TNF beharangozó - 11. hét

Írta: empty taxi — 2016. november 17., 20:36

Ki ered a Falcons nyomába?

TNF beharangozó - 11. hét


Carolina Panthers - New Orleans Saints

2016. november 18. 02:25, Bank of America Stadium, Charlotte (TV: Sport2, ÉLŐ)

A 11. hét csütörtöki nyitómérkőzésén ezúttal az NFC South az érdekelt, a 3-6-tal álló Panthers fogadja 4-5-ös mérleggel bíró szenteket. Mindkét csapat bőven nyerhető meccset bukott a múlt héten hazai pályán, a Carolina a Chiefs-szel, a Saints pedig a Broncos-zal nem bírt.

A hazaiak csapatából hiányozni fog A.J. Klein (LB), Colin Jones (S) és Michael Oher (LT), mindannyian agyrázkódással bajlódnak. Kérdéses besorolást kapott a két center, Ryan Kalil (váll) és Gino Gradkowski térd, előbbi valószínűleg beöltözhet, utóbbi valószínűleg nem. A vendégek Terron Armsteadre (T, térd) és Daniel Lascora (RB, térdhajlító) nem számíthatnak ma, kérdéses a státusza Delvin Breauxnak (CB, szárkapocscsont) és Travaris Cadetnek (RB, lábujj), mindkettőjük esetében az az esélyesebb, hogy nem tudják vállalni a mai meccset. Ha Breaux nem tudja ma vállani a játékot, akkor B.W. Webb és Sterling Moore feladata lesz Kelvin Benjamin és Ted Ginn limitálása.

Persze a Cam Newton vezette passzjátékban a tight end Greg Olsen is komoly szereplő, az ő semlegesítésére is ki kell találnia vmit Dennis Allen védőkoordintornak. Newton pontossága idén nem az igazi, de a Saints ideális ellenfél arra, hogy formába lendüljön: mind a pass rush mind a secondary a liga hátsó harmadához tartozik. A Carolina futójátéka Jonathan Stewartra épül, akin azonban kezdenek látszani az öregedés jelei, nem tud komolyabb terhet levenni Newton válláról, Cameron Artis-Payne-t pedig nem szokták az aktív keretbe nevezni, ha Stewart egészséges. A New Orleans védelme futás ellen azért megüti a ligaáltag szintjét, bár a 12 engedett futott touchdown sok, a 4. legtöbb a ligában.

A labda túloldalán adott egy kiváló formában lévő Drew Brees, aki a Brandin Cooks, Michael Thomas, Willie Snead elkapóhármassal, valamint az összekötő Coby Fleenerrel kiegészülve a liga egyik legjobb passzjáték mutatja be hétről hétre ebben az esztendőben is. Ha ez nem lenne elég, megfelelő támogatást nyújt a földön Mike Ingram és Tim Hightower, különösen előbbinek van most jó idénye. Mario Addison, Star Lotulelei és Kawann Short vezetésével egész jól szerepel a Panthers pass rush 2016-ban, gond lehet a vendégeknél Armstead hiánya. A rutintalan másodvédelem is fejlődget, de Brees célpontjainak a lefedezése azért valószínűleg még nagy falat lesz nekik.

A mérkőzés valódi tétje, hogy ki marad lőtávolban a csoportot 6-4-gyel vezető Atlanta Falcons mögött, illetve a győztes a wild card helyektől sem lesz messze a forduló végén. A két csapat örökmérlege 23-20 a párducok javára. Legutóbb szinte napra pontosan 1 hónappal ezelőtt, október 16-án találkoztak, akkor Will Lutz 11 másodperccel a vége előtt értékesített egy 52 yardos mezőnygólt, így nyert 41-38-ra az akkor hazai pályán játszó Saints. Vegas hasonlóan szoros mérkőzésre számít most is, hiszen 3 pontos handicapet adott a Panthersnek, viszont kevesebb pontot jósolnak, 52 pontra lőtték be az over/undert.