Senior Bowl összefoglaló - 4. nap

Az utolsó edzés a meccs előtt

Meleg és napos idő fogadta a déliek játékosait az utolsó rendes edzésen, ahol viszont nem viselték a védőfelszereléseket, csak sisakot.

Christian Ponder volt a nap legjobb QB-ja. Jókor és gyors mozdulattal engedi el a labdákat. Ráadásul pontos is. Legnagyobb játéka az volt, amikor a két védő gyűrűjében szenvedő Greg Salas kezébe varázsolta be a labdát. Andy Daltonnak mindenféle megmozdulásai voltak. Rövid passzoknál kiválóan osztotta a zsugákat, de volt egy olyan játéka 7-7 ellen, amikor nem tudta eltalálni a teljesen üresen álló Jock Sanders-t az endzone-ban. Greg McElroy egész héten jó volt, viszont csütörtökön sok pontatlan átadása volt, pedig éppen a pontosság a legnagyobb erénye. Azért adott egy szép TD passzt Luke Stocker-nek a redzone gyakorlatoknál

A hazai WR, Courtney Smith bemutatott pár szép elkapást és nagyon jól uralja a testét. Viszont nagyon kiforratlan. Egy hátsó körös választás azért kinéz neki. Jeremy Kerley csak a fürgeségével tűnt ki, de a QB-k nem nagyon keresték a passzokkal. Ronald Johnson jól futja a routokat és képes legyőzni a védőket. Köztük a saját csapattársát, Sharece Wright-ot is megverte egy TD erejéig. Slot WR lehet az NFL-ben. Leonard Hankerson megint állatkodott. A zónázás ellen gyilkos, míg fiziklitását a másik Canes játékos, DeMarcus Van Dyke bánta. Greg Salas sebessége nem az igazi, viszont mindent elkap ami a környékére megy.

Nem sok lehetősége volt a bizonyításra D.J. Williamsnek. A blokkoláshoz gyenge, viszont a védőknek nagyon nehéz dolga van vele. A linebackereknél sokkal gyorsabb, míg a DB-knél sokkal erősebb. Preston Dial-t fullbackként próbálgatták, ami nem ment neki rosszul. Luke Stocker a legkomplexebb TE a délieknél. Vannak dropjai, de alapvetően nem rossz a keze. Blokkolásban pedig kifejezetten erős.

Danny Watkins megint villogott. Főleg a húzások mennek neki nagyon jól. Megpróbálkozott a centerkedéssel is, de ez annyira nem ment neki.Allen Bailey most is képes volt a nyomásgyakorlásra, főleg erőből, míg Brooks Reed a sebességével alázza az OL játékosokat. Pernell McPhee is megverte a hét egyik legrosszabbját, Lee Ziemba-t. Sam Acho végre kezdi megtalálni a játékát. 11-11 ellen szépen ütötte el Dalton egyik passzát.

Josh Bynes csak egy kicsit volt jobb, mint az eddigi napokon. Továbbra is nagyon kevés amit mutat. Nate Irving a pass védekezésben csinált szép dolgokat. Például amikor az endzone-ban csapott el egy Dalton passzt. A blokkok áthágása nem nagyon megy neki, de ettől függetlenül simán lehet belőle NFL kezdő. Colin McCarthy mozgása gyönyörű, főleg a backpedalja a passzoknál. Az ösztönei és a futások lereagálása már nem annyira. Kelvin Sheppard méretei ellenére hatalmas részt játszik be a pályából. Jól zónázik, de a futások irályát is hamar megérzi és jól reagál. McElroy például már a LOS mögött elkapta egy redzone gyakorlatnál. Chris White jól helyezkedik a futásoknál, de gyakran megeszik a blokkolók. Nem elég hatékony. Maximum hátsó körös játékos.

Ahmad Black-et sokan figyelték most. Főleg, hogy mennyire laza a csípője. Végül is nem vallott szégyent, így megmaradt az esélye arra, hogy esetleg cornerback-ké konvertálják a profik között. Curtis Brown nagyot játszott az utolsó edzésen, több nagy játéka is volt. Előbb Dwayne Harris, majd Ronald Johnson elől ütött el labdát, utóbbi majdnem pick lett. Atletikussága megkérdőjelezhetetlen. Zac Etheridge a box-ban jól dolgozik, de a csípője merev, akár csak Marcus Gilchrist-nek, aki főleg emberezésben gyenge. Zónázásnál tűrhető. DeAndre McDaniel napja is megfelelő volt. Közel tudott maradni az elkapókhoz, a futás ellen pedig az egyik legjobb az itteni DB-k közül. Még a blokkokon is képes átmenni néha. Charley Clay ellen volt egy szép játéka a redzoneban. Johnny Patrick nem edzett és a meccsen sem fog játszani térdsérülés miatt. DeMarcus Van Dyke-ot Leonard Hankerson alázta többször is. Nem igazán érzi, hogy mit fog csinálni a WR. Több mentális hibát is vét. Shareece Wright nem volt most rossz. Csípője laza, jól fordul, a backpedalja is szép. Viszont sokszor elhagyja a helyét, ami miatt lemarad az emberéről. Emiatt kapott most is TD-t Ronald Johnson-tól.

Két keményebb nap után ismét csak sisakban és vállvédőben edzette az északi fiúk a napsütésben.

Kendric Burney volt a nap sztárja. A cornerback labdát szerzett Lockertől és Stanzitől is, Kaepernick ellen viszont elejtette az interceptionnek hitt passzt.
A legjobb corner továbbra is Jalil Brown, aki még a Colorado-ban is csak 2. számú ember volt, de most Titus Young ellen is odatette magát.

Linebackerként gyakorolt Jeremy Beal, és nem is tűnt elveszettnek. Sokkal hasznosabb, ha álló helyzetből kezdi a játékot.
Mark Herzlich ugyan nem elit passz elleni védő, de tudja, hogy mit kell csinálni. A sokkal kisebb és gyorsabb futót, Da’Rel Scottot ki tudta venni a játékból azzal, hogy mikor elindult a levegőben a labda, eltakarta előle a kilátást a hosszú kezeivel.
Greg Jones-nak sem erőssége a zóna, Mike McNeill ellen járt ma pórul. Labdavesztése is volt.

A védőfalban most debütált Terrell McClain, aki a South Floridából ugrott be. Domináns volt Kowalski ellen és Moffittot is nagy harcra késztette. A 11-11 elleni játékban jól tömte a lyukakat, szóval bizonyította, hogy nem véletlenül van itt.
Ian Williams-nek nem ment a pass rush. Brandon Fusco egymás után 3 játékban nyomta őt vissza, de Moffitt ellen sem lett jobb a helyzet. Fua teljesítménye is visszaesett, vele is Fusco babrált ki.
A legjobb DT sokadjára is Christian Ballard volt, akinek az erejére Schillingnek és Pinkstonnak sem volt válasza.
A pass rusherek közül Pierre Allennek nagyon erős az alsóteste, így el tudta nyomni Kowalskit, de különösebben nem villogott. Ryan Kerrigan megint hatékony volt, Carimi csak holding árán tudta megfogni. Jól robban be az üres területre, de olykor túl sokat tölt benne.
Cameron Jordan csak a szokásos, megfoghatatlan játékával rukkolt elő. Solder, Castonzo, Pinkston és Brewer is ment ellene, de sikertelenül. Különböző pass rush mozdulatok sorát mutatta be a kaliforniai.

Így, hogy nem volt teljes felszerelés rajtuk, Nate Solder a legjobb napját zárta, mert nem jött ki az erőkülönbség. Ő Herzlich ellen gyakorolt, míg Jason Pinkston az a Casey Matthews ellen, aki kétszer is beültette a hintába. Ha így halad, Pinkston csak csere lesz az NFL-ben.
Gabe Carimi olyan jól használja a kezeit, hogy az ő erejével párosulva ez olyan, mintha betonfalnak mennének a védők. James Brewernek jól ment a játék Ballard vagy Beal ellen, de Jordan más kategória. RT-nek jó lehet ő, de bal oldalra kár próbálgatni.
A jólképzett Anthony Castonzo is rendben volt, de nem kiemelkedő. Büszke lehet, hogy megnyerte a Kerrigan elleni párosítást. Stephen Schillingen nem lehet gyorsan átmenni, de senkit sem tud teljesen kivenni a játékból.
A két center versenyét Fusco nyerte, mivel Kevin Kowalskit továbbra is könnyű lenyomni. Brandon Fusco kezd belerázódni a magasabb szintű játékba, és a hirtelen jött nagy váltás után kitapasztalta, hogy miként tudja kamatoztatni erényeit a jobb játékosok ellen.Ami a labdás embereket illeti, Lance Kendricks megint elejtett egyet. Owen Marecic sem lesz a legjobb elkapó fullback a ligában, de végzi a dolgát becsülettel, remek focista.
Vincent Brown fantasztikus elkapásokat mutat be egész héten. A legutóbbi bravúrt egy középre lőtt Stanzi passz kapcsán mutatta be. Austin Pettis a touchdownokat szórja, most Joe Lefegeddel a nyakán tudott lehúzni egy labdát a levegőből, pontokat érve.

DeMarco Murray úgy tud elkapni, mint egy receiver, be is rakták a slot WR helyére, ahol csúnyán megverte a rá figyelő Greg Jones-t.
Da’Rel Scott a 11 védő elleni játékban jeleskedett, plusz a special teamben hozzá került egy remekül kivitelezett Forbath onside kick is.
Roy Helu is sokat segített magán a hét során. Türelmes, erőteljes és berobban a lyukakba. Gyakorolta a wildcat felállást is, ne lepődjünk meg szombaton, ha ő áll a center mögé!
A sztár running back pedig Kendall Hunter. A gyakorlatokban szemmel látható, hogy mindenkinél gyorsabb a lába és a passz gyakorlásnál is lehetett rá számítani. Mason Foster mellett volt elkapása, ami lenyűgöző volt.

Ricky Stanzi nem zárt jól napot. Lassan olvasta a védelmet és enerváltan mozgott, és Burney el is lopta az egyik passzát. A red zone-ban nem volt vele baj, de a 2 perces offense megint nem jött össze neki és ez nem NFL kezdőkhöz illő teljesítmény.
Jake Locker legrosszabb napja volt a mai. Pontatlan és rossz döntéshozó, főleg a red zone-ban. Néhány túldobott labda mellett két picket dobott, Matthews-nak illetve Burney-nek majd a snapből is fumble-t csinált 11-11 ellen. Nem volt szép látvány.
Egész héten azt mondogatják az emberek, hogy mennyire meggyőző Colin Kaepernick, de mi csak a szenvedést láttuk eddig tőle. Most ez megváltozott és tényleg bíztató volt. Volt egy csodás passza Foster feje felett, jobbra elmozogva Dwayne Harris-nek aztán az end zone szélébe Titus Yougnak egy precíz átadás. Néhány passza túl hosszú volt, de lábmunkája és dobómozdulata is fejlődik. Gyakorolta az option játékokat is, szóval a meccsen ilyen is lesz. Összességében tartom a véleményt, hogy Kaepernick nem volt a héten olyan jó, mint azt egyesek hangoztatják, de azt el kell ismerni, hogy a 4. napon kiemelkedőt nyújtott.

 

Scott Wright és Shane P. Hallam tudósítása alapján fordította Tálosi Tibor (Haromt) és Herczeg Ádám (Höri)