HZsóka

HZsóka
Lakhely
Budapest
Utoljára láttuk
több mint 10 éve
Regisztrált
több mint 13 éve
Fórum hozzászólások
67


Utolsó 10 fórum hozzászólás

több mint 10 éve
HZsóka 67
Helyzetjelentés a magyar amerikai foci jelenleg zajló versenysorozatainak állásáról a Nemzeti Sport Online összefoglalásában:
 www.nemzetisport.hu/nfl/amerikai-futball-sorsdonto-hetvege-elott-a-magyar-csapatok-2251477
több mint 10 éve
HZsóka 67
Kérjük minél többen osszátok (ossza meg Ön is) a bejegyzésünket, hogy sokakhoz eljuthasson az üzenetünk:

Az internetes közvetítés célja a hazai amerikai football népszerűsítése minnél szélesebb körben.

Amennyiben tetszik ez a kezdeményezés, akkor csupán egy like-ot kérünk visszajelzésként akár a RollingNews TV, akár a Hurricanes (vagy akár mindkettő) facebook oldalán.
 hurricanes.hu/hirek/felnott-hirek/491-nagy-csatara-keszul-a-hurricaness
több mint 11 éve
HZsóka 67
Bulldogs-Sparks mennyi lett?Kori
37:0
több mint 11 éve
HZsóka 67
KERESEK!

Jó állapotban lévő egy és két csatos vállvédőket "M" és "L" méretekben, illetve junior méretben is.
Eredeti fehér színű sisak is érdekel.
office@hurricanes.hu
több mint 11 éve
HZsóka 67
Békés boldog karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új évet kíván az összes hazai amerikai foci csapatnak a Budapest HURRICANES 😊

 www.facebook.com/photo.php?v=10151190062882169&set=vb.349783927168&type=2&theater
több mint 11 éve
HZsóka 67
annyit hozzászólnék,bár csak 4 éve játszom(de megfordultam pár csapatnál,és mindegyiknél volt 1-1 ember aki mafsz elnök tag volt,lehet hogy hülyeséget mondok ezzel és minden csapatból van 1 😀).szóval tényleg jó lenne nem csak a döntőkben pl. 1000+ ember előtt játszani,de ennek szerintem kell még 15-20 év ha nézzük a németo.-i példát,amiről 3 csapattársam mesélt,akik 1 évet töltöttek kint helyi csapatnál és lehet hogy vissza térnek.mindezek által,sokszor érzek széthúzást a csapatok (kivétel itt is van)között is.mármint,hogy ok nélkül utálják/fikázzák a másikat vagy egymást.ez a pályán trash talk formájában szerintem elfogadható amíg nyilván nem sértő.(pl. a másik anyukáját szidni, főleg indokolatlanul.amiben nem 1x volt részem,meccs után meg jönnek jópofizni hogy jaj bocs...)én is szoktam nyomni a trash talkot,néha vissza nyal a fagyi dehát ez van 😀 ilyen a popszakma.szóval amig a csapatok nem fognak össze,ligától függetlenül addig szerintem nincs miről beszélni.lásd nfl,ahol a pályán gyaláznak,de ahogy vége világi cimborák.és az,hogy nem 1x érzi azt az ember,hogy annak fújnak a bírók,akik épp nagyobb névvel rendelkeznek,vagy ahol hangosabban kiabálnak az is tré.vagy éppen nem létező szabálytalanságot megkapni 1 szezonban 3x (igen ez is én voltam 😀) az is érdekes.szerintem ez a két tényező az amin legelőször változtatni kéne.nyilván nem mindenki gondolja ezt így,és nálam se állandó ez az érzés,de néha azért megfordult már a fejemben,hogy tényleg miért nem lehet civilizált ember módjára viselkedni...akinek nem tetszik, hát annak nem tetszik.csak vélemény,ha már mindenki véleményezik..
iReturn
Nem tudom a nick neved alapján, hogy ki vagy és melyik csapatoknál játszottál, de minden sértés nélkül mondom, illetve írom a véleményem: jó hosszan sikerült semmi lényegre törőt közölnöd és főleg úgy, hogy az is kiderül az írásodból, hogy fogalmad sincs sok lényeges dologról, mint pl. a csapatok közötti viszonyokról a pályán kívül.
több mint 11 éve
HZsóka 67
Már megint azok a piszkos anyagiak...
Miért kell ezt???

Miért nem azt kérdezitek, hogyan jutottak el idáig? Természetesen a kiválás utáni időkről beszélek.

Megkérdezni, hogyan, milyen módszerekkel edzenek, hányszor egy héten.?
Mit tesznek a pályás edzésen kívül azért, hogy ide eljutottak.?
Mennyi lemondással jár ez.?
Milyen szisztémával építik a csapatot.?

Szerintem...

ps.: учиться, учиться, учитьсяSzerintem
Nem hinném, hogy költség elszámolást kellene közzétennünk, de azt gondolom, hogy sokaknak halvány fogalmuk sincs arról, hogy milyen és mennyi költség és munka áll e mögött.

Valóban, a bevétel számolgatáson kívül azt még nem kérdezte senki, hogyan jutottunk el idáig szakmai és menedzsment szinten, pedig azt gondolom, hogy ez a lényeg és nem csupán egy meccs bevétele.
több mint 11 éve
HZsóka 67
Tudja valaki, hogy kb. hány néző volt kinn a meccsen? 😊Zorddd
iszonyat sokan voltak. a fő lelátó dugig volt, az előtte lévő rész is.
kíváncsi lennék én is egy pontos számra.Fucu
Ma már nem, de megígérem holnap pontos számot mondok.
Köszönjük mindenkinek, aki buzdította a csapatunkat.
HZsóka
1.087 + a juniorjaink, újoncaink kb. 40-en
több mint 11 éve
HZsóka 67
Tudja valaki, hogy kb. hány néző volt kinn a meccsen? 😊Zorddd
iszonyat sokan voltak. a fő lelátó dugig volt, az előtte lévő rész is.
kíváncsi lennék én is egy pontos számra.Fucu
Ma már nem, de megígérem holnap pontos számot mondok.
Köszönjük mindenkinek, aki buzdította a csapatunkat.
több mint 11 éve
HZsóka 67
IDŐPONT VÁLTOZÁS a Wolves kérésére:

Szeptember 29.-én szombaton lesz az egyetlen hazai HFL meccsünk.
Kick-off 15:00

További információ:

 www.facebook.com/events/490117414340961/

Legkedveltebb fórum hozzászólások

több mint 11 éve
HZsóka 67
Vaaaagy... kérdezzük meg a Hurricanes-t, ők hogyan csinálják, hogy náluk mindig van statisztika meg beszámoló!


Szívesen elmondom, ha ezzel bárkinek segíteni tudok:
- Minden meccset felveszünk egy full HD-s kamerával.
- Egy ember jegyzetel a meccseken (mozgásképes sérült játékos, junior a felnőtt meccseken, vagy fordítva)
- Saját szerverünkre felkerül a videó pár órán belül a meccs lefújása után.
- A statisztika elkészítéséhez van egy spéci program (megvásároltuk)
- A jegyzetekből és a felvétel alapján feltöltött infókkal viszonylag rövid idő alatt elkészíti a hozzáértő személy a statisztikát, majd feltöltjük a web oldalra.
- Szerencsénkre van egy olyan csapatfotósunk Bratincsák Péter személyében, aki minden meccsre elkíséri a csapatunkat, legyen az akár a „világ végén” is, ezzel szponzorálva minket. A cikkekhez megkapunk 5-6 képet általában még a meccs napján. Az összes többi pár napon belül érkezik és felkerül a web oldal képgalériájába.
- A cikkeket egy előzetesen megtervezett média stratégia alapján készítjük el, ahogy láthatjátok az utóbbi időben a beharangozókat, meccs összefoglalókat a Bencsics Márk készíti, aki azon túlmenően, hogy egy kiváló irányító sportmédia szakon tanul és NFL időszakban szakkommentátori feladatokat is ellát.
- Majd kimaradt: a web oldalunk, egy könnyen kezelhető rendszerrel működik és talán nem meglepő, de ennek is van egy felelőse, akinek a feltöltés, aktualizálás a feladata. A web oldalon megjelenő cikkeket a facebook oldalunkon is megosztja, kezeli, aktualizálja azt is.
Ez egy megtervezett, összehangolt munkafolyamat, személyekre lebontott feladat leosztásokkal, és elmondhatom eddig bevált.

Ennyi a „recept”, azonban hozzáteszem, hogy ezeket a feladatokat ellátó emberek nem társadalmi munkában végzik mindezt, ugyanis az én álláspontom az, hogy sajnos Magyarországon a közösségért végzett társadalmi munka nem igazán épült be az emberek tudatába, hétköznapjaiba.
Amit megértek egyrészt azért, mert az elmúlt évek nehéz gazdasági helyzetében mindenki túlterhelt a megélhetését jelentő munkájában, vagy a diákok (itt elsősorban a főiskolásokra és egyetemistákra gondolok) esetében a nem kismértékű iskolai leterheltség is ok lehet, vagy sok esetben az iskola mellett még munkát is kell vállalniuk a megélhetés, vagy tandíjfizetés miatt.

Végezetül engedjétek meg, hogy elmondjam a véleményem a sportmédiával, szövetségi média megjelenéssel, szövetségi működéssel kapcsolatban:
- Azt gondolom, hogy Beát teljesen alaptalanul „bántja” több posztoló. Az vitathatatlan, hogy elkövetett hibákat a cikkeiben, azonban Korival értek egyet, a szűkre szabott lehetőségekből megpróbálja kihozni azt, amit lehet, igen csekély fizetés ellenében. Azonnal kijavítja a hibákat, ha szólnak neki és együttműködik mindenkivel, aki hajlandó erre.
Mi a rossz abban, hogy a kapott anyagokat szerkeszti, próbálja pártatlan stílusra hozni?
Ha fontos a számunkra sportágunk média megjelenése, akkor nem csupán kritizálni kell, hanem segíteni (akár elküldött saját összefoglalóval is), javaslatokat tenni (nem csak a fórumon fikázni), vagy ha valaki úgy gondolja, hogy ő jobban tudná ezt csinálni, jelentkezni kell a feladatra.
Megjegyzem Beán kívül nem volt más jelentkező (!) az elmúlt időszakban.
Nem okoz problémát a számunkra sem, ha valamelyik internetes fórum átveszi a cikkeinket, amire van is példa itthon is és Ausztriában is, és az sem jelent gondot, ha átírják, átszerkesztik azokat. Sőt örülünk minden megjelenésnek, mert a cél: legyen infó rólunk minél több fórumon, amiért nekünk is tennünk kell.

- A szövetségi közgyűlések nyilvánosak, oda bárki eljöhet, de amikor a tagszervezetek fele szinte soha nem képviselteti magát, akkor miről is beszélünk?
Az elmúlt két és fél évben minden közgyűlésen ott voltam, és azt tapasztaltam, hogy több csapat még egyszer sem küldte el a képviselőit és azt pedig nem tudom elfogadni, hogy egy évben két alkalommal nincs erre idő és pénz az útiköltségre. Az egyesületi tagoknak, játékosoknak pedig joguk van ahhoz, hogy a megválasztott vezetőiket számon kérjék, beszámoltassák mikor és mi történik a szövetségi kereteken belül, ami érinti az ő sorsukat is.
Azt gondolom, ezzel kellene kezdeni Uraim és talán meglenne az eredménye.

A hajam égnek áll, amikor a szövetséget, mint valami misztériumot teszik sokan felelősnek mindenért, holott tudomásul kell venni: mi vagyunk a szövetség – a tagszervezetek. A vezetőséget, bizottságokat nekünk kell megválasztani, a szabályok létrehozása, jóváhagyása is a mi feladatunk. A többség által megválasztott elnökség a közgyűlések közti időben hivatott az operatív munkát elvégezni. Jelenleg ezt társadalmi munkában végzik, amibe ennyi fér bele. Több és jobb kell?
Akkor viszont egy profi menedzsmentre lenne szükségünk, ahhoz viszont mélyen a zsebébe kell nyúlni minden tagszervezetnek, addig marad a rendszeresen felvetett szöveg: össze kell fognunk, mert a sportágunk az elmúlt években nem igazán mutat fejlődést.

Elnézést, ha hosszú voltam, egyrészt ezt képtelenség rövidebben kifejteni, másrészt meg ritkán írok, így talán elnézitek a mostani terjedelmet :cool:
több mint 13 éve
HZsóka 67
Na persze két csapat cikkeiből összevágni egyet 😀

És azt ki csinálja meg és azt ki fogja fikázni (mindenki) 😀

Annyi az egész, hogy ha valaki ír, az legyen leellenőrizve és úgy kerüljön ki! Megírja valaki, leellenőrzi két ember és kész!
Ha nincs benne helyesírási hiba, akkor nem fog ugatni senki, vagy ha igen, akkor a tartalommal nincs kibékülve, az meg már más kérdés... 😊Bruce
Nem véletlenül írtam a korábbi bejegyzésem, részlet a szövetségtől februárban kapott levélből:

„A sportmedia.hu amerikai football weboldalnál új sportújságírók, Kovácsházi Gábor, Kovács Zoltán és a korábbi évben is számos írást küldő partnerünk, Bachrathy Kornél segítik idén a bajnokságokról, kupákról szóló, a sportágunkkal kapcsolatos hírek, információk elkészítését, megjelenését.”

Nos akkor most kinek is kellene a cikkeket megírni, de minimum moderálni???

Tudod, azt gondolom Téged is bosszantana, ha három kiemelkedő teljesítmény nyújtó játékosod nevét hibásan írják le, amikor az oldalunkon bárki számára elérhető a roster, amit egyébként meg is küldtünk a mérkőzés előtt.

Az, hogy ennyi hibával publikálásra került az anyag, meglehetősen felelőtlen szerkesztői magatartást mutat, a tárgyi, szakmai és nyelvhelyességi hibákat megengedhetetlennek tartom, és ezek mind azt bizonyítják, hogy nem csak a szerző, de az anyagot publikáló szerkesztő sincs a helyzet magaslatán.

Vagyis csak ismételni tudom magam: a kevesebb sokszor több!!!
több mint 13 éve
HZsóka 67
Olvasván a fenti kommenteket ezúton szeretnék hiteles információval szolgálni a Budapest HURRICANES bajnokságokban való indulásáról, a további találgatások elkerülése végett:

Minden híreszteléssel ellentétben indulunk a magyar DIV II. osztályban, azzal párhuzamosan pedig a már elnyert indulási jogunkkal élve az osztrák bajnokságban is.

A MAFSZ nevezésünket még valóban nem adtuk le, amit viszont még a héten érkeztetünk.

Azzal a spekulációval kapcsolatban pedig, amely szerint a HURRICANES olyan taktikával élne, hogy megtévesztő híresztelésekkel szerezzen bármi féle előnyt, a leghatározottabban visszautasítjuk.

A további találgatások és dezinformációk elkerülése érdekében pedig ezúton ajánlom, ha bárkinek információra lenne szüksége a HURRICANES-el kapcsolatban, autentikus forrásként forduljon a csapat két vezetőjéhez, Kovács Zsolt (kovacs.zsolt@hurricanes.hu) sportszakmai vezetőhöz és, (vagy) Hajós Zsókához (hajos.zsoka@hurricanes.hu) a menedzsment vezetőjéhez.
több mint 11 éve
HZsóka 67
Már megint azok a piszkos anyagiak...
Miért kell ezt???

Miért nem azt kérdezitek, hogyan jutottak el idáig? Természetesen a kiválás utáni időkről beszélek.

Megkérdezni, hogyan, milyen módszerekkel edzenek, hányszor egy héten.?
Mit tesznek a pályás edzésen kívül azért, hogy ide eljutottak.?
Mennyi lemondással jár ez.?
Milyen szisztémával építik a csapatot.?

Szerintem...

ps.: учиться, учиться, учитьсяSzerintem
Nem hinném, hogy költség elszámolást kellene közzétennünk, de azt gondolom, hogy sokaknak halvány fogalmuk sincs arról, hogy milyen és mennyi költség és munka áll e mögött.

Valóban, a bevétel számolgatáson kívül azt még nem kérdezte senki, hogyan jutottunk el idáig szakmai és menedzsment szinten, pedig azt gondolom, hogy ez a lényeg és nem csupán egy meccs bevétele.
több mint 13 éve
HZsóka 67
Nem tudom, én Veletek ellentétben örülök ennek.. Kerüljünk kicsit jobban fel a térképre. Ez nem vesz el pénzt egyik csapattól sem, nem ettől lesz kevesebb (és gyakorlatlanabb) játékvezető, vagy magas pályabérleti díj.
Azzal, hogy "magasabb szinten" is foglalkoznak kicsit, akár egy hétvégére is a focival szerintem csak jobb lesz.
Egyszer, valamikor.
Nem az én játékospályafutásom alatt, de ezzel én már kibékültem magamban. Szeretném ha 10-20 év múlva elmondhatnám, hogy ott voltam a a születésnél, és a magam eszközeivel segítettem a sportág fejlődését.

Persze valahol tényleg seggnyalás ez, de be kell lássuk, hogy a "kicsinek" mindig nyalnia kell, hogy a "nagyok" legalább észrevegyék.
Vadász-terem, Parlament, állami vezetők részvétele: ez legalább azt mutatja kifelé, hogy komolyan gondoljuk.
Persze, talán szerencsés lett volna meghívni legalább a sajtótájékoztatóra a csapatok vezetőit, és sokkal jobban örülnék annak is, ha a nol.hu-s cikk végkicsengése nem egy ilyen fricska lenne, mert eléggé lesajnálós, de ez van...Kalo
Szerintem csak nagyon kis részben van igazad: ugyanis, ha többet mutatunk abból, mint ami jelenleg van a sportágunkban, és az így felkeltett érdeklődés okán egy állami poszton ülő érdeklődő (ne adj Isten, esetleg többen is) esetleg kilátogat egy meccsre és ott azt tapasztalja, hogy leülni sem tud, mert nincs lelátó, de még mellékhelyiség sem, akkor azt gondolom kétszer akkorát bukunk, mint amit nyerhetünk jelenleg.

A „kicsinek” pedig nem törvényszerűen kell nyalnia az előrébb jutáshoz, hanem megkeresni azt az eszközt, módszert, amivel a nagyok közé fel tud zárkózni.

... és Veled ellentétben én bizony bízom abban, hogy nem kell 10-20 évet várni a sportágunk "felfutására. A csapatunk edző gárdája és jó magam igen kemény munkával igyekszünk is tenni ennek érdekében.
több mint 13 éve
HZsóka 67
Amennyiben ezt a kormányrendeletet be kell vezetni, akkor a MAD rendszert is alakítani kell, hogy a sportszervezetek végre tudják hajtani azt, de ami ennél egyszerűbb megoldás lehet a nyomtatványt kell oly formátumban és módon elérhetővé tenni a MAFSZ honlapján, hogy annak a sportolónak is rendelkezésére álljon, aki még nem leigazolt játékos csak ki szeretné próbálni, hogy ez a sportág számára sikeresen folytatható, vagy sem.

Ez a választ, amit a levelemre kaptam, és nem igazán "értem":

„Kérem, hogy figyelmesen olvassáto el az alábbi Elnöki utasítást, ez a sportorvosikra vonatkozik. Kérem, hogy vegyétek figyelembe és tartsátok be.
Az új játékosokkal kapcsolatban az a döntés született, hogy amikor jelentkezik az új játékos, az Igazolólapot kitöltitek és emailben eljuttatjátok hozzám.Ennek alapján én nagyon gyorsan nyilvántartásba tudom venni , és onnantól már nyomtatható számára az új formátumu spororvosi,amivel tovább intézkedhet és majd egyben eljuttatjátok a Szövetség irodájába.”

Vagyis érteni értem, "csupán" van néhány „gondom” vele:
- Igazolólapot állítsak ki szerződés nélkül?
- Jelenleg új játékost a MAD-ben csak akkor lehet berögzíteni, ha a sportoló fényképet is feltöltöd, tehát mindig legyen nálam fényképezőgép is?
- E-mailben megküldeni a szerződést, az azt feltételezi, hogy mindenkinek van szkennere, mert ugye az igazoló lapot a sportolónak és ha kiskorú, a szülőnek is, valamint a sportszervezet vezetőjének is alá kell írnia, az pedig csak akkor lehetséges, ha előtte kinyomtatod

Tudok én is a rengeteg hamis sportorvosiról a média jóvoltából, de az még nem indok arra, hogy agyon bonyolítsunk dolgokat.

Jó lenne ha nem megint mindenkit csalónak gondolnának, és azt gondolom, hogy a sportorvosok felelőssége a sportoló megfelelő beazonosítása, a szövetség pedig „alkossa meg” a megfelelő nyomtatványt tegye azt elérhetővé, nem csak egy zárt nyilvántartáson keresztül, hangsúlyozom: az újonnan jelentkező sportolók számára.
több mint 13 éve
HZsóka 67
Fontos infó a sportorvosikkal kapcsolatban:

A 2011. január 21-ig a www.mafsz.org-ról letöltött és annak alapján január 21-i érvényes formátumú
sportorvosi pecséttel ellátott, a MAFSZ sportolóknak kiállított sportorvosi igazolásokat
elfogadhat az Igazolóbiztos, annak dátumát a MAD rendszerbe rögzítheti.

2011. január 21. után csak a MAD rendszerből nyomtatott, fotóval ellátott,
érvényes formátumú pecséttel igazolt sportorvosi igazolás nyomtatvány fogadható el!

Attól tartok, hogy a sportorvosi igazolással kapcsolatosan ez egy eléggé átgondolatlan döntés a vezetőség részéről. A két űrlap között a fénykép a különbség. A sportorvos személyit és TAJ kártyát kér, mielőtt kiadja az engedélyt, tehát nem valószínű, hogy fénykép nélküli űrlappal valaki más megy el a vizsgálatokra.
Hivatalosan egy játékos még edzésre sem járhat sportorvosi nélkül, és így azoknál, akik ezt betartják előfordulhat olyan eset, amikor még nincs valaki a MAD nyilvántartásban rögzítve, de van fénykép nélküli sportorvosija, ami egy évig érvényes. Szerintem teljesen értelmetlen egy új fényképes orvosi beszerzésére kötelezni a játékost a MAD nyilvántartásba vétele után.
Ez az új szabály ugye az újonnan igazolt játékosoknál értelmetlen, a nyilvántartásban szereplők esetében, akiknek lejárt a sportorvosijuk, nincs probléma a MAD –ből nyomtatott űrlap használatát kötelezővé tevő rendelkezéssel.

… és még megjegyezném, hogy Budapesten jelenleg március végére, április közepére lehet időpontot kapni a Sport Kórházban.

U.i.: Fenti észrevételeimről az Elnök úrnak és az Igazoló biztosnak is küldtem egy levelet, és csak remélni tudom, hogy átgondolják a rendelkezés helyességét és jó lenne ha a többi csapat vezetője is hangot adna a véleményének, ha egyetért a fentiekkel.
több mint 10 éve
HZsóka 67
Kérjük minél többen osszátok (ossza meg Ön is) a bejegyzésünket, hogy sokakhoz eljuthasson az üzenetünk:

Az internetes közvetítés célja a hazai amerikai football népszerűsítése minnél szélesebb körben.

Amennyiben tetszik ez a kezdeményezés, akkor csupán egy like-ot kérünk visszajelzésként akár a RollingNews TV, akár a Hurricanes (vagy akár mindkettő) facebook oldalán.
 hurricanes.hu/hirek/felnott-hirek/491-nagy-csatara-keszul-a-hurricaness
több mint 11 éve
HZsóka 67
Bulldogs-Sparks mennyi lett?Kori
37:0
több mint 11 éve
HZsóka 67
Tudja valaki, hogy kb. hány néző volt kinn a meccsen? 😊Zorddd
iszonyat sokan voltak. a fő lelátó dugig volt, az előtte lévő rész is.
kíváncsi lennék én is egy pontos számra.Fucu
Ma már nem, de megígérem holnap pontos számot mondok.
Köszönjük mindenkinek, aki buzdította a csapatunkat.
HZsóka
1.087 + a juniorjaink, újoncaink kb. 40-en