Senior Bowl - 2. nap

Folytatódik

A keddi napos, de kicsit csípős időben első alkalommal edzett teljes felszerelésben az Északi csapat.
Ezúttal is a támadókkal kezdünk az összefoglalót.
- Mind a három irányító fumble-t vétett egy snap-nél, de ez annak tudható be, hogy nem szoktak össze a centerekkel, ami egy nap után nem meglepő. Kellen Moore javított tegnapi teljesítményén. A labdái pontosak voltak, de a mély passzoknál és az oldal vonal mellé adott átadásait a cornerek levédekezték. Russell Wilson sok ideig várt a rövid passzaival, de szépen dobált a szélekre és az oldalvonal közelébe. Azonban a középre tartó hosszú átadásoknál gondjai voltak. Kirk Cousins kiegyensúlyozatlan volt. Alacsony labdákat dobott a rövid passzoknál, de a hosszú átadásoknál jobban teljesített, mint a másik két irányító.
- A futóknál Doug Martin keményen oda teszi magát a futásoknál, olyan mint egy bowling golyó. Chris Polk sem sajnálta magát, belement rendesen az ütközésekbe. Emil Igwenagu ismét fullback-ként szerepelt a gyakorlások legnagyobb részében. Volt szép elkapása és csúnya elejtett labdája is.
- Az Iowa-i elkapó Marvin McNutt volt a nap legjobb támadójátékosa. Majdnem mindent elkapott, ami felé szállt, többször a rossz passzt is sikeres átadássá varázsolta. A testétől távol is jól kapta el a labdákat. Igaz nem sokszor szakadt el teljesen a védőjétől. A másik kiemelkedő teljesítmény nyújtó WR a tegnap is remeklő T.J. Graham volt. Ha tisztán elindul a vonalról, akkor nincs aki megállítsa és gyorsaságával megveri védőjét. Azonban amikor Alfonzo Dennard már a play elején fiziálisan igyekezett vele szemben védekezni, nem tudott elszakadni tőle. A visszahordásoknál kétszer is fumble-t vétett. Egyszer nem tudta elkapni a puntot, majd elveszítette a labdát a visszahordás során. Marvin Jones igazán fürge és a lábmunkája is remek. Az egyik elkapás előtt elcsúszott, de sikerült megfognia egy is a labdát. Egy elejtett labdától eltekintve remek elkapásokat produkált. A többi elkapónak nem úgy sikerült a keddi edzés, hogy azt elvárták tőlük. DeVier Posey egyszerű labdákat ejtett el és nem tűnt túl motiváltnak. A route-ok megfutását sem teljesítette megfelelően. Ez átlagon aluli teljesítmény volt tőle. Gerell Robinson sem futotta meg jól a route-okat, de a testétől távol érkező labdákat jól fogta. Ő is kicsit motiválatlan volt. Az egy-egy elleni gyakorlásoknál nem igazán tudott elszakadni a védőitől. Brian Quick ismét rosszul teljesített, rengeteg labdát elejtett és amiket elkapott, azokat is inkább a testéhez szorítva és nem a kezeivel. A hibáinak köszönhetően a pályán és a pályán kívül sem volt rendben fejben ránézésre.
- A tight endeknél Michael Egnew teljesen átlagos napot tudott produkálni. Elkapásokban voltak rossz és jó periódusai, de a védőktől nehezen tudott leszakadni. Brian Linthicum csak a kontakt nélküli gyakorlatokban vett részt sérülés miatt.
- A támadó falembereknél egy szerencsétlen esettel kell kezdeni. Tegnap megsérült Garth Gerhart, így a helyére a Wake Forest guardját hívták az edzésekre. Centerként az első gyakorlatok egyikánál térdsérülést szenvedett és műtétre lesz szüksége. Ez az igazi pech. A centereknél maradva Michael Brewster ismét küszködött és gyakorlások legnagyobb részében nem tudta tartani a blokkokat. Mike Martin rendre megverte ezért is alakulhatott ki egy kis viaskodás kettejük között (és azért mert Ohio State vs. Michigan). Mike Adams ezen a napon leginkább jobb oldali tackle-ként szerepelt. A futásoknál jó llépett fel a linebackereket blokkolni. Az egy-egy elleni gyakorlásoknál megbízhatóan teljesített, de azért egyszer megverte őt Cam Johnson. Adamset nagyon hasonlítják Nate Solderhez. mivel a tehetsége megkérdőjelezhetetlen nagy fejlődési lehetőség van benne és a fizikai adottságai is rendben vannak, de kiegyensúlyozatlan. Kelechi Osemele az 1vs1-nél remekelt. Tony Bergstrom ezúttal guardként szerepelt és egy alkalommal úgy blokkolta meg Billy Winn-t, hogy a védő hanyatt esett. Igaz ez inkább a védő rossz technikájának tudható be. Kevin Zeitler nem ismételte meg a hétfői kiváló teljesítményét, de így is rendben volt. Johnnie Troutman nem nyújtott kiemelkedőt, a technikája és az egyensúlya nem éppen jó.

A védőknél ismét a falemberekkel kezdünk.
- Mégpedig a 341 font súlyú NT-el Alameda Ta’amu-val. A nap egyik legszebb jelkenetét mutatta be, amikor egy-egyben lepörgést követően megverte Kevin Zeitler-t. Nem mindennapi látvány, ahogyan egy ilyen súlyú játékos lepörög és megver egy potenciális első körös támadófal embert. Derek Wolfe jó és rossz periódusokat produkált, de az edzésmorálja fantasztikus. Kendall Reyes remekelt kedden mindenben megfelelően teljesített. Vinny Curry átlagos volt, egy alkalommal a szélről megverte Senio Kelemete-t.
- Audie Cole a védelem legjobb teljesítményét mutatta kedden. Nem csak nagy területet játszik be, de a sebessége, gyorsasága és a lábmunkája is jó. Demario Davis egyenletes teljesítményt nyújtott, valamint a pozíciós gyakorlatok során úgy kapta el a labdákat, mintha defensive back lenne. Bobby Wagner gyors és atletikus volt a pozíciós gyakorlatoknál. Úgy tűnt James Michael-Johnson kicsit merev és túls sokat gondolkodó lenne a gyakorlatok alatt.
- Fantasztikus napot produkált Jamell Fleming. A backpedal-ja egyenletes és abból gyorsan fel tud gyorsulni. Minden passznál ott volt és a vonalon is határozottan védekezett az elkapók ellen. Az előző napi pocsék teljesítmény után Alfonzo Dennard jobban muzsikált kedden. Többször védekezett a vonalon az elkapókkal szemben és mindig határozottan lépett fel velük szemben. Marvin Jones ennek ellenére megverte egy hosszú passznál. A 7-7 és a 11-11 elleni játékban jól védekezett a futások ellen. Donnie Fletcher minden játéknál a maximális erőbedobással játszik. 1-1 ellen határozott volt, de a csípője túl merev. Volt egy interceptionje. Leonard Johnson nem volt igazán fizikális és a sebessége sem elit, de nem tudtak tőle szabadulni az elkapók. Kicsit ideges lett amikor McNutt remek elkapással verte meg őt, kakaskodtak picikét. Az edzők nem voltak megelégedve és kritizálták Asa Jackson backpedal-ját és csípőjének fordulékonyságát. DeVier ellen fizikálisan lépett fel, de ez sem volt elég mivel az elkapó megverte. Az adottságai megvannak, de még sokat kell fejlődnie. D'Anton Lynn vagyon mereven tűnt. Az egyik rossz játéka után ideges lett, az edzők tanácsokkal látták el a backpedal-ját illetően. Mindent egybevetve nem volt jó napja Lynn-nek.
- A safety-knél Trenton Robinson remekelt kedden. Megmutatta, hogy megállás nélkül hajt. Az elkapókkal szemben lehetett volna kicsit fizikálisabb. George Iloka nagy és remek atléta, akiben van playmaker potenciál. A 11-11 elleni játék során remek interception-t szerzett. Amikor embert fogott gyenge irányváltásokat mutatott be, de ezek ellenére jó napja volt. Harrison Smith nagyon meggyőző volt ezen a napon. A sebessége és gyorsasága free safety-re emlékezteti az embert, de strong safety paraméterekkel. Safety-hez képest jó backpedal-ja és lábmunkája van. A futások ellen is remekül teljesített valamint a special teamben gunner-ként is megállja a helyét.
- Carson Wiggs úgy érzi a meccsen a széliránytól függően 50 yardról is képes lesz értékesíteni egy FG-t.
Összegezve, a nap legjobb teljesítményét a Cole, McNutt, Reyes és Ta’amu szolgáltatta az észeaki csapatban.

Futballidőre jobban emlékeztető körülmények várták a déliek debütálását Mobile-ban, ahol nagy volt a várakozás a megfigyelők között, hiszen sokan nem tartottak velük Fairbanks-be tegnap. Ráadásul mindenkin teljes felszerelés díszelgett, így különösen érdekfeszítő tréning elé nézhettünk.

Ryan Lindley továbbra is pontatlan, és a sárba dobálja a labdáit. Hosszú labdákkal operál, de ezek pontatlanok és kiszámíthatatlanok. Egy remek megoldása volt, egy Rainey-nek adott passz, de körül-belül ennyi.

Foles már tudja magáról, hogy nem érdemes a hosszú passzokat erőltetni, mert olykor csúnyán kimentek a labdái oldalt. Képzett játékos, mégse mindig jön össze a szép spirál dobás, és túl sok a pumpálás, ami az időzítés és pontosság rovására megy. A mai teljesítménye nem NFL kezdőbe való.

Weeden parádéja szerencsére folytatódott, így legalább egy klasszisnak tűnő QB van a keretben. Remekül mozog ki a hashmarkon túlra, a hosszú passzai szép ívben szálnak, jól időzíti az elengedést, impresszív munkát végzett eddig. Az edzők kicsit bírálták a lábmunkáját, illetve, hogy túl sokat mozog hátra a centertől elvett labdával, de egyébként megéri a pénzét.

A futóknak nem volt nagy napja, egyedül Chris Rainey villogott, de ő is elkapásokkal.

A tegnap tárgyalt slot WR-ek hozták magukat ismét. Joe Adams a jammeléssel bajba tud kerülni, de robbanékonysága továbbra is működik. Elkapás után sem veszít a sebességéből, ezt jó látni. Patrick Edwards nagyot küzd a nagyobb termetű DB-k ellen, de a lábmunkája kiemelkedő, akárcsak a sebssége és a munkamorálja, mindenképp van benne fantázia slot WR-ként.

Criner lassan indul be, idő kell, hogy felgyorsoljun, de a route-jai jók, a testék remekül használja, és egy drop kivételével mindent elkapott. Fizikális WR, aki jobban tud elszakadni, mint előzetesen hittük.

Dwight Jones is jó volt, de nem emelkedett ki. Ő is fizikális, nehéz elnyomni, és elkapás után is veszélyes, ezt egy Bentley-vel való ütközés után mutatta, de volt egykezes bravúros elkapása is. Haywarddal meggyűlt a baja a vonalon, de érződik rajta, hogy nagy dolgokra képes.

Jeff Fuller volt a leggyengébb elkapó, két elejtett passza közül az egyiket interceptionnel büntették a védők. A rouete futása nem a legjobb, ezért nem is tudja lerázni a védőt, és a testével akarja a labdákat elkapni, ami hibákhoz vezet. Cserébe nagyon hosszú karjai vannak, amit jobban ki lehetne használni.

A tight end sorban Ladarius Green nagyon nem tud blokkolni, a safety Martin is átjátszotta, pedig nem ő a legerősebb játékos, akivel szembe fog kerülni. A másik feladattal nincs gond, agresszíven támadja a labdát a levegőben, és jó keze van, vörös zónában azonnali segítséget jelent.

DeAngelo Peterson nem futott nagy karriert egyénileg az LSU-ban, pedig agilis, tud elkapni, 7-7 ellen a tömegben is megoldotta ezt, és lyukat is talált. Nem elég dinamikus és blokkolásban is fejlődhetne, egyébként ígéretes.

Ha blokkolni kell, akkor Brad Smelley-t kell elővenni, aki emellé a leglátványosabb elkapást is magáénak tudhatta a 11-11 elleni játék során, a közönségből hangos reakciót kiváltva.

A falban nem volt jó érzés Zebrie Sanders-nek lenni, mert folyamatosan Coples, Upshaw és Ingram jött vele szembe, így a párharcok 50%-ának megnyerése is magyarázható, hiszen ellenfelei mind első körös kaliberűek voltak. Sanders-t az atletikussága repítette idáig, az ilyen játékosknál pedig jellemző az a keménység, ami nála megvan, dörzsölt játékos.

Tegnap még remekelt Cordy Glenn, mint LT, ma visszaesett. Nehezen tud a gyors pass rusherek előtt maradni, lassú hozzá a lába, ugyanakkor OG vagy RT poszton elit szintre léphet, ezt Randall eltolása is mutatta 11-11 ellen.

William Vlachos érdekes ember, mert továbbra sem túl impresszív látvány a pályán, ugyanakkor valószínűtlenül hatékony. A nagyobb, tehetségesebb (?) védők sem tudnak kibabrálni a rutinos centerrel. Poszttársa, Phillip Blake megoldotta, amit rá bíztak, de szinte végig a kevésbé értékes DT-k álltak vele szembe.

Jeff Allen nincs jó helyzetben, mert a most látottak alapján LT-nek nem elég atletikus, RT-nek meg gyenge. Voltak szép mozdulatai Upshaw ellen, de egyébként a pass protection nem ment neki, és a futásban sem ő volt, akin a siker múlott.

Matt McCants ingadozó formát mutat edzésen belül is. Szerencséjére az Upshaw és az Ingram elleni 11-11-es ütközet során pont hullám hegyen volt a formája, így bíztató jelekből jutott néhány.

Upshaw furcsa, hogy DE-t játszik, igaz a másodlagos OT-k így sem tudnak vele mit csinálni, de mondjuk egy Sanders ellen már csak minden második alkalommal tudott hatékony lenni.

Ingram sokkal inkább megfoghatatlannak látszott, három alkalommal verte meg zsinórban az emberét, három különböző pass rush motívumot előhúzva. Csapatban és egyéni feladatoknál ugyanolyan hatékony volt, remekül palástolja, hogy sebessége nem elit.

Coples nem túl dinamikus, de ezzel le is tudtuk a gyengéit. Ő is hozta magát 1 illetve 11 támadó ellen egyaránt, sőt, egy nagy ívű pass rush kísérlet is sikerrel járt.

Kheeston Randall egész egyszerűen túl magasan, rossz testtartással játszik. Amíg ez így marad, nem lehet tovább javítani a játékát. Brandon Thompson és Jaye Howard ellenben egész nap oktattak a védőfal közepén, aminek Will Blackwell itta meg a levét. Szegény LSU támadót nem tudni miért hívták meg egyáltalán, még a szintén alig ismert Jerod-Eddie is lejátszotta. A két elit DT-t később Vlachos-szal és Glennel is szembe állították, és ott is hoztak szép mozdulatokat.

Jake Bequette tanulgatja új posztját, jobban szerepelt, mint tegnap, a lábmunkája fejlődik. A többi "eredeti" linebacker klasszis egységet alkot. Nem is tudom, hogy volt-e atletikusabb négyes a Senior Bowlokon a Zach Brown-Spence-Bradham-Robinson csoportnál, Brown a gyakorlatokat első körös tehetségként végezte.

Janoris Jenkins ott segít, ahol tud, a pálya nagy részét igyekszik bejátszani. Volt egy magas passznál egy elejtett pickje. Remekül mozog hátrafelé, de a fizikai hátránnyal egyelőre nem tud mit kezdeni a nagyobb WR-ek ellen, és arra is volt példa, hogy Rainey sebességére nem volt válasza.

Brandon Boykin gyakorolta az elkapást, de nem volt túl jó benne, ennek ellenére végig óriási önbizalomról tett tanubizonyságot, megkeserítve Fuller életét. Neki sem ideális a mérete, de a sebessége igen, így levakarhatatlan cornerback.

Dwight Bentley-t már nem csak az edzők, hanem társai is nagyon dícsérik, interception-je mellett egy hosszú elkapást is bemutatott a védők gyakorlása során, robbanékonysága szembetűnő.

Raheem Morris őt, és Casey Haywardot is láthatóan kedveli, utóbbi a csapat hangadója. Dwight Jones őrzése volt a mai feladata, de a jobb munkát a zónázásban végezte, ahol egy pillanat alatt ott termedt az emberénél.

DeQuan Menzie már nem zárt ilyen jó napot, alabamai csapattársa, Smelley teljesen kikapcsolta őt fizikai erejével, de a többi WR-t se nagyon tudja a kezével megfogni. Ez Steednek jobban megy, mármint a LoS párharcok, főleg a nála kisebb elkapók ellen, akiket remekül rak félre. Ugyanakkor futásban verhető, mégis több párharcot nyert, mint vesztett.

A három safety közül Antonio Allen szenved leginkább a passz ellen, láthatóan nem ez az ő műfaja, ellenben komoly ütéseket osztott ki teljes létszámos játéknál. Eeljtett INT-je is akadt. Brandon Taylor keze jobb, és a sajtónak is tetszett, ahogy lenyomta Vick Ballardot.

Markelle Martin lenyűgöző volt mindenben. A tight end ellen is levédi a passzt, neki a legjobb a lábmunkája a defensive back alakzatban, érzi a játékot, és 11-11-ben kellően besegít a futás ellen.A nap végén két játékostól kellett búcsút venni. Joe Looney tegnap érkezett, de elszakadt egy térdszalagja, míg Chad Diehl agyrázkódás miatt esett ki. Mindkét játékos Shrine Game kerettaggal pótolták. Rishaw Johnson (OG) a harmadosztályú California (PA) képviseletében jött, és 5-6. körös prospect (jobb, mint Looney), Diehl helyett pedig Alfred Morris került be a keretbe, a Senior Bowl első játékosa a Florida Atlantic egyeteméről. 5'10 és 221 font a fizikai adatai, az előző allstar meccsen running back volt, de Diehl mint tudjuk fullback. Neki jelenleg undrafted státuszt lehet jósolni, szóval nagyban rámosolygott a szerencse.

 

www.draftcountdown.com

www.seniorbowl.com

 

Kiss Ferenc (Fucu) & Herczeg Ádám (Höri)