NFL eredménykövetés NFL eredménykövetés - 6 aktív topik

munoz

Cincinnati Bengals

munoz
Utoljára láttuk
29 másodperce
Regisztrált
több mint 8 éve
Fórum hozzászólások
1 048


Utolsó 10 fórum hozzászólás

5 napja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Ha az a kérdés, hogy a csapat PO-ready vagy sem, akkor én is azt gondolom, hogy ez még nagy falat lenne. Ugyanakkor nem gondolom, hogy el kellene engedni a dolgot. Az elmúlt két év nyomorúsága után valószínűleg mentális is sokat jelentene a csapatnak egy ilyen siker. Plusz, ha tényleg hiszünk benne, hogy ez a csapat a következő években tovább tud javulni, és ha contender nem is, de egy stabil PO aspiráns lehet, akkor egy ilyen tapasztalat a későbbiekben sokat érhet.
A Ravens elleni meccs mindenképpen jó indikátor lesz, hogy hol tart a Bengals, és mennyire érdemes álmokat szövögetni.
5 napja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Idén valahogy mintha még bizonytalanabb lenne egy csomó minden. A szezon további részébe is történhet bármi (formahanyatlás, feltámadás, sérülések, Covid, nálunk Coach T-től mit látunk még, stb.), de ezt a 6 fordulót nézve, nem pedig azt, hogy kit hova vártak előzetesen, akkor 7-10 és 10-7 között végzünk. Hogy ebben a sávban hol, arról akár olyan apróságok dönthetnek, minthogy egy +50-es FG-nél a kapufáról kifele vagy befele pattan a labda (mint a GB ellen). Vagy, hogy az utolsó fordulókban melyik csapat hajt még a rájátszásra, ki az aki már demotivált, stb. A 10-7-es szezonnal egy WC helyet megcsíphetünk, bár elég sűrű a mezőny. Ennél rosszabb mutatóval viszont szerintem lemaradunk.
6 napja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
A mai meccs margójára 😊

13 napja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Bohózat lett belőle, kár, hogy nem mi nevettünk a végén. Mondjuk a rendes játékidő végén a time managementért Taylor megérdemelne egy jó nagy tockost. Az O kapcsán nagyon kellett volna, hogy Chase mellett más is tényező legyen, a WR-ek vagy a TE-ek közül.
23 napja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Én csak a második félidőt láttam, nekem szemre ott minden klappolt.
gabokocka
Nézd meg akkor az elsőt is 😊
23 napja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Elég para volt a meccs az első félidő után, ahol 0-21 is lehetett volna az eredmény. Pozitív, hogy vissza tudott jönni a csapat, és kínkeservesen, de W lett.
Értem, hogy nem lehet az első perctől az utolsóig dominálni, de ezek az értelmezhetetlen negyedek, félidők azért fájdalmasak.
Ami nekem feltűnő volt, hogy Bates milyen tartást ad a secondarynek, illetve most a hiányában nekem sokkal instabilabb volt a hátsó alakzat, Bell pl. időnként, mint egy fejetlen csirke szaladgált a pályán. Nagyon meg kellene tartani a srácot!
27 napja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Nem kétséges, hogy a Bears ellen gyenge volt az O, azt a meccset meg kellett volna nyerni, de ezen így utólag már felesleges lamentálni. Az is tény, hogy a Steelersnél sok volt a sérült és az O-juk látszólag érthetetlen módon működött. De ez egy ilyen történet, ennek része, hogy csapatok egyik héten jobban, a másikon meg rosszabbul teljesítenek. A lényeg, hogy ezt a W-t behúztuk, ráadásul egy mumus csoportrivális ellen. A jövő héten a JAX ellen tovább kell menni.
27 napja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Jó pár éve nézem a meccseket, de a Heinzen ilyen simán még soha nem nyertünk (mondjuk általában vesztettünk ott az elmúlt 10 évben). Nem tudom, hogy a Steelers esett szét ennyire, vagy mi vagyunk jobbak, mint amire tartják a csapatot, de ez remélhetőleg egy önbizalomnövelő győzelem lesz. Ezek után most a bye weekig 6-3-at várnék. 😊
1 hónapja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
A végeredmény hízelgő. Gyalázatos volt az O. Pedig ez egy könnyen verhető CHI volt.
1 hónapja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Hát voltak nagy hullámvölgyek, változott folyamatosan a momentum, szerencsére a végén élni tudtunk vele. Az utolsó negyedében és a OT-ben én végtelenül konzervatívnak láttam az O hívásokat. Aztán az a 4&inch(es) viszont mindenkit meglepett. Külön örülök, hogy Chase az első igazi meccsen megmutatta, hogy miért tartották őt különleges tehetségnek és McPherson nem csak 53-ról verte be, de a döntő pillanatban sem remegett meg a lába!
Az OL továbbra is gáz, egy-két épkézláb TE is nagyon kellene, de mindent nem lehet egyszerre 😊
Most örüljünk annak, hogy több év után pozitív mérleggel áll a csapat!

Legkedveltebb fórum hozzászólások

6 napja
munoz Cincinnati Bengals 1 048
A mai meccs margójára 😊

több mint 3 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Hát ez nagyon nagy győzelem volt, még ha rengeteg hiba is volt a játékban. Eifert miatt pedig nagyon szomorú vagyok, többet érdemelt volna.
több mint 2 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Nagyon nagy struktúra váltás nincs Cincinnatiban. Az öreg Mike Brown lánya Katie Blackburn (aki egyébként hivatalosan is Executive Vice President) régóta dolgozik a FO-ban. A pletykák szerint ugyan a végső szót az öreg mondja ki, de egyre gyakrabban csak szentesít azt, amit Katie javasol neki. A kiszivárgó pletykák szerint a haladóbb szemléletért dolgozik Duke Tobin (Director of Player Personnel) is, aki gyakorlatilag az elsőszámú ember a családtagok után. Van scouting csapat, de az edzők mellett (HC, DC, OC) a draftok során Tobin véleménye sokat nyom a latba, emellett az FA-k és a caphelyzet (bármennyire is mókás, hiszen a Bengals soha nem igazol, és mindig bőven a sapka alatt van) is az ő felelősségi körébe tartozik. Ha normálisan működne a franchise, akkor Mike Brown valami tiszteletbeli elnök lenne, Katie Blackburn lenne az elnök, Tobin meg a GM.

Mike Brownt alapvetően nem az a kockáztatós tulaj, nála nincsenek most vagy soha szezonok. Az érdekli, hogy pénzt hozzon a csapat, mivel kis piac a Bengalsé, ezért nem vállal be sokat, mindig stabil caphelyzetet akar (ami a gyakorlatban a sapka alatt kb. 10-15M-et jelent), ha a PO-ba bejutunk az már tökéletes. Nem kellene sztárigazolások, ha van egy-két pro-bowler az elég, akkor már elmegy annyi mez, amennyi a tervben van.

Cserébe akár a játékosokkal, akár az edzőkkel meglehetősen türelmes, az 53-as keretben tényleg csak az utolsó néhány, egyébként is minimálbéres egyéves szerződéssel játszókat szokták kivágni. Ha valakivel gond van, akkor nem hosszabbítanak, illetve ha túl drágának tartja az illetőt, és elvileg van olyan, aki képes átvenni a helyét. Más kérdés, hogy erre ráment az OL az utóbbi években, amikor With és Zeitler is lelépett, és a helyüket totál fogalmatlan emberek vették át. A másik oldalon viszont Tez kezét a balhés imidzse ellenére sem engedték el, de hosszan lehetne sorolni azokat a játékosokat, akik egyre gyengébb teljesítményük ellenére is élvezték a bizalmat. Illetve a védelmében még annyit, hogy bár sokszor olcsójános, a franchise playereket próbálják megfizetni (Green, Atkins, Dunlap, Dalton, sőt az ide aligha sorolható Kirkpatrick is tisztes fizut kapott.)

Szóval Taylor és csapata szinte biztosan több évet kap, hogy megmutassa mit tud. Meg lesz viszont részben kötve a kezük és többnyire csak a draftról, esetleg a kivágott játékosokból mazsolázhatnak. Arra ugyanis aligha számíthatnak, hogy az FA piacon majd új egy csapásra komoly neveket próbál levadászni a Bengals.
több mint 5 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Nem kérdés, hogy Burfict buta, mint a tök, és ez sajnos a pályán is sokszor megmutatkozik. Hülyeség volt amit csinált, büntessék meg.
A dolog másik oldala viszont, hogy vele a liga már tényleg példát statuált, miközben más csapatoknál hasonló, vagy akár alattomosabb szabálytalanságokat simán elnéznek mind a zebrák, mind utána a büntetésekről döntő bizottságnál. Amit idén például láttam, hogy az általában közutálatnak örvendő Cam Newtonra hogy vadászott a Denver védelme, és büntették jópár H2H ütközéssel, amelyek többségére sem sárga zászló, sem csekk nem ment. A lényeg, hogy ennek úgy van értelme, ha egy viszonylag objektív mérce szerint mindenkire vonatkozóan meghatározzák, hogy mi az ami után eltiltás is jár.
több mint 4 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Burflicttel jól ellesznek 😊
peterk2005
Burfict Antonio Brown-t szokta ütni, Mixon meg csak nőket, úgyhogy házon belül nem lesz gond...
több mint 4 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Sok győzelmet kívánok nektek de azért remélem a Steelers nyeri😉 a csoportot, ez nem trollkodás 10 éve is őket bírtam ebben a csoportban a legjobban!
Isti81
Ezek után szerintem is a csaló bírókon ment el a meccs, és a Dallas úgyis elkeni Eli száját 😀😀😀
több mint 5 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 048
A Den-Car meccsen kiosztott H2H ütközések közül ha egyet is mondjuk Burfict nyomott volna (de valószínűleg J. Harrison esetében hasonló lenne a helyzet), akkor az nfl.com, meg a twitter már tele lenne vele, hogy milyen dirty play volt, és mennyi időre kellene eltiltani. Így csak arról szól a fáma, hogy milyen kemény a denveri védelem. 😕
több mint 7 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Dalton stat: az mindenképp torzít rajta, hogy az első évben a PIT és a BAL is 0-2 lett. Ettől függetlenül ha az ellenfél DL-je jó, vagy okosan blitzelnek, akkor futószallagon jönnek az INT-ek.

Én a Bengals és Dalton kapcsán sokszor a Ravenshez és Flaccóhoz jutok el, az ottani helyzet egyfajta modellként szolgál. Nagyon sok a különbség, de filozófiát tekintve szerintem nagyon hasonlóan éptkezik a Bengals. Összeraktak egy ligaelit védelmet (a Ravensnél extra LB sor volt, nálunk a DL), ami kis tulzással bármilyen körülmények között meccsben tartja a csapatot.
Az O esetében pedig hoztunk mi is alacsony, de robbanékony és jókezű RB-t. A különbség, hogy ez a Ravens esetében tökéletesen illik a QB-hoz és a játék stílusukhoz - run-run-rövid passz (sreen, TE, check down), és ha a boxba, vagy legalábbis a LOS környékére felhúzódik az ellenfél védelme, akkor egy nagyon hosszú passz. A Bengals esetében viszont kicsit sarkítva Sanu nagyjából annyi hosszú (+30 yard) passzt adott, mint Dalton. Hiába lenne meg a lehetőség, nem tudunk ezekkel hatékonyan élni. Amiben szerintem legalább annyira benne van a biztonsági playek hívása, mint az, hogy Dalton nem tud messzire legalább 40-50%-ban elfogadható pontosságú passzot adni. Voltak meccsek, amikor gyenge secondarykra dobáltatták vele a hosszú labdákat, de fájóan sok volt az alul vagy túldobott passz. (Én két meccsről gondolom, hogy elfogaható volt a vertikális játék, a CHI és a DET ellen, más kérdés, hogy nem egy csoportban, de mégcsak nem is egy konferenciában vagyunk velük.)
Tehát hiába van elvileg pénz, paripa, miegymás az O rendelkezésére bocsátva Dalton limitált, és emiatt a play hívások is olyanok amilyenek.
Én ugyanakkor Grudentől is többet várnék. Dalton gyengeségei, a sérülések miatt átalakított OL úgy tűnt válasz lehet a helyzetre, illetve Gruden is úgy tűnt az erős és mobilis támadófalra támaszkodva próbál építkezni, ment a futás, korábbi meccseken voltak olyan screenpasszokra indított WR futások, amikor Whit takarított, ezek azonban pont megint a csoportmeccseken nem mentek, vagy nem derült ki, hogy menne-e. Mondjuk az erősítsük a futójátékot irányba mozdulás esetén nagyon logikus lett volna, ha Pressley visszakerül a rosterre, és ezzel is próbáljuk az ellenfél DL-jét gyengíteni.
Playhívások kapcsán szintén hiányérzetem van, bár ezt lehet Hawkins sérülésére fogni, hogy azok a betömörülő LB sor mögé (vagy CB és LB közé) lőtt megint csak nem tért ölelő, de tavaly sokszor nagyon hatékony passzok eltűntek a repertoárból, pedig akár Hawk' akár Eifert alkalmas lenne ilyen playekre.
A harmadik évre azt gondolom jó lett volna, ha megtanulja, hogy gyengébb passz rush esetén várja meg a szabad célpontot, bár a rookie évéhez képest én itt érzem az egyik legnagyobb előrelépést, más kérdés, hogy az optimálistól még messze van. Nagyon nehéz kérdés (főleg Huber összetörése után, hogy a szabad folyosókba mennyire szabadna futkosnia Daltonnak. Mert bár egészen más atléták, de nekem Kaepernick még inkább first target QB, aki viszont nagyon jól használja ki a lehetőségeket, de például - csak, hogy a csoportba maradjunk - a kevésbé robbanékony Flacco vagy Roethlisberger is sokkal több yardot hoz így (ok, ha annyit kapna mint Ben, akkor Dalton gyorsan kidölne.) Néhány fordulóval ezelőtt volt egy play option játék, amit nagyon szépen benyelt az ellenfél, de futott is TD Dalton, szóval óvatosan - a váratlanságát kihasználandó - ezt sem kellene talán elvetni.
Azt pedig nem tudom eldönteni, hogy a Gabtsi által említett egydimenziósság (Dalton az első célpontig jut el), vagy a hívások miatt, statisztikákat átnyálazása nélkül bennem nagyon az van, hogy ha egy meccsen Green mellett mások (Sanu, Jones, a két TE) is szignifikáns számú passzt kap, akkor sokkal hatékonyabb a támadójáték (persze lehet kivételt találni, és volt olyan meccs, amikor ezek a passzok nagyon nagy arányban voltak droppolva, vagy tavaly a rájátszásban a HOU ellen nagyon nagy bukta volt, hogy egy félidőn keresztül alternatív célpontok keresése ment Green helyett).
Összefoglalva, szerintem Dalton van amiben kevés, ugyanakkor szerintem a play hívásokkal sokszor nem az esetleges erősségeket próbáljuk kidomborítani, hanem csak a gyengeségeket elfedni. Amikor pedig egy jó D-vel találkozunk, és borítékolhatóan nyomás jön, akkor mintha Gruden és ő is tanácstalan lenne.
több mint 1 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Nincsenek nagy elvárásaim a mostani szezon kapcsán, mégis időnként úgy tűnik, mintha az FO tudatosan próbálna építkezni. Jó, az OL jobb oldala tré, oda nagyon kellett volna valami upgrade, de más posztokon már nem lógunk ki annyira lefele a ligából. Sőt a DL a szezon kezdetre szerintem simán top 10 lett, ami csökkentheti azt a nyomást az O-n is. Annó, amikor 2011-ben elindult a Bengals nagy PO sorozata, akkor is a D volt, amire épült a csapat, és amire támaszkodva aztán az első és a második körben érkezett WR-QB páros tudott támaszkodni.
Jelen pillanatban mindenki a Bengalst tartja a Nord leggyengébb csapatának, de ha a DL nyomás alatt tudja tartani az ellenfeleket és nem engedi futkározni őket, akkor számomra az a három QB, akikkel szembe kerül a csapat már messze nem tűnik olyan félelmetesnek. Nem ringatom magam olyan álomban, hogy esélyünk lehet a PO-ra, hiszen még a magából állandóan viccet csináló Brows is contenderként volt tavaly kikiáltva. Abban viszont hiszek, hogy méltó ellenfele lesz a Bengals mindhárom csoport riválisnak, és végre újra jó érzéssel tudunk majd vasárnap esténként meccset nézni.
A jövőre nézve továbbra is kulcsfontosságúnak tartom, hogy az OL-t végre megerősítsék, emellett Burrow és Higgins beilleszkedését, fejlődését gondolom meghatározónak. Egy vállalható középcsapatnak gondolom a Bengalst, amely 6-10 körüli mérleggel zárhatja majd a szezont.
több mint 1 éve
munoz Cincinnati Bengals 1 048
Joe Burrow engem a döntővel végérvényesen megvett. 😊
Tudom, hogy sokan lehúzzák, hogy könnyű ilyen elkapókkal ebben a sémában, meg ilyen fal mögött játszani, és majd a Bengalsnél kiderül, hogy túl lett hypolva a srác. A fal természetesen nagy kérdés, de azt gondolom, hogy ha Green aláír, akkor az elkapók adva lesznek Cincy-ben is. Az OL-t az offseasonben erősíteni kell, de ami engem optimistává tesz, amilyen pontossággal dobja Burrow a távoli célpontokat. Tudom, hogy az NFL más kávéház, de ha csak megközelítően tudja ezt hozni, akkor több megfelelő célpontja is lehet hosszú játékokra (Green, Ross, de akár Boyd vagy Tate is), ezzel vertikálisan szét tudja annyira húzni a pályát, hogy Mixon akár még egy gyengébb fal mögött is tud majd futni, mert az ellenfél nem tudja telerakni a boxot. Ha pedig megteszik, akkor jöhetnek a hosszú passzok, olyan elkapóknak, aki képesek rendszeresen megverni egy az egyben a védőjüket.
Emellett vannak olyan járulékos előnyei, hogy a mi kis piacunkra ráirányítja a figyelmet, és esetleg hozza a topicban is hiányolt győztes mentalitást.
Szóval jöhet a kistigris, szerintem a nagyok közt sem vall majd szégyent.