csapata.

Legjobb újonc védő: Alec Ogletree (St. Louis)
Amit a maga posztján hozzá lehet tenni a sikerhez, azt megvalósítja. Megbízhatóan szerel, agilis, nagy területen bevethető és nem csak a futás ellen hasznos.

Az év vezetője: Ted Thompson (Green Bay)
Újabb arcokat sikerült beépíteni a csapatba beszoktatási idő nélkül, Bakthiaritól kezdve Lacy-n át House-ig. Egy elég komolynak számító sérüléshullámon tudnak úgy átevickélni, hogy ezúttal sem volt mód szabadügynökök leszerződtetésére, csak saját fiataljaikra támaszkodnak.

Az év visszatérője: Sean Payton (New Orleans)
Tudom, hogy játékosoknak jár ez a díj, de ki érdemelné meg jobban?


 

Papp Gábor (empty taxi)

Az év edzője: Andy Reid (Kansas City)
Ehhez nem kell kommentár.

Legértékesebb játékos (MVP): Peyton Manning (Denver)
Ehhez sem.

Legjobb támadó: Philip Rivers (San Diego)
Ha nem lenne Manning mindenki róla beszélne idén.

Legjobb védő: Robert Mathis (Indianapolis)
Egyszemélyes pass rushként riogatja az ellenfél irányítóit, meghökkentően domináns produkciót nyújt idén.

Legjobb újonc támadó: Keenan Allen (San Diego)
Hazabeszélek, de már újoncként is Philip Rivers egyik kedvenc célpontja lett, rövid és hosszú útvonalakon egyaránt veszélyes, bravúrelkapásokra is képes, stabil 1000 yardos elkapó lehet belőle hosszú távon.

Legjobb újonc védő: Kiko Alonso (Buffalo)
Jairus Byrd után egy újabb csiszolatlan gyémántot draftoltak a 2. körben az Oregonról, Alonso jelen állás szerint ugyanúgy vezeti a ligát interceptionökben, mint anno Byrd rookieként.

Az év vezetője: Tom Telesco (San Diego)
Az első három draftoltja (DJ Fluker, Manti Teo, Keenan Allen) egytől egyig beválni látszik, kiváló edzői stábot rakott össze újonc GM-ként, kell ennél több?

Az év visszatérője: Sean Lee (Dallas)
Tavaly 6 meccs után IR-re került, az idei szezonja alapján a defensive MVP cím sem lehetetlen a számára.


 

Molnár Dániel (gyalu)

Az év edzője: Andy Reid (Kansas City)
A legrosszabb mérlegű csapatból a legjobbat hozta össze.

Legértékesebb játékos (MVP): Peyton Manning (Denver)
Zsinórban játszik olyan meccseket, amelyek külön-külön is kiemelendőek.

Legjobb támadó: Calvin Johnson (Detroit)
A liga legjobb támadó játékosa idén is ellenállhatatlan. A térdsérülés a múlté, Burleson is visszatér, Megatron for 2000!

Legjobb védő: Robert Mathis (Indianapolis)
A Colts meglepően jó passz elleni védekezésének alapja Mathis, nem mellesleg sack-leader az NFL-ben.

Legjobb újonc támadó: Keenan Allen (San Diego)
Első évében egy megbízható célpont lett, igazi első számú elkapó potenciál van benne.

Legjobb újonc védő: Kiko Alonso (Buffalo)
Remekül illeszkedett be a Bills védelmébe, az első játékpercétől kezdve igazi tacklegyár, emellett igen jól használható passzok ellen is.

Az év vezetője: John Schneider (Seattle)
A Seahawks sapka megcáfolásra került, 2010 óta egyre erősebb a Seattle, a jó draftolás és a nagyszerű igazolások következtében az egyik legmélyebb keret is az övék.

Az év visszatérője: Sean Lee (Dallas)
A dallasi védelem ugyan nem túl acélos, de Lee nélkül nem küzdenének a rájátszásért. Szerel, labdát szerez, mindezt egy keresztszalag-szakadás után.


 

Zandler Gábor (gabtsi)

Az év edzője: Sean Payton (New Orleans Saints)
A liga legjobb vezetőedzője és támadóguruja egy személyben. Hogy mit is jelent ő a franchise és a város számára, azt jól mutatja a tavalyi és az idei szezonban leadott teljesítmény közötti különbség.

Legértékesebb játékos (MVP): Peyton Manning (Denver Broncos)
Nehéz lenne nem a minden elképzelhetőt túlteljesítő Peyton Manningnek adni ezt a díjat. A gyengélkedő védelem és hiányos OL ellenére is ellentmondást nem tűrően vezényli a Broncost.

Legjobb támadó: Calvin Johnson (Detroit Lions)
Időnként három ember számára is megoldhatatlan feladat az őrzése, egyértelműen a legdominánsabb támadójátékos idén, ahogy évek óta mindig.

Legjobb védő: Sean Lee (Dallas Cowboys)
Daryl Washington mellett ő a prototípus ILB, de ő nem volt eltiltva, de igazán gyenge meccse sem volt idén. A játék minden elemében kiemelkedőt tud, igazi vezére a Cowboys D-nek.

Legjobb újonc támadó: Giovani Bernard (Cincinnati Bengals)
Kevés igazán kiemelkedő teljesítmény volt az újonc támadók között, a szezon első felében talán Bernard volt az aki a legtöbbször döntő hatása volt csapata eredményeire. Ha azonban az elmúlt hetek tendenciája folytatódik a szezon második felében is, akkor meglepne ha nem André Ellington vinné haza ezt a díjat.

Legjobb újonc védő: Sheldon Richardson (New York Jets)
A corner mellett egy újonc védőfaljátékos számára a legnehezebb az átmenet az egyetemi szintről a profi ligába. Richardson azonban szinte döccenés nélkül vette az akadályokat, és már az első pillanattól kezdve erőssége egy nem éppen gyenge egységnek.

Az év vezetője: Ted Thompson (Green Bay Packers)
Persze egy szupersztár QB-val nem olyan nehéz (“tetszettek volna okosabbak lenni”), de hogy a Packers játékán/minőségén semi nem látszik abból, hogy mennyi gyötrelem érte a keretet idén, az valami bámulatos. Mindezt úgy, hogy az aktív keretben lévő 53 játékosból 50 soha semmilyen más csapatban nem játszott.

Az év visszatérője: Sean Lee (Dallas Cowboys)
Lásd fent.


 

Varga Kristóf (kristof)

Az év edzője: Sean Payton (New Orleans Saints)
Andy Reid sorozata is parádés, ám míg ott remek keret adott a jó teljesítményhez, Payton keze kissé meg van kötve a játékosokat illetően. Ahhoz képest, hogy csak az oldalvonal mellett áll, úgy érezhetjük, hogy egymaga konkrétan többet tesz az előrehaladásért, mint máshol a futó.

Legértékesebb játékos (MVP): Peyton Manning (Denver Broncos)
A legnagyobb utálói is csak elismeréssel beszélhetnek róla, ember feletti teljesítmény hétről-hétre.

Legjobb támadó: Calvin Johnson (Detroit Lions)
Lassabban indult számára a szezon a tavaly látottnál, de már most is vezeti a ligát elkapott yardok tekintetében. Egymaga jelenti a Lions passzjátékát, gyakorlatilag sérülten sem képesek megállítani a védők.

Legjobb védő: Earl Thomas (Seattle Seahawks)
Hiába rendkívül erős a Seahawks védelme, ezen belül is a hátvédsor, Thomas még innen is képes kiemelkedni, csak miatta is érdemes nézni egy-egy meccsüket.

Legjobb újonc támadó: Keenan Allen (San Diego Chargers)
Három futó is jól teljesít (Lacy, Bernard, Ellington), de én mégis Allent emelném ki, hisz a drafton nagyot csúszva is egyből legitim célponttá vált, nem csak erre az évre. Rivers örül.

Legjobb újonc védő: Sheldon Richardson (New York Jets)
A Jets védelmi frontja a liga legjobbjai közé tartozik, ami nagyban köszönhető a fiatal játékosnak is. Több poszton, különböző felállásokból játszva is hamar felvette az NFL ritmusát.

Az év vezetője: Ted Thompson (Green Bay)
Bulaga sérülése után azt gondoltam, hogy jó eséllyel dobhatja a kukába ezt a szezont a Packers, ám nem csak őt, de egyelőre mindegyik más fontos kiesőt is sikeresen pótolják, az NFC North jelenlegi legerősebb csapatát rakták össze.

Az év visszatérője: Sean Lee (Dallas Cowboys)
Nyoma sincs a térdszalag-szakadásának, Ware hiányában a Cowboys védelmének messze legjobb játékosa, passz és futás ellen is sok zavart okoz, szinte hiba nélkül játszott az eddigi összes meccsén.


 

Kocsis Gábor (gabokocka)

Az év edzője: Dennis Allen (Oakland Raiders)
Megpróbálok egy olyan nevet bedobi, aki bár sokkal kevésbé gyakori választás, mint a többiek, mégis úgy gondolom megérdemli hogy megemlítsük. Gyakorlatilag a legrosszabb helyzetben levő franchise csapatát tette versenyképessé és lehet, hogy a szezon vége csak 5-11 lesz, de a kiindulási körülményekhez képest az is maga a csoda.

Legértékesebb játékos (MVP): Peyton Manning (Denver Broncos)
Ide nem tudom nem Manninget írni, kommentár azt hiszem nem szükséges.

Legjobb támadó: Drew Brees (New Orleans Saints)
Mivel remekel a Szentek védelme kevesebb szó esik róla, de idén talán élete legérettebb játékát nyújtja, nagyon jól kezeliu a szituációt, hogy nem kell minden meccsen 500 yardot és 5 TD-t passzolni, hogy meglegyen a győzelem, ez pedig akár az NFC trónját is érheti csapata számára.

Legjobb védő: Justin Houston (Kansas City Chiefs)
Az NFL kétség kívül legjobb védelmének egyik legnagyobb erőssége, nem rossz párosítás. A sackrekord is benne van a pakliban.

Legjobb újonc támadó: Gio Bernard (Cincinnati Bengals)
Annak ellenére játszik kimagasló szinten, hogy szinte minden második meccsen borzasztóan rosszul vagy keveset használják. Ha a Bengals stábja jobban ki tudja aknázni képességeit, csodákat láthatunk majd, biztos vagyok benne

Legjobb újonc védő: Kiko Alonso (Buffalo Bills)
Amikor valaki szerelések és interceptionök tekintetében is vezeti az újoncok rangsorát, nehéz nem rá szavazni. Én sem teszek másként, remek játékost találtak a buffalói vezetők a védelem tengelyébe, a feléledő védőfallal együtt pedig ez már kész főnyeremény.

Az év vezetője: Dave Gettleman (Carolina Panthers)
Dennis Allenhez hasonlóan itt is egy kevésbé szexi nevet próbálok bedobni a köztudatba. Gettleman amikor átvette a csapatot, 16 millió dollárral álltak a Párducok a sapka felett. Nos ebből a helyzetből sikerül úgy megerősítenie a keretet, hogy jelenleg a hatodik legnagyobb capspace (12 millió dollár) áll a Carolina rendelkezésére, és ha jövőre a sapka az idei számok körül alakul, majd 25 millió dollár fog a rendelkezésére állni, hogy tovább erősítse a csapatot. Mindezt úgy érte el, hogy kulcsjátékostól nem vált meg, több posztra is sikerült érdemi erősítést szerezni a szabadügynök piacról veterán minimumért és a drafton is nagyon hasznos játékosokat választott. Ennél többet egy GM nem tehet a csapatért, minden más már a stáb és a játékosok dolga.

Az év visszatérője: Alex Smith (Kansas City Chiefs)
Nem is igazán sérülésből tér vissza, csupán a Friscóban történt váltás után élesztette fel karrierjét. Nem is játszik igazán jól, de nyer a csapata. Akkor miért őt választom? A voksolók imádják az irányítókat, Chad Pennington is nyerte már meg úgy ezt a díjat, hogy előtte sérült se volt, szimplán csak borzalmasan játszott, úgyhogy Smithnek is minden esélye megvan az elismerésre.


 

Vass Ádám (vassadi)

Az év edzője: Sean Payton (New Orleans)
Kis túlzással egymaga jelenti a különbséget egy 7-9-es gárda és egy 6-1-gyel rajtoló, szinte már garantált playoff-résztvevő csapat között.

Legértékesebb játékos (MVP): Peyton Manning (Denver)
Ha Manning jelenlegi mutatóit kiterjesztjük 16 meccsre, akkor a Broncos irányítója útban van egy 5838 passzolt yardos, 58 TD-s alapszakasz felé. De tegyük fel, hogy a szezon második felében némileg elmarad az eddigi átlagától, kalkuláljunk csak 5200 yarddal és 50 touchdownnal. Kellően MVP-kaliberű számok?

Legjobb támadó: Calvin Johnson (Detroit)
Megatron számára idén is reális cél a 2000 elkapott yardos szezon.

Legjobb védő: Robert Mathis (Indianapolis)
Nem sűrűn bukkannak fel 32 éves 3-4 OLB-k a liga sack leaderei között, Mathis sokadvirágzását éli Indianapolisban.

Legjobb újonc támadó: Eddie Lacy (Green Bay)
A szezon elején sérülések hátráltatták, de aztán formába lendült, októberben 110,5 yardot átlagolt meccsenként. Új dimenziót nyitott a Packers támadójátékában.

Legjobb újonc védő: Kiko Alonso (Buffalo)
Az alapján, amit eddig mutatott az egykori oregoni játékos, könnyen elképzelhető, hogy a jövő egyik legjobb linebackerét draftolta a Bills a második körben.

Az év vezetője: Ted Thompson (Green Bay)
Lassacskán el is lehetne nevezni egy ilyen díjat a sajtfejűek general manageréről. A szezon közepére megint kidőlt az alap játékosállomány fele, de így is a liga legerősebb csapatai közé tartozik a Packers.

Az év visszatérője: Sean Lee (Dallas)
A Cowboys védelmének vezére térdszalag-szakadásból felépülve nyújt Év Védője címre predesztináló teljesítményt.


Hozzászólások

több mint 6 éve
Asbee New York Giants California Golden Bears 14 — OL- és Afrika szakértő
Év visszatérője díjra vártam volna egy-egy írótól Terrell Thomas-t, aki 3 ACL után tért vissza és legutóbbi héten a legutóbbi védőjátékos lett az NFC-ben
több mint 6 éve
tenorx Pittsburgh Steelers 8 — A valósággal az a gáz, hogy nincsen hozzá háttérzene
Emptynek azért kicsit haza húzott a szíve 😀
több mint 6 éve
silent7939 Arizona Cardinals Clemson Tigers 24 — Látens Jags fan... :)
Számomra kicsit érdekes hogy senki nem említi "Honey Badgert" az újonc védők között.
több mint 6 éve
G0007 Denver Broncos 25
jólvan megnyugodtam , hogy itt legalább nem lett NFL Network féle szurkolói szavazatos Brady a félidei MVP rettenet 😀
több mint 6 éve
gyeek Dallas Cowboys 57 — Stromfeld Aurél fan
Srácok, Sean Leenek egyetemen volt térdsérülése. Tavaly a jobb nagy lábujja szállt el elég csúnyán, azért került IRre. Amúgy jó látni, hogy nem csak a csapat drukkerei ismerik el mekkora játékos.

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 6 éve
gyeek Dallas Cowboys 57 — Stromfeld Aurél fan
Amúgy Terrance Williams legalább egyikőtöknél megelőzhette volna Allent. 😉
Csek it áut!

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.
több mint 6 éve
gyeek Dallas Cowboys 57 — Stromfeld Aurél fan
Év visszatérője díjra vártam volna egy-egy írótól Terrell Thomas-t, aki 3 ACL után tért vissza és legutóbbi héten a legutóbbi védőjátékos lett az NFC-benAsbee
Csak mert a Cowboys mesterien bukta el a meccsét, egyébként Lee biztos befutó volt. 😀

blikk.hu : Sajnos ki vagy tiltva 9999-12-31 23:59:00-ig, mert •
Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása.