Senior Bowl - 3. nap

A szerdai edzések

Szerdán került sor a héten utoljára teljes felszerelésben történő edzésre. Az eddigiekhez megszokottan a támadókkal kezdünk az Északi csapatnál.

A három irányító közül ismét Kirk Cousins teljesített a legkiegyensúlyozottabban. Voltak gondjai a hosszú passzoknál, de a rövideket szépen megoldotta és a labdára is vigyázott. Kellen Moore folytatta mélyrepülését. Több snap-nél is dadogott a labda a kezében és nem csak shotgun felállásnál, hanem a center alól is. Nehezen hozott döntéseket és sokszor tartotta sokáig a labdát. Furcsa azoknál a dolgoknál gyenge teljesítményt látni nála, amiben elvileg jónak kellene lennie. Russell Wilson semmi extrát nem nyújtott.

A futóknál Doug Martin hozta az eddigi remek formáját. A szélső futásoknál is jól teljesített, habár ez nem az ő erőssége. Chris Polk szerdán mutatta a legjobbját. 7-7 ellen határozottan támadta a lyukakat és az elkapásoknál is biztos célpontnak bizonyult. Az biztos, hogy Isaiah Pead minden playnél 100%-osan odateszi magát. Nem először a héten a belső futásokat inkább a szélen akarta megoldani, valamint nem tudta lerázni a linebackereket magáról. Daniel Herron egész héten ugyanúgy dolgozott. Alacsonyan futott és minden egyed játéknál odatette magát rendesen.

Marvin Jones folytatta egész heti remek teljesítményét. Nagy játékokat mutatott be egymás után. A játékát az edzők is elismerték. Jó hét áll Gerell Robinson mögött is aki nem igazán gyors és robbanékony, de jó labdaérzéke van és jól használja ki a testi adottságait.

Miután a tegnapi edzést kihagyta visszatért Brian Linthicum. Nem volt éppen gyors és gondja volt a védőktől való elszakadástól is. Azonban ez elég lehet neki, hogy egy csere posztot megcsípjen a profik között. Egy playnél az 1-1ben Michael Egnew szépen elszakadt a védőjétől, de elejtette a labdát, viszont egy másikban a védővel a nyakán szép elkapást csinált.

A támadófal embereknél bal oldali tackle-ként kapott lehetőséget Senio Kelemete, de nehéz elképzelni, hogy a profik között is ezen a poszton fog játszani. A hetet guardként kezdte és minden jel arra mutat, hogy ott is marad majd ha csapatot talál magának. Kevin Zeitler a tegnapi formáját hozta tehát nem közelítette meg a keddi remek teljesítményét. Azonban még így is domináns volt az 1-1 elleni gyakorlásoknál és a futó playeknél jól lépett fel blokkolni a linebackerek közé. Mike Adams jobban kiegyensúlyozott vol szerdán, mint az előző két napon bármikor. A bal és jobboldalról is jól fogta Vinny Curry támadásait. Kelechi Osemele jobban teljesít guardként, ez biztos valószínűleg ez a poszt vár rá a profik között. Tackle-ként lassú volt a snapnél és a lábmunkája sem volt megfelelő, hogy megállítsa a szélről érkező védőt. Troy Bergstrom se jó se rossz nem volt. Az egyetemen tackle volt, de az NFL-ben valószínűleg guardként számítanak majd rá. Johnnie Troutman megbízható volt szerdán, jól tartotta meg a 340 fontos Ta’amu-t, de később kisebb sérülést szenvedett. Rishaw Johnson (California (PA)) centerként kapott szerepet és meg is látszott, hogy új poszton (guard az eredeti) kell játszania. A snape-ek gondot okoztak neki, azonban az 1-1 elleni gyakorlásoknál nem volt olyan rossz. Mitchell Schwartz jól teljesített ezen a napon. Jó volt a lábmunkája és erősnek tűnik az alsóteste. Mike Brewster újabb csalódást keltő napon van túl. Majdnem minden egyes playnél hátralökték, nem tudta megtartani pozícióját a blokkoknál. A snapeknél is lassú volt valamint a kezét nem használta megfelelően a védőkkel szemben. Újabb átlagon aluli teljesítmény és nem az első a héten tőle.

A védők következnek:

Cam Johnson egész héten remekelt és ezen a napon sem okozott csalódást. Meglepő, hogy nem igazán számított sikeres passz siettetőnek, de ezen a héten megmutatta gyorsaságát és fantasztikus első lépését, amivel megverte támadó falembereket. Mike Martin nem a gyorsaságáról híres, hanem a fantasztikusan erős felsőtestéről. Az erejével képes összenyomni a zsebet és ezzel ellensúlyozni a gyorsaságának hiányosságait. Alameda Ta’amu elég kiegyensúlyozatlan volt ezen a napon és bár nem volt rossz, de nem ez volt a héten a legjobb edzése. Viszont fegyelmezetten játszik és megmarad a saját feladatánál. Jack Crawford sem mutatott semmi extrát a szerdai napon. Erejét eddig is tudtuk, hogy van ezt Osemele ellen az 1-1-nél be is bizonyította, de például Mitchell Schwartz ellen már erősen küszködött. Egy kicsit javult tegnaphoz képest Billy Winn, de még mindig túlságosan kiegyensúlyozatlan. Nem igazán tudta áthámozni magát az emberein, de legalább nem borították fel, mint előző nap. Derek Wolfe továbbra is maximális erőbedobással játszik és ez lenyűgöző. Néhány playnél defensive endként szerepelt és úgy tűnik képes rá, hogy több poszton is szerepeljen majd a profik között. Kendall Reyes újabb remek napot zárt szerdán. Fantasztikus első lépéssel és a snap-et a legjobb pillanatban elkapva lepte meg az őt blokkolni szándékozókat. Senki nem kérdőjelezheti meg azt az erőbedobást, amit Vinny Curry belead a gyakorlatokba és bár nem nyerte meg az összes összecsapását, jól teljesített.

Lavonte David kissé magasan csinálta a lábmunka gyakorlatot és ezért dorgálást kapott a LB edzőtől Mike Singletary-től (nem lettem volna a helyében). A tegnapi napon a technikája kicsit bizonytalan volt, de mindig a labda körül mozgott és remek ösztöneit is megcsillogtatta, valamint a szélekre is gyorsan odaért. Tovább folytatta remek teljesítményét és ezzel együtt a draftértékének növelését Audie Cole. A futások ellen jól teljesített és a zóna védekezésben is az iránytót figyelte valamint fegyelmezetten játszott. Nem csak David volt az egyetlen aki Samurai Mike-tól kapott hidegzuhanyt. James Michael-Johnson nagyobb dorgálásban részesült csapattársánál, ugyanis lassan és rosszul hajtotta végre a lábmunka gyakorlatot. A 11-11 elleni gyakorlásnál megbízhatóan szerelt, de összességében eddig nem remekelt az edzések során. Ellenben Bobby Wagner továbbra is figyelmet felkeltően játszik és ezzel javíthat valamennyit a megítélésén. Jóé vált le a blokkokról és úgy tűnt, hogy mindig a jó helyen van a jó időben. A negatív oldalon említhető, hogy emberfogásban nem teljesített olyan jól. Ha kellene mondani egy olyan játékost, aki vezérré vált ezen a héten akkor Demario Davis lenne a jelölt. Segíti a csapattársait őáédául Michael-Johnson-t, aki Singletary lehordott. Alacsonyan játszott és ezzel még gyorsabbnak, fürgébbnek és atletikusabbnak tűnt. A lábmunka gyakorlatbál dicséretet kapott a Singletary-től. Shea McClellin (Boisie State, LB) jobban teljesített, mint az előző napokon. A technikája láthatóan fejlődött és ez annyira nem meglepő, mivel az egyetemen DE-et játszott és most egy új posztot kell megtanulnia. Egyre jobban mozgott új posztján, de néha még úgy látszott nem tudja mit kell csinálnia.

A cornereknél nem volt kiemelkedő teljesítmény, sőt. Igaz, hogy Leonard Johnson határozottan védekezett az elkapóival szemben, de többször is elszakadtak tőle, amikor meg kellett fordulnia és abból elindulni. Alfonso Dennard a backpedal gyakorlatoknál küszködött és úgy tűnt, hogy egy fél másodperccel le van maradva az elkapóitól. Jamell Fleming néha meggyőző volt, de inkább ingadozó teljesítményt nyújtott. Például a 11-11 elleni játéknál gondot okozott neki Marvin Jones levédekezése. Asa Jackson olyakor túl agresszív volt és ez a vesztét okozta, mivel megverte az embere.

D’Anton Lynn cornerként és safety-ként is kapott lehetőséget, de egyikben sem teljesített jól, de rosszul sem. Olyan átlagos volt.
Harrison Smith ismét meggyőző volt. Safety-ként jól védekezte le például Egnew-t, de a special teamben is rendszerint ő volt az első, aki a visszahordóval találkozott.

A déliek edzését mindig valamivel nagyobb várakozás előzi meg, alighanem ez a tehetségesebb osztag a kettő közül.

A legjobb irányító a 2 csapatból összesen, Brandon Weeden, ez eldőlt. Fizikálisan és fejben is társai előtt jár, de azt továbbra sem tudjuk megtippelni, hogy milyen korán fog rábökni egy csapat egy újonc évében 29. szülinapját ünneplő quarterbackre. Az edzés után karizmatikusan beszélt a riporterekkel arról, hogy a születési dátumával nem tud mit kezdeni, ha lenne olyan ügynök, aki az 1983-at át tudja írni 1989-re, már felfogadta volna.

Eközben Lindley még mindig össze-vissza dobál, Rainey-t tök üresen sem tudta eltalálni egy hosszú passznál. Foles bemutatott egy remek mély átadást mozgásból, pedig ez eddig nem volt erőssége.

Terrence Ganaway nem tűnik elit játékosnak. Gyengén blokkol, hezitál a lyuk előtt és ahhoz képest, hogy 241 font, nem nehéz levinni. Egyedül az egyensúlyérzéke ami tetszetős.

Vick Ballard ellenben alulértékelt prospect, méretéhez képest gyors, tud blokkolni és egy olyan TD-t is bemutatott, ahol oldalra vágva Upshaw és Taylor mellett is elviharzott. Fő hibája egy elrontott handoff utáni fumble volt a 11-11-es játék folyamán.

Lennon Creer utólag érkezett, mint Shrine Game MVP, de itt a LoS átlépése is gondokat okoz nála. A playbookot valószínűleg még nem tudta megtanulni. Blokkolásban mindent megtesz. A másik utólagos behívott futó, Alfred Morris nem sok labdát kapott, de azzal a kevéssel sem élt, és blokkolásnál Jake Bequette csúnyán legyalulta.

Az elkapókra most nem sok idő jutott, Juron Criner még mindig jó, ezúttal Menzie sérelmére mutatta be a nap leglátványosabb, hosszú elkapását.

Chris Rainey elkapót játszott, pedig szíve szerint maradna a backfielden. Hatékonysága nem csökkent, sebessége pont elég ahhoz, hogy otthagyja örzőit.

Patrick Edwards is gyors, 1-1 ellen Hayward be is sült ellene. Könnyen lehet, hogy hamarabb ki fogják választani, mint azt a legtöbben hiszik.

A hét kellemes meglepetései közé tartozik Brad Smelley, akiről nem tudtuk, hogy ilyen jó keze van. Az end zone-ban egészen magasra ugrott és touchdown lett a jutalma. DeAngelo Peterson elejtett labdával nyitott, utána viszont mindent jóvá tett, még Markelle Martin sem tudta levédekezni, pedig ő elit safety-nek számít.

A falban Cordy Glenn maradt az LT, és méretbeli adottságait jól kihasználta Upshaw ellen, és Coples sem tudta megverni. Jeff Allent beküldték középre LG-nek, és sokkal hasznosabb munkát végzett. A tegnap még őt szívató Coples és Ingram is szenvedett az illini ellen. Will Blackwellről még mindig nem tudjuk, hogy miért van itt.

William Vlachos domináns munkát végez fizikai hátránya ellenére, amit elég furcsa látni. Egyetlen hibája egy snap utáni fumble-nél írható fel. Phillip Blake közepes hetet fut. Erőből nem verik meg, de ő sem tud sok segítséget nyújtani. Korrekt csere lehet az NFL-ben. Ben Jones eddig nem sok szót kapott, pedig képzett játékos. Egyszerűen semmiben sem kiemelkedő. Kipróbálták RG-ben is, és nagyjából ment neki, ez feltétlen jó hír számára.

James Brown a leggyengébb napját zárta. Nem tudta lent tartani a testsúlyát, így eleve elveszett volt. Főleg Brandon Thompson ellen. Matt McCants nagyon atletikus, üres területen is hatásos blokkoló, viszont a nyers, testi erő neki olyan, mint kriptonit. Zebrie Sanders-nek össze kell szednie magát, mert az elit DE-k megint megverték.

Melvin Ingram megint csodás volt, ravaszságával akármelyik OT-t megveri. Ugyan voltak momentumok mikor tanácstalannak tűnt, de összességében tovább erősíti első kör közepi helyét. Coples szintén tartja a #1 prospect megítélését, mindent megoldott ma, amit kellett.

Malik Jackson pozitív meglepetés volt, számos kiemelkedő játékot bemutatva. McCants egyszer palacsintát kapott a védőtől! Brandon Thompson nagyon gyorsan kilő a snap után, és vagy megveri emberét, vagy holdinggal állítják csak meg. Top50-es játékos, de az első kör végére is becsúszhat.

Courtney Upshaw-t ma kikapcsolták elég sokszor, de ez persze nem jelenti azt, hogy megkérdőjeleznénk 1. körös mivoltát. Jake Bequette nem meglepően a pass rush feladatoknál remekel. El is mondta, hogy nem tudta előre, hogy itt linebackerként számolnak vele, de utólag örül neki, hogy ebben a szerepkörben is bizonyíthat, mert egyre otthonosabban mozog álló helyzetből indulva.

Keenan Robinson keveset volt akcióközelben, ami a linebackerek közt annyira nem jó hír. Csapattarása, Acho nehezen szabadult a blokkok közül, és elejtett egy INT-et. Csere és special teamer szerep néz ki neki inkább.

Nigel Bradham jól zónázik, és embert is tud fogni. Sean Spence megblokkolható, de soha nem adja fel és a végletekig küzd minden playben. Agresszivitása egy remek TFL-ben is megmutatkozott, és végig bejátszotta az egész pályát, szívét-lelkét kitette a gyepre.

A legjobb linebacker Zach Brown. Gyönyörűen olvassa a QB szándékát, az összes szerelésnél ott volt akcióközelben, tömte a lyukat futásnál, gyors, atletikus, nagy területet játszik be - nehéz elképzelni, hogy kicsússzon az első körből.

A secondary-ben Ryan Steed felemás edzést tudhat maga mögött. Criner és Fuller is kb a játékok felét nyerte meg ellene. Brandon Boykin sok, többre tartott CB előtt lelhet gazdára áprilisban. Nem okoz neki gondot egyetlen WR sem, függetlenül attól, hogy milyen erősségei vannak. Dwight Bentley is alulértékelt, pedig úgy ragad az elkapóra, mint a ragasztó. Még Rainey sem tudta lerázni, ami sok mindent elmond. Ha nem is lesz NFL kezdő, elit nickelbackként minimum számolni kell vele.

Janoris Jenkins végre megmutatta, hogy miért számolunk vele egyérelmű 1. körös tehetségként. A sebesség hátrányt képes ésszel pótolni, a mozgása természetesnek hat a futballpályán. A jóval magasabb és erősebb Dwight Jones leatletizálása a nap egyik fénypontja volt. A pályán kívüli ügyei miatt bántott CB az edzés előtti interjúk során jól szerepelt, így egyre közelebb van az első 32 húzás egyikéhez.

Visszahordásban Boykin, Jenkins és Rainey próbálkozhatott, mindannyian remekül szerepeltek. A játék újabb aspektusában adhatnak extra löketet majd leendő csapatuknak.

(a felhasználó youtube csatornáját mindkét edzés végignézhető 3 részre bontva)

A nap végén ketten ismét elhagyták a tábort. Alfonzo Dennard helyett az a Josh Norman érkezett az FCS-s Coastal Carolinából, aki a Shrine Game során 3. körös prospectté nőtte ki magát az ismeretlenségből. Marquis Maze helyett pedig AJ Jenkins fog elkapni Illinois-ból. Ő is Shrine Game alumnus, és 4. körre jósolják.

 

www.seniorbowl.com

www.draftcountdown.com

 

Kiss Ferenc (Fucu) & Herczeg Ádám (Höri)