TNF beharangozó - 10/08

Írták: Höri, r.baggio — 2015. október 8., 16:17

Nem egy, hanem két mérkőzést rendeznek ma Houstonban, mindezt egy Los Angeles - Seattle összecsapással megtoldva az NFL és NCAA jóvoltából.

TNF beharangozó - 10/08

Houston-Indianapolis
Houston-SMU és USC-Washington (NCAA)

 

Houston Texans - Indianapolis Colts
2015. október 8., 02:25 (NRG Stadium, Houston) - tv: sport2

Houston Texans
- Mi történt a múlt héten: Az Atlanta technikai K.O. után befejezettnek tekintette a mérkőzést, de garbage time-ban sikerült szebbé tenni az akkor 42 pontosnak kinéző vereséget. Megint volt QB-csere, Brian Hoyer csereként jobb benyomást keltett, mint Ryan Mallett, de a kezdőben így se lesz váltás.

- Hiányzók: Öt játékos biztos, hogy nem játszik. Cecil Shorts és Nate Washington az elkapósorból hiányzik majd, Quintin Demps kiesése pedig a megoldatlan safety-poszton jelent újabb kihívást. A kiegészítő emberek közül Akeem Dent és Jonathan Grimes szereplése is kizárt. Kérdéses besorolást kapott Whitney Mercilus, Chris Polk és Lonnie Ballentine. Annak lehet viszont örülni, hogy Arian Foster startra kész és elvileg nagyobb terhelést is kap majd, mint vasárnap.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Ryan Mallettre elsősorban, hiszen Houstonban van a legkisebb bizalom a mindenkori irányító felé, Bill O'Brien nem szívbajos meccs közben lekapni a szenvedő játékmesterét. Arian Foster snap-száma és egészségi állapota is a levegőben lóg, de az biztos, hogy ha nyerni akar a Texans, akkor tőle átlag feletti játékra van szükség. A "Nuk" Hopkins - Vontae Davis csata csemegének ígérkezik, főleg mert elfogyott a depth a nagyszerű WR mögött. Talán eljön Jaelen Strong ideje?

Indianapolis Colts
- Mi történt a múlt héten: Az új éra első Luck-mentes meccsén szerencsés győzelmet arattak, miután a Jacksonville nem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel a győztes mezőnygól-kísérleteknél. Egy kevés pontos, alacsony színvonalú meccsen sikerült a divízió-mérleget 2-0-ra alakítani.

- Hiányzók: Vasárnap esett ki a védelem közepéről Jerrell Freeman, akit nem sikerült négy nap alatt meggyógyítani. Björn Werner és Tyler Varga szintén pihen, hogy nyugodtan tudják nézni az Európa-bajnoki selejtezőket. Jahlil Brown CB kidőlt a teljes szezonra, de Greg Toler ma debütál a szezonban. Andrew Luck válla volt már jobban, de várják vissza, miközben Matt Hasselbeck megbetegedett. Mai hírek szerint Luck csak dobálgat majd meccs előtt, de nem kezd, Hasselbeck a kórteremből ugrik be a meccsre. Egész héten oldalvonalon kívül volt mindkét játékos, Josh Johnson a 3. QB jelenleg, aki egy hete kerettag. Nincs 100%-os állapotban, de bevethető Vontae Davis, Henry Anderson és Mike Adams is. Dwayne Allen bokája rendbe jött 2 meccset követően.

- Kire kell figyelni, mikor náluk a labda: Matt Hasselbeck érettsége meglátszott a játékán, sokkal kockázatkerülőbb volt, mint Luck szokott, viszont a sorozatterheléstől már elszokott. Lehet, hogy végig se bírja a meccset, ezesetben az összefércelt Luck vagy a semmiből előkapott Johnson játéka is megjósolhatatlan, hogy milyen lesz. Az semmiképp sem segít, hogy JJ Watt szeretné majd elkapni párszor az épp benn lévő QB-t, miközben a Colts OL a belső rush-sal ritkán tudott elboldogulni. Andre Johnson a volt csapata ellen talán felszívja magát, miközben egyértelműen beelőzte Donte Moncrief a rangsorban. Frank Gore felemás évet fut, két értékes fumble-t is eldobott az end zone-ba, így Luckkal párhuzamosan hibáktól mentes performanszt várnának tőle kivételesen, ugyanis ebben a párharcban valószínűleg nem kell ponteső a diadalhoz.


Érdekességek:

- Zsinórban a 16. AFC South győzelmére készül a Colts, soha ilyen domináns csoportteljesítményt nem látott az NFL. Utoljára 2012. decemberében kaptak ki div meccsen, épp a Texans ellen.
- Andre Johnson 12 év alatt 13597 yardot és 64 touchdownt termelt a Texans mezében, mielőtt tavasszal aláírt Indianapolis-ba.
- Andrew Luck eredeti bejelentett lakcíme Houston volt.

Legutóbbi találkozásuk:
December 14-én egy 17-10-es, nem túl emlékezetes összecsapáson kerekedett felül a Colts.

Mi történhet most?
Néhány kijózanító pofonon túl van már a Houston, akiktől az NFL élmezőny elég távolinak tűnik, viszont a Colts sem tagja jelenleg ennek az elit csoportnak. Mivel nem tudni pontosan, hogy hogy szolgál Andrew Luck és Matt Hasselbeck kedves egészsége, így csak feltételezni lehet, hogy egy leegyszerűsített taktikával jönnek elő Paganóék és várhatóan hajaz a játék képe majd a Jaguars elleni meccsére. Csoportmeccsről lévén szó, O'Brient így kevesebb meglepetés fogja érni, ha minden a terveik szerint alakul. Devonta Freeman át tudott rohanni a Texans védelmén, ami reményt adhat Gore-nak is, miközben az Indy oldalán sokkal több veszélyes, megjátszható célpont található, mint a hazaiaknál. Talán az is kiderül, hogy egy összedrótozott Hasselbeck (vagy Luck) többet ér-e, mint egy fullon pörgő Ryan Mallett. Nincs egyszerű dolga az arkansasinak, mivel teljesítménykényszer alatt játszik és ugyan mára megerősítették a kezdő pozícióját, ez egy nagyon törékeny bizalom. A Colts esélyesnek számítana Luckkal, de egyrészt a Texans számára szépen felrajzolták a Colts korábbi ellenfelei a győzelmi receptet - a kérdés, hogy az itteni védelem el tud-e jutni arra a szintre, amivel a Bills vagy a Jets teljesen lebénította a Colts támadójátékát. Másrészt Luck nélkül már a Jaguars ellen is fej-fej mellett haladt a két csapat, a Houston pedig kicsivel jobb erőkből áll.

 


 

02:00 SMU Mustangs @ Houston Cougars – tv: ESPN2

Mi a helyzet a Mustangs-nél? Az új főedző, Chad Morris debütálása a várakozásoknak megfelelően, gyengén indul, de az 1-4-es mérleg ellenére már érződnek a Clemson korábbi offenzív koordinátora által végrehajtott gyökeres változtatások hatásai. Persze a mézeshetek a másodosztályú James Madison elleni vereséggel hamar véget értek, a védelemnek is mutatnia kellene már valamit.

Mi a helyzet a Cougars-nál? Az Ohio State-tel OC-ként bajnok Tom Herman houstoni elődjétől sokkal jobb keretet örökölt, mint Morris Dallas-ban, viszont a 4-0-ás start, közte a Louisville idegenbeli megverésével igen komoly fegyvertény, főleg a mutatott játékot látva.

Kiemelt párharc: Jonathan Yenga, OLB vs Greg Ward Jr, QB - a Buckeyes támadósorának idei meglepő vergődését látva sokan már elkönyvelték, hogy Herman volt a sikerek egyértelmű záloga, az igazi QB-guru, így mikor a főedző irányítóját Braxton Millerhez hasonlítja, annál nagyobb dicséretre nincs szükség. Őt kellene az eddig 30 szerelést jegyző Yenga-nak részben hatástalanítania, vagy legalábbis a zsebben maradásra kényszerítenie, hogy az SMU bármi esélyhez juthasson.

Miért nézzem? Két neves szakember gárdájának összecsapása a Houston tavaly átadott, gyönyörű stadionjában, mely a támadófutball szerelmeseinek kínál kiváló szórakozási lehetőséget.


03:00 Washington Huskies @ USC Trojans – tv: ESPN

Mi a helyzet a Huskies-nál? A kötelezőket megnyerték, két jobb ellenfelükkel szemben hajszálnyival elbuktak, így a 2-2 dacára nincs hatalmas letargia Seattle-ben, a 2015-es idényt amúgy is előzetesen kimondva-kimondatlanul a teljes újjáépítésre szánták Chris Petersenék.

Mi a helyzet a Trojans-nél? A Stanford elleni otthoni zakót követően felerősödtek a Steve Sarkisian HC eltávolítását követelő hangok, melyeket az Arizona State otthonában aratott sima győzelem elhallgatott, ám a brutális menetrend nem enged meg újabb botlásokat. A Washington még az egyszerűbb feladatokhoz sorolható, elméletileg.

Kiemelt párharc: Jaydon Mickens, WR vs Adoree’ Jackson, CB – Mickens alulértékelt elkapó (miközben a U-Dub elkapási örökranglistáján már az ötödik), aki a draft boardokon is szép csendben feljebb kúszhat, ha körülrajongott Jackson nem tudja leszedni a pályáról. Bár a WR Kevon Seymourral is összefuthat, a végzős CB most tér vissza térdsérüléséből.

Miért nézzem? Pac-12 rangadó a hajnali órákban, ennek egyet kell jelentenie az őrületes izgalmakkal (#Pac12AfterDark).