ender1112

Kansas City Chiefs

ender1112
Utoljára láttuk
5 perce
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
2 004


Utolsó 10 fórum hozzászólás

1 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
 telex.hu/gazdasag/2024/03/27/arkedvezmeny-konyvek-javaslat-tilalom

Biztos túl sok könyvet vesz a nép, ez nem maradhat így!
warr_b
2 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Sikerült befejeznem a háromtest-probléma könyvet mára.
Nézem hogy a mára beharangozott Netflix sorozat fent van-e már a virágboltban, amikor látom hogy van egy sokkal autentikusabb 30 részes feldolgozása a könyvnek:
 www.imdb.com/title/tt20242042/
Látta ezt valaki?
bcsarli, Udvari Főkóstoló
Nem, de olvastam a trilogiat, es felirtam a sorozatot. 😊
Zsellér van de Vrij
nekem eddig adja.
kiváncsi vagyok h az igazán elborult dolgokat a 2.-3. könyvből h adják majd vissza vizuálisan
Kúrfürst briareos
Te most a kínai verzióra írod ezt?
bcsarli, Udvari Főkóstoló
A kínai verzió unalmas, de nézhető szvsz: nagyon lassú, mérsékelten gagyi cgi-vel, kihagyták belőle a Mao alatti brutális időkre való fontos visszaemlékezést.
3 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
A fanyalgók tényleg megszokták hogy diktatúrában élünk, mert ami a felvételen van az egy demokráciában elég súlyos. Az igazságügyminiszter beszél egy folyamatban lévő bírósági ügyről, amiből egyesek csak úgy "kihúzatják magukat". Tényleg milyen atombombára vártok?
Pep71
Megszokta, nem szokta meg, attól még ugyanabban él mindenki 😀
7 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Zsellér van de Vrij
Már megint "one of the largest missile attack ever"

Csak annyit tudok erre mondani, amit a múltkor is: amíg kerülőutakon minden nyugati cuccot be tudnak szerezni az oroszok, azt is ami konkrétan fegyvergyártáshoz kell, addig nem érdemes csodálkozni ezen.

Ha a preciziós rakétáik 50+ %-ban nyugati alkatrészből állnak, és 2 éve semmi ilyesmihez nem juthatnak hozzá, akkor hogy tudnak változatlan kapacitással gyártani? Ezen kellene egy fél pillanatig elgondolkodni a nyugati döntéshozóknak.
Jan
Min kell elgondolkodniuk? 2024, globalis gazdasag es ellatolancok. Csinalnak az oroszok 3 shell company-t vagy megvesznek 3 olyat aminek mar van 2-3 penzugyi eve es megveszik ok a “cuccot”, majd atviszik az oroszokhoz azt, amit papiron a vilag masik felen hasznalnak.

Plusz a tamadas tobbsegehez irani deonokat hasznaltak, az szerintem nem precisios raketa, habar lehet tevedek.

Teljesen nem lehet oket elzarni, de ha eroforrrasokat kell bele tenniuk, hogy megszerezzek keruloutakon, mar az is jobban megeri, mint nem megtiltani a kozvetlen ertekesitest, ami(nek a megengedese) amugy moralisan/politikailag sem lehetseges.
undisputedly
Az oroszok el tudták érni, hogy Ukrajna ne kapjon elég hadianyagot nyugatról. Akkor fordítva lehetetlen? A nyugat nem tudja elérni, hogy Oroszo. ne tudjon beszerezni hadianyag alkatrészeket tőlük? Nevetséges.
Jan
Jó, de az orosz képviselőket nincs értelme lefizetni, mint az amcsikat, mert az oroszoknak nincs semmi érdemleges hatalmuk; Putyint meg nem lehet, így aztán hogyan tudnád belülről megfúrni a rendszert?
9 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Érdekes koncepció, ha tényleg ennyire passrush fókuszú falat építünk. Még a cseréink között sincs klasszikus NT méretű és profilú csávó.
nasheem
Szembejön a Ravens, oszt ott a vége 😉
9 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Ahogy várható volt, Vitézy Dávid elindul főpolginak.
Nomac
Ezek szerint úgy állnak a számok a mérések szerint, hogy nemfideszesként kell indulni a fideszeseknek 😊
18 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Örülnék ha valaki akinek van belső infója megosztaná, hogy mi folyik a kutyáknál.
zinedine5
Ezt találtam:

"Nagy Dávid MKKP Újpest

Kedves Mindig Aktív Passzivisták Barátok Üzletfelek!
Próbálom röviden és nem túl zavarosan, kevés szekunder szégyenérzetet kiváltó pátosszal:
Kurva nehéz két napon vagyunk túl: a tegnapi napon az elnökség azon előterjesztését nem szavazta meg a tagság, miszerint a 12. kerületben, előválasztáson keresztül indulna Gergő polgármesterként, olyan feltételekkel, hogy bármilyen más ellenzéki párt és a fidesz nélkül is győzelem esetén többsége van önmagában az MKKP-nak.
Beszélve mindenkivel, résztvéve a párt utóbbi 6 évében passzivistaként, 3 évében alkalmazottként biztosan állíthatom, hogy a párttagság protest és mozgalmi mentalitása ütközött ki, nem pedig a vélt és joggal félt “bázisdemokrácia”. A tagság elbizonytalanodott egy a jövőjét is meghatározó döntésben, autonómiáját féltve szétszavazott - ez a döntés bármilyen más haszonleső pártnál jelzem úgy csúszott volna át, mint kés a vajon. Annak minden pozitív és negatív hozadékával együtt.
Viszont itt nem, és Gergő tegnap teljes jogosan abban bizonytalanodott el, hogy a Párt mögötte és Suzi mögöttük van-e úgy, ahogy eddig és nagyon mélyen elgondolkodtak, hogy van-e értelme így tovább csinálni. Ezután született meg a szűk facebook csoportunkba Gergő postja a lemondásról. Igen, ez az a csoport ahol dúlunk a rosszabb időszakokban, mikor éppen nem tudunk találkozni. Kérlek, hogy ezt kezeljétek a helyén. Az hogy egy ilyen kiszivárog, az persze a mi hibánk.
Óriási előrelépés előtt állunk, az utóbbi két évben az emberek elkezdték érteni a protesztpárti léten túl is, hogy mivégre vagyunk a világon - mi pedig ennek megfelelve fokozatosan jobban csináljuk az elmúlt pár évben. Ennek a professzionálása zajlik és zajlott 2021 óta. Sokkal több, mint kevesebb sikerrel.
Ne adjátok fel, a dolog nem visszafordíthatatlan - nem volt verekedés, és kokain sem ment cigányútra. A holnapi napon 20:00 találkozunk a tagsággal és ismét beszélünk, erről is írok majd.
Kertelni meg nem fogunk előttetek, baj van és feszkó, ezt nagyon rövid idő alatt fel kell oldanunk - és muszáj lesz profi módon. Bízzatok benne, hogy az eddigiekhez hasonlóan ezen is túl leszünk a tagsággal, veletek, a legaktívabbakkal és persze minden passzivistával.
Folyt köv!
Ja még egy dolog. Ne a százalékokon gondolkodjatok most, hogy akkor jaj mi lesz. Közösségi média, ismerősökkel hadakozás ki, egy doboz sör, netflix, placebonyugtató mentos cukorka be. Amikor a támogatottságunk 0-2-3-4% volt és egyszer 5-10-15<% lesz azok csak számok lesznek és egy végtelenül torzult világban, egy kritikus módon megromlott közízlés szerint.
Ami viszont nem csak szám, az a 8000 passzivista, a többezer cselekvő akció és a kritikus gondolkodás. A világról. Magadról. És magunkról. Meg persze, hogy világszinten is különlegesek voltunk, vagyunk és leszünk.
Ja és a legfontosabb, Bocsánat."
18 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Egy pelda arra, hogy miert szamit jobboldalinak az aki 15 eve meg az amerikai bal-kozep tagja volt: par hete egy illegalis bevandorlo megeroszakolt es brutalisan megolt egy 22 eves egyetemista lanyt, Laken Riley-t, Georgiaban. Miutan futas kozben az egyetemi kampuszon a futoutrol lerangatta es megeroszakolta, osszeroncsolta a koponyajat. (A venezuelabol Biden alatt illegalisan bevandorlotak kozott rengeteg bandatag van, foleg NY-ban van veluk sok problema).

Mivel a modern amerikai tortenelem legnagyobb migracios- es hatarvalsaga zajlik az allamokban, Biden szepen importalja be a harmadik vilagbol a szavazokat, a jobboldalnak ertelemszeruen ez az egyik nagy valasztasi temaja. A kozvelemenykutatasok szerint amugy a demokrata szavazok szerint is valsag van es nem elegedettek a hatar kerdesevel, a gazdasagi helyzet mellett ez az egyik legfontosabb tema a szamukra is.

Orszagos hir lett az ugybol, de Biden nem regalt ra hetekig. A jobboldal felepitett egy gyors kampanyt arra, hogy “mondja ki a nevet”. Biden nem tette. Egeszen a napokban lezajlott State of the Union beszedeig, amikor is probalta minimalizalni a gyilkossagot, de kozben kimondta, hogy a lanyt egy illegalis migrans olte meg. Amugy a beszedeben ugy hallani, hogy a nevet is elrontja a lanynak es Lincoln-nak hivja Laken helyett. (Lincoln Riley egy egyetemi fociedzo).

Attort tehat a sztori, nem tudta tovabb ignoralni a liberalis media es a demokratak. Az elmult 2 napban tobb szaz cikk jelent meg a temaban es Biden is elnezest kert… de nem egeszen azert, amit gondoltok. Nem azert, mert szandekosan megnyitotta a hatart milliok elott es ezert halt meg egy fiatal, ismet. De meg csak nem is azert, mert elrontotta Laken nevet.

Azert kert elnezest, mert “illegalis bevandorlonak” nevezte azt a venezuelabol a kormanyzasa alatt bemigralt bandatagot, aki megolte Laken-t. Nancy Pelosi mar a beszed utani talkshawban kijelentette, hogy az elnoknek nem lenne szabad ilyen kifejezeseket hasznalnia.

A demokratak annyira elmentek balra 10-15 evvel ezelotti onmagukhoz kepest, hogy az elnokot jobban erdekli, hogy ne sertse meg az illegalis migranst, mint az a fiatal allampolgar akit megolt.

 www.nytimes.com/2024/03/09/us/politics/biden-undocumented-immigrant-regret.html
 www.politico.com/news/2024/03/09/biden-regrets-word-illegal-sotu-00146143

Ide teszek akkor egy 2008-as videot kontrasztnak, hogy lassuk milyen radikalis lett a demokrata hozzaallas a temahoz, a szenatusi demokratak vezetojetol (hagyomanyosan a demokrata part vezetojekent tekintunk a poziciora), Chuck Schumertol, de Obamatol is vannak ilyen beszedek 2008-bol:

"Az illegalis bevandorlas rossz dolog." "Amikor olyan kifejezeseket hasznalunk, mint "nem-dokumentalt" munkasok, olyan uzenetet kozvetitunk az amerikai polgaroknak, hogy a kormanyuk nem veszi komolyan az illegalis bevandorlas kerdeset."




undisputedly
Sőt, ma már a 'nigger' szót nem is merik kimondani, csak n betűs szóként hivatkoznak rá.. hát hova jutott a zusa? 😀
Amúgy meg tényleg azt várod el, hogy egy dem elnök a rep választási narratívát kövesse?
ender1112
A kommented elso reszet inkabb nem minositem.

Gorbe tukor ez a demokrataknak ami jol mutatja, mennyire bal szelre sodrotak ahhoz kepest ahol nem is olyan regen alltak.

Biden maga hozta letre a hatarkrizist, szandekosan, aktiv dontesekkel, a problema nem ott van, hogy nem beszel rola, mert kinos neki, hanem ott, hogy egy egy venezuelai gyilkost nem akar megserteni, az aldozatra meg sz@rik teljesen. Tehat leirom megegyszer: az illegalis bevandorlok megsertese, a szelso bal altal nem kivanatos jelzo hasznalata nagyobb problema neki, mint hogy ezek az emberek fiatal noket eroszakolnak es olnek meg. De ugye kinek hol vannak a prioritasok.
undisputedly
Szóval az illegális bevándorlók azért mennek a zusába, hogy öljenek és erőszakoljanak. Ez Fox szintű ostoba prop, amibe nem megy bele a dem párt. Ha meg szélsőbalról van szó, ne mondd már, hogy nem láttál még valódi szélsőbalt, mert a dem balszárny az sok minden, de nem szélsőbal.
19 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Kíváncsi vagyok mennyire fog megdolgozni a pénzéért.
R4v3N
Ahogy a cap emelkedik, öt év múlva ez már a közép kategória fizetése lesz.
19 napja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Egy pelda arra, hogy miert szamit jobboldalinak az aki 15 eve meg az amerikai bal-kozep tagja volt: par hete egy illegalis bevandorlo megeroszakolt es brutalisan megolt egy 22 eves egyetemista lanyt, Laken Riley-t, Georgiaban. Miutan futas kozben az egyetemi kampuszon a futoutrol lerangatta es megeroszakolta, osszeroncsolta a koponyajat. (A venezuelabol Biden alatt illegalisan bevandorlotak kozott rengeteg bandatag van, foleg NY-ban van veluk sok problema).

Mivel a modern amerikai tortenelem legnagyobb migracios- es hatarvalsaga zajlik az allamokban, Biden szepen importalja be a harmadik vilagbol a szavazokat, a jobboldalnak ertelemszeruen ez az egyik nagy valasztasi temaja. A kozvelemenykutatasok szerint amugy a demokrata szavazok szerint is valsag van es nem elegedettek a hatar kerdesevel, a gazdasagi helyzet mellett ez az egyik legfontosabb tema a szamukra is.

Orszagos hir lett az ugybol, de Biden nem regalt ra hetekig. A jobboldal felepitett egy gyors kampanyt arra, hogy “mondja ki a nevet”. Biden nem tette. Egeszen a napokban lezajlott State of the Union beszedeig, amikor is probalta minimalizalni a gyilkossagot, de kozben kimondta, hogy a lanyt egy illegalis migrans olte meg. Amugy a beszedeben ugy hallani, hogy a nevet is elrontja a lanynak es Lincoln-nak hivja Laken helyett. (Lincoln Riley egy egyetemi fociedzo).

Attort tehat a sztori, nem tudta tovabb ignoralni a liberalis media es a demokratak. Az elmult 2 napban tobb szaz cikk jelent meg a temaban es Biden is elnezest kert… de nem egeszen azert, amit gondoltok. Nem azert, mert szandekosan megnyitotta a hatart milliok elott es ezert halt meg egy fiatal, ismet. De meg csak nem is azert, mert elrontotta Laken nevet.

Azert kert elnezest, mert “illegalis bevandorlonak” nevezte azt a venezuelabol a kormanyzasa alatt bemigralt bandatagot, aki megolte Laken-t. Nancy Pelosi mar a beszed utani talkshawban kijelentette, hogy az elnoknek nem lenne szabad ilyen kifejezeseket hasznalnia.

A demokratak annyira elmentek balra 10-15 evvel ezelotti onmagukhoz kepest, hogy az elnokot jobban erdekli, hogy ne sertse meg az illegalis migranst, mint az a fiatal allampolgar akit megolt.

 www.nytimes.com/2024/03/09/us/politics/biden-undocumented-immigrant-regret.html
 www.politico.com/news/2024/03/09/biden-regrets-word-illegal-sotu-00146143

Ide teszek akkor egy 2008-as videot kontrasztnak, hogy lassuk milyen radikalis lett a demokrata hozzaallas a temahoz, a szenatusi demokratak vezetojetol (hagyomanyosan a demokrata part vezetojekent tekintunk a poziciora), Chuck Schumertol, de Obamatol is vannak ilyen beszedek 2008-bol:

"Az illegalis bevandorlas rossz dolog." "Amikor olyan kifejezeseket hasznalunk, mint "nem-dokumentalt" munkasok, olyan uzenetet kozvetitunk az amerikai polgaroknak, hogy a kormanyuk nem veszi komolyan az illegalis bevandorlas kerdeset."




undisputedly
Sőt, ma már a 'nigger' szót nem is merik kimondani, csak n betűs szóként hivatkoznak rá.. hát hova jutott a zusa? 😀
Amúgy meg tényleg azt várod el, hogy egy dem elnök a rep választási narratívát kövesse?

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 1 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Tegnap veszekedtünk a feleségemmel, és azt mondta, hogy igazam van.
Help, ilyenkor mi van??? 😀
warr_b
Azonnal kérj bocsánatot.
több mint 2 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
több mint 2 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
sajnálom, de létezem....
Fungus
Jajjj istenem. Elfogytak az észérvek és jön a martirkodas?
roberto23
Voltak észérvek? 😀
több mint 2 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Anonymous hackers leaked Nestle database that refused to leave #Russia

It is 10 GB of data of e-mails, passwords and clients of one of the largest food company in the world.
Amadeus
Unpopular opinion tudom, de nálam ez az ottmaradó cégek vegzálása, is brutál szánalmas.

Persze lehet szopkodni azokat, akik a jó hírverés és marketing miatt IDEIGLENESEN megszüntették az ottani jelenlétüket, de ne basztassuk már azokat, akik nem tolják ezt a képmutató szarságot... Legalábbis remélem senki nem gondolja komolyan, hogy amint elül a vihar, nem lesz egy éven belül újra meki, ikea és lui vuttyon Moszkvában...
Hanni
De hát éppen ez a lényeg, hogy ideiglenesen a lehető legnagyobb gazdasági nyomást gyakoroljanak az oroszokra, ha már fegyveresen senki nem segít. És persze, valamikor mindenki visszatér a szokásos ügymenethez, ez nem egy örökös kiátkozás.
több mint 1 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
 nepszava.hu/3170752_magyarorszag-europai-unio-tamogatas-kina-panda-kotveny

Izé.
warr_b
Nos, ez illetve ennek az egyre komolyabb eshetősége veszélyesebb, mint bármi, ami ma történt. 10-12 milliárd euró nem tétel Kínának és OV gondolkodás nélkül felveszi, ha az EU visszatart pénzeket.
Ahogy hallottam, most éppen azt akarja elérni, hogy 0 euró legyen amennyit visszatart Brüsszel, vagy felvesszük a kínaikatól - de ezt meg az EU (közvetetten a NATO) nagyon nem akarja és nem akarjàk elhinni, hogy tényleg elmegy a kínaikhoz. Ha eddig azt hittük, hogy az elmúlt hónapok szóltál a “ki rántja el előbb a kormányt”-ról, akkor nézzük csak meg a következő heteket.
MC12
Ha most lenne április, ezeknek az információknak a tudatában is rájuk szavaznál?
Szokol
Ha ma lenne április, és ezeket tudnám, hogy fognak történni, akkor minden forint érdekeltségemet eladnám, vennék dollárt, rájuk szavaznék, és szeptember 29-én egy borzasztóan gazdag ember lennék 😊
MC12
Köszönöm, hogy megtiszteltél a válaszoddal, értékelem. Írhattál volna annyit is, hogy boldog karácsonyt.
Szokol
Egyáltalán minek kérdezted? Aki 2022 elején fideszes, az 2022 végén is az marad. Majd ha Orbán eltűnik valamikor, akkor derül ki, hogy ez csak belülről bomlasztás volt 😊
ender1112
Nagyjából igen. Hasonlóképpen értettem meg azt is, hogy aki még 2022-ben is támogatni tudja a jelenlegi ellenzéket, az se fog már kifarolni mögülük.

Eléggé megdermedtek a frontvonalak, persze kisebb változások még elképzelhetőek, mint amilyen a mihazánk meglepetésszerű bejutása volt áprilisban.
Kampman
Ez így szvsz nem igaz. Itt Orbán mellett és ellen van a nép. Ezért nem igazán az ellenzék egy meghatározott pártja mögé áll be az, aki Orbán ellen van, hanem szimplán valamelyik Orbán ellenes párt mögé, és ha az a párt netán eltűnik, talál magának másikat. Míg a fideszeseknek csak Orbán van, senki más nem számít.
2 hónapja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Megint nem a teljes kép lett megvizsgálva.

Milyen merítésből nem sikerült neki fr QB találnia? Érteném és elfogadnám a kritikát ha az lett volna, hogy 5-6 top10es picket áldozott volna QBra, amik mind becsődöltek. Az hogy x éven át nem talált fr QB materiat a középső körökben, mikor ott volt a gótQB neki, hát nem tudom ez mennyire reális elvárás. Ennyi erővel minden GM egy kókler...

Egyébként semmi garancia nincs arra hogy BB most jó QBra/megoldást választott volna. Ahogy az életben és a sportban semmire sincs garancia.

A kérdés az, hogy minek a nagyobb a valószínűsége, hogy a futball egyik legnagyobb elméje ezt a kivételes helyzetet (sok cap space+top3pick) jól megoldja, vagy jön egy wannabe ember (mint pl BOB Houstonban) aztán ki tudja mi lesz belőle.

Ettől még lehet mázlink és minden fasza lesz, csak én ennek kisebb esélyét látom.
ZERO_L
Abszolút értem az érvedet és teljesen logikus is.

Azonban szerintem a teljes képhez hozzátartozik, hogy 2024-ben már nagyon más a foci mint mondjuk a 2000-es években.

Ha azt feltételezzük, hogy az a Bill ül a padon aki anno a tudásával és a szakértelmével dinasztiát csinált a Patsből, akkor természetesen egyértelműen igazad van.

Csak én azt gondolom, hogy legkésőbb 2023-ra kicsit elment mellette pár dolog. Pl. a keretösszeállítás, edzői stáb pótlása vagy a támadójáték fejlődése. Ahogy itt a Cowherd videóban is mondták, lehet nem tudott már úgy adaptálódni GM poszton és támadójáték tekintetében.

BTW vicces látni, hogy még egy BB-hez hasonló focielme bicskája is beletört a támadóoldali játékba, de azt gondolták, hogy majd MP megoldja, mert jó (?) védőkoordinátor.
zinedine5
Tudom hogy feleslegesen irok.

adaptalodni mihez? Egyik DC HC sem fogja megoldani az O-t. A fiatalok sem. Persze tudjak segiteni az O-t es a QB-t az ellenfel es a D-ek szempontjabol vizsgalva ( es termeszetesen forditva is ).

Lesz most QB es ahhoz lehet majd jatekot es edzot parositani. Ahhoz a QB-hoz meg gyenge evek vagy merhetetlen szerencse kell. Nezd meg a Vasast. Tomlin egy allat, nulla hozzadott erteke van O-ben, de eselyuk sincs a QB-ra csak az irdatlan szerencsevel, ami mar volt egy mini hisz ok magasabban huztak ki a class 1/1 QB-jat es mar 3 ev kuka. Ha be is jon majd ha lesz OC akkor ez a 3-4 ev lesz megbocsathatatlan, ha nem akkor...Reset totalis tankolas nelkul hosszabb ideig tart. Es ez a mindketto csapat sajat csapdaja. Kraft "nem ehhez van szokva es nem ezt varja" de szukseges volt hogy most kihuzhassatok az uj QB-t. Ezt nem lehet elrontani vagy ismetlodik a dolog csak most mar nem a szerencse dont hanem siman a munka minosege. Azt hogy ezt nem BB-re bizza az elfogadhato Kraft reszerol hisz az uj rezsim sokkal tobb turelmet fog kapni es jo esellyel az uj QB-val sokkal jobb esellyekkel indul igy a felemelkedes is biztosithato ami a dontest megtamasztja. Ez egy win-win szitu neki.

Ahogy a szurkoloknal magyarazva van na annak egy resze felesleges mert egy vicces figura ezeket osszegyujti es par ev mulva visszaonti a feladokra es lesz hapogas.
no
Érti ezt valaki rajtad kívül?
7 hónapja
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Elvileg egyetértek, legyen végre tisztulás, váljon el a szar a májtól. De! Ha belegondolok, hogy a tisztulás után marad majd a DK és a Momentum - ráadásul DK-s dominanciával -, akkor már magam se tudom, mit szeretnék. (Oké, lesz egy kutyapárt is, köszönjük.)
Szar az egész.
nagylaza, főpohárnok
Rossz a sorrend. Kábé most azon filozofálunk, hogy a kádár rendszerben épüljön ki egy tiszta, rendes ellenzék amelyik majd leveri a komcsikat és milyen jó lesz akkor nekünk.

Ez a rendszer korrupt, rossz. Mindenestül. Ellenzékestül. Előbb kell rendszert váltani, aztán lehet majd jobb alternatívát keresni. Akkor majd talán sikerül, előtte felesleges is ezen filózni, nem fog menni.

(Hogy miért kell akkor az ellenzékre szavazni? Hát azért, amiért Kádár helyett jobb volt, hogy jött Grósz meg Németh Miklós, majd Horn és Medgyessy. Gyengül a rendszer, jobb az esély rendszert váltani. Gyurcsány például pillanatnyilag csak fél NER lenne, mert ha hatalomra is kerülne, a fidesz maffia ott gyilkolná ahol tudná. Ami nekünk jó. Legalábbis jobb, mintha a felcsúti ücsörög békében a helyén senki által nem b*sztatva.)
peterk2005 udvari bolond
Ha ez elméletben igaz is lenne, az emberek nem így működnek.
Senki se mondta soha, hogy Grósz jobb lesz, mint Kádár, mert hamarabb bedől emiatt a rendszer, csak így alakult külső okok miatt.
És azt se gondolja a népmagyarember, hogy Gyurcsány jobb lesz, mint Orbán, mert ez eleve egy mesterkélt, nem organikus dilemma, aminek te, és még lehet százezer ember tudja a megoldását, de a többi meg nem.
Illetve te is leírtad, hogy úgyse belülről, valamiféle progresszív folyamat hozza el a NER bukását, hanem valami sokkal nagyobb, ellenálhatatlan folyamat. Ebbe csak a te logikáddal illik bele Gyurcsány. 100-ból 99 embernél nagyon nem.
Így teljesen felesleges megideologizálni az Orbántakarodj-szavazatot, mert önellentmondásba torkollik, az bizony egy Orbántakarodj-szavazat lesz csupán, nem egy jobbleszGyurcsánymerthamarabbbedőlarendszer-szavazat.
És ez jól is van így.
Őszentsége Sobri Jóska
Nem ugyanarról beszélünk. Én nem állítottam, hogy Gyurcsány nyerhet. Nem nyerhet. A felesége se, az LMP se, a Momentum se. Jelenleg a fidesz verhetetlen itthon. És jósolgatni sem akarok, hogy mi lehet az a pont, amikor a hazai szavazó úgy gondolja, hogy ebből a nihilből elég, valami mást próbáljunk. Nem tudom, a szavazó tényleg nem úgy működik ahogy te vagy én. De nem erről beszéltem, hanem arról, hogy a ner felszámolása szempontjából jobb lenne, ha Gyurcsány váltaná Orbánt. De mondhattam volna valamelyik Fideszest is. Mert ettől gyengülne a rendszer. Ezzel nem kell, hogy a szavazók többsége egyet értsem, hogy igaz legyen.
peterk2005 udvari bolond
Mert ilyen pont nincs. A szavazók szinte 100%-os többségének eszébe sem jut a nihil-szó, amikor szavaz. Úgyhogy ilyesmire kár várni, ez egy szűk értelmiségi gondolkodás, hogy a “szavazó” az majd rájön valamiféle morális/etikai/összetett gondolkodást érintő dologra, és akkor aszerint szavaz, nincs ilyen vagy nagyon ritka, és akkor ott egyéb átbaszás áll a háttérben.

A szavazók két esetben fogják elküldeni ezt a kormányt: ha annyira bedurvul a rendszer, ami már nem hibrid rezsim, hanem diktatúra annak minden aspektusával - mondjuk akkor nem szavazással, ‘56. Én személy szerint ezt kizárnám.

A másik, jóval egyszerűbb, már idehaza is megtörtént lehetőség: a választók tömegei érzik úgy, hogy a bérük reálértéke szart se ér, emiatt a saját gazdasági helyzetüket szarnak élik meg, és ezért a kormányt hibáztatják. Ez történt 94’ben, 98’ban és 2010ben is. (06’ban konjunktúra volt a világban, ‘02 az egyetlen, mondhatni kötelező anomália, amikor nem zsebbel szavaztak az emberek, azt tegyük félre). És most nem egy közgazdaságtani valóságról beszélünk, hanem az egyén valóságáról. Jelenleg, ma, a választani tudók többség szerint jobb az, ami most van, mint amit a másik oldal kínál. Ez ilyen egyszerű.

Ezért nem bukott - persze sokminden más (propaganda stb.) mellett - a kormány 14-Ben, 18-ban és 22-Ben. Mert az emberek többsége szerint a saját dolga jól ment - de legalábbis jobban annál, mint amit alternatíva kínálhatott.
Megint lényegtelen, hogy egy szűk kör szerint a csok faszság volt, az egykulcsos adó igazságtalan stb. mert a “választó” akire egyébként ugyanez a kör folyton vár, hogy majd “felébred” - nos, ő szerinte meg ezek nem faszságok. Neki lett háza, mehetett nyaralni mert volt munka, meg valami autó is lett.
Ez az, amit az ellenzék és az értelmisége 13 éve nem akar megérteni, hogy a “szavazó” valóságérzetével nem lehet szembemenni, de legalábbis faszság. Ha neki van háza, autója és munkája, és választhat, hogy arra szavazzon aki ezt “adta” vagy arra szerint ezek az eszközök nem jók, ez igazságtalan, más kell stb. Akkor vajon kire szavaz?

Hogy a valóságérzet és a propaganda relációja mekkora, azon lehet vitatkozni. De 19ben Budapestet és egy valag megyei jogú várost visszaszerzett az ellenzék, és 21-Ben az elővasztások közben, után kb. októberig ha nem is volt döntetlen de a nyilvános és kevésbé nyilvános kutatásokban is jelentősen látóhatáron belül volt az ellenzék a fideszhez.
Meg lehet verni a fideszt, de ezzel a politikával ez az ellenzék nem verheti meg - és ez nem a “választó” hibája.
MC12
"Hogy a valóságérzet és a propaganda relációja mekkora, azon lehet vitatkozni."
Pont nem lehet. Csak rá kell nézni Oroszországra, konkrétan százezrek halnak és sebesülnek meg egy számukra értelmetlen háborúban, oszt nincs semmiféle lázadás (mármint a nép részéről). Vagy lehet Törökországra, 80 %-os infláció mellett Erdogan továbbra is hatalmon. Ezek után magyarázni ellenzékről, meg arról, hogy majd bedöntenek szavazatokkal egy ilyen lájtos diktatúrát pont nálunk, szimplán röhejes.
több mint 1 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Ha eltekintesz attól, hogy a te ertelmezésed, véleményed szerint az ország számára szarul csináljak
Őszentsége Sobri Jóska
Priceless

Vhogy nem tudok ettől eltekinteni.

Es nyilvan orban nyerne a valasztasokat, hétvégén én is lenyomtam a gyerekemet fociban, pedig full szarul jatszottam.
gabokocka
Persze, emberileg érthető az, hogy csak a szubjektív érzéseiddel tudsz azonosulni, és miattam aztán nem is kell mással, de egy folyamat tényleges értelmezéséhez elengedhetetlen a külső, elfogulatlan, nem bevonódott nézőpont, rátekintés.
Mint a pszichológus, akit szubjektíven bizonyára undorít, taszít egy pszichopata ember, de ha mondjuk kikérik a szakvéleményét, akkor hasznosabb ha tárgyilagos, objektív, tényszerű marad.
De ez nem csak a te "hibád", rengeteg ember nem képes a megélésétől különböző módon szemlélni egy eseménysort, vagy egy másik embert. És tulajdonképpen a legtöbbjüknek nem is kell.
Őszentsége Sobri Jóska
Az a baj, hogy szamadatok vannak arra, hogy szarul csinaljak.
Az meg objektiv.
De nalad ezek a fogalmak keverednek, ezeken parszor mar vegigmentunk.
Azaltal hogy megnyerik a valasztasokat, nalad geniussza valnak.
Nalam nem.
En akkor gondolkodnek hasonloan, ha ezt a valasztasi teljesitmenyt az orszag iranyitasara is at tudnak ultetni.
Sajnos ez eddig nem sikerult.
Akkor leszarnam mennyit lopnak.
gabokocka
Mit csinálnak szarul?
Azt, amiről azt gondolod, hogy neked fontos.
Ja, azt szarul csinálják.
De azt, amiről ők azt gondolják, hogy nekik fontos (választások megnyerése, eu-s pénzek privatizálása, pénzszivattyúk működtetése, stb.) azt meg jól és eredményesen csinálják.
Mintha a szúnyogról értekeznénk.
A te olvasatodban az egy gonosz vérszívó, csíp, viszket, ártalmas, a saját nézőpontjából meg egy hatékonyan táplálkozó élőlény.
Ezért fontos folyamatok elemzésénél a személyes megélés kikapcsolása. Vagy inkább szerencsés ha nem érzelmileg bevonódott, érintett emberek elemeznek.
De igen, ezt már végigvettük párszor.
Te a saját nézőpontod, állításod oldaláról elemzel, ítélsz, miszerint egy kormányzat célja a választói számára hatékony kormányzás, én meg aszerint, hogy a kormányzó elit mennyire éri el a saját maga által ténylegesen kitűzött célt, vagyis mennyire hatékony a maffiaállam működtetése.
Őszentsége Sobri Jóska
Szóval, ha átver az autószerelő, akkor gratulálsz neki objektíven, hiszen csak az egyszerű nép gondolhatja azt, hogy az autószerelő dolga az autószerelés, nem pedig a bevételeinek maximalizálása bármi áron, így nem is aszerint kell jó szakembernek nevezni, hogy mennyire ért az autószereléshez, hanem aszerint, hogy mennyi pénzt tud összeszedni 😊
több mint 1 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Ez egy remek összefoglalója a valóságnak, nehéz lenne belekötni. A kérdés inkább az, lehetne-e ez máshogy? Ugyanezért az akkumulátor gyárért versenyzett Szlovákia és Lengyelország is, valamint a Szlovákoknál szintén van már ilyen gyárból kettő.

A KK meg a DK régió benne van a közepes fejlettség-csapdában. Vannak akik jobban állnak - csehek - meg vannak akik rosszabbul - bulgárok - de beleragadtunk ebbe. Már nem nagyon végzünk olyan szar munkát, mint az afrikai országok szemét-szétválogatása vagy olyan szennyezőket, mint India, de nem is kapjuk meg a magas hozzáadott értékű beruházásokat - 1-2 kivétellel - illetve az innovációnak se ez a térség a melegágya. A művelt, szakképzett, felsőfokú végzettségű fiatalokat elszívja a nyugat mindenhonnan, Románia, mi, a szlovákok elképeszető mértékben szenvedünk ettől. Ennek pedig csak egy részét lehet a helyi politika nyakába varrni, a nyugat akkora előnyből indult, amivel lehetetlen versenyezni. Amikor egy fiatal orvos egy román vagy egy magyar orvos-átlagbért összehasonlít egy münchenivel, akkor röhög egyet és foglalja a repjegyet. De pont azért, mert a magasan fejlett országoknak érdeke, hogy ez a régió ott maradjon ahol, sosem fogjuk elérni a müncheni átlagbért és a kör be is zárult.

Nyilván van az a mantra, hogy fektessünk az oktatásba minél többet, támogassuk az innovatív cégeket stb. De egy politikus nem így működik. Neki a ma munkanélküliségét kell megoldania, meg a ma problémáira kell valamilyen választ adnia. Hogy 10 év múlva mi lesz, az egy másik államtitkár, egy másik miniszter, egy másik kormány problémája lesz. És ez nem csak nálunk van így, szlovák barátaim ugyanúgy köpködik az oktatás meg eü-szinvonalát ott, mint mi itt. A politikusok felmérték, hogy nincs reális módjuk kitörni ebből a csapdából ezért igyekeznek kimaxolni amit itt lehet. Még egy autógyár, még egy aksi gyár, még egy csavar-üzem. Aztán jön majd következő aksi-gyár, ahogy írod is. 40 év múlva is kell valamit gyártani az akkori repülőkhöz meg autókhoz, amihez már több kell, mint afrika, de kevesebb mint ausztria, ez pedig ez a régió.
MC12
Ugyanazt írom neked, amit te írtál Gyurmának: sok tekintetben igazad van, nem is lehet a legtöbb állításba belekötni.

Viszont közben meg az van, hogy ez alatt a 12 év alatt, a fent általad leírt államokkal versengve az történt, hogy akik előttünk voltak még jobban elmentek tőlünk, akik mögöttünk voltak azok vagy beelőztek, vagy felzárkóztak. Mindezt úgy, hogy ebben a 12 évben olyan kormányzása volt az oszágnak, aminek a hazai mözgástere sokkal szélesebb volt, mint bármelyik rivális kelet-európai országban. Azaz a politikusokat kevésbé nyomta a környezet, több lehetőségük lett volna arra, hogy éppenséggel pár jó döntést is hozzanak rájuk nézve hátrányos következmények nélkül.

Szóval nem csak az van, hogy ez a sors van nekünk kiosztva ebben a fejlődési szakaszban, de ezt még szarabbul is csináljuk a környékbeli riválisoknál.
peterk2005 udvari bolond
Viszonylag olcsó lenne belemenni a “ki a hibás” soha véget nem érő folyamába (amocskosorbán, a szocik, a bokros csomag, a rendszerváltás, a kádárrendszer……Rákóczi 😊 ) és meg is töltenénk két-három oldalt ezzel, de inkább hagyjuk ki 😊

Igazad van abban, hogy általában szarabbul csináljuk és csináltuk ezt a fejlődési dolgot, mint a környező országok, de a fő kérdés továbbra sem ez. Hanem hogy lehetne-e más pálya? Vagy meg kell elégedni az aksi gyárral, igyekezni elérni egy lengyel életszínvonalat és ebben a régióban ennyi van. Mert ennek a meghatározása az ellenzéknek például kapásból óriási segítség lenne. Nem szédítünk titeket osztrák élettel mint ov, de fogtok úgy élni mint Prágában Pozsonyban vagy Varsóban. Mindjárt azt hinné az ember, hogy ezek értenek valamit a világban zajló folyamatokból. Az egy másik kérdés, hogy lehet-e ezzel választást nyerni.
MC12
Már hogy lehetne jobban csinálni, mindenki másnak csak mákja van, a románoknak is, hogy utolértek minket, Orbán megtesz mindent, de hát ilyen a a magyar sors, nincs mit tenni.
Atyavilág.
több mint 3 éve
ender1112 Kansas City Chiefs 2 004 — Víí aaaar dö cseempjönsz.
Szomorú elismerni, de igen. Innentől nincs értelme bármiféle vitának, Brady a GOAT, és Brady a rendszer.
Kurva unalmas SB volt, de megérdemelte a Tampa.
tenorx
Ja, hogy micsoda defense-et hozott össze megint, a Pats után 😉